alutek022 18.07.07, 11:45 Studia wyższe, 8 lat doświadczenia i taką płacę zaproponowali na stanowisku sekretarki.Wymagania mieli też dosyć rozbudowane. Śmiać się czy płakać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michał Re: 1000 brutto dla sekretarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:48 Jedno i drugie. Jak była Twoja reakcja na taką kwotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxiooo Re: 1000 brutto dla sekretarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 12:01 To i tak za duzo teraz proponuje sie 3/4 etatu za 650brutto a naiwne laski i tak pracują 8 godzin :)) kocham ten kraj. pracodawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: 1000 brutto dla sekretarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:07 A ja właśnie nie znoszę tego kraju przez takich cw..i" (choć to chyba zbyt skomplikowane słowo dla ciebie...bo podobno pracodawcy mniej wiedzą i umieją niż ich pracownicy, więc przyznanie się do tego, że jesteś pracodawcą, jest co najmniej chańbiące...) Ciao! Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: 1000 brutto dla sekretarki 20.07.07, 17:56 a toc iekawe. a np. w takiech ngo'sach jest praca np. sekretarki na 1/2 lub 3/4 etatu i placa tak z 1000 zl.. mnie na stanowisko osoby "researchera" proponowano w sumie nie duzo bo 1200 brutto, ale.... za 15 godzin tygodniowo. znam znajoma, ktora z a20 godz/tyg dostawala do lapy 1000 zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
alutek022 Re: 1000 brutto dla sekretarki 18.07.07, 19:21 Śmiech, ale oni też się śmiali.To była generalnie bardzo wesola rozmowa.Pan Dyrektor twierdził że więcej dać nie może, a 5 Pań mówiło że też by chciało więcej.Tak, tak 6 osób, jak na komsji rekrutacyjnej.Szkoda prądu na takie rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel Re: 1000 brutto dla sekretarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 16:35 to i tak dobrze w niektórych branżach jest tak że pracodawca potencjalny potrafi sobie zrobć żarty z kobiet..;/ mam znajomego który pracuje w agencji reklamowej...opowiedział mi raz jak rekrutowali hostessy...na spotkanie przyszło wiele dziewczyn młodych <na jedno miejsce 20>...więc sobie zaczęli z niektórych robić żarty...wiedząc że kogoś nie przyjmą mówili im by nie tylko prezentowały swoje walory psychofizyczne..ale by się też rozebrały do bielizny i tańczyły na stole...1/3 się zgodziła o zgrozo..;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pius_on Re: 1000 brutto dla sekretarki IP: *.toya.net.pl 18.07.07, 20:39 To teraz do zawodu sekretarki potrzebny jest mgr? Dziewczyno miej swoją godność i ambicje i szukaj innej pracy, no i za normalne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: 1000 brutto dla sekretarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:23 moja siostra jest w tej chwili bezrobotna (a pracowała przez ponad 20 lat w biurze, kadry, również kierownicze stanowisko), ostatnio odpowiedziała na ofertę i zaproponowano jej pracę w biurze rachunkowym na pół etatu za 450 brutto, z tym że musiałaby pracować 8 godzin. Po odjęciu podatków, zusu, dojazdu to może zostałoby 300 zł.... Paranoja, pytam się gdzie jest ten "raj dla pracowników" o którym głosi propaganda sukcesu "Warto pracować w Polsce" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorcia Matko kochana... W jakim ja kraju żyję??? IP: *.aster.pl 19.07.07, 11:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 1000 brutto dla sekretarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:28 Gość portalu: Pius_on napisał(a): > To teraz do zawodu sekretarki potrzebny jest mgr? W Polsce tak. Wystarczy poczytac to forum. Wielu tu twierdzi, ze mgr to nic, o niczym nie swiadczy, ze magistra to kazdy dupek teraz ma, ze studia to zaden wysilek itd. U nas ludzi wyksztalconych nie szanuje sie. Teraz nawet do sklepu chca ludzi z MINIMUM licencjatem. I na ph tez z wyzszym i na sekretareczke. Paranoja. W dupach się niektorym poprzewracalo. Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an bezcxzelnosc 20.07.07, 17:59 bezczelne zachowanie twojego kolegi i jego kumpli. Odpowiedz Link Zgłoś
aniazzielonegow Re: 1000 brutto dla sekretarki 19.07.07, 17:01 Ja poszłam ostatnio na rozmowę na stanowisko asystentki Zarządu praca dla 3 dyrektorów, codzienna nauka języka 1 z nich, praca w biurez, odbieranie telefonów, pisma, tłumaczenia pisemne i ustne, przygotowywanie przyjęć, przyjmowanie klientów itp itd, co kto sobie wymyśli wymagania, to studia wyższe, 2 języki obce (angielski perfect), doświadczenie 2 lata, znajomość komputera itd Firma zatrudnia 100 osób, jest firmą produkcyjną, sprzedaje za granicę, bardzo duży obrót rocznie, ,,,, i po godzinnej rozmowie kwalifikacyjnej zapytali ile bym chciała, odpowiedziałam, że minimum 3000 brutto, ponieważ mniej więcej tyle zarabiam obecnie w firmie w której mam o wiele mniej obowiązków, a kobieta na to że oni mogą mi zaproponować tylko 2200 brutto, odpowiedziałam, ze na takie warunki absolutnie się nie zgodzę, poniewaz nawet bym nie wiedziała, jak za takie pieniadze wyżyć. Następnego dnia zadzwonili do mnie że zakwalifikowałam sie do kolejnego etapu rozmowy o pracę, spytałam czy oferowane warunki finansowe się zmieniły a oni na to ,ze mogą mi dać 2500 zł brutto, ale po pół roku pracy. najlepiej by chyba było żebym pracowała jak wół i to za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 1000 brutto dla sekretarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:29 Najlepiej to zebys w ogole nie pytala ich o wysokosc wynagrodzenia, tylko przyjęła łaskawie co pan daje i zapierd.... za 1200 brutto, szczesliwa, ze w ogole masz prace :) Odpowiedz Link Zgłoś
alutek022 Re: 1000 brutto dla sekretarki 19.07.07, 18:06 No i moi mili nie dostałam tej pracy.Zajęlam trzecie zaszczytne miejsce poza podium, bo potrzebowali dwie osoby.Oczywiście nie żałuję, bo myślę, ze gdybym przyjęła takie wynagrodzenie, pewnie by mnie przyjęli.Generalnie myślę, ze pracę tę dostały nie najlepsze osoby, tylko te, które wyraziły ochotę na taki zarobek.Cóż.....szukam dalej.Dzięki za wszystkie wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 1000 brutto dla sekretarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 19:18 Cóż, pracę dostała zapewne osoba, które wyskoczyła z kwotą 934 brutto :) Standard :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel Re: 1000 brutto dla sekretarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 20:01 dla mnie cudem jest to, że ludzie którzy Ci tyle proponowali zadzwonili i w ogóle Cię zawiadomili o tym że przyjeli kogoś innego, miast oszczędzać na telefonie..;D Odpowiedz Link Zgłoś
alutek022 Re: 1000 brutto dla sekretarki 20.07.07, 17:25 I tu się mylisz, nie zadzwonili.Oglosili w biuletynie:).Nie no w ogóle porażka.Szkoda gadać, trochę mi głupio że mnie nie przyjęli, ale i tak nie poszłabym za taką kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: 1000 brutto dla sekretarki 20.07.07, 21:57 alutek022 napisała: > Studia wyższe, 8 lat doświadczenia i taką płacę zaproponowali na stanowisku > sekretarki.Wymagania mieli też dosyć rozbudowane. Śmiać się czy płakać? ani śmiać, ani płakać. Jesli za mało - podziękowac i szukać czegoś lepszego. Jeśli wystarczjąco - zatrudnić sie. I tyle. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
alutek022 Re: 1000 brutto dla sekretarki 23.07.07, 16:42 No a jednak, oczywiście zajęłam miejsce poza podium, ale Ci z podium podziękowali.Więc dostałam tą pracę.Nie powiem, miałam zamiar sie zastanowić, ale wolę pracować do 18tej za chocby 300 zł więcej.Niech spadają Odpowiedz Link Zgłoś
absolwencina Re: 1000 brutto dla sekretarki 24.07.07, 10:25 to już więcej można zarobić na rozdawaniu, kolportowaniu - jak kto woli, ulotek Odpowiedz Link Zgłoś
asiek46 Re: 1000 brutto dla sekretarki 24.07.07, 10:33 a mozesz jakoś nas nakierować na te firmę - nie po to by tam aplikować ale raczej żeby unikać; no chyba ze komus odpowiadają te warunki Odpowiedz Link Zgłoś