Dodaj do ulubionych

Firma Artemida Warszawa

IP: *.jmdi.pl 29.04.08, 15:14
Ogloszenie brzmialo tak:
"Polskie przedsiębiorstwo handlowe zatrudni do działów:
administracyjnego, handlowego, magazynowego. Zarobki 1388-2749,
także studenci zaoczni. Tel. 022 4903293".

Zaproszono mnie na rozmowe,ale byla ona conajmniej dziwna.Z tego co
Pani powiedziala jak poprosilam o wiecej informacji na temat
firmy,ze zajmuje sie branza finansowa,kosmetyczna i jakas tam
jeszcze.
Czy ktos ma jakies doswiadczenia z ta firma?
Siedziba firmy jest na Konstruktorskiej 10.
Jutro mialabym miec rozmowe,ale nie wiem czy to nie jakas akwizycja.
Szkoda mi czasu na takie spotkania.
Obserwuj wątek
    • Gość: Max Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 00:31
      Jak pójdziesz na tą rozmowę i będziesz wiedziała co i jak to daj znać bo też mam
      tam zaproszenie ale nie wiem czy warto
    • Gość: Daria Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 17:15
      Ja również dziś miałam się zgłosic na rozmowę w sprawie pracy w tej
      firmie. Jestem z wykształcenia mgr inż. informatyki, 6 lata praktyki
      w administracji państwowej. Obecna praca jest ok ale za mało płatna.
      Po przeczytaniu wszystkich ofert zamieszczonych w necie przez tą
      Firmę zmieniłam zdanie. Interesują mnie tylko poważne oferty.
      • Gość: Daria Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 17:19
        Jeśli coś wiecie na temat tej firmy to dajcie znac. A może jednak
        warto? Sama nie wiem. Czekam
        • monika0003 Re: Firma Artemida Warszawa 08.05.08, 15:57
          dajcie znać jak będziecie coś wiedziały więcej na ten temat ja tez dostałam
          takie zaproszenie ale jak to jakaś lipa to szkoda czasu...ma któraś rozmowę
          jutro rano????
          • Gość: rainbow Re: Firma Artemida Oszuści! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 13:31
            NIE POLECAM!PIC NA WODĘ! SZUKAJĄ NIEWOLNIKÓW DO DARMOWEJ PRACY.
            O
            głoszenie standardowe umieszczone jak w nagłówku. Potem zaproszenia na spotkania. Długo nie mówia o co chodzi. Potem mamia struktura firmy i sporymi zarobkami podają że ok 2000 netto plus to co zarobisz sprzedając umowy tele2 podszywając się zreszta pod telekomunikacje. O

we szkolenia to nic innego jak wyjazdy poza Warszawe na tzw. ,,żywca" Ci co przyszli na szkolenia biegają po domach na wsiach i małych miasteczkach namawiając ludzi do zmiany posiadanego abonamentu w TP na niby tanszy w tele2 (podszywając się zresztą pod TP sa na początku..) U

Umowa współpracy, którą proponują największym naiwniakom, lub osobom młodym nieznającym się na rynku pracy to: Umowa zlecenie na 3 tygodnie na tzw próbę. UMOWA JEST BEZPŁATNA przez całe 3 tygodnie!!!!!!! Czyli pracujesz na ich rzecz codziennie przez 3 tygodnie po 9 godzin BEZ WYNAGRODZENIA!I nazywają to szkoleniem bezpłatnym! S..y
            Po tym okresie umowa stala jest tylko na prowizje od sprzedanych umów, nie ma podstawy wynagrodzenia!

Szkoda czasu. Omijajcie tą firmę z daleka, włącznie z banialukami opowiadanymi przez osobę reprezentującą firmę artemida na rzecz tele2. Ciekawe czy tele2 wie o tych procederach, bo za chwilę okaże się że będzie kolejna ,,bomba" w PR. Jeżeli ktoś z was zobaczy podobne ogłoszenie z telefonem kontaktowym 22 490 32 93 i propozycje spotkania z niejakim Panem Piotrem (nazwiska podać nie moge, ale ma sporo wspólnego z nabiałem..)
    • Gość: Dziuba Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.gprs.plus.pl 08.05.08, 16:40
      Hej, wczoraj byłam na takowej rozmowie. W sumie zrobili na mnie
      całkiem niezłe wrażenie, szef firmy całkiem konkretny a do tego
      nieźle przystojny :P biuro wyglądało fajnie, choć strasznie ciężko
      tu trafić.warto wpaść i pogadać, może coś wam podpasuje a jak się
      nie spodoba to zawsze te parę kalorii po spacerku mniej :)Fakt że
      przez telefon mało mówią ale szefa można już wypytać o wszystko. Big
      Pozdro. Dziuba
      • Gość: monika0003 Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 19:14
        no i dostałaś jakąś konkretną propozycję??:)z tego co wiem to jest
        gdzieś w dzielnicy mokotów.jak tam trafić z centrum??pozdrawiam
        cieplutko:)
        • Gość: Dziuba Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.gprs.plus.pl 09.05.08, 11:40
          Dostałam propozycję i mam mieć tzw. dzień szkoleniowy.Zapowiada się
          nieźle.Z centrum to najlepiej chyba tramwajem 17, albo do pól
          mokotowskich i też 17 lub 4 i 18 bo one teraz chyba trasę zmieniły i
          jeżdżą Wołoską. Tylko wiesz co, to jest taki strasznie duży teren na
          tej konstruktorskiej wiec kieruj sie czerwonym szyldem firmy chyba
          Cybada czy Cykada, jakoś tak.Również pozdrawiam gorąco. Dziuba.
          • Gość: lalka Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 18:13
            słuchajcie byłam wczoraj na rozmowie w tej firmie. i mam mieć jutro jakieś
            szkolenie. ale jak czytam wasze wpisy to mam lekka obawę bo pewnie jutro zrobia
            zbiegowisko i ostrą selekcję :(
            • Gość: anulka Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 19:08
              a tez zostałam zaproszona na szkolenie czy ktos juz byl jest sens
              tam jechac cos mi tu nie pasuje niby takie duze zarobi ale czy to na
              zasadzie ile zrobisz tyle bedziesz mial??? prosze o odp/!!!!!
              • Gość: nowy81 Firma Artemida Warszawa IP: *.chello.pl 13.05.08, 21:25
                trzeba iść i zobaczyć...przecież nikogo nie zabiją... chyba :) dzisiaj byłem na
                rozmowie i było ok. Sympatyczny i bardzo wyluzowany pan ze mną rozmawiał.
                • Gość: anulka Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 22:06
                  no ze mna tez!!!
                  było sympatycznnie iii tak obiecujaco ale duzo sie slyszy o firmach
                  i ich niby szkoleniach a wyglada to tak ze maja darmowa sile
                  robocza...tak co dzien kto inny heh.....nie wiem widze ze u
                  wszystkich rozmowa wygladala identycznie ciekawa jestem czy
                  znalazla sie jakas osoba ktorej nie zaproponowano szkolenia????
                  • Gość: rob Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 11:58
                    Byłem na szkoleniu, zrezygnowałem w połowie dnia. czysta
                    akwizycja. :) Chodzi sie od domu do domu. :)
                    • Gość: anulka Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 19:22
                      dobre!!!
                      tak myslalam ze tak to bedzie wygladac!!
                      dobrze ze nie jechalam stracila bym tylko czas!!!
                      to gadanie o 4 ts ze handlowiec zarabia jak by firma dawala takie
                      atrakcyjne zarobki to siedziba tez by wygladala atrakcyjnie aaa too
                      biuro to niemalze zrobione jest w kurniku...no w sumie trzeba od
                      czegos zaczac hehehehhe DZIEKI ROB za informacje:)))
                      • Gość: Wiolka Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 11:41
                        Słuchajcie ja również zostałam zaproszona na to spotkanie na
                        poniedziałek 19.05.08 i nie wiemco mam zrobic bo jak czytam wasze
                        opinie to mam coraz wieksze obawy. Może mi ktoś pomóc ipowiedziec
                        jak wygladało to szkolenie,rozmowa kwalifikacyjna, i czy wogole
                        warto tam jest jechac bo pracuje i nie wiem. Z gory dzieki
                        • Gość: blacky Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.chello.pl 18.05.08, 12:29
                          A jak to jest z zarobkami, odnosnie pracy przedstawiciela
                          handlowego? Jest jakas podstawa?
                        • Gość: ona Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 19:23
                          tez mam miec spotkanie na 19.05. ale juz sama nie wiem czy jechac
                          czy nie... mam mieszane uczucia jak to jakas akwizycja to strata
                          czasu.
                          • Gość: rob Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 10:03
                            Skusił się ktoś ? Zarobki jakie oferują to 2000-4000 zł brutto, więc
                            żadne kokosy patrząc na to ile trzeba sie nalatać.
    • Gość: ...... Re: Firma Artemida Warszawa IP: 83.238.212.* 21.05.08, 16:32
      Znam faceta, który tam pracuje. Miesiecznie ma na rękę ok 3500 zł.
      Sami zdecydujcie czy warto.....
      • Gość: MARIKA Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 17:34
        Właśnie wysłałam do tej firmy swoje cv a chwilę potem znalazłam
        Wasze opinie. No cóż powiem wygląda to niezbyt zachęcająco. Czy jest
        może ktoś kto na własnej skórze poczuł pracę w tej firmie? Nie wiem
        czy opłaca mi się rezygnować zmojej dotychczasowej pracy.
        • Gość: kamyk Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.elartnet.pl 23.05.08, 17:12
          witam to widze ze nie jestem jedynym szczesciarzem,ktoremu udało sie
          umowic na spotkanie kwalifikacyjne :) mam je w poniedziałek o 10-
          11,nie wiem czy isc, czy ktos z Was moze cos wiecej o tym
          powiedziec?? pozdrawiam i do poniedziałku :) milego weekednu!!
          • Gość: wkręcona Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 10:49
            Niestety tam byłam na tzw szkoleniu, namawianie na tele2 - od domu
            do domu - a z tymi zarobkami to niezłe jaja - pan z którym wyszłam
            wyglądał jakby zarabiał 1000 zł, a nie 3000 - PORAŻKA!!!
            • Gość: kejt Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 21:49
              Naprawdę to akwizycja?? wczoraj wysłałam CV a dziś się odezwali...zaproszono mnie na rozmowę i nie wiem czy iść:(:(
              • Gość: malinka Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 15:31
                no właśnie mnie też zaprosili dzisiaj na rozmowe...ale jesli to
                rzeczywiscie jakies namawianie ludzi i chodzenie od drzwi do drzwi
                to ja podziękuję..
                • Gość: aga Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 12:33
                  ja tez wyslalam moje cv i dzisiaj do mnie dzwonili zebym przyszla w poniedzialek
                  na rozmowe, teraz zaczynam sie zastanawiac czy warto isc bo zadna akwizycja mnie
                  nie interesuje :/ prosze aby wypowiedzial sie ktos kto ma juz jakies
                  doswiadczenie z ta firma, bo jak do mnie dzwonili to mowili ze potrzebuja osob
                  nie tylko na stanowisko przedstawiciela ale jeszcze do pracy w biurze i
                  magazynach, moze komus proponowali tez cos takie juz na tej rozmowie
                  czekam na jakies informacje :)
                  pozdrawiam
                  • Gość: dAWEK Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:26
                    syf gó.. malaria,,,ciągają cię po domach, podszywają się pod np Tp
                    sa i mówią o TELE2....Wiem co mówie bo się naciołem jak ktoś ma
                    dalsze pytania to mój e-mail dawid.rodak@autograf.pl napenwo odpowiem
                  • Gość: daw Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:29
                    uważajcie też na firme na ulicy żelaznej, ogłoszenie dotyczyło
                    sprzedaży telewizji N tosamo gó..
                    • Gość: Pepe Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 16:08
                      Zdecydowanie nie polecam czysta strata czasu!!!!
                      • Gość: karolajna Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 17:41
                        Do mnie też przed chwilą zadzwoniła babka,żebym jutro rano przyszła
                        na rozmowe.Powiedziała,że minimalne zarobki to 1670 zł.Ale dobrze,ze
                        znalazłam to forum, bo tylko niepotrzebnie bym tam jutro pojechała.
                        • Gość: zenek Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 23:41
                          Oni zawsze odrazu dzwonia i Gratuluja he ale nie warto w to wchodzić
                          Wystarczy odpowiedziec sobie na pytanie po co tylu ludzi potrzebuja
                          i czemu cały czas jest ogłoszenie Byłem widziałem pracowałem NIE
                          POLECAM!!!
                          • Gość: Iru Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.acn.waw.pl 18.06.08, 15:39
                            Dzieki wam internałci i waszym opisom ja też nie strace czasu jak
                            piszecie że to gó.... to wam wierzę ja podobnnie naciałem się na
                            ulicy Widok 8 też tele 2 syf
                            • Gość: agata Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.sggw.waw.pl 19.06.08, 12:24
                              To była firma COBRA GROUP też dałam się oszukać.
                              • Gość: zhrrr Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.chello.pl 20.06.08, 15:17
                                przed chwilą do mnie zadzwonili, dzięki za ostrzeżenia i powodzenia!
                          • Gość: Obciach Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 13:27
                            Ja tez mam miec jutro spotkanie w tej pseudo firmie ale widze ze to
                            jest wielki fajans
    • Gość: agata Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.sggw.waw.pl 19.06.08, 12:21
      Słuchajcie po waszych opiniach widzę że to kolejna przykrywka tele2
      przeszłam rekrutację i dzień próbny w firmie CobraGroup i szczerze
      czułam się jakbym miała pranie mózgu, te wszystkie obietnice
      wysokich zarobków, awansu i skuteczności merketingu bezpośredniego
      to stek bujd.

Nie radzę szkoda czasu.

• Gość: Damiano Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.centertel.pl 20.06.08, 16:02
        To dobrze że trafiłem na to forum bo nic o tej firmie znależć nie mogłem...a
        dostałem dzi
        ś tel z propozycją spotkania w poniedziałek między 17-18 ale juz wiem że mnie
        tam nie będzie...:)
        • Gość: Ewelina Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.aster.pl 21.06.08, 15:03
          witam wszystkich właśnie pare minut temu dostałam telefon z tej
          firmy z propozycją spotkania w poniedziałek między 17 a 18 ale po
          przeczytaniu waszych opinii na temat tej firmy pójdę chyba w
          poniedziałek na rowerek w tym czasie ;) pozdrawiam i miłego
          poszukiwania NORMALNEJ pracy a nie akwizycji :)
          • Gość: ADHD Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 16:24
            Cześć

Też jestem umówiony w najbliższy poniedziałek między 17 a 18.
            Ale nie wiem bo moje ogłoszenie dotyczyło pracy na miejscu...
            Tak czy inaczej ja mam zamiar iść tam i zobaczyć o co chodzi.
            Jeśli ktoś jest umówiony na ten sam dzień i godzinę mogę zaoferować
            swoje towarzystwo – może to jednak nie jest akwizycja będzie cool i
            będziemy współpracownikami.
            Jeśli jest ktoś chętny to proszę oto moje GG: 1159453
            A tak przy okazji to pytanko mam do kolegi rainbow czy w umowie jest
            napisane że pracujesz za Free? Bo jeśli nie to w świetle prawa
            możesz domagać się wynagrodzenia tak stanowi kodeks pracy.
            I chciałbym zaznaczyć iż koleżanka monika0003 troszkę się myli bo
            ulica Konstruktorska mieści się na Ochocie a nie na Mokotowie...

Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w szukaniu Dobrze Płatnej
            pracy.
            • Gość: Asia Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.aster.pl 21.06.08, 19:23
              czesc
              no to widze ze poniedzialek godz. 17- 18 jest dosyc niezle
              oblegany :D takze nie ma co sie pchac skoro tyle osob zapraszaja,
              zawsze kogos wybiora... pozdrawiam
              • Gość: Marklu Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.gprs.plus.pl 21.06.08, 20:27
                Ja takze mam zaproszenie na rozmowę na 17-18!!! ale wydaję mi się to
                jakaś bujda!!! Ktos na forum artemidę porównywał z cobrą z ulicy
                widok 8! Byłem tam na rozmowie i szkoleniu i jeżeli jest tak jak tam
                to nie polecam!!! mamią Cię zarobkami do 3000 na tydzień i ogólne
                pranie mózgu Ci robią a tak naprawdę to zwykła akwizycja!!! Tylko w
                Cobrze odwiedzasz tylko firmy a w artemidzie z tego co piszecie to
                też osoby prywatne!!! Nie wiem czy tam iść???
                • Gość: Asia Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.aster.pl 21.06.08, 21:17
                  no wlasnie, iść tam? czy szkoda czasu i szukac czegoś normalnego...
                  chyba mnie tam nikt nie zobaczy w poniedzałek :)
            • Gość: Ewelina Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.aster.pl 22.06.08, 09:53
              do gościa Adhd:
              ulica konstruktorska mieści sie na mokotowie więc poprzednia
              koleżanka dobrze mówiła. Mieszkam na ochocie i nie ma tutaj takiej
              ulicy!!! a z rozmowy telefonicznej którą wczoraj przeprowadziłam z
              pracownikiem tej firmy wynikało jednoznacznie że szukają jeleni
              którzy będą biegać po mieszkaniach i wciskać ludziom kity o super
              promocjach związanych z telefonem stacjonarnym. Jeżeli ktoś lubi
              biegać po mieszkaniach i błagać ludzi o podpisanie umowy to ok
              możecie iść na to spotkanie ale sądzę że jest tutaj wiele osób które
              wolały by prace w przedziale 8-16 odwalić swoją robotę,dostać
              należne wynagrodzenie na koniec miesiąca i na stare lata nie mieć
              żylaków na nogach od biegania ;) a tak fakt faktem taka akwizycja to
              nie jest na dłuższą mete a i zarobki też nie są zadawalające...
              chyba się ze mną zgodzicie???

• Gość: lidzia Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.08, 20:54
                ja też dostałam zaproszenie w poniedziałek 17-18 ale dobrze że weszłam na to
                forum. zamiast iść na to spotkanie tak liczną grupą to może na piwo do baru
                lepiej wyskoczyć.;)
                • Gość: ADHD Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 22:57
                  LoL, lidzia ja jestem za...
              • noemi01 Co za bezpodstawny negat.... 24.06.08, 16:09
                akurat ja sie nie zgodze z twoja opinia bo zeby wyglashac swoje zdanie na jakis
                temat trzeba sprobowac tego o czym sie mowi a negacenie innych na podstawie
                wlasnych domyslow jest dla mnie bzdura... ja pracuje w artemidzie od roku i
                prowadze juz swoj wlasny oddzial i bardzo duzo zarabiam a zaczynalam jak kazdy w
                tej firmie i nikiomu sie nie wciska kitu i nie blaga o podpisanie umowy tylko
                sie kazdego informoje o zmianach ktore beda wchodzily wiec kolejny raz sie
                mylish apropo zarobkow to sa zadowalajace bo nie znam zadnej firmy ktora dalaby
                na dziendobry od 1300 na dwa tygodnie...mash racje do do tego ze to nie jest na
                dluzsha mete bo faktycznie nie jest bo ta firma stawia na ludzi chcacych sie
                rozwijac i chcacych shybko awansowac a nie wiem czy o tym wiesh ale przy kazdym
                awansie jest podwyzka....ale to tylko dla ludzi ktorzy chca cos w zyciu osiagnac
                a jezeli ak jak mowish shukash pracy na 8 godz to oki twoja wola ale za 20 lat
                nadal bedziesh zarabiac na takim stanowisku 1500 i na starosc bedzie ci zawshe
                brakowac kasy bo nie slyshalam o pracy osmio godzinnej w ktorej zarobish ponad
                3 tysiaki a wsklepie hmm mozna awansowac na kierownika wshystkich kasjerow hehe
                i zarabiac 1800 z tym ze nadluzsha mete byc tylko kierownikiem ktorego po kilku
                latkach wygryzie ktos nowshy hmmm nuda......i wybacz ale jezeli ktos mysli o 8
                godzinnej pracy i o zarobkach menagera to buja w oblokach i do knca zycia
                bedzie miec tylko i wylacznie marzenia bo patrzacna realia nashego kraju to
                tylko ceny ida w gore a pensje stoja wiec za jakis czas ludzie chcacy ciepla
                posadke za 1300 beda tylko na kredytach bez wiekshych perspektyw na zycie
                jedynym celem takich oso bedzie tylko przezyc od 10 do 10 i splata kredytu na 30
                lat....w zaden sposob nie mam zamiaru cie obrazac tylko dziwie sie ze ludzie
                mowia ze chca zyc w dostatku i chca sie rozwijac a shukaja pracy za 1300 zeby
                sie nie narobic ...dlamnie na chwile obecna liczy sie to ze stac mnie na to na
                comam ochote i mam swiadomosc zeidac do sklepu niemushe patrzec na ceny tylko
                bioreto co mi sie podoba a dlaczego dlatego ze zeby sie dorobic czegos trzeba
                troche wysilku wlozyc w pracw bo wiadomo ze nic za darmo nie dadza i wcale sie
                nie chcwale tymze mam kase tylko probuje ludziom uswiadomic ze mozna sie na
                serio dorobic bo ja na poczatku tez mialam debet na koncie a teraz widze
                roznice :)warto wshystkiego sprobowac i sie nie zniechecac tym ze ktos cos
                powiedzial jak sie samemu nie sprawdzi to sie nigdy nie bedzie pewnym co sie
                stracilo a sugerowanie sie tym ze ktos sie domysla o co chodzi albo slyshal z
                kad tam ze to zle jest pojsciem na latwizne .....bo jednemu sie nie spodoba a
                10-ciu kolejnym osobom podpasuje ....WIEC KONCOWA MOWA HEHE BEZ NEGATOW BO JAK
                KTOS NIE WIE JAK JEST NA SERIO W ARTEMIDZIE W GERGEDANIE CZY W DIACONIE TO NIECH
                SIE NIE WYPOWIADA ZANIM SIE NIE PRZEKONA :))) BUZKA DLA WSHYSTKICH JUICE-MENOW
                HIHI :))
                • Gość: Ewelina Re: Co za bezpodstawny negat.... IP: *.aster.pl 25.06.08, 14:33

JAK SIĘ NAUCZYSZ KOLEGO DOBRZE PISAĆ TO WTEDY POGADAMY!!! I NIE
                  WCISKAJ MI TUTAJ KITU ŻE W 2 TYGODNIE MOŻNA ZAROBIĆ 3000ZŁ I TO
                  CHYBA TY NIE ZNASZ POLSKICH REALIÓW ŻE W ŻADNEJ FIRMIE NIE DADZĄ CI
                  3000 ZŁ NA POCZĄTKU ANI NA KOŃCU SWOJEJ KAREIRY!!! CO TY KU.. (ZA
                  PRZEPROSZENIEM) Z CHOINKI SIĘ URWAŁEŚ???!!! JAK PARCUJESZ TO PRACUJ
                  I GÓWNO CI DO TEGO CO INNI LUDZIE PISZĄ NA TEMAT TEJ FIRMY I JAKIE
                  MAJĄ ZAMIARY I PLANY W SWOIM ŻYCIU!!! NARA
                  • noemi01 czytaj ze zrozumieniem --> ewelina 25.06.08, 22:13
                    jezlei bys byla w firmie to bys sie przekonala ze spokojnie mozna wyciagnac
                    spokojnie 3 tys ale na miesiac czytaj dokladnie a nie sie burzysh bo ja nie
                    obrazam nikogo a tym bardziej nie przeklinam bo to nie ma sensu poza tym gdybys
                    tak jak juz wczesniej mowilam czytala dokladnie to bys sie dowiedziala ze kazdy
                    ma prawo do swojego zdania i ja tego nie neguje ale nie mozna oceniac czegos
                    czego sie nie doswiadczylo to tak jak bys powiedziala np ze najnowshy hit feel
                    jest beznaddziejny bo tak powiedziala kolezanka no na logike bez sensu nie
                    dowiesh sie czy jest fajny czy beznadziejny jezeli go nie posluchash a noz ci
                    sie spodoba bo kazdy lubi co innego logiczne tak samo jest z praca jeden lubi
                    ciepla posadke i spokojny tryb zycia a innny w recz przeciwnie....co do planow
                    innych wiesh shczerze to mnie to obchodzi tyle co zeshlo-roczny snieg nawiazalam
                    tylko do tego ze to co niektorzy mowia jest sprzeczne z tym czego oczekuja bo
                    chca zarabiac kokosy a shukaja pracy najchetniej po 3 godz dziennnie <nie mam
                    nic przeciwko fajnie by bylo ale sama powiedz czy to realne....> jescze raz
                    powtarzam ja nikomu niczego nie narzucam i w zaden sposob nie chce nikogo urazic
                    czy obrazic bo to jest zbedne tylko chodzi o to ze po co negacic innych tylko
                    dlatego ze ktos tam powiedzial ze jest glupia praca dajmy shanse kazdemu sie
                    przekonac bo kazdy jest inny logika....i bez obrzucania miesem i bez nerwow bo
                    to nie o to chodzi pozdrawiam Cie Ewelinko :)
                    • Gość: Gosc Re: czytaj ze zrozumieniem --> ewelina IP: *.acn.waw.pl 02.07.08, 13:25
                      Ja to mysle ze kolezanka Noemi to broni swojej firmy - udało jej sie
                      moze lepsza posade złapac niż akwizycja i wciska desperatom ze mozna
                      tu zbic kokosy.Nie musisz tak wiejsko pisac NOEMI zeby udowadniac ze
                      jestes zajebista.pisz normalnie
                • Gość: ha ha ha Re: Co za bezpodstawny negat.... IP: *.jmdi.pl 25.06.08, 14:46
                  ha ha ha ha .
                  Co za sciema.Takie kity to sobie mozesz wciskac jakims glupkom.
                  Ta firma to jedno wielkie naciagactwo i akwizycja.
                  Super,ze ci odpowida taka praca.Nie wszyscy sa tak malo ambitni ...
                  • noemi01 ....... 25.06.08, 21:54
                    co do ambicji hmm wybacz ale ja mierze wyzej niz 1300 na miesiac wiec nawet nie
                    sugeruj ze mam brak ambicji....poza tym forum o ile sie orientujesh polega na
                    wymianie zdan i opini a obrazac sobie mozesh swoich ziomkow a nie mnie bo ja nie
                    obrazam nikogo a co do opini to nie rozumiem jak mozna oceniac cos o czym sie
                    tylko slyshalo....ja tylko mowie jak jest w tej firmie bo sie przekonalam
                    pracujac tam i nikogo nie mam zamiaru namawiac czy przekonywac bo kazdy ma prawo
                    do swojego zdania tylko bez sensu jest mowic o tej firmie skoro sie nawet nie
                    sprobowalo...jak ktos woli pracowac 8 godzin potem cieple laczki i do domu to
                    oki to jest indywidalna sprawa i ja tego nie neguje ale jezeli komus sie nie
                    podoba praca z ludzmi to nie musi kazdego nastawiac anty bo ludzie sa rozni ...a
                    co do tego co ktos tam napisal ze to sciema bo ciagle firma zmienia nazwe to juz
                    tlumacze faktycznie sa co i rush nowe nazwy a to dlatego ze sa otwierane nowe
                    oddzialy i kazdy nowy oddzial dostaje nowa nazwe logiczne....
                    ps. ja nikomu nie kaze w to wierzy bo zeby uwierzyc trzeba sie samemu
                    przekonac....co do akwizycji sa rozne dzialy w tej firmie i nie tylko akwizycja
                    bo nie mowie ze nie ma takiego dzialu zawshe byl i bedzie na swiecie handel i
                    to sie nie zmieni a nikt do tej pracy nie zmusha ale kazda firma zajmuje sie
                    roznymi rzeczami a jak ktos chce dokladnie sprawdzic o co chodzi to niech
                    poczyta sobie informacje na temat macierzystej firmy z ktorej sie wywodza min
                    artemida gergedan diacon itp. glowna firma to dn-max znajdujaca sie w stanach
                    zjednoczonych i zajmuje sie promowaniem innych swiatowych firm takich jak min
                    general electric disney corporation nom tele 2 canal + cyfrowy telewizja n
                    rozmaite banki i roznego rodzaju klubami sportowymi itp itd
                  • Gość: gość nieudacznicy bez 2zł w kieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 14:47
                    nie chce mi sie pisac wiec powiem krótko.Bezrobotni wiecznie z cv na
                    2strony.Zamiast pisać wezcie sie do roboty bo jak sie juz pracuje w
                    handlu to trzeba sprzedawać jak nie umiecie to na kase do biedronki
                    i wtedy bedziecie mieli problem jak przyjdzie wyplata 800zł, przez
                    cale życie.typowe nieroby pieniądze byście chcieli za damski za
                    ściemnianie.Na całym świecie sprzedaz bezposredna jest normalnym
                    czynnikiem i wielkie korporacje dzieki temu stają sie jeszcze
                    wieksze i ludzie dorabiają się dużych fortun.a nie narzekacie ze zle
                    ze ciezko jak 90% ludzi w tym kraju.Mi też nie wyszło w takiej
                    firmie ale wiem że nie dałem rady a nie szukam wymówek bo są
                    przykłady i jest to naprawde dobry biznes ale trzeba się nadawać ja
                    niestety się nie nadaje a wam nie udało sie to przyjmij z
                    pokora że tobie nie wyszło i sie nie nadajesz i pewnie do niczego a
                    nie krytykujesz ludzi którzy mają wiecej od ciebie i są zadowelni z
                    zżycia bo ich na wszystko stać.Szorujcie dalej na rozmowy w sprawie
                    pracy.Oczymś to świadczy co?że nic nie macie i na garnuszku ciągle u
                    rodziców i cv na dwie strony.Nic dziwnego że nas tak świat
                    spostrzega.jesteście wszyscy żałośni nara,a przynajmniej wa-wa sie
                    bogaci bo więcej biletów na miejskie autobusy sprzedają.
                    • Gość: GOSC Re: nieudacznicy bez 2zł w kieszeni IP: 188.33.101.* 02.06.09, 19:28
                      nie krytykuj innych!!! pracowaład kiedys w gergedanie . jednym słowe jest to
                      burdel. pracowałam tam 3 mies. kiedys uwazałam,ze 2 tys zł. z prowizji i o 7
                      rano w pracy to jest ok.ale myliłam sie. wiesz kliedy zorientowałam sie ,ze
                      Piciu jest ostatnim h... jak poszłam do szpitala ze swistkiem który od nich
                      dostałam,ze niby jestem ubezpieczona,po czym pani z recepcji wysmiała mnie,a po
                      tyg. przyszedł rachunek za 2 dni pobytu w szpitalu w wysokosci 500zł!!! wiec nie
                      piepsz głupot,ze to dobra firma!!!! kłamia ludzia w zywe oczy(sam innym
                      kłamałam) PO PROSTU SZUKAJCIE NORMALNEJ PRACY... W TYM BURDELU JEJ NIE
                      ZNAJDZIECIE...
                      • Gość: Artur Re: nieudacznicy bez 2zł w kieszeni IP: 195.184.82.* 09.07.09, 02:37
                        Uwaga na ta firme.To jest tak naprawde ta sama firma zerujaca na
                        ludzkiej najwnosci co firma z ul.Dominikanskiej 17 OPEN MIND. Teraz
                        obecnie zajeli sie wciskaniem Cyfry plus.Wiec omijajcie ich z daleka
                        i jako pracownicy i jako klijenci.Acha i pamietajcie ze zawsze (jako
                        klijenci) od podpisanej umowy macie 10 dni na odstapienie od odniej
                        bez podania przyczyni i bez ponoszenia jakichkolwiek konsekwencji...
                    • Gość: mig Re: nieudacznicy bez 2zł w kieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 19:01
                      Po chu* te twoje żałosne KWALIFIKACJE?! jak trafisz na ludzi którzy NIE CHCĄ
                      NIC KUPIĆ OD CIEBIE choćbyś się zes*ał to ty zostaniesz z 2 zł w kieszeni
                      NIEUDACZNIKU!!!!!! ta, za przeproszeniem, firma jest dziwna i nawet na rozmowie
                      kwalif. gó*no sie dowiesz! ja byłem i miałem iść na drugi dzień na dzień próbny
                      na wydział handlowy. Ale na szczęście przeczytałem komentarze i wolałem w to
                      miejsce pojechać z CV do normalnej firmy, w której pracuje już od prawie roku na
                      umowie o pracę na cały etat. I zarabiam ponad 2300 zł na rękę. I bez żadnego
                      latania po chałupach i trzęsienia dupą czy uda mi się wyżyc do pierwszego.
                      AKWIZYCJA TO NAJGORSZY CHŁAM JAKI MOŻE BYĆ!!! Powodzenia człecze!
                • Gość: Pinki Re: Co za bezpodstawny negat.... IP: *.chello.pl 25.06.08, 22:43
                  Droga Noemi-intelektualistko spod Pcimia. Naucz się pisać po polsku
                  twój elaborat na temat super pracy bardziej stosowny byłby na
                  targach pracy. Podejrzewam, że jesteś jedną z grupy robienia ludzi
                  na czarno.
                  Pozdrawiam
                  Pinki
                  • noemi01 ................ 26.06.08, 22:20
                    Drogi Pinki co do mojej pisowni to wybacz ale sz pishe wlasnie przez sh a nie
                    mushe sie uczyc pisac bo potrafie tylko akurat taki mam styll pisania na
                    klawiatorze i zgodzish sie ze mna ze mam do tego prawo.....ten pcim to warshawa
                    wiec nie trafiles....wiesh kazdy ma podejrzenia ale bez dowodow sa bezpodstawne
                    wiec jezeli chcesh mi co kolwiek zarzucic to poproshe o konkretne dowody ....
                    ps. gdyby to co mowish mialo miec pokrycie to nie zashlabym tak daleko bo tez
                    bym zostala wyrolowana ale coz mow i mysl sobie jak chcesh bo widze ze Twoim
                    najlepshym zajeciem jest dogryzanie innym -<kazdy ma jakies zajecie hehe>
                    • Gość: ble Re: ................ IP: *.jmdi.pl 27.06.08, 22:29
                      Moze jednak naucz sie pisac,bo ignorantka z CIEBIE straszna.
                      Styl pisania? Nie wierze,ze jestes na kierowniczym stanowisku.Czy
                      tez lepszym niz chodzenie od domu do domu i wciskanie ludziom
                      ciemnoty.
                      Maile sluzbowe tez piszesz tak:
                      "zgodzish" "pishe".
                      Zenada.
                      To jakas nowa moda?
                      Jak chcesz dyskutowac na "poziomie" to pisz po ludzku.
                      Ja tam nie wiem co znaczy np "zgodzish"?
                      • Gość: Kasia Re: ................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 23:13
                        ojej mialam tam jutro jechac na spotkanie dobrze ze trafilam na to
                        forum to przynajmniej czasu i pieniedzy nie strace:P;p
                        • Gość: Erb Re: ................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 16:04
                          Wlasnie dostalem taka propozycje prace i spotkanie mialoby byc w poniedzialek 30
                          czerwca(pojutrze) ale z tego co widze nie warto. napisali do mnie tak:
                          Gratulujemy przejścia pozytywnie pierwszego stopnia rekrutacji. Zapraszamy
                          serdecznie Pana na rozmowę z pracodawcą, która odbędzie się w poniedziałek
                          30.06.2008r. w godzinach 17 � 18. Uprzejmie prosimy o potwierdzenie swojego
                          przybycia telefonicznie na numer 022 490 32 93, lub mailem zwrotnym.

Pozdrawiam
                          Dział Kadr
                          Artemida O/Warszawa
                          ul. Konstruktorska 10
                          02-673 Warszawa

akwizycje mam gdzies nie bede tego robil
                          • Gość: Ewelina Re: ................ IP: *.aster.pl 28.06.08, 19:34
                            ha ha ha piękna awanturka się tu rozkręciła :) wielkie ignorantki i
                            księżniczki zapatrzone w siebie które nie potrafią pisać najlepiej
                            zignorować i się nie denerwować tym to raz a dwa widzę że wielką
                            firmę Artemidę czy jakoś tak nie jest już stać na telefonu do osób z
                            którymi chcą się spotkać tylko trzeba samemu dzwonić
                            heh....żałosne...
                            Pozdrawiam i miłego weekendu dla wszystkich oprócz Neomi która uważa
                            się chyba za tą znaną modelkę :D pa pa pa
                            • Gość: Ewelina Re: ................ IP: *.aster.pl 29.06.08, 12:09
                              i jeszcze co powinnam dodać droga koleżanko po pierwsze nie używaj
                              mojego imienia zdrobniale bo tak mówią do Mnie tylko najbliższe
                              osoby do których TY na całe szczęście nie należysz po drugie będę
                              rzucać mięsem kiedy mi się spodoba bo to jest wolny kraj i każdy
                              mówi jak chce i mi tego nie zabronisz!!! po trzecie jeżeli nie
                              odpowiada Ci jak ludzie wypowiadają się na temat firmy w której
                              pracujesz i myślisz że obrażamy tą firmę to normalny pracownik by
                              tego nie czytał i nie wchodził na tą stronę tylko poprostu by to
                              olał. Po czwarte chyba za mało w życiu dostałaś po dupie i nie wiesz
                              że ludzie chcą pracować w normalnych ludzkich warunkach i o kokosach
                              to cyba Ty cały czas myślisz bo nonstop mówisz o kasie a nie liczą
                              się w życiu tylko pieniążki ważna jest godność i szacunek między
                              pracownikiem a pracodwacą... To jest wolny kraj i jak wspomniałam
                              każdy może mówić i robić co mu się wiernie podoba więc jeżeli masz
                              zamiar wprowadzać tutaj nie miłą atmosferę i na każdym kroku mówić
                              samo och i ach na temat firmy w której pracujesz to przykro mi ale
                              chyba pomyliłaś adres... Tutaj ludzie mówią o realiach życia a nie o
                              bajce w której Ty najwyraźniej żyjesz...
                              • 13g3 Re: ................ 02.07.08, 21:24
                                Czy wy szukacie pracy czy szukacie etatu?Z tego co widzę to tylko udajecie że
                                chcecie zarobić.Jak ktoś jest pierdołą w kraju to pojedzie do
                                Irlandii,Anglii,Hiszpanii itd. to też będzie pierdoła.A co wy potraficie robić
                                że takie macie wymagania?
                                • Gość: MaG Artemida lub cykada jak kto woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 22:24
                                  Witam,

To jest ewidentna firma krzak, jeśli chcecie tracić czas oraz
                                  pieniądze (wybór należy do was). Zostaniecie typowymi naciągaczami,
                                  gdzie na samym początku mamią zarobkami niewiele wspominając o
                                  działalności firmy w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej. Ja sam
                                  prowadzę własną firmę i pojawiłem sie na rozmowie, tylko ze względu
                                  na ciekawość, co rynek pracy jest mi w stanie zaproponować.
                                  Trzymajcie sie z dala od tak lakonicznych ofert pracy.

Pozdrawiam

Wszystkich amitnych
                                  • Gość: EWELINA Re: Artemida lub cykada jak kto woli IP: *.aster.pl 05.07.08, 10:56
                                    W KOŃCU NORMALNI LUDZIE ZACZELI TU SIĘ WYPOWIADAĆ :) POZDRAWIAM.
                                  • Gość: anka Re: Artemida lub cykada jak kto woli IP: *.aster.pl 11.07.08, 12:02
                                    MaG pozdrawiam! Zgadzam sie na calej linii.
                                  • kochaj.swoje.zycie Re: Artemida lub cykada jak kto woli 16.07.08, 15:59
                                    Tam gdzie była Cykada teraz jest Viacom.

Byłam na rozmowie, dziwnie i dziwny facet ze mną rozmawiał. W ogóle atmosfera
                                    tajemnicza, mają zadzwonić, zobaczym co i jak.
                                    • Gość: Gość Wydawnictwo Cykada a Artemida, a Viacom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 12:50
                                      Wszystko Wam się pomieszało Wydawnictwo Cykada podnajmuje lokale
                                      wczesniej firmie Artemida, teraz Viacom, albo jak kto woli Cykada
                                      Trade. Z tego co ja wiem, nie wiele wspólnego ma z ich
                                      działalnością. Cykada jest normalna firma, a co do reszty można mieć
                                      znaczne wątpliwosci:) Były pracownik
                          • Gość: wanida23 Re: ................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 14:14
                            jak miło... dużo sie zgadza. Tylko ja mam zaproszenie do Gegedan, czy coś takiego :) dzięki
                    • goodwater Re: ................ 31.08.08, 01:06
                      naucz się pisać, żeby ludzie cię szanowali WIESHNIARO
                • Gość: anka Re: Co za bezpodstawny negat.... IP: *.aster.pl 11.07.08, 11:56
                  Przestan bzdury opowiadac noemi01 czy jak ci tam. Juz sam fakt, ze piszesz takie
                  rzeczy swiadczy o tym, ze albo masz wyprany mozg, albo piszesz to wszystko, zeby
                  ratowac nadszarpnieta na tym forum reputacje firmy. Ludzie nie sa juz tacy glupi
                  jak kiedys i te wasze marne manipulacje od razu wyczuja.
                  Jedno jest pewne, akwizycja moze byc dobrze platna praca (wiem, sprawdzilam) ale
                  nie jest ani rozwojowa ani uczciwa. Ty tez o tym wiesz.
                  Pracuje jako handlowiec od 6 lat. Te kity mozesz wstawiac malolatom po
                  maturze,noemi.
                  Poza tym sposob w jaki przeprowadzacie rekrutacje swiadczy o tym jaki
                  prezentujecie poziom i na czym wam zalezy. Nie wiesz o co chodzi? Poczytaj na
                  ten temat. Szybko sie domyslisz.Bylam to wiem.
                  Milego rozwoju noemi:P
                • Gość: ... Re: Co za bezpodstawny negat.... IP: *.icpnet.pl 29.08.08, 19:49
                  Wieśka, naucz się polskiego
                • Gość: Simple83 Re: Co za bezpodstawny negat.... IP: 89.108.250.* 30.08.08, 00:30
                  Droga noemi01.

Pragnę zauważyć, że jestm świeżo po rozmowie w tej firmie i muszę
                  przyznać rację większości. Kobieta na rozmowie nie wyrażała się
                  jasno. Wodziła oczami po suficie i nie podawałą dokładnych konkretów.
                  Po mimice twarzy i zachowaniu można wiele powiedzieć i ja po tej
                  rozmowie mówię jedno: TO ŚCIEMA I NACIĄGACTWO!
                  Czemu firma tak bardzo boi się powiedzieć w ogłoszeniu o co
                  dokładniej chodzi? Skoro już stać ją na ogłoszenie (jak mówisz
                  zarobki są niezłe) to mogą się wykosztować na lepsze ogłoszenie a
                  nie ściemniać i niedomawiać!
                  No bo sama powiedz..co ma wspólnego TELE2 czy NETIA
                  z...KOSMETYKAMI!!!!????
                  Brawo dla Ciebie, że lubisz naciągać ludzi i nie masz przy tym
                  wyrzutów sumienia (naciągnęliście moją ŚP. Babcię!!!!).ZADOWOLONA?!
                  • Gość: dorotka Gergedan teraz są na ul. Hery (bemowo) IP: 194.117.241.* 08.09.08, 16:13
                    zmieniają własnie adres. z Konstruktorskiej na Hery. Przecież to czyste
                    oszustwo! dla nich to nie akwizycja -chodzenie od domu do domu.
                    • Gość: nina oszusci IP: 89.108.200.* 22.11.08, 18:53

jeśli nikt nie chce się wplatać w jakieś gó... to niech nie idzie tam!!!!! To są
                      oszuści! Pracowałam tam i byłam nawet trenerem! Dzięki bogu poznałam osobę która
                      mi wytłumaczyła,że to firma Krzak. robią ludziom wodę z mózgu. a ty zap... po15
                      ha!!!
                    • Gość: axa Re: Gergedan teraz są na ul. Hery (bemowo) IP: *.aster.pl 31.01.09, 22:14
                      Ogłaszają sie tez tak na www.gumtree.
                      Administracja, magazyn i asystent przedstawiciela handlowego-30
                      osób do przeszkolenia bezpłatnie. Wymagania: pracowitość i chęć
                      rozwoju.
                      1869-2938zł/miesiąc Tel. 022 215 75 77
                      mail. Zatrudnienie.wawa@wp.pl
                      00000000000000000000000000000000
                      Dynamiczna firma zatrudni: doradcę klienta, pracownik biurowy –
                      ważna kolejność zgłoszeń. Tel. 022 215 75 77. Oferty proszę kierować
                      na adres: zatrudnienie.wawa@wp.pl

oooooooooooooooooooooooooooooooooooo
                      Firma z tradycjami zatrudni!
                      Nr referencyjny ogłoszenia: 103615802
                      Wizyty: 128

Miasto: Warszawa Warszawa Bemowo
                      Data dodania: 31/01/2009

Przedsiębiorstwo z tradycjami zatrudni: administracja- 5 osób,
                      handel – 8 osób, magazyny – 10 osób. Zarobki 1500 – 2800 zł, ważna
                      kolejność zgłoszeń.
                      Tel 022 215 75 77. Oferty proszę kierować na adres mailowy:
                      akcja.praca@wp.pl

Duża sieć handlowa zatrudni: administracja- 5 osób, handel – 8 osób,
                      magazyny – 10 osób. Zarobki 1500 – 2800, ważna kolejność zgłoszeń.
                      Tel 022 215 75 77. Oferty proszę kierować na adres mailowy:
                      superpraca.wawa@wp.pl

'''''''''''''''''''''''''''''
                      Asystent przedstawiciela...
                      Nr referencyjny ogłoszenia: 101870474
                      Wizyty: 409

Miasto: Warszawa Warszawa Bemowo
                      Data dodania: 24/01/2009

ASYSTENT PRZEDSTAWICIELA
                      Autoryzowane centrum biznesowe zatrudni (kadry administracyjne,
                      magazyn, obsługa klienta, ). 1679-2759 m-c/netto. Ważna kolejność
                      zgłoszeń. Tel 022 215 75 77. Oferty proszę kierować na adres
                      mailowy: kariera.wawa@wp.pl

• Gość: Paul Re: Gergedan teraz są na ul. Hery (bemowo) IP: *.chello.pl 10.02.09, 18:45
                      HEJ, TO OSZUŚCI JEST TO CHODZENIE PO DOMACH I NAMAWIANIE NA ZMIANĘ
                      OPERATORA!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: kaska Re: Gergedan teraz są na ul. Hery (bemowo) IP: *.eranet.pl 08.04.09, 15:05
                      czi nie proponuja adnej pracy biurowej? tylko akwizycję? w
                      ogłoszeniu jest że prace biurowe także, czyli tak by kłamali?
                      • Gość: axa Re: Gergedan teraz są na ul. Hery (bemowo) IP: *.aster.pl 16.04.09, 20:16
                        Mi porieszieli ze jest tylko jedno stanowisko biurowe wymienili
                        ogromne oczekiwania co do tat daświadczenia na nie (+ księgowość
                        kadry i duzo innych wymagań) a po kilku zdaniach usłyszałam że to
                        stanowisko to już jest zajete.
                        • Gość: kropka Re: Gergedan teraz są na ul. Hery (bemowo) IP: *.acn.waw.pl 09.07.09, 09:45
                          Oni przyjmuja tylko na przedstawicieli, pracowalam tam i jedno co moge napisac to fakt ze sciemniaja, robia z ludzi idiotow, zadnej pracy na magazynie albo biurowej nie maja bo ty jest tylko firma handlowa, oparta w 99% na klamstwie, moze i zarobki sa dobre ale no ludzie, biuro prowadzi koles co ma 26 lat a co taki gowniaz potrafi??
                      • Gość: GTW Re: Gergedan teraz są na ul. Hery (bemowo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 19:19
                        tak, kałmia! dzownie i pytam czy aktualne jest stanowsiko biurowe a babka że tak
                        ale żebym osobiście przywiozła CV. Tego samego dnia pojechałam i dowiaduje sie
                        ze biurowe stanowisko juz ZAJĘTE i został handlowy dział. ŻENADA!!!! ludzie!!
                        nie ixcie tam strata waszego czasu i kasy na dojazd! w to miejsce poszukajcie
                        sobie prawdziwej norlanej pracy.
                        • Gość: haha Re: Gergedan teraz są na ul. Hery (bemowo) IP: 94.254.191.* 01.07.10, 11:35
                          Trochę faktów na temat gergedan I:
                          Firma zajmuje się sprzedażą bezpośrednią, czyli akwizycja, rekrutacja wygląda
                          tak że mówią człowiekowi że jest nabór do 3 działów handlowego,
                          administracyjnego i na magazyn. Oczywiście to normalna ściema bo magazyn mieści
                          się na poddaszu i ma wielkość schowka na mopy:)administracja to też bujda, jedna
                          z nich to Sylwia(jeśli jeszcze pracuje) a druga to jakaś trzepnięta panna której
                          imienia nawet nie warto pamiętać w każdym razie utrzymują się w robocie bo robią
                          dobrze "twarożkom". No i dział tzw handlowy, owszem istnieje ale to największa
                          ściema w tey firmie. Otóż jeśli już kogoś na rozmowie kwalifikacyjnej namówią na
                          zostanie "handlowcem" umawiają się na tzw dzień próbny. Polega on na tym że
                          przychodzisz na 10 (nie warto być punktualnym bo miting też jest o 10 więc i tak
                          sobie poczekasz:D ) później Picia(manager) zaprasza Cię do siebie i przedstawia
                          któremuś ze swoich (jak on to mówi świetnie wyszkolonych przygotowujących się do
                          awansu) przydupasów. On klepie swoją regułkę i wychodzicie (od tej pory stajesz
                          się tzw "treningiem") i ruszacie w teren autem któregoś z "handlowców" bo
                          służbowe auto w gergedanie to stara biała fiesta:) ten dzień próbny polega na
                          tym że łazisz za swoim "nauczycielem" po ludziach i patrzysz jak wciska ludziom
                          ciemnotę. Jeśli wytrzymasz na koniec dnia piszesz test który zawiera 18 pytań
                          którego i tak nikt nie czyta i gadasz z picią czyli managerem. kolejnego dnia
                          zostajesz oficjalnie przyjęty i uczestniczysz w mitingu. No i zaczyna się twoja
                          "kariera" dalej to już tylko zapie...nie zapie...nie i jeszcze
                          zapie...nie. Na początku na okresie próbnym za podpisaną umowę dostajesz chyba
                          70zł później jako PH 90zł jako lider 110zł. Ale nie macie co liczyć że
                          codziennie będziecie mieli tzw "dzwona" czyli umowę. Częściej będziecie wracać
                          jako "bolek" czyli bez umowy. Na jakąkolwiek umowę o pracę też nie macie co
                          liczyć. Ogólnie darujcie sobie tą firmę to banda debili którzy nic w życiu
                          innego nie potrafią tylko wciskać ciemnotę
                    • Gość: Mariusz Re: Gergedan teraz są na ul. Hery (bemowo) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 22:12
                      a mozesz coś mi wiecej powiedzieć o nich?czemu zmienili adres itp
                    • Gość: oszukany Direct Sales Tomek Wronka IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 12:15
                      Znalazłem ogłoszenie na Gumtree z tytułem treści na temat przedstawiciela handlowego. Zaproszono mnie na rozmowę do biura na ulicę Bogumińską (to jest Zacisze) 12 lokal 10. Już pierwsze wrażenie było negatywne - BYŁEM JEDYNĄ OSOBĄ NA SPOTKANIE (podczas gdy umawiano mnie na godzine 18 , nie później,bo inne terminy były pozajmowane :) . Samą rozmowę przeprowadzał tytułowy oszust Tomasz Wronka, około 30-o letni burak z dużymi zakolami na czole i tanim żelem. Kazał mi chodzić po domach i straszyć ludzi (najlepiej starszych),że telewizje w Polsce wyłączają i trzeba kupić od jego firmy POLSAT CYFROWY, bo inaczej odetnie im odbiór! Dacie wiarę??! Mało tego zestaw satelitarny,który można by kupić za 3zł w jakimkolwiek punkcie dystrybucyjnym kazał sprzedawać za 400zł. Nie podjąłem pracy:) Po skończonej rozmowie wyszedłem, mając zamiar coś z tym zrobić, ale... napiszę to tutaj. Gdy zszedłem na dól spotkałem jego"gońców", którzy wrócili ze swoich łowów. Dowiedziałem się od nich,że jest jakiś wewnętrzny konflikt-tzn jego ljudzie wspominali,że wypłat nie mają...Głowa mała. Szkoda tych ludzi. Moi znajomi teź tam trafili - podobno OSZUST jest tak zadłużony, że zamyka lokal na Zaciszu i ucieka do KATOWIC. UWAŻAJCIE!!!
                    • Gość: zigi Tomek Wronka IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 12:19
                      Znalazłem ogłoszenie na Gumtree z tytułem treści na temat przedstawiciela handlowego. Zaproszono mnie na rozmowę do biura na ulicę Bogumińską (to jest Zacisze) 12 lokal 10. Już pierwsze wrażenie było negatywne - BYŁEM JEDYNĄ OSOBĄ NA SPOTKANIE (podczas gdy umawiano mnie na godzine 18 , nie później,bo inne terminy były pozajmowane :) . Samą rozmowę przeprowadzał tytułowy oszust Tomasz Wronka, około 30-o letni burak z dużymi zakolami na czole i tanim żelem. Kazał mi chodzić po domach i straszyć ludzi (najlepiej starszych),że telewizje w Polsce wyłączają i trzeba kupić od jego firmy POLSAT CYFROWY, bo inaczej odetnie im odbiór! Dacie wiarę??! Mało tego zestaw satelitarny,który można by kupić za 3zł w jakimkolwiek punkcie dystrybucyjnym kazał sprzedawać za 400zł. Nie podjąłem pracy:) Po skończonej rozmowie wyszedłem, mając zamiar coś z tym zrobić, ale... napiszę to tutaj. Gdy zszedłem na dól spotkałem jego"gońców", którzy wrócili ze swoich łowów. Dowiedziałem się od nich,że jest jakiś wewnętrzny konflikt-tzn jego ljudzie wspominali,że wypłat nie mają...Głowa mała. Szkoda tych ludzi. Moi znajomi teź tam trafili - podobno OSZUST jest tak zadłużony, że zamyka lokal na Zaciszu i ucieka do KATOWIC. UWAŻAJCIE!!!
                      • Gość: pogromca łajdaków Direct Sales Tomek Wronka IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 12:21
                        to prawda - szefostwo to zwykłe cwaniaczki
                        • Gość: now Re: Direct Sales Tomek Wronka IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 12:23
                          Zatrudniłem się tam , podpisałem 3 umowy i nic nie zapłacili - tłumaczyli , że "obsuwa"
                          • Gość: jointman Re: Direct Sales Tomek Wronka IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 12:27
                            Dokładnie - akwizycja w 100% , nagabywanie ludzi, pracaq 12h/dobę , a na koniec "obsuwa" jeżeli chodzi o pieniądzę, których i tak nie wyrwie się w całości. Prokuratura i tyle.
                            • Gość: lolo22 Re: Direct Sales Tomek Wronka IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 12:29
                              Sprzedają także telewizję "N". Za 500zł, a Tobie dadzą 70zł, jeśli wogóle :)
                        • Gość: rutkowski.patrol Re: Direct Sales Tomek Wronka IP: *.play-internet.pl 05.01.12, 18:08
                          bylem na rozmowie i zamiast szefa byl na miejscu 19-latek który do konca chyba nie wiedzial co ma mi powiedziec. nie polecam.
                      • Gość: Tonii Re: Tomek Wronka IP: *.play-internet.pl 09.12.11, 19:36
                        no i wreszcie ktoś to opisał. ciekawe czy jeszcze tam wogóle są na tym targówku
                        • Gość: tonii Re: Tomek Wronka IP: *.play-internet.pl 09.12.11, 19:38
                          jeszcze zapomnieliście dodać jego wspólnika roberta - typowy jednostrzałowiec
                        • Gość: zyczliwy Re: Tomek Wronka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.12, 15:14
                          Pan Tomek Wronka już nie będzie nikogo okłamywał, został aresztowany za majty (gwałt) i siedzi w areszcie na Służewcu
                          • Gość: pawcio Re: Tomek Wronka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 12:50
                            i sobie posiedzi, doigrał się chłopak cwaniak i tylko tyle, myślał że w w-wie zrobi wielką karierę i bedzie sie chwalił kolesią na wsi jaki to on biznesmen całą gębą , biznesmen po zawodówce ledwo skończonej
                            • Gość: anonim Re: Tomek Wronka IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.13, 22:34
                              To prawda oszukiwał ludzi, nie płacił swoim pracownikom. Jest po uszy w długach. Dostał to co mu się należy, 3 lata więzienia. To zły człowiek!!! Mam nadzieję, że spokornieje i nie będzie kontynuować oszustwa po wyjściu na wolność.
                • Gość: Simple83 Re: Co za bezpodstawny negat.... IP: 89.108.250.* 30.08.08, 00:31
                  I jeszcze jedno pytanko do Ciebie NOEMI01.

Czemu firma tak często zmienia nazwę? Czyżby dlatego, że sięukrywa
                  przed czymś?
            • Gość: kate Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 13:55
              sprawdź na mapce, ul. Konstruktorska to Mokotów, za Marynarską 15
              minut od Galerii Mokotów, więc to troszkę nie ta strona koleżanko
    • Gość: lady dee Re: Firma Artemida Warszawa IP: 217.153.171.* 15.07.08, 19:12
      wow, przeczytałam każdy wpis... a właśnie do mnie zadzwonili
      zapraszając na rozmowę... nieźle. pojade jednak, sprawdzę sama. ale-
      dzięki wielkie za ostrzeżenia. swoją drogą, ciekawe czy mają gdzieś
      wpis do krajowej rady gospodarczej czy innego urzędu, który daje
      pozwolenie na pracę...
      • Gość: kate Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 14:05
        krajowy rejestr gospodarczy.
        • Gość: tysia33 Re: Firma Artemida Warszawa IP: 148.81.188.* 22.07.08, 15:41
          Czytam te wasze opisy i to co macie do powiedzenia na temat tej firmy i dosłownie szgłupiałam czy ktoś mi może szczerze odpisać czy warto tam jechać czy dac sobie spokój? rozmowe mam jutro
          • Gość: tasia21 :) Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 11:24
            witam wszystkich ja mialam rozmowe pzedwczoraj na pracownika
            biurowego niby w sekreariacie firmy Artemida. Poszłam na rozmowe
            odrazu mnie przyjeli na 2 dzień(wczoraj)miałam szkolenie i co sie
            okazało zamiast sekretariatu musiałam biegać po miescie i wciskac
            kity ludziom. Wiec darujcie sobie bo naprawde nie ma sensu ja się
            przekonałam i żałuje tych 2 dni straconych pozdro :)
            • Gość: olcia Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.sggw.waw.pl 24.07.08, 11:55
              Miałam iść dzisiaj na rozmowę, ale dzięki wam nie bedę traciła
              czasu. dzięki!!!:)
              • Gość: lideczka Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 20:11
                ja również dostałam zaproszenie na rozmowę do tej firmy na
                poniedziałek i raczej nie pojadę tam czytając wasze komentarze;
                bardzo się cieszę, że akurat trafiłam na to forum
                • Gość: OSKA Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.chello.pl 30.07.08, 13:48
                  mam zaproszenie na jutro na rozmowe, ale tak widząc wasze opinie,
                  szkoda czasu, wole połapac sloneczka bo nie wiadomo ile jeszcze u
                  nas bedzie, pozdrawiam
                  • Gość: pawel Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.chello.pl 01.08.08, 20:46
                    mam wizyte w firmie gergedan na pon miedzy 12 a 15 mowia o wysokich
                    zarobkach na 3 dzialach sprzedaz,magazyn i biuro nie wiem co to za
                    firma na tej ul konstruktorów pewnie lipa
                    • Gość: Cari Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.08, 23:01
                      Hejka! Ja również na jutro (sobota!) mam wyznaczoną rozmowę... lecz jednak
                      grzecznie podziękuję! Pozd :)
                      • Gość: jelonek Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.spray.pl 04.08.08, 11:07

witam mam spotkanie dziś o 13,00 w tej firmie po tym co tutaj
                        przeczytałam jestem nastawiona raczej negatywnie....pójdę i po
                        południu podzielę się z Wami wrażeniami...
            • Gość: zomby Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.090.c94.petrotel.pl 02.08.08, 13:07
              dzięki tasia21!!! ja miałem jechać tam w poniedziałek na 13:30 i też w
              charakterze pracownika biurowego... ale widze, że nawet nie ma co się nad tym
              spuszczać... mógłbym się z nimi podroczyć, że na szkolenie to mogę iść, ale
              dopiero po podpisaniu umowy (którą bym wcześniej uważnie przeczytał), ale szkoda
              mojego czasu i pieniędzy... akwizytorem może być każdy, ale nie po wyższych
              studiach... :/ a nawet jeśli bym pracował w biurze, to nie w takiej firmie o
              takiej fatalnej reputacji...
              • Gość: Martita Re: Firma Artemida Warszawa IP: *.jmdi.pl 06.08.08, 11:58
                Wlasnie do mnie zadzwonili z tej firmy. Jestesm umoweiona na jutro
                ale chyba nie pojde. Z tego cio piszecie nie warto
                • Gość: pol Re: Firma Artemida Warszawa/ Gergedan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:24
                  Do mnie też dziś ok godziny 12 zadzwoniła babka i poprosiła o
                  spotkanie na Knstruktorskiej w ten piątek, mam sie kierować jakimiś
                  szyldami firmy cykada?! Ale po tym co ty przeczytałam to zastanawiam
                  sie czy wogóle warto iść na to spotkanie. Jesli ktoś z was juz tam
                  był to prosze o jakieś informacje.
                • Gość: pola Re: Firma Artemida Warszawa / Gergedan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:19
                  A tak swoja droga czy to trochę nie dziwne że nawet nie mają swojej
                  strony internetowej!?
                  • oszu.kana Re: Firma Artemida Warszawa / Gergedan 07.09.09, 08:38
                    Nie, nie jest to dziwne :) bo jeśli firma zmienia co kilka mies.
                    nazwę a nawet siedzibę to jak i po co ma założyć stronkę? ;) poza
                    tym na takiej stronce byłoby tyle wpisów negatywnych że przyniosłoby
                    to tylko odwrotny skutek a przeciez nie o to im chodzi :) próbują
                    znaleźć jeleni i jak na razie im sie udaje ;/ na szczęście coraz
                    więcej ludzi szuka w necie informacji o nich i na szczęście są takie
                    fora jak to gdzie można sie o nich wieeeeele dowiedzieć :) A Ci
                    którzy się jeszcze zastanawiają czy pójsć czy nie na taką rozmowę o
                    prace to niech przestaną sie zastanawiać i niech szukają innej
                    posadki bo szkoda czasu na tych oszustów :)
    • Gość: marek gergedon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:02
      ta firma to czyste oszustwo bylme umowiony na rozmowe na ktorej nic nie
      powiedzieli ani o tym co bede robil ani dokladnej branzy z daleka pachnie
      akwizytorem niepoelcam i przestrzegam
      • Gość: ................ Re: gergedon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 18:43
        ja tam jadę jutro na 12.00 na rozmowę, babka powiedziała mi że to nie ma nic
        związanego z akwizytorstwem xD
        • Gość: ona Re: gergedon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 01:42
          No a co Ci mała powiedzieć!
          człowieku! że żwirek dla kota będziesz sprzedawał! przecież to
          logiczne że wtedy na 100% byś już nie przyszedł, a oni szukają
          jeleni do niewolniczej pracy.
          • Gość: Michnik Re: gergedon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 10:41
            Powiem wam szczerze ze szukam pracy od dluzszego czasu , tez zostalem zaproszony
            na rozmowe u nich i to co piszecie wyglada tak samo jak u mnie ale na akwizytora
            nie bardzo mi sie usmiecha isc:/
            ucieszylem sie gy zadzwonili ale jak przyczytalem wasze opinie zastawiam sie mocno.
            • Gość: m Re: gergedon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 10:57
              Tia to wielki szajs. Budynek jak kołchocz wyglada a ta sekretara tylko umawia
              ludzi przez telefon gadajac ciagle to samo przez telefon.
              Teraz pisze z pracy mam ciepla posadke bo nie pracuje w artemidzie
              • Gość: jas Re: gergedon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 15:10
                witam!

dzis rowniez dostapilem zaszczytu i zostalem zaproszony do
                kierownika dzialu personalnego ;)) na jutro miedzy 10-15. jestem juz
                prawie pewien,ze sie tam nie pojawie ale czy ja i kazdy
                nastepny "wrabiany" moglby przeczytac od kogos ciut wiecej
                szczegolow? czym oni sie u licha zajmuja, ze szukaja takiej armii
                niewolnikow? teraz teoretycznie Gergedan? Cykada? prowadzi
                rekrutacje na stanowiska administracyjne, magazynowe i handlowe. jak
                pod plaszczem administracji maja mi sprzedac akwizycje? taki wkret
                wcale nie jest latwy ;) powiedza mi, ze biurko bede mial
                mobilne? ;)) cholera... a moze jednak pojde dla dobra polskiego
                rynku pracy? :P
                • Gość: kasiawes Re: gergedon IP: *.chello.pl 28.08.08, 09:59
                  Witam wszystkich!!
                  wczoraj do mie zadzwonili z tej firmy zebym przyszła na spotkanie
                  dzisiaj na 18:00. Po przeczytaniu waszych opini bardzo sie nadtym
                  zastanawiam czy warto pójść na to spotkania. Ja kierowałam sie
                  ogłoszeniem " administracja biurowa" więc nie wiem czy pójść czy
                  nie. Może ktoś mi powiecz czy był na spotkaniu właśnie na to
                  stanowisko.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Mimi Re: gergedon IP: *.chello.pl 28.08.08, 11:09
                    Kurczę, do mnie tęż przed chwila zadzwoniła, ale właśnie nie
                    usmiecha mi sie to juz skoro to taka lipa.... Ale sprawdzę chyba
                    sama, cóż to za twór.
                    • Gość: koko Re: gergedon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 15:56
                      Hehe widze ze i ja mam zaszczyt dołączyć do grona osób które ktos probuje w
                      niezle bagno wkrecic.
                      Dzis tez mialem telefon z zaproszeniem na rozmowe,na jutro miedzy 10-15 :))ale w
                      tej chwili jestem pewien ,ze mnie tam nie zobacza!!!
                      Pozdrawiam wszystkich
                      • Gość: Kitty82 Re: gergedon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 12:30
                        Witam,
                        ja również zostałam zaproszona na rozmowę na Ul. Konstruktorską 10. Po przeczytaniu waszych notek i nie tylko..(polecam notki z innych miast, ciekawie to wygląda np. w Bydgoszczy) poważnie się zastanawiam czy marnować czas w sobotę na rozmowę między 11-14. Jeżeli wiecie coś więcej na temat Gergedonu będę wdzięczna za info. Pozdrawiam :)
                        • Gość: Simple83 Re: gergedan IP: 89.108.250.* 30.08.08, 00:20
                          Witam serecznie.
                          Byłam na rozmowie dnia 29.08.2008 czyli jestem na świeżo.
                          Wasze wypowiedzi już mi nakreśliły na co mam uważać - wszystko się
                          potwierdziło. To jawne oszustwo!!!
                          Dojazd może i dobry, ale trzeba przejść od tramwaju (17 lub 14) całą
                          długośc ulicy Konstruktorskiej, ulica ta jest wąska ruchliwa.
                          Latem to jeszcze rozumiem tam chodzić ale zimą może być
                          nieprzyjemnie. Sama firma to mały sypiący się budynek,między jakimiś
                          fabrykami!!!!
                          Jeśli interesuje Cię praca biurowa to wymagają minimum 2 letniego
                          dośw. i tu mają na myśli KSIĘGOWOŚĆ!!! (nic o tym nie wspominają).

Na spotkaniu dowiedziałam się, że to współpraca m.in. z NOM, TELE2,
                          NETIA itp. A kobieta przez telefo mówi, że jeszcze też firmy
                          kosmetyczne jakieś (nie trzyma się to kupy wcale).

Podsumowując: STRTACIŁAM TYLKO CZAS I PIENIĄDZE NA BILET!!!! Powinni
                          przeczytać to forum i zobaczyć, że już od maja tego roku tak się o
                          nich mówi. Dodam jeszcze, że ta firma zmienia co jakiś czas nazwę i
                          nie wiadomo czypracowałoby się tam na Konstruktorskiej czy Bóg wie
                          gdzie jeszcze.

Tak więc pozdrawiam i życzę wszystkim (i sobie też po trochu)
                          szczęścia w szukaniu porządnej pracy. :)
                          • Gość: informatyk z poli Re: gergedan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 14:06
                            na głoda danona :P
                            Własnie dostałem telefon :) od sławnej pani na jutrzejszą rozmowe... polowanie na jelenie nadal trwa :)miło poczytać. Czy ktoś jeszcze idzie na jutrzejszą rozmowe? ja mu moge ustąpić miejsca. Wielke dzięki.
                            pozdrawiam
                            • Gość: kamil Re: gergedan IP: *.mobile.playmobile.pl 04.09.08, 20:55
                              do mnie dzwonili o 14 powiedziałem że nie aktualne na szczęście jak
                              widze
                              • Gość: anya Re: gergedan IP: *.chello.pl 05.09.08, 12:48
                                do mnie wczoraj zadzwoniła kobieta z tej firmy. Już dziwne wydało mi się to, że
                                przedstawiła się jako osoba z firmy Gergedan, ale kazała kierować się na firmę
                                Cykada... Więc jaką firmę w końcu reprezentuje? Na szczęście dotarłam do Waszych
                                opinii i zaoszczędziłam na biletach. Nie mam zamiaru bawić się w akwizycję...
                                Tym bardziej, że wysłałam swoje cv dlatego, że oferta dotyczyła pracy
                                biurowej... Cóż za oszustwo.

Na szczęście zawsze nim udam się na rozmowę sprawdzam z kim mam do czynienia.
                                Kiedyś już dzięki temu uniknęłam pracy polegającej na badaniach rynku, gdzie dla
                                pracodawcy dużym problemem było wypłacanie pensji...

WARTO SZUKAĆ INFORMACJI O FIRMIE NIM PÓJDZIE SIĘ NA ROZMOWĘ!!! :)
                                • Gość: sajgon Re: gergedan IP: *.men.gov.pl 05.09.08, 15:53
                                  ... przeczytałem wszystkie wpisy.
                                  Czuję, że jutro na spotkaniu na które się wybieram będzie super :P.
                                  Dobra ściema, to połowa sukcesu. Co Wy na to???
                                  Skoro praca handlowca to czysta akwizycja, to ciekawe na czym polega
                                  praca np. w magazynie... może sprzątanie :P???

Ludzie mądrzy uczą się na błędach głupich, a ludzie głupi powielają
                                  błędy głupich... zastanawiam się jak to jest ze mną :P

Pozdrawiam wszystkich!
                                  • Gość: Piotrek Re: gergedan IP: 80.50.55.* 05.09.08, 20:44
                                    Ta firma to jedna wielka śćiema uważajcie no chyba że chcecie biegać po ulicach
                                    i wciskać ludziom kit ...
                                    • Gość: kolo Re: gergedan IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 14:29
                                      witam.dzis tez do mnie zadzwoniła pani w sprawie mojej oferty pracy.jutro mam spotkanie na ulicy hery 72...nie wiem czy warto jechac..w sumie to interesowala mnie praca jako pracownik obslugi klienta albo z magazyniera.po przeczytaniu waszych opinii niewiem czy kierowac sie ,niedojsc ze daleko to jeszcze kit..co sadzicie ..czy ktos tam pracowal lub byl na szkoleniu..moze cos wiecej moze tos powiedziec czy jako magazynier tez sie lta z umowami czy z miotła...pozdro czekam na odpowiedzi...
                                      • Gość: pawel Re: gergedan IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 21:37
                                        czesc.dzwonili dzis z tej firmy do mnie wsprawie pracy.jakas babeczka powiedziala ze mieszcza sie na hery 72 i ze jutro mnie zapraszaja na spotkanie.skladalem cv na stanowisko magazynier i nie wiem czy to akwizycja magazynowa..weiec prosze o jakies opinie na ten temat ..konkrety o magazynie...dzieki
                                    • 0klaudia1986 Re: gergedan 22.09.08, 15:28
                                      Do mnie dzis też zadzwonili zapraszajac mnie na rozmowe jednak bardzo wszystkim
                                      dziekuje co sie wypowiedzieli o tej firmnie dziki temu nie jade tam pozdrawiam:)
                                      • Gość: GiGi Re: gergedan IP: 213.17.168.* 23.09.08, 14:54
                                        Cześć,
                                        Do mnie również dzwoniła Pani z firmy Gergedan (ul.Hery 72, Bemowo) zapraszając
                                        na rozmowę 24.09.2008 w godz. 10-13 i 17-19 ...po przeczytaniu w internecie
                                        opinii o tej firmie - nie idę (aplikowałem na stanowisko pracownika biurowego)
                                        • lim.ka Re: gergedan 30.09.08, 10:35
                                          Do mnie tez dzownila jakas Pani...i mam jutro spotkanie, 1.10.08..ale jak czytam
                                          o tej firmie na roznych forach to tez rezygnuje:(
                                    • Gość: kylunia artemida POZNAń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 18:21
                                      elo ludziska..wczoraj miałam zaszczyt byc na tej rozmowie..wchodze ,a tu pełno
                                      ludzi kolejka do biura jak nie wiem..chciałam juz wyjsc,ale mowie co mi szkodzi
                                      jak juz przyszłam to juz zostane..ogołoszenie było takie same jak wszyscy
                                      pisza...pracownik biurowy,sekretarka ,magazynier...babka naprawde fajna ale nie
                                      potrafiła dokładnie powiedziec czym zajmuje się firma...wypytała o wszystkie
                                      szczegóły cv i do jakiego działu bysmy chcieli isc..i ze za kilka dni sie odezwa
                                      ,a potem zapraszaja na szkolenie..dziewczyna ,która byłą ze mna zapytała sie
                                      wprost "czy to akwizycja"wiec babka powiedziała stanowczo "nie my takich rzeczy
                                      nie uznajemy"..po przeczytaniu waszych wypowiedzi sama nie wiem jak to bedzie
                                      wygldac?czy wogle jest sens isc na szkolenie?? wiara dajcie znac...co mam zrobic?
                                      • Gość: Pati Re: artemida POZNAń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 14:06
                                        Ja byłam na początku grudnia w tej firmie na rozmowie. Na początku była mowa że
                                        zarobki 2000netto praca od poniedziałku do piątku w godz 9-17. Dodam tylko że
                                        poszłam na rozmowę w sprawie pracy jako pracownik administracyjny.Dzień później
                                        zadzwonili, że się nie dostałam na to stanowisko, ale maja jeszcze miejsce w
                                        dziale handlowym, i pytają się czy chce spróbować?i zaraz dodali że to są
                                        spotkania biznesowe a nie akwizycja:) a ja się zgodziłam poszłam na drugi dzień
                                        czyli tzw. zapoznawczy i czekam rano, słyszałam przy okazji jak sekretarka
                                        rozmawiała przez telefon (niestety nie dostał się pan na stanowisko magazyniera,
                                        proszę założyć garnitur i jutro przyjść bo będzie szkolenie na pracownika
                                        handlowego) i jak to usłyszałam zaczęłam mieć wątpliwości, dzień później
                                        podpisałam umowę na zlecenie (2tyg.) oczywiście umowa była w 1 egzemplarzu i
                                        najpierw podpisywałam się ja a później Oni. Podpisałam umowę rano później
                                        pojechałam z jakimś gościem w teren na osiedle Lecha. i tam dowiedziałam się że
                                        to akwizycja, ale oni tak tego nie nazywają. Oczywiście na początku mówili jak
                                        to pięknie łatwo a tu dupa, wciskasz kit ludziom średnia wieku to 70 lat, i
                                        biedni a zarazem naiwni podpisują umowę z Netią byłam w pracy od (11 do 20)!!!
                                        następny dzień sama wyruszyłam w teren pracować, przyszłam rano do biura i
                                        poprosiłam o drugi egzemplarz umowy oczywiście mnie zbyli, chcieli mi skserować,
                                        a ja mówię że chce oryginał drugi (nie mieli jej oczywiście) później usłyszałam
                                        takie słowo jak: "to w sobotę się zrobi" ja: słucham w sobotę nie pracujemy
                                        przecież, a jednak pracujemy:/ pojechałam sama i uwierzcie mi jestem wygadana
                                        ale mam sumienie i nie umiem aż tak kłamać o 16tej wróciłam do biura i
                                        zrezygnowałam. Jeszcze tego samego dnia rano dowiedziałam się ze CAŁY TWOJA
                                        WYPŁATA ZALEŻNA JEST OD TEGO ILE UMÓW PODPISZESZ!! możesz mieć 2000 zł a możesz
                                        nie mieć nic:/ wielka ściema ta firma przestrzegam was przed nią!!!!!!!!!
                                  • Gość: mycha Re: gergedan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 12:54
                                    Witajcie
                                    Ja rowniez mialam do czynienia z ta firma ale dobrze ze zainteresowalam sie tym
                                    co robia i znalazlam to forum:) bylam na rozmowie na ul.hery w firmie diacon:]
                                    pan nie bardzo sam wiedzial oco mu chodzi i na czym ma polegac ta praca
                                    "biurowa" :] jeden wielki kit i oszukiwanie ludzi
                                  • Gość: wdzięczna Re: Firma DIACON, ul Hery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 13:42
                                    Dzięki, Ludziki:) Ja dostałam wczoraj zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną od
                                    firmy Diacon na ul. Hery 72. Byłam zainteresowana pracą w dziale
                                    administracyjnym a nie akwizycją!! Zresztą normalna, porządna firma nie
                                    zmieniałaby trzykrotnie swojej nazwy. Dobrze, że zawsze sprawdzam informacje
                                    dotyczące danej jednostki. Dzięki Wam zaoszczędzę czas i pieniądze. Pomagajmy
                                    sobie, nie dajmy oszustom!!! Pozdrawiam Wszystkich
                                    • Gość: kristof Re: Firma DIACON, ul Hery IP: *.gprs.plus.pl 02.12.08, 16:48
                                      witam, dzis byłem tam na rozmowie. A więc to jednak akwizycja????
                                      Tak myślałem, a mogłabyś mnie utwierdzić w tym przekonaniu i odpisać
                                      dzieki z góry
                                    • Gość: Mati Re: Firma DIACON, ul Hery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 00:44
                                      witam wszystkich! ja tez dostalem telefon od firmy diacom i zostalem
                                      zaproszony na rozmowe. Pan bardzo mily panie w sekretariacie tez ale
                                      widze ze to wszystko to jedna wielka lipa i sciema! Ku*** czy na
                                      takie firmy nie ma jakiegos przepisu?
                                      Ciesze sie ze trafilem na to forum bo inaczej zmarnowal bym dzien i
                                      czas! Pozdrawiam!
                                      • Gość: Mati Re: Firma DIACON, ul Hery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 00:47
                                        a zapomniałem zapytac czy wam tez ferowali 2200 zł na reke plus
                                        premie? buehhehe
                                    • Gość: DIACON Re: Firma DIACON, ul Hery IP: *.centertel.pl 20.01.09, 00:56
                                      Witam oznajmiam ze teraz na gumtree podają adres ul.Hery i tez mnie zaprosili
                                      dzięki wam nie stracę czasu na dojazd na drugi koniec wawy.
                                  • Gość: aaa Re: gergedan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 17:11
                                    TO sĄ pier... oszuści takiej ściemy jaką oni wciskają ludziom to
                                    jeszcze nie widziałem, obiecują ci złote góry, że bedziesz awansował
                                    i hu. wie ile zarabiał, a wszyscy co pracują w tej firmie wyglądaja
                                    jak z zemsty frajerów, wielka kur.. firma, hu. nie firma
                                  • Gość: Lider Re: gergedan Hery 72 IP: *.chello.pl 07.01.10, 14:34