Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    04.06.07, 23:38
    Zastanawiam się nad zatrudnieniem się w Castoramie jako doradca handlowy, co
    sądzicie o tej firmie? Uczciwi są? Jakie zarobki?
    Obserwuj wątek
      • Gość: olka Re: Castorama IP: 83.168.106.* 05.06.07, 07:09
        Są raczej uczciwi-zarobki średnie, nie najgorzej-a możesz powiedzieć, jakie kryteria spełniasz (tzn. wykształcenie, doświadczenie itp?)
        • poszukiwacz_pracy Re: Castorama 07.06.07, 19:16
          Jakie kryteria spełniam. Jestem z wykształcenia informatykiem i nigdy nie
          pracowałem w handlu.
      • 0tdr0 Re: Castorama 05.06.07, 08:11
        W Castoramie calkiem calkiem jest. Zarobki nawet 1300 netto na poczatek,
        okreslone szczeble awansu zawodowego itd. itp.
      • Gość: lab.. Re: Castorama IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.06.07, 22:13
        Mam znajomego po 1 roku pracy tam ( wciaz bez umowy na czas nieokreslony ) w dziale "reklamy" (ploter i rysowanki) ma 1700 brutto.+ jakies dodatki( symboliczne) Czesto przebywa ponad 8h w tej pracy bo "musi". Ktos z kadr mu wmowil ze dni na zadanie odlicza mu sie z dni urlopowych...wplyw na termin urlopu ma niewielki. itd itd..... Jakis socjal typu basen, wykupiony pakiet med ( do ktorego gosc doplaca bo w standardzie oplacanym przez firme uslug niewiele ). Powiedzmy ze casto ma ciut wiecej niz markety z zarciem ale bez rewelacji. Przyjmuja raczej bez doswiadczenia niz z doswiadczeniem chyba, ze za doswiadczenie uznac prace w innym markecie. Pare lat temu preferowano "nie z wyzszym" nie sadze aby to sie zmienilo. Typowo sproceduralizowana firma dla "robotow" realizujacych algorytm nie rozumiejac jego ideii. DH to taki ktos w polarku z napisem "w czym moge pomoc" i takimz zadaniem lot po zadanej trasie i zadawanie wszystkim klientom tego pytania, czasem jakies inne rownie rozwijajace zadania typu dołoz gwoxdzi.......PLUSY Wszystkie te firmy sa uczciwe jesli chodzi o terminowosc wyplat......tylko co Ci po wyplacie 1200 zl ? W casto "raczej" przestrzega sie BHP.( formalnie )
        • Gość: castor Re: Castorama IP: 83.145.84.* 11.06.07, 12:07
          Przyznam, że jest trochę racji w tym co napisałeś o Casto, zwłaszcza:
          "Typowo sproceduralizowana firma dla "robotow" realizujacych algory
          tm nie rozumiejac jego ideii", jednak to tyle.
          Znając Casto mogę Cię zapewnić, ze to firma gwaramtująca stabilność
          zatrudnienia i uczciwa, wypłaty zawsze na czas itp.
          Pakiet socjalny wcale nie taki zły, opieka medyczna w dobrych placówkach, a
          dopłacasz wtedy, gdy chcesz mieć bezpłatny dostęp do specjalistów.
          Umowy o pracę też zazwyczaj podpisywane są w terminie więc nie wiem dlaczego
          twój kolega ma z tym problem.
          Doradcy klienta bardzo często mają szkolenia więc to też można uznać za plus.
          Jeżeli podoba ci się praca w markecie to polecałbym raczej Casto niż Biedronkę
          czy inne tego typu sieci.

• Gość: maxi Re: Castorama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 01:02
            A ile zarabiają kasjerki w Castoramie,wie Ktoś może?
            • poszukiwacz_pracy Re: Castorama 14.06.07, 21:15
              Z tego co słyszałem kasjerki zarabiają około 1700 brutto czyli około 1200 netto
        • poszukiwacz_pracy Re: Castorama 14.06.07, 21:17
          Hmm. Czyli ja mgr po studiach informatycznych powinienem odpuścić sobie tą firmę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka