Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

International Paper- zarobki

IP: *.ists.pl 07.12.07, 10:42
    Jestem osobą bez doświadczenia zawodowego, ile mogę dostać za stanowisko
    Customer Service Representative?
    Obserwuj wątek
      • Gość: cc Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 08.12.07, 21:00
        up
        • mijo81 Re: International Paper- zarobki 09.12.07, 13:52
          Może standardowe 2200 :)
          • Gość: karola Re: International Paper- zarobki IP: *.chello.pl 09.12.07, 18:06
            Mijo81, kreujesz się na Wielkiego Znawcę Krakowskich Firm, tymczasem
            tu i ówdzie wprowadzasz ludzi w błąd i nie do końca jestem pewna z
            czego to wynika.
            • kitek_maly Re: International Paper- zarobki 09.12.07, 19:27
              czego by nie mówić, Mijo podbił ten wątek i wreszcie ktoś napisał
              coś w temacie. gdyby nie on, pewnie nikt by nie odpowiedział ;-)
            • mijo81 Re: International Paper- zarobki 09.12.07, 23:58
              Gość portalu: karola napisał(a):

> Mijo81, kreujesz się na Wielkiego Znawcę Krakowskich Firm,
              tymczasem
              > tu i ówdzie wprowadzasz ludzi w błąd i nie do końca jestem pewna z
              > czego to wynika.
              Jak wprowadzam ludzi w błąd? Nie umiesz czytać postów? Sam się pytam
              czy 2200? Zanim zaczniesz się rzucać to przeczytaj ze zrozumieniem
              • Gość: karola Mijo, IP: *.chello.pl 10.12.07, 19:03
                mijo81 napisał:

> Jak wprowadzam ludzi w błąd? Nie umiesz czytać postów? Sam się
                pytam
                > czy 2200? Zanim zaczniesz się rzucać to przeczytaj ze zrozumieniem

Mijo, śmiem zasugerować, abyś skupił się na pisaniu ze zrozumieniem.
                W wersji pisanej pytanie z reguły kończy się pytajnikiem (co Ci
                całkiem dobrze wyszło w drugim poście), chyba, że zakładasz, że
                ludzie na forum będą czytać w Twoich myslach i odpowiednio intonować
                czytając na głos to, co napisałeś. W takim przypadku nie miej do
                nikogo pretensji i cytując klasyka "Zanim zaczniesz się rzucać to
                przeczytaj w/w ze zrozumieniem"
                Pozdrawiam serdecznie!

• mijo81 Re: Mijo, 10.12.07, 20:59
                  Gość portalu: karola napisał(a):

> mijo81 napisał:
                  >
                  > > Jak wprowadzam ludzi w błąd? Nie umiesz czytać postów? Sam się
                  > pytam
                  > > czy 2200? Zanim zaczniesz się rzucać to przeczytaj ze
                  zrozumieniem
                  >
                  >
                  > Mijo, śmiem zasugerować, abyś skupił się na pisaniu ze
                  zrozumieniem.
                  > W wersji pisanej pytanie z reguły kończy się pytajnikiem (co Ci
                  > całkiem dobrze wyszło w drugim poście), chyba, że zakładasz, że
                  > ludzie na forum będą czytać w Twoich myslach i odpowiednio
                  intonować
                  > czytając na głos to, co napisałeś. W takim przypadku nie miej do
                  > nikogo pretensji i cytując klasyka "Zanim zaczniesz się rzucać to
                  > przeczytaj w/w ze zrozumieniem"
                  > Pozdrawiam serdecznie!
                  >
                  >
                  A ja śmiem ci zasugerować żebyś czytała ze zrozumieniem bo
                  słówko 'może' tu wiele wyjaśnia, ale niestety trzeba odrobinkę
                  skupienia nad czytanym tekstem.
          • Gość: Mazanka Re: International Paper- zarobki IP: *.chello.pl 09.12.07, 19:04
            Chłopcze, "standardowe" 2200 to i tak niewiele mniej w przeliczeniu
            na godzinę pracy w porównaniu do Twojego ok 4500 w Big 4'owym
            kołchozie. Nie jestes pewny, nie udzielaj się ;)

Duga sprawa: International Paper na takim stanowisku, oczywiście z
            biegłą znajomością języka, płaci ok 3000 + ok 20% premii (do mijo81:
            za 8 godzin pracy).
            • Gość: do Mazanki Re: International Paper- zarobki IP: 212.87.15.* 09.12.07, 19:09
              a przyjęli by mnie -ze średnim angielskim + wyższe /najchętniej HR
              lub szkolenia?
            • Gość: do Mazanki Re: International Paper- zarobki IP: 212.87.15.* 09.12.07, 19:09
              a przyjęli by mnie -ze średnim angielskim + wyższe /najchętniej HR
              lub szkolenia?
              • Gość: Mazanka Re: International Paper- zarobki IP: *.chello.pl 09.12.07, 19:16
                Angielski jest bardzo istotny, bo to firma globalna w dosłownym tego
                słowa znaczeniu i kontakt z kimś nie-polskojęzycznym jest na
                porządku dziennym. Nie watpię, że masz szansę, ale wszystko zależy
                co soba reprezentujesz poza znajomością języka.
            • mijo81 Re: International Paper- zarobki 10.12.07, 00:06
              Gość portalu: Mazanka napisał(a):

> Chłopcze, "standardowe" 2200 to i tak niewiele mniej w
              przeliczeniu
              > na godzinę pracy w porównaniu do Twojego ok 4500 w Big 4'owym
              > kołchozie. Nie jestes pewny, nie udzielaj się ;)
              >
              > Duga sprawa: International Paper na takim stanowisku, oczywiście z
              > biegłą znajomością języka, płaci ok 3000 + ok 20% premii (do
              mijo81:
              > za 8 godzin pracy).
              Kolejny osobnik czytający ze zrozumieniem. Pracuję w czymś znacznie
              lepszym niż takim kołchozie i mam tyle czasu że mogę sobie spokojnie
              na forum popisać.
              A co tak się rzucasz na ten kołchoz? Pewnie cię tam nie przyjęli
              albo wyrzucili :) Ale raczej nie przyjęli bo skoro wymyśliłeś sobie
              taki przelicznik to nie masz zielonego pojęcia ile tam się pracuje i
              zarabia. Jak nie wiesz to się nie udzielaj frustracie :)
              Ale mi powód do dumy, ok 3000 + premia. W Morrisie, Shellu czy
              Motoroli więcej możesz wyciągnąć na starcie
              • Gość: guest Re: International Paper- zarobki IP: *.echostar.pl 10.12.07, 10:53
                Witam,

Czy mozecie napisac czy piszecie o zarobkach brutto czy netto? Dzieki
                • mijo81 Re: International Paper- zarobki 10.12.07, 21:00
                  Brutto, oczywiście :)
                  • Gość: Mazanka Re: International Paper- zarobki IP: *.chello.pl 10.12.07, 21:31
                    A skąd wiesz? przecież w poprzednich postach pisałeś "może", sam sie
                    pytałeś itd. A teraz nagle "Brutto, oczywiście...

Nie mniej jednak, trafiłeś.
                    • mijo81 Re: International Paper- zarobki 10.12.07, 21:37
                      Patrz Karolko - ten/ta załapał/a że to było pytanie :)

Poważnie? Brutto? Trafiłem?? A miałem nadzieję że w IP żółtodziób
                      może zarabiać 3000 netto :)
          • krzysztof_romanski Re: International Paper- zarobki 02.03.08, 22:13
            Witam!

Widzę, że dyskusje na forum trwają i postów nie brakuje więc i ja postanowiłem
            dorzucić jeszcze jeden: Chciałem zapytać jak na tle innych działów w
            International Paper wynagradzani są specjaliści IT (brutto - mniej więcej)? Jak
            wygląda ich praca, czy można mówić o normatywnym czasie pracy itp. Z góry dzięki
            za jakiekolwiek informacje

pozdrawiam
            • Gość: Barbara B Re: International Paper- zarobki IP: *.lmk.metro.digiweb.ie 26.04.08, 17:27
              a wiec zarobki w IT nie sa zle ale managerowie sa porazka
              Jeden to jakis lysy wiesniak z kwidzyna najlepszy jest murzyn
              Przedzial w IT to od 6tys -8tys z tego co wiem od mojego chlopaka
        • Gość: johnyzakrecony Re: International Paper- zarobki IP: *.n4u.krakow.pl 26.01.08, 21:47
          jestem swiezo po rozmowie kwalifikacyjnej.. w zwiazku z tym mam pytanko. po
          jakim czasie od rozmowy kwalifikacyjnej dzwonia z ostateczna decyzja?? czy jesli
          z powodu (jak mi powiedziano) usterki drukarki nie musialem wypelniac jakiegos
          testu to mam wnioskowac ze poszlo mi tak swietnie ze nie musialem juz nic
          udowadniac, czy tak beznadziejnie zebym juz sobie poszedl?:]?
          • Gość: Milia Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 26.01.08, 23:50
            A na jakie stanowisko aplikowałeś? Ja w grudniu aplikowałam na stanowisko
            customer dervice rep. i najpierw mialam rozm. przez tel. po ang. a potem w
            firmie dośc długą rozmowę po ang. z dwiema młodymi osobami (wysoki blondynem i
            buściastą szatynka). Mimo że uważam że rozmowa poszla mi dobrze i mimo b. dobrej
            znajomości ang ( mam Advance, od lat uczę się ang., spędziłam ponad rok w
            Anglii, chodziłam do klasy z rozszerzonym ang.) nie dostałam sie tam. Inna
            sprawa że byłam dopiero po studiach , bez zadnego dośw. PS napisz jak będziesz
            miał wynik, ja po 2 tyg. dostałam maila, że jednak nie....
            • Gość: johnyzakrecony Re: International Paper- zarobki IP: *.n4u.krakow.pl 27.01.08, 00:18
              to samo stanowisko, inni ludzie od rekrutacji.. mi tez dobrze poszla rozmowa po
              angielsku. mam juz ponad 3 letnie doswiadczenie ale dosyc lekko powiazane z
              takim charakterem pracy (barman). mialas jakies wtopy na rozmowie?? tzn pytali
              Cie o cos czego nie wiedzialas itp.? ej nie wiem... a mialas wrazenie ze cie
              przyjma calujac po raczkach?? do mnie tak ladnie sie usmiechali i po biurze
              oprowadzili, normalnie poczulem sie jakbym mial zaczynac nastepnego dnia.
              • Gość: Milia Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 27.01.08, 13:32
                Wiesz rozmowa była b. miła więc to też takie wrażenie sprawiało że dobrze mi
                idzie , że mam szanse itp...a to co oni sobie o mnie myśleli to już insza
                inszość...ale owszem pytali się mnie o rodzaj papieru, jaki papier produkuje ta
                firma i tego nie wiedziałam...poza tym to raczej były takie sytuacje jak bym się
                zachowała w danej sytuacji, czy miałam jakieś dośw. w obsłudze klienta.....może
                też za bardzo sztampowow odpowiadałam, sama nie wiem...miałam np. wymienić 5
                cech charakteru jakie podałaby moja znajoma gdyby do niej zadzwonili i się
                spytali o te moje cechy. A Ciebie o co pytali/
                • Gość: johnyzakrecony Re: International Paper- zarobki IP: *.n4u.krakow.pl 27.01.08, 20:37
                  pytali mnie co wiem o firmie, o moje poprzednie doswiadczenia, co mnie
                  zaskoczylo: spytali czy w pracy zachowuje sie tak samo jak w zyciu
                  prywatnym...zbaranialem nieco..., pytali tez o to jak zachowuje sie w sytuacji
                  gdy kogos nie lubie w pracy, o daily routine, a aspekty przywodcze ze tak
                  napisze, co jest najwazniejsze w obsludze klienta, kogo podziwiam, tez o cechy
                  charakteru.
                  cholera, stresuje sie troche, jak przed matura poniekad bo mi zalezy na tej
                  robocie. swoja droga ciekawe jaki maja system oceny kandydatow, tzn na co
                  zwracaja uwage, jakie cechy uznaja za wazne. wie ktos moze?
                • Gość: bambi7 Re: International Paper- zarobki IP: *.csk.pl 02.02.08, 22:50
                  nie chcę Ciebie dobijac, ale pewne podstawy na temat firmy (poza jej
                  adresem) powinno się znać - chociażby rodzaje papieru jaki mają w
                  ofercie trzeba było w internecie zobaczyć

to taka nauczka na przyszłość
                  • Gość: Milia Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 17.02.08, 15:44
                    O jeny- dzięki za cenne porady. Zapoznałam się z firmą, z jej historią,
                    przeglądałam strone internetową. Akurat tego nie wiedziałam , jako osoba często
                    chodząca na rozmowy w tamtym czasie (teraz już mam pracę) nie mogłam poświęcić
                    każdej firmie pol dnia. Poza tym nie lubie takich mądralińskich jak ty.
      • Gość: vesna Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 25.01.08, 14:03
        A czy ktoś wie jakie warunki pracy tam panują. Jaka atmosfera?
        • Gość: Milia Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 25.01.08, 18:40
          Siedzisz w open office...tyle wiem bo mnie oprowadzali po tej firmie.. Nie
          dostałam się tam, nie wiem czy stety czy niestety....
          • daq22q kreujecie mity... 25.01.08, 19:13
            Odpowiem na pare pytan:
            ze srednim ang do HR i szkolen mysle ze spoko, jest to HR wewnetrzne
            wiec nie siedzisz z amerykanami na telefonie wogole.
            Client Representative to jest dol drabiny i jakies ~2500brutto, ale
            mijo81 ma racje bo niedawno to bylo 2100-2200.
            Ogolnie polecam cos bardziej z finansami - jasniejsze awanse,
            poznajesz jakies oprogramowanie (sap) no ale to zalezy co kto lubi
            • Gość: mordziaty Re: kreujecie mity... IP: *.chello.pl 25.01.08, 19:31
              A jakie są warunki pracy w finansach? Jaka atmosfera i możliwości
              awansu? Napisz, proszę, coś więcej.
            • Gość: towlasnieja Re: kreujecie mity... IP: *.chello.pl 25.01.08, 19:48
              Daq22q, ty dopiero kierujesz mity :)) i z HR i z finansami i z
              wynagrodzeniem.
              • Gość: mordziaty Re: kreujecie mity... IP: *.chello.pl 25.01.08, 19:51
                To jakie sa fakty?
                • Gość: towlasnieja Re: kreujecie mity... IP: *.chello.pl 25.01.08, 20:35
                  Fakty sa takie, ze HR to 3-4 osoby na krzyz i rekrutacji tam sto lat
                  nie bylo i pewnie nie bedzie (a jak bedzie, to pierwsze bedzie
                  przeprowadzona wewnetrznie, bo wszyscy chcą w hr pracowac),
                  angielski trzeba znac dobrze, bo paru menadżerów to ekspaci, poza
                  tym wiekszosc korespondencji odbywa sie jednak w ang, wynagrodzenia
                  są inne od tego, ktore podaje Daq, a stanowisko nie nazywa sie
                  client representative. Mam wrazenie, ze Dag zna International Paper
                  jedynie z opowiesci ;) Pozdro!
                  • Gość: mordziaty Re: kreujecie mity... IP: *.chello.pl 25.01.08, 20:48
                    a jak jest w finansach? ciekawa praca, atmosfera? jakie prespektywy?
                    • Gość: towlasnieja Re: kreujecie mity... IP: *.chello.pl 25.01.08, 20:59
                      Atmosfeta w całej firmie jest bardzo fajna, dużo młodych imprezowych
                      ludzi ;) nie wiem czy praca w finansach jest ciekawa, bo nigdy mnie
                      to nie interesowało, a perspektywy są w każdym dziale, ale nie dla
                      wszystkich; kiedys mowilo sie, ze trzeba ileś tam pracować na danym
                      stanowisku (chyba rok), by aplikowac/awansować na inne, nie wiem jak
                      jest teraz.
                      • Gość: johnny54 hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 10:09
                        No prosze cie do HR ang 3ba znac dobrze, pare lasek na krzyz
                        przyjmujacych zwolnienia, wydaja zaswiadczenia. Znam dziewczyne co
                        tam pracuje FCE by zyciu nie zdala
                    • Gość: Anielka Re: kreujecie mity... IP: *.chello.pl 25.01.08, 21:05
                      W Finansach pracuje kilku analityków, którzy albo śmieją się w
                      niebogłosy (pewnie dlatego dostali swój pokój), albo grają w
                      piłkarzyki, albo lataja po świecie niewiadomo po co. Więc atmosfera
                      tam jest chyba niczego sobie i praca też pewnie ciekawa. Tyle się
                      orientuję siedząc "na słuchawie".
                      • Gość: Maniek Re: kreujecie mity... IP: *.starwoodbroadband.com 29.01.08, 02:33
                        Jasne, ze praca ciekawa. A smieja sie bo nioe maja tak durnej roboty zeby nie
                        mieli na to czasu. Zarobki slabe w/g mnie ale to zalezy od doswiadczenia. Ekipa
                        za to kapitalna jest i masa wyzwan, wczesniej czy pozniej. A nie smieja sie tak
                        glosno jak maja zamkniecie miesiaca bo siedza po nascie godzin wtedy. A sluchawa
                        to tylko sluchwa. Zero rozwoju.
                    • hm.m Re: kreujecie mity... 27.01.08, 09:14
                      Jak chcesz pracować w finansach, a dokładniej ksiegowości International Paper, to musisz aplikować dwa piętra wyżej do Capgemini, które obsługuje IP w tej materii ;)
                      • Gość: Anielka Re: kreujecie mity... IP: *.chello.pl 27.01.08, 15:54
                        Mylisz się. Capgemini robi tylko księgowość. W IP istnieje
                        rozbudowany dział projektów finansowych.
                        • mijo81 Re: kreujecie mity... 31.01.08, 21:58
                          Czyli jakich?
                          • Gość: Maniek Re: kreujecie mity... IP: *.motorola.com 31.01.08, 23:31
                            raporty konsolidacyjne na EMEA, startegiczny rozwoj IP, customer profitability i
                            cos jeszcze z kartonami. Pewnie juz sa nowe, ktore trzeba ciagnac. Kapitalna
                            praca najpierw sie mysli a pozniej sie robi. Jak sadze stad te pilkarzyki i
                            smiechy w pokoju. Jedna z najlepszych dzialek jaka mozna robic w IP to BA. No i
                            dlatego chlopaki lataja bo nei wszystko da sie przez "sluchawe" zalatwic.
                            • Gość: Milia Re: kreujecie mity... IP: *.ists.pl 01.02.08, 00:12
                              BA- co to jest?
                              • Gość: BA Re: kreujecie mity... IP: *.chello.pl 01.02.08, 03:00
                                To loża szyderców :)

Yo Manek :)
                                • Gość: next Re: kreujecie mity... IP: *.chello.pl 01.02.08, 17:47
                                  haha, widzę, że tu sami swoi - i artur, i manek :-)
          • Gość: ella Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 27.01.08, 21:39
            No to jakie są w końcu zarobki na stanowisku customer service? a jak jest z
            nadgodzinami?
            • Gość: alex Re: International Paper- zarobki IP: *.chello.pl 02.02.08, 22:25
              Podnoszę :)
              • mijo81 Re: International Paper- zarobki 05.02.08, 22:35
                Ale widocznie nie chcą się dzielić takimi informacjami :)
          • Gość: Tadek Re: International Paper- zarobki IP: *.171.134.250.crowley.pl 07.02.08, 14:35
            Milia po jakim czasie od rozmowy telefonicznej zaprosili Cie na
            spotkanie z menagerem jelsi moge spytac?
            • Gość: Milia Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 07.02.08, 20:51
              W przeciągu tygodnia od rozmowy, miałam nawet wybór co do terminu....a idziesz
              na rozmowę?
              • Gość: Tadek Re: International Paper- zarobki IP: *.171.134.250.crowley.pl 08.02.08, 11:16
                Miałęm rozmowe telefoniczna z native i teraz czekam az sie odezwa.
                Rozmowa z menegarem tez jest tylko w jezyka angielskim? Pozdrawiam
                serdecznie
                • Gość: johnyzakrecony Re: International Paper- zarobki IP: *.n4u.airbites.pl 08.02.08, 20:34
                  ile czasu trzeba czekac na decyzje po rozmowie z hr?? powiedziano mi ze do 2
                  tygodni.. to sztywny termin? dzwonia czy inaczej zawiadamiaja?? odpowiedzcie plizzz
                  • Gość: Tadek Re: International Paper- zarobki IP: *.171.134.250.crowley.pl 08.02.08, 20:56
                    Johny a po ilu dniach oddzwonili do Ciebie po rozmowie telefonicznej
                    z native ?
                    • Gość: johnyzakrecony Re: International Paper- zarobki IP: *.n4u.airbites.pl 08.02.08, 21:01
                      od razu mnie zaprosila na nastepny dzien na lubicz.. moze odp na moje
                      wczesniejsze pytanie?? bede cholernie wdzieczny!
                      • Gość: Tadek Re: International Paper- zarobki IP: *.171.134.250.crowley.pl 08.02.08, 21:04
                        Na pytanei Ci nie moge odpowiedziec bo jak narazie mialem tylko
                        rozmowe telef po angielsku i czekam na odpowiedz. Gosc powiedział ze
                        przesyłą moje cv do menegera i teraz nei wiem czy zadzwonia czy
                        nie...?
                        • Gość: johnyzakrecony Re: International Paper- zarobki IP: *.n4u.airbites.pl 08.02.08, 21:33
                          a kolejny etap to rozmowa z 2 bardzo milymi paniami w 90% po angielsku,
                          przyjemna i sympatyczna atmosfera, stresu tylko troche
                          • Gość: Tadek Re: International Paper- zarobki IP: *.171.134.250.crowley.pl 08.02.08, 21:41
                            Bardzo Cie meczyli na rozmowie??
                            • Gość: johnyzakrecony Re: International Paper- zarobki IP: *.n4u.airbites.pl 08.02.08, 22:19
                              nie, fajnie bylo! teraz czekam.. czekam.. czekam ale pewnie doopa z tego bedzie
                              bo dzisiaj 2 tygodnie minely i cisza.. cisza.. cisza..
                              • Gość: Tadek Re: International Paper- zarobki IP: *.171.134.250.crowley.pl 08.02.08, 22:43
                                Jesli wszystko poszło dobrze na rozmowie powinni Cie przyjac. Czekaj
                                cierpliwie. Napewno dadza znac. Pozdrawiam
                                • Gość: johnyzakrecony Re: International Paper- zarobki IP: *.n4u.airbites.pl 08.02.08, 22:44
                                  dzieki, a Ty sobie przejrzyj moje wczesniejsze posty. dowiesz sie o co pytaja na
                                  rozmowie. pozdrawiam
                                  • Gość: Tadek Re: International Paper- zarobki IP: *.171.134.250.crowley.pl 08.02.08, 22:48
                                    Ok popatrze na wczesniejsze posty jesli oczywisci zaprosza mnie na
                                    rozmowe:)
                              • Gość: Milia Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 10.02.08, 19:13
                                No a nie przysłali ci maila. Napisz co i jak...
                                • Gość: johnyzakrecony Re: International Paper- zarobki IP: *.acn.waw.pl 10.02.08, 20:33
                                  nie przyslali maila, nie dzwonia <<??>> zastanawiam sie czy sam nie
                                  zadzwonie do nich
                                  • Gość: Tadek Re: International Paper- zarobki IP: *.171.134.250.crowley.pl 11.02.08, 17:08
                                    Milia a do Ciebie po ilu dniach zadzwonili po rozmowie z native?
                                    • Gość: Milia Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 11.02.08, 17:45
                                      Mnie native od razu zaprosil na rozmowe.
                                      • Gość: Tadek Re: International Paper- zarobki IP: *.171.134.250.crowley.pl 11.02.08, 17:50
                                        Mi powiedzial ze papiery przekazuje do menegera i ze beda w
                                        kontakcie telefonicznym ze mna. Czekam juz pare dni i zastanawiam
                                        sie czy wogoel zadzwonia!
                                        • Gość: johnyzakrecony Re: International Paper- zarobki IP: *.n4u.airbites.pl 11.02.08, 22:46
                                          eeee chyba nic z tego:( od razu by zadzwonili... ale spoko spoko w KFC szukaja
                                          ludzi przeciez, no a twister za zeta to juz cos, nie?!? :p
                                          • Gość: Tadek Re: International Paper- zarobki IP: *.171.134.250.crowley.pl 12.02.08, 11:27
                                            Johny ja juz tez raczej starciłem nadzieje ze zadzwonia. Szkoda ze
                                            nie mówia od razu co i jak tylko daja andzieje. No coz taki mamy
                                            kraj...
                                            • Gość: MIlia Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 12.02.08, 20:55
                                              hmm to widać że grymaszą .....albo badają rynek.....
                                      • Gość: Tadek Re: International Paper- zarobki IP: *.171.134.250.crowley.pl 13.02.08, 10:49
                                        Johny i jak tam? Dzwoniłes?
                                        • Gość: johnyzakrecony Re: International Paper- zarobki IP: *.n4u.airbites.pl 13.02.08, 22:58
                                          poczekam jeszcze do piatku i zadzwonie.. ale cos mie sie juz nie chce, szkoda
                                          • mijo81 Re: International Paper- zarobki 16.02.08, 14:25
                                            Dzwoniłes? :)
                                            • Gość: johnyzakrecony Re: International Paper- zarobki IP: *.n4u.airbites.pl 16.02.08, 20:43
                                              nie dzwonilem........... olewaja mnie to nie bede sie prosil, szkoda szkoda:(
                                              • Gość: Milia Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 17.02.08, 15:45
                                                No cóż już są trzy osoby które się nie dostały. Ciekawe czego oni tak naprawdę
                                                szukają, chciałoby się wiedzieć czemu nie wyszło...
                                                • Gość: GCSka Re: International Paper- zarobki IP: *.chello.pl 17.02.08, 20:32
                                                  szukaja klepaczy, do wprowadzania zamowien w system. Praca bardzo nudna, poza tym w
                                                  nienormalnych godzinach no i ta... atmosfera- z poczatku niby fajnie, ale po
                                                  paru miesiacach nudzi sie i szansy na awans nie widac. Moze po prostu bylas za
                                                  dobra do tej roboty. Glowa do gory, w krakowie jest duzo firm.
                                                  • Gość: Milia Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 17.02.08, 21:00
                                                    Jets dużo firm....podobnego typu...
                                                    • Gość: uuuuuuuu750675 Re: International Paper- zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 22:36
                                                      ja wlasnie odchodze. Praca sucks, ale fakt faktem dobry jest to
                                                      poczatek zobaczyc jak wyglada korporacja, jak sie kontaktuej z
                                                      klientem, jaki soft sie stosuje itd itp.
                                                    • Gość: Fidelio Re: International Paper- zarobki IP: *.ipaper.com 21.02.08, 12:02
                                                      Powiem wam tyle, że złego słowa na IP nie powiem, a współpracuję z
                                                      nimi już dość długo, byłem też w GCSC. Zawsze można mieć większe
                                                      oczekiwania finansowe, ale jeśli to jedyny czynnik to śmiało trzeba
                                                      walić do wspomnianych Shella, Motoroli etc. Wbrew temu co wiele osób
                                                      mówi i myśli są spore możliwości rozwoju dla najbardziej
                                                      doświadczonych i efektywnych oczywiście, ale najlepszą częścią pracy
                                                      w w tej firmie są ludzie i obawiam się, że tak fajnej ekipy jaką
                                                      miałem w GCSC mogę nie mieć już w żadnej pracy.. Pozdrawiam! PS - z
                                                      tymi przedłużającymi się telefonami to nie świrujcie, na pewno
                                                      oddzwonią, bo czasem jest bajzel w HR i trwa to chwilę dłużej, a na
                                                      przyszłość przed rozmową kwalifikacyjną rada: wejdźcie sobie na
                                                      stronę danej firmy i nauczcie się na pamięć jakiegoś drobnego
                                                      chociażby zdania, które tam znajdziecie dotyczącego jej
                                                      działalności - nie boli i robi świetne wrażenie..
                                                    • Gość: Fidelio Re: International Paper- zarobki IP: *.ipaper.com 21.02.08, 12:06
                                                      I wybaczcie masło maślane na początku mojego posta...
                                                    • mijo81 Re: International Paper- zarobki 01.03.08, 15:23
                                                      Świetne wrażenie robi podanie kiepskich wymagań finansowych....:)
                                                    • dziewczynazbagien Re: International Paper- zarobki 28.03.08, 20:26
                                                      na początek 2800 brutto, plus dodatek za pracę w nocy.
                                                      poczytałam sie wasze wypowiedzi, szczególnie te odnośnie rekrutacji(pytań na
                                                      rozmowie) i pomogły mi bardzo:-)
                                                    • Gość: MM Re: International Paper- zarobki IP: *.ists.pl 30.03.08, 14:26
                                                      O, kurcze ! Wiec dostałaś się. Gratuluję! Jakie miałaś pytania na rozmowie? Co
                                                      kończyłaś i w jakim stopniu umiesz angielski?
                                                    • Gość: dziewczyna... Re: International Paper- zarobki IP: *.autocom.pl 30.03.08, 17:40
                                                      pytania takie jak wymienili koledzy wyżej między innymi, ale tez dużo takich na
                                                      myślenie, co bym zrobiła gdyby...i rózne sytuacje, i nie da się ich
                                                      sklasyfikować, przyporządkować do określonego tematu bo wynikały z
                                                      rozmowy.Angielski gramatyka poziom FCE ale mówię płynnnie 2 lata mieszkałam w
                                                      UK. pozdrawiam
      • miss_duvel Re: International Paper- zarobki 05.09.08, 12:59
        IP to jedna wielka ***! powiem tak - przesiedzialam tam 2 lata... na
        poczatku wszystko super extra ale potem sie zauwaza dosc
        ogroooooomne niedociagniecia... jakby to ladnie okreslic... na
        drabinie :) osoby, ktore sie tam nadaja (na niskie szczebelki) to
        ciche myszki, ktore beda robic wszystko, co sie im kaze bez wzgledu
        na to, jak durne to bedzie... indywidualisci nie maja tam prawa
        bytu. nie warto nawet sie wychylac poza swoje obowiazki... a juz
        zgloszenie jakiegos wewnetrznego problemu wyzej ustawionym to
        serialnie samobojstwo!!
        nie polecam ludziom o slabym systemie nerwowym :)
        • Gość: IP Re: International Paper- zarobki IP: *.ipaper.com 10.09.08, 14:10
          Musze się z Tobą zgodzić. Stalowe nerwy i wiadro zielonej farby żeby
          trawa miała ODPOWIEDNI kolor – oto droga do sukcesu.
          • Gość: Pracownik IP Re: International Paper- zarobki IP: *.chello.pl 24.10.08, 08:14
            Jasne, wiadro zielonej farby to sobiecw...u na łeb wylej?!PO co tam pracujesz
            skoro Ci nie pasuje co? Nie masz jaj żeby odejść tam gdzie wszystko już będzie
            pomalowane? I to jest właśnie ból IP. Zwalają sie zakompleksione marudy, które
            myślą, że wszystko potrafią najlepiej i są najmądrzejsi a firma do bani. Rzygać
            sie chce. No ale trudno, debile są wśród nas i nic sie z tym nie zrobi.
      • miss_duvel Re: International Paper- zarobki 05.09.08, 13:00
        idz do Shell'a :) ale musisz byc jezykowo dobra :)
        • Gość: hello Re: International Paper- zarobki IP: *.eranet.pl 10.09.08, 10:17
          hello
      • Gość: IP czy SS International Paper czy State Street IP: *.ghnet.pl 12.09.08, 16:47
        Mam wielki dylemat czy podjac prace w IP na stanowisku mlodszego analityka finansowego czy wybrac state street na stanowisku ksiegowego funduszy (stanowisko dotyczy funduszy wysokiego ryzyka - hedge funds, co podobno ma byc bardzo challenging ... i ponoc sa bardzo duze mozliwosci rozwoju....., natomiast praca w IP to jakies "podstawowe stanowisko" i nie wiem na ile sa szanse na ciagly rozwoj) Jesli ktos sie orientuje w temacie bardzo prosze o komentarz :)!!!!

DZieki z gory!
        • Gość: dfmasdkfm34 Re: International Paper czy State Street IP: *.statestreet.com 24.10.08, 11:06
          chlopie to jest klepanie gfinduszy a nie 'odpowiedzialny za fundusz
          hedgingowy' wlasnie to robie buehah. Nie polecam, jak klepanie jest
          challenging to powodzenia
          • Gość: Johny Re: International Paper czy State Street IP: 193.24.68.* 10.02.09, 13:28
            To samo powiem o IP, nie doszukiwalbym sie tam czegos do rozwoju,
            klepanina, dobre na poczatek jesli ktos zaczyna, nic poza tym.
            Pracowalem tam.
            • Gość: vIP Re: International Paper czy State Street IP: 193.190.134.* 12.02.09, 21:09
              Pracuje tam, nie klepie:)Wszystko zalezy od zespolu w ktorym jestes i zakresu obowiazkow.
              • mijo81 Re: International Paper czy State Street 13.02.09, 18:48
                No właśnie...wszystko zależy
              • Gość: ms Re: International Paper czy State Street IP: *.hochtief.de 23.02.09, 10:04
                A mowa o Intern. Paper czy State street?
      • Gość: bleble Re: International Paper- zarobki IP: *.ghnet.pl 10.02.09, 19:29
        3500 brutto
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka