Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problem ze zwrotem podatku - Anglia

IP: *.serv-net.pl 02.11.07, 11:54
    A ja mam problem ze zwrotem podatku. Osobiscie odniosłam P45 do
    Revenu i miałam podatek otrzymać juz ponad 2 miesiące temu. Teraz
    jestem w Polsce i nie moge osobiście sie do nich wybrać, żeby
    sprawdzić, dlaczego mi pieniędzy nie oddają. Jak mogę tą
    sprawę "ugryźć"? Jeśli ktoś wie, proszę o podpowiedź. Sama już nie
    wiem co robić... Jak tę sprawe pchnąć?
    PS Nie chcę korzystać z usług firm, gdyż wszystkie potrzebne
    dokumentu sa juz w Revenu

pozdrawiam
    rusalkaaa@op.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kropeczka Re: Problem ze zwrotem podatku - Anglia IP: *.clubnet.pl 12.11.07, 20:36
        wybierz się na stronę euro-tax.pl/. To sprawdzona firma zajmująca się
        odzyskiwaniem podatków.
        • schlagzeugerin Re: Problem ze zwrotem podatku - Anglia 14.11.07, 18:24
          mnie sie nazwa skojarzyla najpierw z taksówka :P :P :P
          no coz, weszlam tam, wydaja sie porzadni, wiec moze i Tobie pomoga?
          stronke, link, masz w poscie u kolegi.kolezanki u góry
          • Gość: saq Re: Problem ze zwrotem podatku - Anglia IP: *.bagu.cable.ntl.com 20.01.08, 10:13
            oni zasze mowia 2-6 tygodni, prawda jest taka ze to trwa od 3 do 6 miesiecy sie
            czeka, sa zawaleni ja juz 3 rok z rzedu czekam w kazdym min 3 miesiace, ale kasa
            zawsze jest
      • mahzel1 Re: Problem ze zwrotem podatku - Anglia 20.01.08, 13:31
        Myślę, że powinnaś przedzwonić do Urzędu i spytać dlaczego tak się sprawa opóźnia.

Wypełniałaś P85 lub P86?? Jeśli tak, podałaś tam swój polski adres? Podałaś swój nr konta w angielskim banku? czy mają Ci przysłać czek? Widzisz, może wysłali korespondencję na adres angielski, pod którym mieszkałaś i dlatego teraz nie wiesz co jest nie tak.

Ja miałam tak: w formularzach podałam swój polski adres i numer konta angielskiego, na który chciałam otrzymać zwrot. Po ok 2 miesiącach od złożenia papierów przyszedł mi list z Inland Revenue (teraz to już jest HMRC)że coś tam źle wypełniłam i kazali poprawić w formularzach i napisać sprostowanie. Później jeszcze czekałam z kolejne 2 miesiące zanim kasa pojawiła się na koncie.

Może problem leży w złym adresie korespondencyjnym?
        • Gość: ann Re: Problem ze zwrotem podatku - Anglia IP: *.csk.pl 21.01.08, 17:23
          ja zamierzam sama się zająć zwrotem. Może podpowiesz mi na jaki adres w Anglii
          trzeba wysłać dokumenty w celu odzyskania podatku? Byłabym bardzo wdzięczna:)
          • mahzel1 Re: Problem ze zwrotem podatku - Anglia 22.01.08, 20:54
            Nie ma jednego adresu, na który trzeba wysłać dokumenty. Musisz je wysłać na adres Urzędu właściwego dla twojego miejsca pracy w Wielkiej Brytanii. Na stronach HMRC znajdziesz wykaz wszystkich Urzędów - możesz szukać po pierwszej literze swojej miejscowości (oczywiście w UK). Spójrz też na swój P45, który otrzymałaś od pracodawcy na zakończenie pracy - w rubryczce "Office number" powinien być wpisany 3 cyfrowy kod urzędu, po nim też możesz znaleźć swój Urząd wpisując go na podanej powyżej stronie HMRC w rubryczce "Or enter the 3 digit office numeral here:"
            • Gość: ann Re: Problem ze zwrotem podatku - Anglia IP: *.csk.pl 25.01.08, 11:48
              Dziękuję ślicznie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka