Gość: Wacław Funstein Re: 23-letni dyrektor IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.07, 11:47 jesli facet ma modrego ojca, ktory mu dokladnie wytlumaczy, co znaczy zarzadzac ludzmi i kobietmi to oze byc spokojnie dyrektorem i prezesem w wieku 16 lat. Nie wszyscy ucza sie i zdobywaja na wlasnych bledach. Sa tacy, ktorych matka nie odciela od doswiadczenia ojca. I tacy zostaja perfekcjnymi dyrektorami bez studiow i "doswiadczenia". Pozdrawiam zawistne samiczki ;) - nie zapomnijcie odciac swoich dzieci od ojcow! Beda mogli na nowo odkrywac tajniki zarzadzania i zdobywac "doswiadczenie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mo Re: 23-letni dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:15 To kobietami trzeba specjalnie zarządzać, inaczej niż ludźmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 17:46 Chyba samczyki :) Ja nie wierze w to dyrektorowanie, 23 latek dobrze jak umie zarzadzac swoim pokojem w domu rodziców :) Zarządzanie ludźmi zostawnmy dorosłym. Dorosłość (już jeżeli) facet osiąga koło 30stki dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
przytul.anka Re: 23-letni dyrektor 26.07.07, 16:24 zależy jak duża i czyja to firma:) rzadko się zdarza, żeby tak młoda osoba miała wiedzę i umiejętności pozwalające jej na zarządzanie ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach co za roznica? 26.07.07, 20:40 w powaznych czy niepowaznych. taki szczyl jest szefem mojego meza, roznica 23 lata. chamstwo, brak szacunku dla starszych i totalny egoizm.tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
usenetposts Re: 23-letni dyrektor 26.07.07, 21:53 Generalnie nie, ale gdyby mial albo wyjatkowo dojrzaly charakter, i widzial dobrych i zlych przykladow managerowania nad soba wczesniej, i czytal tez troche teorii, moglby byc lepiej niz nie jeden 50-letni manager. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noah Re: 23-letni dyrektor IP: 194.187.183.* 26.07.07, 23:56 Dyskusja ta jest świetnym zjawiskiem socjologicznym. Piękny materiał na badanie polskiej mentalności. Jesteśmy narodem, który promuje przeciętniaków, zrównuje wszystkich do średniej i krzywym okiem patrzy na jednostki, które chociaż troszkę wybijają się ponad przeciętną. Jak ktoś jest młody, zdolny, ambitny, wie czego chce od życia, dąży nieustannie do realizacji swoich celów - automatycznie jest wrogiem publicznym. Synkiem bogatego tatusia, albo bóg wie jakim innym stworem. Ale to my jesteśmy narodem zakompleksionych stworów. Nie przeczę, że nie zdarzają się przypadki z koneksjami, bez kwalifikacji i umiejętności. Ale to zawsze się znajdzie, w każdym kraju. Sam działam w środowisku, gdzie ludzie młodzi osiągają niesamowite sukcesy, gdzie 21 latek potrafi mieć wiedzę większą niż niekiedy 40 letni wyjadacze z ogromnym "doświadczeniem". To nic złego, że ktoś jest ponadprzeciętny. Zamiast krzyczeć, po prostu życzmy im powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eingraudenzer Re: 23-letni dyrektor 27.07.07, 05:22 > czy osoby w wieku 23 lat mogą byc skutecznymi menadżerami w poważnych firmach? Znam takich, co w wieku 20 lat mimo podrzędnego stanowiska, de facto sprawowali władzę zaraz po dyrektorze w wojewódzkim przedstawicielstwie dużej państwowej firmy. Mało tego - pasowali tam lepiej niż pół oddziału. Odpowiedz Link Zgłoś
bejoy Re: 23-letni dyrektor 27.07.07, 12:29 > I pytanie > czy osoby w wieku 23-26 lat mogą byc skutecznymi menadżerami w poważnych firmac > h ? TAK, i to nawet bardzo skutecznymi Odpowiedz Link Zgłoś
troijnis Re: 23-letni dyrektor 27.07.07, 12:33 jeśli to artykuł o Łodzi to szkoda gadać. Sprawa typowo "plecakowa" i tylko wstyd przynosi mojemu miastu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_kasia Re: 23-letni dyrektor IP: 217.116.102.* 27.07.07, 17:42 Zawiscia zawialo... Wiek nie ma tu nic do rzeczy! Nie rowumiem dlaczego wiekszosc z wypowiadajacych sie osob ocenia wszystkich mlodych jedna miara, tak jakby kazdy byl taki sam... Odpowiedz Link Zgłoś
angoisse Re: 23-letni dyrektor 27.07.07, 23:04 ale on ma być tylko "dyrektorem" a nie menagerem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: 23-letni dyrektor IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.07.07, 17:43 ja mam tez szefa w tym wieku, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dyrektor !! Re: 23-letni dyrektor IP: 83.2.116.* 28.07.07, 17:57 He he he w mojej firmie dyrektorami sa 20-latki. Jest ich 10 zatrudnionych a pracowników fizycznych tylko 60. moj szef zboczony jest na punkcie posiadania dyrektorów. Dyrektorki wizytóweczki maja, ze hej. np. dyr. do spraw organizacyjnych (podlegają pod niego 2 sprzątaczki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agah Re: 23-letni dyrektor IP: *.4web.pl 29.07.07, 07:52 Mam dyrektora 24 latka. W porównaniu do starszych dyrektorów główne różnice to: brak równowagi emocjonalnej, wybuchowość, nerwowość, czasami wulgarność i ewidentnie widoczny brak doświadczenia w zarządzaniu ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 14:05 no to sam sobie kręci powróz na szyję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato zapały Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 01:36 christ21.blox.pl/html a nie wierze w az tak mlodych dyrektorow chyba ze sa ludzmi wybitnymi co rzadkie lub wyjatkowo pracowitymi ale nie jestem bron Boze uprzedzony do takich P.S. fajny link odwiedzcie i poczytajcie kupa śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: 23-letni dyrektor IP: 82.109.70.* 30.07.07, 11:22 Kurde bez przesady ja zostalem kierownikiem technicznym majac 26 lata (dokladnie miesiac tesmu).Nie mam plecow, mam studia ale tylko inzynierskie (zaczolem MBA w tamtym roku), moje umiejetnosci sa takie sobie. Jedyna roznica to taka, ze jestem w Anglii. Pozdrowka. Odpowiedz Link Zgłoś
olastopy Studia nic nie znacza 30.07.07, 12:37 Studia akurat tutaj nic nie znacza, bo jak wiadomo w Polsce sa czesto na niskim poziomie. Jesli chlopak np. zrobil Bachelor of Science na zachodniej uczelni, to jest to o wiele wiecej warte niz polski mgr z np. akademi rolniczej albo zaoczny. Polski mgr to czesto niestety dno, zreszta wystarczy poczytac kilka prac magisterskich. Wymagania sa strasznie niskie (zalezy od uczelni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Co nazywasz poważną firmą? IP: *.aster.pl 30.07.07, 15:24 Takie stanowisko wymaga doświadczenia. Więc jeżeli np. ta firma komunalna to sekretarka, księgowa i pięciu panow do fizycznej roboty, a tak może być w małym miasteczku, to oczywiście że chłopak z głową na karku i pięcioletnim doświadczeniem pracy może czymś takim pokierować. Choć raczej stawiałbym, że mamy do czynienia z nepotyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda_wkurzona Re: Co nazywasz poważną firmą? IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.07.07, 14:07 Dokładnie tak ;) Mam bliskie kontakty z budzetówką i niestety dyrektor firmy komunalnej poniżej 40-stki zazwyczaj jest krewnym lub znajomym królika. Większość szefów w budżetówce to starzy wyjadacze w biurowych walkach podjazdowych. Ich umiejętności i kompetencje to sprawa drugo a nawet trzeciorzędna. Jeżeli jakimś cudem wybrano kogoś młodego spoza "swoich" to choćby był geniuszem zarządzania będzie miał tylko kilka opcji : 1. Darwin tj. przystosować się poprzez doprowadzenie do zaniku cech pozytywnie odróżniających od innych i pozwolić życiu powoli i spokojnie toczyć się aż do emerytury 2. Rambo tj. załatwić wszystkich przeciwników ( w tym panią Lusię/Zdzisię itd. co to nie wiadomo czym się zajmuje, ale jest żoną/matką/córką itp. kogoś ważnego i przecież musi zarobić na przysłowiowe "waciki") 3. Król Słońce tj. zapowiedzieć głębokie zmiany w zarządzaniu a następnie oprzeć się na wąskiej grupie gorąco popierajacej zmiany, do której należą zazwyczaj o dziwo najwięksi opie..cze w firmie 4. Siłaczka tj. w imię wspólnego dobra samemu po nocach, bez urlopu prowadzić firmę do świetlanej przyszłości i w nagrodę zostać zamienionym na kogoś kto musi gdzieś doczekać emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
fresh022 Re: 23-letni dyrektor 31.07.07, 12:51 ja też znam takiego dyrektora co ma 21 lat i pracuje u tatusia w firmie i rzeczywiscie jest dyrektorem i pisać nie potrafi facet co ledwo szkole srednia skonczył, zresztą tam cała rodzinka pracuje na wysokich stanowiskach ... Odpowiedz Link Zgłoś
civril80 Re: 23-letni dyrektor 22.08.07, 12:45 To zależy od osobowości człowieka. Ja mam 45 letniego dyrektora i uważam, ze facet się do tego absolutnie nie nadaje. Zdarzyło mi się również pracować pod kierownictwem 26 latka i powiem, że byłem mile zaskoczony podejściem, fachowością i jednym słowem mówiąc profesjonalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 22:58 www.3dwhite.pl/?click=df5c6b15faba6b4d030c7e422d5c1f80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 15:52 JA MAM WYKSZTAŁCENIE I DOŚWIADCZENIE W SWOJEJ DZIEDZINIE I JEST TO ZGODNE Z PROFILEM DZIAŁANIA FIRMY (administracja). Szefem ( SEKRETARZEM gminy ) został facet (koleś , który zorganizował kampanię wyborczą burmistrzowi) wykształcenie mechanik - robotyk - lat 29. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 15:55 JA MAM WYKSZTAŁCENIE I DOŚWIADCZENIE W SWOJEJ DZIEDZINIE I JEST TO ZGODNE Z PROFILEM DZIAŁANIA FIRMY (administracja). Szefem ( SEKRETARZEM gminy ) został facet (koleś , który zorganizował kampanię wyborczą burmistrzowi) wykształcenie mechanik - robotyk - lat 29. Robi wielkie gały na wszystko na co spojrzy - totalne zero. MOŻE GDYBY MIAŁ ODPOWIEDNIE WYKSZTAŁCENIE W STOSUNKU DO ZAJMOWANEJ FUNKCJI BYŁOBY LEPIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maksik Re: 23-letni dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 13:37 www.3dwhite.pl/?click=df5c6b15faba6b4d030c7e422d5c1f80 Odpowiedz Link Zgłoś
ela.buu Re: 23-letni dyrektor 10.09.07, 18:53 TAK inaczej jest to dyskryminaja ze wzgledu na wiek Odpowiedz Link Zgłoś