Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gazeta Wyborcza-Praca

IP: *.tarnowskie-gory-naklo.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 10:27
    Hmm..sądziłem,że redakcja "Wyborczej" wysili się na coś więcej niż pisanie
    tego samoego co każdy doradca personalny. Piszą zapoznaj się z działalnością
    firmy bądź oryginalny itp itd nic nowego nic konstruktywnego, więc po co te
    artykuły?
    Szukam pracy już od dłuższego czasu i staram się kierować zdrowym rozsądkiem
    oraz różnymi poradami (pracodawcy,doradztwa personalne), I NIC!!!
    Każdy chce żebym pracował za darmo, a "Wyborcza" pisze,że młodzi marudzą.
    Do redakcji - Szlag człowieka trafia jak się uczy ileś lat, kończy
    studia,kursy szkolenia,praktykę zawodową odbywa i nie może dostać pracy!!!
    Więc jeśli ktoś ma pisać znowu złote ( nieprzydatne ) rady niech lepiej
    poświęci ten kawałek papieru na oferty pracy.

Pozdrawiam Wszystkich i życzę sukcesów
    Obserwuj wątek
      • Gość: rozalinda Re: Gazeta Wyborcza-Praca IP: *.jozefka.net / 192.168.5.* 28.07.03, 10:44
        popieram, moje odczucia po przeczytaniu dzisiejszych porad w gazecie są takie
        same.Juz dosyć gadania o oryginalych listach, poznaniu firmy. Kiedyś w to
        wierzyłam ale pracowałam jakiś czas w firmie gdzie byłam jedyną osobą z
        ogłoszenia ( na 50 ) bo wszyscy byli tam po znajomości, kwalifikacje nie mają
        zanczenia na dzisiejszym rynku pracy, liczy się tylko rodzinka i kolesie, jak
        się ich nie ma to nie ma pracy i tyle . Jak czytam porady mądrali w Wyborczej
        którzy pewnie zarabiają ileś tam razy średnią krajowa to robi mi się niedobrze!
        W jakim kraju oni żyją? Syty głodnego nie zrozumie
        • Gość: tymon Re: Gazeta Wyborcza-Praca IP: *.netblok.pl 28.07.03, 10:50
          zgadzam sie w 100% z kolegą przedmówcą....
      • Gość: Neti Re: Gazeta Wyborcza-Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 11:02
        hej!
        wszystkie napisane tu opinie popieram w 100%.
        ja znalazłam pracę połowicznie, tzn. z ogloszenia mnie zapamiętali i poleciła
        mnie koleżanka, która tam wcześniej pracowała...
        Życzę powodzenia! Doskonale rozumiem mlodych, wykształconych ludzi, którzy
        kończyli studia z nadzieją, ze będzie im lepiej...a okazuje się że nadal
        pozostają na garnuszku rodziców...a kiedy uda im się znaleźć pracę okazuje się,
        że wiedzą za mało albo są świeży..obarcza się pierdołowatymi obowiązkami..są od
        wszystkiego...i jak tu znależć równowagę?
      • Gość: Paweł Z. Re: Gazeta Wyborcza-Praca IP: 195.117.149.* 28.07.03, 13:05
        Postaw się na miejscu tych speców.
        Czegoś tam ich w szkole nauczono. Pracują w firmie, która na swoich sztandarach
        ma wypisaną tezę, że jeśli komuś nie udaje się w życiu, to sam to sobie
        zawdzięcza. I cóż ma on napisać mądrego, żeby zarobić te parę groszy na życie?
        Przecież nie napisze, że jest do dupy i nic nie da się z tym zrobić, bo
        wszędzie w firmach pracują jakieś rodzinno-towarzyskie sitwy nie dopuszczające
        obcych do koryta - bo z takimi tekstami by go z szacownej redakcji wykopsali.
        Międli zatem - jak co tydzień - że skoro jest 20-procentowe bezrobocie (a wśród
        absolwentów 40-procentowe), to jest tak dlatego, że ludność (a osobliwie
        młodzież) nie potrafi napisać CV lub sprzedać się na rozmowie w sprawie pracy.
        Kto chce, niech w te bzdety wierzy. Jak ktoś ma głowę na karku, to odpowiednio
        filtruje wiedzę, którą mu spece z "Wyborczej" zapodają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka