Dodaj do ulubionych

Wspólne spacery z psem

01.03.12, 09:07
Witam

Mam 3miesięcznego szczeniaka labradora, którego chciałbym przyzwyczaić do obecności innych psów. W tym momencie przy kontaktach z obcymi psami jest nie do opanowania, więc miło by było gdyby była to dla niego rzecz normalna.

Mieszkam na Mariankach, ale z przyjemnością dojadę.

Jak masz pieska (niekoniecznie szczeniaka) i chcesz aby się wylatał w miłym towarzystwie to jestem chętny.
Obserwuj wątek
    • mag-189 Re: Wspólne spacery z psem 01.03.12, 15:24
      powiedzmy ze byłabym chetna chociaz z tego wzgledu zeby wyjść z domu i nie chodzić samej z pieskiem. podaj tylko numer gg co jakoś konkretnie porozmawiamy.
      • ashtar85 Re: Wspólne spacery z psem 01.03.12, 15:50
        Hej ja mam 6 miesieczną spanielke która chętnie sie zaprzyjaźni z labkiem;-)
        daj swoje namiary.Pozdrawiam
    • monidlo2 Re: Wspólne spacery z psem 01.03.12, 19:42
      Witam.
      Z miłą chęcią bym z moim pieskiem dołączyła do was.
      Pozdrawiam
      • sufcik Re: Wspólne spacery z psem 02.03.12, 08:14
        czyli wszyscy razem chodzimy z pieskami ?? mam rocznego spaniela :D
    • bcieszewski Re: Wspólne spacery z psem 02.03.12, 08:39
      No to bomba.

Może z uwagi na odzew dogadamy się tutaj? Poza tym w pracy nie korzystam z gg.

Jakieś propozycje co do miejsca? Fajnie by było, gdyby nie było za bardzo uczęszczane, aby można było pieski spuścić bez obawy, że znajdzie się ktoś czepliwy. W Świeciu mieszkam niedługo, więc nie do końca kojarzę dobre miejscówki.
    • nemezis1978 Re: Wspólne spacery z psem 02.03.12, 10:53
      Jako "antymiłośnik" miłośników zwierząt, mam nadzieję, iż po zabawach z pupilami i całowaniu ich w noski, z takim samym entuzjazmem posprzątacie po nich? ;-))
      • ashtar85 Re: Wspólne spacery z psem 02.03.12, 12:49
        Ależ oczywiście przecież nasze miasto jest bardzo pozytywnie nastawione do psów na kazdym osiedlu i przed każdym blokiem na tych pieknych trawnikach sa specjalne pojemniki na odchody psiaków;] wiec czemu nie sprzatać skoro ma sie je gdzie wyrzucać?
        Nie ma co sie denerwować na właścicieli że nie sprzątają bo niestety ale miasto równiez nie wychodzi nam na przeciw.Ktoś powie można wyrzucic do śmietników przed blokiem..Ok,ale teraz przykład.w bloku mieszka np.10 piesków każdy piesek robi kupke 2-3 razy dziennie na maxie wychodzi 30 kupek dziennie i teraz niech każdy własciciel wyrzuca te 30 kupek do śmietnika x5 dni w tygodniu to masz 150 kupek w jednym pojemniku na śmieci.Dorzuć do tego śmieci pozostałych lokatorów=odór ze śmietnika niesamowity,pełno robactwa i much bo słuzby komunalne wywoza śmieci średnio co 5-6dni.
        A tak poważnie fajne miejsce jest za żwirki i wigury jak sie na działki RELAX idzie taki "mini lasek"
        • bcieszewski Re: Wspólne spacery z psem 02.03.12, 13:31
          To całkiem blisko mnie.
          Co powiesz na Niedzielne popołudnie?

Co prawda pewnie musiałbym być podprowadzony na miejsce spod, powiedzmy, stokrotki (kiepsko się orientuje w Świeciu) ale chyba ten blaszak to całkiem dobry punkt zborny.

A co do kup - ja sprzątam po psie - pod blokiem mam pojemnik na nieczystości (prawo zakazuje ich wrzucania do śmietników, lekki paradoks), w którym na kupy miejsca nie ma, bo z reguły jest zapełniony butelkami (o dziwo dwa metry dalej jest kosz na szkło i plastik). Ot po prostu edukacji potrzebują obie strony konfliktu.
          • ashtar85 Re: Wspólne spacery z psem 02.03.12, 14:03
            Niedzielne popołudnie może być;-)15.00?
            • bcieszewski Re: Wspólne spacery z psem 02.03.12, 14:18
              jak najbardziej.

o 15 pod stokrotką.

Poznasz mnie po biszkoptowej kuli nieposkromionej energii, która rwie do wszystkiego co się rusza:)

• sufcik Re: Wspólne spacery z psem 02.03.12, 15:14
                To może i ja dołączę ze swoim czworonogiem :) :D
                • ashtar85 Re: Wspólne spacery z psem 02.03.12, 16:40
                  Zapraszam;-) Ja mam 7 miesieczną spanielke;-)
                  • vanmakaron Re: Wspólne spacery z psem 03.03.12, 20:43
                    www.swiecie.eu/?cid=2745
                    • abcde56 Re: Wspólne spacery z psem 04.03.12, 20:25
                      Ja sprzątam po moim pupilu i w końcu będą robić to inni. Pan, który ma doga argentyńskiego i sklep papierniczy przy Alejach, pani, która obok ma zakład fryzjerski i wielkiego psa. żona p. policjanta z terierem walijskim. Marzenia się spełnią?!
                      • vanmakaron Re: Wspólne spacery z psem 04.03.12, 20:50
                        Niech przykładem zabłysną radni,i zaczną sprzatać po swoich psach.Jak zacząłem zbierać klocki mego psiaka to wydawało mi się że wszyscy mnie obserwują:-) Po czasie to wchodzi w nawyk,i nic w tym nienormalnego.
                        • bcieszewski Re: Wspólne spacery z psem 05.03.12, 08:30
                          Ten plakat powinien wisieć przy każdym trawniczku pod blokiem:
                          www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/73669
                          a może ten:
                          wyborcza.pl/1,76842,7628287,Plakatem_w_psie_kupy.html
    • ashtar85 Re: Wspólne spacery z psem 04.03.12, 11:49
      Z przykrościa dziś się nie stawie;-(
      • bcieszewski Re: Wspólne spacery z psem 05.03.12, 08:31
        No trudno...

Kiedy następna próba? niestety w tygodniu podchodzi mi jedynie późne popołudnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka