Gość: ediedi IP: *.t-mobile.co.uk 22.01.08, 11:49 ktos mi podpowie jak znalezc prace w budowlance w Warszawie (remonty mieszkan)i ile mozna teraz zarobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trachachacha Re: wracam do Polski IP: *.chello.pl 22.01.08, 15:28 poszukac w necie lub zgłosic sie do urzedu pracy takich ofert jest wiele ...bardzo wiele. za cieżką charówe dostaniesz z 1500 zł . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: wracam do Polski IP: *.ols.vectranet.pl 22.01.08, 20:19 trachacha... pier..isz jak mały Kazio po duzym piwie.Ja mieszkam w Olsztynie i tu jako pomocnik (czyli praca u kogoś) na budowie masz min. 2tys. i wierz mi,że za ta kase chłopaki się nie przemeczają (co najwyżej piwo ich zmęczy) Co do tematu,jak masz pojęcie i będziesz robił sam,to możesz liczyć 3,5-4tys na luzie.W Olsztynie (gdzie jest zdecydowanie taniej jak w Wa-wie) położenie m2 terakoty to min.40zł i to po znajomości,z długim terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: wracam do Polski IP: *.domainunused.net 24.01.08, 13:02 W Katowicach pomocnik ma 7zł/h , i to oni najwięcej harują, bo najwięcej roboty jest właśnie przy noszeniu i dźwiganiu. Dodam, że w Katowicach są najwyższe zarobki w Polsce (Warszawa na 2 miejscu) więc nie wiem jak w twoim Olsztynie można zarobić 2000 , chyba z nadgodzinami pracując codziennie po 13h Odpowiedz Link Zgłoś
kxiadz Re: wracam do Polski 24.01.08, 15:32 Pawel co masz na mysli ze w Katowicach sa najwyzsze zarobki ?:O Masz chyba na mysli np.:www.chorzowska50.pl,bo "za rogem" juz nie jest kolorowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fen Re: wracam do Polski IP: *.chello.pl 22.01.08, 20:34 wracaj, wracaj:) bo ja się właśnie przymierzam do generalnego remontu łazienki a ceny i terminy mnie przerażają... ;) A tak na poważnie - zielonego pojęcia nie mam ile można zarobić w tym fachu w skali miesiąca, ale chyba nie mało, u nas w tej chwili ciężko znaleźć kogoś do remontu, trzeba czekać w kolejce przez kilka miesięcy... Może się odezwie ktos kto w tym siedzi, ale wątpię, bo tacy w tej chwili nie narzekają na brak pracy i pewnie nie czytają forum "praca"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fen Re: wracam do Polski IP: *.chello.pl 22.01.08, 20:40 nawet sama się zastanawiałam nie raz czy się nie "przebranżowić", ale chyba bardziej bym się nadawała do wytwarzania artystycznych kafli i terakoty niż do równiutkiego kładzenia kafelków...;) ale malować ściany mogę jak najbardziej:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek1234-dwa Re: wracam do Polski 23.01.08, 08:40 Uprzejme dzieki za informacje,ja wracam 22-ego lutego,mysle ze bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek1234-dwa Re: to źle myślisz 23.01.08, 08:50 Od 10 lat pracuje w budowlance,mieszkam 2 lata w Szkocji.Wiem ze obecnie sa problemy w Polsce z fachowcami. Mysle ze bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: to źle myślisz 23.01.08, 09:25 Bedzie dobrze, ale jesli sam zalozysz firme. W przypadku zatrudnienia sie u kogos- moze byc roznie. Nadal pokutuje wsrod pracodawcow roszczeniowa mentalnosc ograniczona tylko odrobine dzieki emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
risteard Wracaj... 24.01.08, 13:36 I zakładaj tutaj własną firmę budowlaną. Terminy będziesz miał obłożone z wyprzedzeniem rocznym. Tak przynajmniej jest na Śląsku i Podbeskidziu. Stawki - podobne jak w UE. Odpowiedz Link Zgłoś