Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta obrona

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.08.07, 09:23
    Witam
    Mam pytanie odnośnie wymiaru urlopu. W 2005 roku ukończyłem studia inżynierskie ale bez obrony - ze względu na rozpoczętą pracę od razu po zakończeniu studiów termin obrony kilkakrotnie przesuwałem - obroniłem się w marcu tego roku czyli 2007.Po ukończeniu studiów w 2005 roku rozpoczołem od razu pracę - do dnia dzisiejszego pracuję bez przerw (czyli ok 2,5 latka). I tu moje pytanie czy data ukończenia może się równać tak jak w moim przypadku zakończenia nauki (bez obrony) czy kategorycznie to musi być z dyplomu.Bo w gruncie rzeczy ktoś może skończyć studia i sie nie bronić w ogóle i co w takiej sytuacji - studia ma skończone ale ma niepełne wyższe - jaki wówczas ma wymiar urlopu?
    Bardzo proszę osobę która spotkała się z takim problemem o pomoc w wyjasnieniu :))
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: . Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 09:42
        Rozpoczołeś??
        Wlos sie jezy na glowie, inzynier co pisac po polsku nie potrafi.

Niepelne wyzsze? A co to za wynalazek???????
        Nie obroniles sie-masz srednie. Obroniles-masz wyzsze.
        • Gość: Yabolik Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.08.07, 09:55
          Wiesz literówki się zdarzają czasem i nie jest to powód do takiej reakcji no chyba że jesteś wykładowcą języka polskiego :P Ale humanistą nie byłem i nie będe, jestem scisłowcem i nie oczekuje po tym poście by ktoś edukował mnie z ortografi - oczekuje odpowiedzi na pytanie które w tym przypadku jest istotą tego zagadnienia.
          Dziękuje za odpowiedź.
          • Gość: . Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 10:00
            Czlowieku, zdales mature, skonczyles studia to pisz jak wyksztalcony
            czlowiek, nie jak debil. To nie zadne literowki, tylko niedouczenie.
            Umysl scisly? Oj, chyba raczej bardzo ograniczony.
            • iw78 Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob 16.08.07, 10:18
              A Ty nie pisz jak histeryczka. I daruj sobie takie teksty. Tym samym
              sama sobie wystawiasz niezłą wizytówkę - wariatki!!!
              Jedna literówka a ta już z wyzwiskami wyskakuje...szkoda słów...
              On prosił chyba o pomoc, a nie durny komentarz kropki, która wstała
              dziś lewą nogą :P

.......................................
              .."trafiłem na dobrego anioła, i zabieram mu skrzydełka aby mi nie
              uciekł"...cyt.Przemek
            • iw78 Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob 16.08.07, 10:21
              aaa....jeszcze jedno...dla niego nie było problemem używać polskich
              znaków, dla Ciebie tak...to jakieś ograniczenie chyba z twojej
              strony...
              • Gość: . Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:34
                Dla mnie nie jest problemem pisac "Twojej" z duzej litery, widac to
                jakies ograniczenie z Twojej strony.
                Moze gdybys mniej histeryzowała to odpowiedzialabys na pytanie tego
                cwiercinteligenta, a tak tylko szalejesz w amoku :)
            • Gość: Yabolik Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.08.07, 10:56
              Przykro mi ale nie będe wdawał się w dyskusję z osobą która uważa że najlepszym argumentem rozmowy jest wyzwisko - i tym samym uwidoczniło się kto tu tak naprawde ma ograniczony umysł. Poza tym zerknij na temat postu a jesli nie masz kompetencji do odpowiedzenia na to pytanie to proszę nie ośmieszaj się więcej takimi tekstami nie związanymi z tematem rozmowy. Nie będe więcej odpowiadał na Twoje obraźniwe teksty - tu się kłania kultura osobista.
              • Gość: . Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:44
                Moja kultura osobista nie ma nic wspolnego z Twoim niedouczeniem.
                Teraz juz wiem, dlaczego musiales przesunac obrone o dwa lata. Po
                pierwsze jestes niedouczony (nawet w swojej dziedzinie), a po
                drugienie rozumiesz tego, co czytasz.
                Zadnymi wyzwiskami Cie nie obrzucilam, napisalam "jak debil", a nie
                że "jestes debilem".
                Proponuje powrot do szkoly, razem z kolezanka Iw, ktora tez nie
                rozumie, co czyta, a nastepnie robi to samo, co mnie zarzuca (czyli
                obrzuca inwektywami, zreszta do spolki z Tobą)

Przykro mi, ale nie bede ułatwiać Ci zycia i odpowiadac na Twoje
                idiotyczne pytanie. Wysil w koncu swoj dawno nieuzywany mozg i
                poszukaj sam odpowiedzi.
                eot
                • iw78 Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob 16.08.07, 14:03
                  Masz dziś pecha...jak długo jestem na forum jeszcze nikogo tu nie
                  obraziłam...ale dziś zrobie to z przyjemnością. Jesteś idiotką
                  kropka! :)))))))))))))))))
                  Ależ mi ulżyło! :P:P:P
                  I jeszcze jedno... "a po drugienie..." to się chyba osobno pisze...
                  wiesz, może i jestem niedouczona, ale tak poje...chana jak Ty z
                  pewnością NIE!!

.......................................
                  .."trafiłem na dobrego anioła, i zabieram mu skrzydełka aby mi nie
                  uciekł"...cyt.Przemek
      • Gość: Oletta Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:56
        Nie wiem po co ta bezsensowna dyskusja, a czlowiek, wciąż nie zna
        odpowiedzi na swoje pytanie.
        W KP jest punkt, który mówi o tym jak wylicza się wymiar urlopu, w
        odniesieniu do wykształcenia jakie się zdobyło. Po skończonej szkole
        wyższej jest to 8 lat. W momenci, gdy osoba ucząca się pracuje, do
        okresu pracy, od którego zależy wymiar urlopu, wlicza się albo okres
        zatrudnienia, w którym była pobierana nauka, bądź też okres nauki,
        zależnie od tego, co jest korzystniejsze dla tej osoby.
        Odsyłam bezpośrednio do kodeksu pracy, artykuł 154, dokładnie
        będziesz mógł sprawdzić, co i jak, link pod spodem, akurat z serwisu
        pracuj.pl.
        www.pracuj.pl/_files/Akty_prawne-Kodeks_pracy.pdf
        Pozdrawiam
      • snajper55 Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob 16.08.07, 14:29
        Gość portalu: Yabolik napisał(a):

> Mam pytanie odnośnie wymiaru urlopu. W 2005 roku ukończyłem studia inżynierskie
        > ale bez obrony - ze względu na rozpoczętą pracę od razu po zakończeniu studiów
        > termin obrony kilkakrotnie przesuwałem - obroniłem się w marcu tego roku czyli
        > 2007.Po ukończeniu studiów w 2005 roku rozpoczołem od razu pracę -

Nie ukończyłeś studiów w 2005 roku tylko w marcu 2007. Od tego momentu liczy Ci
        sie staż pracy dodawany do 8 lat za ukończone studia.

S.
      • Gość: Yabolik Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.08.07, 15:24
        Dzięki za odpowiedź i za linka - miła lektura na wieczór będzie :)) Ale widze z tego że rzeczywiście trace te dwa lata przez to przesunięcie. Czyli wynika z tego że osobie która ukończyła studia ale nie obroniła się nie wlicza się 8 lat ale 6 lub 4 jak za liceum/tech czy szkołe policealną w zalezności co wczesniej skończyła?
        • Gość: xx Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob IP: *.pccwglobal.net 17.08.07, 08:12
          Trzeba bylo sie uczyc leniu. Obiboki są zawsze stratne. I dobrze.
        • snajper55 Re: Wymiar urlopu-ukończone studia-przesunięta ob 17.08.07, 14:17
          Gość portalu: Yabolik napisał(a):

> Czyli wynika z tego że osobie która ukończyła studia ale nie obroniła się

Ukończenie studiów to obrona pracy. Dopóki się nie obroniłeś, to nie masz
          ukończonych studiów wyższych.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka