Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jeszcze raz prace interwencyjne

IP: *.crowley.pl 27.01.07, 17:17
    Mmam pewien problem:)jestem osoba niepelnosprawna z lekkim stopniem
    niepelnosprawnosci, mam wyzsze wyksztalcenie, mam zamiar ponownie sie
    zarejestrowac w PUPie.MOj kolega chce mi zalatwic prace na 3 miesiace na
    produkcji w pewnej firmie. Ja nie jestem zainteresowana taka praca ale jak to
    mowia grosz do gorsza....Otoz wiem ze osobom niepelnosprawnym przysluguja
    prace interwencyjne mam pytanie czy osobom z wyzszym wyksztalceniem tez?i czy
    jezeli pojde do tej pracy na produkcji po 3 miesiacach sie zwolnie i bede sie
    starac o prace interwencyjna to czy ona wtedy mi przysluguje?jak to jest?
    przyznam sie ze zalezy mi na pracy interwencyjnej bo wtedy moze sie okazac ze
    bedzie to oferta pracy w biurze, czy jezeli wczesniej przepracuje 3 miesiace
    to mi bedzie praca interwencyjna przyslugiwac?
    Obserwuj wątek
      • 0tdr0 Re: jeszcze raz prace interwencyjne 27.01.07, 17:19
        A niby czemu osobie niepelnosprawnej nie mialaby przyslugiwac taka mozliwosc?
        A niby czemu osobie z wyzszym wyksztalceniem nie mialaby przyslugiwac taka
        mozliwosc?
        A niby czemu osobie niepelnosprawnej z wyzszym wyksztalceniem nie mialaby
        przyslugiwac taka mozliwosc?
        • Gość: krystyna Re: jeszcze raz prace interwencyjne IP: *.crowley.pl 27.01.07, 22:51
          up
          • Gość: K Re: jeszcze raz prace interwencyjne IP: *.chello.pl 27.01.07, 23:15
            Tak przysługuje na 100% osobie z wyzszym wyksztłceniem i stopniem
            niepełnosprawności.
            • alanis11 Re: jeszcze raz prace interwencyjne 28.01.07, 00:17
              A mnie interesuje czy w sytuacji gdy to np PEFRON dopłaca do wynagrodzenia
              tzn.ktos jest niepełnosprawny zatrudniony na robotach publicznych zdarza sie ze
              zostaje zwolniony przed koncem umowy bo np sie nie sprawdza, nie pasuje , jest
              złym pracownikiem?Czy raczej przetrwa ale ewentualnie nie wydłuzy mu sie juz
              zatrudnienia?
              • 0tdr0 Re: jeszcze raz prace interwencyjne 28.01.07, 10:13
                Mysle, ze niezalezne to jest. Z zakladow pracy chronionej tez mozna ludzi zwalniac.
                • Gość: K Re: jeszcze raz prace interwencyjne IP: *.chello.pl 28.01.07, 11:30
                  Szczerze mowiąc nie wiem co trzeba zrobic zeby wyleciec z Panstwowego Urzedu
                  • 0tdr0 Re: jeszcze raz prace interwencyjne 28.01.07, 11:38
                    Wyleciec sie da za to samo co wszedzie- niedopelnianie obowiazkow. Nie jest to
                    takie dramatyczne jak w firmach prywatnych i czesto przebiega stopniowo-
                    nastepuje prezsuniecie na gorsze stanowisko, redukacja etatu do polowy,
                    pzresuniecia stanowisk (tylko politycznie umocowani moga dostac kopa w gore)
                    itd. Po miesiacu czy dwoch osoba sama chce odejsc, a jak dalej sobie nie daje
                    rady, to wylatuje w normalnym trybie. Lepsze jest to, ze w wiekszosci urzedow
                    (choc wszedzie trafiaja sie szefowie-furiaci) szefostwo dba o dobre stosunki z
                    pracownikami. Wymaga, ale nie ma napadow furii czy mobbingu na taka skale jak u
                    prywaciarzy (szczegolnie tych dopiero co od pluga oderwanych). Dlatego tez mniej
                    jest publicznych narzekan i skarg osob zwalnianych, a w trakcie pracy ostrych
                    konfliktow- czesciej podkopy.
      • Gość: krystyna Re: jeszcze raz prace interwencyjne IP: *.crowley.pl 28.01.07, 18:38
        jeszcze nikt mi nie odpowiedzial na pytanie: czy jak bedac zarejestrowana w UP
        (lub nie) podejme prace na 3 miesiace po tych 3mcach sie zwolnie i zarejestruje
        w UP to czy przysluguja mi prace interwencyjne?
        • Gość: krystyna Re: jeszcze raz prace interwencyjne IP: *.crowley.pl 29.01.07, 10:20
          up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka