Gość: gość portalu Re: Praca w BIG 4 IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.13, 22:33 czy wysyłając swoją aplikację podawaliście oceny z przebiegu studiów uwzględniając oceny niedostateczne czy tylko oceny pozytywne?miałam na 1 roku 3 poprawki i nie wiem czy mam pisać np. 2/4+ czy tylko 4+?pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w BIG 4 IP: *.biznes.mm.pl 11.04.13, 11:49 a czy każdy kto wysłał aplikację na praktyki lub do pracy dostanie odpowiedź zwrotną nawet jeśli nie zostanie zaproszony na testy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Praca w BIG 4 IP: 194.246.16.* 11.04.13, 13:34 w KPMG z tego co wiem dostaje się maila automatycznego (przynajmniej parę lat temu tak było), że nie są zainteresowani. teraz mail automatyczny mówi że jak nie dostaniemy info w ciągu 6 tyg to znaczy że oferta zamknięta ale trzymają CV w bazie. czyli czekanie w nieskończoność :) w PWC w tym roku są testy online już przy wypełnianiu aplikacji, po których ja następnego dnia dostałam odpowiedź że przeszłam i że mam się zapisać na test z angielskiego w EY też jak w KPMG czekanie w nieskończoność podobnie a tak w ogóle podbijąm wątek. ktoś startuje w tym roku? czy się coś zmieniło w porównaniu z tym co już pisano na forum? co mnie zdziwiło że w tym roku w PWC chyba nie ma testów numerycznych w buirze, tylko online. szkoda bo chciałam poprawic wyniki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w BIG 4 IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 19:40 W niedziele aplikowalam do ernsta i deloitte ale ani z jednego miejsca, ani z drugiego noe dostalalam do tej pory zadbego maila- to chyba dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronald Re: Praca w BIG 4 IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.13, 21:11 Na praktyki międzynarodowe w deloitte testy były dzis (Łódź) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weraa Re: Praca w BIG 4 IP: *.0.fullrate.dk 11.04.13, 23:19 a na praktyki do działu audytu? ktoś dostał już zaproszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Praca w BIG 4 IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.13, 10:00 nie, jeszcze nie a byłam na testach na international Odpowiedz Link Zgłoś
adekpl89 Re: Praca w BIG 4 16.04.13, 11:30 Ja aplikuje do wszystkich 4 firm . O to moje postępy: KPMG - z miesiąc temu złożyłem aplikacje, żadnej odpowiedzi, ktoś z was dostał odpowiedz ? E&Y - zdałem testy, zostałem zaproszony na rozmowę do działu, do którego nie aplikowałem, więc zrezygnowałem. ( wysyłałem ostatnio CV na dwie inne oferty, czekam na odpowiedz) PWC - w poniedziałek testy z angola , aplikuje na praktyki Deloitte - jestem po testach ,raczej się nie dostanę bo angol słaby, tylko 27% ( wogóle jakieś testy mają dziwne, nie życiowe, mam ukończenie studia w anglii robiłem praktyki w angielskich firmach, a testów już drugi raż pod rząd z angola nie mogę zdać :D ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Praca w BIG 4 IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.13, 11:55 A w deloitte na jakich testach byłes? international internship?? Masz juz wyniki bo ja jeszcze nie... Odpowiedz Link Zgłoś
adekpl89 Re: Praca w BIG 4 16.04.13, 11:56 do akademii podatkowej. Ale testy są te same. Wyniki dostalem po tygodniu. Tez aplikowalem na te praktyki, ale z takim wynikiem sie nie dostane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Praca w BIG 4 IP: 77.233.241.* 16.04.13, 13:33 a byl juz ktos na testach w Deloitte w zwiazku ze zwyklymi praktykami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madrala Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.13, 01:41 W piątek mam Assessment Center w Deloitte, przy czym brałem udział w Akademii Rachunkowości i udział w nim miałem wcześniej zapewniony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorgol Re: Praca w BIG 4 IP: 156.17.154.* 19.04.13, 10:43 W biurze regionalnym czy w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w BIG 4 IP: *.biznes.mm.pl 12.04.13, 15:28 a czy ktoś kto aplikował przed 8 kwietnia na praktyki do ey albo deloitte otrzymał maila zwrotnego z potwierdzeniem złożenia aplikacji albo maila z podziękowaniem za zainteresowanie, czy tak jak jak nic nie dostaliście do dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werop Re: Praca w BIG 4 IP: *.0.fullrate.dk 12.04.13, 17:32 aplikowałem do obydwu kilka tygodni temu. Z obu przyszedł mail zwrotny z potwierdzeniem aplikacji. z e&y po kilku dniach zaproszenie na testy online, a z deloitte żadnej odpowiedzi do dzisiaj. Ktoś cos dostać z deloitte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Praca w BIG 4 - test językowy w PwC 2013 IP: *.itbt.eu 16.04.13, 11:19 Czy był ktoś może w tym roku na testach językowych w PwC, jeśli tak to czy możecie podzielić się tematami jakie były w tym roku? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isk. Re: Praca w BIG 4 IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.13, 10:27 Aplikowałam i dostałam potwierdzenia. EY zaprosił mnie na testy online. Od Deloitte nie mam jeszcze sygnału w sprawie praktyk, ale dostałam się do Akademii Rachunkowości i Podatków. Testy w Deloitte: 97 werbalny, 50 numeryczny, 53% angielski. W KPMG zaprosili mnie do testów online (werbalny, numeryczny, angielski i osobowościowy) w sprawie praktyk. W sprawie World of Audit byłam na testach osobiście (rachunkowość i angielski) - jeszcze nie dostałam info w sprawie wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 10:10 Jak tam wasze etapy rekrutacji, ktoś dostał już zaproszenie na AC w PWC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Praca w BIG 4 IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 10:44 w PWC w tym tygodniu były testy z angielskiego w Poznaniu, Wrocławiu i Wawie, ja miałam w środę, powiedzieli że zapraszać na AC będą raczej w maju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Praca w BIG 4 IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 20:37 A jak angielski? Trudny był w tym roku? Możesz coś na ten temat napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Praca w BIG 4 IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 11:32 Hej, Angielski w PWC wyglądał chyba tak samo jak w poprzednich latach 2 pytania opisowe (z czego w 1 pytaniu można było wybrać z trzech tematów) i streszczenie tekstu. Tematów już nie pamiętam ale i tak by to nie pomogło raczej, bo mi się wydaje że ja pisałam nielogiczne bzdury, ale zdałam. Ważne że po angielsku i na temat. Czasu za mało, 80 minut. Ja ledwo zdążyłam dopisać słowo i zabrali mi kartkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grizzly Bear Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.13, 18:04 Witam, czy orientujecie się może na jakim poziomie wyniki z AC w Deloitte pozwalają przebrnać dalej, czyli dostać się na rozmowę? Chodzi mi o biuro regionalne - Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lop Re: Praca w BIG 4 IP: *.0.fullrate.dk 26.04.13, 19:38 jestes po akademii rachunkowości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grizzly Bear Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 20:31 Tak po Akademii, wybacz zwłokę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 19:53 Po jakim czasie od wysłania aplikacji do KPMG dostaliście zaproszenie na testy online? Ja wysłałem aplikację ponad 2 tygodnie temu i niestety do dziś nie dostałem żadnej odpowiedzi, chociaż przyłożyłem się do tego formularza i w sumie miałem co wpisać w CV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koli Re: Praca w BIG 4 IP: *.p.lodz.pl 30.04.13, 12:30 po 4 dniach odpowiedzieli. nawet w przypadku odrzucenia aplikacji odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Praca w BIG 4 IP: 194.246.16.* 30.04.13, 12:53 a składałeś na praktyki czy pracę? bo ja złożyłam do KPMG na pracę (asystent 1) już 3 tygodnie temu, i milczenie chyba nie jestem aż tak beznadziejna, bo reszta firm czwórki odrazu mnie zaprosiła na testy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Praca w BIG 4 IP: 78.133.191.* 30.04.13, 14:08 praktyki w management consulting Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Praca w BIG 4 IP: 78.133.191.* 30.04.13, 14:11 a z deloitte Ci odpowiedzili? gdzie aplikowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Praca w BIG 4 IP: 194.246.16.* 30.04.13, 14:19 sorki, chyba w poprzednim komentarzu niejasno się wyraziłam do Deloitte akurat nie aplikowałam. aplikowałam do PWC do audytu, teraz jestem po angielskim; E&Y do audytu i doraztwa, jestem po online testach; KPMG do audytu, na razie 0 odpowiedzi. wszędzie na asystenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smsm Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.13, 18:41 No właśnie. Ja wysłałem aplikację 12 kwietnia i jakoś nie dostałem zaproszenia na testy. W tamtym roku dostałem zaproszenie na testy, zdałem, ale odpadłem po rozmowie. Czy fakt, że już raz się nie dostałem, jest przyczyną tego, że nie mogę napisać nawet tych testów? A może ktoś miał podobną sytuację. Składałem na praktyki do audytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smsm Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.13, 18:59 Mówię oczywiście o KPMG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Koterski Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 19:10 Ja sam miałem podobną, aczkolwiek trochę inną sytuację. Aplikowałem na praktyki do Biznesowego w E&Y w zeszłym roku. Po czym, zdałem testy online i testy w biurze w WAW. Dostałem informacje, że niedługo ktoś się ze mną skontaktuje w sprawie rozmowy z HR i managerem z działu. Zero kontaktu przez dwa, trzy tygodnie, po czym sam napisałem z pytaniem, jak wygląda sytuacja. Odpowiedź dostałem na drugi dzień, że zakończyli proces rekrutacji i życza powodzenia w przyszłej karierze. Od tamtego czasu odrzucają wszystkie moje aplikacje, niezależnie czy na praktykę, czy na Asystenta. Kompletnie nie rozumiem logiki. Rozmawiałem z kolegą, który jest Seniorem, Managarem w dziale, do którego aplikowałem i byli zadowoleni z mojego CV. Koniec końców, kazał mi (Manager) wypełnić formularz online, i abym poczekał na odpowiedź; bo wszystko musi i tak pójść formalną drogą. No i tak, od końca marca cisza. Zero odpowiedzi. Na mojego maila z informacją co jest nie tak dostałem informacje, abym uzbroił się w cierpliwość. Większość znajomych, którzy jeszcze studiują, już dawno jest po testach, więc najwidoczniej odpadłem z biegu. Aczkolwiek, patrząc po tym, jakimi CV zachwycają sie Panie z HR w E&Y na profilu na FB, nie dziwię się, że CV z dobrym contentem bez wodotrysków z Photoshopa CV może nie być zauważone... W końcu w konsultingu liczą się umiejętności obsługi programów graficznych i kolorowe loga... No ale cóż, skoro McK, BCG, ATK, RB zapraszają mnie na testy, to jakże śmiałbym marzyć o E&Y... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liocrux Re: Praca w BIG 4 IP: 80.72.37.* 09.05.13, 22:16 Hej- ja wysłałam testy ok 20 IV i tez nie mam żadnej odpowiedzi- dziś wysłałam e-maila z zapytaniem co z moja aplikacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 21:43 jak wrażenia po czwartkowym AC w Krakowie w pwc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Re: Praca w BIG 4 IP: *.play-internet.pl 21.04.13, 08:27 Ponawiam pytanie, AC Warszawa DIIP. Idzie ktoś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Praca w BIG 4 IP: *.ghnet.pl 28.04.13, 16:41 Cześć, Czy ktoś rozwiązywał testy KPMG(werbalne i numeryczne) w tym roku i dostał odpowiedź? Zastanawiam się jaki wynik daje szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Praca w BIG 4 IP: *.0.fullrate.dk 28.04.13, 21:39 Najpierw jest angielski z którego dostajesz konkretny wynik, u mnie to było ok. 70%. Potem werbalny i numeryczny tutaj określają czy jesteś poniżej czy powyżej normy (u mnie obydwa powyżej) i psychologiczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Praca w BIG 4 IP: *.ghnet.pl 28.04.13, 22:59 Tak wiem zrobiłam wszystko, ciekawi mnie z jakims wynikiem idzie się dalej:) Ty już masz odp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Praca w BIG 4 IP: *.0.fullrate.dk 29.04.13, 00:05 Nie wiem czy konkretny wynik ma jakieś znaczenie, oni tylko podają info. czy jest się powyżej czy poniżej normy, więc chyba wystarczy być powyżej aby przejść dalej. Aplikowałam jakiś czas temu do management consulting w kpmg i dostałam już ofertę praktyk. Chętnie poznam jakieś opinie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbynio Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 19:17 Ja osobiście miałem w KPMG test z angielskiego zdany na C1, a werbalny i logiczny powyżej normy, ale zostałem odrzucony. Nie wiem dlaczego. Może moja osobowość nie przypasowała im go gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 14:16 Numeryczny 50% to może być za nisko, aby się dostać, ale życze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tejott Re: Praca w BIG 4 12.05.13, 17:20 50% to akceptowalny wynik; ponadto wynik z werbalnego jest zawsze ważniejszy niż z numerycznego Również życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 11:43 Ja osobiście miałem 99% z numerycznego i 70% z werbalnego, w Deloitte powiedzieli mi Bye... Więc, nie wiem czy 50% z werbalnego jest przepustką. Ale to chyba jest zależne od firmy. Nieżależnie od tego, życze każdemu powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorgol Re: Praca w BIG 4 IP: 156.17.154.* 14.05.13, 12:19 A ile z angielskiego i w jakim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
willixltd Deloitte czy PwC? 18.04.13, 23:29 W której spośród tych dwóch firm lepiej odbyć praktyki w dziale audytu? Różnice w zarobkach mają dla mnie marginalne znaczenie, decydujący jest fakt możliwości uzyskania zatrudnienia po odbyciu praktyk. Poza tym interesuje mnie atmosfera w pracy, stosunek stałych pracowników do praktykantów itp. rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: occc Re: Deloitte czy PwC? IP: *.ghnet.pl 19.04.13, 22:39 W PwC - Deloitte już się nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Deloitte czy PwC? IP: 62.121.106.* 20.04.13, 00:35 w Deloitte - PWC się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwka Re: Deloitte czy PwC? IP: *.play-internet.pl 20.04.13, 20:53 Hej dostal ktos zaproszenie na ac z deloitte ? ja ide w sr. wiecie moze jakich zadan sie spodziewac ? aplikuje na praktyki DIIP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorgol Re: Deloitte czy PwC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.13, 21:08 Biuro regionalne czy Warszawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Gdzie nie ma Assessment Center? IP: *.free.aero2.net.pl 21.04.13, 12:54 W której firmie z Big4 nie ma Assessment Center? bo pamiętam że ktoś coś pisał ale nie potrafię tego znaleźć. Z góry dzięki za odp/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Gdzie nie ma Assessment Center? IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.04.13, 14:53 w EY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej1989 Induction w PWC - zwrot kosztów dojazdu IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.13, 18:21 Dostałem zaproszenie na mothly induction w PWC, orientuje się ktoś do jakiej kwoty zwracają nowym praktykantom koszty dojazdu? Wiem, że najlepiej dowiedzieć się u źródła, ale trochę mi głupio od razu na wstępie wyskakiwać z takim pytaniem... Mój problem polega na tym, że induction kończy się stosunkowo późno i żeby wrócić do domu o sensownej godzinie musiałbym lecieć samolotem. Nie wiem tylko jak zareagują w firmie na fakturę na 300 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Induction w PWC - zwrot kosztów dojazdu IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 07:30 O zwrocie kosztów nic mi nie wiadomo, natomiast chciałabym dołączyć się do pytania o test z angielskiego w pwc w tym roku. Czy był trudny, jakie były tematy? Może ktoś kto ma za sobą może uchylić rąbka tajemnicy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adekpl89 Re: Induction w PWC - zwrot kosztów dojazdu 23.04.13, 08:31 Jezeli umiesz lac wode test nie byl trudny, aczkolwiek malo czasu. Napisalem wszystko ale nie zdazylem sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Induction w PWC - zwrot kosztów dojazdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.13, 12:18 A możesz być tak miły i napisać coś więcej o tematach? Test jeszcze przede mną. Wiem, że konkurencja i w ogóle, ale może uchylisz jednak rąbka tajemnicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PwC Re: Induction w PWC - zwrot kosztów dojazdu IP: 195.205.254.* 24.04.13, 13:32 Witaj, Aby otrzymać pełną informację dotyczącą zwrotu kosztów dojazdu na szkolenie zwróć się do osoby, od której dostałeś zaproszenie. Na pewno odpowie na wszystkie pytania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.ghnet.pl 08.05.13, 08:38 Jak tam Wasze etapy rekrutacji do big4? Z moich wiadomości wynika, że ey i kpmg już zapraszają na rozmowy. Ktoś ma jakieś wiadomości o pwc, może ktoś już dostał zaproszenie na AC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: 194.246.16.* 08.05.13, 09:19 ja jadę na assessment do pwc w przyszłym tygodniu w ey czekam na termin testów w biurze a kpmg się nie odzywa :/ te wiadomości o rozmowach w ey i kpmg od osób aplikujących na praktyki czy pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.ghnet.pl 08.05.13, 10:45 ey praca, kpmg praktyka. A w jakim miescie aplikujesz? Moje dane z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: 194.246.16.* 08.05.13, 10:51 jestem z Krakowa, ale aplikuję wszędzie do Warszawy, wszędzie praca, nie praktyki aż jestem ciekawa czemu kpmg się do mnie nie odzywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
adekpl89 Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 08.05.13, 11:07 Do mnie kpmg tez sie nie odzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnJa Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.waldex.3s.pl 08.05.13, 19:58 Hej, mam pytanko do osób, które zdawały już testy werbane i numeryczne do kpmg. Jak one wyglądają w tym roku, są bardzo trudne czy do przejścia? Można gdzieś znaleźć na necie więcej przykładów do przećwiczenia, niż te podane na stronce kpmg? Szukałam sporo, ale niestety nie udało mi się nic znaleźć :( co do kwestionariusza dimensions, czy ktoś się orientuje jaki mniej wiecej typ osobowościowy jest preferowany, lub co z automatu skreśla do dalszych etapow? Mam jeszcze pytanie do kolejnego etapu tj. rozmowy, czy jest ona zawsze odzielnie od AC (w pwc jeszcze 3 lata temu jak startowałam na praktyki była częścią AC) i czy zawsze w wawie, czy może jest możliwość odbycia takiej rozmowy w biurze lokalnym? Z góry będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź(i)!!! :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omh\g Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 20:06 ciężko powiedzieć, czy testy są trudne, czy łatwe. Na pewno sposób ich rozwiązywania jest nieco inny niż pozostałych firmach. Bo masz określony czas na każde pytanie, a nie generalną ilość czasu do zadysponowania na wszystkie. Poziom trudności myślę, że podobny do pozostałych - to na prawdę bardzo ciężko określić. Dimensions - myślę, że nie możesz do tego tak podchodzić, staraj się raczej szczerze odpowiadać. Z tego co wiem, rozmowy są raczej w biurze do którego aplikujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 00:09 Do mnie Deloitte się nie odzywa, aplikowałem na praktyki w Audycie do biura w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorgol Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: 156.17.154.* 09.05.13, 00:31 W Deloitte trwają teraz sesję AC, pewnie do 2-3 tygodni wszystko się zakończy i zaczną zapraszać na rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćcc Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.biznes.mm.pl 10.05.13, 13:07 a jak z ernst&young?kiedy będą zapraszać osoby, które aplikowały w przecigu ostatnich 3 tyg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnJa Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: 195.205.254.* 10.05.13, 13:10 Hej, nikt nie pisał testów do KPMG? Bardzo bym prosiła o jakąś informację. Z góry będę ogromnie wdzięczna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: 194.246.16.* 10.05.13, 13:13 ja składałam aplikacje 8 kwietnia i dopiero wczoraj dostałam zaproszenie na testy w biurze. więc chyba warto jeszcze poczekać, jeśli aplikowałeś 3 tygodnie temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.13, 14:58 Ktoś wie, jak wygląda test numeryczny i angielskiego w Ernst and Young? Głównie o angielski mi chodzi? Czy trzeba będzie pisać wypracowania? Na jaki temat? Czy tylko test będzie ewentualnie jakiś reading, listening? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 14:20 Test nie jest trudny. Masz gramatykę głównie, która jest łatwiejsza od tej w Deloitte, i nie masz żadnych wypracowań itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 15:42 Dzięki Mirek. Właśnie wypracowań nie lubię. A gramatykę i słownictwo finansowe mam nieźle ogarnięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stuttgart Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.13, 20:46 Hej! Wiecie może, czy przy rekrutacji do BIG 4 biorą pod uwagę stypendia naukowe? Jestem na II roku ekonomii na KULu i na takie "cudo" się załapałem ;) Czy moglibyście napisać, jaki poziom znajomości języka angielskiego jest wymagany ? Czy z B2 (ogólny) mogę czego tam szukać? Pozdrawiam Wszystkich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.ghnet.pl 12.05.13, 23:12 stypendium nie ma żadnego znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentwaw Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.internetia.net.pl 10.05.13, 21:38 Czy testy do kpmg odbywają się tylko online czy potem jeszcze raz pisze się je na miejscu w biurze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.13, 22:21 tylko online, najpierw angielski, a potem numeryczny, werbalny i psychologiczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.13, 22:25 Wie ktoś coś o programie TaxTrack dla studentów w Deloitte? Czy życiorys i "cover letter" na to zajęcie musi być po angielsku? Ile mniej więcej osób przyjmuje ta firma na taki program? Zastanawiam się, czy nie jest więcej warta praktyka w kancelarii podatkowej, o którą trudno - ostatnio chyba bardzo dużo osób myśli o "karierze w podatkach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrwrwt Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.wtvk.pl 12.05.13, 01:14 TaxTrack to latanie do sądu i spisywanie orzeczeń, jak Cię zaproszą na test to zobaczysz na czym to polega. W zasadzie nic to nie daje, jeśli Cię polubią ludzie w biurze to może Ci to ewentualnie ułatwi rekrutację. Zarobki z 300-500 miesięcznie, niewiele godzin to zajmuje ale masz zakaz zatrudniania się w innych firmach. IMO nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 02:06 Dziękuję Ci za odpowiedź i za opinię. Ten test, o którym wspomniałeś - cóż takiego on sprawdza? Bo chyba nie wiedzę merytoryczną, skoro ogłoszenie jest kierowane również do studentów II roku WPiA. Więc może jest to jeden z tych opisywanych wyżej - numeryczny, z angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata86 Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 09:59 hej, czy ktoś aplikujący do E&Y na praktyki (Kraków) dostał info o pozytywnym przejściu testów, a jednocześnie nie zadzwonili do niego dotychczas, żeby umówić się na rozmowę? 24.04 dostałam taką informację i jak dotąd cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isk. Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.13, 09:51 Aplikowałam do e&y na program II letni, gdy po majówce (ok 2-3 tygodni po zaliczonych testach pisemnych) zwróciłam się z pytaniem, czy sprawa aktualna, przysłali mi maila z informacją, że będą się kontaktować w celu umówienia rozmowy. A rozmowa wstępnie miała być do połowy maja. Nie ma się co martwić na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: 217.109.7.* 17.05.13, 19:46 No ja mam to samo, niby wynik pozytywny ale brak telefonu. Ale faktycznie lepiej poczekać niż martwić się na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.net-com.net.pl 18.05.13, 17:17 Czy ktoś z osób, które 15 maja były w Wawie na AC z pwc ma już odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 18:20 hej :) 15 maja też było AC? ja byłam 14 maja (do audytu) w czwartek 16go do mnie zadzwonili że się dostałam a jak u ciebie? dzwonili już? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.ists.pl 18.05.13, 19:15 A kiedy macie rozmowy do Pwc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 19:27 AC to już ostatni etap, na nim oprócz ćwiczenia grupowego były rozmowy ja już dostałam ofertę pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 19:29 pracy czy praktyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 19:31 pracy, ja aplikowałam na asystenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.ghnet.pl 20.05.13, 02:02 A do jakiego biura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: 194.246.16.* 20.05.13, 09:06 k, do Warszawy, na asystenta general audit, bez praktyk dodam jeszcze pytanie: ktoś był już na rozmowach w EY w tym roku? czego się mozna spodziewać? (ja oczywiście przeczytałam cały wątek, ale może ktoś ma świeże wiadomości) w EY aplikowałam do audytu i do doradztwa, więc interesują mnie rozmowy w obu działach :) i wiecei może, czy nadal jest tam taka tragiczna atmosfera jak kilka lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.ghnet.pl 20.05.13, 14:00 Co do atmosfery, to słyszałam dwie opinie-jedna, że jest lepiej niż plotki głoszą i ta osoba przyjęła oferte pracy po praktyce, a druga opinia-dziewczyna zrezygnowała ze stażu podając w uzasadnieniu mobbing-więc różnie bywa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.jmdi.pl 20.05.13, 21:51 Co do rozmowy w EY: (jedna z HR-em, jedna z menagerem): trochę pytań HR-owych ale nic specjalnego typu dlaczego EY, dlaczego te praktyki, dlaczego Ty itp,, ja aplikowałam do audytu więc były pytania jak wyobrażasz sobie pracę w audycie usług finansowych, merytorycznych pytań nie było ale pytają czy wiesz co to audyt jak stoisz z rachunkowością itp, jedno pytanie po angielsku - jakieś proste, nie pamiętam, typu plany na wakacje?? no i pytanie o dyspozycyjność - tutaj trzeba być dostępnym minimum 30 godzin tygodniowo (mówię o praktykach), najlepiej to na cały etat - niestety nie bardzo spełniłam to wymaganie i dostałam odpowiedź odmowną (dużym plusem jest to że, przynajmniej szybko dają odpowiedź zwrotną - ja na wyniki testów, zaproszenie na rozmowę i wynik rozmowy nie musiałam długo czekać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.ghnet.pl 20.05.13, 22:28 jeszcze bardziej tragiczna. Z takim nastawieniem nie wróżę ci przyszłości w B4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 00:08 Jeszcze nie dzwonili. Ja aplikowałem na praktyki do działu prawno-podatkowego do PwC. Powiedzieli, że w ciągu ok. 2 tygodni dadzą znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.man.poznan.pl 20.05.13, 13:09 Ma już ktoś odpowiedź od KPMG po AC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 16:38 Dzwonili już do was z EY po testach 15 maja w focusie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogi Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: 212.180.235.* 20.05.13, 19:28 Nie dzwonili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corpo Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.05.13, 20:37 Przeczytalem juz kilkaset postow tutaj i az za glowe sie zlapalem :D Nie sadzilem ze walka o miejsce w Big4 jest az tak zacieta. Poniewaz mam doswiadczenia z rekrutacji do calej 4 i ponad roczna prace w "rzezni" to opisze jak wygladaja tam procesy. Najciekawsze rekrutacje jakie przeszedlem to PwC i DEL: W PwC aplikowalem do doradztwa biznesowego rok temu. Test z matmy byl dosc prosty, kazdy po przeoraniu probnych testow na necie jest w stanie dostac 90%. Angielski byl prosty poniewaz wystarczylo napisac jedno wypracownako (lanie wody) plus 2 mniejsze i do przodu. Test logiczny tez dosc prosty, pytania niektore powtarzaja sie z tych przykladowych na necie wiec ciezko tego nie zdac. Od razu w biurze otrzymalismy odpowiedzi kto ile dostal punktow i czy mozna spodziewac sie dalszych etapow. Ja doszedlem do rozmowy z managerem na ktorej dowiedzialem sie ze wszystko pieknie ale nie ma juz miejsca w tym dziale i odezwa sie w rpzyszlosci :) Odezwali sie niedawno, dokladnie po roku czasu. Mega zdziwienie... Do DEL rowniez aplikowalem rok temu do energy consulting. Testy byly dosc ciezkie. Szczegolnie angielski ktore mnie rozbawil swoimi szczegolowymi pytaniami. Odmiany gramatyczne, analiza tekstu ktory czesciowo skladal sie z cytatow z Shakespeare'a o_0. Matma i test werbalny podobne i do zrobienia. Z wynikami mat 96 ang 66 i werb 56 dostalem sie na rozmowe z menago i po raz kolejnsy slysze ze miejsc juz nie ma. No to po co mnie ciagac na te rozmowy??? wtf Dostalem do goscia nr tel i kazal o sobie przypominac. Do dzis pisze do niego smsy :D Raz w miesiacu aby dostac odp na 4 wiadomosci ze za niedlugo zaczna nabor i oczywiscie dostane znac kiedy sie zjawic. Jasne.... KPMG (juz mowa o 2013) pomimo opinii przedostatniego gracza testy mial najtrudniejsze. Zadne z pytan nie powtarzalo sie z tymi z neta i faktycznie byly bardziej skomplikowane. To chyba jedyna firma z Big4 ktora nie zaprosila mnie na rozmowy z menago. A samo dojscie do etapu testow bylo rownie ciezkim etapem. (do 3x sztuka...) E&Y (audyt) mial chyba najlatwiejsze testy. Wiele pytan z numerycznego powatarzalo sie zreszta dostaje sie arkusze z pytaniami ktore byly uzywane przez poprzednikow wiec czasem widac kto gdzie zakreslal :D Angielski latwy i werbalny rowniez. Rozmowa z menago przebiegla pomyslnie i dostalem oferte (A1) jeszcze w tym samym dniu. Bylem mocno zdziwiony bo nie uwazam sie za osobe znajaca finanse ani rachunkowosc. Deklaracja ze bede ciezko pracowal jak widac wystarczyla :) Z doswiadczenia (ponad 12 miesiecy) smialo moge powiedziec ze byly to najgorsze miesiace w zyciu. NIkomu nie polecam pracy w Big4. Dzien w dzien pracy bylo na min 10h a 12h to norma. Seniorzy siedza po 14h i wygladaja jak chodzace zombie. Praca jest niezwykle nudna, nie ma w niej absolutnie nic fascynujacego ani zmiennego. Non stop przerabia sie te same procedury, testy, formularze. Vlookup absolutnie wystarczy. Godzinami bedziecie wklepywac te same formulki a jedynie dane beda sie zmieniac oraz raz na jakis czas wykresik. Z kazdym pytaniem leci sie do klienta poniewaz wiedzy nikt dokladnej oprocz seniorow tam nie posiada. Czest trzeba sie uzerac z klientami ktorzy maja nas juz dosc i tych ciaglych pytan (bo wiekszosc wiele nie ogarnia) przez co jest duzo stresu i nieprzeyjemnych moentow. A do tego deadliny.... Ciagly neidobor ludzi i nadgodziny. Czlowiek staje sie absolutnie obojetny na wszystko dookola, siedzi zgarbiony i klika na swoim lapku a zycie ucieka. Jak ktos smiga po LuxMedach to warto czasami sie zapytac lekarza z czym zglaszaja sie ludzie z Big4. Mozna posluchac o schorzeniach kregoslupa osob przed 30, problemach z sercem, wrzody... Szok, ale tak to wyglada. Reasumujac, warto w takiej firmie sie przemeczyc rok, max dwa zeby zdobyc wpis do CV i jakas tam wiedze (uczymy sie sami do examinow ACCA/CFA bo inaczej out, a nie szkolenia bo to zart). Kumple po SGH pracuja w bankach za bardzo podobne stawki pracujac po 9h z tym ze rekrutacje sa o wiele bardziej wymagajace. Najwiecej placa FMCG gdzie pensje moga zaczynac sie od 7 - 9 brutto. Nierealne? A jednak... Zycze Wam udanych wynikow na rekrutacji i w przyszlosci zmiany na lepsza juz prace. Odpowiedz Link Zgłoś
eros88 Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 20.05.13, 21:27 Rozumiem ze audyt Cie tak zmęczył, a nie uważasz ze w doradztwie biznesowym byłoby ciekawiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corpo Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.05.13, 21:28 W doradztwie biznesowym spedzilem 3 miesiace. Myslalem ze bedzie to co innego, ciekawe projekty, finanse inwestycyjne.... Pomylilem sie i tym razem :) To nic innego jak due diligence czyli to samo co audyt z tym ze bardziej ogolne spojrzenie na to wszystko (bez zagladania w pojedyncze faktury, testy kontroli etc). A co gorsza osoby na najnizszych szczeblach (do A2) sa czesto oddawane do audytu zeby tam pomagaly. Rachunkowosc i nic wiecej. Troche mnie to zmartwilo, ale juz wiem ze w Big4 nie ma nic co by mnei interesowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corpo Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.05.13, 21:30 W doradztwie biznesowym spedzilem 3 miesiace. Myslalem ze bedzie to co innego, ciekawe projekty, finanse inwestycyjne.... Pomylilem sie i tym razem :) To nic innego jak due diligence czyli to samo co audyt z tym ze bardziej ogolne spojrzenie na to wszystko (bez zagladania w pojedyncze faktury, testy kontroli etc). A co gorsza osoby na najnizszych szczeblach (do A2) sa czesto oddawane do audytu zeby tam pomagaly. Rachunkowosc i nic wiecej. Troche mnie to zmartwilo, ale juz wiem ze w Big4 nie ma nic co by mnie interesowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
jason10 Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 27.05.13, 22:46 Corpo, mógłbyś napisać ile się zarabiało w zeszłym roku w big4 na a1? czy jak się non-stop wyjeżdża do innych miast, to się dostaję coś więcej za to? Jakieś diety? Jak wygląda kwestia nadgodzin? Dostaję się kasę za nie, albo chociaż realnie można dostać wolne godziny w zamian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 19:50 Czy ktoś wie ile się czeka na odpowiedż po ostatniej rozmowie z partnerem? (ey, a1) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malkonent Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.13, 21:43 Tyle ile trzeba. Co Ty chłopie myślisz, że Cię tam ktoś będzie poważnie traktował? :P Jak dobrze pójdzie to może za pół roku się odezwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rogi Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.nat.student.pw.edu.pl 22.05.13, 10:49 Czy to normalne, że zdałem wszystkie testy w EY, otrzymałem maila, że zostanę umówiony na rozmowę (test na początku marca) i potem kompletny brak odzewu? Na jakiego maila się tam można skarżyć (wiadomości przesyłane z automatu)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfgs Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: 195.205.254.* 22.05.13, 12:06 Ma ktoś odpowiedź po AC w KPMG ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 14:21 ja zostałam zaproszona na rozmowę po prawie miesiącu od testów, a następnego odzewu ze strony EY mogę się spodziewać w czerwcu, więc terminy są tam raczej odległe;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corpo Re: Rekrutacja 2013 do BIG4 IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.05.13, 12:04 Generalnie nie powinno to byc dluzej niz 2 tygodnie. Ale zawsze sa wyjatki wiec bez stresu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Praca w BIG 4 IP: *.protonet.pl 24.05.13, 22:36 Chciałam się zapytać jak wygląda praca na stanowisku administracyjnym w Wielkiej Czwórce. Czego można się spodziewać? Jak wygląda praca, jakie zarobki etc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Praca w BIG 4 IP: *.ists.pl 25.05.13, 13:03 Tak samo jak na praktykancie, tylko, że umowa o pracę no i pewnie trochę trudniejsze czasami zadania, choć to pewnie u tych co są 2 rok po praktyce. Kasa pomiędzy 4000 a 5000 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Praca w BIG 4 IP: *.protonet.pl 25.05.13, 14:16 Dziękuję za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 23:28 a ja mam takie pytanie : jakie są kryteria, którymi kierują się przy zapraszaniu studentów na testy w EA? jestem na V roku prawa, srednia 4,0, angielski biegle, niemiecki komunikatywny, roczne doswiadczenie w pracy w kancelarii + praca pro bono, roczny pobyt i praca w Wlk. Brytanii jako koordynator zespołu, a dostałem maila, że nie zaproszą mnie na testy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Praca w BIG 4 IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 15:28 Mam pytanie dot. zakresu obowiązków na praktykach w management consulting. jak zakres waszych obowiązków różnił się od pracy konsultantów? Czy wykonywliści zadania takie jak: kserowanie, etc. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: Praca w BIG 4 IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 20:52 EA czyli EY? Może nie spełniłeś jakichś kryteriów formalnych? Zresztą bym się nie przejmował. Uderzaj do innych firm a jak nie to przecież byle kancelaria pewnie z chęcią Cię weźmie na aplikację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Praca w BIG 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 21:45 jak tam wrażenia po AC w pwc w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Praca w BIG 4 IP: *.ists.pl 27.05.13, 00:08 Podobno ma być jeszcze jedna tura, wie ktoś kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Deloitte - rozmowa - praktyki - audyt IP: *.sm-gorczewska.com.pl 28.05.13, 00:29 czy moze ktos przyblizyc o co pytaja na rozmowie w DTT do audytu? chodzi mi o bardziej praktyczne rzeczy typu formuly w excelu, wiedza z finansow, pytania po angielsku itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harvey Re: Deloitte - rozmowa - praktyki - audyt IP: *.gemini.net.pl 28.05.13, 00:55 Jeśli chodzi o rozmowę, to po angielsku pytania są o Twoje wady/zalety. Oprócz tego ogólna rozmowa, np. jak reagujesz na nieuzasadnioną krytykę, jak zaksięgujesz jakąś operację, jak pracujesz w grupie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
eros88 Re: Praca w BIG 4 28.05.13, 19:19 Albo nie szukają nikogo na Twoje stanowisko, albo nie masz takiego doświadczenia jak oni potrzebują albo (co najbardziej prawdopodobne): obawiają się ze skończysz studia i pójdziesz do kancelarii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość MC Zarobki 2013 - ktoś wie? IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 18:46 Czy wiecie jak wyglądają zarobki na poziomie Asystenta w Audycie, w firmach z Wielkiej Czwórki? W szczególności w KPMG? Czy to prawda, że w biurach regionalnych płacą mniej? I ostatnie pytanko - czy osoby nie po praktykach w danej firmie dostają gorszą propozycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ItsMeAgain Re: Zarobki 2013 - ktoś wie? IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 19:11 mijo81, Ty pewnie będziesz wiedział ;>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: layne90 Re: Praca w BIG 4 IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.05.13, 23:06 Czy jest ktoś w stanie powiedzieć coś na temat godzin pracy na praktykach letnich? Są nadgodziny? Płacą coś za nie dodatkowo? Albo czy można "odebrać" sobie te godziny jakoś na koniec lub w trakcie praktyk? Jak wygląda sytuacja z weekendami i szkoleniami? Odpowiedz Link Zgłoś