Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca wykonywana a wykształcenie

IP: 217.153.87.* 11.01.08, 16:01
    Witam. W firmie w której obecnie pracuję wiele osób wykonuje pracę
    zupełnie inną niż ukonczony kierunek studiów. Napiszcie proszę o
    Waszych doświadczeniach z taką sytuacją. Jeśli zajmujesz się czymś
    innym niż wskazuje Twoje wykształcenie napisz co robisz, co
    skończyłeś. Tylko nie piszcie o skrajnościach gdy ktoś po studiach
    siedzi na kasie w markecie.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: taki jeden Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 16:13
        Po liceum zacząłem handlować na bazarach. Wybudowałem za zarobione pieniądze dom
        w wieku 24 lat i do tej pory mi się nieźle finansowo wiedzie. Rozkręciłem inne
        biznesy. Wykształcenie formalne nie ma w życiu żadnego znaczenia.
        • Gość: misio Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: 217.153.87.* 11.01.08, 18:58
          Dzięki za odpowiedź, ale chodziło mi bardziej o osoby po studiach
          zatrudnione w różnego rodzaju przedsiębiorstwach.
          • Gość: elektriker Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 19:22
            magister kierunku matematyczno informatycznego-wykłada kafelki w Irlandii, drugi
            po matematyce jest pomocnikiem magazyniera w hurtowni, inż. górnik po AGH jest
            nauczycielem informatyki, inż. metalurg - informatyk, inż. budowlaniec-uczy
            przedmiotów związanych z ekonomią, drugi inż. budowlaniec prowadzi praktyki
            zawodowe dla informatyków (o bosze). To na razie tylko tyle, jak mi się
            przypomną inni to napiszę, o przypomniało mi się lekarz ginekolog prowadzi skup
            makulatury.
            • Gość: misio Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 21:21
              Mówisz prawdę czy się wygłupiasz?
              • Gość: elektriker Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 07:50
                Nie wygłupiam się to są fakty a Ci ludzie to moi znajomi i wspólpracownicy.
        • Gość: fotech Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: *.chello.pl 13.01.08, 13:01
          Gdybyś jednak zdobyl wyksztalcenie, rozumiałbyś słowo pisane, i nie
          musiał ośmieszać.
          Moze warto jednak.
      • Gość: @@@ W mojej firmie IP: *.eu.org 11.01.08, 21:43
        magister politolog śmiga na widłowym jak szatan, w magazynie siedzi babka po
        kulturoznawstwie (świetnie sobie radzi!), a jest też dwóch magistrów po
        marketingu i zarządzaniu: jeden pod 3 latach pracy jako goniec jest już kierowcą
        zaopatrzeniowcem (awansowałem go, bo się przestał wymądrzać), a drugi od kilku
        lat ciągle zarządza Karcherem w myjni (poważnie! bardzo sobie chwali, bo może od
        czasu do czasu sobie dorobić myjąc samochody prywatne).
        • Gość: misio Re: W mojej firmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 22:44
          Za to ty nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz, a do tego kompleksy wyłażą.
          • wampir72 Re: W mojej firmie 12.01.08, 00:20
            Historyk - po studiach załapałem się do księgowości w niewielkiej
            spółce. Dziś jestem certyfikowanym księgusem - prowadzę własne
            biuro rachunkowe.
        • taki_i_owaki Re: W mojej firmie 12.01.08, 09:32
          niestety tacy debile pracodawcy jak ty sie zdarzaja. ale... w jednej
          manufakturze pracowalo 3 po studiach, gosc sie chwalil, ze prawnikow ma na
          tokarce i smial sie po co bylo sie uczyc. Po 3 miesiacach obudzil sie z reka w
          nocniku, bo przyszlo duuuuze jak dla niego zlecenie, a chlopaki dali dyla i
          naslali wszelkie mozliwe kontrole, nie wiem jak chlopina skonczyl ale akcja
          przednia.
          • Gość: misio Re: W mojej firmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 11:25
            Niestety szara, polska rzeczywistość. W normalnym kraju ceni sie ludzi
            wykształconych bez względu na ukończony kierunek. U nas takich się po prostu
            gnoi. Jakież to śmieszne, że osoba z wyższym wykształceniem nie może znaleźć
            pracy, aż w końcu w akcie desperacji podejmuje pracę którą może wykonywać ktoś
            kto nie skończył żadnej szkoły, byle tylko coś zarobić. Tego trzeba się
            wstydzić, a nie cieszyć się z takiego stanu rzeczy.
      • Gość: wstyd napisać Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: *.anonymouse.org 12.01.08, 09:11
        Wykształcenie: po prawie- mgr prawa. Wiek 28 lat.
        Zawód wykonywany: Magazyn jednego z wielkich marketów- przyjmowanie,
        wypakowywanie i przygotowywanie towaru do wywiezienia na sklep. Na
        razie jak widzę, mam za małe kompetencje bym mógł zostać wypuszczony
        na sklep i z dumą wykładać go na półki. Może już niedługo ten awans
        mnie dosięgnie. Tak bywa.
      • Gość: monia Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.08, 10:20
        u mnie kolega mgr inżynier (polibuda - fizyka) jest doradcą
        serwisowym
        • Gość: kobitka Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: 82.160.121.* 13.01.08, 15:44
          Skończyłam fizykę, pracuję jako specjalista w kadrach.
          • Gość: mala-mi Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: 84.38.160.* 14.01.08, 10:53
            3 lata w zawodzie-pedagog
            od wrzesnia:bezrobotna z perspektywami na ciekawa prace
            obecnie robie studia podyplomowe, niebawem zaczne prowadzic szkolenia

• ccutek Re: Praca wykonywana a wykształcenie 14.01.08, 14:32
        PW wydział elektroniki, 18 lat doświadczenia jako informatyk (od admina do
        kierownika działu informatyki). Bezrobotny - podobno jestem za dobry (tak
        twierdzą headhunterzy i potencjalni pracodawcy). Tylko jeden odważył się i
        powiedział że jestem za stary (48 lat).

Pozdrawiam
        • Gość: misio Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 16:54
          A tak trąbią, że informatycy problemów z pracą nie mają. Jeszcze chyba wiele lat minie nim osiągniemy standardy zbliżone do zachodnich. Powodzenia w poszukiwaniach pracy.
          • Gość: lena Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: *.sdl.vectranet.pl 19.01.08, 22:09
            od czterech lat pracuję jako kucharz w restauracji, podobno
            najlepszej w mieście - Ja - oczywiście ( magister)
      • Gość: Kim Re: Praca wykonywana a wykształcenie IP: *.ists.pl 19.01.08, 22:28
        Normalna sprawa, teraz większość nie pracuje w zawodzie. A Ty pracujesz?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka