Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rekrutacja!!!!!!

IP: *.tktelekom.pl 27.02.07, 16:44
    W naszym kraju ludzie przeprowadzający rekrutacje nie mają pojęcia jak się do
    tego zabrać ,w Polsce to jeden wielki cyrk !!! Byłam na rozmowach w różnych
    krajach ponieważ pracowałam za granicą i uważam , że Polacy pod tym względem
    są totalnie zacofani
    Obserwuj wątek
      • Gość: ciekawa Re: rekrutacja!!!!!! IP: *.chello.pl 27.02.07, 17:31
        a jak kto wyglada w innych krajach?>
      • cejan Re: rekrutacja!!!!!! 27.02.07, 18:09
        opowiedz...
        jakie pytania, atmosfera, itd.
        • Gość: qaz Re: rekrutacja!!!!!! IP: 195.117.232.* 27.02.07, 18:45
          > jakie pytania, atmosfera, itd.
          Pytań autorka zapewne nie zna, ale od odpowiedzi to ją cholernie ręce bolały.
        • Gość: gość nowy Re: rekrutacja!!!!!! IP: *.tktelekom.pl 28.02.07, 13:53
          Jeśli dzwonią do Ciebie w celu zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną to sama
          rozmowa gwarantuje Ci w 90% , że pracę już masz. Pytają o znajomość języka ,
          jak długo zamierzasz zostać w ich kraju oraz kwalifikacje i doświadczenie
          zawodowe . Atmosfera bardzo przyjazna dla kandydata , a jeśli chodzi
          oogłoszenia to zawsze jest umieszczona kwota wynagrodzenia na danym stanowisku
          • zefir15 Re: rekrutacja!!!!!! 28.02.07, 19:01
            czyli, jezeli jest 2 kandydatów na 1 miejsce to prawdopodobieństwo otrzymania
            pracy jest... 50% ??? a ile by musiało byc wakatów/kandydatów zeby było to 90%?

(zartuje, nie bierz tego do siebie!) :-)
            pozdr
      • 0tdr0 Re: rekrutacja!!!!!! 27.02.07, 18:39
        Najzabawniej jest, gdy to np. pewna siebie ksiegowa przeprowadza rozmowe z
        kandydatami na rownolegle stanowisko w tej samej firmie. Albo pracownik dzialu
        HR w firmie nie dajacej gwarancji stabilnego zatrudnieina przeprowadza
        rekrutacje na stanowisko przy sasiednim biurku. Wtedy to sie smieszne rezczy
        dzieja, a firmy przez rok wieszaja oferty dziwnym trafem nie mogac znalezc
        nikogo odpowiedniego mimo codziennej, 20-to minutowej rozmowy kwalifikacyjnej z
        coraz to nowym kandydatem :) .
        • Gość: Obibok Re: rekrutacja!!!!!! IP: *.chello.pl 28.02.07, 16:11
          A zupełne jaja są jak kandydat ma coś narysować! Bardzo to lubię!Tak ogólnie
          bardzo lubię rozmowy kwalifikacyjne - ubaw po pachy!
          • absolwencina Re: rekrutacja!!!!!! 28.02.07, 21:57
            apopo rozmów kwalifikacyjnych - pytanie, które usłyszałem od pracownika HR na
            jednej z nich : "jak pan myśli, co o panu myśli pański szef" ?
            • Gość: kaha Re: rekrutacja!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:06
              Ja najbardziej lubię pytanie jakie zwierze przypominam. Mówię, że orła, bo lubię
              surowe mięcho.
              Przeszłam kilkadziesiąt rozmów kwalifikacyjnych, na początku śmieszyły nie panie
              z HR, ale ostatnio zaczęłam tracić cierpliwość. Gdybym zobaczyła polskie
              ogłoszenie z wyszczególnionymi zarobkami, to chyba padłabym na zawał. Czasem
              nawet na rozmowie, nie można się dowiedzieć o zarobki, a co dopiero z ogłoszenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka