Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.ists.pl 06.07.07, 21:29
    Wiem, ze watek na temat Capgemini byl juz kilka razy, ale chcialabym sie
    zorientowac jak wyglada drugi etap rekrutacji do bpo w Krakowie, czyli
    rozmowa a paniami z dzialu HR Capa? Bede wdzieczna za odpowiedzi. Chcialam
    tez zapytac o atmosfere pracy w tej firmie.
    Obserwuj wątek
      • lili_psotka Re: capgemini 07.07.07, 14:44
        Czesc:) Rozmowa z osoba z dzialu HR, w moim przypadku, przebiegala w bardzo
        milej atmosferze. Padaly klasyczne pytanie: o zainteresowania, poprzednia
        prace, doswiadczenie, zakres obowiazkow, rowniez o studia ( w moim przypadku o
        podyplomowe, bo wtedy bylam w trakcie). Rozmowa w jezyku polskim a pozniej w
        angielskim. Bylo tez pytanie o samego Capa, czy wiem, czym sie zajmuja, wiec
        dobrze jest wczesniej poczytac o prilu ich dzialalnosci. I pytanie jak
        wyobrazam sobie siebie za 10 lat:D
        Mozna przeczytac rozne opinie na temat pracy w Capgemini, ale wszystko zalezy
        od tego, czym bedziesz sie zajmowac i z jakimi ludzmi bedziesz pracowac. Ja
        moge napisac, ze polecam ta firme. Nie wiem jakie masz doswiadczenie zawodowe,
        ale ja wczesniej pracowalam w malej firmie i wiem co to znaczy wykorzystywanie
        pracownikow, nieotrzymywanie pensji na czas, nieplatne nadgodziny, dokladanie
        obowiazkow bez podwyzszania wynagrodzenia, mobing... W Capie nie spotkalam sie
        z niczym podobnym. Dokladnie wiem co nalezy do moich obowiazkow, nawet jezeli
        dojdzie cos nowego, to wykonuje to w ramach mojego czasu pracy. Jezeli trafiaja
        sie nadgodziny- to sa platne. Wiem, ze w niektorych projektach godziny
        nadliczbowe sa do odbioru. Prywatna opieka medyczna w pelnym zakresie,
        ubezpieczenie na zycie, karnety do kina, na basen itp, bony na swieta,
        dofinansowanie do kursow jezykowych, bez problemu zatrudniaja dziewczyny, ktore
        maja malutkie dzieci, dziewczyny, ktore sa w ciazy wiedza, ze po macierzynskim
        czy nawet wychowawczym spokojnie moga wrocic do pracy.
        POLECAM
        • brzoza12 Re: capgemini 11.07.07, 12:06
          Czesc! Widze, ze orientujesz sie w temacie. Moze wiesz cos na temat stanowiska
          mlodszego kupca? Z gory dzieki za info. Pozdrawiam!
        • Gość: Fiolka Re: capgemini IP: *.alior.pl 17.07.13, 08:52
          Cześć, mogłabyś opisać jak dokładnie wyglądała cała Twoja rekrutacja? Z czego się przygotować co powtórzyć itd... będę Ci bardzo wdzięczna:)
          • Gość: Agaaa Re: capgemini IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.13, 19:45
            Pierwszy etap polega na testach: z angielskiego i test analityczny. Testy nie są bardzo trudne tylko jest mało czasu. Głównie polegają na odczytywaniu danych z wykresu oraz niewielkich wyliczeniach min. procenty. Następnie rozmowa telefoniczna z przemiłą Panią z HR, pytania proste min. co wiesz o firmie capgemini, co to outsourcing, jakie są zalety pracy w grupie i pracy indywidualnej, o poprzednia pracę itp. generalnie standardowe pytania bez żadnych niespodzianek oraz 2 pytania z rachunkowości typu co to jest bilans. Podobnie jest na rozmowie w siedzibie firmy, gdzie dodatkowo jest do rozwiązania zadanie. Ja aplikowałam do BPO i miałam zadanie z rachunkowości do rozwiązania (porównywanie sald w dwóch firmach i amortyzacja). Obie rozmowy odbywały się w bardzo miłej atmosferze. POWODZENIA!!!
            • dimi46 Re: capgemini 02.12.15, 13:45
              Hej mozesz mi powiedziec cos wiecej o zdananiach ?
              bede wdzieczna:)
              Dorcia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka