Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Poszukiwana/y cabin crew Ryanair

13.12.07, 18:46
    Chce nawiazac kontakty dla osob ktore pracuja w chwili obecnej dla linii
    Ryanair.Ide na kurs i mam duzo pytan co do pracy.Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mika Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: *.ists.pl 13.12.07, 18:56
        Hej Skąd jesteś? Byłeś na rekrutacji w Poznaniu, Wawie czy Krakowie (z tą taką
        blondi z Portugalii)??
        • carbahan Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair 13.12.07, 22:20
          Tak,w Poznaniu, byla Portugalka Sophie. Czy Ty juz pracujesz czy dopiero idziesz
          na kurs?
          • Gość: Mika Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: *.ists.pl 14.12.07, 17:12
            Ja byłam w Krakowie, ale do mnie się niestety nie odezwali.
            • carbahan Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair 14.12.07, 19:06
              Dziwne bo oni potrzebuja duzo osob, bardzo duzo..zastanawiam sie dlaczego Ciebie
              nie zaprosili na kurs?Czy mowisz swobodnie po angielsku?A jak bylas ubrana?bylas
              w swetrze ze Ciebie odrzucili?wiec nadal szukam osob ktore juz pracuja w Ryanair...
              • Gość: Mario Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.07, 11:42
                Może nie pracuje jeszcze dla ryanair, ale jestem zapisany na kurs we wrocławiu, wart było by pogadac, chociarz na gg 11028277, pozdrawiam
                • Gość: dorota Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 20:48
                  Ja lecę na kurs do Dublina z Ryana-byłam na interviev z blondi z
                  Portugalii moje gg 1997988
            • Gość: tomek Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: 78.148.199.* 30.03.08, 16:11
              czesc mysle ze powinnas sprobowac w londynie tam jest latwiej niz w
              polsce dostac sie do lini
      • Gość: . Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 22:28
        www.ang.pl/Ryanair_14379.html
        • Gość: dorota Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.07, 10:56
          tak tak, czytałam te wszytskie fora gdzie jedni krytykuja a inni
          chwalą Ryan- moja opinia jest taka - że jak ktoś chce pracować i nie
          boi się ciężkiej pracy i chce coś w życiu osiągnąć będzie stawiał
          sobie poprzeczke coraz wyżej a nie oszukujmy sie Ryan to jedna z
          najszybciej rozwijających się tanich linii !!! Jednym słowem - praca
          ta jest dla osób które wiedzą czego chcą - przecież nikt nikogo do
          niczego nie zmusza!!!
      • Gość: MoniKa Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 15:30
        Pracuje w ryanie od 1,5 roku. Motto firmy : "Wycisnąć i wyrzucić". Good luck guys!!
        • Gość: dorota Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 19:40
          Moniko-napisz jak to jest z tymi zarobkami, czy naprawde nie ma na
          chleb???
          • Gość: anonimowy Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: *.range86-135.btcentralplus.com 09.02.08, 21:01
            Niekoniecznie. Wszystko zalezy od tego na jakim jest sie kontrakcie i ile sie
            lata. Rozbieznosc zarobkow jest ogromna.
            • Gość: ex pracownica Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 12:36
              Pracowałam dla Ryanair w Szkocji i byłam zadowolona, ale wróciłam do Polski żeby
              pracować w swoim zawodzie. Latanie było dla mnie fajną przygodą - poznałam
              ciekawych ludzi, podszkoliłam angielski, pieniążków tez troszkę odłożyłam, a
              wcale bardzo nie oszczędzałam! ...ale oczywiście bywało tez ciężko - jak to w
              każdej pracy. Ogólnie doradzam mniejsze bazy, bo w Londynie czy Dublinie jest
              większa rotacja pracowników i trudniej o przyjaźnie - weselej jest na lotach jak
              sie zna załoge!
              Powodzenia dla kandydatów
      • Gość: Ania i Maciej Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: *.eranet.pl 04.03.08, 20:22
        Gdzie jest ten kurs?
        Gdzie mozna sie dowiedziec na temat kuorsu?
        oczywiscie chodzi o kurs na stewarda-esy...
        z gory wielkie dzieki.
        • Gość: tomek Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: 78.148.199.* 30.03.08, 16:05
          czesc wystarczy ze wjdziesz na www.ryanair.com i tam zlozysz
          aplikacje o prace potem zostaniesz zaproszona na dzien otwarty gdzie
          jest prezentacja firmy a potem interview jezeli pomyslnie
          przejdziesz rozmowe wtedy zostanie zaproponowany ci kurs (platny)jak
          go zdasz to otrzymasz certyfikat i skrzydla majac to w reku
          podpisujesz 12 msc kontrakt. pozdrawiam
          • Gość: aga rezygnacja z kontraktu IP: *.ghnet.pl 15.04.08, 20:38
            jakie sa warunki jakbym chciala zrezygnowac z kontraktu? powiedzmy, ze po pol
            roku nie bede juz chciala tam pracowac? i co wtedy?
            • headcharge Re: rezygnacja z kontraktu 19.04.08, 22:51
              26.04 w Łodzi jest prezentacja i interview. Ja idę.
              • Gość: monika Re: rezygnacja z kontraktu IP: *.sggw.waw.pl 22.04.08, 00:08
                ja też się wybieram na spotkanie 26 kwietnia w Łodzi
            • Gość: spinka Re: rezygnacja z kontraktu IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.08, 17:10
              kurs kosztuje jakies 2500 tys euro, kredyt za kurs splaca sie jakies 11 miesiecy
              takze watpie zeby mozna bylo zrezygnowac po pol roku

teraz ryan szykuje masowe zwolnienia, jakies 25% ludzi wyleci, wzieli za duzo
              ludzi do pracy i trzeba sie ich pozbyc, taka jest polityka firmy

dla nich licza sie tylko pieniadze
      • Gość: BravoFoxtrotSierra Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: 58.227.194.* 28.08.08, 17:51
        Dla wszystkich tych, ktorzy chca pracowac dla Ryanair.

video.google.com/videoplay?docid=7759283901290988541&hl=en
        W Waszym interesie jest obejrzec ten dokument.
        Moge potwierdzic, ze nic a nic sie nie zmienilo. Nie jestem cabin crew, lecz pracuje dla Ryanair od szesciu lat. Obecnie w oddziale na terenie UK.

Opis filmu:
        Ryanair was founded in 1985 by Irish businessman Tony Ryan. It is Europe's largest low-cost carrier, operating 270 low-fare routes to 21 European countries. Two Dispatches undercover reporters spent five months secretly filming Ryanair's training programme and onboard flights as members of the cabin crew . The reporters reveal what really takes place behind the scenes: inadequate safety and security checks, dirty planes, exhausted cabin crew and pilots complaining about the number of hours they have to fly. And watch Ryanair staff speaking frankly about their experiences and attitudes towards passengers.
        • Gość: milka Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: 212.106.21.* 10.10.08, 20:01
          Nie wiem, która ze stron kłamie ale jest tyle sprzecznych informacji że na
          pewno, któraś ze stron je fałszuje.Jest tu ktoś kto był na spotkaniu 4.10 w
          Katowicach ???Ludzie odezwijcie sie w końcu GG 3791088
          • Gość: ala Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.08, 19:41
            nie warto zaczynać wiem coś o tym
            • Gość: ex niewolnik ryana Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair IP: 217.153.84.* 30.03.09, 00:51
              odradzam prace w Ryanair, koszmar, wiem, bo sprawdzilam na wlasnej skorze!
              Szkoda zycia i nerwow
      • kasiulaaa11 Re: Poszukiwana/y cabin crew Ryanair 13.10.08, 14:05
        Problem z tymi liniami lotniczymi polega na tym, ze trzeba zaplacic
        za kurs i to jest jakas abstrakcja - zadna linia lotnicza poza
        Ryanem tego nie praktykuje. Dla mnie to zenada. Ryan bryluje, jesli
        chodzi o mobbing. A to moze sie podobac tylko tym, ktorzy sa
        zdesperowani albo to ich pierwsza praca
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka