Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.lodz.msk.pl 05.01.07, 13:38
    Czy ktoś mógłby mi podać jakiś link do instrukcji obsługi kserokopiarki? Szukam pracy i ta umiejętność by się przydała. Niby to nic trudnego, ale nie mogę w internecie nic takiego znaleźć. Jak to możliwe, żeby tak banalnej rzeczy nie można było znaleźć w necie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: al Re: ksero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:42
        wybierz sie do pierwszego lepszego punktu ksero to ci pokażą.
        Wciskasz przycisk i gotowe :)
        • snajper55 Re: ksero 05.01.07, 13:49
          Gość portalu: al napisał(a):

> wybierz sie do pierwszego lepszego punktu ksero to ci pokażą.

Albo skserują instrukcję. ;))

S.
      • snajper55 Re: ksero 05.01.07, 13:58
        Gość portalu: ksero napisał(a):

> Czy ktoś mógłby mi podać jakiś link do instrukcji obsługi kserokopiarki?

Nie ma jednej instrukcji. Do każdego typu ksero jest inna instrukcja. Na przykład:

www.draks.org/DOWNLOAD/instrukcje/bizhub_130f_um_2-1-0_pl.pdf

S.
        • Gość: ksero Re: ksero IP: *.lodz.msk.pl 05.01.07, 21:48
          Bardzo dziękuję za tego linka. Wiem, że obsługa ksero jest dosyć prosta, ale głupio tak jako nowa w pracy (jeżeli mnie ktoś zechce zatrudnić) pytać się jak obsługiwać ksero. Pomyślą sobie: "Nawet tego nie umie". Poza tym chciałabym znać też inne funkcje kserokopiarki, np. powiększanie, zmniejszanie itd.
          • rraaddeekk Re: ksero 07.01.07, 16:08
            Zwykle co firma, to inna kserokopiarka.
            Nikogo nie zdziwi Twoje pytanie o jej obsługę.
            Nawet starzy pracownicy mają problem z kserowaniem dwustronnym, aby wyszło
            własciwie ;-)

Podstawowe funkcje są najczęściej intuicyjne (przyciski są graficznie opisane).
            • anahella Re: ksero 07.01.07, 20:19
              rraaddeekk napisał:

> Nikogo nie zdziwi Twoje pytanie o jej obsługę.

No wlasnie: w tym roku stuknie mi 20 lat jak pracuje i jak mam cos odbic, to
              robi sie problem, bo o ile kserokopiarka w pracy jest wlaczona lub w stanie
              czuwanie to nie ma problemu: wkladam papier i przyciskam najwiekszy guzik na
              konsoli. Jesli cos sie dzieje (wkrecony papier czy brak toneru) to dla mnie jest
              to zagwostka i z glupia mina zaczepiam kolegow, zeby cos poradzili. Oni tez nie
              potrafia z tym nic zrobic, wiec najczesciej konczy sie wolaniem informatykow (w
              mojej firmie odpowieadaja tez za urzadzenia kopiujace). Na szczescie ja kopiuje
              cos kilka razy do roku:)

> Nawet starzy pracownicy mają problem z kserowaniem dwustronnym, aby wyszło
              > własciwie ;-)

O wlasnie!!! Ile sie papieru marnuje zeby dojsc do perfekcji, bardziej sie
              oplaca czasem wydrukowac jednostronnie.

> Podstawowe funkcje są najczęściej intuicyjne (przyciski są graficznie opisane).

I w kazdym modelu jest ciutke inaczej.

Autorowi watku moge powiedziec tylko, ze nigdy nie nauczylam sie obslugi
              kserokopiarki ani faksu:) Ale jezeli dla niego to jest problem to mozna umowic
              sie z czloiekiem z malego punktu ksero, zeby posiedziec u niego dzien-dwa i
              porobic za friko - w zamian za nauke. W takich punktach sa rozne urzadzenia:
              czarno-biale i kolorowe, u mnie w Wawie punkty ksero oferuja tez bindowanie - to
              tez fajna umiejetnosc, bo w duzych firmach na pewno sa bindownice.

Nie wiem jakiej pracy szuka autor(ka) watku, ale u mnie w firmie, w
              sekretariacie i na recepcji dziewczyny non stop uzywaja ksero, faksu i bindownicy.
      • chani-nr1 Re: ksero 07.01.07, 22:41
        www.kserotozero.pl

:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka