Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Comercial Union

IP: *.net-serwis.pl 21.02.07, 18:08
    Witam, czy ktośmi może powiedziec czy w CU mozna byc zatrudnionym na umowe o
    pracę??
    A jeśli tak to kto taką umowe dostaje.
    Ide na rozmowe o prace i chce tylko pracowac na umowe o prace.
    Nie ide na agenta.
    Prosze o odpow jest to dla mnie bardzo wazne !!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: ann Re: Praca w Comercial Union IP: 85.219.224.* 21.02.07, 18:13
        A nie jest to przypadkiem stanowisko: reprezentant OFE? Bo jeśli tak, to ja z
        rozmowy zrezygnowałam bo uznałam ze nie ma umowy o pracę i sama jestem ciekawa
        odpowiedzi na Twoje pytanie. Pozdrawiam.
        • Gość: sin74 Re: Praca w Comercial Union IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 11:45
          Nie, to nie jest reprezentant OFE. To jest poważna propozycja. Cały
          cykl szkoleń, zakończonych państwowym egzaminem. Jeśli interesują
          Panią szczegóły to proszę o kontakt tel 606 923486 lub e- mail
          enzu@interia.pl Pozdrawiam.
      • annna84 Re: Praca w Comercial Union 21.02.07, 18:15
        Ja byłam na rozmowie w sprawie pracy jako Doradca Klienta, ale okazało się, że
        to jednak też agent.

--
        "Lepiej coś zrobić i żałować, niż żalować, że się czegoś nie zrobiło"
        • Gość: Agnieszka Re: Praca w Comercial Union IP: *.net-serwis.pl 21.02.07, 18:18
          nie nie na agenta niby osoba ds rekrutacji,
          ale jakoś sie obawiam.
          Może znajdzie sie ktoś kto tam pracuje :(
          • Gość: dawna commercialka Re: Praca w Comercial Union IP: *.marsoft.net 21.02.07, 18:28
            jeśli masz gdzieś w okolicy to ogłoszenie z którego masz iść na rozmową, napisz
            - powiem Ci o jakie stanowisko chodzi
            ktoś do rekrutacji, to kierownik grupy agentów (też własna działalność)
        • Gość: dawna commercialka Re: Praca w Comercial Union IP: *.marsoft.net 21.02.07, 18:20
          W CU jako na umowe o pracę mogą być pracownicy biurowi: sekretarki, asystentki
          (w oddziałach), w Warszawie i Kielcach pracownicy administracyjni w biurach.
          Agenci, kierownicy agentów, dyrektorzy oddziałów, reprezentanci OFE - o umowach
          o pracę nie ma mowy (własna działalność, reprezentanci OFE - ew. umowy o dzieło
          albo zlecenia).
          • Gość: Agnieszka Re: Praca w Comercial Union IP: *.net-serwis.pl 21.02.07, 18:27
            dziekuje Ci dawna Commercialko,
            A wiesz może mniej wiecej jakiej to sa wysokości zarobki??
            Czy pracownicy biurowi masz np na mysli osobę ds. rekrutacji??
            Albo czy np kierownik Biura obsługi Klienta tez sie kwalifikuje do umowy o
            pracę??
            • Gość: dawna commercialka Re: Praca w Comercial Union IP: *.marsoft.net 21.02.07, 18:30
              o jakim mieście rozmawiamy?
              • Gość: Agnieszka Re: Praca w Comercial Union IP: *.net-serwis.pl 21.02.07, 18:31
                rozmawiamy o warszawie
                • Gość: Agnieszka Re: Praca w Comercial Union IP: *.net-serwis.pl 21.02.07, 18:34
                  Poniżej treśc ogłoszenia,zarobki to :Data publikacji: 19/02
                  Branża: Ubezpieczenia
                  Miasto: Warszawa
                  Region - Kraj: Woj. mazowieckie - Polska
                  Minimalne wykształcenie: Wyższe licencjackie
                  Minimalne doświadczenie : 2 lata
                  Rodzaj umowy: Na okres próbny 6M
                  Minimalne wynagrodzenie: (Nie wprowadzono)
                  Maksymalne wynagrodzenie: 180.000 PLN brutto/rok

Nazywam się Marcin Michalik. Jestem dyrektorem Przedstawicielstwa Commercial
                  Union w Warszawie. Nowy Rok stawia przed nami wielkie wyzwania - szukam osób z
                  którymi je zrealizuję.

Zadaniem osoby na podanym stanowisku będzie rekrutacja, selekcja i wdrożenie
                  kandydatów na stanowiska doradców ubezpieczeniowo-finansowych oraz asystentów
                  Otwartego Funduszu Emerytalnego

Wymagania:

szukam osób ambitnych, kreatywnych i przedsiębiorczych

Mile widziane:

doświadczenie w sprzedaży, handlu , zarządzaniu

Ilość wakatów: 3

• Gość: dawna commercialka Re: Praca w Comercial Union IP: *.marsoft.net 21.02.07, 18:44
                    Chodzi o stanowisko kierownika grupy agentów. Nie jest to praca na umowę o
                    pracę, ale umowę menedżerską (czyt. własna działalność gospodarcza).
                    Praca polega na tym, że szuka się ludzików, którzy chcieliby zostać agentami i
                    dobrze pracować, tzn. jak najwięcej zarabiać. Kierownik grupy ma plany
                    sprzedażowe dla swojej grupy, które ta grupa powinna zrealizować, kierownik jest
                    z tego rozliczany. Trzeba mieć dobre podejście do ludzi - po pierwsze znaleźć
                    wystarczającą liczbę potencjalnych agentów (jeśli kierownik ma za mało agentów w
                    grupie, grupa zostaje rozwiązana a kierownik przestaje być kierownikiem), tych
                    chętnych wykształcić na dobrych agentów - pokazać im jak się sprzedaje i jak
                    ludzi przekonać do w grupie nie spadała, no i ciągle rekrutować i rekrutować,
                    ok. 1 osobę na miesiąc - 2 miesiące.

A co do umowy kierownika Biura obsługi klienta - nie wiem, ale przypuszczam, że
                    umowa o pracę.
                    • Gość: Agnieszka Re: Praca w Comercial Union IP: *.net-serwis.pl 21.02.07, 18:51
                      Dziekuję Ci bardzo:):):)
                      • Gość: dawna commercialka Re: Praca w Comercial Union IP: *.marsoft.net 21.02.07, 20:45
                        ależ proszę :)
                        powodzenia w szukaniu etatu życzę i pozdrawiam
                  • Gość: gg Re: Praca w Comercial Union IP: *.chello.pl 21.02.07, 18:51
                    jak dla mnie jest to stanowisko menagera grupy, musisz sobie uzbierać zespół
                    czyli musisz prowadzić rekrutacje i znaleźć kilku naiwnych później dostajesz
                    pensję stałą + premia od spisanych umów przez zespół, własna działalność, tak
                    samo jeździsz po klientach, wmuszasz w nich ubezpieczenia, dzwonisz i szukasz
                    naiwnych oprócz tego kierujesz zespołem
                    • Gość: Agent Re: Praca w Comercial Union IP: *.ols.vectranet.pl 21.02.07, 22:31
                      Gość portalu: gg napisał(a):

> jak dla mnie jest to stanowisko menagera grupy, musisz sobie uzbierać zespół
                      > czyli musisz prowadzić rekrutacje i znaleźć kilku naiwnych później dostajesz
                      > pensję stałą + premia od spisanych umów przez zespół, własna działalność, tak
                      > samo jeździsz po klientach, wmuszasz w nich ubezpieczenia, dzwonisz i szukasz
                      > naiwnych oprócz tego kierujesz zespołem

Nie rozumiem czemu naiwnych? Na całym świecie ludzie się ubezpieczają.Kolejna
                      sprawa czemu nie własna działalność (to pytanie do Agnieszki)Odpisałem na ten
                      post ponieważ moja kariera zaczęła się właśnie w CU.Potem inna firma
                      mnie "podkupiła" dużo lepszymi zarobkami jako menagera.Całe doświadczenie
                      zebrane w tych firmach pozwala mi "nieźle" żyć dalej z ubezpieczeń ale
                      wszystkich t.j życiowych,majątkowych,komunikacyjnych.Jest to ciezki kawałek
                      chleba ale przez pierwszy rok może 2-3 lata (kwestia zaangażowania)Potem "leci"
                      po stałych klientach+nowych ale wtedy już nie ma tego "ciśnienia".Wtedy owszem
                      można zarabiać 180tys rocznie brutto czyli ok 9800 netto miesięcznie
                      ale...można i duuuużo mniej (lub wcale) ale równie dobrze więcej (znam
                      takich).Jedno jest pewne.W ten interes trzeba włożyć dużo pracy,czasu ale..mało
                      pieniędzy.Kwestia kosztów dotarcia do klientów (ZUS na poczatku zazwyczaj
                      pomaga opłacac towarzystwo lub jest to tymczasowo pisane na menagera)Pzdr.

P/S ...było to 9 lat temu i jakoś tak leci chociaż prowadzę tez inną branżę ale
                      klienci sami dzwonią- warunek- zawsze byli dobrze obsługiwani.Powodzonka
                      • skarpetka82 Re: Praca w Comercial Union 21.02.07, 23:47
                        Witam.
                        Czy mogę prosić na słówko na gazetowago Pana Agenta?
                        mam małe pytanko
                      • Gość: GG Re: Praca w Comercial Union IP: *.chello.pl 22.02.07, 16:20
                        owszem jak ktoś zaczynał kilka lat temu to miał szansę teraz niestety są
                        znikome sznse na zdobycie klientów, wiecie kto pracuje i nie narzeka właśnie
                        osoby które zaczęły pracować kilka lat temu jak ubezpieczenia weszły do nas,
                        oni nawet nie muszą ubezpieczać nowych bo żyją z prowizji tylko że firmy
                        ubezpieczeniowe starają to zmienić i im dają limity do wyrobienia, rotacja
                        nowych pracowników jest w ubezpieczeniach tak ogromna że chyba najlepiej widać
                        to po ogłoszeniach o pracę. Niech każdy sam zobaczy ja nie będę nikogo
                        ostrzegać to jest wasz wybór , dla mnie jest to walka z wiatrakami, teraz od
                        ciebie zależy którą opinię wybierzesz menagera ubezpieczalni czy osoby już tam
                        nie pracującej. Pamiętaj każdy menager i dyrektor będzie chwalił to stanowisko,
                        oni poprostu tak poszli daleko w sprzedaży że nawet tą pracę sprzedają nam
                        potencjalnym pracownikom wiem bo takim samym naiwnym pracownikiem byłam
          • Gość: anna dostałam się Re: Praca w Comercial Union IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.07, 20:07
            ja mam być konsultantem telefonicznym sprzedazy i obsługi klienta
            wiesz moze jak to wygląda w praktyce?Prosze o odpowiedz
        • Gość: sin74 Re: Praca w Comercial Union IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 11:50
          Teraz wszystko się zmienia. W CU też. To jest pośrednictwo
          ubezpieczeniowo- finansowe. Cały cykl szkoleń, zakończonych
          państwowym egzaminem. Warto, bo można zdobyć drugi zawód. Jeśli
          interesuję to Panią to proszę o kontakt tel 606 923 486 lub e- mail
          enzu@interia.pl Pozdrawiam.
          • Gość: meduza Re: Praca w Comercial Union IP: *.swidnica.mm.pl 07.09.07, 14:29
            Czemu chłopie mydlisz ludziom oczy? Opisz szczegółowo jakie warunki
            proponujesz i czego oczekujesz. Ile w tę "inwestycję"
            trzeba "włożyć" (kasy, czasu itp) i jakich ewentualnych korzyści
            można oczekiwać. Jaki jest rodzaj umowy (i z kim) i jak ona wygląda.
            Operuj konkretnymi danymi a nie sloganami, wtedy być może staniesz
            się bardziej wiarygodny.
      • Gość: Kaja Re: Praca w Comercial Union IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 21:34
        Czy może ktoś z was wie czy jest szansa na umowę o pracę w związku z poniższym
        ogłoszeniem czy też chodzi o własną działalność?

Rodzaj umowy: Na czas nieokreślony
        Minimalne wynagrodzenie: 2.500 PLN netto/m-c
        Maksymalne wynagrodzenie: > 9.000 PLN netto/m-c

POSZUKUJEMY OSOBY ZAINTERESOWANE PRACĄ W BRANŻY "FINANSE, BANKOWOŚĆ,
        UBEZPIECZENIA, FUNDUSZE INWESTYCJNE I PLANU EMERYTALNO-RENOTOWE. WYMAGANE
        WYKSZTAŁCENIE MIN. ŚREDNIE. ZAPEWNIAMY PROWASJONALNE, BEZPŁATNE SZKOLENIE
        PRZYGOTOWUJĄCE DO ZAWODU DORADCY.
        Szczegóły oferty

POZYSKIWANIE NOWYCH KLIENTÓW W USŁUGACH FINANSOWYCH, OBSŁUGA KLIENTA,
        REKRUTACYJA. TYLKO DLA OSÓB AMBITNYCH NASTAWIONYCH NA SUKCES

Wymagania:

WIEK MIN. 23 LATA. kOMUNIKATYWNOŚC, ŁATWOŚĆ W NAWIĄZYWANIU NOWYCH KONTAKTÓW.

Mile widziane:

MILE WIDZIANE DOŚWIADCZENIE W USŁUGACH FINANSOWYCH, UBEZPIECZENIACH, OFE.
        PRZEDSTAWICIELE HANDLOWI
        • 0tdr0 Re: Praca w Comercial Union 09.06.07, 23:44
          W tym przypadku nie ma szans na umowe o prace.
          Beda starali sie Ciebie wrobic w zalozenie wlasnej dzialalnosci- stad te
          "zatrudnienie na stale".
          Pieniadze okreslone w ofercie to czysta teoria niewiele majaca wspolnego z
          rzeczywistoscia. Zawsze jednak mozesz sie sama o tym przekonac.
          Zauwazylas, ze w tej ofercie nie ma zadnych wymagac co do kompetencji czy
          doswiadczenia? Nie wierz w cuda.
          • Gość: Kaja Re: Praca w Comercial Union IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 07:52
            Dzięki za upewnienie mnie w tym temacie. Właśnie wyglądało to mało realnie
            • Gość: Agent Re: Praca w Comercial Union IP: *.ols.vectranet.pl 10.06.07, 15:56
              Ktoś jest w błędzie że ciężko teraz sprzedać ubezpieczenie.Wręcz
              przeciwnie.Ludzie mają coraz więcej pieniędzy i "dorośli" do ubezpieczeń na
              życie,aczkolwiek nadal to nie jest łatwy kawałek chleba.Zwróćcie jednak uwagę
              że po 4-5 latach wytężonej pracy możecie mieć "emeryturkę" bo zajmujecie się
              tylko obsługą obecnych klientów.
              • skarpetka82 Re: Praca w Comercial Union 10.06.07, 21:12
                Nie do końca się z Tobą zgodzę, żeby mieć tę "emeryturkę", trzeba cały czas
                zawierać nowe umowy. Przestaniesz wyrabiać plan, obniżają Ci "emeryturkę", a
                potem, o ile nie zaczniesz realizować planu, wywalają, i po emeryturce...
                • skarpetka82 Re: Praca w Comercial Union 10.06.07, 21:14
                  Mówię o commercialu, nie wiem jak jest w innych firmach
                  • Gość: Agent Re: Praca w Comercial Union IP: *.ols.vectranet.pl 11.06.07, 18:17
                    Co prawda nie robię już w CU ale pow. 200 klientów jesteś konsultantem (tak
                    było) i nie masz obowiązku pozyskiwania nowych klientów.Oczywiście że prowizja
                    spada bo największa jest w 1 roku i przez bodajże 5 lat maleje ale potem poziom
                    pozostaje ten sam.Tyle że ja pozyskałem prawie 140 klientów w 2 lata specjalnie
                    się nie przemeczając.Więc w 4-5 lat powinno się mieć przynajmniej 300.Pzdr.

P/S dlatego też "emeryturka" jest w cudzysłowiu:)

P/S2 i dlatego też dodatkowo ubezpieczasz swoim klientom
                    samochody,mieszkania,firmy i..wystarczy:)
      • creep83 Re: Praca w Comercial Union 03.08.07, 15:33
        A czym w firmie CU zajmuje się osoba na stanowisku: "asystentki do biura" i na
        jakie wynagrodzenie można liczyć?
        • amelka231 Re: Praca w Comercial Union 03.08.07, 21:36
          Zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko asystentki i też jestem bardzo ciekawa jakie zaoferują mi wynagrodzenie.
          • Gość: prawie CU Re: Praca w CU w biurze głównym w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:43
            Dostałam propozycję pracy w biurze głównym w Warszawie i zastanawiam
            się czy przyjąć tą propozycję. Praca na umowę, stała pensja. Czy
            ktoś wie jak tam jest? Ja atmosfera, ludzie? Proszę o info.
            • skarpetka82 Re: Praca w CU w biurze głównym w Warszawie 06.09.07, 12:02
              W Lublinie 1300 brutto
            • Gość: ece Re: Praca w CU w biurze głównym w Warszawie IP: *.subscribers.sferia.net 08.09.07, 10:36
              a na jakie stanowisko się ubiegałas?
              też jestem ciekawa jak tam się zarabia na stanowisku asystenta czy specjalisty,
              a atmosfera i ludzie z tego co słyszałam są ok
              ale tez chętnie wyslucham opinii innych
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka