Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praktyki - pytanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 22:55
    Mam pytanie. W zeszłym roku musiałam odbyc obowiązkowe praktyki studenckie.
    Wtedy moja uczelnia podpisywała umowę z firmą. Teraz nie mam takiego obowiązku
    ale mimo to chciałabym odbyć miesięczną praktykę w pewnej firmie aby zdobyć
    kolejne doświadczenie. I tu pytanie: czy firma która oferuje praktyki
    studenckie może mnie na taka praktyke przyjąć? Jak to wygląda formalnie? Bo
    praktyki sa bezpłatne jesli jest umowa z uczelnią, więc co w takim wypadku?

dziękuje za odpowiedź
    Obserwuj wątek
      • Gość: haneczka56 Re: Praktyki - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:54
        nikt nie wie?:(
        • Gość: famme Re: Praktyki - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 16:44
          Pewnie, ze możesz sobie taką praktykę załatwić, w tym wypadku stronami umowy
          będziesz Ty i firma w której będziesz miała praktyki, uczelnia nie jest tu
          wogóle potrzebna:D
      • Gość: haneczka56 Re: Praktyki - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 21:55
        no doskonale zdaje sobie sprawe z tego ALE... bezpłatne praktyki bez podpisania
        umowy z uczelnią są bezprawne, w takiej sytuacji pracodawca ma obowiązek za
        praktyki zapłacić. Jak wiadomo pracodawcy to nie jest na rękę więc... jak to
        obejść?
        • Gość: Cama_Wroc Re: Praktyki - pytanie IP: *.as.kn.pl 31.07.07, 22:36
          nie jestem pewna ale i tak trzeba przedstawic z uczelni dokument ze sie jest studentem mimo ze na wlasna reke szukasz sobie praktyk... w tym wypadku to chyba trzeba zalatwic to z dana firma...powiedz ze chcesz bezplatne to ciebie od razu wezma....firmy tez oferuja bezplatne staze i praktyki...wiec nie jest powiedziane ze musza placic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka