Gość: mi IP: *.4web.pl 25.03.07, 01:36 Jak to jest z urlopem na żądanie?? Czy przysługują 4 dni takiego urlpou? Czy można je wziąć jeden po drugim? Czy pracodawca może tego zabronić? Ktoś może mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin_33 Re: urlop na żądanie 25.03.07, 09:03 Gość portalu: mi napisał(a): > Jak to jest z urlopem na żądanie?? jest > Czy przysługują 4 dni takiego urlpou? tak > Czy można je wziąć jeden po drugim? tak > Czy pracodawca może tego zabronić? i tak i nie Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: urlop na żądanie 25.03.07, 10:29 Z rego co ja się orientuję to jest tak że możesz wziąć 1 dzień urlopu w danym kwartale a nie jeden po drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: urlop na żądanie 25.03.07, 10:38 Mozna wziac wszystkie dni na raz (inna sprawa, ze pracodawca w praktyce moze sie krzywic). Te 4 dni to nie sa dodatkowe dni, tylko naleza do normalnego wymiaru urlopu... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_33 Re: urlop na żądanie 25.03.07, 11:24 O tym jak i kiedy bedziemy korzystac z prawa do urlopu na żądanie decydujemy my, jako pracownicy. Pracodawca nie może narzucic nam zasad korzystania z ustawowego prawa, stało by to w sprzeczności z art. 167(1) kp Odpowiedz Link Zgłoś