Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:11
    Chciałbym się tutaj podzielic troszkę doświadczeniami z tak wielką korporacja
    jaką jest Coca Cola i przedewszystkim ostrzec przed tą firmą!!!! W miesiacu
    maju zostałem zaproszony na rozmowe kwalifikacyjną w tej firmie. Przeszedłem
    pierwszą, drugą rozmowę i po selekcji poinformowano mnie iz zostałem przyjęty
    na stanowisko przedstawiciela handlowego. Jednak na ostatniej rozmowie
    powiedzieno mi żebym uzbroił się wcierpliwość gdyż zatrudnienie mnie może
    potrwać 2 tygodnie może troszke dłużej. Więc cierpliwie czekałem, na całe
    szczęście nie informowąłem nikogo w obecnej firmie o moim odejściu. Dzisiaj
    mamy 1 sierpnia a firma która podobno mnie zatrudniła nie odzywa się. Nazwę
    to jednym tylko słowem: OSZUSTWO!!!! W miedzyczasie dowiedziałem sie iż
    została zatrudniona osoba na takie stanowisko i śmiem przypuszcząć iż wiele
    dały tutaj znajomości. Ludzie unikajcie tej firmy. To jest przecież jeden
    wielki skandal. Gdybym zaraz potym jak poinformowano mnie iz jestem przyjęty
    zwolnił się z firmy w której dalej pracuję to zostałbym na lodzie i bez
    środków do życia. Po pierwsze sprawy tak niezostawie i wyśle oficjalną skarge
    do centrali Coca Coli ale dla świetego spokoju nie powiem tutaj w jakim to
    oddziale traktuja tak ludzi!!!! Pozdrawiam!!!!
    Obserwuj wątek
      • kxiadz Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! 01.08.07, 12:18
        Jestes PH i nie wiesz takiej rzeczy ze dopiero sie sklada wypowiedzenie jak sie
        podpisze nowa umowe :O,chlopie gdzie ty zyjesz!?
        • lilithh Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! 01.08.07, 16:42
          no przecież nie złożył wypowiedzenia - co sie chłopaka czepiacie?

A rozgoryczony ma prawo być, po takim potraktowaniu.
          • Gość: track Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: 194.146.250.* 01.08.07, 17:32
            po znajomości napewno nie została przyjeta na to akurat stanowisko praca ph w
            coca-cola hbc nalezy do najbardziej rotacyjnych w plnie jest to po prostu
            masakra !!!ciesz sie ze sie nie dostałes i uwierz mi ze tam jest bardzo ciezka
            praca bez rewelacji oczywiscie dotyczy ph czy jak kto woli specj ds rozwoju
            rynku
            • Gość: Z innej beczki ;)) Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 18:06
              A czy jako student wieczorowy istnieje szansa na zatrudnienie jako ph ?
              • wicker13 Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! 01.08.07, 20:12
                A czy Ty wiesz co to jest umowa przedwstępna którą gwarantuje Ci prawo pracy?
                Nie wiem po co Twój durny post i żale. Firma może Ci obiecywać kokosy i
                wycieczkę na Księżyc ale dopóki nie podpisze z Tobą umowy nie masz podstaw
                prawnych żeby się czegokolwiek domagać. To że obiecali Ci pracę nie oznacza
                przecież że masz ją dostać.
                • Gość: xx Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: 213.25.195.* 01.08.07, 20:22
                  > A czy Ty wiesz co to jest umowa przedwstępna którą gwarantuje Ci prawo pracy?
                  "Uczony człowieku" bądź uprzejmy podać konkretne przepisy prawa pracy dotyczące "umowy przedwstępnej" i jej skutków prawnych!!! W przciwnym przypadku uznam, że twój post jest bardziej durny niż autora wątku!!!
                  • wicker13 Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! 01.08.07, 20:34
                    Nie wiem skąd taka Twoja ironia? Wpisujesz w Google "umowa przedwstępna o pracę"
                    i masz lekturę na kilka dni:-) A jak nie chce Ci się czytać skorzystaj z moich rad.

Raz w życiu podpisałem umowę przedwstępną o pracę kiedy zwolniłem się w czerwcu
                    z firmy, chciałem mieć wakacje wolne (planowałem zaręczyny i podróż z
                    narzeczoną) a do nowej pracy iść we wrześniu. Wtedy zaproponowałem nowemu
                    pracodawcy podpisanie umowy przedwstępnej jako części wstępnej do tzw. umowy
                    przyrzeczonej. Umowa przedwstępna nie jest umową o pracę a jedynie zobowiązaniem
                    cywilnym wiążącym skutkiem prawnym dwie strony. Dla mnie jest gwarancją
                    otrzymania pracy na ustalonych wcześniej warunkach (tak żeby np. za 2 miesiące
                    pracodawca nie zmienił zdania co do płacy) dla firmy z kolei metodą na
                    zobowiązania pracownika do świadczenia stosunku pracy. Jeśli miałeś na studiach
                    prawo pracy to takie określenia powinny być dla Ciebie wystarczające.

Co w takiej umowie? Po pierwsze stwierdzenie że umowa jest wstępem do podpisanie
                    umowy o pracę i zobowiązuje dwie strony oraz stanowi jej integralną część na
                    którą właściwa umowa o pracę będzie się powoływać. Po drugie ustalenie terminu
                    rozpoczęcia stosunku pracy, wynagrodzenia, miejsca i stanowiska pracy. Po
                    trzecie sankcji obustronnych jakie taka umowa niesie.

Z umową przedwstępną jest tylko jeden problem. Taki że pracodawca nie musi jej
                    wcale podpisać. Nie ma takiego obowiązku i zależy to wyłacznie od jego dobrej woli.
                    • Gość: xx Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: 213.25.195.* 01.08.07, 21:02
                      Ponawiam pytanie, moim zdaniem, dość proste i zrozumiałe: "Uczony człowieku" bądź uprzejmy PODAĆ KONKRETNE PRZEPISY PRAWA PRACY dotyczące "umowy przedwstępnej" (OCZYWIŚCIE DOTYCZĄCE UMOWY O PRACĘ) i jej skutków prawnych!!!
                      > Nie wiem skąd taka Twoja ironia? Wpisujesz w Google "umowa przedwstępna o pracę
                      > "
                      > i masz lekturę na kilka dni:-) A jak nie chce Ci się czytać skorzystaj z moich
                      > rad.
                      Z twoich rad na pewno nie skorzystam, ponieważ w świetle pracy NIE ISTNIEJE COŚ TAKIEGO jak "przedwstępna umowa o pracę"!!
                      > przyrzeczonej. Umowa przedwstępna nie jest umową o pracę a jedynie zobowiązanie
                      > m
                      > cywilnym wiążącym skutkiem prawnym dwie strony.
                      Nie mieszaj prawa cywilnego z prawem pracy!!

> Dla mnie jest gwarancją
                      > otrzymania pracy na ustalonych wcześniej warunkach (tak żeby np. za 2 miesiące
                      > pracodawca nie zmienił zdania co do płacy) dla firmy z kolei metodą na
                      > zobowiązania pracownika do świadczenia stosunku pracy.
                      Wg księdza Tischnera jest to "trzecia prawda"!!
              • Gość: coleczka Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.promax.media.pl 01.08.07, 20:26
                jest szansa na zatrudnienie studenta pod warunkiem ze studia nie beda kolidowały
                z praca
                a praca jest wymagająca ale w żadnym przypadku nie wierzcie ludziom którzy psy
                wieszają na coca coli
                ja pracuje w coli 3 lata, są gorsze momenty ale tych lepszych jest zdecydowanie
                więcej
                jako pracownik z takim stażem zawsze mówię: kiedy dojdę do takiego etapu w
                firmie że powiem dość, to się zwolnię! proste! póki co haruje ale wiem za co, bo
                takiego uposażenia jak ph w coli nie ma chyba w żadnej firmie tej branży
                i każdy który pracuje albo pracował w firmie ma takie samo prawo - jak się nie
                podoba to idz gdzie indziej, nikt nie musi robic ze swojej pracy kołchozu gdzie
                zmuszaja do roboty... ja do tego tak podchodzę i mysle ze to zdrowe podejscie
                pozdrawiam i zapraszam do CC
                tak na marginesie: dostałem sie bez znajomości i jakoś widać idzie ;)
                • Gość: Kamil Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.07, 20:37
                  Wyposażenia? Jeżeli dla Ciebie wyposażeniem jest seicento po wypadku tylko do
                  użytku w pracy (za weekendy płacisz ok 400zł miesięcznie), bez telefonu i
                  spisywaniem zamówień na papierze to gratuluje pracy.
                  • Gość: coleczka Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.promax.media.pl 01.08.07, 21:17
                    widzisz Kamil, dużo sie pozmieniało...
                    napisałem uposażenie a to nie to samo co wyposażenie... uposażenie to pensja, a
                    ta w Coca Coli jest dobra
                    nie ma już seicento w firmie, tylko nowiutkie Toyoty Yaris, co prawda tylko 3
                    gary i silnik 1,0 ale auto w sumie bardzo praktyczne, auto możesz brać na
                    weekend za darmochę, nie ma juz opłat za weekendy, owszem jesli ci zabraknie
                    paliwka będąc akurat na mazurach z dziewczyna w niedziele, lejesz za swoje...
                    nie ma już wpisywania na papierze zamówień, firma kupila 900 symboli - to
                    palmtopy za jakies 3,5 klocka za sztukę
                    handlowcy dostali tez telefony (bodaj 8 modeli do wyboru)
                    dodam jeszcze enelmed, ciuchy i imprezy firmowe i pokaż mi drugą taką firmę z branży
                    • Gość: dejwid Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:24
                      podobnie ponoć jest w żywcu i kubusiu
                    • Gość: Kamil Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.07, 07:45
                      Oddział w Niedobczycach?
                      • Gość: coleczka Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.promax.media.pl 02.08.07, 22:06
                        niedobczyce?
                        • Gość: Kamil Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.07, 23:16
                          Obok miasta Rybnik.
                    • Gość: z innej beczki ;) Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:59
                      Wiem, że studia nie mogą kolidwać z pracą ale nie jestem w stanie przewidzieć
                      przyszłego planu zajęć. Fakt, że mogę manipulować planem na UJ.

A zdarzyło się u Was zatrudnienie ph w niepełnym wymiarze czasu pracy ?
      • Gość: Pietrek Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 09:41
        Może za bardzo ufam ludziom?? Każdy potrafi najlepiej tylko ganić a wy tylko
        tak mnie potraktowaliście. mam prawo, jak jeden z was tu napisał, być
        rozczarowany!!! mniejsza o to już gdzie to było, stało sie i tyle. poprostu
        brak szacunku dla drugiego człowieka robi z nas takich jacy jesteśmy!!1!
        • Gość: ziomek waldek z tp Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.chello.pl 03.08.07, 00:04
          Jebnij się palancie młotkiem w ten durny roszczeeniowy śmierdzący czajnik
          zamocowany w miejscy ŁBA !
          • Gość: Pietrek Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 09:44
            Ale błysnołeś inteligencją debilu jeden!!!!!!!
      • Gość: b Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: 213.134.181.* 02.08.07, 19:31
        co tam coca-cola, piję pepsi twist:-))))
      • baerenfang inna branża, ale temat ten sam: 03.08.07, 00:16
        oskko.edu.pl/forum/thread.php?t=10946
      • Gość: hl Re: Coca-Cola!!!! Cała prawda!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 13:11
        W Whirlpool'rze jest tak samo, tylko nie na handlowca, a na inżyniera -w dziale
        rozwoju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka