Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Boję się..

IP: *.chello.pl 04.06.07, 20:50
    Jutro idę na rozmowę z szefem jednej firmy. Boję się, że się zbłaźnię,
    ponieważ wydaje mi się(obecnie), że nie nadaję sie do tej roboty. w
    ogłoszeniu było napisane, że poszukuja osób bez doswiadczenia wiec
    aplikowalam. a co tam, pomyslalam. kilka dni pozniej zadzwonil do mnie szef,
    obcokrajowiec i zaczelam z nim rozmawiac po ang. No cóz, nie byl to angielski
    najwyzszych lotów, ale zaprosil mnie na rozmowe. na jutro. wlasciwqie ta
    rozmowe odbylam, a co tam. jak nie dostane to trudno. Jednak teraz
    stwierdzam, ze chyba mam za male kwalifikacje. gosc nawet w mailu mnie sie
    pytal, czy spelniam wymogi. choc z drugiej strony skoro moje cv
    zaakceptowali...?
    Kto nie ryzykuje ten nie jedzie. Boje sie. Może to nienajmadrzejszy wątek,
    ale mam pietra. i chcialam ten lek jakos wywalic z siebie. ech.
    Obserwuj wątek
      • roy_x Re: Boję się.. 04.06.07, 20:59
        nie przejmuj się.
        :-))
        Ilu znasz ludzi którzy nadaja się do tego co robią i mają ku temu odpowiednie
        kwalifikacje !!!
        • Gość: ann Re: Boję się.. IP: 85.219.224.* 04.06.07, 21:51
          Trzeba mieć szczęście, widocznie je masz. A że kwalifikacji nie masz, no cóż -
          nauczysz się, choć nie wiem jaka to praca.
          • Gość: nana Re: Boję się.. IP: *.chello.pl 04.06.07, 22:09
            w dziale DTP. grafika itd. a jestem pedagogiem-szkoleniowcem(obecnie czynnym-,
            co by bylo smieszniej). aczkolwiek skonczylam LO o profilu informatycznym, a
            moje doswiadczenie z grafika jeszcze mialam w 1 pracy w trakcie studiów-nic
            specjalnego. uzywalam pewnego graficznego programiku. generalnie poszukiwali
            ludzi z "drygiem" do jezyków. a ze znam i latwo sie komunikuje i mysle o
            specjalizacji tlumaczeniowej(podyplomówka) to zaryzykowalam.
            Moze zbyt pewna siebie bylam, no ale... trudno przynajmniej sie zblaznie. facet
            sie powscieka, ze czas stracil na przyjazd do Polski(tu mi troche glupio), ale
            zobaczymy.;).
            I dzieki.
          • Gość: nana Re: Boję się.. IP: *.chello.pl 04.06.07, 22:16
            dodam tylko, ze gosc wiedział o moim wykształceniu, bo mu powiedziałam;).
            • Gość: ann Re: Boję się.. IP: 85.219.224.* 04.06.07, 23:37
              Nie bój się. Ja już wiele razy się na rozmowach zbłaźniłam i żyję.
              • Gość: lilka Re: Boję się.. IP: 83.168.106.* 05.06.07, 07:12
                za mało w siebie wierzysz-idź na całość, badź na luzie, usmiechaj się, zapomnij, że o pracę się starasz, a już bynajmniej nie myśl o tym, że facet stracił czas na Ciebie-przecież on szuka pracownika-będzie na nim też zarabiał, spokojnie!
      • Gość: Fiolka Re: Boję się.. IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.07, 13:48
        Jak sama napisałaś, kto nie ryzykuje nie traci i nie zyskuje. Dlatego próbuj.
        Znalazłam fajny artykuł napisany przy współpracy specjalisty z serwisu
        Pracuj.pl - 10 żelaznych zasad rozmowy o pracę - warto przeczytać
        portalwiedzy.onet.pl/4870,4958,1392285,1,czasopisma.html
        Gdzie diabeł nie może tam babę pośle ;) Kobieta może dokonać wiele. Powodzenia!
      • Gość: nana Dostałam IP: *.chello.pl 08.06.07, 19:15
        bez kitu. Dostałam ta robotę.:) jest to dla mnie niepojete. ani mi na tym
        niezalezalo. nawet nie wiedzialam poczatkowo co to jest, czy sie nadaje itd. Na
        rozmowe przyszlam srednio, wlasciwie wcale nie przygotowana. No po prostu na
        przypal i wlasnie dostalam info, ze mnie zatrudniają. Szok.;)
        • Gość: ann Re: Dostałam IP: 85.219.224.* 08.06.07, 19:52
          No widzisz :-)
          Gratuluję i szczerze ale zazdroszczę, mnie bardzo zależy na pracy ale nie udaje
          mi się.
          Teraz pewnie będziesz obawiam się pierwszych dni w pracy :-)
          • annajustyna Re: Dostałam 08.06.07, 20:33
            Bo to tak juz jest, ze jak sie bardzo chce, to nie wychodzi. Powodzenia!
            • Gość: ann Re: Dostałam IP: 85.219.224.* 08.06.07, 20:40
              "Teraz pewnie będziesz obawiam się pierwszych dni w pracy :-)"

Nawet się przejęzyczyłam :-) miało być (...)obawiać się (...)
          • Gość: nana Re: Dostałam IP: *.chello.pl 08.06.07, 20:48
            Dziekuje bardzo. tak masz racje boje sie, bo to zupelnia inna branza. gdzie
            grafika komputerowa do pedagogiki. Szkoda mi obecnej pracy, bo
            ja...kocham.naprawde, swietna amosfera, fajny szef i robie to co lubie(to byl
            moj cel po studiach i to osiagnelam)- praca z dzieciakami, ale... Niestety nie
            bylabym w stanie zrealizowac swoich planów. nawet na wyprowadzke mnie nie stac.
            ledwo co mi starczalo.Aczkolwiek twierdze, ze lepiej wykonywac prace za
            mniejsze pieniadze, ale miec satysfakcje, niz codziennie wstawac do roboty w
            zlym humorze i klnac na kolejny dzien. Bo praca ma byc narzedziem w osiagnieciu
            szczescia, a nie ja do pracy. Jednak moja sytuacja jest mocno niepewna, bo nie
            wiem, czy przedluzyli by ze mna umowe na wrzesien(edukacja- 2 miesiace przerwy)
            i zostalabym na lodzie. Dzis mialam propozycje pracy za 600 zl brutto. co ja
            sobie za to kupie. a tak sprobuje. zawsze bede mogla sie przeciez wycofac jak
            stwierdze, ze sorry, to nie to.;) ale ta praca da mi stabilizacje, ktorej tak
            naprawde pragnelam.Bo bylam juz zmeczona/jestem. Moze pojde na studia o kto.
            wczesniej pisalam. No jest....bezpieczniej.
            Dziekuje "ann". mam nadzieje, ze ty wkrótce osiagniesz to czego pragniesz.
            Wydaje mi sie, ze tym przypadku szczescie mi sprzyjalo. nie kumam tego.
            Dziekuje bardzo za wsparcie.Zyczę wszystkiego najlepszego. Ach rozpisalam sie,
            ale bardzo emocjonalnie do tego podeszlam.;)
            Pozdrawiam
            • Gość: ann Re: Dostałam IP: 85.219.224.* 08.06.07, 20:58
              Jasne, będziesz mogła zobaczyć, czy sobie tu poradzisz :-)
              600 zł pensja t6o żadna pensja, znam szkolnictwo. Jedynym plusem są wolne wakacje.
              Pozdrawiam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka