Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

scenka sprzedażowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 14:13
    myślę że niektórzy spotkali się na rozmowie kwalifikacyjnej z prośbą o
    zareklamowanie i zachęcenie do zakupienia, obejrzenia, przeczytania jakiejś
    rzeczy.
    jak sobie z tym radzicie ?? w jaki sposób zachęcacie ??
    a co jeżeli jakiś produkt jest do kitu a wy macie go zareklamować i
    zachęcić ??
    Obserwuj wątek
      • Gość: mis Re: scenka sprzedażowa IP: 193.0.116.* 16.03.07, 18:36
        Należy mówić językiem korzyści. Czyli opowiadać o tym jak ten produkt ułatwi
        nam życie. Podczas takiej scenki produkt nie ma znaczenia, liczy się Twoja
        kreatywność.
        • Gość: gaba42 Re: scenka sprzedażowa IP: *.aster.pl 17.03.07, 16:48
          ja miałam na rozmowie do banku sprzedac karte kredytowa,chyba dobrze wypadłam,
          bo odrazu dowiedziałam sie ze jestemprzyjeta w nastepngo dnia oddzwonili i
          pytali czy odpowiada mi miejsce i pensja ktora zaproponowano mi przez telefon
          prawie sie nieroznila od tej jaka zadałam.pamietaj trzeba sie cenic lepiej
          wyzey niz za nisko.pozdrawiam gabi
      • Gość: peter Re: scenka sprzedażowa IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.03.07, 17:12
        musisz wykazac sie znajomoscia standardow- najpierw analiza potrzeb klienta (pytania ogolne, poglebiajace itp), a pozniej rekomendacja produktu (parafrazowanie tego co klient powiedzial, odnoszenie sie do jego potrzeb, mowienie jezykiem korzysci). Generalnie powinno sie sprawic, ze to klient wiecej mowi niz Ty;) No i umiejetne przedstawienie ceny- dopiero w momencie gdy klient o nia zapyta- jest wiele sposobow- moze byc na "kanapka" (korzysc, cena, korzysc);)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka