Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

23-letni dyrektor

• Gość: Wacław Funstein Re: 23-letni dyrektor IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.07, 11:47
        jesli facet ma modrego ojca, ktory mu dokladnie wytlumaczy, co znaczy zarzadzac
        ludzmi i kobietmi to oze byc spokojnie dyrektorem i prezesem w wieku 16 lat.
        Nie wszyscy ucza sie i zdobywaja na wlasnych bledach. Sa tacy, ktorych matka nie
        odciela od doswiadczenia ojca. I tacy zostaja perfekcjnymi dyrektorami bez
        studiow i "doswiadczenia".
        Pozdrawiam zawistne samiczki ;) - nie zapomnijcie odciac swoich dzieci od ojcow!
        Beda mogli na nowo odkrywac tajniki zarzadzania i zdobywac "doswiadczenie".

• Gość: Mo Re: 23-letni dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:15
          To kobietami trzeba specjalnie zarządzać, inaczej niż ludźmi?
        • Gość: Maja Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 17:46
          Chyba samczyki :)
          Ja nie wierze w to dyrektorowanie, 23 latek dobrze jak umie zarzadzac swoim
          pokojem w domu rodziców :) Zarządzanie ludźmi zostawnmy dorosłym. Dorosłość (już
          jeżeli) facet osiąga koło 30stki dopiero.
      • przytul.anka Re: 23-letni dyrektor 26.07.07, 16:24
        zależy jak duża i czyja to firma:) rzadko się zdarza, żeby tak młoda osoba miała
        wiedzę i umiejętności pozwalające jej na zarządzanie ludźmi
      • zettrzy Re: 23-letni dyrektor 26.07.07, 17:37
        firma obiera ziemniaki?
      • kobieta_na_pasach co za roznica? 26.07.07, 20:40
        w powaznych czy niepowaznych. taki szczyl jest szefem mojego meza, roznica 23
        lata. chamstwo, brak szacunku dla starszych i totalny egoizm.tyle.
      • usenetposts Re: 23-letni dyrektor 26.07.07, 21:53
        Generalnie nie, ale gdyby mial albo wyjatkowo dojrzaly charakter, i widzial
        dobrych i zlych przykladow managerowania nad soba wczesniej, i czytal tez
        troche teorii, moglby byc lepiej niz nie jeden 50-letni manager.
        • Gość: noah Re: 23-letni dyrektor IP: 194.187.183.* 26.07.07, 23:56
          Dyskusja ta jest świetnym zjawiskiem socjologicznym. Piękny materiał na badanie
          polskiej mentalności. Jesteśmy narodem, który promuje przeciętniaków, zrównuje
          wszystkich do średniej i krzywym okiem patrzy na jednostki, które chociaż
          troszkę wybijają się ponad przeciętną. Jak ktoś jest młody, zdolny, ambitny, wie
          czego chce od życia, dąży nieustannie do realizacji swoich celów - automatycznie
          jest wrogiem publicznym. Synkiem bogatego tatusia, albo bóg wie jakim innym
          stworem. Ale to my jesteśmy narodem zakompleksionych stworów. Nie przeczę, że
          nie zdarzają się przypadki z koneksjami, bez kwalifikacji i umiejętności. Ale to
          zawsze się znajdzie, w każdym kraju.

Sam działam w środowisku, gdzie ludzie młodzi osiągają niesamowite sukcesy,
          gdzie 21 latek potrafi mieć wiedzę większą niż niekiedy 40 letni wyjadacze z
          ogromnym "doświadczeniem".

To nic złego, że ktoś jest ponadprzeciętny. Zamiast krzyczeć, po prostu życzmy
          im powodzenia.
      • eingraudenzer Re: 23-letni dyrektor 27.07.07, 05:22
        > czy osoby w wieku 23 lat mogą byc skutecznymi menadżerami w poważnych firmach?
        Znam takich, co w wieku 20 lat mimo podrzędnego stanowiska, de facto sprawowali
        władzę zaraz po dyrektorze w wojewódzkim przedstawicielstwie dużej państwowej
        firmy. Mało tego - pasowali tam lepiej niż pół oddziału.
      • bejoy Re: 23-letni dyrektor 27.07.07, 12:29
        > I pytanie
        > czy osoby w wieku 23-26 lat mogą byc skutecznymi menadżerami w poważnych
        firmac
        > h ?
        TAK, i to nawet bardzo skutecznymi
      • troijnis Re: 23-letni dyrektor 27.07.07, 12:33
        jeśli to artykuł o Łodzi to szkoda gadać. Sprawa typowo "plecakowa" i tylko
        wstyd przynosi mojemu miastu ;-)
      • Gość: pani_kasia Re: 23-letni dyrektor IP: 217.116.102.* 27.07.07, 17:42
        Zawiscia zawialo... Wiek nie ma tu nic do rzeczy! Nie rowumiem dlaczego
        wiekszosc z wypowiadajacych sie osob ocenia wszystkich mlodych jedna miara, tak
        jakby kazdy byl taki sam...
      • angoisse Re: 23-letni dyrektor 27.07.07, 23:04
        ale on ma być tylko "dyrektorem" a nie menagerem :)
      • Gość: peter Re: 23-letni dyrektor IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.07.07, 17:43
        ja mam tez szefa w tym wieku,
      • Gość: nie dyrektor !! Re: 23-letni dyrektor IP: 83.2.116.* 28.07.07, 17:57
        He he he w mojej firmie dyrektorami sa 20-latki. Jest ich 10 zatrudnionych a
        pracowników fizycznych tylko 60. moj szef zboczony jest na punkcie posiadania
        dyrektorów. Dyrektorki wizytóweczki maja, ze hej. np. dyr. do spraw
        organizacyjnych (podlegają pod niego 2 sprzątaczki)
        • Gość: agah Re: 23-letni dyrektor IP: *.4web.pl 29.07.07, 07:52
          Mam dyrektora 24 latka. W porównaniu do starszych dyrektorów główne różnice to:
          brak równowagi emocjonalnej, wybuchowość, nerwowość, czasami wulgarność i
          ewidentnie widoczny brak doświadczenia w zarządzaniu ludźmi.
          • Gość: gal Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 14:05
            no to sam sobie kręci powróz na szyję.
      • Gość: tato zapały Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 01:36
        christ21.blox.pl/html

a nie wierze w az tak mlodych dyrektorow chyba ze sa ludzmi wybitnymi co rzadkie lub wyjatkowo pracowitymi ale nie jestem bron Boze uprzedzony do takich
        P.S. fajny link odwiedzcie i poczytajcie kupa śmiechu
      • Gość: gosciu Re: 23-letni dyrektor IP: 82.109.70.* 30.07.07, 11:22
        Kurde bez przesady ja zostalem kierownikiem technicznym majac 26 lata
        (dokladnie miesiac tesmu).Nie mam plecow, mam studia ale tylko inzynierskie
        (zaczolem MBA w tamtym roku), moje umiejetnosci sa takie sobie. Jedyna roznica
        to taka, ze jestem w Anglii.
        Pozdrowka.
      • olastopy Studia nic nie znacza 30.07.07, 12:37
        Studia akurat tutaj nic nie znacza, bo jak wiadomo w Polsce sa czesto na niskim
        poziomie. Jesli chlopak np. zrobil Bachelor of Science na zachodniej uczelni, to
        jest to o wiele wiecej warte niz polski mgr z np. akademi rolniczej albo
        zaoczny. Polski mgr to czesto niestety dno, zreszta wystarczy poczytac kilka
        prac magisterskich. Wymagania sa strasznie niskie (zalezy od uczelni).
      • Gość: gość Co nazywasz poważną firmą? IP: *.aster.pl 30.07.07, 15:24
        Takie stanowisko wymaga doświadczenia. Więc jeżeli np. ta firma komunalna to
        sekretarka, księgowa i pięciu panow do fizycznej roboty, a tak może być w małym
        miasteczku, to oczywiście że chłopak z głową na karku i pięcioletnim
        doświadczeniem pracy może czymś takim pokierować.
        Choć raczej stawiałbym, że mamy do czynienia z nepotyzmem.
        • Gość: mloda_wkurzona Re: Co nazywasz poważną firmą? IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.07.07, 14:07
          Dokładnie tak ;) Mam bliskie kontakty z budzetówką i niestety dyrektor firmy
          komunalnej poniżej 40-stki zazwyczaj jest krewnym lub znajomym królika.
          Większość szefów w budżetówce to starzy wyjadacze w biurowych walkach
          podjazdowych. Ich umiejętności i kompetencje to sprawa drugo a nawet
          trzeciorzędna. Jeżeli jakimś cudem wybrano kogoś młodego spoza "swoich" to
          choćby był geniuszem zarządzania będzie miał tylko kilka opcji :
          1. Darwin tj. przystosować się poprzez doprowadzenie do zaniku cech pozytywnie
          odróżniających od innych i pozwolić życiu powoli i spokojnie toczyć się aż do
          emerytury
          2. Rambo tj. załatwić wszystkich przeciwników ( w tym panią Lusię/Zdzisię itd.
          co to nie wiadomo czym się zajmuje, ale jest żoną/matką/córką itp. kogoś
          ważnego i przecież musi zarobić na przysłowiowe "waciki")
          3. Król Słońce tj. zapowiedzieć głębokie zmiany w zarządzaniu a następnie
          oprzeć się na wąskiej grupie gorąco popierajacej zmiany, do której należą
          zazwyczaj o dziwo najwięksi opie..cze w firmie
          4. Siłaczka tj. w imię wspólnego dobra samemu po nocach, bez urlopu prowadzić
          firmę do świetlanej przyszłości i w nagrodę zostać zamienionym na kogoś kto
          musi gdzieś doczekać emerytury
      • fresh022 Re: 23-letni dyrektor 31.07.07, 12:51
        ja też znam takiego dyrektora co ma 21 lat i pracuje u tatusia w firmie i
        rzeczywiscie jest dyrektorem i pisać nie potrafi facet co ledwo szkole srednia
        skonczył, zresztą tam cała rodzinka pracuje na wysokich stanowiskach ...
        • olgucha5 Re: 23-letni dyrektor 31.07.07, 16:01
          pewnie po znajomości..
      • civril80 Re: 23-letni dyrektor 22.08.07, 12:45
        To zależy od osobowości człowieka. Ja mam 45 letniego dyrektora i uważam, ze
        facet się do tego absolutnie nie nadaje. Zdarzyło mi się również pracować pod
        kierownictwem 26 latka i powiem, że byłem mile zaskoczony podejściem,
        fachowością i jednym słowem mówiąc profesjonalizmem.
      • Gość: aga Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 22:58
        www.3dwhite.pl/?click=df5c6b15faba6b4d030c7e422d5c1f80
        • Gość: alex Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 15:52
          JA MAM WYKSZTAŁCENIE I DOŚWIADCZENIE W SWOJEJ DZIEDZINIE I JEST TO
          ZGODNE Z PROFILEM DZIAŁANIA FIRMY (administracja).
          Szefem ( SEKRETARZEM gminy ) został facet (koleś , który
          zorganizował kampanię wyborczą burmistrzowi) wykształcenie mechanik -
          robotyk - lat 29.
        • Gość: alex Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 15:55
          JA MAM WYKSZTAŁCENIE I DOŚWIADCZENIE W SWOJEJ DZIEDZINIE I JEST TO
          ZGODNE Z PROFILEM DZIAŁANIA FIRMY (administracja).
          Szefem ( SEKRETARZEM gminy ) został facet (koleś , który
          zorganizował kampanię wyborczą burmistrzowi) wykształcenie mechanik -
          robotyk - lat 29. Robi wielkie gały na wszystko na co spojrzy -
          totalne zero. MOŻE GDYBY MIAŁ ODPOWIEDNIE WYKSZTAŁCENIE W STOSUNKU
          DO ZAJMOWANEJ FUNKCJI BYŁOBY LEPIEJ.
      • Gość: maksik Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 13:37
        www.3dwhite.pl/?click=df5c6b15faba6b4d030c7e422d5c1f80
      • ela.buu Re: 23-letni dyrektor 10.09.07, 18:53
        TAK
        inaczej jest to dyskryminaja ze wzgledu na wiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka