Gość: leszcz Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.eranet.pl 06.05.08, 23:35 Witam wszystkich, Mam pytanie do osob juz zatrudnionych i pracujacych w SS juz jakis czas.Mianowicie lecac po watku od poczaku przewija sie +/- 3300pln dla odob na/ zaraz po studiach, niewatpliwie to dla osoby bez doswiadczenia duzo. Dla osob z kilkuletnim doswiadczeniem nie jest to zaden kokos - w zwiazku z tym bardzo prosze o pomoc; czy: sa w krk np analitycy, osoby zwiazane z IT, team leads itp? Czy analitycy w SS to tylko za granica? I czy realne sa u was na tych stanowiskach (jesli sa) zarobki rzedu 6000-8000K i wiecej brutto? Pracuje obecnie w IT i tak sie zastanawialem, bo krzeslo w tylek zaczyna parzyc...;-) Dziekuje za odpowiedz i zycze wszystkim, ktorym sie udalo powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik namiary na rekrutujacych IP: 57.66.197.* 07.05.08, 11:02 hej, ktos ma namiary na firme rekrutujaca? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: namiary na rekrutujacych IP: *.fema.krakow.pl 07.05.08, 11:09 www.gbspraca.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia testy-SSC IP: *.chello.pl 08.05.08, 13:48 witam!! mam zapytanie do Wszystkich, ktorzy sa juz po etapie testowym: jak wygladaja te testy?? czy sa to zadania matematyczne/finansowe?? czy moze wyglada to tak jak testy shl do wielkiej czworki ;p i ile czasu jest na ich rozwiazanie, ile pytan i jesli wiecie jakie progi procentowe-bylabym wdzieczna!!!! pozdr. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pykusia@o2.pl Re: testy-SSC IP: *.chello.pl 12.05.08, 20:30 Wybieram sie w tym tygodniu na testy do GBS i w związku z tym mam pytanie: czy wszystkie testy są w języku angielskim? Czy test z angielskiego jest bardzo trudny? Czy poradzę sobie ze średnią znajomością języka? Z góry dziękuję za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko Re: testy-SSC IP: *.fema.krakow.pl 12.05.08, 22:12 tak wszystkie testy są po angielsku, ja też swój angielski oceniam raczej średnio ale poradziłam sobie przynajmniej na tyle,żeby zaprosili mnie na rozmowę, jak dla mnie,dla tych którzy mówią bardzo dobrze po ang i znają jeszcze trochę słownictwa matematycznego nie stanowią żadnego problemu, natomiast dla mniej zaawansowanych są do przejścia ale wtedy to już wymaga trochę więcej wysiłku i szczęścia:)powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pykusia@o2.pl Re: testy-SSC IP: *.chello.pl 12.05.08, 23:49 Aha, czyli nienajgorzej ;) A co głównie powtórzyć z angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko Re: testy-SSC IP: *.fema.krakow.pl 13.05.08, 09:35 a ja tam pytanie rozumiem:) jak do wszystkiego także do rozmowy po ang i testów można się przygotowac, natomiast trudno mi powiedziec co można byłoby powtórzyc na testy bo nie wiele pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: testy-SSC IP: *.chello.pl 13.05.08, 19:47 Czy ktoś był dzisiaj na testach i rozmowie? Jeśli tak to bardzo prosimy, żeby się podzielił wrażeniami jak było, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: testy-SSC IP: *.toron.pl 13.05.08, 20:50 cześć Czy ktoś kto był tydzień temu w środę na rozmowie dostał już odpowiedź? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aendo Re: testy-SSC-wyniki z zeszłego tygodnia 13.05.08, 21:46 Ja byłam 8 maja w czwartek na rozmowie i zadzwonili dzisiaj popołudniu - pozytywnie:) Powodzenia wszystkim życzę! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: testy-SSC-wyniki z zeszłego tygodnia IP: *.toron.pl 13.05.08, 22:10 Gratuluje!Ja też byłam w czwartek i czekam na odpowiedź Czy odpowiedzieli jeszcze komuś z was? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BDO Re: testy-SSC-wyniki z zeszłego tygodnia IP: *.ghnet.pl 14.05.08, 14:01 Gratuluje! A mozna wiedziec czy wysylaja Cie gdzies na szkolenie i jesli tak to od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
aendo Re: testy-SSC-wyniki z zeszłego tygodnia 19.05.08, 11:21 Nie nie wysyłają, ale dlatego, że wyraźnie powiedziałam, że zależy mi, żeby nie wyjeżdżać i zacząć na miejscu w Krakowie. Gość portalu: BDO napisał(a): > Gratuluje! > A mozna wiedziec czy wysylaja Cie gdzies na szkolenie i jesli tak to od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA Re: testy-SSC IP: *.n4u.airbites.pl 15.05.08, 09:24 NIE PYTAJCIE CO JEST NA TESTACH A CI CO BYLI I WIDZIELI NIE MÓWICIE! TESTY SĄ TE SAME DLA WSZYSTKICH I NIE MA PODOBNYCH W INNYCH FIRMACH. NIECH KARZDY MA RÓWNE SZANSE! KTO WIDZIAŁ TESTY DOKŁADNIE MOŻE POWIEDZIEĆ JAK SIE MOŻNA PRZYGOTOWAĆ, JA NAWET KILKA ZADAŃ PAMIĘTAM, ALE NIE O TO CHODZI ŻEBY WSZYSTKO UDOSTĘPNIĆ. TESTY W KOŃCU PO COŚ SĄ A NIE JEST TO EGZAMIN DO ZDANIA I ZAPOMNIENIA. A O ROZMOWIE TO JUŻ TYLE ZOSTAŁO NAPISANE, ŻA JA JAKBYM MIAŁA TE INFORMACJE ZANIM POSZŁAM NA ROZMOWE TO BYŁOBY MI O WIELE WIELE ŁATWIEJ:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: testy-SSC IP: *.chello.pl 15.05.08, 16:46 czy ty slyszysz si dziewczyno, jakie ty brednie gadasz??!! eh, brak slow momentami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uh Re: testy-SSC IP: *.ghnet.pl 31.08.09, 16:43 Jakbyś się tak nauczyła netykiety to może też by ci było łatwiej. Albo ortografii. Albo czegokolwiek, szczerze mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olf Re: testy-SSC IP: *.centertel.pl 31.08.09, 21:37 Po co Wy sie matoły pchacie do tej firmy? Co to za pytanie w co sie ubrac na testy? Normalny jestes koles? A pozniej popie...ja po korytarzach takie dzieciaki co sie zachowac nie potrafia bo w glowie jeszcze akademik i robia przypal na pol Kazimierza. Kiedy ta firma sie otrzasnie troche i przestanie przyjmowac ta dzieciarnie:/ Ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: testy-SSC IP: *.chello.pl 12.05.08, 20:34 Witam! Pani z GBS zaprosiła mnie na testy i powiedziała,że przeprowadzą też rozmowę kwalifikacyjną po polsku i po angielsku. Czy ktoś kto już był mógłby napisać jak to wyglądało? Czy jest to standardowa rozmowa dot. CV, czy sprawdzają też znajomość jakiś zagadnień dot. rynku finansowego itp?? Proszę o szybką odpowiedź, bo nie wiem pod jakim kątem się przygotowywać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: testy-SSC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 22:58 Przeczytaj sobie co o firmie SS i co to jest mutal fund. Na stronie GBP praca masz prezentacje firmy . Jeśli chodzi o testy to teks był o technikach producji "just in time" z matematyki ciagi , srednia oraz pradopodobieństwo reszta raczej łatwe. Pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: testy-SSC IP: 79.97.18.* 12.05.08, 23:01 wy chyba sobie zartujecie z tymi ciągami i rachunkami prawdopodobieństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_Ka Re: testy-SSC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 00:19 dla spanikowanych - kilka dobrych rad- jest jedno zadanie z ciągów (aby udzielić poprawnej odp. nie trzeba znać wzoru - wystarczy kalkulator :)) i jedno z rach. prawdopodobieństwa. Po pierwsze test składa się z 50 pytań: 20 to sprawdzenie j. angielskiego 15 zadania tzw. matematyczne i 15 tzw. logiczno-analityczne. Nie rozumiem pytań "co należy powtórzyć z j. angielskiego " - albo go znasz i umiesz się nim posługiwać albo nie i finito. Test z angielskiego (te 20 pytań) uważam za banalny, nie należy nic powtarzać jak się zna język. Aby zaliczyć test z każdej z jego 3 części minimum 50%. Drugi etap to "interview" - rozmowa z managerem (pytania z ekonomii i instrumentów finansowych) oraz pani z HR (klasyczny zestaw pytań) - wszystko po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: testy-SSC IP: *.chello.pl 12.05.08, 23:48 Dziekuję za odpowiedź, mam nadzieję,że się uda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: testy-SSC IP: *.chello.pl 13.05.08, 08:18 jesli jestescie juz po dzisiejszych testach i rozmowie to koniecznie dajcie znac jak bylo!!! szczegolnie, jak wygladala ta rozmowa :) pozdr. k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: testy-SSC IP: *.chello.pl 14.05.08, 23:10 a czy byl ktos we wtorek na testach i na rozmowie zaraz po nich?? jakies porady, sugestie?? w ogole jak bylo i jak ta rozmowa pol-angielska wyglada?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: testy-SSC IP: *.chello.pl 21.05.08, 15:28 Mam pytanie do osób,które były na testach w ciągu ostatnich dwóch tygodni,czy ktoś został już zaproszony na rozmowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: testy-SSC IP: *.chello.pl 21.05.08, 17:45 hej, ja pisalam w tym tygodniu i jeszcze nie zostalam zaproszona, ale czekam cierpliwie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pytania na rozmowie z ludźmi z SS IP: *.fema.krakow.pl 15.05.08, 18:22 Czy mógłby ktoś podać jakie pytania pojawiły się na rozmowie z ludźmi z SS? Takie już konkretne? Żeby ewentualnie przygotować się na jakieś niespodzianki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcio wyjazd na szkolenie do irlandii IP: *.ds3.agh.edu.pl 20.05.08, 12:12 czy wie ktoś coś na temat szkolenia od czerwca w irlandii dla osób, które przeszły rekrutację? szkolenie w dublinie czy gdzieś indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
toja-toja-toja Re: wyjazd na szkolenie do irlandii 20.05.08, 17:14 Hej! szkolenie jest bo sama na nie jadę. Czy ktoś jeszcze wyjeżdża do Droghedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: wyjazd na szkolenie do irlandii IP: *.toron.pl 20.05.08, 17:43 Czy ktoś z Was ma szkolenie w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milia Re: wyjazd na szkolenie do irlandii IP: *.ists.pl 20.05.08, 19:46 Tak, ja mam szkolenie w Polsce od 16 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: wyjazd na szkolenie do irlandii IP: *.gprs.plus.pl 20.05.08, 21:49 Ja również zaczynam 16 czerwca, szkolenie w Polsce, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: wyjazd na szkolenie do irlandii IP: *.ghnet.pl 26.05.08, 10:57 ja także startuję 16 czerwca w Krakowie, do zobaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiuch Re: wyjazd na szkolenie do irlandii IP: *.sdsl.bell.ca 20.05.08, 18:29 Ja jade do Droghedy. Jakby co to podaje maila amidalla11@wp.pl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ask84 Re: wyjazd na szkolenie do irlandii 21.05.08, 00:20 Ja też jadę. Zna ktoś dokładny termin wylotu? Odpowiedz Link Zgłoś
toja-toja-toja Re: wyjazd na szkolenie do irlandii 21.05.08, 10:02 Jeśli jedziecie do droghedy to proszę odezwijcie się na: 9691330 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pytania na rozmowie z ludźmi z SS IP: 77.236.12.* 20.05.08, 20:15 chciałem się dowiedzieć czy ktoś miał rekrutację z babka z luksemburgu? ja dzisiaj mialem i strasznie sie NAVu czepiala. Rozmowa twrala 27 minut i odpowiedzialem na wszystkie typowe pytania, jednak nie padlo pytanie co sadzisz o wyjezdzie za granice, czy ktos mial podobne doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pytania na rozmowie z ludźmi z SS IP: *.toron.pl 20.05.08, 21:24 hej! Ja miałam dziś rozmowę z babką z Luksemburga, mnie też wałkowała z NAV, a wyjazdu na szkolenie za granicę chyba nie ma jeśli chodzi o ten projekt, szkolenie jest w Polsce z tego co się dowiedziałam. A jak Ci poszło? kiedy mają Ci dać odp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan Re: Pytania na rozmowie z ludźmi z SS IP: 77.236.12.* 20.05.08, 22:35 babka mnie wqrwila mega,bo ciagle o NAV pytala;/ takze pewnie sie nie dosalem.a umialem dosc sporo ale ku.. nie o navie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan Re: Pytania na rozmowie z ludźmi z SS IP: 77.236.12.* 20.05.08, 22:37 Odpowiedz maja dac na koniec przyszylego tygodnia, poszlo mi zle,nawet powiedzialbym bardzo zle;/o NAVie wiedzialem niewiele;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: Pytania na rozmowie z ludźmi z SS IP: *.chello.pl 21.05.08, 15:52 a co to w ogóle jest ten NAV? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Pytania na rozmowie z ludźmi z SS IP: *.chello.pl 21.05.08, 15:56 NAV- net asset value! Ale co w sumie o tym mówić? Wałkowała to znaczy? Jakie konkretnie pytania padły? Dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Pytania na rozmowie z ludźmi z SS IP: *.toron.pl 21.05.08, 16:53 Hej Dostałam dziś odpowiedź pozytywną:)) Zaczynam szkolenie 16 czerwca w Polsce:)) Kto jest w podobnej sytuacji? kto chce podzielić się wrażeniami i opiniami o state street?? kto chce jakieś rady? gg 7516662 Pozdrawiam i Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pytania na rozmowie z ludźmi z SS IP: 77.236.12.* 27.05.08, 18:08 czy ktos z osob ktore mialy rozmowe we wtorek z pania z luksemburgu dostal jakakolwiek odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pytania na rozmowie z ludźmi z SS IP: 77.236.12.* 27.05.08, 18:48 Ja jeszcze nic, i moj kumpel tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: James Ile się czeka na II etap? czy ktoś wie? IP: *.chello.pl 27.05.08, 21:10 Witam Wszystkich, Czy ktoś orientuje się może ile czeka sie na II etap. Zaliczyłem testy bezproblemowo. Pani z GBS dała mi szybko odpowiedź i poprosiła o wysłanie CV w eng. co też zrobiłem...tydzień temu i nic..A wspominała, że na II etap zaprasza SS bezpośrednio kandydatów. Nie wiem czy mam sie szykować na II etap czy dać sobie siana i iść na inne rozmowy do innych firm w tym tygodniu. Ile Wy czekaliście? Bo ja już chyba czekam za długo i to oleję, szkoda tylko mojego czasu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Ile się czeka na II etap? czy ktoś wie? IP: *.chello.pl 27.05.08, 21:40 ja tez czekam juz ponad tydzien i nic... ale z tego co wiem, tyle to trwa, tak wiec trzeba sie chyba uzbroic w cierpliowsc albo faktycznie dac sobie spokoj... btw, w innych firmach rekrutacja tez sie ciagnie-ja aplikuje do kilku rownoczesnie i na przyklad na assesment center w jednek z ztw wielkich korporacji czekam juz 2 tygodnie i nic... mam nadzieje, ze sie w koncu doczekamy! pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GH Re: Ile się czeka na II etap? czy ktoś wie? IP: *.ists.pl 27.05.08, 22:03 Długo się czeka...nie pamiętam ile ja dokładnie czekałam ale chyba coś koło 3 tygodni. A czy szkoda czasu...ja wiem ...inne rekrutacje też sie wleką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.toron.pl 27.05.08, 22:48 Hej, Zaczynam szkolenie w Polsce 16 czerwca, będę pracować przy projekcie Luksemburskim Czy ktoś z Was tez? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.fema.krakow.pl 27.05.08, 23:00 ja też zaczynam 16 czerwca ale nie wiem jeszcze przy jakim projekcie, jak podpisywałam umowę podobno jeszcze nie było wiadomo ale widzę,że coś się zmieniło, a czy znasz już godziny pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.toron.pl 27.05.08, 23:38 Hej Magda, nie znam jeszcze godzin pracy, podano mi różne,mówili ze to jeszcze nie ustalone,pewnie dowiemy sie poźniej:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: 77.236.12.* 28.05.08, 00:08 a kiedy mialas rozmowe Marto? I kiedy dali Ci znac ze sie dostalas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: 77.236.12.* 28.05.08, 00:11 hej Marto. kiedy mialas rozmowe? I kiedy dali Ci odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.toron.pl 28.05.08, 10:20 Hej rozmowę miałam tydzień temu, odpowiedz dali mi następnego dnia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.chello.pl 28.05.08, 19:32 A czy wszyscy zaczynacie w Krakowie, czy może proponowali komuś wyjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: 77.236.12.* 28.05.08, 23:30 Projekt luksemburski jest w krakowie. Mi dzisiaj zaoferowali prace :D zaczynam tez 16 czerwca. moj kontakt gg 3610386. Pozdrawiam i powodzenia. Czekalem 8 dni na odpowiedz ale sie udalo, wiec warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.statestreet.com 29.05.08, 18:31 Projekt lukesmburski to najprawdopodobniej DWS - godziny pracy 10 30 - 18 30. Jest jeszcze kilka mniejszych grup z lepszymi godzinami ale nie wiem ile osob bedzie do nich bedzie przyjetych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milia Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.ists.pl 29.05.08, 19:40 Ja zaczynam 16 czerwca pracę w projekcie niemieckim. Czy ktoś jeszcze? Czy coś wiecie o tym projekcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieciekawie Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.mtnet.com.pl 29.05.08, 20:30 Ja po ostatniej wizycie w GBS- gdzie te całe szopki zwane rekrutacją maja miejsce- jestem zniesmaczony. Kobieta nie wyglada profesjonalnie- jak ktos moze przyjsc w garniturze- to tym bardziej pracownik powinien byc "elegancki" a nie jak gimnazjalista... Testy trudne- angielski trudny, ciagi, prawdopodobienstwo i inne tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: 77.236.12.* 29.05.08, 21:57 Testy wcale nie byly trudne. wszystko logiczne wystarczy tylko znac angielski, a jak go nie znasz to po co sie pchac tam gdzie jest wymagany "plynny" biznesowy. a co do profesjonalizmu to trzeba pamietac z GBS to firma ktora robi dla wszystkich testy i w sumie nie ma nic wspolnego z SS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.chello.pl 30.05.08, 10:24 GBS robi TE akurat testy tylko dla SST - zreszta testy sa przygotowane przez SST... Zgadzam sie, jesli ktos nie zna plynnie business english nie powinien wyplywac na gleboka wode, bo nawet jesli przejdzie testy/rozmowe itd, zweryfikuje sie sam juz w pracy majac doczynienia z angielskim na codzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 14:35 naprawde podniosla mnie na duchu twoja wypowiedz, ja przeszlam testy i rozmowę, a mój angielski nawet ten codzienny nie jest plynny a co dopiero finansowy, ale myślalam, że kobiety od rekrutacji znają się na tym co robią i skoro mnie przepuścili to taki ang wystarczy ale teraz to mam wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.chello.pl 01.06.08, 17:29 ok, ale ktora rozmowe przeszlas? juz z ludzmi z SST? czy mas zna mysli ta w GBS?? skoro przeszlas testy/rozmowe tzn, ze uznali, iz na tyle dobrze jednak znasz ten angielski, ze powinno byc ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.fema.krakow.pl 02.06.08, 13:01 tak przeszłam tą rozmowę z ludźmi z sst:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.toron.pl 13.06.08, 12:00 Czy ktoś zna już godziny rozpoczęcia pracy w poniedziałek? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 12:29 dzisiaj będą maile z informacją pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.toron.pl 13.06.08, 12:43 Dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.fema.krakow.pl 04.06.08, 16:43 ja tez zaczynam 16 czerwca przy projekcie niemieckim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 20:19 hej-a czy mozesz napisac jaki pakiet socjalny oferuje SS?. Dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: projekt Luksemburski-16 czerwiec IP: *.chello.pl 02.06.08, 11:58 właśnie też jestem ciekawa jaki pakiet socjalny oferują, bo mowa jest wyłącznie o zarobkach a to przecież nie wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 18:17 Witam, brał ktoś udział w rekrutacji prowadzonej przez CFW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster rozmowa czerwiec IP: *.chello.pl 02.06.08, 21:40 Cześć, Kto miał jeszcze rozmowę po 1/06. Ja miałem dziś. byłem bardzo zaskoczony, nie padło nawet jedno pytanie z finansów i rynków a poświęciłem dużo czasu na powtórkę. Wiedza nie pójdzie na marne. Rozmowa przyjemna. Oczywiście jak zawsze pozostaje niedosyt i wrażenie, że można było to inaczej rozegrać, wydawało mi sie że nie przekonałem do siebie managera ale trudno. Odpowiedź na koniec tego tygodnia. Gdyby komuś dali już znać to odezwijcie się przynajmniej będzie wcześniej wiadomo kto się dostał a chętnych z tego co widziałem nie brakuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: rozmowa czerwiec IP: *.chello.pl 02.06.08, 21:44 hej,a kiedy pisales testy?? ja pisalam jakies dwa tygodnie temu i jak do tej pory sie nie odezwali... jak dlugo czekales na zaproszenie na rozmowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony Re: rozmowa czerwiec IP: *.tktelekom.pl 03.06.08, 08:59 Jezeli zaliczylas testy, to na pewno Cie zaprosza na rozmowe. Bez obaw, troche to u nich trwa.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: rozmowa czerwiec IP: *.chello.pl 03.06.08, 13:00 A dzwoniłaś do GBS? Bo oferty już nie ma na stronie, wiec możliwe że Cię już nie zaproszą.. Daj znać co Ci powiedziała babka z GBS, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: rozmowa czerwiec IP: *.chello.pl 03.06.08, 13:23 a miałeś 1 rozmowę czy 2? Bo każdy mówi inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: rozmowa czerwiec IP: 193.200.234.* 03.06.08, 13:58 Ja miałem już drugą rozmowę. Trochę na nią czekałem(prawie 2 tygodnie zanim się odezwali po testach)także cierpliwości na pewno zadzwonią, to normalne dla dużych korporacji. Trochę zdziwiła mnie odpowiedź po romowie na temat ile się czeka na ostateczną decyzję. Uzyskałem informację, że odezwą się do końca tego tygodnia.A dziewczyna która wychodziła po mnie i którą spotkałem, że do końca przyszłego tygodnia. Ciekawe komu dobrze odpowiedzieli:) A na stronie GBS szukają ludzi na pół eteatu z tego co widziałem. Na rozmowie też ostro pytali czy dam radę na cały etat. Mam nadzieję że nie dostanę pracy tylko dlatego, że zgłosiłem się na caly etat a oni szukają teraz na pół;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.bb.sky.com 03.06.08, 14:27 Witam wszystkich, czy macie moze jakis tel kontaktowy do ssc, bo czekam na rozmowe a mieszkam na razie poza granicami kraju, testy przeszedlem, wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 03.06.08, 14:37 ja pisalam testy jakies dwa tygodnie temu - zdalam bez problemu, zwlaszcza angielski... dziwne byloby skoro wtedy zamiescili info na stronie, ludzie poszli na testy, zdali je i ze teraz niby co?? nie zaprosza na rozmowe?? to troche niepowazne i nieprofesjoanlne byloby.... niemniej, chyba faktycznie zadzownie do gbs i sie upewnie czy w ogole oplaca sie czekac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 03.06.08, 14:57 To napisz bardzo Cię proszę co Ci powiedzieli na ten temat,bo też czekam na zaproszenie już ponad 2 tygodnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 03.06.08, 23:23 Cześć, Ja tez długo czekałem ok 2 tygodni. Doczekałem się jednak i już byłem na rozmowie. Też mnie to denerwowało ale to normalne w dużych korporacjach jeśli chodzi o czas oczekiwania. Na pewno zadzwonią, a Pani w GBS niewiele pomoże. Powie, ze dokumenty zostały przesłane i SS same sie skontaktuje i że to może potrwać. Zależy jeszcze czy startowaliście na pół czy cały etap z tego co wiem teraz są rozmowy na cały na pół były w tamtym tygodniu. Z tego co zdążyłem sie zorientować to potrzebują i szkolą mnóstwo ludzi i dlatego tez nikogo nie pominą. Praca i firma wydają się ciekawe. Moim zdaniem warto poczekać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: og Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.tktelekom.pl 04.06.08, 08:49 Witam, tez czekam na rozmowe. Jaka stawke Wam proponuja? 3500 max? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.tktelekom.pl 04.06.08, 10:33 Terminy wszystkich rozmow zostana ustalone w ciagu 10 dni. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 04.06.08, 11:34 A ile dni przed rozmowa informują o niej telefonicznie? Bo mnie np zaprosili na testy dzień wcześniej... Mam nadzieje ze SS trochę poważniej do tego podchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 04.06.08, 12:05 Na info o rozmowie czeka się ok 1,5 do 2 tygodni. Mnie Pani poinformowała w piątek a rozmowa miała miejsce w poniedziałek. Stawki nie proponują, Ty podajesz stawkę oni jeśli będą zainteresowani negocjują ją z tobą podczas podpisywania kontraktu. Aha ludziska i ja bym się zastanowił nad tym 2,5 netto. Ktoś tak pisał na forum, ja powiedziałem o takiej stawce i szczerze moi rozmówcy miny mieli nie tęgie a szczególnie menager. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.tktelekom.pl 04.06.08, 13:14 Przedział jest 3200-3500 brutto. Jezeli chodzi o rozmowe, to sadze ze termin tez jest do negocjacji. Ja na taka rozmowe musze sa dzien urlopu wziac, bo pracuje w katowicach, wiec mysle ze tez racjonalnie do tego podchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.tktelekom.pl 04.06.08, 13:15 Ponizej 3500 nie schodze, to i tak malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 77.236.12.* 04.06.08, 16:36 jak jestescie z doswiadczeniem to mozna z nimi negocjowac jest nie jest to łatwe, na start prawie wszystkim proponuja 3300 brutto. a jak wyjezdzasz gdzies na szkolenia to dostajesz jeszcze diete no i lojalke (18 miesiecy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jude Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.statestreet.com 04.06.08, 18:08 czytajac wczesniejsze posty odnosze wrazenie ze czesc zaiteresowanych praca w ssc albo nie unie czytac albo nie nalezy do tych co uzywaja glowy, jak mozna co 2 posty pytac jakie sa pytania itp itd, no niestety nie wszyscy je zdaja, ale ma to na celu jakosc pracy w zespole w ssc, i jeszcze jedno z tym wynagrodzeniem mysle ze na poczatek te 3 klocki to nie tak malo, a jak ktos chce wiecej to powinien rzeczywiscie byc dobry w instrumentach pochodnych (np. stck split opcji, czy assign) w DWS i chciec wiecej a jak nie to nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 193.200.234.* 04.06.08, 18:13 Zgadzam się z Tobą Jude. Mnie np jak na moje doświadczenie w finansach i stopień na studiach wynagrodzenie zadowala. Jeśli ktoś jest w czymś dobry to aplikuje na odpowiednie stanowisko i płace i dlatego też dziwią mnie niektóre posty. Ja dziś dostałem odpowiedź. Co najważniejsze pozytywną i jestem mega happy. Powodzenia wszystkim i nie wzorujcie się forum, podczas mojej rozmowy nie padło ani jedno pytanie z podanych powyzej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 20:46 monster, radzisz sie nie wzorowac, ale pytania z forum wszystkie przejrzales :P gratujuje dostania sie, kiedy zaczynasz? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 05.06.08, 14:19 Gratuluje :) A mógłbyś napisać o co Cię w takim razie pytali jak nie miałeś żadnego pytania z dziedziny finansów? Z kim miałeś rozmowę i ile trwała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 20:34 jezeli chodzi o kwestie wynagrodzenia, to porownujac do tego ile oferuje np. wielka czworka na poczatek (osobom bez zadnego doswiadczenia), to 3000 wobec 4500-5000 stanowi znaczna roznice. powiedz jaka jest atmosfera w pracy w ssc? jak wyglada czas pracy? czy zdaza sie czesto, ze trzeba dluzej posiedziec? jezeli tak, to czy placa za nadgodziny ?:D czy sciezka kariery jest jasna? jak wyglada sprawa awansów? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 04.06.08, 22:09 to w wielkiej czworce az tyle daja na poczatek swiezo upieczonym absolwentom?? hehe, poczytaj lepiej watki na forum big 4 :p tak czy owak, 3000 na poczatek to nie jest malo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 77.236.12.* 04.06.08, 22:53 ja jestem na 4 roku dostalem sie do SS i mysle ze 3300 to jest placa wporzadku, np porownujac z Capem:) a do wielkiej 4 troche ciezko jak jeszcze nie jestes absolwentem. To co mi sie podoba w SS ze zaczynaja dopiero funkcjonowac w Polsce, buduja swoja siec tutaj i moze bedzie mozliwosc awansu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 05.06.08, 10:24 dokładnie, też tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celine Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 88.207.161.* 06.06.08, 17:43 ogolnie ss to wielka sciema! praca po 3tyg nieciekawa, staje sie rutyna, pozatym te godziny pracy to potrafia czlowieka wykonczyc! ale wstajesz z kurami albo konczysz prace jak kierowca nocnego autobusu! Moim skrommnym zdaniem nie aplikujcie to tej firmy, daja marne 2000zl a o platnych nadgodzinach mozna zapomniec! Cos liczymy a ja dalej nie wiem co to jest ten NAV, robi sie fundusz tak zeby byle wyszlo i checker byl zadowolony. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych praca w SS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 06.06.08, 19:49 Wiadomo, że każdy ma jakieś własne doświadczenie i spostrzeżenia. Zobaczymy jak ja będę śpiewać po 3 tygodniach. Moim skromnym zdaniem kasa jak na kogoś bez doświadczenia lub z doświadczeniem ale bez jeszcze skończonych studiów płaca ok2,5 to dobry start. Do tego jak ktoś poprzednio napisał firma się cały czas rozwija więc można starać się rozwinąć skrzydła wraz z nią;) wiadomo nie zawsze się uda ale...Mam już jakie takie doświadczenie w finansach i znam wielu którym ta robota wychodzi bokiem, jest ciężko, rutynowo i to wszędzie moim zdaniem a nie tylko w SS. Takie to już życie kontrolerów finansów i księgowych, nie każdy zostanie rekinem finansów;) Ja zaczynam 16 i jestem póki co optymistycznie nastawiony. Co do poprzednich postów: Moja rozmowa wyglądała jak każda rozmowa o pracę- najzwyczajniej w świecie. Doświadczenie co, jak i gdzie dla kogo?Praca-czemu SS, wiesz coś o SS, czy zdajesz sobie sprawę co będziesz tu robił?Język-jak długo się uczysz, czy byłeś za granicą i czy radziłeś sobie ze swoim angielskim podczas pobytu za granicą?Czy miałeś podwładnych, jak idzie Ci praca w grupie, opisz konflikt który spotkał Cię podczas pracy w grupie, jak go rozwiązałeś, jaką postawę przyjąłeś?Godziny pracy czy CI odpowiadają, wynagrodzenie- jakie masz wymagania? Arkusze kalkulacyjne- jak sobie radzisz? Rozmowa odbyła się przy bardzo miłej Pani z HR i kilka pytań zadał manager z irlandi. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exssc Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 206.218.218.* 06.06.08, 22:41 Witam, Pracowalam kiedys w State Street, tyle ze w USA, w headquarters. Ta firma to moloch, generalnie stawia sie na ilosc a nie na jakosc jesli chodzi o uslugi. Obsluga klienta jest raczej kiepska (ja teraz pracuje w innej firmie i z SS wspolpracuje - a konkretnie z Londynskim oddzialem) - o nic sie nie mozna doprosic, bo na rynku amerykanskim SS ma prawie monopol na obsluge klientow instytucjonalnych. Co do atmosfery w firmie, nie wiem jak bedzie w Krakowie, w USA generalnie ma opinie "laid back" czyli na luzie (w porownaniu do innych bankow czy korporacji). Place w porownaniu do innych firm sa raczej niskie i firma nie lubi wydawac pieniedzy. Fund accounting i podobne stanowiska to straszne nudy niestety... niewazne czy w SS czy gdzie indziej. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 06.06.08, 23:48 "Ta firma to moloch, generalnie stawia sie na ilosc a nie na jakosc jesli chodzi o uslugi" a powiedz, ktora firma/koncern/korporacja/... nie stawia na ilosc tylko na jakosc?? bede do takiej aplikwoac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 77.236.12.* 07.06.08, 11:26 The Boston Consulting Group Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 20:18 tak tyle daja, tylko najpiew trzebe odbyc praktyke, na ktorej pracuje sie na umowe zlecenie i placa za godziny. na praktyce mozna nawet wiecej zarobic niz na poczatku na umowe o prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.gprs.plus.pl 23.06.08, 23:13 Absolwent na stanowisku asystenckim w big4 dostaje już conajmniej piątaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 03.05.09, 09:15 Ta chyba jak ma doswiadczenie. Swierzak dostaje 3500 brutto a po praktykach 4200 to max Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.mtnet.com.pl 08.06.08, 22:55 ja czekam ponad 2 tygodnie... a testy mialam dwa tyg. temu w czwartek z wynikiem pozytywnym... i co? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Pytanie do osób już pracujących IP: *.toron.pl 09.06.08, 08:56 Hej! Jaki pakiet socjalny oferuje firma? Czy po okresie próbnym jest jakaś podwyżka? Jak wygląda szkolenie?I generalnie czy są jakieś stresujące sytuacje w pracy?Bardzo proszę o odpowiedź!! Dzięki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.fema.krakow.pl 09.06.08, 15:19 hej czy już ktoś dostał jakąś konkretną informacje odnośnie 16 czerwca? o której zaczynamy i takie tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.fema.krakow.pl 09.06.08, 15:22 hej czy już ktoś dostał jakąś konkretną informacje odnośnie 16 czerwca? o której zaczynamy i takie tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 193.200.234.* 09.06.08, 15:27 Cześć, Ja jeszcze nic nie wiem o której i gdzie zaczynamy 16. Moze dlatego, ze dopierow piątek podpisuję umowę. Pytanko: Ktoś pisał niedawno że na początku zarabia się od godziny przez okres próbny. Czy ktoś byłby skłonny do doprecyzować ile jest płatne za godzinę i ile da się zarobić?? Pierwszy raz o tym słyszę i trochę mnie to zdziwiło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.fema.krakow.pl 09.06.08, 15:51 te zarobki od godziny chyba dotyczyły wielkiej czwórki, przynajmniej ja tak to zrozumiałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 09.06.08, 18:28 tak, wielkiej 4 dotyczyly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.gprs.plus.pl 09.06.08, 17:41 Hej Pani Agata Salawa będzie do nas wszystkich wysyłać maile odnośnie pierwszego dnia pracy, jakie dokumenty mamy donieść itd Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.fema.krakow.pl 10.06.08, 09:01 a wiesz może kiedy dokładnie te maile mają by wysyłane, czy dopiero w piątek czy wcześniej? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 09:22 Niestety tego nie wiem:( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 77.236.12.* 10.06.08, 17:13 maile w piatek maja byc. zmiany godzinowe to od 8 do 10:30. jest kilka zespolow i zostaniemy przydzieleni do nich. dzisiaj podpisalem umowe. pozdrawiam ssowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.n4u.airbites.pl 08.06.08, 20:09 Witam, czy ktos moze cos napisac o samej pracy? przede wszytskim jaka jest atmosfera, czy praca faktycznie jest taka nudna jak tu pisza co niektorzy:) no i jakie swiadczenia firma oferuje? bede wdzieczna za kazda odpowiedz, bo wlasnie zastanawaim sie nad zmiana pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. State street - w oczekiwaniu na rozmowe... IP: *.chello.pl 11.06.08, 11:53 witam, czy ktos z forumowiczow piszacych test do State Street ponad dwa tygodnie temu, zostal juz zaproszony do 2 etapu czyli na rozmowe kwalifikacyjna? jestem jedna z osob, ktore pisaly test spory czas temu i jak do tej pory nie dostalam zadnej odpowiedzi... dlatego zastanawiam sie czy w ogole nalezy liczyc na jakakolwiek odpowiedz ze strony SS... bo "troche" dlugo to wszystko trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: State street - w oczekiwaniu na rozmowe... IP: *.chello.pl 11.06.08, 13:57 hej, ja pisałam 4 tygodnie temu i też się jeszcze do mnie nie odezwali... wiec nie wiem co o tym myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assas Re: State street - w oczekiwaniu na rozmowe... IP: *.golebiewski.pl 11.06.08, 14:55 witam, ja pisalem 23 maja, zadzwonili do mnie w zeszly czwartek. rozmowy odbywaja sie dzisiaj i jutro. mnie termin nie pasowal, wiec poprosilem o pozniejszy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: State street - w oczekiwaniu na rozmowe... IP: *.chello.pl 11.06.08, 15:26 czy ktos z osob, z ktorymi jeszcze sie nie kontaktowali probowal sie do nich dodzwonic albo do gbs i cos wie na ten temat? czy jest taka opcja, ze mimo zakwalifikowania przez gbs i pozytywnego wyniku testow, SS sie w ogole nie odezwie? pytam, poniewaz nie wiem co robic... tzn czy jest sens czekac czy szukac gdzie indziej... choc szczerze powiem, ze chcialbym sprobowac swoich sil w rekrutacji do tej firmy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedd Re: State street - w oczekiwaniu na rozmowe... IP: *.centertel.pl 11.06.08, 17:30 Marcin bez stresu, czekaj na pewno sie odezwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: State street - w oczekiwaniu na rozmowe... IP: *.chello.pl 11.06.08, 19:11 No i jaki Ci termin ustalili, jak poprosiłeś o późniejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Po rozmowie IP: *.mtnet.com.pl 11.06.08, 20:32 Ja byłam dzisiaj przed 16 na rozmowie.. i bardzo mam mieszane uczucia, że chcieli przekonać, że to nie dla mnie. Niektórym ludziom naprawdę trudno jest uwierzyć, że praca dla międzynarodowej firmy moze byc marzeniem. Tak bardzo zależało mi na tej pracy, ciekawa firma, możliwość rozwoju, fajne szkolenie. Przyjrzałam się ludziom- w większości młodzi, ambitni, a przynajmniej na takich wyglądają. Spokój i cisza, miłe biura... Żyć nie umierać... Ale uczucia po rozmowie mam mieszane: dla tych, którzy uczą się nie wiadomo czego do rozmowy: ja byłam przygotowana na rodzaje opcji, mutual fund, inne funds, types of fund risk itp.A zapytali mnie... o NAV i o.... BOND!!! Przyznam, że to drugie jest tak proste, ze az mnie zdziwilo i musialam się zastanowić, jak to opisać po angielsku... Kurcze- a tak mi zależało :((( Natomiast terminu nie zmienili na późniejszy. Pozdrawiam serdecznie i nie stresujcie się :) Będzie dobrze- tam jest naprawdę sympatycznie w środku :) I powodzenia pozostałym :) Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Po rozmowie IP: *.gemini.net.pl 11.06.08, 22:34 Ja rozumiem, że praca dla międzynarodowej firmy może być marzeniem ;-) chyba mamy takie same marzenia. Moje uczucia po rozmowie też są mieszane...wiadomo, nie zawsze na rozmowie wypada się tak, jakby się chciało wypaść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlos Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 23:02 hej, A możecie powiedzieć jak to jest pytają np co to jest BOND i Ty im odpowiadasz i koniec czy maglują szczegółowymi pytaniami? I jeszcze jedno pytanko - pytali o oczekiwania finansowe? Ile im powiedzieć, wszyscy pisali że 3300 bruttu, tak zrobiliście?? Dzięki wielkie i pozdrawiam, ja rozmowe mam jutro i wielkiego stresa :) łaaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepewny Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 21:12 witam, czy ktos moze mi napisac czy na testy trzeba ubierac garnitur? bo rozumiem ze rozmowa jest dopiero po zaliczeniu testow. dzieki z gory za odpowiedz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajman Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 21:54 nie nie trzeba, testy są luźne i są w gbs a nie w SS. Tutaj oceniają tylko twoje wyniki z testu a nie ogólnie. Ale skoro ubranie garniaka stanowi dla Ciebie problem to ja nie wiem czy ta praca Ci odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 22:03 Pytania są najróżniejsze- mnie spytali co to jest NAV i co to są bonds... Bez szczegółów. A skoro NAV'em zajmować się ma Fund Accountant to pasuje wiedziec co to jest ;) Ogolnie calkiem przyjemna firma- fajnie to wyglada z zewnatrz. Co do pieniedzy- ja powiedzialam, ze nie licze na wiecej jak 2,5k na lape, a nawet ze jestem swiadoma ze firma da mniej, bo przeciez bez doswiadczenia, trzeba sie szkolic itp. Ale nie wiem czy to tzw. 'poprawna odpowiedz'. Pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikołaj Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 22:17 haha Aniu, ja powiedziałem 15oo ....ku$#a alem zawalił, no ale co tam i tak pewnie każdemu dajątyle samo. A pytali się mnie czy dam rade wyjechać na 3 miechy za granice :D Myśle że poszło mi dość spoko. miałem co to nav co to hedge fund i SE. Luzik ogólnie nie tak źle a w środku naprawdę miła atmosfera, 2 panie jedna polka i jedna inna jakaś ale obie dawały rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajman Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 12:50 stock exchange - giełda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Po rozmowie IP: *.chello.pl 13.06.08, 13:22 Tak myślałam,ale chciałam sie upewnić :) Dzięki za odp. A długo trwała rozmowa? Są jakieś problematyczne pytania,typu co byś zrobił w konkretnej sytuacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajman Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 13:58 hejeczka, u mnie trwała jakoś godzinkę. były przewalone pytanka, np. jakie cechy potrzebne są liderowi, itp. ogólnie podstawy giełdy o akcjach troszeczke i to chyba tyle, ale w środku nawet przyjemnie jest także nie martw się :) aha i mnie pytali czy byłbym w stanie wyjechać na 3 mieszki na szkolenie za granice, daj proszę znać po rozmowie czy ciebie też :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Po rozmowie IP: *.chello.pl 13.06.08, 15:43 A gdzie zaproponowali Ci wyjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Po rozmowie IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.08, 16:28 Hej, ja 16 zaczynam prace w SS. Mnie na rozmowie rowniez pytali czy wyjechalabym za granice na szkolenie, ale okazuje sie ze szkolenie mam Krakowie. Tak wiec chyba wszystkich o to pytaja. Ja pracuje w grupie niemieckie, ktos jeszcze? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 20:01 A mozesz napisac jaki pakiet socjalny oferuje firma - to pytanie przewijalo sie juz na forum ale poki co nikt na niego nie odpowiedzial- skoro 16 zaczynasz prace to pewnie juz wiesz co zawiera pakiet socjalny SS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waiting Re: Po rozmowie IP: *.aster.pl 16.06.08, 16:19 Hi! Czy ktoś z Was po rozmowach, które odbyły się w zeszłym tygodniu, tj. w środę i czwartek, otrzymał już jakąś odpowiedź? U mnie pojawiło się pytanie o preferencje co do etatu. Ja odpowiedziałam, że wolałabym na full time...ale teraz tak rozmyślam i part time też mi w sumie odpowiada...Nie wiecie może, czy oni mają zamiar rekrutować teraz wszystkich tylko i wyłącznie na part time? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo projekt irladzki IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 18:54 Hej:)ja już się pogubiłam, czy może mi ktoś wyjaśnić na którą godzinę przychodzi te 5 wyznaczonych osób w projekcie irlandzkim??Z góry dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda projekt niemiecki IP: *.fema.krakow.pl 16.06.08, 19:59 czy ktoś może mi potwierdzic że jutro mamy na 9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Girof Re: Po rozmowie IP: *.autocom.pl 17.06.08, 07:28 Witaj *Waiting*, też czekam na odpowiedź. Czekam od środy. Na razie telefon milczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://spartiata.i Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 16:04 heja, Ja też czekam, rozmowę miałem w zeszły czwartek. Nie mogę się doczekać, mam nadzieje że zadzwonią. Nie pytali sie o preferencje co do miejsca wyjazdu. Tylko czy bym dał radę wyjechać. spartiata.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 16:58 heja, dajta panie i panowie znać jak się odezwą do was ok?? mi mówili że w tym tygodniu powinni dzioba otworzyć także stresy mam nieziemskie póki co, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odp. Re: Po rozmowie IP: *.aster.pl 17.06.08, 20:32 Yupi jestem z Wami :):):) Dzwonili dziś z pozytywną odpowiedzią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Girof Re: Po rozmowie IP: *.autocom.pl 18.06.08, 10:14 i ja dołączam do teamu State Street - pozytywna odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Po rozmowie IP: *.gemini.net.pl 17.06.08, 20:34 Miałam dzisiaj telefon...niestety musiałam odmówić, bo właśnie podpisałam umowę z inną firmą. Widocznie tak miało być...może jeszcze kiedyś trafię do State Street ;-) Żałuję, ale musiałam jak najszybciej zacząć pracować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Po rozmowie IP: 80.54.191.* 17.06.08, 21:23 a juz czekam m-ac na telefon z zaproszeniem na rozmowe i nic... :/ tym co sie dostali, gratuluje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlos Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 22:10 do mnie też jeszcze nie dzwonili, ale lipa, miałem gadke z nimi w zeszły czwartek, mam nadzieje że nie dadzą po jaju i się odezwą. Jak cię nie chcą to rozumiem że sie nieodzywają? kurcze ale grzyby jak można mnie nie wybrać. we czwartek czy piątek to się już raczej takich rzeczy nie załatwia także jestem lekko zanipokojony :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 11:06 czy ktoś kto miał z nimi gadkę w czwartek dostał już odpowiedź?? bo wy co dostaliście to mięliście we wtorek lub środę, mam rację?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Po rozmowie IP: *.171.131.164.crowley.pl 19.06.08, 14:20 a czy ktos pracuje tam jako recruitment assistant? jaka tam jest stawka i jak wyglada rekrutacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikel Re: Po rozmowie IP: *.wieczysta.krakow.pl 19.06.08, 15:25 ja miałem gadkę w środę i też jeszcze nie mam odpowiedzi, oczywiście po takim czasie pozytywnej się już nie spodziewam ale jakaś odpowiedeź mi się należy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Po rozmowie IP: *.171.131.164.crowley.pl 19.06.08, 15:52 a gdzie jest teraz siedziba firmy? czy jest juz w Krakowie czy jeszcze jest w Zabierzowie. prosze o dokladny adres, bo ja nie moge go znalezc:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Po rozmowie IP: 80.54.191.* 19.06.08, 16:08 a czy po miesiacu od napisania testow (izdania ich) mozliwe jest, zeby jeszcze do mnie zadzwonili i zaprosili na rozmowe?? czekam juz naprawde b.dlugo i zero kontaktu z ich strony :/ troche to malo profesjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panie Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 18:39 dariusz spoko, ja po zdaniu testów zapomniałem kompletnie o SS. Aż tu nagle dzwonią i chcą gadać. Wyluzuj masz 100% pewności że zadzwonią, nie bój nic. A czy pamięta ktoś czy oni odzywają się bez względu na wynik. Czekam na ten telefon jak idiota bo inne firmy tną po ryjech, np takie Capgemini - pyta się baba ile ja chce ja mówie że nawet 1200 by mi starczyło a ona na to czy brutto czy netto!! helo- może rocznie co? PIsali też że chcą bez doświadczenia w rachunkowości a po zdaniu testów na 3 z kolei rozmowie baba mi mówi czy moge iść na zlecenie im pomagać w administracji bo nie mam dośw. A ja na to że w wymogach nic o tym nie było i dlatego aplikuje i po co tracą mój czas, to jest nieprofesjonalne dopiero. Dlatego do SS aplikuje bo słyszałem że tam tak w tyłek Cię nie jadą. Mam nadzieję kolego ze środy że się do nas odezwą. Nawet jeśli nas nie chcą to że dadzą znać bo to czekanie dobija mnie okrutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Po rozmowie IP: 80.54.191.* 19.06.08, 20:21 mnie tez to czekanie dobija... ale mam nadz, ze sie uda! powodzenia Wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikel Re: Po rozmowie IP: *.wieczysta.krakow.pl 19.06.08, 23:28 rację masz, czekam na odp tydzień i dopiero teraz się zacząłem zastanawiać nad inną rzeczą, a mianowicie nad sąsiadką bo właśnie przyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 08:51 przyjszła?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikel Re: Po rozmowie IP: *.wieczysta.krakow.pl 20.06.08, 13:22 Czy jest jeszcze ktoś kto rozmowę miał w środę lub czwarteki i nie dostał jeszcze odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikel Re: Po rozmowie IP: *.wieczysta.krakow.pl 20.06.08, 13:27 Czy jest jeszcze ktoś kto miał rozmowę w środę lub czwartek i nie dostał jeszcze odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siołek Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 18:28 no np, ja. Jak myjślisz odezwą sie do nas?? Mięli w tym tygodniu, jestem złej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikel Re: Po rozmowie IP: *.wieczysta.krakow.pl 20.06.08, 19:48 Też mi się to nie podoba. No ale podobno zawsze oddzwaniają z taką czy inną odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siołek Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 22:17 dzięki za info, W takim razie nie wszystko stracone jakoby :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hustlin Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 02:09 ludzie nie macie nic do roboty tylko czekacie i sie użalacie. wyjdzie gdzies na impreze i sie wyluzujcie. co ma byc, to bedzie:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siołek Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 13:05 łatwo Ci mówić panie, Trzeba gdzieś robić, a jak nie w SS to w jeB$#nym capgemini za 1000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dori Re: Po rozmowie IP: 82.139.22.* 21.06.08, 17:44 Mam pytanie bo chyba rekrutacja idzie dwutorowo... Jedna przez Strategie personalne druga przez GBS czy coś takiego... Ktoś kto juz przeszedł sito HR i poszedł na rozmowe z menadzerem jakby napisał wrażenia i ewentualne pytania oraz jak mu poszło... musze sie nastawic na rozmowe... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korleone Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 20:24 nie umiesz pani czytać, parę postów wyżej napisałem jakie miałem pytanka i inni też, jezu ale leniwość. Rekrutacja w senie rozmowy kwalifikacyjnej jest zawsze w SS w GBS są jino testy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: State Street Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 22:56 Witam, ja troszkę z innej beczki bo widze że tutaj stresy i potem się pewnie produkuje :) Do sprzedania mam ORYGINALNE perfumy EMPORIO ARMANI NIGHT za jedyne 99 zł 30ml. Perfumy są fabrycznie zapakowane w kartonik oraz folię. Kraj pochodzenia to Francja. Gorąco polecam, wyprzedaż końcówek najnowszej serii zostały tylko po 2 sztuki także kto pierwszy ten lepszy :) Dla niego allegro.pl/item387780756_giorgio_armani_emporio_night_black_edt_30_ml.html Dla niej allegro.pl/item387771906_giorgio_armani_emporio_night_white_edt_30_ml.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga asystent rekrutera IP: *.171.131.164.crowley.pl 23.06.08, 11:59 czy ktos startuje na to stanowisko? wlasnie sie pojawilo? a moze ktos juz pracuje na tym stanowisku i moze mi powiedziec jak wygladala rekrutacja i jaka jest pensja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idek Re: asystent rekrutera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 12:53 a skąd wiesz że sie właśnie pojawiło? gdzie można znaleźć takie oferty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórkiewicz Re: asystent rekrutera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 21:23 kto jedzies 21 lipca na Anglię zgłaszać się do mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: asystent rekrutera IP: *.chello.pl 23.06.08, 23:29 a co to znaczy: jechac na Anglie?? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórkiewicz Re: asystent rekrutera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 23:43 no na szkolonko to 3 miesięczne :) Nie wiem dokładnie gdzie bo dostałem informację, że do UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: asystent rekrutera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 22:11 Zgłaszam się, jadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 16:25 Czesc Mialem ostatnio rozmowe w SS i standardowo dwie osoby zadaja pytania po angielsku. Pytania jak na kazdej tego typu rozmowie kwalifikacyjnej: Dlaczego stara sie pan do SS, jakie doswiadczenie, czy mial pan sytuacje konfliktowe i jak pan sobie z nimi poradzil, czy lubi pan prace w grupie czy woli pan prace indywidualna, gdzie pan sie widzi za piec lat, jakie cechy powinien miec pana przelozony, jaka znajomosc excella? Co ciekawe nie dostalem ani jednego pytania o rynku fianansowym o nav czy o bond. Ale to pewnie dlatego, ze mam pol roku doswiadczenia w fiansach a dokladnie w inwestycjach i duzo o tym mowilem wiec uznali ze nie warto juz o to pytac. Powinni sie odezwac pod koniec tygodnia, zobaczymy jak dadza odpowiedz miejmy nadzieje, ze pozytywna...:) Zycze wam powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Po rozmowie IP: *.gemini.net.pl 24.06.08, 18:15 Czy wszystkie osoby, które ostatnio dostały pozytywną odpowiedź wyjeżdżają na szkolenie za granicę? Czy może ktoś zostaje w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capgemini to cioty Re: Po rozmowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 19:42 tak, ja jade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa jedno krotkie pytanie: ile sie zarabia w pricingu? IP: 192.250.56.* 23.10.09, 16:16 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewny Re: Po rozmowie IP: *.telgam.pl 16.07.08, 13:58 dieki za info :) nie ubralem garniaka na testy by niepotrzebnie sie nie grzac w upalne popoludnie ;) przeszedlem wszystkie etapy i wkrotce rozpoczynam prace :) pozdrawiam i powodzenia pozostalym Marzycielom zycze! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.aster.pl 23.06.08, 23:49 polecam nie-pracuj.pl. Troche przetrzezwiejecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka połowa lipca ANGLIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 21:32 Mam pytanie: ile osób jedzie do Anglii? I kiedy? Ja sie dowiedzialalam, ze pierwszy tydzien to praca w PL, a pozniej Anglia. I mam pytanie: nie wiecie jak wygląda szkolenie? Bo w umowie szkoleniowej jest informacja, ze jesli cie wywalą ze szkolenia, to płacisz 2,500 euro, czyli zwrot kosztów szkolenia... a to nie jest za fajnie. Ciekawi mnie na czym to szkolenie polega i czy się czasem nie wpakowaliśmy w g..... czy słyszeliście zeby ktos wyleciał ze szkolenia? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :0 Re: połowa lipca ANGLIA IP: 77.236.12.* 24.06.08, 22:48 no ze szkolenia bardzo łatwo wypiasc, i z tego co wiem i co ja doswiadczylem to troche wiecej sie placi. koszt szkolenia w lux kosztuej 6000 euro, jak zerwiesz lojalke to wlasnie tyle placisz. no na szkoleniu to gleboka woda... ale da sie przebrnac bo Polak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzioch Re: połowa lipca ANGLIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 07:49 hej aniu, Możesz napisać jakie dokumenty masz skompletować?? bo ja jeszcze nie dostałem maila z info a jużbym mógł to zrobić, byłbym wdzięczny. :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: połowa lipca ANGLIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 22:43 Nic nie wiem na temat dokumentow, bo pani miala mi napisac maila, ale jeszcze nie napisala. To znaczy dostalam maila z umowa i umowa szkoleniowa ale nic wiecej... Co do szkolenia: szkolenie w Anglii jest 'wycenione' na 2,5k euro, ale w umowie jest jasno napisane, ze nie 'zedra' z ciebie wiecej niz 6k PLN... A do osoby, ktora napisala ze latwo wypasc ze szkolenia: dlaczego? Czy ludzie nie potrafia nauczyc sie programow,czy sa matematycznie slabi, czy jezyk jest bariera? I czy 'mozna latwo wypasc'= ktos juz wylecial? Czy ktos wie na czym polega takie szkolenie, jakie programy trzeba znac, jakiej wiedzy sie wymaga od szkolonych osob, czy sa jakies zaawansowane obliczenia matematyczne, czy tez raczej takie prostsze. I na czym szczegolowo polega ta praca. Obliczenia jakies, wpisywanie danych o funduszach (tak slyszalam od paru osob). Ciekawa jestem bardzo. Madzioch a ty moze jedziesz do Anglii? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: połowa lipca ANGLIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 22:46 Aha: miasta to Londyn i Edynburg (wiem wiem, Edynburg jest w Szkocji :D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzioch Re: połowa lipca ANGLIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 20:23 tak Aniu ja jadę. Też otrzymałem tą umowę, ale nie otrzymałem info o tym jakoby można wypaść i że ponosi się wtedy koszty wynoszące 6 tysi, ani też nic nt. miast. Aniu gdzie Ty masz zamiar lecieć?? Aha no i info o tym że potrzebna niekaralność - z doświadczenia powiem że koszt to 50 zł - chamówa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: połowa lipca ANGLIA IP: *.chello.pl 28.06.08, 22:10 witam, ja tez jade na szkolenie do Anglii-z tego co wiem to do Londynu. w umowach, ktore mam tez nie ma wzmianki o ponoszeniu kosztow szkolenia i jakichkolwiek kwotach, z wyjatkiem tzw.lojalki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: połowa lipca ANGLIA IP: *.mtnet.com.pl 28.06.08, 22:32 A popatrzcie sobie na umowe szkoleniowa... Tam jest napisane, ze w wypadku nieukonczenia szkolenia zwraca sie koszty, wynoszace 2,5k euro, w przeliczeniu na PL nie wiecej niz 6k PLN... No ale czy mozna szkolenia nie ukonczyc? Ja nie mam na razie informacji co do miasta, do ktorego ewentualnie mnie wysla. Ale osobiscie wole Edynburg. Londynu nie znosze, powiem wiecej- nienawidze tego miasta... Dosc mocno bym sie zdenerwowala jakby mnie tam wyslali :) Da sie przezyc, ale jakos mnie osobiscie Londyn odstrasza... A na kiedy umówiliscie sie na pospisanie umowy? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogórkiewicz Re: połowa lipca ANGLIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 15:35 ja czekam na telefona jeszcze. I w mojej umowie nie ma wzmianki o możliwości nieukończenia szkolenia, zresztąwszystko napisane jest ogólnikowo i jest tylko na jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga odpowiedz IP: *.171.131.164.crowley.pl 30.06.08, 14:39 po jakim czasie od wyslania CV dostaliscie odpowiedz? wyslalam swoje Cv 2 tyg temu i cisza. nie wiem czy mam sie spodziewac nawet maila z odmowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórkiewicz Re: odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 16:34 spoko misiu, cierpliwość pełni tu kluczową rolę. 2-3 tygodnie możesz poczekać, także nie zniechęcaj się. No cóż... Każdy z nas to przerabiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: odpowiedz IP: *.chello.pl 30.06.08, 18:10 dokladnie, zgadzam sie z Ogórkiewiczem :] ja czekalam na kontakt, tzn po wyslaniu CV okolo 3 tygodni, potem byly testy pozytywnie napisane, a potem dlugo, dlugo nic i oczekiwanie jakies 5 tygodni na rozmowe... cale szczescie wynik rozmow byl bardzo szybko ;) no ale to typowe dla duzych korporacji. tak wiec, cierpliwosci! pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: odpowiedz IP: *.171.131.164.crowley.pl 01.07.08, 10:14 fajnie, a czy ktos juz dostal zaproszenie na testy lub rozmowe na stanowisko Recruitment Assistant? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Re: odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 11:38 e tam po grzyba CI takie stanowijsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: State street Re: odpowiedz IP: *.statestreet.com 04.07.08, 13:08 to stanowisko jest najlepiej oplacane 5000zl brutto. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: odpowiedz IP: *.171.131.164.crowley.pl 04.07.08, 13:48 brzmi nie zle, ale jestes pewien, ze az tyle? pracujesz na tym stanowisku? wiesz jak wyglada rekrutacja? przypuszczam, ze testy matematyczne odpadaja? z reszta jak widze, nikt nie pisze, ze byl zaproszony na rozmowe do firmy. ogloszenie ukazalo sie w gazecie 2 tyg temu i cisza. czy nikt nie aplikowal na to stanowisko? jak myslicie, jak nie zadzwonia jeszcze przez tydzien to moge do nich zadzwonic i zapytac co z moja aplikacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 17:57 nie ma opcji że 5k brutto na rekrutacji na asystencie, przejaja by to były Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semester :) Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 193.120.116.* 04.07.08, 21:49 Jestem zwolennikiem równych szans. Tylko co to są równe szanse? ;) Hej. Pytanie do osób po studiach ekonomicznych i pokrewnych: z czego się przygotowywaliście albo zamierzacie się przygotowywać do rozmowy kwalifikacyjnej (część ze znajomości giełdy itp)? Ciekawy jestem, czy po skończonym kierunku takim jak finanse i bankowość, absolwent faktycznie wie co to są opcje, forwardy, swapy czy futures i nie musi tej wiedzy powtarzać. Ja osobiście zawierzam Wikipedii bo już dawno się do niej przekonałem. Generalnie interesuje mnie, jaki jest przeciętny poziom wiedzy z zakresu giełdy i instrumentów finansowych wśród osób na tym forum - tak z chęci orientacyjnego uplasowania się pośród was :) Zapraszam do dzielenia się swoimi odczuciami. To pytanie niekoniecznie do osób po rekrutacji. Chyba wszystkie informacje na temat rozmowy kwalifikacyjnej zostały podane już wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama pilne IP: *.ghnet.pl 05.07.08, 08:39 w koncu dostalam zaproszenie na rozmowe, ale poniewaz rozmawialam przez tel w dosc glosnym miejscu i bylam zestresowana nie zapamietalam kilku rzeczy. czy ktos kto juz byl na rozmowie moze mi powiedziec na ktore mam isc pietro na rozmowe? i jak sie nazywa pani z HR? wiem, ze to smieszne, ale nie dostalam maila, a z rozmowy nie pamietam tych szczegolow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: pilne IP: *.chello.pl 05.07.08, 11:38 budynek Edison, 9 pietro w lewo w kierunku recepcji :) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy To gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 11:18 Czy ktos juz wie gdzie dokładnie jedzie nabór lipcowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: To gdzie IP: *.chello.pl 06.07.08, 12:17 tak, do Wielkiej Brytanii - Edynburg i Londyn, w zaleznosci od tego w jakiej jestes grupie i do jakiego projektu zostales przydzielony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: To gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 16:19 Heh.... oby tylko nie Londyn :/ Jakos sie boje tego miasta od czasu slynnych wybuchow (bylam tam wtedy :/)... Ale bedzie dobrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: To gdzie IP: *.chello.pl 06.07.08, 20:25 nie strasz tak tym Londynem Aniu...ja tam jade i juz sie boje ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.mtnet.com.pl 07.07.08, 22:11 Dobrze, nie będę :P To się więcej nie powtórzy :D :D :D pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.mtnet.com.pl 07.07.08, 22:12 k., a której jestes grupie? wiesz moze? one tam jakis numerek maja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.mtnet.com.pl 10.07.08, 17:55 ktos wie o ktorej zaczynamy prace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 21:13 O 10. A czy ktos wie czy grupa ktora zaczyna prace 14 wyjezdza do Londynu, czy do Edynburga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.mtnet.com.pl 10.07.08, 21:53 Z tego mi kumpel mowil jak byl na rozmowie powiedziano mu, ze ci ktorzy jada 21, to do Edynburga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 23:18 Mowi sie trudno i zyje sie dalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieta Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 13:17 wieta że w poniedziałek mamy szkolenie z bhp?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośtaki Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 20:16 Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie (pomijając godziny pracy :), które stanowisko jest ciekawsze - Pricing Administrator czy Fund Accountant. Z góry dzięki za życzliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktod z wewnatrz Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.autocom.pl 14.07.08, 21:42 F. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Rozmowa rekrutacyjna IP: *.chello.pl 15.07.08, 14:21 Hej czy mozecie mi powiedzieć czego można się spodziewać na rozmowie w Edisonie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Rozmowa rekrutacyjna IP: *.171.131.164.crowley.pl 15.07.08, 18:26 czy ktos byl na rozmowie do dzialu HR? jakie byly pytania? po jaki czasie dostaliscie zaproszenie na rozmowe? ile mozna dostac na tym stanowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Rozmowa rekrutacyjna IP: *.ghnet.pl 21.07.08, 17:07 zamiast pytać po raz setny o to samo można zwyczajnie przeczytać troche postów bo prawie wszystkie dotyczą pensji, rozmowy kwalifikacyjnej albo testów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aine Ekipa Wielka Brytania IP: *.statestreet.com 24.07.08, 11:56 Londyn pozdrawia Edynburg :) Braciszki i siostrzyczki sie obrazily, bo nie odpisuja na maila? Atmosfera jest super- kazdy kazdemu pomaga, nauki duzo, ale jest czas popoludniami i ogolnie bardzo ciekawie :))) Miasto ladne, warunki mieszkaniowe bardzo komfortowe, pogoda nienajgorsza- prawie krakowska... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Ekipa Wielka Brytania IP: *.statestreet.com 24.07.08, 12:01 podpisuje sie pod powyzszym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ekipa Wielka Brytania IP: *.statestreet.com 24.07.08, 13:22 A tak z ciekawosci, co Wy tam robita? Szkolicie sie jako FA czy pricing? Pozdrowienia z Dublina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :p Re: Ekipa Wielka Brytania IP: *.statestreet.com 24.07.08, 16:03 My? Teraz mamy przerwe... A szkolimy sie od niedawna... uczymy sie MCH poki co- za 7 minut mamy test :))) kolejny :))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ekipa Wielka Brytania IP: *.dub-rngsnd.metro.digiweb.ie 24.07.08, 16:35 Ekhm, no tak ;] Chcialem zapytac o cos innego. Na jakim stanowisku pracujecie/bedziecie pracowac? Ksiegowi Funduszy (FA) czy Pricing Administrators? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Ekipa Wielka Brytania IP: *.statestreet.com 28.07.08, 10:08 jeszcze nie wiemy :-) ale jak sie dowiemy to dam znac :))) A wy? Pozdrowienia z piekielnie goracego londynu (what a clash :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ekipa Wielka Brytania IP: *.statestreet.com 28.07.08, 13:36 Jak to, nie wiecie na jakim stanowisku bedziecie pracowac? :) Nie wierze :) My - Pricing Administrators Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Ekipa Wielka Brytania IP: *.statestreet.com 28.07.08, 16:22 No dobra, my bedziemy FAs :D Pozdrowienia serdeczne :) wy jeszcze w... Dublinie, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ekipa Wielka Brytania IP: 83.147.185.* 28.07.08, 16:41 Tak, w Dublinie, do konca sierpnia. Pozdrowienia P.S. U nas tez slonce niezle przygrzewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
portobello_belle Re: Ekipa Wielka Brytania 06.08.08, 17:08 A gdzie Was w ogóle rzucili, Guild House czy Iveagh Court? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ekipa Wielka Brytania IP: *.dub-rngsnd.metro.digiweb.ie 09.08.08, 10:28 Guild House. A dlaczego pytasz? Tez pracujesz teraz w tym budynku? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
portobello_belle Re: Ekipa Wielka Brytania 12.08.08, 10:33 a ciekawa bylam. Sama pracuje w Park Place i nie zauwazylam nigdzie zadnych trainees. A w Guild House bede za tydzien w srode na szkoleniu, mam nadzieje, ze trafie - nigdy tam nie bylam :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss dub Re: Ekipa Wielka Brytania IP: *.statestreet.com 29.08.08, 14:23 czy ktos jeszcze jest na szkoleniu w Dublinie - Guild House do konca sierpnia!? moze szybka integracja przed waszym wyjazdem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr ssc Re: Rozmowa rekrutacyjna IP: *.statestreet.com 24.07.08, 12:40 przykro mi ale wasze wczesniejsze wpisy dyskwalifikuja was jako przyszlych pracownikow State Street, nieumiejetnosc czytania, brak myslenia i ograniczona zdolnosc do samodzielnego dzialania wykluczaja wasze kandydatury, szkoda marnowac czas na rozmowy, wynik z gory negatywny pozdrawiam ps. jak k... mozna pytac o to samo 100000 razy!!!!! jakie pyt itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Rozmowa rekrutacyjna IP: *.agh.edu.pl 29.07.08, 11:05 Nie wiecie moze na ktorym stanowisku sa wyzsze zarobki: Pricing Administrator czy Fund Accountant? Ktore z tych stanowisk jest bardziej zaawansowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Rozmowa rekrutacyjna IP: *.agh.edu.pl 29.07.08, 11:06 Nie wiecie moze na ktorym stanowisku sa wyzsze zarobki: Pricing Administrator czy Fund Accountant? Ktore z tych stanowisk jest bardziej zaawansowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Rozmowa rekrutacyjna IP: *.statestreet.com 29.07.08, 12:05 Ktore bardziej? Zajmuja sie tym samym procesem, tylko innym jego etapem, wiec trudno powiedziec, ktory jest bardziej zaawansowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 11:37 Witam dostalem juz akceptacje z SS na pol etatu FA. Pani z agencji powiedziala mi jednak, ze narazie wstrzymano rekrutacje i zostane zatrudniony najprawdopodobniej od listopada. Ktos ma podobna sytuacje? Dodam jeszcze, ze bede w projekcie luksemburskim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.agh.edu.pl 29.07.08, 11:04 Nie wiecie moze na ktorym stanowisku sa wyzsze zarobki: Pricing Administrator czy Fund Accountant? Ktore z tych stanowisk jest bardziej zaawansowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.statestreet.com 29.07.08, 12:03 Q, podaj ile zarabiacie bo sie kolega pyta :P - zartowalam... Nie, nie mamy pojecia... Z reszta raczej nie podaje sie informacji ile zarabiaja ludzie w innym dziale- to by tylko powodowalo niezdrowa atmosfere w pracy. My z UK wracamy na poczatku pazdziernika- wiecie gdzie bedziecie (jaki budynek/pietro) - my ponoc na 8... Pozdrowienia dla pracownikow i przyszlych pracownikow SS :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 15:39 czy ktoś z osób starających się o robotę od września dostał już odpowiedz? Do którego miasta na szkolenia? Londek czy Edynburg? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.ghnet.pl 05.08.08, 15:45 ja jeszcze nie mam odpowiedzi, ale mają się odezwać do końca tygodnia, więc pewnie zrobią to w piątek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 02:04 ja zaczynam pracę od września w projekcie irlandzkim. Szkolenia mają się odbywać w Kraku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.ap.krakow.pl 06.08.08, 12:50 Wiecie może, czy odzywają się niezależnie od wyniku ? Czy może dzwonią tylko do osób, które zostaną zatrudnione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.statestreet.com 07.08.08, 12:12 jak sie nie dostaniesz to tez cie o tym poinformuja, nie martw sie. Ale predzej maila dostaniesz. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 15:56 kacha, kiedy miałaś rozmowe z menadżerem z zagranicy? Jakoś w zeszłym tygodniu czy wcześniej? Kiedy zadzwonili do Ciebie i co dalej sie dzieje, podpisanie umowy czy jak?? Gratuluje przyjęcia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 02:38 Hej, Ja już na początku lipca miałam rozmowę z menadzerka z irlandi, na nastepny dzien zadzwonili ze sie dostalam i mam prace od wrzesnia. Umowy jeszcze nie podpisalam i czekam... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.telnet.krakow.pl 07.08.08, 19:29 Hej, ja dzis mialam z Pania z HR rozmowe, maja sie do 2 tyg kontaktowac. Moim zdaniem dobrze wypadlam, Jak dlugo sie czeka na managera? mozna miec preferencje co do projektu? czy mam szanse zaczac juz we wrzesniu? Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:19 Prosze dawajcie znac czy dzisiaj (Piatek 08.08.08) dzwonili z odpowiedzia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:36 Niestety nie dzwonili i chyba już nie zadzwonią... a kiedy byliście na rozmowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:57 rozmowa byla w zeszły czwartek. Liczylem wiec ze do konca tego tygodnia sie odezwa, zreszta koles z londynu powiedza ze w przyszlym tygodniu dadza znac wiec...???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 08.08.08, 12:02 Chyba musza zadzwonic..ja bylam wczoraj 7 sierpnia. i mialam tylka z pania z HR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.statestreet.com 08.08.08, 14:01 Nie martwcie sie i troche cierpliwosci- rekrutacja jest, o ile sie nie myle, dopiero na wrzesien, wiec spokojnie moga zadzwonic i za 2- 3 tygodnie. Mysle ze trzeba poczekac... Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WM Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.zax.pl 11.08.08, 15:58 Dzwonili. Potwierdzili przyjęcie i wyjazd do Londynu. Do zobaczenia w połowie września. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.tktelekom.pl 11.08.08, 16:16 To samo :)) Gratuluje wszystkim przyjetym i do zobaczenia w londynie. Wykorzystajcie dobrze pozostaly wolny czas!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.telnet.krakow.pl 11.08.08, 18:58 a ile czekaliscie od rozmowy z Pania z HR? mi powiedziala 2 tyg (zeszly czwartek z nia rozmawiaalam) i strasznie sie denerwuje. przyznam podoba mi sie firma i praca tam. Zaczynam sie dolowac, ze nigdzie sie nie nadaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WM Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.zax.pl 12.08.08, 08:11 Rozmowę z Panią z HR i z Panią z Londynu miałem dzień po dniu, ponieważ akurat managerowie wtedy przyjechali. Może po prostu trafiłaś z rozmową "pomiędzy" ich wizyty w Krakowie i dlatego musisz czekać. Życzę powodzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.range86-154.btcentralplus.com 12.08.08, 01:31 K to jestem ja- nie podszywac sie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.telnet.krakow.pl 12.08.08, 13:23 Wiem ze bede pewnie nudna,ale jestem z natury niecierpliwa :) ile minelo u Was czasu od momentu napisania testu do otrzymania propozycji pracy? Wielkie dzieki z gory :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.eranet.pl 13.08.08, 08:19 mam pytanie do osób, które zaczynają 15 września i maja szkolenie w Londynie: czy już dostaliście na maila umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seru_ Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.08, 08:28 Ja jeszcze nic nie dostalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.eranet.pl 14.08.08, 18:02 czy wie ktoś może czy potrzebny jest paszport aby wyjechać do Londynu na szkolenie? nie wystarczy dowód osobisty? tak sie zastanawiam, bo w formularzu, który wysyłają należy wpisać numer paszportu, a mnie się przeterminował...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlynara Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.ksknet.pl 20.08.08, 19:41 hej, mam ten sam problem z paszportem i mam nadzieje, ze nie bedzie potrzebny;) wie ktos ile osob udaje sie na szkolenie do londynu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.ghnet.pl 21.08.08, 20:08 nie potrzeba paszportu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlynara Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.ksknet.pl 22.08.08, 18:16 dzieki za info! i do zobaczenia w pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fund Accountant pracownik SS IP: *.b-ras2.prp.dublin.eircom.net 24.08.08, 05:38 hej, pracuje juz w SS od roku w dublinie jako FA, tutaj do pracy przyjmuja ludzi z "ulicy", czyli bez doswiadczenia (niektorzy to, byle mieli mgr w kieszeni i przeszli rozmowe z HR. Moj trening trwal 3 tygodnie, podczas ktorych zdalem 5 testow. Firma doplaca do biletow i lunchu a sniadanko, ubezpieczenie, owoce gratis. oczywiscie praca nie jest zawsze lekka i przjemna, czasami wyrabiam 40 nadgodzin miesiecznie, wszystko zalezy od tego, jak duze fundusze bedziecie obslugowac macie pytania, chetnie udziele odpowiedzi, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dubi Re: pracownik SS IP: *.chello.pl 25.08.08, 18:49 Hej, mam pytanko, czy rozmowa z HR w Dublinie była trudna? Jeżeli możesz to napisz coś więcej na ten temat, o co pytają itp... I jak kształtują się zarobki na początku (żeby wiedzieć ile powiedzieć na rozmowie :)) Jeśli nie chcesz pisać o tym na forum,to proszę o info na maila: elo332@o2.pl Z góry bardzo dziękuję za wskazówki i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fund Accountant Re: pracownik SS IP: *.b-ras2.prp.dublin.eircom.net 28.08.08, 00:57 Hej, rozmowa z HR, z tego co pamietam, przebiegla bezstresowo, byly pytania odnosnie poprzedniego pracodawcy: co robilem, czy mi sie podobala ta praca no i oczywiscie czemu odszedlem. Mialem rozmowe rowniez z jednym z managerow o rynku kapitalowym, jednak bardziej przypominalo to monolog ow managera, sam sobie odpowiadal na pytania. Niemnej jednak staral sie mnie przekonac jak wspaniala firma jest SS i ze warto zostac jej trybikiem. No i na koniec rozmowy byl oczywiscie krotki test matematyczny, tu rada, lepiej zrobic mniej zadan, ale dobrze. Po przejsciu rozmowy z HR rozpoczal sie 3 tyg. trening - najmilej spedzony czas w firmie, przerwa doslownie co 20 min. Konkursy, kawaly, mila atmosfera. Zarobki... w kazdym departamencie jest inaczej, ale teraz min. to chyba 27k zreszta mozesz sprawdzic oferty na podobne stanowiska w innych firmach na www.jobs.ie lub www.irishjobs.ie, ja akurat z tych stonek kozystalem szukajac pracy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kissakos Re: pracownik SS IP: 62.121.132.* 28.08.08, 10:21 Czy firma State Street oferuje jakiś pakiet socjalny?? - prywatne leczenie - karnety na siłownię? etc. Jak to jest w Irlandii? Polskich Warunkach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fund Accountant Re: pracownik SS IP: *.b-ras2.prp.dublin.eircom.net 29.08.08, 01:52 masz mozliwosc odkladania kasy na stare lata w planie emrytalnym. SS oplaca rowniez ubezpiecznie zdrowotne pracownikom,oraz ich najblizszej rodzinie, sam wybierasz ubezpieczyciela, ktory pokrywa prywatne leczenie. Co do silki to firma refunduje ok 70% wydanej kwoty, takze mozna darmowo przebadac sobie wzrok w zwiazku z wykonywana praca - nonstop przed kompem. tak jest w Irlandii o Polsce nic nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: pracownik SS IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.08, 23:24 Hej mam pytanie na czym dokladnie polega twoja praca czyli Fund Accountat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik SS Re: pracownik SS IP: *.b-ras2.prp.dublin.eircom.net 18.09.08, 01:58 generalnie na wklepywaniu danych do systemu, dostajesz kartke papieru cokolwiek by to nie bylo(swaps, swaptions, trades, options, fx's, interest payments, principals...) i twoim zadaniem jest jak najszybsze wbicie informacji zawartych na papierze do systemu. Rownie dobrze mozesz byc poproszony o pomoc w przeprowadzeniu audytu wewnetrznego lub tez zostac czlokiem WIRE ROOMu- polecam, jesli nie chcesz sie za bardzo przemeczac. Jedank pojecie Fund Accountant jest zbyt obszerne do opisania w kilku zdaniach i to co wymienilem powyzej jest tylko ulamkiem wykonywanych czynnosci, gdyz zaleza one od tego w jakim funduszu bedziesz pracowal, z jakiego kraju jest twoj klient i jak wielkim klientem jest globalnie RADY mniejszy klient = konczysz prace o czasie i masz czas dla siebie i swoich najblizszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUND ACCOUNTANT DU Re: pracownik SS IP: 192.250.56.* 22.05.09, 13:28 Stary tak sie sklada, ze tez parcuje dla SS juz prawie 2 lata i powiem ci, ze z tego co napisales to twoja praca jak FA musi byc strasznie kiepska, wpolsczuje pewnie pracujesz w jakims dziwnym funduszu gdzie sie tylko klepie. Moja praca jest akurat pelna wyzwan... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa Re: pracownik SS IP: 192.250.56.* 23.10.09, 16:20 moje pytanie: ile zarabiasz w dublinie jako fa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uli Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.statestreet.com 29.08.08, 14:00 Paszport potrzeba- do przekroczenia granicy nie jest potrzebny, ale jak firma cos chce za ciebie zalatwic w urzedzie, to paszport ci zabiera a zostawia dowod. Jak nie masz paszportu, do dowod wystarczy, ale wtedy nawet piwa na miescie nie kupisz, nie mowiac juz jakbyc planowal/a powrot na ktorys weekend do domu (wiem, ze niektorzy planuja). Tak wiec paszport to madre rozwiazanie, warto go zabrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seru_ Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.08, 15:55 No ja tez troche czekalem na odpowiedz, ale udalo sie, zaczynam od polowy wrzesnia. Wszystkim przyjetym gratuluje, a reszcie zycze powidzenia :P bedzie dobrze ludki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 20:59 Ja od momentu napisania testów czekałam miesiąc. Czy ktoś jest może w projekcie irlandzkim i zaczyna od 1 września? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.compower.pl 13.08.08, 14:18 Hej Mam pytanko czego się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej z gościem z projektu? Czy będzie pytać o wiedzę techniczną tj. o finanse? Bo jest taki problem, że jestem z poza branży i nie wiem z czego mam przyswoić najbardziej wiedzę. ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wandzia-online Re: state street corporation kraków zaczelo się : 13.08.08, 16:45 Właśnie, bardzo prosimy o jakieś pytanka mniej więcej, czy coś się zmieniło w trakcie rekrutacji, czy nadal jest tak jak było wcześniej i padają podobne pytania do tych podanych wyżej? I czy ktoś już dostał zaproszenie na rozmowy w najbliższym czasie po ostatnich testach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seru_ Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.eranet.pl 13.08.08, 17:18 co do rekrutacji to nic sie nie zmienilo, jak bylo na poczatku teraz zawsze i na wieki wiekow...wystarczy poczytac forum dokladnie, a na pewno nie bedzie zadnych niespodzianek. idziecie na luzie i bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
wandzia-online Re: state street corporation kraków zaczelo się : 13.08.08, 19:29 Wielkie dzięki Seru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.telnet.krakow.pl 19.08.08, 14:17 hej i co, do kogos sie odezwali ostatnio? ja mam nadzieje ze zadzwonia i zaprosza mnie na rozmowe z managerem. mieli sie do 2 tyg odezwac, wkrotce mija. czy zawsze dzwonia? Dzieki za kazde info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyk Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.agh.edu.pl 19.08.08, 16:56 mozna sie raczej spodziewac jakiegos poslizgu (do 10 dni), zanim rusza nowe projekty a jak Ci poszly testy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.telnet.krakow.pl 19.08.08, 17:32 Testy pisalam w Strategiach Personalnych i na okolo 90% zdalam. z PAnia z HR rozmawialam i kazala mi czekac-chyba niezle wypadlam. a wiec czekam. cos radzisz? walcze z niecierplioscia! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulu Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.range86-151.btcentralplus.com 20.08.08, 20:39 praca jest bardzo ciekawa, ale ostrzegam, ze nie raz będziecie się głowić nad tymi funduszami, niektóre są nieźle skomplikowane... chociaż to tez zależy w jakim projekcie i dla jakiego klienta bedziecie pracoważ... tak czy siak: powodzenia wszystkim!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrowu Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.telnet.krakow.pl 21.08.08, 09:53 i jak odzywali sie ostatnio do kogos? zaprosili na rozwmy z menadzerami? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spawn Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:54 ja pisalem test kolo 23 lipca i do tej pory jest cisza. Zdalem na 73%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.telnet.krakow.pl 21.08.08, 14:46 ta cisza mnie martwi, choc podobno musza zadzwonic, no matter what. Musza, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seru_ Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.ramtel.pl 21.08.08, 21:52 pozytywnie --> tel z ss, negatywnie --> mail z gbs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.ramtel.pl 26.08.08, 14:03 Ja po 2 tygodniach od napisania testu dostałam zaproszenie na rozmowę z ss. Potem czekałam ok. 4 tygodnie na odpowiedź, ale warto było bo się dostałam :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 14:25 Gratulacje!! Do którego programu cię przyjeli? Zaczynasz od 15 wrzesnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.telnet.krakow.pl 26.08.08, 18:31 Hej ja pozytywnie przeszlam rozmowe z Pania z HR, czekam na rozmowe z managerem. ponoc trzeba zeby sie okreslili, podobno 1 lub drugi tydz wrzesnia. Mam nadzieje, ze sie dostane! strasznie mi zalezy! Gratuluje tym co sie dostali! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.statestreet.com 27.08.08, 14:21 czyli sie spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANONIM Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.statestreet.com 27.08.08, 15:31 DO ZOBACZENIA W UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzz Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 11:40 Witam dostalem juz akceptacje z SS na pol etatu FA. Pani z agencji powiedziala mi jednak, ze narazie wstrzymano rekrutacje i zostane zatrudniony najprawdopodobniej od listopada. Ktos ma podobna sytuacje? Dodam jeszcze, ze bede w projekcie luksemburskim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.agh.edu.pl 29.08.08, 13:03 Czy miales rozmowe w biurze SSC z managerem? Martwi mnie, ze sie to przeciaga, pisalem testy miesiac temu i ciagle czekam na telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 29.08.08, 13:12 10 wrzesnia mam rozmowe z 2 managerami z Irlandii, juz merytoryczna. Ciesze sie :) Testy pisalam miesiac 3-4 tyg temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.agh.edu.pl 29.08.08, 13:56 Kiti, kiedy do Ciebie dzwonili? Ja tez pisalem testy miesiac temu i ciagle czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzz Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 15:00 gosciu: mialem rozmowe z managerem i 13 sierpnia otrzymalem informacje ze sie dostalem i projekt ruszy jakos we wrzesniu, a w tym tygodniu dowiedzialem sie, ze jednak w listopadzie. Nie wiem jak wyglada sytuacja z praca full time, byc moze dotyczy to jedynie poletatowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 29.08.08, 15:26 Po testach od razu na drugi dzien mialam rozmowe z pania z HR. Zadzwon i zapytaj jak Ci test poszedl. Mi powiedzieli od razu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Londyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 12:58 Pytanie do ludzi którzy są lub ukończyli szkolenie w Londynie. Jak wyglądają warunki mieszkaniowe, jakie pokoje, jedzenie, jak z wolnym czasem itd. itp. z góry dzięki. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FA Re: Londyn IP: *.statestreet.com 26.08.08, 19:58 jesli myslisz, ze przyjedziesz tu na wakacje to sie myslisz... czasu wolnego jest malo, nauki mnostwo, ogolnie atmosfera w pracy b.fajna (ludzie pomagaja sobie wzajemnie) ale szykuj sie na ostra jazde bez trzymanki - co prawda zalezy jeszcze do jakiego projektu trafisz, ale my pracujemy na jednych z najbardziej skomplikowanych funduszy... pozdro z pracy (od godziny 7 rano) i powodzenia!! a warunki mieszkaniowe spoko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezdziec bez glowy Re: Londyn IP: 85.189.128.* 30.10.08, 01:32 czlowieniu ja nie wiem gdzie ty trafiles albo jak slabo trybisz, ale chyba bardzo slabo :/ lepiej wroc do nauki bo jutro kolejny ciezki dzien przed toba...bywaj miszczu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ainek Re: Londyn IP: *.statestreet.com 26.08.08, 20:08 Jedzenie takie jakie ugotujesz :) Boze, kto to napisal :D A spimy w budach, po 10 osob:) na 50stopniowym mrozie, lapiemy dzikie weze i pijemy wode z rzeki... A tak naprawde, to nastawcie sie na bardzo ciezka prace... My np. od 7 rano dzis siedzimy w firmie i walczymy... Wlasnie szykujemy sie do wyjscia, drukuja sie ostatnie pliki, i za parenascie minut nas nie bedzie mam nadzieje... No i nie ma sie co czarowac- wakacje to nie sa... Jak ktos chce jechac zeby sie bawic to sie pomylil skladajac tu dokumenty do pracy. Ale jak ktos chce sie czegos naprawde nauczyc- to okazja jest swietna. Polecam ambitnym :) PS> Ludzie czytajcie wczesniejsze posty, cio...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenia Re: Londyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:48 A konkretnie moglby ktos opisac jak wyglada sprawa z zakwaterowaniem w londynie? Mieszka sie w hotelu, na kwaterach czy jak? Wyzywienie we wlasnym zakresie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Londyn IP: *.statestreet.com 29.08.08, 13:56 Nie wiem jak bedzie z Wami, moge tylko powiedziec ze my mieszkamy w fajnych mieszkankach (nie jest to hotel). Jedzenie oczywiscie we wlasnym zakresie, ale tu jest duzo barow/ restauracji itp. Poza tym wlasnie na jedzenie i bilety dostajesz diete... Jak nie zamierzasz stolowac sie w drogiej restauracji to ci starczy... :D Aha- dla ambitnych- kuchnie tez mamy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Londyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 14:52 Ile osób w mieszkaniu? Jest internet, TV? Daleko od roboty? Od której do której zwykle sie szkolicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr. Re: Londyn IP: *.range86-141.btcentralplus.com 29.08.08, 19:44 ranyyyy, czemu zadajecie takie smieszne pytania???!!!! nie mamy internetu, TV, ani radia, a do pracy jest bardzo daleko... poza tym, cos takiego jak metro nie istnieje, autobus dwa razy w ciagu dnia kursuje, o pociagach nie wspominajac... w ogole ten Londyn to jakis taki sredniowieczny jest, zeby nie powiedziec zacofany ;p nie szkolimy sie juz - pracujemy na dobre ;p a praca do najlatwiejszych nie nalezy, choc to tez zalezy od funduszu i projektu do ktorego sie trafi. no more glupich pytan, plizzz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Londyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 13:35 Nie chcesz to nie odpowiadaj pajacu!!! Nie ma Tv to powiedz czy jest chociaz gniazdko do anteny to wezme swoj telewizor. Sprawa internetu tez jest dla mnie wazna jak i to czy bede musial z kims dzielic pokoj czy mieszkanie. Obym tylko nie trafil na takiego palanta jak TY. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Londyn IP: *.range86-132.btcentralplus.com 07.09.08, 00:24 Naprawde masz problem z przeczytaniem wczensiejszych postow? No wiec info dla kolegi/kolezanki o pseudonimie luka- jest ten swiety telewizor, blogoslawiony internet takze jest... O wszystko wystarczy zapytac panie z HR, one naprawde sa cierpliwe i fajne kobiety i o wszystkim udziela wyczerpujacych pytan, nawet linka jeszcze dostaniesz do zdjec z pokojami. Firma dba o ludzi, nie martw sie, a tu ma reputacje jednej z lepszych. Swoja droga wyzywanie na forum internetowym to nie jest chyba najlepszy pomysl... Ile ludzi z Poznania bedzie w State Street akurat w tym oddziale... Nie rob sobie negatywnej opinii na poczatek... A nie dziw sie jak ktos sledzi na biezaco watek i widzi po 100 razy te same pytania, to naprawde mozna oszalec... I dziwie sie ze ludzie nadal tak uprzejmie odpowiadaja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulll Re: Londyn IP: *.range86-140.btcentralplus.com 07.09.08, 00:31 Mozesz nie miec czasu go ogladac... Wez sobie lepiej łopate :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulll Re: Londyn IP: *.range86-140.btcentralplus.com 07.09.08, 00:33 "Daleko od roboty? " brzmi jakbys chcial chodzic na budowe :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumPi.pl Forum i blogi Przyjaznych Inwestorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 13:57 Szukamy osób, które mogą podzielić się z nami swoim doświadczeniem biznesowym, ale i takich, którzy dopiero myślą o wzięciu spraw finansowych w swoje ręce ... Naszą zasadą jest brak wyzwisk, chamstwa i głupich komentarzy w stosunku do innych osób. Głównym tematem naszych dyskusji są inwestycje w nieruchomości oraz zarabianie w Internecie, ale to nie jedyna kategoria naszego forum. aby wejść na nasze forum wystarczy wpisać "forum przyjaznych inwestorów" w wyszukiwarce. Czekamy na Wasze pierwsze posty oraz blogi www.forumPi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka ZMIANY ?!? dla 15 Wrzesnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 14:07 Czy wiedzieliscie ze pierwszy miesiac szkolenia spedzamy w Krakowie a pozniej na dwa miesiace wylot do Londynu?? Cos malo czasu zostalo na szukanie mieszkania, chyba ze SS zapewnia zakwaterowanie podczas tego miesiaca w Krakowie? Czy jest ktos w podobnej sytuacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: ZMIANY ?!? dla 15 Wrzesnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 14:51 OGŁOSZENIE- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: ZMIANY ?!? dla 15 Wrzesnia IP: *.range86-140.btcentralplus.com 07.09.08, 00:04 z tym jest zonk- ja potrzebowalam mieszkania na tydzien szkolenia tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: ZMIANY ?!? dla 15 Wrzesnia IP: *.eranet.pl 13.09.08, 23:08 Mam pytanie do osób zaczynających 15 września w Krakowie: czy dostaliście maila z informacjami dotyczącymi pierwszego dnia pracy? Ja nie dostałam, a miały takie zostać wysłane, o czym zostałam poinformowana gdy pytałam się o jakieś szczegóły. Czy mógłby mi ktoś potwierdzić przynajmniej godzinę pierwszego dnia w pracy (podano mi, że najprawdopodobniej będzie to 10) na forum albo na adres mailowy: mags183@op.pl Dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlll Re: ZMIANY ?!? dla 15 Wrzesnia IP: *.ksknet.pl 14.09.08, 23:07 zaczynamy o 10, recepcja 9 pietro edison do zobaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankio Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.compower.pl 03.09.08, 09:52 Witajcie. Mam pytanie odnośnie pracy od 5.30 czy jest ktoś na forum kto tak pracuje i czy zarabia więcej niż pozostali. I czy ten rzut osób też musi gdzieś jechać na szkolenie. W ogóle jak to z tymi wyjazdami jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Mieszkanie, Pokój, Współlokator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 15:12 Witam! 15 Września zaczynam szkolenie w SS w Krakowie. Problem w tym że jestem z Poznania i nic jeszcze nie wynająłem. Jeśli ktoś chce wynająć pokój lub szuka współlokatora proszę dać znać i skontaktujemy się w celu ustalenia sprawy :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kellik Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 00:05 A ja jutro (czwartek) o 15 zaczynam swoją przygodę z SSC a właściwie z rekrutacją w SSC. Trzymać kciuki!!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 04.09.08, 14:21 To daj znać jak Ci poszło, trzymam kciuki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kellik Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 22:16 Dobrze poszło... Testy nie są trudne... kontrolujcie tylko na bierząco czas :) Cały problem polega na tym, że rozmowy dopiero w pażdzierniku :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankio Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.compower.pl 04.09.08, 16:36 A przez którą agencję aplikowałeś, i jak długo kazali czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.telnet.krakow.pl 04.09.08, 17:30 Hej, ma ktos rozmowe z managerami w srode 10 wrzesnia? Ja sie wybieram i powoli zaczelam powtarzac wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kellik Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 22:19 ja nie mam ale bardzo chciałbym mieć :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.ghnet.pl 12.09.08, 17:11 Hej ja mialam 10 wrzesnia rozmowe, powiedz mi a do jakiego teamu ? do tez do tego co ma sie zajmowac hedge funds? powiedz mi, nie wiesz na ile to jest ciekawsze od ksiegowania zwyklych funduszy? czy moze rowniez po kilku miesiacach jest masakrycznie nudne? managerowie niby przekonywali ze jest wiele wyzwan i ze praca jest bardzo ciekawa oraz sa ogromne mozliwosci rozwoju, ale jakies podejzane mi sie wydaje takie zachwalanie .... sama nie wiem czy warto ta lojalke podpisywac .... ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kellik Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 22:17 Nie aplikowałem przez agencję. Wszystko przez StateStreet.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kellik Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 22:19 aha... od wypełnienia aplikacji na telefon czekałem 11 dni. Mogłem wybrać termin już dzień po :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazda5 Re: state street corporation kraków zaczelo się : 04.09.08, 20:38 Czy slyszal ktos o takiej osobie, ktora napisala dobrze testy, ale odpadla po rozmowie hr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 77.223.219.* 04.09.08, 23:05 ja slyszalem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seru Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.eranet.pl 05.09.08, 01:05 słabe pocieszenie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.telnet.krakow.pl 05.09.08, 09:09 A po rozmowie z managerami? duzo osob odpada? dzieki za info. denerwuje sie strasznie :) ciekawe, czu plusem jest to, ze mieszkalam 3 lata w Irlandii a managerowie wlasnie stamtad sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seru Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.eranet.pl 05.09.08, 09:23 ja mysle, że to nie bedzie miało w ogóle znaczenia ;) z dobrym angielskim i podstawowa wiedzą z dziedziny finansów na pewno sobie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 05.09.08, 12:28 A to ciesze sie, bo dotychczas spotykalam sie z raczej negatywnym nastawieniem HR co do bylych emigrantow. Tak jakby wszyscy byli na tym juz slynnym zmywaku..eh. mam nadzieje ze sie uda bo mi bardzo zalezy. wracam do nauki1 Dzieki za odp! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.range86-140.btcentralplus.com 07.09.08, 00:36 a z nastawieniem to sie nie martw- jak ktos ma rowno pod sufitem, to nie bedzie miec uprzedzen... a raczej tu ludzie sa OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulll Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.range86-132.btcentralplus.com 07.09.08, 00:18 managerowie nie sa z irlandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buniek a co z tą lojalką ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 16:28 ja wrociłbym do sprawy lojalek. z tego co mi wiadomo to są podpisaywane na 18 miesięcy. co grozi w razie zerwania umowy? rozumiem że prawdopodobnie są to koszty szkolenia. tyle że pewnie te wszystkie powiązane spółki to sobie niezle wystawiają faktury, przekładaja pieniądze z kieszeni do kieszeni, a wszytsko w jednych spodniach. czy ktoś wie jakie to moga być kwoty i czy ktoś miał juz taka sytuacje, bo nie wierze ze wszyscy bite 18 miesiecy w firmie byli bo to by swiadczyło ze to obóz pracy wktórym podpisujesz niewolnictwo na półtora roku i nie ma wyjscia. poza tym teoretycznie ja się nie moge zwolnic ale ooni już mogą, a za to chyba nie ma kar? w koncu zawsze można się postarać niewiele robić. i nie pisze po to zeby kombinować juz na samym wejsciu do firmy , bo chętnie sobie popracuje tylko cow momencie jak prace zupełnie okaże się zupełnym rozczarowaniem. wszyscy jesteśmy w tej samej sytuacji, więc moze nie warto dawać sie zniewolić za pare złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ace Re: a co z tą lojalką ??? IP: *.range86-163.btcentralplus.com 10.09.08, 23:12 Po pierwsze- nie nazywaj tego obozem pracy. Po drugie- lojalka jest jak najbardziej zrozumiala- i kwota lojalki, jak popatrzysz na ceny zakwaterowania, wyzywienia, transportu w Londynie/Edynburgu, jest nawet taka calkiem rozsadna, jest to duzo, ale w koncu firma sie musi zabezpieczyc jakos. A co do lojalki- tutaj sie tyle dzieje, ze przez pierwszy rok to ty sie bedziesz wszystkiego uczyc, a nie myslec o zwiewaniu stad. Z reszta to trzeba dopiero zobaczyc od srodka, bo zapewniam, ze wiekszosc ludzi mialo stracha- niepotrzebnie. Swoja droga ciekawe co slychac u tych, ktorzy zaczynaja szkolenie w Krakowie? To juz w ten poniedzialek o ile dobrze kojarze, tak? Fajnie bedzie, fajnych szkolących będziecie mieć :) POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seru Re: a co z tą lojalką ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.08, 18:48 A dzieki, u mnie wszystko w porzadku ;P W sobote ide na wesele wiec mam nadzieje ze w poniedzialek bede w jako takiej formie :P Mowisz ze fajni szkoloacy...pewnie jestes jednym z nich ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ainus Re: a co z tą lojalką ??? IP: *.statestreet.com 12.09.08, 10:38 nie, nie jestem szkolaca :) Szkolic was bedzie grupa z Londynu, ale sa naprawde taki konkretni ludzie. Tylko jesli chodzi o wzajemna pomoc- lepiej pytac ich, niz sasiada, oni sa przyzwyczajeni do troche innych zachowan :))) Ale bedzie fajnie- pierwszy dzien bedzie taki glownie organizacyjny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buniek Re: a co z tą lojalką ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.08, 22:12 "i kwota lojalki, jak popatrzysz na ceny zakwaterowania, > wyzywienia, transportu w Londynie/Edynburgu, jest nawet taka calkiem rozsadna, > jest to duzo, ale w koncu firma sie musi zabezpieczyc jakos. > " no więc jaka ta kwota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaa Re: a co z tą lojalką ??? IP: *.statestreet.com 12.09.08, 10:40 wiesz co, nie bardzo jestem pewna, czy moge Ci na forum podac ta kwote. Ale mozesz napisac do pani z HR, tej, ktora cie informuje o zatrudnieniu, powinna wyslac kopie to wgladu. I sam zdecydujesz- ale powiem, ze warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: a co z tą lojalką ??? IP: *.statestreet.com 12.09.08, 11:11 A paszporty lepiej wezcie :) jak nie macie to do przekroczenia granicy sa niepotrzebne, ale na miejscu sa potrzebne do zalatwiania spraw w urzedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: a co z tą lojalką ??? IP: *.chello.pl 12.09.08, 16:58 Jestem już 6 tyg. po testach w gbs i cały czas czekam kiedy zadzwonią i podadzą mi termin rozmowy. Czyżby jakaś przerwa w rekrutacji? Czeka ktoś równie długo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: a co z tą lojalką ??? IP: *.tarnow.mm.pl 13.09.08, 13:17 właśnie tak, byłam w tym tyg. na testach i pani z gbs mówiła, że w sierpniu była przerwa w rekrutacji. mam pytanie,z góry dziękuję za szczere odpowiedzi: jestem świeżo po testach i teraz czekam na termin rozmowy kwalifik., ale poważnie się zastanawiam, czy w ogóle tam iść. nie mam wykształcenia ekonomicznego, to może powinnam sobie darować? proszę o opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: a co z tą lojalką ??? IP: *.ghnet.pl 13.09.08, 19:37 Jak przeszlas testy to powinnas sobie z rozmowa poradzic, naucz sie tylko czegos o firmie i dlaczego uwazasz ze nadajesz sie na to stanowisko oraz co to jest NAV, akcje, obligacje, dywidendy, instrumenty pochodne i musisz byc zmotywowana ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vertex5454 a co z tą lojalką? dac sobie spokoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 21:02 nie warto. To jest lojalka i nie mozna tego inaczej nazwac, w umowach sa wpisane zawyzone koszty szkolenia. Podziekowalem za te prace gdyz kumpel co tam pracuje prawie rok dla mi to do wgladu i wszystko wyjansil. "Szkolenie' to byly lakoniczne wyklady a to glownie siedzenie z jeleniami co wykonywali swoja prace i nie mieli po prostu czasu tlumaczyc nowym co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: a co z tą lojalką ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 19:50 Darujcie sobie ta firme ! jak nie wiesz kim chcesz w zyciu byc to zostajesz ksiegowym !NA nieszczescie ogloszenie wyglada atrakyjnie i moglby sie wydawac ze to ciekawie! A tu zwykle shit!!! Jezeli masz szerokie horyzonty myslowe jestes kreatwynym to to miejsce moze Cie tylko dobic i sprowadzic do poziomu nudnego ksiegowego:) dlatego mam wpis w cv i od teraz przedemna zerwanie umowy ktora mam w D*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hedge funds hedge funds IP: *.ghnet.pl 12.09.08, 17:14 Czy ktos moze pracuje z hedge funds???? sa duze mozliwosci rozwoju? warto podpisywac lojalke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: hedge funds IP: *.zone2.bethere.co.uk 12.09.08, 21:39 kto jedzie do londynu 13 pazdziernika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: hedge funds IP: *.zone2.bethere.co.uk 12.09.08, 21:40 kto bedzie w Londynie 13 padziernika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehy Re: a co z tą lojalką ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 11:00 ktos tu pytał o lojalkę - tak, jak podpiszesz jestes uwiązany na 18 miesięcy, chyba, że masz parę tysięcy euro na wykupienie się z niewoli:)Szczerze mówiąc nie emocjonujcie się tak ta pracą. Myslicie, że po co ssb tu p;rzyszedł? - po tania siłę roboczą - byle jak najwięcej w te 8 godzin zrobić. Pogadajcie z ludźmi, którzy tam pracują. Szkolenie zagraniczne to fajny wpis w cv i na pewno dużo się nauczycie, kwestia tylko tego uwiązania przez pracodawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 13.09.08, 16:15 Hej, to prawda ze jak odmowa to emailem a jak oferta pracy to telefon? Nie wiem, czy sprawdzac maile :) czekam po rozmoie w srode na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Przybylski Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.crowley.pl 15.09.08, 10:27 Co myślicie na temat tej kampanii? www.niedoodrzucenia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Przybylski Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.crowley.pl 15.09.08, 10:24 Co myślicie o tym zawodzie? Czy jest opłacalny? www.niedoodrzucenia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Przybylski Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.crowley.pl 15.09.08, 10:25 Jakie macie zdanie na temat tej kampanii? www.niedoodrzucenia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Rozmowy zeszly tydzien IP: *.chello.pl 15.09.08, 14:38 Hej, czy ktos dostal juz odpowiedz w sprawie pracy po rozmoach z managerami w zeszlym tygodniu? Ja nadal czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.chello.pl 16.09.08, 10:02 A czy nadal padają pytania z wiedzy na temat akcji,NAV itp? I czy miałaś jakieś pytania na które nie byłaś przygotowana lub nie znałaś odpowiedzi? Ja idę na rozmowę jutro i nie wiem co sobie powtórzyć, dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hedge funds Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.ghnet.pl 16.09.08, 10:56 Mnie zapytali z ksiegowosci, po ktorej str zaksiegowalabym odsetki, a oprocz tego to pytali standardowo o instrumenty gieldowe, NAV etc... i troche pytan HRowkich o osobowosc, juz nawet nie pamietam dokaldnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.telnet.krakow.pl 16.09.08, 11:08 mnie spytali o roznice miedzy bonds a shares, co to jest hedge fund i cos jeszcze. troche hrowskich pytan o osobowosc i generelanie spoko bylo. teraz pozostaje czekanie! najwazniejsze to wejsc na luzie. odezwijcie sie jak zadzwonia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.telnet.krakow.pl 17.09.08, 18:21 I co dalej nic? u mnie od zeszlej srody cisza, ani maila ani telefonu. Ktos ma inna sytuacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.ghnet.pl 17.09.08, 20:39 no ja właśnie też byłam w środę i też czekam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.telnet.krakow.pl 18.09.08, 19:07 Hej, czy ktokkolwiek otrzymal jakakolwiek informacje? ja dalej czekam. dodam, ze bylam na rozmowie w srode 10go i powiedzieli mi, ze odezwa sie pod koniec tygodnia. juz sama nie wiem, wydawalo mi sie, ze mi naprawde dobrze poszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: 77.223.219.* 18.09.08, 23:16 spoko,ja tez czekam,ale nie martwilbym sie, kiedys mialem rozmowe na ktorej bardzo mi zalezalo i mialem dostac tel do pt,nie zadzwonili i sie lekko zalamalem a bylem po rozmowie bardzo zadowolony, i bam zadzwonili w poniedzialek:) wiec luzik guzik bez stresu czezkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.telnet.krakow.pl 19.09.08, 13:25 hej dostalam telefon ze w rode mam napisac jeszcze jakis krotki test z funduszy i po nim podejma decyzje. czy ktos wie co to jest i jak sie przygotowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.klc.vectranet.pl 19.09.08, 17:17 a u mnie cisza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.chello.pl 20.09.08, 13:01 Mogłabyś napisać jak długo czekałaś po testach z GBS do rozmów. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.telnet.krakow.pl 20.09.08, 13:14 po testach na drugi dzien mialam rozmowe z hr po polsku, a na managerow czekalam ok. 5 tyg. teraz czekalam na odpiwiedz tydzien i jak sie okazuje musze isc na jeszcze jedne testy. troche sie to dluzy i nie fair, ze nie mowili o tym wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.chello.pl 20.09.08, 14:02 dzięki za info i powodzenia , dobrze będzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.ghnet.pl 21.09.08, 18:11 ja tez bylam w srode 10tego i powiedzieli mi ze sie odezwa na poczatku tygodnia... ale oni tak dzialaja, po pierwszej rozmowie z hr tez mieli dac znac w polowie nast tyg a odezwali sie po 2 tyg... takze trzeba czekac cierpliwie, licze, ze w tym tyg juz sie odezwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 22:56 ja też mam pisać test z wiedzy o funduszach w przyszłą środę. Zastanawiam się jak szczegółowy będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: 77.223.219.* 19.09.08, 23:22 a czy jest ktos kto nie dostal zadnej odp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.ghnet.pl 21.09.08, 18:14 Do mnie sie jeszcze nie odezwali po srodzie... ale nie bylam jakos specjalnie zadowolona z rozmowy, zwlaszcza z czesci merytorycznej, bo pytali mnie o ksiegowanie, a o tym niewiele wiem... wiec sie nie zdziwie jak mnie nie wezma ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.chello.pl 21.09.08, 19:37 ciekawe dlaczego do nas zadzwonili i kaza nam test pisac a do innych nawet sie nie odezwali? i co to za test? jakas masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.08, 20:22 mi babka powiedziala ze zadzwonia niezaleznie od wyniku:) wesola firma ot co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: Rozmowy zeszly tydzien IP: *.chello.pl 21.09.08, 20:49 hehe faktycznie wesola :) pelna niespodzianek na pewno !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K co odpowiedzieć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 16:04 Hej mam do was pytanie co odpowiedzielibyscie ;> na pytanie typu dlaczego FUND ACCointant I jak pracować mając deadline :) Dzieki za wszelkie sugestie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Re: co odpowiedzieć IP: *.chello.pl 23.09.08, 16:59 mysle ze fund accountant bo: - analytical thinking, focused, plus ze jestes zainteresowany tematyka gieldy i funduszy. to drugie to powiedz, ze nie stresuja Cie deadliny i ze sie wyrabiasz na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 16:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankio Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.compower.pl 24.09.08, 15:05 Witajcie Czy ktos idzie w piatek na rozmowe? Jak dlugo musi uplynac od rozmowy z menedzerem operacyjnym do momentu podjecia pracy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.compower.pl 24.09.08, 16:43 Troche mi sie wyjasnilo Pracuje ktos w zespole funduszy wysokiego ryzyka albo czy jest ktos kto od 13 pazdziernika zacznie byc do takowych szkolony gdzie pozniej w krakowie bylaby praca i w jakich godzinach wiecie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.ghnet.pl 24.09.08, 18:50 Ja bylam na rozmowie z managerami 2 tygodnie temu i jeszcze nie dostalam zadnej odpowiedzi.... czy ktos kto byl na rozmowach 10 wrzesnia dostal telefon lub maila?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.telnet.krakow.pl 24.09.08, 18:51 No my dostalismy odpowiedz, a raczej zaproszenie na dodatkowe testy, ktore byly dzis. Zadzwon tam najlepiej, lepiej wiedziec na czym stoisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.ghnet.pl 24.09.08, 19:14 ok dzieki wielkie :) a jak testy? mam nadzieje, ze poszlo gladko! kiedy bedziecie miec ostateczna odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.ghnet.pl 24.09.08, 19:15 a ile Was bylo na testach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 77.223.219.* 24.09.08, 19:15 a ma ktos tam jakis telefon?:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiti Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.telnet.krakow.pl 24.09.08, 20:34 btlo nas 4 osoby, tyle widzialam. testy trudne, bardzo specjalistyczne, ale podobno to tylko do tego projektu. hmm no nie wiem jak poszlo, fifty fifty, cos tam wiedzialam, ale generalnie skomplikowane, trzeba by w tym dlugo siedziec zeby napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.kolornet.pl 25.09.08, 16:55 Hej ja idę na rozmowę w piątek 26.09. Podobno trzeba czekać około 2 tygodni na managerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 26.09.08, 21:23 Hej, możesz napisać przez kogo aplikowałeś i ile czekałeś od zdania testów do rozmowy. Ja już czekam 8 tygodni, to już jest lekkie przegięcie. A i napisz jak Ci poszło trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 10:56 d Odpowiedz Link Zgłoś
gazda5 Re: state street corporation kraków zaczelo się : 29.09.08, 22:31 A swoja droge ciekawe jaki wplyw bedzie mial obecny kryzys finansowy na dzialania State Street (i innych podobnych firm) w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.kolornet.pl 29.09.08, 22:43 Hej miałam testy w ss 11 sierpnia, a rozmowę dopiero 26 września. Miła Pani z HR ma mi dać znać za 2 tygodnie czy przeszłam do następnego etapu rekrutacji (rozmowy z managerami. Z tego co wiem to rekrutacja jest dopiero na styczeń.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 07.10.08, 14:26 a ja już nie pamiętam nawet kiedy byłem w gbs, chyba z 10 tyg. temu to jest lekkie przegięcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKasiakK Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 20:52 No co chcesz...w końcu kryzys finansowy;)liczenia w takiej sytuacji na nagłe rozmnożenie dodatkowych stanowisk w sektorze finansowym byłoby zbytnim optymizmem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.statestreet.com 09.10.08, 15:09 hej, kto jedzie do londynu w przyszlym tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 14.10.08, 12:58 Ale cisza co tam z dalszą rekrutacją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zara Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.net.autocom.pl 17.10.08, 18:34 Witam, od przyszlego tygodnia wchodza nowe testy, czy ktos moze wie cos wiecej na ten temat? Ja mam tylko podstawowe informacje od pani z rekrutacji: 2 czesci testu (pierwsza sprawdza zdolnosci numeryczne a druga- logicznego myslenia), mozna miec kalkulator ;) sprawdzanie testow podobno ma trwac kolo 2 tygodni. Ktos wie cokolwiek na temat pytan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwa.. Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 77.236.9.* 20.10.08, 22:15 mhm.. testów wcale nie trzeba znać!! co by to była za rekrutacja jakby wszyscy znali testy, obciach przed rekrutującymi, test na 100% a tu ani me ani be.. trochę myślenia wystarczy, a jak nie zdasz - logiczne nie nadajesz się. A kalkulator - jeszcze trzeba się nim umieć posługiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 21.10.08, 09:06 Na takim podejściu wiele osób się wysypało. To tak jakbyś powiedział/a do sportowca po co mu codzienne ćwiczenia przecież umie grać i ostatnio wygrał wystarczy jak raz na tydzień poćwiczy. A obciach może być jak nie jesteś do tematu przygotowany.A takie docinki w stylu,ze niby osoba pytająca nie umie się posługiwać kalkulatorem to tylko świadczy o Tobie ,że pusty/a jesteś. Takie osoby jak Ty to ani alfą ani omegą naogół nie są tylko sprawiają wrażenie,że to niby lepsi są. Ludzie skromni i mądrzy tak nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almost Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 15:51 Rekrutacja jest teraz wstrzymana, więc state street kraków skończyło się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zara Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.net.autocom.pl 23.10.08, 16:06 Jutro ide na testy wiec raczej nie jest wstrzymana, chociaz tez slyszalam takie plotki. Z tym ze ta rekrutacja jest dopiero na styczen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 23.10.08, 19:48 Tez jutro ide na testy. Osoby, ktore przejda ta rekrutacje beda zatrudniane dop. od stycznia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zara Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.net.autocom.pl 24.10.08, 09:30 Tak slyszalam od pani z rekrutacji.Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss867876855678 Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 20:57 no czekamy na swieza krew bo w styczniu kilka osob (w tym ja I hope...) sp...la z tej smutnej pracy. Zycze zeby entuzjazm was nie opusil w dalszej karierze i polecam omijac irlandzkie ciezkomyslace krowy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tenorzysta Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.chello.pl 28.10.08, 09:56 Jestem ciekaw jakie testy sa na rekrutacji. Czy cos podobnego jak w kazdej firmie tego typu czy cos nowatorskiego. Moglby ktos z moich przedmowców zdradzić?Słyszałem że firma przygotowała coś zupełnie nowego. Jak wygląda sprawa z angielskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zara Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.net.autocom.pl 31.10.08, 12:22 Testy sa podobne do tych ktore przeprowadza np price (cos jak: kariera.pwc.com/extranet/karierapl/karieraw.nsf/html/BB7CB97C2B39819EC1256FF600723E60?OpenDocument), z tym ze w calosci w jezyku angielskim (polecenia i tresc zadan) i sa jedynie dwie czesci: numeryczna i logiczna. Ogolnie po testach mialam wrazenie ze napisalam je slabo (braklo mi czasu i to porzadnie), ale zadzwonili z terminem rozmowy HR, wiec chyba nie bylo az tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 92.8.198.* 04.11.08, 01:35 Hej, Chciałem zapytać czy nie lepiej od razu aplikować przez stronę SS, zamiast współpracować z agencją? Widzę, że obecnie są role w Londynie i Edynburgu. Wnioskując po lekturze Waszych wpisów w Krakowie płacą 3,300 (2,500 netto), podczas gdy w Edynburgu 27k w funtach? A bit of a laugh w takim układzie... Proszę o rady, najlepiej tych co już pracują, Z góry dziękuję i pozdrawiam, MJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.08, 20:47 Ja aplikowałam przez stronę SS i odezwali się po 2 dniach, tzn. dzisiaj:) W czwartek idę na testy, ale nie wiem jak to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 12:26 Ja wyslalam cv w poniedzialek i jeszcze sie nie odezwali. Jest jeszcze jakas szansa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 15:25 Na pewno się jeszcze odezwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANT Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.statestreet.com 05.11.08, 14:00 Ja polecam Luxemburg, pod wzgledem zarobkow bije inne lokacje na glowe, bo ja mam ok 40 tys eur rocznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxim Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.statestreet.com 13.11.08, 13:29 hej ANT, taka pensje dostajesz na dziendobry w lux czy np po 2 latach pracy?? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANT Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 21:39 Na dzien dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANT Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: *.statestreet.com 05.11.08, 14:00 Ja polecam Luxemburg, pod wzgledem zarobkow bije inne lokacje na glowe, bo ja mam ok 40 tys eur rocznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula Re: state street corporation kraków zaczelo się : IP: 193.189.116.* 05.12.08, 19:32 27k w funtach? :D chyba nie na miesiac :D tylko na rok :D Odpowiedz Link Zgłoś