Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pożyczka od firmy

03.07.07, 11:20
    Może ktoś mógłby mi pomóc... otóż planuję wziąć nieoprocentowaną pożyczkę od
    pracodawcy - koło 8 tys. Problem polega na tym, że kondycja firmy jest słaba -
    w każdej chwili może zostać sprzedana, a pracowncy mogą (najgorsza z
    najgorszych możliwości) zostać zwolniei.
    Jak wygląda wówczas spłata tej pożyczki, jeśli wcześniej zobowiązałam się do
    spłacania comiesięcznych rat? Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • barbaraanna3 Re: pożyczka od firmy 03.07.07, 18:39
        help...
        • Gość: bf.bf Re: pożyczka od firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:23
          przeczytaj warunki umowy w jakich nalezy splacić całosć pożyczki. jak nic nie
          ma- bierz, najwyzej firma padnie i przynajmniej swoje roszczenia bedziesz miała
          zabezpieczone
      • snajper55 Re: pożyczka od firmy 03.07.07, 23:20
        barbaraanna3 napisała:

> Może ktoś mógłby mi pomóc... otóż planuję wziąć nieoprocentowaną pożyczkę od
        > pracodawcy - koło 8 tys. Problem polega na tym, że kondycja firmy jest słaba -
        > w każdej chwili może zostać sprzedana, a pracowncy mogą (najgorsza z
        > najgorszych możliwości) zostać zwolniei.
        > Jak wygląda wówczas spłata tej pożyczki, jeśli wcześniej zobowiązałam się do
        > spłacania comiesięcznych rat? Pozdrawiam.

Umowa pożyczki cały czas jest ważna i zmiana właściciela firmy nie ma tu żadnego
        znaczenia i nie wpływa na sposób jej spłaty.

Pożyczka jest najpewniej dawana z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych,
        więc sprawdź w jego regulaminie kiedy trzeba jednorazowo zwrócić resztę pożyczki.

Upadłość firmy nie powoduje zmian w obowiązku comiesięcznego spłacania rat
        pożyczki i nie grozi koniecznością jej jednorazowej spłaty.

www.poradaprawna.pl/index_pytania.php?co=pozycja&id=26373

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka