Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zawodówka w cv

29.11.07, 01:08
    Mam taki problem, wykształcenie zdobywałem trochę dłuższą drogą bo po podstwawówce poszedłem do zawodówki-cóż błedy młodości, a raczej dzieciństwa.Wina rozwiedizonych rodziców też pewnie w tym jest ze mnie nie przypilnowali , no ale cóz nie bede tego rozkminiał teraz. Po zawodówce poszedłem do liceum, następnie zrobilem studia, ukończyłem podyplomówkę ukończyłem parę dodadkowych kursów.
    Moje pytanie brzmi czy warto okres szkoły zawodowej wpisywać w cv , zarówno w wykształceniu, jak i w karierze zawodowej (praktyki). Czy może sobie odpuścić, tak jak w CV nie pisze sie juz podstawówki, więc moze potraktować podobnie zawodówkę skoro to juz dawno było, po drodze kilka uczelni i szkół. Poza tym nie wykonywałem nigdy po ukończeniu szkoły tego zawodu i z branżą tez raczej juz niewiele współnego miałem. Po prostu mam wrażenie ze zawodówka psuje mi cV, bo szukam pracy w swoim zawodzie i bez większych sukcesów, czy to wina zawodówki? jak pracodawcy i rekrutujący oceniają ludzi ktorzy przebrneli przez zawodówkę. Niestety spotkałem w swoim życiu wiele osób którzy traktują "roboli" z pogardą, może dlatego ze nigdy sami ciężko fizycznie nie pracowali.
    Obserwuj wątek
      • 0tdr0 Re: Zawodówka w cv 29.11.07, 12:08
        Mysle, ze nie powinno byc problemu, jesli pominiesz zawodowke w CV.
        Choc pytania o luke czasowa miedzy szkola srednia a studiami moga wystapic na
        rozmowie kwalifikacyjnej.
        • dioskorides Re: Zawodówka w cv 29.11.07, 18:42
          pokręciło ci się chyba ;)
          zawodówkę się konczy przed średnią a nie pomiędzy średnią a studiami ;)
          a co na to inni czekam :)
          bo ochota na wywalenie zawodówy z cv coraz bardziej mi chodzi po głowie
      • renesam Re: Zawodówka w cv 29.11.07, 21:34
        Witam. Ja również skończyłam zawodówkę dopiero potem technikum i
        studia i okresu zawodówki niegdy nie umieszczam na cv nawet mi nie
        przyszło do głowy zeby o tym pisać. Na żadnej rozmowie jeszcze mnie
        nikt nie zapytał o to więc myśle ze to nie ma znaczenia w końcu
        najważniejszy jest efekt końcowy-czyli ostatnie wykształcenie.
        POzdrawiam
      • anna.brzeska Re: Zawodówka w cv 13.12.07, 10:38
        Proszę zatem spróbować wyrzucić "zawodówkę" i zobaczyć, jaki będzie efekt. Ja
        osobiście nie oceniam negatywnie kandydatów, którzy mają w swoim CV szkołę
        zawodową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka