misiio 24.05.06, 18:34 Radni - co ciekawego w programie jutrzejszej sesji Rady Miasta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho1252 Re: Co jutro na sesji? 24.05.06, 22:02 Radni jak widzisz pracują. Pracują przed sesją, na sesji i po... Niech pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Co jutro na sesji? 24.05.06, 22:09 Głowią się nad tym co by tu jeszcze spieprzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Co jutro na sesji? 25.05.06, 08:38 Myślisz, że jest jeszcze wybór, czy trzeba też szukać "tego co by tu jeszcze można spieprzyć" Odpowiedz Link Zgłoś
misiio Re: Co jutro na sesji? 25.05.06, 20:10 No to powiedz mariano co było ciekawego na sesji? Ktoś mówił że pytałeś o jakieś pieniądze, ale nie bardzo wiedział o co chodziło, bo to była informacja z drugiej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody965 Re: Co jutro na sesji? 26.05.06, 14:23 Mariano, czy na sesji to sld pytało w sprawie Roberta A. a Centrum nie było zainteresowane , czy to eskalacja konfliktu między Tobą a R.A. ? Odpowiedz Link Zgłoś
aktoto_aktoto Re: Co jutro na sesji? 26.05.06, 14:34 O co chodzi? - jeśli można wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin14 Re: Co jutro na sesji? 26.05.06, 14:43 pytał ponoć Denisiuk z SLD, ale to info otrzymana od jednego z siedleckich dziennikarzy. Ponoć pytał - skoro wg pana to był "leń", który załatwiał tylko partyjne interesy to po co pan go tyle trzymał i ile to kosztowało. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Co jutro na sesji? 26.05.06, 16:57 > Mariano, czy na sesji to sld pytało w sprawie Roberta A. pytało > a Centrum nie było zainteresowane a czym miało być zainteresowane? > czy to eskalacja konfliktu między Tobą a R.A. ? nie ma konfliktu pomiędzy mną a RA. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody965 Re: Co jutro na sesji? 26.05.06, 19:02 Mariano jak Twój klub mógł nie byc zainteresowany taką oceną pracy lidera PO w Siedlcach ? To Ty wspierałeś jego jako v-ce prezydenta przez 3 lata , a teraz nie interesuje Cię , że jest publicznie ośmieszany a jego praca kwitowana tak negatywnie. Czy to prawda, że polityczne wspieranie M.S. przez R.A kosztowało Miasto prawie 300 tys.? Jak nie ma konfliktu , to czemu zawiesiłeś członkostwo w PO i nie jesteś popierany jako kandydat na kandydata do startu w wyborach prezydenckich? Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Co jutro na sesji? 27.05.06, 09:35 To nie ja mam oceniać pracę lidera PO w Siedlcach, bo nie ja od oceny jestem a wyborcy. Jak się okazało, "to wcale nie był taki zły, choć od młodego człowieka spodziewałem się więcej" - tak to mniej więcej brzmiało. Co do ośmieszania, to RA razem z Prezydentem ośmieszają się komentarzami w stylu - on jest do bani - a ten jeszcze większej. Co do politycznego wspierania - dobrze wiem jak wyglada współpraca z Prezydentem. Jest to trudny człowiek w kontaktach z innymi. Może wynika to z faktu, że stanowisko Prezydenta i konieczność brania odpowiedzialnosci na siebie usztywnia w relacjach z innymi, może wynika to z faktu, że dla niego byliśmy (jesteśmy?) gó..arzami, a może z czegoś jeszcze innego. Nie wiem i nie bardzo mnie to już dziś interersuje. Ewidentnie coraz dalej odchodzimy od możliwości wpółpracy, choć nigdy nie powino mówić się nigdy. Żeby być popierany przez PO na Prezydenta należałoby być w PO. Ja jakiś czas temu stwierdziłem, że PO w Siedlcach idzie w kierunku, który nie do końca mi odpowiadał. Zawieszenie członkowstwa wyszło na dobre i mnie i PO. Ja mogłem wziąć odpowiedzialność za siebie i to co robię, Marcin K. ma szansę sprawdzić się w wyborach, czego zresztą bardzo chce. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws :) 27.05.06, 09:51 No prosze, prosze ;) Az milo sie czyta takie komentarze, zupelnie innej tresci anizeli teksty MS'a. Wydaje mi sie mariano, ze po czesci masz racje, Prezydent, zasiedzialy, 8 lat w fotelu, z pewnoscia w jakis sposob traktuje Was, mlodych radnych jak malolatow. Mogloby sie wydawac,ze ma troszke racji. Owszem, mialby, ale gdyby jego postepowanie, dzialanie, budzilo podziw i spoleczny szacunek. Tak jednak nie jest. Prezydentowi w naszym miescie brakuje renomy. Bo jak ma ja zdobyc, gdy nie wychodzi sie do ludzi? Ktos z tlumu zaraz krzyknie. Jak to nie wychodzi? No niestety, nie wychodzi. Jego spotkania raz na miesiac "Porozmawiajmy o miescie" niczego nie wnosza, a co wiecej niczemu nie sluza. I najwazniejsza kwestia wg mnie. Prezydenta wybral lud, lokalna spolecznosc, dlatego jezeli Pan Kowalski przychodzi i chce rozmawiac z Prezydentem, to nalezy mu taka szanse dac, czego MS nie robi i popelnia wielki blad. Zreszta, nie ja jestem od radzenia mu. Ma wspanialych doradcow, ktorzy z pewnoscia ulozyli jego wypowiedz o pośle RA w taki a nie inny sposob. A co z tego wyszlo? Pokazala to ostatnia sesja. MS w narozniku okladany ciosami radnych. I dobrze sie stało. Jezeli przeciwnik sam wchodzi do naroznika, to grzechem byloby nie wykorzystac jego bledu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: :) 27.05.06, 17:35 No właśnie - "zasiedizały 8 lat w fotelu". I niestety tylko zasiedziały, bo więcej nic dobrego dla Siedlec nie zrobił, bo to że za pieniądze z naszych podatków buduje chodniki, ulice, ronda to żaden sukces. Każdy kto miałby takie pieniądze do dyspozycji robiłby to samo, a może nawet lepiej i rozsądniej tymi pieniędzmi gospodarował. Powiedzcie co poza w/w załatwił prezydent dla Siedlec. Ostatnio bardzo się uśmiałem na zebraniu w spółdzielni (bo jak wam kiedyś pisałem pomimo którtkiego stażu, zostałem nawet delegatem na walne)kiedy pani wiceprezydent poinformowała, ze prezydent zastanawia się nad taką samą bonifikatą na garaże jak na mieszkania. Komentarz jaki usłyszałem w przerwie od jednego ze znanych spółdzielców na ten temat był bardzo dosadny i trafny "poczekajcie, przed wyborami jeszcze bedzie niżej". Ponoć przed wyborami dowiemy się więcej jaki to sukces prezydenta(wg prezydenta)tzw uwłaszczenie gruntami. Ja za mało wiem, bo za krótko jestem spółdzielcą, ale coś niecoś słyszałem na zebraniu. Hasło "zastał Siedlce zielone, a zostawił zadłużone" jest najlepszym określeniem jego rządów. Później więcej bo żona wygania mnie na spacer z czworonogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: :) 27.05.06, 23:34 No nie tylko spacer z czworonogiem, ale i żona zajęła mi komputer i dlatego tak długo się zeszło. Popatrzcie na te 8 lat rządów MS i oceńcie tak na poważnie, nawet bez żadnych złośliwości i powiedzcie, co prezydent miasta poza zwykłym "urzędowaniem" dla Siedlec załatwił. Gdzie był, - poza wyjazdami do tzw miast zaprzyjaźnionych - z kim rozmawiał - poza okresowymi obowiązkowymi naradami, o co się starał? Nie mówcie o Stadlerze, czy księgach wieczystych i kinie, bo to nie jego zasługa, akurat coś na te tematy wiem. Po porządnej analizie dojdziecie do jednego wniosku. Ani z niego menager, ani organizator. Jedno czego mu nie brakuje to mściwości i "pamiętliwości", ale cóż podobno tacy ludzie tak mają. A jeśli chodzi o gospodarowanie finansami to po prostu Kazio wszystko trzyma w garści, bo inaczej już dawno by się rozsypało. Jeżeli my siedlczanie dalej będziemy go wybierać, to musimy wiedzieć jedno - nic nowego w Siedlcach nie powstanie, ani nic dobrego dla miasta się nie wydarzy. Ja wiem, że dziś trudno ze wszystkim, ale trzeba chociaż coś chcieć, mieć koncepcję, a tu niestety, ani się nie chce, ani nie ma żadnej koncepcji. No nie jest jedna, od wielu lat zmieniana, tj zagospodarowanie placu Sikorskiego:)) I tu spytajcie naszego wodza co np w tym temacie zrobił żeby ten plan się ziścił. Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: :) 30.05.06, 16:07 hej1? uważaj, bo Ci na Sokołowskiej zrobią blokadę. Odpowiedz Link Zgłoś