Gość: H&Mka Re: praca w H&M IP: *.sta.asta-net.com.pl 28.01.10, 21:45 Hej. Pracowałam w h&m 9 miesięcy, praca mi sie bardzo podobała, atmosfera na luzie, grafik elastyczny ustawiany typowo po pracownika. Niestety zarobki były takie sobie mimo wysokiej stawki na godzine wszystkich zatrudniaja na 1/4 etatu ;/ czyli masz zagwarantowane 2 dni w tygodniu. Oczywiście pracuje sie więcej w godzinach nadliczbowych, ale i tak kokosów sie tam nie zarobi. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: praca w H&M IP: 78.8.35.* 28.01.10, 22:08 No mi się wydaje,że w tych czasach to tak naprawdę wszędzie ciężko zarobić kokosy... i chyba teraz najważniejsze żeby praca się podobała i cieszę się,że piszesz,że praca jest fajna bo wiadomo,że pieniądze są ważne ale równie ważne jest samopoczucie w pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscgoscia Re: praca w H&M IP: *.chello.pl 03.02.10, 21:11 H&M w Pile niestety narazie nie otwiera sie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finezjaaa rozmowa w h&m IP: *.suwalki.vectranet.pl 05.02.10, 18:36 czy ktos cokolwiek powie na temat 1 rozmowy kwalifikacyjnej w h&m,co warto mówić itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielubie Re: praca w H&M IP: 194.42.110.* 10.02.10, 22:26 w tym roku skończyłam 18 lat, chciałbym pracowac w h&m jak bede 3 klasie liceum, jest taka możliwość żeby dopasować godziny do zajęć w szkole ? albo pracowac tylko w weekend ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: praca w H&M IP: *.suwalki.vectranet.pl 22.02.10, 14:57 może ktoś mi powie dlaczego na rozm kwalifikacyjną trzeba zarezerwowac aż 1,5 godziny?Co przez tyle czasu będę tam robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada 18 LAT IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.10, 20:54 Chcialabym się dowiedziec czy w H&M mozna sie zatrudnic na okres np. tylko 2 miesiecy albo jednego? Chciałabym sobie dorobic w wakacje. Juz pare osob zadawalo to pytanie, jak na razie bez odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: 18 LAT IP: *.chello.pl 18.03.10, 21:16 Raczej w żadnym sklepie HM cię nie zatrudnia, bo jest to za duży koszt dla firmy-poświęcony czas na rekrutację, szkolenie itp. Po miesiącu to pracownik zaczyna się dopiero rozkręcać i ma nadal małą wiedzę, a już trzeba szukać na jego miejsce kogoś innego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan84olbracht Re: 18 LAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 16:23 Witam, mam pytanie jakieś dwa tygodnie temu złożyłem swą aplikację na stanowisko " kierownika działu ' w h&m, przed świętami wielkanocnymi otrzymałem telefon . W czasie rozmowy telefonicznej jakiś Pan przeprowadził ze mną rozmowę kwalifikacyjna, na koniec rozmowy poinformował mnie, ze ja przeszedłem i zaprasza mnie na rozmowę ( twarzą w twarz " :) . Powiedźcie mi proszę jak to jest na rozmowie, bo ta telefoniczna trwała jakieś 30-40 min. i padały w niej raczej proste pytania. Napiszcie proszę ; - jakiej kwoty wynagrodzenia można się spodziewac ? - jak z jeżykiem angielskim czy padają jakieś pytania w tym języku, - jakie miej więcej padają pytania, pozdrawiam i prosze o odp :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan84olbracht praca na stanowisku kierownika działu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 16:31 To jeszcze raz ja powiedźcie mi a raczej napiszcie proszę :) jak wygląda ostatni etap rozmowy na stanowisko kierownika działu. pozdrawiam jan84olbracht Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franka 2304 Re: 18 LAT IP: *.komster.pl 10.04.10, 18:26 czesc, ja bylam na takiej rozmowie. generalnie tak, wymagaja referencje. pytania ktore padaja to: w jaki sposob ulozylbys grafik dla np 10 osobowego zespolu na tydzien? ale chodzilo im o to czym bedziesz sie kierowac podczas jego ustalania? dobrem sklepu czy dobrem ludzi itd. dalej: jakie masz cechy ktore swiadcza o tym ze nadajesz sie na kierownika dzialu? 3 cechy pozytywne i 3 negatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan84olbracht Re: 18 LAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 12:25 Witam, franka 2304, jestem już po rozmowie, było raczej sympatycznie . Poinformowano mnie, że zostanę powiadomiony o decyzji w sprawie mojej kandydatury w ciągu dwóch tygodni, w ten czwartek mija tydzień i tu moje pytanie jak długo trzeba czeka na odp. Osoby które przeprowadzały rekrutację chciały ode mnie numer do mojego poprzedniego pracodawcy ( przełożonego ) w ramach referencji . Oczywiście podałem numer do byłego pracodawcy gdzie pracowałem na stanowisku kierowniczym, lecz jak mi wiadomo nikt z firmy H&M do mojego byłego pracodawcy nie dzwonił . Napisz mi jeszcze prozę jeśli wiesz jak wygląda druga rozmowa . Dzieki za góry pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: 18 LAT IP: *.chello.pl 14.04.10, 22:11 No przecież powiedzieli, że do 2 tyg!!!! druga rozmowa jest podobna, tylko z innymi osobami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan84olbracht Re: 18 LAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 23:26 "he" - te wykrzykniki niepotrzebne, chodzi mi o to czy z informacją o tym, że przeszedłem do kolejnego etapu dzwonią ostatniego dnia dwutygodniowego terminu czy prędzej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan84olbracht kierownik działu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 12:50 Słuchajcie nadal czekam na zaproszenie na II etap rozmowy . Napiszcie mi proszę czy warto jest pchać się do H&M . Biorąc pod uwagę wszystko : zarobki, atmosferę, nastawienie pracodawcy względem pracowników itp. z góry dzęki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kierownik działu IP: *.chello.pl 20.04.10, 19:55 Nie wiem na jakim etapie kariery jesteś obecnie, gdzie wcześniej pracowałeś. Jeżeli na początku to można się tam zaczepić na jakiś czas. Atmosfera coraz gorsza, w dobie kryzysu straszna, nastawienie pracodawcy coraz gorsze (jak zaczynałam tam pracować liczyły się zupełnie inne wartości. Wielkim plusem są tam ludzie (oczywiście nie ci na stołkach-oni chcą się wykazać i cisną innych)ale ci w sklepach. Pensje też niższe niż na początku 6 lat temu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piii Re: kierownik działu IP: 91.200.94.* 24.04.10, 17:54 tak jest coraz gorzej niestety wykorzystywanie coraz wiecej wymagan a wynagrodzenie nie wzrasta.mnie to juz sie kojarzy z pracą na tasmie w fabryce,tyle ze w fabryce to chyba stres mniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: au Re: 18 LAT IP: 78.145.18.* 25.04.10, 15:33 - jakiej kwoty wynagrodzenia można się spodziewac ? - jak z jeżykiem angielskim czy padają jakieś pytania w tym języku, - jakie miej więcej padają pytania, Zależy w jakim miejscu w mieście znajduje sie sklep, czy jest to duże, czy raczej średnie miasto... (ok 3tyś w średnim sklepie) - Co do języka, pierwsza rozmowa jest zazwyczaj z 1 HR z Niemiec i 1 z Pl, fajne babeczki u mnie były na rozmowie. Pytania raczej podchwytliwe, ale nieskomplikowane (np. czym jest dla Ciebie lojalność). Jeżeli przejdziesz ten proces, zaproszą Cię na kolejną rozmowę i tu: Jesli w CV napisałeś/aś iż j. ang / niemiecki znasz na poziomie bardzo dobrym to przygotuj się na całą rozmowę w języku, który podałeś. Ja się zdziwiłam, nie wiedziałam, ze rozmowa może być w j.obcym, no ale przeszłam i pracę dostałam. ---> Tu nie warto kłamać, bo ściema o znajomosci języka szybko wyjdzie i wstyd gwarantowany (pamiętam, iż ta Niemka, która prowadziła rozmowę, musiała iść do sąsiedniego pokoju po jakąś osobę z Pl, bo nie mogła się dogadać z kandydatem (zaznaczam, iż ta pani nie mówiła po Pl, z tego co wiem prowadziła rozmowy po ang i nemiecku)) au Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan84olbracht Re: 18 LAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 20:11 to ja już nic nie kumam jedni piszą że rozmowy są tylko i wyłącznie po polsku a tu teraz dowiaduję się że mogą być w innym języku niż polski :( już się boje a w tym tygodniu idę na drugi etap rozmowy :( ja muszę mieć tę pracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do au IP: *.chello.pl 25.04.10, 22:19 O czym ty piszesz? Jaka Niemka? Jaki HR z Niemiec?? Niemcy nie mają nic do polskich sklepów-tak było na początku 5 i 6 lat temu, ale nie teraz!!! Rozmowa jest z HR z Polski i z kierownikiem sklepu, ewentualnie area managerem. Napewno super znajomość angielskiego nie jest jakimś priorytetem w rekrutacji. Bo i na niewiele się zdaje w pracy tutaj. Kilka lat temu jak trzeba się było kontaktować z biurami w Niemczech to i owszem. Napewno pytania na rekrutacji po angielsku są jakieś banalne i standardowe. Ale co do pensji masz rację ok 3000 brutto! A 7 lat temu było tyle ale netto!!!!hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxz Re: do au IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 20:37 cześć mam pytanie kto jest zaproszony na rozmowę na stanowisko Kierownika działu w Toruniu :) jestem ciekawa czy mam dużą konkurencję :) Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia21_wr Re: do au 28.04.10, 09:40 coś Wam napiszę o pracy sprzedawcy w H&M we Wrocławiu. Niestety jest to bardzo ciężka praca, ale to można by było przeżyć. Jednak w tym momencie bardzo brakuje tam ludzi do pracy. Codzienny ich problem to za mało ludzi, przez co wszyscy biegaja z językami na brodzie i nie mogą sie wyrobić. Grafik masakra!!! Pracujesz na pol etatu a w tyg robisz ponad 40 godz i jeszcez chca bys przyszedldodatkowo a moze na nocke:) Dla mnie to jeden wielki obóz pracy!!! w biedronkach zapieprza się mniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELLa Re: do au IP: *.chello.pl 28.04.10, 11:34 To fakt. Zupełnie nie liczą się z człowiekiem. Najważniejsze jest dobro sklepu-wszystko na czas, porządek, obsługa, uśmiech itp. A my padamy na twarz. Żeby tego wszystko wymagać trzeba dać warunki do normalnej pracy, a to jest wyzysk i praca ponad siły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss h&M IP: 149.156.67.* 28.04.10, 15:03 Hej Mam pytanie. PIszecie tu o drugich etapach. Ja byłam na rozmowie i treraz dzwonili do mnie i kazali przyjść z nr konta i NIPem. Wiec bedzie jakas druga rozmowa czy podpisanie umowy juz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan84olbracht Re: h&M IP: *.cpe.marton.net.pl 28.04.10, 19:04 a o jakie stanowisko pracy się ubiegasz ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belle Re: h&M IP: *.chello.pl 29.04.10, 11:34 Podpisanie umowy. Musisz być nieogarnięty skoro ich nie zrozumiałeś przez telefon o co chodzi. Albo sklep na gwałt potrzebuje sprzedawców do roboty, biorą kogo popadnie po 1 rozmowie(powinny być 2) i nawet w rozmowie tel brak im profesjonalizmu, wypowiedzieć się nie umieją! Napewno po podpisaniu umowy zaczniesz zapierdzielać po sklepie bez większego szkolenia. Powodzenia, ale szukaj czegoś innego, to jest syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaśmina Re: h&M IP: *.city-connect.pl 29.04.10, 13:13 Tak praca w H&M to jeden wielki syf. Tak jak poprzednik pisał bez żadnego szkolenia biegasz po sklepie, gdzie nie znasz ich kolekcji, zasad przebudowy działów i co najlepsze stawiają Cię na kasie, gdzie nie masz pojęcia co i jak i jak debil odsyłasz ludzi bo nie umiesz zrobić zwrotów, nie wiesz jak zrobić przecenę. Po prostu robisz z siebie durnia. Poza tym co chwile dzwoni tel z konsulatacja i nawet nie znasz nr wewnętrznych no bo po co tracić czas, żeby ci je na kartce przepisac. No po co! Chodzą i pytają przyjdziesz w niedzile, przyjdziesz na nocke?? Mimo, że juz dawno wyrobiles swoj limit. Mówisz nie ale i tak w grafik Cię wsadzą. Po prostu zarąbista firma firma, która przestrzega prawa pracy i docenia swojego pracownika:P Nie idźcie tam!!! Bo zamęczą Was na śmierć!! Nie jestes nawet wstanie zaplanowac sobie jednego dnia, żeby zalatwic sowej prywatne sprawy, bo przeciez zawsze zadzwonią albo wyślą Ci sms: przyjdz:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: do au IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 09:45 Agniesia21_wr, Ludzie z Wrocławia! Jak wygląda u nas sprawa tego szkolenia przed rozpoczęciem pracy (na stanowisko sprzedawcy)? I jak wygląda kwestia ustalania grafiku, podajemy przed rozpoczęciem miesiąca dni, w które jesteśmy dyspozycyjni? Rozumiem, że w przypadku 20h, można to sobie rozbić np. na 3 dni (10h, 5h i 5h)? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia staz w H&M IP: *.access.telenet.be 01.05.10, 17:52 witam wszystkich, mam pytanie czy ktos z was odrobil staz w H&M, ja bylam 2 dni temu na malej rozmowie i sie zgodzili ze moge zaczac w dziale hennes, czy wy mogliscie wybrac na jakim dziale chcecie pracowac ? no i jeszcze jedno czego sie mozna spodziewac na szkoleniu, czego tam ucza ???czy po tym szkoleniu bede wiedziec co robic w sklepie po ich mysli? chce troszke sie dowiedziec bo musze jak najszybciej znalesc prace bo sytuacja finansowa krucha Bardzo prosze o odpowiedz, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onka Re: hm Rybnik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.10, 21:44 Hej składa ktoś z Was podanie do Rybnika? wiadomo coś? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan84olbracht kierownika działu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 13:24 Słuchajcie to dla mnie bardzo ważne zależy mi na tej pracy więc proszę WAS odpowiedzcie mi jak wygląda druga tura rozmów na stanowisko kierownika działu : - czy padają pytania po angielsku a jeśli tak to czy jakieś rozbudowane i poważne, ą może ktoś z Was będzie tak dobry i poda mi przykłady ?????? BARDZO PROSZĘ O POMOC TJ. ODPOWIEDZ NA PYTANIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan84olbracht Re: kierownika działu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 17:36 Mam pytanie jak wygląda trzeci etap rozmowy w H&M i na czym polega ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Migotka Re: kierownika działu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 23:06 Ja jutro mam rozmowe i musze przyznac,ze po tym,co przeczytalam zastanawiam sie,czy jest sens. 1/4 etatu to malo. Dla mnie wazny jest tez grafik, bo na pracy swiat sie nie konczy. Mam jeszcze szkole i zycie prywatne, o ktorym ktos moze zapominac ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby Re: kierownika działu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.10, 23:44 haha...kogo tam obchodzi twoja szkoła, a tym bardziej życie prywatne! Tam dla awansu i innych przywilejów trzeba oddać swoje życie prywatne w 100%.Będziesz słyszała, że połączenie szkoły i pracy to twój wybór a nie ich problem, dla nich HM to priorytet...i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Migotka Re: kierownika działu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 07:39 W takim razie po co przyjmuja studentow ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowitka :) Re: kierownika działu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 16:06 CZEŚĆ SŁUCHAJCIE ZOSTAŁAM ZAPROSZONA NA TRZECI ETAP ROZMOWY ( UBIEGAM SIĘ O STANOWISKO KIEROWNIKA DZIAŁU ) TEN TRZECI ETAP NAZYWA SIĘ " ASISTANT CENTER " . MOŻE KTOŚ MI TROSZKĘ O TYM NAPISAĆ BO CZYTAŁAM JUŻ TROSZKĘ O TYM W NECIE ALE ZAWSZE TROSZKĘ INACZEJ JAK OPOWIE SWOJE PRZEŻYCIA OSOBA KTÓRA BRAŁA W TYM U DZIAŁ ??? DZIĘKI Z GÓRY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby Re: kierownika działu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.10, 21:36 ASSESMENT CENTER! Jest to spotkanie w grupie ok 5-7 osób, które przeszły dalej. Jest to część badająca predyspozycje na dane stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm to gowno Re: kierownika działu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 22:37 nie dajcie sie czarowac!!! hm byl na poziomie jeszcze 2 lata temu, dzis kazdy pracownik powie wam ze firma schodzi na psy. kiedy pracownik byl numer jeden a teraz liczy sie tylko klient i zarobki...ruchaja sobie sklep na sklepie i sa zdziwienie ze utargi nie wzrastaja...hm zamienia sie w reserved ze swoja obsluga klienta...ktora tam nigdy nie bedzie funksjonowac...przykre to jest bo pracuje prawie 2 lata i nie jest to to samo miejsce do ktorego kiedys z checia szlam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm to gowno Re: kierownika działu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 22:41 a co do zgorzelca i pracownikow tam...gratuluje wam haahaha ludzie ze slaska jezdza do was ogarniacten syf ktory tam robicie podczas gdy sa sprzedawcy wyszkoleni na kiero i sie marnuje ciagle jako sprzedawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: kierownika działu IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.10, 12:00 Hej byłam na 3 części rekrutacji, est tam 8 osób i różne zadania do wykonania, Ty strzelasz pomysłami oni to zapisują nie zatrudniają Cie a Twoje pomysły wdrażają w życie , tanio szybko i wygodnie, dział HR musi coś robić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: praca w H&M IP: *.eimperium.pl 26.05.10, 13:19 Witam Wczoraj bylam na 2 rozmowie w h&m.Jestem zniesmaczona.Pirwsza rozmowa jaka przeszlam byla super.Grupowa niebyly oamiane szczegoly itd tylko sprawdzano nas pod katem pracy w grupie.Po tygodniu zostalam zaproszona na 2 rozmowe i tego zupelnie nierozumiem po co.Mianowicie weszlam do pokoju z pania kierownik i jakas druga z dzialu damskiego i zaczely zadawac mi pytania o poprzednia prace w konkurencujnym sklepie.Po czym wytlumoczono mi na jakiej zasadzie jest liczone wynagrodzenie i zebym sobie nie myslala ze bede sobie bimbac bo na caly 2 pietrowy sklep sa 4 osoby i wszyscy robia po nad norme.I jak ja sobie wyobrazam prace na popoludnia jesli mi zachoruje dziecko.Wyszlam mialam zaczekac na wynik poniewaz byla jeszcze 1 dziewczyna na rozmowe.Ku mojemu zdiwieniu dziewczyna z ktora konkurowalam byla kolezanka wszystkich pracujacych tam dziewczyn lacznie z kierowniczka.Oczywiscie po dlugim oczekiwaniu podziekowano mi.Po co wogole zostalam tam zaproszona skoro z gory bylo wiadome kto wygra?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik-powtórka Re: praca w H&M IP: *.noname.net.icm.edu.pl 09.06.10, 11:01 Jeżeli chcesz pracować w H&M to musisz wiedzieć że: -jest to fizyczna praca, czasem może być ciężko -praca z klientem nie zawsze jest łatwa, czasem nawet klient potrafi cię wyzwać, powiedzieć ,że za wolno pracujesz, jesteś nie miły... -możesz pracować znaczniej więcej niż masz to zapisane w umowie, czyli z 1/2 wyrabiasz 3/4 albo cały etat -często grafiki są zmieniane ,nawet 3 razy w tygodniu-pisane ołówkiem -potrafią dzwonić w wolny dzień i prosić cię, żebyś przyszedł do pracy bo potrzebują ludzi - jeżeli jest to sklep w galerii handlowej która zamykana jest o 22.00 to wiedz ,że szybko ze sklepu nie wyjdziesz-sprzątanie swojego działu trochę zajmuje...można wyjść o 23.00 albo nawet o 24..zdarza się -czasem masz na nockę-przebudowa działu, noc zakupów... -możesz stać 8 godzina na kasie... -finansowo? nie utrzymasz się sam z tej pensji Plusem tej firmy jest to ,że często pracują w niej fajni ludzie- pracownicy i wyplata jest na czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w H&M IP: *.chello.pl 11.06.10, 10:28 i zapomniano tu napisać o warunkach w jakich ludzie muszą pracować przy tych upałach tzw. góra ma gdzieś że na sklepie jest 40 stopni klienci wchodzą i nie mogą wytrzymać 10 min a co ma zrobić biedny pracownik??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w H&M IP: *.chello.pl 11.06.10, 10:28 i zapomniano tu napisać o warunkach w jakich ludzie muszą pracować przy tych upałach tzw. góra ma gdzieś że na sklepie jest 40 stopni klienci wchodzą i nie mogą wytrzymać 10 min a co ma zrobić biedny pracownik??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sela Re: praca w H&M IP: 91.200.94.* 15.06.10, 22:26 odpowiedzcie mi czemu w h&m jest coraz gorzej?pracowłam kiedys w tej firmie utrzymujac kontakt z ludzmi z byłej pracy dowiaduje sie ze jest coraz gorzej urzadzaja szopki z obsługa klienta obcinaja godziny maja w dupie ciebie i twoje plany a ty musisz byc dyspozycyjny i wydajny w 100% a pensje nie rosną? ja zwolniłam sie jak zaczynało sie juz tam robić bagno ale teraz!!! od czego to zależy.ludzie zbojkotujmy ta firmę nie chcijmy pracować w tym syfie!NA POHYBEL Z H&M!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hennesiara Re: praca w H&M IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.10, 23:01 Dlaczego? Bo kryzys. Bo konkurencja jest większa i coraz lepsza niż 5 lat temu. Wtedy HM to było "coś". No i HM od 3 lat sprzedaje to samo, te same ciuchy, z małymi zmianami-te sławetne big ordery. A inne sieciówki, czy nawet hipermarkety to kopiują, ale mają tańsze.No i Polki już tak na te big ordery tak nie lecą-jak kiedyś na sweterki "kambodża":) A po 2 Polacy dorwali się do stołków i chcą pokazać na co ich stać. Ludzie pracujący w sklepach są super i tylko im to się kręci, ale wykorzystywani są na maxa. Jak minie kryzys to uciekną stamtąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: praca w H&M IP: *.chello.pl 17.06.10, 13:38 A przepraszam - jakiej narodowości była kadra zarządzająca owe 5 lat temu? Jaki kraj taki obyczaj. Po czym poznać, że za granicą Polak ci pomógł - po tym, że nie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhy Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 20:02 no tak sie sklada ze 3 lata temu na stolkach siedzieli niemcy a nie polacy...dlatego kiedys numer jeden byl pracownik i atmosfera w pracy a teraz jest klient klient i jego hajs hajs hajs... kto pracowal ten wie jak jest...ja prace w hm odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: praca w H&M IP: 87.204.122.* 21.06.10, 20:30 czy ktoś wie ile zarabia kierownik ?będę wdzięczna za odpowiedż bo jestem po pierwszym etapie rozmów i zastanawiam się czy warto jechać na drugi bo miejsce jest oddalone o 200km od miasta w którym mieszkam- trochę to dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hennesiara Re: praca w H&M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 16:46 ale jaki kierownik- sklepu czy działu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w H&M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 17:00 kierownik sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hennesiara Re: praca w H&M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.10, 10:42 napewno mniej niż jeszcze rok temu. Zależy jakie miasti i jak duży sklep-ok 5 tys brutto Odpowiedz Link Zgłoś
jualia709 Re: praca w H&M 08.07.10, 10:41 hej:)..własnie dzis ukazalo sie ogloszenie na stanowisko kierownika. Czy moglabys napisac jak wygldaja etapy rozmowy??Bede bardzo wdzieczna..Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamkowalski Re: praca w H&M IP: *.chello.pl 29.06.10, 20:19 Witam. Chciałbym poruszyć temat pracy w państwa firmie-TO JAKIŚ KOSZMAR!!! Jak można w taki sposób zastraszać pracowników i stale ich kontrolować grożąc zwolnieniem???Czy może zastanowili się kiedyś państwo dlaczego jest tyle zwolnień w waszej firmie?dlaczego nie można zbudować stałej ekipy w pracy ,która byłaby wykwalifikowana? Mam nadzieje że chociaż przez chwilę zastanowicie się czytając tego e-maila co jest naprawdę nie tak...a uwierzcie mi że zle się dzieje.I nie jest to wina pracowników czy też kierowników działow ale całego kierownictwa,które nie potrafi sobie poradzić z tym, ażeby prawidłowo wyszkolić pracowników,kierowników działów i kierowników sklepu.Jeżeli według was zle pracują Ci ludzie, to może dlatego że nie otrzymali odpowieniego szkolenia?Więc nie wymagajcie od nich ale najpierw zacznijcie od siebie!!!Nie piszę tego po złosci ,lecz aby pomóc.Też jestem managerem i trochę znam się na zarządzaniu,ale to co słyszę od ludzi którzy pracują w firmie H&M to dla mnie szok!!!Ludzie do czego dążycie?Jeżeli tak dalej sprawy się będą miały to sami będziecie musieli zakasać rękawy i wziąść sie do pracy bo nikt nie będzie chciał u was pracować ,a jeżeli będzie nawet pracował to w strachu,a taka praca to męczarniawięc szybciej czy pózniej ta osoba się wykończy...Jeszcze raz proszę zastanówcie sie ludzie do czego dążycie...Szanujcie ludzi którzy dla was pracują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hennesiara Re: praca w H&M IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.10, 12:00 A do kogo ten wpis? Do jakiego Państwa? Ten kto ma wpływ na to co się dzieje w HM napewno tego nie czyta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w H&M IP: 81.219.7.* 30.06.10, 18:04 jestem bardzo rozczarowana i zniesmaczona tą firmą.Parę miesięcy temu startowałam na stanowisko kierownika.Okazało się że przeszłam wszystkie etapy rozmowy i co??-"rozłożyłam" się na rozmowie podczas której mi zakomunikowano że dostałam to stanowisko!Ponoć miałam za mało entuzjazmu w głosie i zapytałam ile będę zarabiać bo nie mogłam na żadnym etapie się tego dowiedzieć a panie zbywały mnie totalnie i nie chciały również opowiedzieć o warunkach pracy.Dowiedziałam się więc że kierownik ma realizować cele a nie zadawać pytania - dosłownie- i że mi dziękują.Pierwszy raz spotkałam się z taką rekrutacją i takim podejściem do wybranego kandydata . W końcu wyciągnęłam od kobiety informacje o stawce i pomimo tego że nie była ona niska nie chciałabym pracować w tej firmie skoro na dzień dobry dostałam taki kubeł zimnej wody.Dla mnie warunki pracy i płace są podstawowym elementem o którym trzeba mówić a nie ukrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby Re: praca w H&M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 11:49 "...kierownik ma realizować cele a nie zadawać pytania - dosłownie.." TO jest właśnie istota tej firmy - H aruj&M ilcz Tam rządzą sekciarze, i trzeba robić to co każą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.10, 13:50 szkoda że tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.10, 13:57 ja miałam teraz prawie identyczną sytuację.Przeszłam rekrutację i też pani która mnie poinformowała że zostałam przyjęta na kierownika sklepu zrobiła wstęp chyba 15 minutowy z którego nie wynikało ile mam zarabiać i jak pracować.Tez więc w końcu zapytałam o to wszystko bo ile można słuchać "achów"i "ochów" i tez się dowiedziałam że pani się zniesmaczyła i ma znaki zapytania i że odezwie się jeszcze raz.Po czym zadzwoniła i mi podziękowała.Brawa dla firmy w której ludzi chcący wiedzieć na czym stoją są uważani za niewygodnych.Wydaje mi się że kierownik musi zadawać pytania a nie być bezwolnym cielakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniczek Re: praca w H&M IP: *.piotrkow.pilicka.pl 06.07.10, 19:49 Pracuje w H%M od 2 tygodni:) Gdy przyszłam na rozmowę kwalifikacyjną kierownik od razu powiedział mi na czym polega praca ile mogę zarobic, przyszła też jedna dziewczyna i powiedziała ze jest ciężko. ale zgodizłam sie:) jestem na 1/4 etatu:) pracuje dużo bo chce.. jak kierownik ustala grafik zawsze pyta sie mnie czy tyle godzin mi odpowiada czy sobie poradzę:) Atmosfera jest suuuper:) Ludzie również nie spotkałam sie jeszcze podczas tych 2 tygodni żeby ktoś mi nie pomógł wręcz przeciwnie każdy z chęcią nawet nie pytany pomaga:) Było ciężko ale juz jest coraz lepiej:) po prostu do tej pracy trzeba sie nadawac i ja lubic bo jak nie to to nie ma sensu ;) Ja jestem zadowolona:) nie zarabiam dużo bo nie mam za wiele godzi ale mam czas cieszyc sie wakacjami ;) pozdrawiam tych którzy narzekają zapewniem Was ze pracowałam w gorszych firmach;/ a co do płatności to rozliczani jesteśmy co do minuty :) kierownictwo bardzo spoko:) i nikt nie traktuje nikogo źle, moze dlatego że wszyscy nawzajem sie lubimy i szanujemy ;) pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henneriara Re: praca w H&M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 20:12 To prawda na 1/4 mozna popracować,ludzie tam to podstwa - wiem są fantastyczni(można z nimi konie kraść:) Ale kierownicy mają napradę przechlapane i żyją w ciągłym stresie (i tylko ci "agresywni" dają radę psychicznie) Po kilku latach organizm sie naprawdę wypala i ma się dosyć prania mózgu i wciskania swoim pracownikom tych kitów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maga Re: praca w H&M IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.10, 15:20 Witam! Interesują mnie informacje o H&M w Legnicy. Chciałam zapytać ile godzin dziennie z reguły się pracuje przy 1/4 etatu. O której mniej więcej wychodzi się z pracy, gdy pracuje się do 21 ??? Jaka jest stawka za godzine na początku?? Będę wdzięczna za jakiekolwiek info. Odpowiedz Link Zgłoś
jualia709 Re: praca w H&M 08.07.10, 10:57 hej:)..własnie dzis ukazalo sie ogloszenie na stanowisko kierownika. Czy moglabys napisac jak wygldaja etapy rozmowy??Bede bardzo wdzieczna..Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: praca w H&M IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.10, 16:34 jest to assessment center, poczytaj w internecie, do tej pracy nadają sie tylko "agresywni menadżerowie" takich potrzebują i tych co o nic nie pytają tylko za.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w H&M IP: 178.219.118.* 18.07.10, 12:56 hej czy ktoś pracował w H&M za granicą i może się podzielić informacjami jak tam się pracuje? jakie są warunki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żenada Re: praca w H&M IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.11, 18:33 Oto Polska właśnie....Nigdzie za granicą nikt by CIę w taki sposób nie potraktował. Stawka i warunki pracy na danym stanowisku to podstawowe informacje. Za granicą w ogłoszeniach o pracę wszędzie podane są widełki płacowe tak żeby kandydat, który szuka pracy miał świadomość ile na danym stanowisku zarobi. Jest to podstawowa informacja, a już na pewno na trzecim etapie rozmów o pracę. Jak zwykle nie odpowiedni ludzie na wysokich stanowiskach, pewnie zatrudnieni z przypadku a najczęściej z kolesiostwa i po znajomości. Totalny brak profesjonalizmu i tak jak już wcześniej ktoś wspominał - od kiedy "zarządzają" Polacy jest syf i brak szacunku dla najważniejszego zasobu firmy - ludzi. My nie potrafimy zarządzać z głową - jak już ktoś się dochapie to pomiata ludźmi byleby tylko pokazać swoją "wyższość" i kto tutaj jest szefem. Żenada...a firma nota bene skandynawska, ciekawe czy oryginalna polityka firmy zgadza się z tym co dzieje się w polskich sklepach. Bardzo w to wątpię.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opinie o H&M Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 11:54 Ja myślę, że należy wziąć poprawkę na wszystkie tutaj wpisy. Tak się składa, że każdy z nas ma pewien bagaż doświadczeń, predyspozycje, wzorce, problemy (ooo tych zazwyczaj najwięcej :) ), tak więc opinie emocjonalnie rozhuśtane nie powinny być wyznacznikiem jednoznacznej opinii o firmie. Według starej zasady - jeszcze się taki nie urodził, który by każdemu dogodził. Wystarczy, że ktoś komuś nadepnie na odcisk i już mamy dramat. Jak widać z wielu wpisów, wszystko zależy od ludzi którzy tworzą miejsce pracy- a tworzą je wszyscy, zarówno kierownictwo jak i pozostała kadra. Ktoś pisze "głodowych" pensjach. Tak naprawdę nikt nie stoi z pistoletem przy głowie i nie zmusza do podjęcia pracy. Podpisując umowę podpisujemy kontrakt, zgadzamy się na jego warunki. Zgadza się, że ludzie często są zdesperowani i poszukują czegokolwiek, nie mogą jednak obarczać odpowiedzialnością za to pracodawcę.... (czy aktorzy zarabiający kilka tysięcy dolarów na godzinę mają czuć się winni, że oni mają,a przeciętny zjadacz chleba nie widzi takiej kasy na oczy? Chyba nie...) Kierownicy mają jednak więcej, znaczy to, że wykształcenie czy też doświadczenie i odpowiednie "pokazanie się" podczas rozmowy daje możliwość lepszych zarobków. Gdzieś jednak to doświadczenie zdobywamy i zazwyczaj wtedy za mniejsze pieniądze. Najprościej jest za swoje niepowodzenia obarczyć odpowiedzialnością kogoś innego, a może warto zastanowić się dlaczego takie sytuacje przyciągamy? Ja sama była i na wozie i pod wozem (czasami wydaje mi się, że pod wozem znajdowałam się znacznie częściej), ale nie krzyczę na cały świat z tego powodu. Szukam przyczyny..... w sobie i swoim życiu. Pozdrawiam wszystkich i życzę dużych zarobków i dobrego miejsca pracy sobie i Wam wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL 077 Re: praca w H&M IP: *.icpnet.pl 29.08.10, 13:37 MOZE COS O SKLEPACH W KRAKOWIE JAK WIECIE KAZDY ZE SKLEPOW MA SWOJE OZNACZENIE A TO ICH LEGENDA M1 21 BONARKA 77 KRAKOWSKA 27 KAZIMIERZ 17 TERAZ CO MOZNA POWIEDZIEC HMM W H M JEST WIELKI SYF I NIC WIECEJ TERAZ MOZE COS O SKLEPACH 77 UWAZAJCIE NA MAGDE WALCZAK BO TO PODSTEPNA MALPA NIE MA SZACUNKU DLA PRACOWNIAK ZA GROSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: praca w H&M - kierownik działu Rumia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 12:32 Napiszcie mi czy warto ubiegać sie o pracę w H&M w Rumii w centrum Auchan. Zostałam zaproszona na rozmowę na kierownika dziau i sie zastanawiam czy warto w ogóle zaprzątać sobie tym głowę. Po waszych wcześniejszych wypowiedziach mam mieszane uczucia a z każdym nastepnym przeczytanym postem coraz mniej chce mi sie do nich jechać na tę rozmowę. Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to jaaaaaaaaaaaa Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.10, 23:54 to co tutaj przeczytałam to święta prawda H&M to syf nad syfami!!!!!!! a jeśli chodzi o Krakowskie sklepy to w 100% zgodze sie z wypowiedzią o wielkiej Pani Kierownik MW wredna małpa jakich mało i tylko z pozoru świetna koleżanka! Fałszywa i dwulicowa!!! a te wszystkie śmieszne wrtośći H&M najpierw niech zastosuje sie do nich kierownictwo a potem wymagaja tego od pracowników!!!!!!!! SEKTA!!! Ludzie omijajcie ten sklep szerokim łukiem są lepsze miejsca pracy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.10, 19:36 a jak wyglada praca w magazynie, w niepelnym wymiarze godzin? jakie sa mniej-wiecej stawki godzinowe? szukam pracy na rok akademicki i nie wiem czy to dobry pomysl... jeszcze pytanie do ewentualnej rozmowy, lepiej isc ubranym na luzie, we wlasnym stylu, czy tak w miare elegancko?;p pozdrowienia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikacje H&M Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 09:37 Mam gorącą prośbę o odpowiedź, jak napisać list motywacyjny aby dostać pracę w H&M np. jako dekorator. na co zwracają uwagę? jakie należy mieć kwalifikacje, które zwiększają szanse ubiegającego się o pracę? Czy ktoś z Was może mi pomóc odpowiadając na moje pytanka? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikacje H&M Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 09:47 Mam jeszcze jedno pytanko.... pomóżcie proszę :). Mam kwalifikacje, predyspozycje i zapał do pracy, ale studiuję zaocznie (chociaż jestem gotowa wziąć dziekankę gdyby była konieczność). Napiszcie jakich osób szukają, jak się zaprezentować w liście motywacyjnym aby zwiększyć soje szanse na spotkanie. Jakich typów ludzi (łącznie z kwalifikacjami, wiekiem) poszukują na stanowisko dekoratora i kierownika sklepu? Pozdrawiam wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosi Re: praca w H&M IP: *.ethnet.com.pl 30.09.10, 22:31 Mam pytanie czy pracownikom sklepu przyznawane są zniżki na ubrania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q. Re: praca w H&M IP: *.19.165.90.osk.enformatic.pl 01.10.10, 21:30 tak 25% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w H&M IP: *.146.c69.petrotel.pl 29.05.11, 11:00 TAK, przyznawane są zniżki na ubranie, 25% po przepracowanym miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: praca w H&M IP: *.internetia.net.pl 10.12.10, 16:55 Najlepiej powiedzieć że się pracowało na plantacji bawełny że jest się dyspozycyjnym 7 dni w tygodniu, że mogą do Ciebie dzwonić w dzień i nocy by powiedzieć Ci: -Jutro kolejna wizytacja!!!! Musisz przyjść do pracy na 6 albo lepiej na 5 mamy dużo pracy!!!! - A tak w ogóle co Ci odbiło? Wiesz jak mówią robotnicy HM ? HARUJ I MILCZ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: praca w H&M IP: *.wroclaw.mm.pl 26.08.11, 21:15 Kwalifikacje potrzebne są wysokie. Udokumentowany kontakt z modą, prowadzenie bloga, nauka w jakiejś szkole wizażu, portfolio lub bardzo dobre kwalifikacje i aparycję. Fajnie być gejem w przypadku facetów. Kasa ok 2300 netto, dostać się jest tragicznie trudno a praca wcale nie jest fajna. Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jop Re: praca w H&M IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.12, 21:01 Trudno jest się dostać na stanowisko dekoratora, bo deko w H&M pochodzi w 95% z awansów wewnętrznych, oni zatrudniają osobę z zewnątrz tylko gdy nie ma nikogo innego gotowego na to stanowisko. Dlatego zawsze możesz w firmie awansować, jak się starasz i pokazujesz to, to masz awans w kieszeni, nie po 3 latach, tylko już po roku - tak było w moim przypadku. 1 rok jako sprzedawca, a teraz dekorator:)):)) firma świetna, socjal zajebisty (karty ok system, premie na swieta, darmowa opieka zdrowotna):)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxbouncexx Re: praca w H&M IP: *.play-internet.pl 20.09.13, 22:50 pracuje tam prawie rok i nie widzialam jeszcze zadnej premii. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w H&M a w stradivariusie IP: *.home.aster.pl 11.02.12, 19:56 mam kilku znajomych w hmie, nie narzekaja, oczywiscie wszyscy studiuja i jest tam spoko jak ktos jest zainteresowany dodatkowa praca, bo tak na stale to kiepsko, ale ktos tu wczesniej mowil o stradivariusie- nie zachecam, a szczegolnie przestrzegam przed nowo otwieranymi sklepami, przyjmuja kilkanascie osob obiecuja niewiadomo co a i tak polowe zwalniaja po 3 miesiacach probnych jak tylko doprowadza sklep do ladu, mowie na przyjkladzie zielonogorskiego stradivariusa, a kierowniczka nawet nie potrafi ogarnac grafiku zal. i na reke na godzine ok. 7.20. niby premie daja ale to tez sciema, czasem dorzuca z 50zl wiecej, masakra.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "robotnica" Re: praca w H&M a w stradivariusie IP: 212.122.223.* 19.07.12, 22:39 Potwierdzam informację o słabej pracy i płacy w Stradivariusie. Jestem tam zatrudniona i znam proces otwierania sklepu, bo sama w nim uczestniczyłam. NIE POLECAM !!! szczególnie dla studentów... oczekują od wszystkich pełnej dyspozycyjności a pracuje się w pocie czoła- mnóstwo klientów, obowiązków...niespodzianek a do pracy 2-3 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: praca w H&M IP: *.mysmart.ie 03.10.10, 17:34 Czy ktoś może wie jaki jest termin otwarcia H&M w Zakopanem na Krupówkach? Ktoś tam może juz aplikował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 22:27 slyszalam ze w Zakopanem ma byc otwarty ten sklep - sa juz jakies rekrutacje ?? gdzie go planuja dokladnie otworzyc ?? pozdrawiam fanka H&M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 12:41 Zakopane jak zawsze na szarym koncu - nikt nic nie wie o tym sklepie :((( szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.10, 01:57 ogłoszen widzialam kilka o prace w zakopcu ale nikt sie tu nie wypowiada na ten temat to pewnie nie maja chetnych albo zawiesili otwarcie sklepu bo kryzys ahhhh...sami pewnie nie wiedza czego chca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 12:50 Czy ktoś dostał się do drugiego etapu w Zamościu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: praca w H&M IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.10.10, 12:23 sami nnie wiedza czego chca prowadza rekrutacje kilka miesiecy na kierownika dzialu.Ostatni etap odbył sie dla mnie w gdańsku tzw assesment center-spotkanie w grupie z 3 asesorami co daja ci prreróżne zadania i obserwują. Panienki miedzy soba rywalizuja i przekrzykują się, bo każda chce się wybić. Genralnie glupie zadania a asesorzy(gowniarze)ciagle z nich niezadowleni wiec powtarzam, że sami nie wiedzą czego chcą. Zadania typu: macie klocki budujcie zamek kazdy poziom innym kolorem, w między czasie każda ma swoje wlasne klocki na krześle i ma wybudować wysoką wieze plus pieczka , która cały czas ma krązyc pomiedzy uczestniakmi a na koniec próba sprzedazy obiektu niezadowolonemu klientowi. Czas zadań 10min. Najglupszym dla mnie zadanie było kiedy dali nam po sto faxów i kazały 10 min posortować a w miedzy czasie krążya kartka z pytaniami na ktore musialysmy odpowiadać. Na koniec odpytywanie z faxów np. co było treścia faxu z dnia 15.09.10? albo ile osob brało udzial w delegacji do krakowa dnia ..., w jakiej sprawie alicj b. pisała maila do ewy p.? Generalnie wrażenie niezadobre a nie pierwszy raz byłam na takim spotkaniu. POZA TYM W GRUPIE KANDYDATÓW JEST KRET TAKI ASESOR W ŚRODKU CO MA NA CELU PODNOSIC POPRZECZKE POKAZYWAĆ ZE JEST NAJLEPSZY A NA PRZERWACH ZNAJDZIE CZAS DLA KAŻDEGO CO BY GO PODPYTAĆ LUB OBGADAĆ. ŁATWO GO POZNAĆ BO JEST BARDZO PEWNY SIEBIE I PODPUSZCZA INNYCH KANDYDATÓW. RAZ ZAWALI ZADANIE A POTEM JEST NAJLEPSZY. U MNIE SIE SPALIŁ NA DZIEŃ DOBRY GDY ZADZWONIŁ DOMOFON I JUSTYNA(GŁ. ASSESOR) WITAŁA SIĘ Z JEDNA KOBIETĄ A PO CHWILI WESZŁY DWIE KANDYDATKI PO SOBIE I CHYBA CAŁKIEM NIECHCACY ODNOSIŁA SIE DO NIEJ BARDZO BEZPOŚREDNIO I PO IMIENIU. TAKŻE WAŻNE ABY PODCZAS PRZERWY NIE PALNĄC CZEGOŚ GŁUPIEGO I NIE OBGADYWAĆ INNYCH I FIRMY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: praca w H&M IP: *.olsztyn.mm.pl 24.10.10, 15:10 Widzę że nic nie zmieniają w assesment cały czas te same ćwiczenia i co nie udał Ci się dostać tej pracy a co do człowieka w grupie to też takiego miałam ja nazwałam go "agresywny manager", ciężko jest tam się dostać a jeszcze trudnij utrzymać. KORPORACJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 20:25 Był ktoś w ostatnich dniach na rozmowie w h&m w Galerii Krakowskiej? Jak wam przebiegła? Co myślicie? Co wam mówili? Dzwonili/Dostaliście już pracę? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 19:19 ja bylem i nic... mieli dzwonic do tygodnia a minal juz miesiac i nie ma info co i jak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: praca w H&M IP: 87.116.246.* 20.11.10, 21:38 A jeśli można wiedzieć kto Cię rekrutował? O co pytali? Etc. Z góry dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.10, 00:13 pytali o wszystko doswiadczenie itd i o trudne sytuacje z klientami ... prowadzi to pani Ania nazwiska nie pamietam .... miala sie odezwac co i jak czy tak czy nie a na razie cisza :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 16:49 Rozmawiała z Tobą jedna osoba? Gdzie? Dziwne to troche musze powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shante Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 22:01 Moja droga zadania na assesmentach są banalnie proste, bo czym niby jest budowanie wieży z klocków, czy posegregowanie faxów? Chodzi tylko o to, żeby zrobić to szybko i dobrze, więc sprawdzana jest Twoja inteligencja i szybkość kojarzenia a nie znajomość alfabetu. No a jeżeli z tym sobie nie poradziłaś to może dobrze, że Cie nie przyjeli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MikroMała Re: praca w H&M IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.10, 16:33 Hej a był ktoś na rozmowie w Galerii Kazimierz?ogloszenie wisi na stronce, ale do mnie poki co nie zadzwonili... ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolwex Re: praca w H&M w Gądkach IP: *.icpnet.pl 08.12.10, 13:52 Centrum H&M w Gądkach omijajcie szerokim łukiem , nie polecam tam pracy jesteś śmieciem i tanią siłą roboczą, zero podwyżek płaca 1600 brutto 3 zmiany, zero szacunku do ludzi ludzie rządzący zero wiedzy......szkoda własnego zdrowia i nerw. Więcej poczytajcie na forum ....szczera prawda o Haruj & Milcz www.gowork.pl/opinie_czytaj2,7416,0,0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: praca w H&M w Gądkach IP: *.dynamic.mm.pl 01.05.11, 12:08 moja kierowniczka musila chodzic po pracownikach zeby tekst jej przetlumaczyli bo angielskiego nie znala... a te 1600 to chyba przy dobrych wiatrach :d pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracja Re: praca w H&M IP: 62.121.138.* 19.12.10, 00:17 wyzysk pod przykrywka solidnej i dbającej o pracownika firmy. Po 1 - większość kierowniczych stanowisk obsadzona przez ludzi bez wykształcenia, laski po technikach, które o byciu menagerem wiedzą tyle ile się dowiedziały przez lata ciężkiej charówy. Zero teoretycznego przygotowania do pracy z ludzmi, dbania o pracownika, motywowania go. Idealna praca dla dziewczat ktore wiedza ze nie dla nich studia. Najpierw jestes sprzedawcą, po 2 latach jak wytrwasz i jesteś głupia to zostajesz kierowniczką działu, kończysz karierę będąc kierownikiem sklepu. Nie musisz się uczyć, szkolić, iść na studia, to nie ma dla nich znaczenia. Im mniej myślisz, tym lepiej.... po 2 - zarobki to jałmużna. Nie zatrudniają na całe etaty (chyba że jest się kierownikiem działu lub sklepu), rzucają na 1/2 lub 1/4. Zmiany 8 godzinne, przerwa 30 minut jak ktos uzna ze juz wystarczajaco jestes zmeczona i zaraz padniesz z pragnienia. Za taką charówę dostaje sie z 800 zl za pol etatu z nadgodzinami oczywiscie bo nikt nie da ci mozliwosci pracowania tyle ile chcesz tylko zawsze ci doladuja na maksa, czesto zmieniajac grafik z dnia na dzien. I masz oczywiscie sie cieszyc ze masz prace, na zachete rzucą ci 25% znizki na ubrania. Nie ma premii od sprzedaży, kart Multisporta i innych motywacji. Przeciez sama swiadomosc ze pracujesz dla tak kochanego przez wszystkich H&Mu powinna byc wystarczajacym wyroznieniem po 3 - nadmiar obowiązkow. Jestes sprzedawcą, doradcą klienta, magazynierem i najlepiej dekoratorem w jednym, i musisz zaznajamiac sie z wymogami firmy, z zestawieniami sprzedazy. Najlepiej jakbys ogarniala rowniez to co powinno cie w ogole nie obchodzic... po 4 - ciagla krytyka. wieczne niezadowolenie z twojej pracy. Chocbys wypruła sobie żyły to nikt ci braw za to bic nie bedzie, ale jesli tylko zle odwiesisz bluzke zbesztaja cie jak psa. Na plakatach wszytsko ladnie. Od wewnatrz ta firma gnije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MikroMała Re: praca w H&M IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.12.10, 00:54 Gracja, mam pyt jak długo tam pracowałaś, choć moze powinnam napisać wytrzymałaś? I w jakim mieście?Po tym co tu przeczytałam troche sie martwie. No nic, zobaczymy jak bedzie, jak mi sie nie spodoba to pokaże im palec i pójdę do domu. Na szczęście mam fantastyczną rodzine i naprawde nie muszę sie martwić co do garnka włożyć. Pomyslałam że hm to świetna przygoda (studiuje cos totalnie nie zwiazanego z modą,trendami,etc) ale jak faktycznie bedzie to sie okaże.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MartynaMartii Re: praca w H&M IP: 83.1.196.* 29.12.10, 15:25 W 100% zgadzam się z Gracją. Kierownictwo bez wykształcenia, jeden z managerów zawsze mówił "poszłem" zamiast "poszedłem". To wszystko działa na zasadzie jakiejś sekty: wszyscy kochają HM i wręcz nie mogą sobie znaleźć miejsca gdy mają wolne. Nigdy nie masz określonych obowiązków, musisz robić wszystko, najlepiej jeszcze w tym samym czasie :) Harujesz za góra 1000 PLN, dla studentów wychodzi koło 9.7/h ale...nie zawsze dobrze wyliczą ci godziny :) Jesli zatrudnią Cię na 1/4 to bądź pewien, że każą CI wyrobić 3/4. O studiach zapomnij, chyba, że w ogóle nie masz zajęć bądź nie odczuwasz potrzeby snu :) Z mojej ekipy prawie wszyscy zaczynali na studiach dziennych a skonczyli albo na zaocznych albo rzucili studia dla cudownej pracy w HM. Nigdy nikt Cię nie pochwali, za to ochrzan dostaniesz od wszystkich. Chyba już lepiej pracowac w indeteksie (zara, stradivarius) też kołchoz ale zasady chyba odrobinę lepsze. Powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: praca w H&M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 16:21 "karzą" "wogóle" jak już się tak czepiasz innych.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOśĆ Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:54 Czy możecie coś więcej napisać o stanowiskach kierowniczych? Zastanawiam się nad wysłaniem aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: praca w H&M IP: 178.159.175.* 04.01.11, 10:29 Zostałam zaproszona na pierwszą rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko kierownika działu, czy możecie napisać jak wygląda taka rozmowa ? jak wyglądają kolejne etapy ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracja Re: praca w H&M IP: 62.121.138.* 29.12.10, 23:59 Karzą ok, ale akurat "wogóle" pisze się " w ogóle " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: praca w H&M IP: *.play-internet.pl 29.08.11, 12:56 Tak w ogóle, to: każą - od kazać karzą - od karać Czytaj tekst ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.11, 19:43 Kolejny inteligent. "Wogóle" piszę się zawsze oddzielnie - poprawna forma to "w ogóle" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: praca w H&M IP: *.ists.pl 14.01.11, 19:22 PRACA W H&M JEST SPOKO! ZAROBKI TEŻ, ALE DOŚWIADCZENIA WYMAGAJĄ NIE WIADOMO JAKIEGO(CHYBA PREZESEM TRZEBA ZOSTAĆ , ABY TAM WYKŁADAĆ TOWAR NA WIESZAKI), ALBO ZNAJOMOŚCI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: 62.244.155.* 21.01.11, 22:43 Witam, chciałabym się dowiedzieć kilka rzeczy na temat pracy kierownika sklepu. Biorę udział w procesie rekrutacyjnym, nie chcę roztrząsać, czy mam szanse, czy nie, pewnie niewielkie, bo jestem z zewnątrz bez doświadczenia w branży (choc bogatym doświadczeniem w handlu), ale człowiek ciekawy. Jak w praktyce wygląda praca Waszych kierowników (lub może sami kierownicy się wypowiedzą)? W jakich godzinach najczęściej pracują, jeśli sklep znajduje się w CH i ma bardzo szerokie godziny otwarcia? Czy pracują tak średnio 40h/tyg. czy robią nadgodziny i siedzą w sklepie na okrągło? Wybierają dni wolne? Mają normalne umowy o pracę, jak reszta? Jesteście z nimi na Ty, czy "panujecie" im? Czy spędzają dużo czasu na sali sprzedaży, czy raczej się w biurach zamykają? Pochodzą do Was jak do kompli, czy się dystansują? Wiem, że nie możecie powiedzieć ile zarabiacie, ale czy stawka 6 tys. brutto jest realna? Czy może wzięta z kosmosu? Jak długo szkoli się taki kierownik z zewnatrz poza miejscem zamieszkania? (Sklep H&M dopiero będzie się otwierał w moim mieście). Czy dostaje umowę na okres próbny, określony, czy może od razu na nieokreslony? Czy na rozmowie testują jakoś wiedzę o modzie, czy raczej się o tym nie rozmawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: 62.244.155.* 22.01.11, 01:16 I jeszcze jedno pytanie: jak ubrać się na rozmowę kwalifikacyjną, bo na sprzedawcę to wiem, że na luzie, ale czy na kierownika też? Czy raczej elegancko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanysek Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.11, 19:31 Pracując w biurze rachunkowym księgujemy takich "kieroników" - co prawda nie w H&M, ale w innych sieciowych sklepach - sa na tzw. samozatrudnieniu i mają ok. 2200 plus ewentualne premie od wyników. Czyli niewiele. 6 tys. ... no cóż... szczerze życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: praca w H&M IP: *.oswiecim.vectranet.pl 05.04.11, 11:01 Witaj :) napisz proszę czy Twoje pytania dotyczyły sklepu mającego się otworzyć w Małopolsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sissi z chęcia zamówię u pracownika hm ubranka dla dziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 13:40 Witam, Z chęcią zamówie, odpłatnie, ubranka dla dzieci .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stock Re: z chęcia zamówię u pracownika hm ubranka dla IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.11, 08:27 Tam się nie zamawia tylko kupuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBOL.... Re: praca w hm magazyn Gądki IP: 87.96.103.* 09.02.11, 11:00 Witam, Przestrzegam wszystkie osoby które chcą pracować w tej firmie Pracuje tam już trzy lata,niestety ale juz niedługo ,znalazłem już nową prace.To co się dzieje w tej firmie to skandal.Jedzenie na stołówce tylko sanepid nasłać na nich juz trafiłem przez to jedzenie do szpitala...Liderzy ....szkoda mówić chołota i nic innego zero wykszałcenia no może nieliczni je maja...Na jednym z meetingów jedna z nowych liderek cytuje "Teraz ja mówię i to jest moje 5 minut".....nie tylko to co miała do powiedzenia było ważne ale ludzie też mają coś do powiedzenia.Widocznie ona nie ma podejścia do ludzi...Liderzy są aroganccy nic nie robią,Na jednej z nocek widziałem jak grupka siedziała na stołówce..telefonów nie pozwalają używać a sami nie lepsi...Z co mają płacone za to że nic nie robią,,,nas ganiają żeby jak najlepsze wyniki mieć....Mobbing tu na porządku dziennym .Wielokrotni słyszałem jak nie chcesz pracować droga wolna,Urlop chciałem wykorzystać ale nie dostałem go,niby tacy mądrzy a nie znają sie na niczym .My dostajemy po 1200zł a oni ......tyle że my pracujemy w przeciwieństwie do nich....Wszelkie zasady które propagują obracają sie w ........ODRADZAM TĄ PRACE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agu Re: praca w hm magazyn Gądki IP: 195.82.181.* 11.02.11, 23:31 Mam do Ciebie pytanie na temat pracy w Gadkach, możesz podać do siebie jakiś namiar albo napisac do mnie na agusiaki@gazeta.pl? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: praca w hm magazyn Gądki IP: *.kaskada.net 11.05.11, 18:04 to nie prawda !!!!!!!!!!!!!!!! h&m pilnuje i przestrzega odpowiedzialnosci spolecznej jezeli ktos nie pracuje i sie obja musza mu zwrocic uwage ,za nic pieniedzy sie nie dostaje ja mam wyksztalcenie wyzsze i jestem liderem w gadkach na rozmowy sa zapraszane tylko takie osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: praca w hm magazyn Gądki IP: *.srem.net 15.11.13, 13:48 Witam Mam pytanko dla tej pani. co pracuje w tych Gadkach czy mozna u was bezposrednio zamowic towar bo potrzebuje jedna sukienke a w sklepach niestety juz mojego rozmiaru nie ma wszystkie wykupili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chika Re: praca w H&M IP: *.torun.mm.pl 13.02.11, 16:08 Czesc. zostalam zaproszona na Assessment center (na stanowisko kierownik dzialu) i mam pytanko- ile czasu zazwyczaj trwa ten etap? Pytam, bo nie jestem z Warszawy, a wlasnie tam jade na AC. Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megggi Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 11:05 czesc!kiedy masz spotkanie w w-wie? mnie zaprosili na ac w tym tygodniu i mam stres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggi Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 11:06 zapomnialam o najwazniejszym, kobieta powiedziala ze assesment rozpocznie sie okolo 11 i potrwa do 16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chika Re: praca w H&M IP: *.play-internet.pl 15.02.11, 19:36 Hej :) do wawy jade w czwartek na 10:30 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggi Re: praca w H&M IP: *.zamosc.mm.pl 16.02.11, 16:50 hejka! mialam wczoraj, bylo SUPER!nie moge powiedzeiec jak bylo, ale doswiadczenie ekstra! zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chika Re: praca w H&M IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 18:21 A powiedz mi moja droga, ile czasu trwalo AC? Atmosfera w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggi Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 18:57 witaj! rozpoczelo sie o 11 a skonczylo po 16, byly dwie przerwy, ludzie ok, atmosfera super, niczym sie nie przejmuj, wszystko jest dla ludzi, ja odnioslam bardzo pozytywne wrazenie, pozdrawiam i powodzenia, podejdz do sprawy na luzie i dobrze sie wyspij! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miła Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 18:57 racja z tym, że kierownictwo sklepu - a działu to już w 99% jest po technikach albo po zawodówkach bez matury - zaczynało w warzywniaku a teraz udaje wielkich menadżerów - porażka. Szkoda, że w pysku mają tyle a nie w główkach. O językach obcych nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superg Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 12:55 Kto wie coś na temat rekrutacji w Zamościu ?? Czy ktoś się dostał do drugiego etapu ?? Ma być w hotelu Senator. Kto tam idzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 09:41 Opisze rekrutacje na kierownika sklepu / działu / dekoratora, być może będzie w częściach, bo dużo tego: - najpierw dzwoni pani i rozmawia dosyć długo, pyta o różne rzeczy, generalnie standardowe pytania, ale: broń boże nie pytajcie o stawkę, ani jakiekolwiek warunki dotyczące umowy, bo Was odwalą od razu, pani powie, ze sie jednak zastanowi, czy do Was oddzwoni i nie oddzwoni. O stawkę zostaniecie zapytani na drugiej rozmowie, kierownik sklepu zarabia 5-6,5 tys. brutto, wiec w takim przedziale mozecie podac. Kierownik dzialu 3 tys. brutto, dekorator nie wiem. I jeszcze na rozmowie telefonicznej będziecie zapytani dlaczego akurat HiM i przygotujcie sobie odpowiedz taka, ze to wlasnie u nich chcecie pracowac, bo Wam sie ich firma podoba, bron boze, ze w obecnej pracy Wam zle, ze chcecie wiecej zarabiac, itd. Oni szukaja ludzi, ktorzy ich uwielbiaja i marza o tym, zeby dokladnie u nich pracowac. Wiec lepiej spiewke miec przygotowana. cdn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 09:47 Potem idziecie na rozmowe przewaznie w Waszym miescie, nie musicie isc super elegancko ubrane, choc wiadomo, ze tez nie niechlujnie, najlepiej modnie. Na poczatek Wam powiedza, ze one szukaja osobosci, a to jest dla nich wazniejsze niz doswiadczenie, kaza cos o sobie powiedziec, wiec sobie to przygotujcie, rowniez hobby. Zostaniecie tez zapytani o trendy w modzie na obecny i/lub przyszly sezon, tez sie z tego przygotujcie. Beda pytac, co wiecie o HiM i jacy projektanci dla nich projektowali, nie zapomnijcie o Lanvin. I kiedy otworzyli sie w PL - 2003r. No i pani bedzie Wam kazala powiedziec, dlaczego wlasnie u nich i ze prosze ich przekonac, ze Wy wlasnie jestescie ta osoba, ktora super do nich pasuje. Tu mozecie powiedziec, ze: lubicie ich sklep, lubicie ich ciuchy, lubicie ich strone internetowa, lubicie atmosfere panujaca w ich sklepach, czyli ze trzeba robic 5 rzeczy na raz, na wszystko jest malo czasu, a WY lubicie taki mlyn. Na koniec kaza zadac Wam jakies pytania, mozecie spytac o jakies nowe kolekcje, jakie sa stanowiska w sklepie, ile osob pracuje, co tam Wam slina na jezyk przyniesie, ale na pewno nie pytajcie jaka umowa, jakie stawki. Oddzwaniaja w ciagu 2 tyg. i rzeczywiscie czekalam na telefon prawie 2 tyg. Odpowiedzi negatywne mailem, pozytywne telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 10:20 Kolejny etap to assesment center. Zapraszaja na nie 8 osob. Ale czasami robia wiecej assesment w rozne dni, jak maja wiecej kandydatow. Wtedy tez przewaznie przechodzicie z nimi na TY. Beda 4 babki, moga byc tez jacys kandydaci z hm, ale to nie sa osoby podstawione, tylko takie, ktore tez biora udzial w rekrutacji i panie powiedza Wam o tym, kto jest ewentualnie z hm. Nie bojcie sie tych osob, one przewaznie zostaly zaproszone na te rozmowy tylko z kurtuazji i raczej nie zostana awansowane, tylko nie chcieli ich zdemotywowac i im odmawiac. lepiej wczesniej odwiedzcie hm na marszalkowskiej, zobaczcie co jest na manekinach, poobserwujcie prace ludzi, bo mozecie zostac o to zapytani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 10:22 Bedzie zrobiony taki duzy stol, na nim beda opaski w roznych kolorach, kazdy ma sobie nalozyc i od tego momentu macie na siebie mowic po kolorach, czyli "Zolta", "czerwona", itd. Dokładnie sluchajcie wszystkich polecen, bo panie beda mowic tylko raz, jak czegos nie zrozumiecie, to sie juz nie dopytacie, panie beda tlumaczyc, ze tak wlasnie pracuje sie w hm, wiec badzcie czujni. Od razu postarajcie sie pozyskac sympatie innych, bo na koniec kazdy wskaze po 2 osoby, ktore powinny zostac zatrudnione, jak nie zdobedziecie sympatii grupy i nikt Was nie wskaze to raczej marne szanse na kolejny etap. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 10:25 nie starajcie sie zdominowac grupy, bo polegniecie, im zalezy na osobach, ktore potrafia pracowac w zespole. Nie przerywajcie innym, nie krzyczcie, nie denerwujcie sie, ale tez nie mozecie milczec, starajcie sie wypasc rozsadnie, kolezensko, ale tez jako osoby dynamiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 10:32 pierwsze zadanie: - dostaniecie rozne plakaty zwiazane z moda, jakies dwa z perfumami, zdjecia z roznymi trendami, skierowane do mlodziezy, do osob starszych i zadanie bedzie, zeby w grupie ustalic, w jaki sposob te zdjecia pomoga w sprzedazy w Waszym sklepie. Potem jedna osoba bedzie musiala to przedstawic paniom, jak sie dobrze znacie na modzie to mozecie wziac kartke i byc tymi, ktore beda notowac i przedstawia koncepcje paniom, ale uwazajcie, zebyscie nie byly to Wy za kazdym razem, bo jedna taka laska przepadla. Jak juz ktos to przedstawi to potem panie kaza Wam powiedziec, co mowila osoba po Waszej lewej stronie podczas tej calej dyskusji. Byc moze spytaja, co osoba po prawej, kto wie, w kazdym razie sluchajcie co kto mowi, bo potem musicie wszystko wyspiewac i pokazac, ze sluchacie innych. Potem dostaniecie kartke i bedziecie musieli napisac ktora osoby sie najbardziej udzielaly, ktore najmniej, ktore najwiecej wniosly do dyskusji, ktore najmniej, dlatego tez obserwujcie wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 11:04 Potem bedziecie podzieleni po 4 osoby i rozejdziecie sie po roznych pomieszczeniach. Zadanie pierwsze: macie stol na srodku sali, 4 krzesla, na nich 2 reklamowki, w jednej drewniane kolorowe klocki, w drugiej klocki lego. Zadanie bedzie takie: macie na srodku sali (czyli na stole, bo on stoi na srodku) wybudowac zamek z klockow lego tak, zeby mial 4 drzwi, 4 okna z kazdej strony, kazda warstwa klockow ma byc innego koloru, kazda warstwa ma byc budowana jednym kolorem, zamek ma byc zbudowany w zachecajacy sposob dla klienta. Na krzesle macie wybudowac jak najwyzsza wieze z drewnianych klockow. Macie pileczke tenisowa, ktora musicie rzucac w dosyc szybkim tempie najpierw np. w lewa strone, w trakcie zadania panie kaza Wam zmieniac kierunek i rzucac w druga strone, potem znow w ta sama, itd. Jak bedziecie budowac to panie powiedza np: dostaliscie info, ze zielona warstwa nie moze byc na dole (powiedza oczywiscie taka, jaka akurat macie na dole), no i bedziecie musialy przebudowywac zamek, oczywiscie bedzie Wam sie wszystko walic. Potem powiedza np. dostaliscie info, ze warstwa zolta nie moze byc obok czerwonej (oczywiscie powiedza to tak, zebyscie akurat mialy juz tak ulozone warstwy) i znow wszystko trza przebudowywac. Musicie uwazac, ze jak macie pobudowane wieze na krzeslach to tam tez te kolory nie moga byc obok siebie i taki kolor na dole. Musicie oczywiscie pokazac, ze wspolpracujecie w grupie. Acha, jak pilka spadnie na ziemie to mowi sie stop i nie mozna budowac, poki sie jej nie podniesie. Na to jest okreslona ilosc czasu. Jak juz zbudujecie to musicie sprzedac to klientowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristaa Re: praca w H&M IP: *.torun.mm.pl 29.03.11, 14:17 Bylam na AC w Warszawie w lutym i do tej pory nie dostalam zwrotu kosztow za dojazd. Czy ktos tez mial takie problemy? jesli tak to z kim mozna sie w tej sprawie skontaktowac? dodam, ze wyslalam bilety i pismo do Gdanska, bo taki adres mi i grupie podano na AC. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.11, 23:59 kolejne zadanie to segregowanie faksów. Dostaniecie koperte z kilkudziesiecioma faksami, musicie je posegregowac, z tego co pamietam trzeba posegregowac na nast. kupki: delegacje, sprawy techniczne, lista priorytetow, sprawy personalne, dalej nie pamiętam. W międzyczasie będzie krążyć lista z pytaniami,czyli np. jedna osoba pyta drugiej: co byś zrobił, gdyby Ci źle wyszla inwentaryzacja, itd. Druga osoba odpowiada, jak odpowie to bierze kartke i pyta nastepnej. Nie trzeba sluchac, co mowi dana osoba, bo nie pytaja o to potem. Po skonczeniu czasu pani pyta np.: czego dotyczyla lista priorytetow z dnia ..., albo gdzie byl w delegacji xy w dniu .... Trzeba odpowiedziec w ciagu minuty. Jak ktos nie odpowiedzial, to dostaje druga szanse. Tu beda maile po angielsku i niemiecku, ale latwo zrozumiec, o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 00:04 Nastepne zadanie: dostajecie na kartce opisana sytuacje, nie musicie zapamietywac, zadanie mozecie czytac na biezaco. Jest firma spozywcza, ktora przezywa klopoty, przynosi straty, zrobiono research wsrod klientow, okazalo sie, ze ceny za wysokie, jakosc slaba, dlugi czas dostawy do klienta, etc. Poza tym jest struktura organizacyjna w firmie, ktora trzeba zweryfikowac. Kazda z 8 osob ma objac ktores stanowisko ze struktury i wspolnie trzeba stworzyc plan naprawczy. Po okreslonym czasie jedna osoba musi go przedstawic. Niezaleznie co powiecie panie wyjda sie naradzic, przyjda i powiedza, ze jest to najgorszy plan naprawczy, o jakim slyszaly w zwiazku z czym zwolniny jest prezes firmy. Osoba bedąca prezesem musi usiąść w innym miejscu i nie bierze udziału w reszcie zadania. Potem panie daja jeszcze troche czasu, zeby sie zrehabilitowac. Potem znow jest kartka, gdzie sie pisze, kto byl najbardziej/najmniej aktywny, kto wniosl duzo/malo do rozwiazania zadania. Na koniec trzeba napisac 2 osoby, ktore Waszym zdaniem powinny byc zatrudnione w hm. Wiec musicie sobie podczas assesmentu zdobyc sympatie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 00:10 Dalej wiem tylko z opowiadan, bo do ostatniego etapu nie przeszlam, ale z tego, co slyszalam, to jak przejdziecie assesment pozytywnie to pani dzwoni do Was juz na nastepny dzien rano i zaprasza Was na rozmowe na nastepny dzien. Podczas rozmowy najpierw pyta, co powiedzialyscie mezowi po powrocie do domu. Potem glownie omawia sie assesment, panie kaza sie zachwycac, jaka to zajebista forma rekrutacji. Pytania: co zrobiles dobrze, co zle, gdzie popelniles bledy, wymien 2 osoby, ktore nie powinny zostac zatrudnione i dlaczego, jeszcze raz, kto powinien byc zatrudniony, ktore zadanie najlepiej obrazowalo, kto jest dobrym kandydatem. Wymien sytuacje, w ktora Cie zazenowala i taka, ktora wywolala w Tobie "woooooooooow". Potem jeszcze jakiego chcielibyscie miec szefa. A potem mowia, ze oddzwonia w ciagu 2 tyg. i jak sie nie dostaniecie to w ostatnim dniu tych 2 tyg. wysylaja maila odmownego i kaza na niego nie odpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klipka Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 00:17 Zapomnialam o jeszcze jednym zadaniu na AC. Mianowicie bedziecie musialy powiedziec, jakie 2 wady i jakie 2 zalety ma osoba siedzaca po Waszej lewej. Macie jej to powiedziec prosto w oczy i krotko uzasadnic. jak Was beda krytykowac/chwalic to mozecie sie do tego krotko ustosunkowac. Bron boze nie polemizujcie tylko powiedzcie, ze dziekujecie za krytyke i ze to przemyslicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w H&M IP: *.147.249.226.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.04.11, 16:19 Czy ktoś był na drugim etapie rekrutacji do H&M w Lesznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superg Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 19:58 halo a Zamość jet tu ktoś kto się dostał do H & M w Twierdzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w H&M IP: *.147.124.78.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.04.11, 13:06 właśnie dostałam pracę w H&M w Lesznie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: praca w H&M IP: *.dynamic.mm.pl 05.04.11, 21:59 Jak było na ec ??? tak jak koleżanka wcześniej pisała ?? Odpowiedz Link Zgłoś
safiro Re: praca w H&M 05.04.11, 22:23 jakich można się spodziewać zarobków na stanowisku nadzór kasowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 13:31 na stanowisku pracownik nadzoru kas ok 1500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli Re: praca w H&M IP: *.dynamic.mm.pl 01.05.11, 12:03 Praca w h&m... pracuje pol roku, niedlugo konczy mi sie umowa o parce i nie mam zamaru jej przedluzac... Fabryka to chyba jest dobre slowo okresljace ten sklep, zaczynasz od pracy na magazynie... porazka wykładanie z boksów, ukladanie i przyczepianie... Kto co lubi. W sumie jezeli parcuje sie na magazynei to mozna duzo godzin wylapac-no ale to jest malo ambitne. Wogole praca w fabryce jest malo ambitna:D co do pracy na sklepie... ja jestem osoba naprawde usmeichnieta i szalona a kiedy ejstem na sklepie dostaje opie...za to ze sie nie usmiecham i nei mowie dzien dobry... troche jest to slabe... Jest harowka i tempo, bylam na to przygotowana ale za kazdym przyjsciem do sklepu kierownik mnei demotywuje:( "Mitingi' wygladaja jak zebrania sekty, czegos nie wiesz-mordodarcie i wielki minus. Tak na kazdym kroku. Plusem jest znizka 25% i niektore dziewuszki na sklepie. Moze ja po prostu mam zjebanych kierownikow:) i tyle:) Jezeli stawiasz na prace w hm i zarabianie kasy to nie nie, tam mozesz sobie dorobic 800 zl jak dobrze pojdzie:D na waciki:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w H&M IP: *.146.c69.petrotel.pl 29.05.11, 10:59 Człowieku jeśli masz tylko inne wyjście NIE IDŹ DO PRACY DO H&M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ta sieć sklepów to czysty MOBING!!!!!!!! Będą Cię opieprzać za wszystko, za to, że za wolno pracujesz, za mało się uśmiechasz do klientów, za wolno roznosisz przymierzalnie, za wolno sprzątasz, nie ważne że zapieprzasz aż Ci pot po dupie kapie, zawsze jest za mało!!!!!!!!!!!!!!!!! Każdy z kierowników traktuje pracowników jak śmiecie, w dupie mają wszystko robią co chcą a winę zawsze zwalają na pracownika!!! Porażka. Jedynym plusem jest to że masz umowę o pracę i wypłatę 10, minus to to, że na papierze na 1/2 etatu a musisz wyrobić cały etat. Bo dzwonią ciągle że trzeba przyjść pomóc bo dużo klientów jest. Płacą 10 zł brutto na godz. A wiem, bo znam to z autopsji. NIE POLECAM JEŚLI ZDROWIE PSYCHICZNE JEST CI MIŁE!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essenza Re: praca w H&M IP: *.radom.vectranet.pl 27.10.12, 19:09 porażka zaproponowali mi 850 zł brutto czyli 630 zł do ręki za pół etatu żart!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w H&M IP: 217.98.34.* 02.06.11, 00:27 nie polecam, no chyba że nie ma wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R* Re: praca w H&M IP: *.play-internet.pl 20.06.11, 13:05 Praca to porażka. Zupełnie inaczej wygląda niż to jest na umowie. Zamiast 10 godzin tygodniowo (1/4 etatu) procuje się 30. Nie da się podzielić ze szkołą, w ogóle nie uwzględniają próśb grafikowych, musiałam się tydzień prosić żeby mi dali wolne w dzień egzaminu! Nie warto! Sieciówki to jedno wielkie ścierwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas Re: praca w H&M IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 15:42 zapraszam do zadawania pytań o opinie o firmach na www.pracodawiedz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewa Re: praca w H&M IP: *.kielce.vectranet.pl 12.07.11, 00:55 to ja dodam takze swoje 3 grosze do calej rozmowy - otoz u mnie w miescie otwieraja nowe cetrum handlowe.Szukali pracownikow i znalezli. Otoz byly 3 etapy, a kazdy z nich rownie glupi ( wymienic swoje wady zalety, co mi sie podobalo a co nie w poprzedniej pracy, jak wg mnei powinien zachowywac sie keirownik, czego sie nauczylam w poprzedniej pracy itp.) Widac szukaja ludzi dosyc zdeterminowanych z checia natychmiastowego podjecia pracy. Widac rowniez, ze szukaja glownie studentow ( bo dosc zainteresowani byli moimi studiami ). Kolejna rzecz ktora mnie mocno ( oprocz durnych pytan na rozmowie ) zniechecila byl brak jakichkolwiek mozliwosci zadawania im pytan na temat zarobkow - udzielono mi tylko dyplomatycznej odpowiedzi w stylu " tego sie pani dowie w trakcie podpisywania umowy". Czyli oni moga wiedziec o mnie o moim zyciu wszystko, a ja na ich temat nic. Nie powiem, zdenerwowalam sie wybitnie, ale przeczekalam az do ich telefonu. Zadzwoniono do mnie z informacja iz pozytywnie przeszlam wszystkie etapy i chca przyjac mnie. Okej i tu jakie warunki mi przedstawiono - 9.50 brutto ( co na reke wychodzi - 31% = 6,55 ) na kasie tyle w tesco daja, dodatkowo 10 dni szkolenia w innym miescie ( 250 km od mojego miasta ) placa jedynie za hotel ( a dojazd i jedzenie we wlasnym zakresie - bez zwrotu ), szkolenie trwa 2 razy po 5 dni - bo jestes w innym miescie od 1 - 5 ( na tyle ci placa w hotelu) pozniej od 6 - 7 sam sobie zalatwiasz nocleg ( bo masz przymusowe wolne ) i 8 -12 wracasz, bo znow ci za niego placa. Sami to ocencie ! PODSUMOWYWUJAC - czyli w firmie Haruj&Milcz - na reke dostajesz 6,50, szkolenie masz bezplatnea d, trwa 10 dni w zupelnie innym miescie, jeszcze w polowie szkolenie masz przymusowe dwa dni wolnego ( gdzie spisz pod mostem ) + za wlasna kase zalatwiasz sobie zaswiadczenie od lekarza medycyny pracy i zaswiadczenie o niekaralnosci i jeszcze nie dostajesz umowy na pelny etat tylko jak juz cos umowa na 1/2 etatu ( to najwiecej co moga Ci zaoferowac)., Ja wyliczylam ze z wlasnej kieszeni musze na szkolenie dac minimum 800 zl ... i co myslicie o tym ? czy m isie to kalkuluje ? oplaca mi sie to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R* Re: praca w H&M IP: *.play-internet.pl 12.07.11, 12:11 Mówisz o Kielcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: praca w H&M IP: *.sanok.biz 31.07.11, 00:57 Witam. Czytam tu przeróżne opinie- pozytywne i te mniej. Proszę o komentarze- co o tym myślicie. Jestem kierownikiem jednej z sieciówek i bardzo niespodziewanie dostałam telefon (zresztą na swój służbowy co śmieszniejsze) z propozycją pracy na stanowisku kierownika działu w H&M. Musze dodać, że nigdy nie składałam swojego CV na jakiekolwiek stanowisko w tej firmie, stąd tym bardziej byłam zaskoczona. Zaproponowano mi zadowalające warunki finansowe, jednak poprosiłam o czas na zastanowienia, ponieważ przyjęcie tej oferty wiązałoby się dla mnie ze zmianą miejsca zamieszkania. Jaką decyzję podjąć (to pytanie głównie do osób mających wiedzę na temat pracy w H&M); jak wygląda sprawa rekrutacji w takich przypadkach (czy "wyłapywanie" osób z konkurencji jest jakąś normalną strategią?); i faktycznie jak z finansami na podobnych stanowiskach? Czekam na odpowiedzi. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesia Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 06:16 Witam! Czy ktoś opisałby mi ścieżkę na tzw. "talent"? Ile zarabia dekorator????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutyna Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 23:27 3 lata pracowałem w H&M i szczerze polecam ,miałem okazję być także zastępcą kierownika i wiem sporo o tym jak to naprawdę wygląda od środka i możecie sobie narzekać że Haruj i Milcz ,ale mimo wszystko w porównaniu z innymi sieciami to organizacja jest na wysokim poziomie ,pracuje tam masa fajnych ludzi ,i jeśli tam pracujecie i myślicie o odejściu zastanówcie się dwa razy w innych firmach naprawdę jest wolna amerykanka i totalna amatorszczyzna a mimo wszystko w H&M jest profesjonalna korporacja naprawdę dobrze zorganizowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałaMi Re: praca w H&M IP: *.suwalki.dialup-ppp.ids.pl 22.08.11, 19:48 Ja pracuje dokładnie półtora roku...,mogę powiedzieć naprawde sporo. Czytając niektóre wpisy jestem w szoku. Haruj&Milcz faktycznie prosperyje między nami,ale...bez przesady.Wiadomo jak sie opierniczasz i gadasz z kolezanka o"dupie maryny"to oberwiesz po uszach,bo nie za to ci placa.co do "rozdawania"etatów,faktycznie jest kiepsko 1/4lub1/2 to standart,a pracujesz dużo więcej(sposób na oszczędności)Co do kierowników jest bardzo różnie,najwieksza głupotą jest zatrudnianie osób z zewnątrz np Pani menago z "natury","McD" czy innego "Empiku",zamiast wyszkolić pracownika,który zna podstawy pracy w firmie,ogarnia naszą Świętą Księgę,zna wartości firmy i zasady jakimi sie kierujemy.Za to jeślu już awansują kogoś z wew. z reguły jest to jagorszy z możliwych kandydatów,najczęściej lizodup:/ Co do pochwał i opierniczów dużo zależy od menagera,ja przetrwałam już 3na KIKO i każdy był inny,jedni zapieprzają równo inni równo się opieprzaja(jak wsród sprzedawców),nie pochwalą bo nie wiedzą czy to co zrobiłaś/łeś jest ok,albo bywają tak rzadko na dziale,że nawet nie wiedz,że to jest zrobione...;/jeśli kiero jest osoba odpowiednia na to stanowisko potrafi pochwalic,i konstruktywnie skrytykować twoje działania,ochrzani,ale potrafi wyjaśnić co i dlaczego jest żle.Tak naprawde najgorsze jest tempo pracy,masz do przygotowania kampanie i wszystko powinno byc gotowe na wczoraj,jesteś na dziale sam/a i jak na złość złazi się najwięcej "wymagających"klientów,jeżeli masz na dziale rozgarnięte osoby jest spoko. Najważniejsze,zeby umiec pracować w zespole,nie wywyzszac sie i wykrzesac z siebie troche empatii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lololo Re: praca w H&M IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.12, 21:22 Talent to taka ścieżka wewnętrznego awansu, zaczynasz pracę, po roku masz ocenę ze swoim kierownikiem, jeżeli jesteś sumienny, starasz się, wymagasz dużo do siebie i innych, ogólnie ogarniasz to wszystko to dostajesz talenta. Oczywiście ocena musi być pozytywna i na dwa ++, wtedy kierownik proponuje ci stanowisko, zazwyczaj kierownik działu lub dekorator (zależy w czym jestes lepsza, w budowaniu działu i dobieraniu ubrań, czy organizacji i zarządzaniu). Talent trwa zazwyczaj 4 miesiące (może być krócej lub dłużej) i jest formą szkolenia na dane stanowisko, nadal pracujesz przez te 4 miechy jak poprzednio plus się dostajesz dodatkowe zadania związane z danym stanowiskiem. A potem już tylko zakonczenie, akceptacja przez area HR i jesteś kiero/deco, zazwyczaj przenoszą cię do innego sklepu, bo taka zasada tam panuje:)) firma spoko, socjal zajebisty, traktowanie pracownika - zależy od sklepu i ekipy:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: praca w H&M IP: *.suwalki.dialup-ppp.ids.pl 22.08.11, 19:23 Hymmm...,jesteś pewna że mówisz o H&M?? pierwszy raz w życiu słyszę,że musisz płacić za dojazd, owszem płacisz ale zawsze jest zwrot kosztów dojazdu, na szkolenie wysyłają Cię po podpisaniu umowy,wiec w pierwszym okresie rozliczeniowym wszystko wpływa na konto. Za nocleg płaca,wyżywienie zależy od hotelu(najczęściej suchy prowiant),na szkoleniach są obiady za,które nie płacisz. Jeżeli jesteś pracownikiem jadącym na pupport mieszkasz w hotelu lub wynajmują Ci mieszkanie.... Skąd wytrzasnęłaś info że zabierają Ci 31%ze stawki podstawowej też nie mam pojęcia:) Studentów owszem zatrudniają chętnie bo takim nie trzeba dawać etetu gdyż w wiekszości nie dają rady go wyrobić,jak nie sesja to poprawki,albo inne praktyki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.11, 09:04 Hej! mam pytanie ,byłam na rozmowie w Krakowie,ale nie zaproponowano mi zwrotu kosztów za dojazd,pewno juz nie zwracaja kosztów?Szkoda bo wydalam prawie 100 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witch Re: praca w H&M IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 12:41 Czy jest tu ktoś, kto pracował jako dekorator w Kielcach? Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Krakowie i nie zaproponowali mi pracy. Chyba dobrze na tym wyszłam, bo zapowiadało się to jak ciągnięcie dwóch etatów na raz, za marne pieniądze. Inaczej wyglądała rozmowa wstępna (w Kielcach) - praca cud, miód, zupełnie inne warunki przedstawiono mi na rozmowie w Krakowie. Jak wygląda ta praca w rzeczywistości? I dlaczego średnio co 2 miesiące pojawia się kolejne ogłoszenie o poszukiwanym dekoratorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: praca w H&M IP: *.205.45.27.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.08.11, 01:32 Witaj! Nowa na rynku, rozwijająca się firma poszukuje osób zainteresowanych pracą przez internet, wymagania to jedynie dostęp i umiejętność poruszania się w internecie OD ZARAZ więcej informacji:e.fortuniak@vp.pl tel: 507 642 004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pika Re: praca w H&M IP: *.wroclaw.mm.pl 26.08.11, 21:12 A nie dziwi Was dlaczego oferty pracy w H&M (Prima Moda też) tak często pojawiają się w internecie??? Zwykły pracownik: 10 brutto na godzinę. Nie zatrudnia się pracowników na cały etat (to przywilej po kilku latach) tylko na 1/4, 1/2. Pracy najwięcej jest wieczorami. Najgorszy jest takt. To taka cyfra, którą mierzy się w ciągu dnia ilość godzin pracowników do kasy, którą nabili. Jeśli jest słaby (a zwykle jest) pracowników odsyła się do domu bądź dzwoni żeby nie przychodzili, jak się wybierają. Telefony do pracowników kierownictwo sklepu wykonuje codziennie, nie tylko w celu odwołania ale też ściągnięcia do pracy , kiedy ktoś się nie zjawi. Praca w totalnym biegu, bez poszanowania, z ciągłym poganianiem. Nie polecam. Duża rotacja. To co widać na zewnątrz zupełnie inaczej wygląda w środku. Polecam bardziej Tescacza i inne marketowe masakratory niż HM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutyna Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 19:51 Cały etat nie jest problemem max po roku pracy sami Ci go proponują,praca ciężka ale ludzie z którymi się pracuje wynagradzają to w zupełności i przede wszystkim jako jedna z nielicznych firm daje umowy na czas nieokreślony co w handlu jest ewenementem.Fajna szkoła życia i mnóstwo doświadczenia które zaprocentuje w przyszłości. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miła Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 21:12 Czyzby jakieś zmiany w hm się szykowały? bo w końcu wymieniają co niektóre osoby z "kadry kierowniczej sklepu" po zawodówkach bez języków na bardziej rozgarnięte osoby. Jest jakis plus:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jareknn Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.11, 22:32 Mam pytanie z innej beczki. Czy orientuje się ktoś jak wyglądają płace pracowników technicznych, chodzi mi o utrzymanie ruchu, ponieważ zostałem zaproszony na rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: praca w H&M IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.11, 13:04 pracuje 1,5 miesiąca kręgosłup juz mi prawie siadł a nogi wchodzą do d,,,, umowe mam na 1/4 etatu pracuje na poł za 7zł na reke dzwonią rano i wieczorem zebys przysz ła jak im pasuje niemasz swojego zycia i jeszcze niemozesz sie odzwac słowem bo feedback(rozmowa majaca cie zmotywowac do tego meetingi naciski poprostu masakra 2 tyg szkolenia w innym miescie itp nie idz tam ta praca to koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: praca w H&M IP: *.147.103.216.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.11, 20:13 szukam pilnie pracy proszę mi powiadomić na maila dziękuje z góry pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: praca w H&M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.11, 16:28 że co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoky Re: praca w H&M IP: 82.132.248.* 24.02.12, 01:26 Pamietam, jak rok temu w w Galerii Kazimierz w Krakowie pracowala eskpedientka w H&m, przepiekna i naturalna dziewczyna ze zmyslowymi ustami oraz burza blond lokow. Marzenie... Powinna byc modelka victoria's secret. Odpowiedz Link Zgłoś