Gość: asd Re: praca w H&M IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.12, 15:15 praca HM :( to obóż pracy małe zarobki zato zapie..... ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: praca w H&M IP: *.devs.futuro.pl 19.07.12, 15:04 Jeżeli zaczne prace w h&m w sierpniu, a we wrzesniu mam wykupione wczasy to czy dostane wolne jezeli umowie się ze swoje 1/2 etatu zrobie w cigau 2 tyg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: praca w H&M IP: *.play-internet.pl 22.07.12, 10:49 Nie ma takiej możliwości. Oni w ogóle nie respektują grafiku i dyspocyzyjności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedoooka2 Re: praca w H&M IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 23:12 W tym artykule praktycznie jest wyczerpany temat dotyczący pracowników H&M: www.careego.pl/1762/praca-w-hm/ - naprawdę godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 13:28 złożyłam ostatnio cv do H&M w Ciechanowie podobno tam otwierają, najpierw miałam rozmowę przez tel z jakąś dziewczyną a teraz idę na drugi etap do hotelu , jestem ciekawa po co tyle osób jednego dnia i jak mają kogoś wybrać skoro tego dnia nie będzie rozmowy o pracę bo mi ta kobieta mówiła żebym się ubrała wygodnie bo może takie spotkanie potrwać z 1 godz może 2 , jestem ciekawa jakie tam są zarobki i czego oczekują od sprzedawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieidzcietam Re: praca w H&M IP: *.internetia.net.pl 30.03.13, 23:16 nigdy ale to przenigdy nie pracowałam w tak niemiłej atmosferze, mobbing, wzdychanie kierowniczek, ciężka praca w którą się angażujesz a na koniec CI powiedzą że i tak nic nie robisz. żałuję że wcześniej się nie zwolniłam. mam ochote wykrzyczeć całemu światu że żałuję że podjęłam tam pracę dawałam się wykorzystywać za tak śmieszne pieniądze. a kierowczniczki wyżej srają niż dupy mają, nie spotkałam w swoim życiu tak nieuprzejmych niemiłych osób.mam ochote tam isc i zrobić im taki bałagan że do 3 rano nie wyrobią się ze sprzątaniem. ludzie którzy trzymają się tej pracy to totalne bezmózgowce. juz wolę siedzieć na dupie przez cały dzień i nic nie robić niż tam pracować. mam nadzieję , że te niespełnione i niewykształcone kierowniczki będą tam tyrać ciężko do emertury z przekonaniem że robią coś ważnego. nie wróciłabym tam chocby dawali mi 60 zł na godzinę. za żadne skarby za takie upokorzenia na każdym kroku dają Ci odczuć że jestes pod nimi i robią z Ciebie totalnego idiotę. przed pracą w h&m czytałam chyba kazde forum na temat pracy. czytałam równiez opinie negatywne mimo to podjęłam tam pracę bo nie miałam za bardzo wyjscia.z resztą nie myślałam że może być aż tak źle ta praca to koszmar. jeśli ktoś nie wierzy niech idzie tam pracować i się frajerzy.wkrótce się sam przekona. ból pleców, nóg i upokorzenia na kazdym kroku to praca w h&m. a jak ktoś wierzy że będzie inaczej to niech wierzy.odetchnełam z ulgą odchodząc stamtąd . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 09:48 ja starałam się tam i teraz nie żałuję że mnie te dwie paniusie nie przyjęły bo widziałam po nich że nie chcą takich osób doświadczonych jak ja tylko osób które nic nie potrafią i na temat tej pracy nic nie wiedzą , za 1000 zł nie zamierzam zapieprzać mam ich w nosie , teraz mam dobrą pracę i week wolne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aQQ Re: praca w H&M IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.13, 21:52 Ja pracuję w H&M. Powiem tak - atmosfera zależy totalnie od ludzi - są ludzie z którymi zawsze mogę pracować i jest super, są tacy z którymi relacje są ciężkie (CZYLI... jak w każdej pracy gdzie pracuje się z wieloma osobami) - najgorzej jak z kierownikiem się nie możesz dogadać (lub ma się go beznadziejnego). Tempo pracy - szybkie. Dużo rzeczy na głowie (przymka, kasa, sklep) i zawsze mało ludzi na zmianie - czyli praca jak w każdej sieciówce. Gdybym miała komukolwiek powiedzieć na co zwracać uwagę to tylko i wyłącznie na pracowników. Bo sorry ale pracy się nie uniknie, wszędzie i tak będzie to samo. Co najwyżej albo można pracować w fajnym teamie, albo mieć stresy związane z beznadziejnymi relacjami. A dla lasek które myślą że sobie postoją - nie tak nie jest, to ciężka praca, z dużą ilością stresu, bo CZAS zawsze goni i zawsze jest się z czymś spóźnionym. Jedyny mankament jaki zauważyłam, cokolwiek ktoś nie robi, zawsze nie jest to zadowalające. I nad tym można by popracować, bo jednak pracowników powinno się doceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćma Re: praca w H&M IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.13, 09:36 W H&M, trzeba zasuwać, zawsze jest dużo zadań do realizacji a mało czasu. Płaca jak na tą firmę to masakra, ciągle robią kampanie z gwiazdami, kampanie dla klientów, reklamy... a nie zapewnią pracownikowi godziwego wynagrodzenia. Sprzedaż rośnie a ty nic z tego nie masz- żadnych premii za wyrobienie planu, czy też + do budżetu, te dostają tylko kierownicy (za twoją ciężką prace i wysiłek) Po 2,5roku doczekałem się podwyżki 50zł brutto- przecież to jakaś masakra. Ludzie którzy przyjeżdżają z Anglii a pracowali tam w h&m, zaczynając tu prace są załamani ilością obowiązków a wynagrodzenie jest dla nich śmieszne, często rezygnują . Pracownicy są traktowani jak potencjalni złodzieje. Codzienna kontrola torebek, raz w tygodniu kontrola szafek i tego co masz na sobie. Jeśli masz na sobie coś z h&m to musisz donieść paragon.Gorzej jak go nie masz... Pisemne oświadczenie trzeba napisać skąd masz tą rzecz, w jakim sklepie kupiona, na jakiej kasie o której godzinie i jakiego dnia- to nie jest normalne. Plusem jest zespół z reguły zgrany, nie wliczając kierowników. Idą na rękę z grafikiem, więc jeśli się uczysz, czy masz małe dzieci dostosują go do Ciebie, jak potrzebujesz dzień wolny to z reguły go dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
moharp Re: praca w H&M 15.11.13, 14:37 Jeśli chcecie założyć konto osobiste, a do tego wygrać czy odzyskać pieniądze z zakupów, wygrać samochód itd. zajrzyj na promocje bankowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zannadou Re: praca w H&M IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.14, 17:21 Ile ludzi tyle opinii. Ja już rok pracuję w H&M w Warszawie i powiem wam że wszystko zależy od kierownictwa na jakie trafisz. Im gorzej oni sobie radzą ze stresem (i z tym bałaganem jaki towarzyszy tej pracy) tym gorzej Cię traktują. Praca idealna żeby sobie dorobić w czasie studiów (bo ludzie są naprawdę rewelacyjni) gorzej jak się trzeba z niej utrzymać. Pal sześć jak nie masz studiów i jesteś dyspozycyjna. Wtedy dostaniesz 3/4 etatu (lub cały jeśli kierownik uzna że jesteś wystarczająco solidny). Jak ma łeb na karku zadba też o twój ewentualny awans, będzie pilnował by wszyscy jego pracownicy podnosili swoje kwalifikacje, a jeśli ktoś jest naprawdę dobry - naprawdę szybko może awansować. Płace to masakra, w każdym sklepie płacą inaczej i zabraniają o zarobkach pracownikom rozmawiać (żeby się nie wydało że inaczej im płacą). Mogliby dawać tych 11, 12 na rękę. Zwłaszcza że praca to lekkich (i wbrew pozorom łatwych) nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w H&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 10:34 Praca jest fajna jak się krótko albo mało pracuje. Realia są takie, że na awans czeka się miesiącami albo i latami. Wszyscy wszystko wiedzą tylko nie zainteresowany. Nie mówi się komuś, że jednak się nie nadaje tylko przemilcza temat. Feedbacki to jakaś abstrakcja mydli się oczy pracownikowi. Mówienie, że wystarczającą motywacją jest satysfakcja z pracy a nie podwyżka lub premia to największa masakra tej firmy. Z roku na rok pomimo coraz większych dochodów firmy bonusy świąteczne są coraz mniejsze. Zarobki dobre dla studenta, którego wspomagają finansowo rodzice. A wymagania? Kosmiczne. Harówka na maksa, a jak nie nadążasz to wypadasz. Praca po kilkanaście godzin jak jest kampania czy start nowego sezonu. Praca od 6 to norma, czasem nawet 5.00 albo 4.00. Teraz już sie to zmieniło, ale kiedyś pracownicy pracowali pomimo wybicia na karcie pracy bo trzeba było "postawić kampanię". A co w zamian? Satysfakcja. Dodajmy tylko, że praca bardzo ciężka fizycznie. Bardzo duży odsetek ludzi ma problemy z kręgosłupem po kilku latach spędzonych w HM, ale wygrać odszkodowanie to niemożliwe. Co potwierdza BHP'owiec firmy "HM będzie udowadniał, że to nie miało związku z pracą, to jest prawie niemożliwe do wygrania i ciągnie się latami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka-nie tu Nie polecam !! IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.14, 12:59 Witam Serdecznie NIE POLECAM pracy w H&M (przynajmniej w Gdyni) ! Strata czasu na rekrutację a szkoda nerwów- kasa marna- do tego ciężka praca w niemiłej atmosferze, góra nauki niepotrzebnych nikomu informacji oraz ciągle nerwowa atmosfera.Do tego "koleżanki" uważające się za najmądrzejsze. Też nie wierzyłam- przepracowałam 2 miesiące i mogę się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w H&M IP: *.167.207.91-rev.hti.pl 01.09.14, 18:40 Ja pracowałam tylko w River Island - czy warto? Jak było? Plusy? Minusy? Wszystko opisałam na blogu - zapraszam! miniomki.pl/?p=2032 Odpowiedz Link Zgłoś
qatroscc Re: praca w H&M 05.03.15, 18:33 jak Wy za te pieniądze chcecie kupić mieszkanie i utrzymać choćby jedno dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
anikssa Re: praca w H&M 17.03.15, 11:03 praca w sieciówkach jest dobra żeby dorobić sobie na studiach :) sama tak robiłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
orjen Re: praca w H&M 21.04.15, 19:05 wiekszość postów widze sprzed paru lat, czy ktos moglby sie wypowiedziec jak to wygląda teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
juliafor Re: praca w H&M 14.10.15, 11:29 Tez pracowałam w sklepie odzieżowym będąc na studiach, to jest dobre jako praca tymczasowa. Żeby sobie dorobić. Tutaj poczytaj sobie, jest wpis o h&m www.postawnaswoim.pl/kariera/hm-zarobki-opinie-praca/ Odpowiedz Link Zgłoś
weganet Re: praca w H&M 02.02.16, 23:48 Witam po 1,5 miesiąca dostałam odpowiedz wysłaną sms, że jednak wybrali kogoś innego. Bardzo profesjonalne podejście tym bardziej, że były aż 4 etapy rekrutacji na stanowisko kierownika. JESTEM ZNIESMACZONA !!! Odpowiedz Link Zgłoś