Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w primarku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 11:29
    Witam,
    chcialam sie was poradzic.. otoz dostalam propozycje pracy w primarku...mam
    jednak obiekcje czy o aby nie podpucha..Zlozylam papiery do polskiej agencji
    posrednictwa pracy ktora wyszukuje kandydatow dla Primarka i
    nietylko.Zaprosili mnie na rozmowe z pracodawca pod koniec kwietnia.Nie wiem
    jakie sa dokladne warunki ale oglaszali sie dosc czesto w Wyborczej i podobno
    daja na start 500 funtow przez 2 tyg masz gdzie mieszkac no i zapewniona
    prace na rok.Ponadto oplacaja przelot..
    Wczesniej skladalam papiery do innej agencji PSA Work Service w Londynie i
    byly podobne warunki z tym, ze nie moglam pojechac i eraz dziwi mnie ze tyle
    osob zwerbowali i werbuja co pol roku nowych, przy tak dobrych wstepnych
    warunkach pracy..
    Co o tym myslicie ? A moze ktos z Was pracuje w Primarku, badz ma tam
    znajomych i moze mi
    zweryfikowac te informacje?
    Obawiam sie ze moze to kolejne Tesco, gdzie pozniej zabieraja Ci z pensji za
    wszystko i nie mozesz zerwac umowy jak okaze sie ze wszystko jest naciagane ..

Obserwuj wątek
      • 0tdr0 Re: praca w primarku 08.04.07, 11:42
        Rozumiem, ze 500 funtow tygodniowo? Bo jesli sie okaze, ze jednak miesiecznie to
        jest to malo i niezgodnie z prawem UK.
        Zwroc glownie uwage czy umowe o prace bedziesz podpisyawc z rzeczywistym
        pracodawca czy z agencja. W przypadku drugiego- beda Cie doic co miesiac z
        pieniedzy.

Jesli agencja dziala w Polsce, to sprawdz czy znajduje sie w Krajowym Rejestrze
        Agencji Zatrudnienia (kraz.praca.gov.pl) - ma taki obowiazek rekrutujac
        pracownikow na terenie naszego kraju. Zerknij tez, czy nie znajduje sie na
        czarnej liscie strony www.oszukany.pl .

No i na koniec- uzyj google w poszukiwaniu informacji od osob, ktore przez ina
        juz wyjechaly. Wpisz do wyszukiwarki nazwe agencji + slowa typu oszust, uwaga,
        odradzam. Sprobuj tez poszukac w jezyku angielskim.
        • Gość: mala Re: praca w primarku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 11:54
          dzieki za sugestie..
          Na google juz szukalam..nic nie znalazlam..500 funtow jest kieszonkowego na
          wstepie..to chyba na zycie lae pewnikiem pozniej odbijaja sobie na pensji..
          Ta firma Albart dawala liczne ogloszenia w prasie wiec podejrzewam ze duzo osob
          aplikowalo...
      • Gość: A Re: praca w primarku IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 08.04.07, 21:25
        Czytaj uwaznie: 500 funtow na start. Z tego co wiem pensje sa w rejonach 17.5K
        rocznie, czyli jakies 1100 funtow miesiecznie.
        Firma zapewnie tez hotel na pierwsze dwa tygodnie pobytu, potem trzeba sobie cos
        wynajac.

Praca ciezka, dlugie godziny, 6 dni w tygodniu. Moze dobre na poczatek dla
        kogos, kto chce wyjechac z kontraktem w kieszeni i zapewnionym wszystkim na
        miejscu, a potem moze sobie zmienic prace na inna.
        Szukaja duzo ludzi, bo otwieraja coraz wiecej nowych sklepow, poza tym maja tez
        i rotacje, bo kto by chcial pracowac po 12h przez 6 dni w tygodniu.
        • 0tdr0 Re: praca w primarku 08.04.07, 23:43
          Minimalna pensja (zakladajac, ze to etat 40h tygodniowo) wynosic powinna okolo
          940 funtow brutto (przy miesiacu pracy 22-dniowym). Za kazda nadgodzine minimum
          5,35 funta+ dodatek. Za prace w dniach wolnych bodajze 100% dodatku. W przypadku
          wielu nadgodzin i pracy 6 dni w tygodniu cos mi tu nie gra (pachnie lamaniem
          brytyjskiego prawa- 12*6*22=1584 brutto). Tyle z mojej strony.
          • Gość: A Re: praca w primarku IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 09.04.07, 14:59
            Etat nie jest na pewno 40 godzinny. Poza tym mozesz podpisac w kontrakcie, ze
            zgadzasz sie na prace powyzej 48h tygodniowo. Firma na pewno dobrze to
            przemyslala i kontrakt jest tak skonstruowany i tak obliczono ilosci godzin
            pracy, zeby wszystko sie zgadzalo i nie lamia prawa. Mowi sie czesto, ze ktos
            pracuje po 11-12h, ale w tych godzinach sa np przerwy jedna 1h i dwie po pol
            godziny i nagle z 11h robi sie tylko 9h.
            Druga sprawa nagodziny wcale nie sa platne 100%. Tak samo za prace w dni wolne
            nie musi byc dodatku. Jak sklep pracuje 7 dni w tygodniu to dzien wolny moze
            przypadac pracownikowi w srodu tygodnia.

Najlepiej jakby ktos napisal co dokladnie ma w kontrakcie z Primarkiem.

Co by nie mowic - praca w Primarku jest ciezka i owszem pachnie
            wykorzystywaniem, ale raczej w swietle prawa ;)
            • Gość: mala Re: praca w primarku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 15:38
              Nie wiem jak jest sformułowana umowa, pojade na spotkanie to sie
              przekonam..Pewnie jest adnotacja czy sie zgadzam na dodatkowe godziny pracy
              jesli takowe sa
              Jednak jesli to wszystko co oferuja jest prawda to na pewno warto sprobowac,
              mysle ze na poczatek, na start jest to dobra i legalna propozycja pracy .
              Chodzilo mi o opinie osob, ktore albo wyjechaly do pracy w Primarku badz
              slyszaly cos o rekrutacji tychze agencji..
              • Gość: A Re: praca w primarku IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 09.04.07, 19:16
                Moja kuzynka pracuje juz rok. W tym czasie uczestniczyla w przygotowaniach do
                otwarcia kilku nowych sklepow co oznacza, ze byla w kilkudniowych delegacjach w
                innych miastach niz pracuje na stale. Teraz przeniosla sie miedzy sklepami i
                pracuje w Londynie.

Jak pisalam wczesniej - jest to dobre na poczatek, bo wszystko jest zalatwione,
                podpisuje sie kontrakt przed wyjazdem, na miejscu jest oplacony hotel,
                kieszonkowe i mozna spokojnie poszukac mieszkania. Natomiast sama atmosfera
                pracy zalezy juz od miejsca gdzie sie wyladuje i od kierownictwa sklepu.
                • Gość: mala Re: praca w primarku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 19:28
                  rozumiem, a nie wiesz gdzie robia nabor? czy mozna wybrac lokalizacje?M9i
                  zalezy na Londynie..
                  I powiedz mi ile srednio pracuje godzin dziennie?
                  • Gość: A Re: praca w primarku IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 09.04.07, 21:28
                    O naborze nic nie wiem. Natomiast to co napisali Ci na forum Praca w Wielkiej
                    Brytani i Irlandi zgadza sie z rzeczywistoscia. Czasami praca od 8.00 do 19.00 z
                    przerwa po srodku, przed otwarciem nowych sklepow i po 14h.

Kuzynka miala byc w Londynie na poczatku, tak bylo ustalone jak podpisala umowe,
                    jednak na miejscu okazalo sie, ze bedzie pod Londynem. Nie wiem czy probowala
                    sie od razu przeniesc czy bylo jej wszystko jedno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka