Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

urlop a przyrywane studia zaoczne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 23:28
    wiem, że jeśli w trakcie studiów jednocześnie się pracuje to przy wyliczaniu
    okresu zatrudnienia bierze się pod uwagę korzystniejsze rozwiązanie dla
    pracownika (albo 8 lat albo wyrobione lata).

ale co w sytuacji jeśli zostałem skreślony z listy studentów za nie
    przedłożenie pracy dyplomowej w terminie, a nastepnie po 2 latach wznowiono mi
    studia w celu obrony i studia skończyłem. w tym czasie cały czas pracowałem.

czy mogę liczyć 8 lat za studia + te okresy zatrudnienia które nie pokrywały
    mi się ze studiami? czy może te dwa lata mam stracone jako wyrabiany czas do
    wymiaru urlopu?
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: urlop a przyrywane studia zaoczne 29.06.07, 01:31
        Gość portalu: pbogu napisał(a):

> wiem, że jeśli w trakcie studiów jednocześnie się pracuje to przy wyliczaniu
        > okresu zatrudnienia bierze się pod uwagę korzystniejsze rozwiązanie dla
        > pracownika (albo 8 lat albo wyrobione lata).
        >
        > ale co w sytuacji jeśli zostałem skreślony z listy studentów za nie
        > przedłożenie pracy dyplomowej w terminie, a nastepnie po 2 latach wznowiono mi
        > studia w celu obrony i studia skończyłem. w tym czasie cały czas pracowałem.
        >
        > czy mogę liczyć 8 lat za studia + te okresy zatrudnienia które nie pokrywały
        > mi się ze studiami? czy może te dwa lata mam stracone jako wyrabiany czas do
        > wymiaru urlopu?

Kodeks Pracy stwierdza:

"Jeżeli pracownik pobierał naukę w czasie zatrudnienia, do okresu pracy, od
        którego zależy wymiar urlopu, wlicza się bądź okres zatrudnienia, w którym była
        pobierana nauka, bądź okres nauki"

Tak więc albo lata za ukończone studia, albo lata pracy W KTÓRYCH BYŁA POBIERANA
        NAUKA. Ty w ciągu tych 2 lat pracy nie studiowałeś (byłeś skreślony z listy
        studentów), a więc możesz je doliczyć do stażu pracy niezależnie od 8 lat za studia.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka