Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

masazystka- dobry zawod???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 17:22
    wlasnie mam pytanie czy masazystka to w tych czasach dobry i platny zawod?
    czy moze lepiej wybrac dietetyke obie te rzeczy bardzo mnie interesuja i juz
    dosc duzo wiedzy na ten temat wchlonelam. Chcialabym takze wiedziec czy
    otwarcie wlasnego zakladu lub gabinetu dietetyczki czy masazystki wystarczy
    tylul technika? dziekuje od razu za odpowiedzi osobom ktore moga mi udzielic
    takich odpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • Gość: klient a co masowac bedziesz? IP: *.mt.sfl.net 02.07.03, 18:28
      • vokulski Re: masazystka- dobry zawod??? 02.07.03, 19:58
        Gość portalu: Asia napisał(a):

> wlasnie mam pytanie czy masazystka to w tych czasach dobry i platny zawod?
        > czy moze lepiej wybrac dietetyke obie te rzeczy bardzo mnie interesuja i juz
        > dosc duzo wiedzy na ten temat wchlonelam. Chcialabym takze wiedziec czy
        > otwarcie wlasnego zakladu lub gabinetu dietetyczki czy masazystki wystarczy
        > tylul technika? dziekuje od razu za odpowiedzi osobom ktore moga mi udzielic
        > takich odpowiedzi

Więc tak jeszcze aktualnie prowadze jeszce bo musze zamknąć , Gabinet
        rehabilitacji 95 % masaży odbywa się na japońskich łóżkach do masażu reszt to
        masażysta dlaczego ze względu na cenę itp
        Ogolnie powiem tak jeśli założysz działalnośc 600 zł miesięcznie zus +
        njataniej za gabinet nawet u kogoś zapłacisz 500 zł czyli masz 1100 zł które
        musisz zarobic aby wyjść na 0
        Lepiej chyba dawać ogłoszenia i wykonywać zabiegi u klientów
        • Gość: Asia Re: masazystka- dobry zawod??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 20:04
          hm az tak zle? kurcze a jak myslicie dietetyczka lepiej sobie radzi?
          chcialabym wybrac zawod ktory bedzie dawal mi satysfakcje i do tego jeszcze
          pozwoli mi sie utrzymac
          • fran Re: masazystka- dobry zawod??? 03.07.03, 08:50
            a jak zaczniesz pracować w państwowej służbie zdrowia to ci nie zapłacą
          • vokulski Re: masazystka- dobry zawod??? 03.07.03, 14:09
            Nie wiem z jakiego miasta stukasz , ale podałem Ci suche fakty , mam wrażenie
            że podobnie jak ja jestes młoda osoba i chcesz spróbować swoich sił , popieram
            to jak najbardziej , ale mnie ostatnie dwa lata nauczyły jedengo żadnych
            stałych obciążeń typu lokal typu zus ,
            Zauważ kosztów stałych od pierwszego misesiąca bedziesz miała około 1400 zł
            dodaj do tego koszty reklamy itp

czyli musisz na dzień dobry musisz mieć 30 pacjętów po 50 zł co miesiąc a
            uwierz mi że nie jest to takie hop siup

Jesli mogę ci coś poradzić to zrób troche ulotek porozdawaj pod centrami
            handlowymi złap troche klientów oni poleca cię następnym , niepakuj się w lokal
            bo tylko stracisz i pieniądze i chęci ,

Po za tym ludzie korzystajacy z masazy bardzo zwracaja uwagę czy osoba jest po
            kursach czy po szkole ,

• Gość: autor Re: masazystka- dobry zawod??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 11:13
        Gość portalu: Asia napisał(a):

> wlasnie mam pytanie czy masazystka to w tych czasach dobry i platny zawod?

jesli ma to byc masaz erotyczny, to jak najbardziej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka