Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Work & Travel - pośrednicy

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 18:05
    Czesc,
    zamierzam wybrać sie w najblizsze wakacje do US popracować i zwiedzić kawałek
    świata. Licze na Waszą pomoc w kwestii wyboru pośrednika. W Warszawie mnóstwo
    jest takich biur (Foster, ISES, Usit, itd). Jedne są droższe, inne tańsze, ale
    które sa najbardzie godne zaufania? Mam Nadzieje, ze osoby ktore braly juz
    udzial w takich wyjazdach beda mogly sluzyc mi radą. Prosze, napiszcie, z
    ktyorych biur byliscie zadowoleni, a ktore stanowczo odradzacie.
    Dziekuję i czekam na odzew!
    Obserwuj wątek
      • monia76 Re: Work & Travel - pośrednicy 04.12.01, 10:56
        dwa razy byłam z fundacją studentów UW Universitas Varsoviensis (program nazywa
        się Interexchange)i byłam bardzo zadowolona. Profesjonaliści z latami
        doświadczenia. Wygląda to tak: najpierw zdajesz pisemny egzamin z anglika i
        jeśli zdasz go pomyślnie w maju odbywa się interwiev z Amerykanami, podczas
        którego omawiasz swoje preferencje co do miejsca pracy (po wcześniejszym
        wypełneniu aplikacji). Po miesiącu dostajesz odpowiedź i propozycję miejsca
        pracy.
        W sumie musisz mieć dość dużo kasy - na bilet, zakwaterowanie w NYC, koszty
        manipulacyjne (małe)i oczywiście kieszonkowe na początek. Mnie 2 lata temu
        potrzeba było ok. 7000. Ale było warto! To były wakacje mojego życia!!!
        Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem e-mailowo.
        Pozdrawiam!

PS. Wiem, że coś takiego organizuje także Almatur, ale nie sprawdziłam na
        własnej skórze, a poza tym to czego doświadczyłam z nimi nie świadczyło o
        wielkim profesjonalizmie.
        • Gość: adik Re: Work & Travel - pośrednicy IP: *.bsk.vectranet.pl 30.12.01, 14:55
          Witam serdecznie! Ja również uczestniczyłem jako student w programie W&T i
          właśnie z Almaturem. Muszę przyznać że cała sprawa została załatwiona bardzo
          profesjonalnie w ciągu dwóch miesięcy. Cała impreza kosztowała mnie 700 $ różne
          opłaty + 420 $ bilet lotniczy. Oraz miałem załatwioną pracę w Six Flags Great
          America plus ubezpieczenia zdrowotne itp. Było super!
          Jakieś pytania mój e-mail: anszczak1@poczta.onet.pl
      • Gość: amelia Re: Work & Travel - pośrednicy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.01.02, 23:15
        Zdecydowanie odradzam ci firme LINGWISTA!!!!!! Proponuje tez przestrzec przed
        nia znajomych ktoryz kiedykolwiek zamierzaja wyjezdzac dp Stanow z W&T. Wlasnie
        zameirzam tejze firmie wytoczyc proces, mam andzieje ze uda mis ie wygrac bo
        mam solidne do tego podstawwy, a z drugiej strony znajac polskie sady...
        Z tego co wiem student center jest takie sobie, oznacza to tyle ze raczej jest
        tak jak obiecuja, a nie obiecuja kokosow. NAjlepsza z mi znnych jest firma
        ktora kiedys miala siedzibe na Batorego, prawie wszyscy moi znajomi stamtad
        jechali i byli zadowoleni.Niestety nie wiem jak sie nazywa.
        Przy okazji, gdyby znalazl sie wsrod czytajacych ktso kto mial doczynienia z
        LINGWISTA i chcialby im w jakikolwke sposob odplacic prosze o maila :
        akozio@interia.pl
      • Gość: g Re: Work & Travel - pośrednicy IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 22:43
        tylko z JDJ BACHALSKI byłam pełny biurowy profesjonalizm.ul. Tamka 38 biurowiec
        Tamex 6piętro
      • Gość: kirk Re: Work & Travel - pośrednicy IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.01.02, 15:47
        tylko nie ISES i Global (m.in. za pomocą Almaturu) - mój brat jest od kwietnia
        w USA na Internship i traktują ich bardzo brutalnie. Np. przychodzą i mówią:
        macie 2 dni na wyjazd stąd (Louisiana) do Utah, na miejscu okazuje się, że
        praca jest w housekeepingu zamiast jako game-dealer w kasynie, totalna chamówa,
        ciągłe mijanie się z prawdą. A jak się nie podoba, albo występują poważne
        problemy, co do warunków pracy i zamieszkania? odpowiedź biura brzmi: wracajcie
        Polaczki do domu...
        polecam usit campus, council exchanges.
        • Gość: finek Re: Work & Travel - pośrednicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 00:41
          council exchangesto tylko organizacja zajmująca się całością.Zarówno Guliwer ,
          Campus jak i Almatur korzystają z ej samej oferty councila.Program w gruncie
          jest ten sam.Ale oferty warto porównać.Almatur jak dla mnie jest najbardziej
          rzetelny i wiarygodny.Ale polecam zajęcie się tym we własnym zakresie.W biurze
          to kosztuje a tak...
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka