Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w KRKA Polska

• Gość: cinek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 01.11.10, 21:51
        Toyota, benzyna. Co do GPS to dyskusyjna sprawa. Jedni twierdzą że GPS są, inni że nie. Ale po co GPS skoro można namierzać telefon?
      • Gość: xYz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 11:05
        Gorszej firmy to chyba na rynku farmaceutycznym nie ma... Jeśli chodzi o ludzi ''w terenie'' to bardzo wporządku (przynajmniej u mnie było w miare ok) ale kierownictwo to już jakiś żart... Totalny brak szacunku do pracowników, ciągłe naciski a jeśli chodzi o ich kompetencje to po prostu parodia... Nie polecam nikomu tej firmy. Zrezygnowałem i w chwili obecnej jestem na etapie zmiany na inną firmę. Jeśli chodzi o samochody to wole się już w ogóle nie wypowiadać ;) na tle konkurencji firma wypada na prawde marnie, samochody mają ponad 200.000 przebiegu dodatkowo są zagazowane a komfort poruszania się tym złomem jest fatalny ;) Po prostu nieraz wstyd podjechać takim syfem pod przychodnie bądź szpital... Też tu ktoś pisał o GPS'ach w samochodach więc mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć, że ich nie ma! Skoro firma oszczędza na benzynie to na bank i tu będzie chciała zaoszczędzić ;) Poza tym ciągłe rotacje w tej firmie mówią chyba same za siebie... No ale czego oczekiwać od firmy, która zarządzają zacofani w rozwoju słoweńcy?
        • Gość: M. Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 22:30
          To i ja sie dołożę do ponizszych wypowiedzi. Pracowałem w firmie KRKA dwa lata, odszedłem z własnej woli, ponieważ wśród 550 repów czułem sie numerem, a nie osobą z imienia i nazwiska. Preparaty, które promowałem od poczatku ( czyli wprowadzałem na rynek ) miały sprzedaże powyżej średniej krajowej, te, które dostałem w spadku - niestety poniżej i nie udawało mi się ich podciągnąć. Zespoł miałem super, szefa też. Zmieniłem firmę, pracuję teraz w małej firmie generycznej i mam bardzo dobre wyniki, za czym idą premie. Lecz z perspektywy czasu polecam firmę KRKA zwłaszcza nowym w branży, bo ich poziom szkoleń jest bardzo wysoki, nauczą Cię pracy w terenie i ich wymaganie wyjdą CI w perspektywie na dobre. A narzekania ? Pracuję jako sprzedawca/przedstawiciel już ponad 10 lat i powiem tyle - branża medyczna rozpuszcza ludzi. Większość REPów to nieroby i slizgacze, którzy co rok zmieniają firmę, bo im nie idzie w aktulanej. Połowa repów w pracy myśli tylko o tym, aby najpóźniej o 15-ej być w domu i odbębnić na odwal swoje wizyty. Jak nie sa w stanie zrealizowac planu, zaczynaja narzekac na wszysko i zmieniaja korporacje, tam ślizgają się kolejne miesiące i tak przez wiele lat. O cięzkiej pracy nie maja pojęcia, wielu z nich wcześniej w ogóle nie pracowało i praca w branzy medycznej to ich pierwsza fucha i wydaje im się, ze auto słuzbowe do dyspozycji i komórka bez limitu to norma. W poprzednich firmach ( spożywka ) robiłem od 20 do 30 klientów dziennie, zajmowałem się 15 produktami i miałem poza sprzedaża wiele innych rzeczy na głowie. Teraz mam do wykonania 10 wizyt lekarskcih i 3 apteczne, co jest błahostką. Żeby jednak błahostką było, trzeba najpierw POZNAC RYNEK I CIĘZKO I DŁUGO pracować, niejednokrotnie więcej niz 8 h dzienne. Potem jest już łatwo, lekko i przyjemnie. Ale większość z tu narzekjących to po prostu CIENKIE BOLKI w temacie sprzedaży i niewazne, czy będa pracowac w KRKA, czy w innej firmie, zawsze będa narzekać, bo po prostu nie nadają się do pracy w SPRZEDAZY. Śmiac mi się chce, bo podstawowym tu pytaniem jest - jakie auto, czy ma GPS i jaki jest klimat. Czyli: czy zaszpanuję furą na osiedlu, czy mnie namierzą jak się będe obijał i nie wyjeżdżał do pracy i czy szef wszystko lewa, czy ma ambicję coś wskórać z repami - nierobami. Tak to wygląda w tej branży. Nikt nie pyta o: profesjonalizm szkoleń, możliwośc zdobycia doświadczenia, możliwości awansu w krótkiej perspektywie. A te w firmie KRKA sa naprawde realne. Z perspektyewy czasy wpominam prace tam jako bardzo dobry start w tej branży, mam tam dalej świetnych znajomch i wszystkim chetnym do spróbowania sił w tej brażny POLECAM. A malkontetnom polecam pracę w spozywce, tam tak dostaniecie po dupie, że każda firma medyczna bedzie sielanką.
          • Gość: noe Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 18:31
            werszcie napisal ktos cos madrego i obiektywnego...... mam bardzo podobne zdanie... pozdrawiam
            • Gość: anonim Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 13:02
              Ja także podpisuję sie pod tym co napisał M - cała prawda o branży farmaceutycznej i repach
              • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.180.22.134.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.01.11, 19:41
                Widzę, że "góra" w KRCE znowu nakazała monitorować forum i napisać kilka pozytywnych postów. Pewnie cokwartalna rekrutacja w toku..żałosne..
                • Gość: dd Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.11, 20:12
                  oj idzie kryzys na rynku dla pracodawców a tu przecież trzeba co 3 miesiące ludzi wywalać biedna krka ,polfarmex i biofarm co oni teraz zrobią... może chinczyków jednak da się szybko nauczyć polskiego?
          • Gość: YHHH Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 12:54
            Ale pieprz...poczytaj to co napisałeś sam sobie zaprzeczasz:
            "Jak nie sa w stanie zrealizowac planu, zaczynaja narzekac na wszys
            > ko i zmieniaja korporacje" a teraz wcześniejsza Twoja wypowiedź :
            miały sprzedaże powyżej średniej krajowej, te, które dostał
            > em w spadku - niestety poniżej i nie udawało mi się ich podciągnąć i dalej Twoja wypowiedz:
            "Zmieniłem firmę, pracuję teraz w małej firmie generycznej
            > i mam bardzo dobre wyniki, za czym idą premie"
            Następny Twój banał Twojej wypowiedzi :
            "Nikt nie pyta o: profesjonalizm szkoleń, możliwośc zdobycia d
            > oświadczenia, możliwości awansu w krótkiej perspektywie." a Ty rezygnujesz z roboty bo :
            "ponieważ wśród 550 repów czułem sie numerem, a nie o
            > sobą z imienia i nazwiska" mimo, że miałeś : "zespoł miał
            > em super, szefa też" chłopie jakieś rozdwojenie jaźni.
            Zgadzam się z tym, że przedstawiciele się ślizgają, ale mając przejechany teren co chcesz robić, z resztą sam piszesz : "Potem jest już łatwo, lekko i przyjemnie. " czyli sam się ślizgasz.

Skoro jesteś taki kozak w sprzedaży i posiadasz mega doświadczenie, to nie udało Ci się wyciągnąć tych "starych" preparatów???? Wszyscy chyba znają system pracy firma KRKA ??
            Nie jedni mieli doświadczenie w terenie z Waszą po trupach do celu strategią.
            Dla mnie osobiście kolego albo piszesz dla Krka, albo nigdy po dupie nie dostałeś czy to w tej branży czy FMCG.
            Piszesz banały a połowa nie mających o sprzedaży CIENKICH BOLKÓW jak to sam nazwałeś Ci przytakuje.
            • Gość: JA Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 17:58
              Te KRKAowcy spać - nie gadać.
          • Gość: krkarep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.11, 20:55
            święta prawda...
          • Gość: PH Re: Praca w KRKA Polska IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.11.11, 08:22
            Kolego, święte słowa!!!
            Widzę po moich znajomych którzy pracują jako PM, każdy z nich jak by trafił do FMCG to po pierwszym tygodniu by sam zrezygnował.
      • Gość: gosc1 rozmowa IP: *.116.201.127.kutno201.tnp.pl 06.01.11, 15:49
        Witajcie, czy mówicie na rozmowie kwalifikacyjnej, że Was zwolniono z poprzedniej firmy??
        • Gość: d Re: rozmowa IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 17:04
          nie mówi się zawsze to co chcą te młoty usłyszeć czyli była zmiana terenu , zmniejszanie ilosci przedstawicieli ,praca na zastepstwie itp
          • Gość: anonim Re: rozmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 11:05
            ne ne ne! to se ne da!
            • Gość: ppp Re: rozmowa IP: *.nplay.net.pl 12.01.11, 19:58
              KRKA to ni bnkomata! a jak poproszą o swiadectwo pracy?
              • Gość: ss Re: rozmowa IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 20:01
                to masz za porozumieniem stron chyba ze wyleciałeś dyscyplinarnie .a w pl żeby dostać dyscyplinarke to trzeba pobić 70% zarządu i nasr... regionalnemu do teczki ale to i tak nie takie pewne pzdr
                • Gość: Pablo Re: regionalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 02:26
                  Witam,
                  czy może ktoś wie jakie zarobki w KRKA mają regionalni i jakimi samochodami jeżdżą?
                  • Gość: kolo Re: regionalni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.11, 00:03
                    6500- 8000 brutto. jeżdżą aurisami i corollą w sedanie.
                    • Gość: dd Re: regionalni IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 15:30
                      hahahahah aurisami ale rumuny!!!
                    • Gość: Pablo Re: regionalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 19:43
                      Słyszałem, że przedstawiciele jeżdżą aurisami i korolkami. Regionalni też ??? To nie ma żadnej różnicy ?
                      • Gość: ja Re: regionalni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 21:15
                        Ano kolego dla KRKA różnicy nie ma. Czasami co "bardziej zasłużony" regionalny dostanie corollkę w sedanie. Tam nawet potrafią kierownika zdegradować do REP-a i o dziwo ci ludzie mają tak sprane mózgi że często w tej firmie zostają i pracują jako przedstawiciele...
                        • Gość: HAHAHA Re: regionalni IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 21:43
                          albo jako portierzy ale akurat to stanowisko chciałby każdy tylko siedzisz bierzesz kase i masz spokój ale nie dla psa kiełbasa DALEJ ZASÓWAĆ PO PROŚBIE HAHAHA
                          • Gość: wie_co_mowi Re: regionalni IP: *.static.sitel.net.pl 23.03.11, 17:45

regionalini maja tez avensisy. wszystko, jak to w firmach farm., kwestia wynikow.
                    • Gość: jak Re: regionalni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.11, 13:57
                      nieprawda,
                      kierownicy zarabiaja od 4-8 tys netto! przeciez niektorzy przedstawiciele, ktorzy pracuja kilka lat maja 7 brutto. to jak moze kierownik zarabiac 6?
        • Gość: d Re: rozmowa IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 19:58
          Niewazne co powiesz. Od 3 do 20 stycznia 2011 z KRKA zwolnilo sie ponad 40 osob. Tak jest co miesiąc.
      • Gość: . Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 17:43
        Niestety, większość komentarzy to prawda. Nic dodać, nic ująć. Ne ne.
        • Gość: gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 18:19
          Jakie widełki pensji dla doświadczonego? czego spodziewać się możńa na rozmowie? jaka flota? czy coś zmieniło się w atmosferze?na lepsze..?
          • Gość: cinek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 19:12
            Atmosfera zmienia się, ale niestety tylko na gorsze! To ogólny trend we wszystkich firmach.
            Widełki pensji to 2500 na starcie, czasem uda się wynegocjować 3000. Rozmowa typowa, niczym się nie wyróżnia.
            Powodzenia.
            • Gość: doswiadczony Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 20:28
              Czesc dla zainteresowancyh praca w Krka ---
              • Gość: XYZ Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 07:17
                ogłoszenia nie są bezpłatne. Nie zamieszcza się 37 ogłoszeń (tyle jest obecnie) tylko dla samego zamieszczenia. Coś masz złe informacje chyba
                • Gość: doświadczony Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 06:50
                  informację są dobre. KRKA redukuje zatrudnienie przedstawicieli. A że przy okazji zrobi trochę "porządku", 'przewietrzy" zespoły to druga sprawa. Od dłuższego czasu KRKA ma swoją politykę: przyjąć PM na okres próbny, przedłużyć umowę na rok a potem wymienić na innego. Ta polityka powoduję, że ciągle są ogłoszenia.
                  • Gość: XYZ Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 13:42
                    polityka polityką, a redukować i zatrudniać w tym samym czasie się nie da, mają na pewno jakichś prawników - każdy by się puknął w glowę
                    • Gość: 2 Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 15:30
                      Ta polityka powoduję, że ciągle są ogłoszenia - nie tylko krka

tak i w mediach trąbią najwiecej ofert jest dla przedstawicieli dla nich pracy nie braknie
                    • Gość: doświadczony Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 16:09
                      nie masz racji, w branży farmaceutycznej się da jednocześnie redukować i zatrudniać nowych. KRKA prowadzi swoją politykę kadrową nie przedłużając umów np. po roku pracy. Teraz faktycznie redukuje ilość PM, ale nie jest to drastyczna redukcja. Po co tu prawnik?
                      • Gość: wie_co_mowi Re: Praca w KRKA Polska IP: *.static.sitel.net.pl 23.03.11, 17:44
                        panie kolego, bzdury prawicie.... z paroma osobami firma sie pozegnala, bez zalu dla firmy!
                        • Gość: doświadczony Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 18:56
                          no fajnie jak dla kolegi zwolnienie ( lub nie przedłużenie umów) 80 repom na 650 ( czyli ponad 10 % pracowników) jest małym ''przewietrzeniem'' w firmie to oki . To wg mnie nie jest kilka osób. No ale jak kto woli ...to nie świadczy o kryzysie w firmie tylko o wiosennych porządkach :) to powodzenia dla wszystkich naiwnych i " wypranych " przez korporację.
                          • Gość: ! Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 21:49
                            Jak pozbędą się kolejnych 80 to będzie lekki przeciąg :-)
                          • Gość: do doświadczony Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 07:39
                            no chyba jest w tym trochę prawdy co piszesz. ogłoszenia o pracę zniknęły z portali
                            • Gość: doświadczony Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 20:03
                              Fakt jest faktem!
                              • Gość: do doświadczony Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 17:50
                                ale z kolei słyszałam, ze szukają kogoś do kadr. Nie wiem czy to prawda, ale jak zwalniaja w sprzedaży to po co chcą zatrudniać w kadrach?
                                • Gość: . Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 16:19
                                  Dziać to się będzie dopiero od września... I to nie tylko w tej firmie.
                                  • Gość: niedoświadczony Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 18:54
                                    co masz na myśli?
                                    • lisdene praca w biurze 11.04.11, 13:32
                                      Czy wiecie jak się pracuje w biurze w KRKA?
                                      • Gość: xfactor Re: praca w biurze IP: *.merinet.pl 11.04.11, 15:19
                                        Teraz już podobnie jak w terenie. Kiedyś to była zupełnie inna firma. Dopuscili do władzy dwóch oszołomów z przerośniętymi ambicjami i wszystko zaczyna się sypać. Firma to ludzie, ale oni tego nie kumają.
                                        • lisdene Re: praca w biurze 11.04.11, 19:52
                                          Czy rzeczywiscie jest tak źle? Stosują mobbing, siedzenie po 12 h w pracy? Na czy to polega że jest tak źle Twoim zdaniem?
                                          • Gość: Ann Re: praca w biurze IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 19:34
                                            O 17 dostajesz smsa od kierownika że na jutro rano masz mieć plan na akcję apteczną i przesłać go na maila. To tylko przykład ale takich akcji z dnia na dzień jest wiele.
                                            • Gość: doświadczony Re: praca w biurze IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 20:48
                                              A po co robić plan, który i tak jest nierealny? Plan, na który nikt nie zwraca uwagi? No tak, kierownik kazał! No to trzeba zrobić! I tak praca wre, ale to tylko pozorowane działania!
                                  • Gość: XYZ Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 05:46
                                    a dlaczego od września?
                                    • Gość: KRKA Re: Praca w KRKA Polska IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.05.11, 17:09
                                      Żenujący poziom rekrutacji
      • menti81 Re: Praca w KRKA Polska 14.04.11, 21:11
        Wszystkim, którzy chcą zmienić pracę na lepszą, polecam ciekawą stronkę WWW.CORSON.PL to firma która pisze profesjonalne i skuteczne dokumenty: CV i LM. Wierzcie mi to się sprawdza, pracodawcy na prawdę dzwonią! Polecam!
      • Gość: tralala Re: Praca w KRKA Polska IP: *.elpos.net 25.05.11, 21:32
        co z tych samochodów, komórek i marnej kasy tam Cie nie poszanują, człowiek w tej korporacji jest tylko nic nie znaczącym numerkiem
        • Gość: były...... Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.mm.pl 25.05.11, 22:36
          potwierdzam, najsłabszym punktem w firmie jest samozwańcza "kadra zarządzająca", zaczynając od dyrektorów na kierownikach kończąc. Zero szacunku do człowieka jako pracownika. Dobrze, że już po za tym...
          A na marginesie - współczuję wszystkim, którzy trafią do BregioNu.....
          • Gość: PPPPP Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 12:27
            hej. jak wyglada drugi etap rozmowy w wawie??
            • Gość: exkrka Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 12:38
              szczerze to nie masz po co tam jechac bo ta rozmowa nie bedzie sie niczym roznila od etapu pierwszego wiec mozesz byc na luzie. Pozdrawiam i jednoczesnie i nie polecam pracy w tej firmie.
              • Gość: PPPPP Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 14:20
                nie polecasz??? a mozesz cos wiecej napisac w tym temacie?? moze priv anka_21@tlen.pl
                • Gość: ik Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 19:28
                  Ile zarabia nowy PH?
                  • Gość: xyz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itcomp.pl 11.06.11, 17:19
                    2500 netto - średnio
                    • Gość: a ty wiesz? Re: Praca w KRKA Polska IP: 195.114.161.* 21.06.11, 22:23
                      witam, dostalam zaproszenie na rozm rekrut. jako PM w KRKA. Wcześniej przeszłam 2 etapy w ADAMED, poźniej zrezygnowałam (ciąża), teraz startuję na nowo. Doświadczenia brak. Obecnie pracuję w imporcie z DW, zarabiam ok. 5000zł netto minus dojazdy. Um. na czas nieokreśl.
                      No i pytanie: czy warto?
                      Ogólnie, męczę się w obecnej firmie, szukam nowego doświadczenia, chcę poznac handel z drugiej strony, chcę znów miec ten potencjał, co kiedyś.
                      Ale czy PM to dobry pomysl? tym bardziej w KRKA?
                      startuję w regionie w-wa, c-ów, radom
                      dzięki z góry za rzeczowe wypowiedzi.
                      • Gość: d Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.11, 22:34
                        "Ale czy PM to dobry pomysl? tym bardziej w KRKA?"

bardzo głupi pomysł

"chcę poznac h
                        > andel z drugiej strony,"
                        od strony szczura w rankingu ,od strony akwizycji?
                        • Gość: a ty wiesz? Re: Praca w KRKA Polska IP: 195.114.161.* 22.06.11, 21:35
                          bo?

chodzi ci o ten konkretny region?
                          co ze startem? jakie szkolenia? co z rozwojem, możliwościami awansu? jak długo mniej więcej zajmuje "usadowienie się" na stanowsku?
                          znasz jakiś ludzi w tym regionie?
                          no i co z kasą? duzo mniejsza?
                          może jestem naiwna, dlatego szukam odpowiedzi tutaj...

• Gość: Były Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 18:07
                            Kasa niska ok 2500zł netto, perspektywy rozwoju strasznie słabe, będą Cię zwodzić możliwością awansu do biura, niesamowitego rozwoju, a to bzdura. Ludzie, którzy są na stanowiskach w tej firmie nie widzą w przedstawicielu człowieka tylko pozycję w rankingu, zawsze będzie powiedziane, że możesz zrobić więcej. Ogólnie odradzam Ci pracę jako przedstawiciel w firmie farmaceutycznej, a szczególnie w KRKA, ze względu na zmiany prawne od 1 stycznia.

Ps. Pozdrowienia dla tych, którzy pozostali w tej firmie
                            • Gość: e Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.11, 19:10
                              chodzi ci o zmiany prawne że niewolno do lekarzy? czy o leki refundowane ? bo obecny rząd walczy z młodzieżą w pl na róznych frontach nie dając przy tym alternatyw żadnych
                            • Gość: . Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.11, 20:34
                              Co do ustawy refundacyjnej to akurat ta firma jest teraz w dobrej sytuacji. Nowa ustawa "premiuje" firmy generyczne i o dużym portfolio i udziale w rynku. A każdy w branży wie że akurat Słoweńcy radzą sobie na naszym rynku dobrze.
                              • Gość: Były Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 09:20
                                Wczytaj się w ustawę, nikt nie jest uprzywilejowany, art. 6 paragraf 42, jeśli się nie mylę, jasno mówi o tym, że żadnego leku refundowanego nie będzie można promować u lekarzy. Nie rozumiem dlaczego niektórzy mówią, o tym że firmy generyczne będą w lepszej sytuacji w nowych okolicznościach prawnych. System PAYBACK oraz poziom sprzedaży ma być ustalany niezależnie od wielkości firmy i portfolio.
                                • Gość: . Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.11, 14:40
                                  Sztywne ceny kolego. Firmy oryginalne aby dostosować cenę do poziomu który umożliwia im istnienie na rynku po wejściu generyków, rabatują obecnie apteki. Czyli cena z ich wyjścia do hurtu jest zbliżona do poziomu UE a dopiero w aptece sztucznie obniżana. Po wejściu ustawy nie będzie to możliwe. Firma oryginalna nie może obniżyć ceny do poziomu leków generyczny bo wtedy import równoległy rozłoży im sprzedaż w zachodniej europie, a tam zarabiają więcej pieniążków niż na rynku polskim. Więc mają możliwość np. wyjść z refundacji - ale wtedy cena nie do przejścia. Co do zakazu reklamy to nigdzie w ustawie nie znalazłem zakazu reklamy np. firmy. Czy prowadzenia akcji informacyjnej nt. substancji czynnej. Radzę wczytać się nie tylko w ustawę ale w również w jej pierwsze interpretacje. A co do słoweńców, to mają własne farbyki, nawet w Polsce - to umożliwia maksymalne zejście z kosztów czyli dobrą ofertę w negocjacjach z MZ. Dotyczy to wszystkich dużych firm generycznych z własną produkcją. O takie premiowanie mi chodziło. Te firmy pomimo mniejszych zysków nadal będą działać. A co z resztą to zobaczymy we wrześniu jak będzie po pierwszej turze negocjacji.
      • Gość: były z Krki Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 19:50
        Witam wszystkich forumowiczów...:)
        Jestem byłym pracownikiem tej firmy i pracowałem tam ponad 7 lat...:)
        zacznę od gorszych spraw...
        Fakt rządzi tam nadal Tomek ze Słowenii a to porażka dla tej firmy w Polsce...
        Niestety to on jest sprawcą całego zamieszania w tej firmie i złego poszanowania pracowników w terenie czyli nas....słynną jego wypowiedz o podwyżkę dla jednego z czołowych repów w terenie pierwsza 3 w rankingu brzmi "ne..bo ne my ne bankomat"...:) a czołowi jej założyciele już dawno odeszli i wszyscy wiedza kogo mam tu na myśli...ludzi związanych z ta firma od kilkunastu lat...ale nie o tym...
        Fakt karierowiczów w tej firmie jest mnóstwo i znam rożne przypadki osiągania wyższych szczebli...:) ale znów nie o tym...
        pisze do tych co maja duże wymagania i tych co im się nie powiodło...
        jeśli dla Was 2500 netto na rękę to mało to jesteś błaznem i g...o wiesz o tej branży...
        2500 netto dostaje świeżak nie mający z branża nic wspólnego albo po prostu sobie tyle wynegocjował...:)
        ludzie z branży dostają ponad 3000 tyś na rękę..:)
        Po drugie jest 310 km prywatnych i w każdej firmie jest że płacisz za auto służbowe..przepis o użytkowaniu aut służbowych jest niestety opodatkowany tylko w Krce o tym się mówi oficjalne większość tumanów nawet nie wie ze w firmach oryginalnych za to płaci ale oni im mówią ze auto maja do dyspozycji bez limitu...i tankują za swoje po to tylko aby firma sobie mogła koszta zwiększać przy zbyt małych dochodach...:) to tak na marginesie
        Po 3 Ci co się pytają o GPS chyba nie chcą do pracy jeździć a mieć ładna pensje i tel bez limitu...ale powiem Wam krótko wszędzie koszta tną i nawet nie wiecie jak jest w Innych Firmach a głos zabieracie.....dla przykładu podam firmę bez nazwy ale duża korporacja małe plany podstawa duża realne premie albo i nie:)...tylko jeden mały minus....maja rabaty do aptek w kwartale np styczeń luty marzec ratatują tylko w dwóch miesiącach tj na początku kwartału i na końcu i teraz każdy mądry wie ze w połowie wyniki spadaj...i co robi FF daje ludziom program wsparcia a po miesiącu zwalnia bo człowiek nie zrobił planu kwartalnego....i na dodatek RM z d...y wzięci bez wiedzy merytorycznej,......
        Wracając do KRKI żal mi Was...
        Dlaczego...?
        W tej Firmie nauczyłem się szacunku do pracy i pracodawcy....
        Lekarze naprawdę tą firmę lubią i leki maja we wszystkich działkach w samej czołówce i chyba jako jedyni z nielicznych nadal maja najlepsze narzędzia..co ułatwia prace
        Z tego co tu czytam widzę po waszych wpisach ze raczej wszyscy pracowali nie więcej jak od pól roku do max dwóch lat...i sami jesteście sobie winni sami na to zapracowaliście....nie było pożytku z Was aby Was awansować...
        to tyle na temat mojego krótkiego wpisu...
        Wszystkim nowym i tym którzy chcą przejść z innych firm nawet tych oryginalnych(które płacą na rynku najsłabiej) i każdy mi przyzna że generyki płacą najlepiej...niech startują do tej firmy jak jesteś dobry Firma Cie za to doceni...
        puzdro

• Gość: thomas Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 16:28
        zachęcam do zadawania pytań o opinie o firmach na www.pracodawiedz.pl
      • Gość: xxx Re: Praca w KRKA Polska IP: *.static.gprs.plus.pl 18.07.11, 18:59
        przedstawiciele w KRKA poruszają się białymi Toyotami, nie ma zainstalowanego GPS w samochodzie,
        • Gość: Uuuu Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 20:38
          Zapomniałeś/łaś dopisać jeszcze że ze średnim przebiegiem 200 000km, czasem z gazem i z "fantastyczną" obsługą floty która uważa że np. łyse opony to wymysł przedstawiciela bo rozporządzenie mówi że ileś tam mm wystarczy. I że musisz płacić jak np. ktoś ci na parkingu auto zahaczy a ty go nie złapiesz (bo akurat np. byłaś na wizycie). Dużo by można o tym pisać.
          • Gość: ask Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 13:15
            Słyszał ktoś o zwolnieniach?????????????????????????????????
            • Gość: jupi Re: Praca w KRKA Polska IP: *.meskonet.pl 06.08.11, 17:00
              podobno leca glowy ... za slabe wyniki
              • Gość: ff Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 20:33
                a to jakaś nowość?
                • Gość: x Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 18:01
                  Na newsy trzeba poczekać jeszcze ponad tydzień.
                  Teraz w KRKA trwa urlop korporacyjny i laptopy poszły w odstawkę.
          • Gość: Jack Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 09:16
            Buhaha to jeszcze nic. Kilka mc temu pod przychodnią spotkałem koleżankę z tej firmy i w między czasie podjechała jakaś Corolla do nas. Gość wysiada a ja się spytałem czy zaczyna prace i na szkolenie przyjechał....................... Okazało się że to kierownik :)))))))))))))))))). Czy auto było z gazem nie zauważyłem. Papierów już raczej nie mam tam co wysyłać w razie czego. Ha ha.
            • Gość: ff Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 22:04
              śmieszycie mnie -widzicie się tylko w mercedesach s klasy a trudnicie się na codzień akwizycją i to jeszcze w tak fatalnym wydaniu.

co do zwolnień - w tej branzy na tym stanowisku przecież zwolnienia masowe są non-stop cały rok i w kazdej dokładnie w każdej bez wyjątku firmie bo to praca pehowca i nie liczcie na zmiany bo są technicznie nierealne .
              • phkrk Re: Praca w KRKA Polska 19.08.11, 23:13
                Witam,

zostałem zaproszony na rozmowę na wtorek - do galerii krakowskiej:| wybiera się może ktoś jeszcze??:)

pzdr
                • Gość: bloblik Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 14:55
                  hej, wybieram sie rowniez we wtorek

pozdr
                  a
                  • Gość: repp Re: Praca w KRKA Polska IP: *.torun.mm.pl 06.09.11, 00:21
                    Kolezanko/go idz lepiej na spacer. Firma dobra na przejscie szkoly zycia. Zero narzedzi, a wynik ma byc. Jak masz mozliwosc szukaj dalej, tym bardziej, ze teraz ciezki okres - restrukturyzacja!!!
                    • Gość: BOLO-MORDERCA REP Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 20:42
                      narzędzi to chyba w chacie nie masz...Zero to masz w bani...tylko narzekać i kase brac za siedzenie i sranie w chacie...Koncza sie czasy starych repów siedzacych w domu na wyrobionym terenie. Dupa w troki i jazda promowac!!!
            • Gość: BOLO-MORDERCA REP Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 20:44
              Masz racje nie wysyłaj...frajerów nie przyjmują...idź lizaki sprzedawać.
              • Gość: polak maly Re: Praca w KRKA Polska IP: *.meskonet.pl 11.09.11, 09:02
                Jest to jedyna firma na rynku która nie ma żadnych budżetow (nie pójdziesz z lekarzem nawet na lunch) w dodatku ostatnio nie ma również żadnych rabatów dla aptek. Wiadomo do czego lekarze są przyzwyczajeni... Pracuje się tu bardzo ciężko. Praca jest frustrująca bo muru głowa nie przebijesz.
                • Gość: coin Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.11, 23:55
                  9 września ukazało się ogłoszenie że szukają 16-tu kierowników regionalnych? co sie stało? starych wymietli hurtowo?
                  • Gość: pm Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.11, 22:21
                    linie powiekszyli zmiany, stąd potrzebni sa dm
                    • Gość: indja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 07.10.11, 15:36
                      Zostalam zaproszona na 2 etap rozmowy w W-wie, czy ktoś może mi powiedziec czego sie spodziewac.

Jestem jakis czas bez pracy, wiec jestem zdeterminowana, przeczytalam tu wiele wpisow i ... nic mnie tu nie przerazilo, lubie wyzwania a ciezka praca nie jest mi ocbca.

jesli jest ktos kto był na 2 etepie to prosze i pomoc

indja@vp.pl
                      • Gość: xxxx Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 17:11
                        hej
                        bylam na drugim etapie w wawie, bez szalu, pytania standardowe,
                        musisz liczyc na szczescie mi sie nie udalo
                        pozdr
                        • Gość: ff Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 17:25
                          to ty miałaś szczęscie
                        • Gość: qq Re: Praca w KRKA Polska IP: *.146.30.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.10.11, 14:23
                          kiedy byłaś na drugim etapie? długo czekałaś na odpowiedź??
                          • Gość: indja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 20.10.11, 16:14
                            czekam od 10.10 - jeszcze nie dostalam odpowiedzi
                            • Gość: qq Re: Praca w KRKA Polska IP: *.180.212.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.10.11, 16:25
                              Jak się do Ciebie odezwą to daj znać. Jak się do mnie odezwą to napiszę.
                              • Gość: indja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 20.10.11, 17:27
                                A Ty kiedy byles na rozmowie i na jakie teren?
                                • Gość: qq Re: Praca w KRKA Polska IP: *.147.75.201.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.10.11, 17:54
                                  wawa, w zeszłym tygodniu w środe i do tej pory nic, żadnej odpowiedzi, Jednak pociesza mnie fakt, że na odpowiedź mam czekać max do 2 tygodni, także jeszcze nie wszystko stracone... tobie też powiedzieli, że dadzą Ci odpowiedz niezależnie od tego czy Cię przyjmą czy nie?
                                  • Gość: (ma)dziula Re: Praca w KRKA Polska IP: *.181.87.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.11, 11:47
                                    Ja też czekam i też byłam w zeszłym tygodniu na rozmowie. Z forum wynika że jak nie zadzwonią na następny dzień to są marne szanse że kiedykolwiek się jeszcze odezwą....
                                    Może jest ktoś na forum kto miał rozmowe do KRKA w zeszłym tygodniu i dostał już odpowiedź???
                                    • Gość: ryty Re: Praca w KRKA Polska IP: 79.162.245.* 24.10.11, 21:27
                                      Spokojnie, ja czekałem po 2 etapie na odpowiedź ponad tydzień - z pozytywnym skutkiem:-)
                                      • Gość: g Re: Praca w KRKA Polska IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 25.10.11, 21:23
                                        był ktoś na rozmowie w Rzeszowie? Ma ktoś odpowiedź?
                                      • Gość: pm Re: Praca w KRKA Polska IP: *.olsztyn.mm.pl 28.10.11, 12:34
                                        gratulacje :) jakies konkretne pytania na 2 etapie? kto rekrutował?
                                        • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.158.208.172.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.11, 13:14
                                          Widzę, że służby KRKI dalej czytują forum i sprawdzają nawet świeżo upieczonych nieszczęśników, którzy jeszcze nie wiedzą w co wdepnęli a już są inwigilowani...kto rekrutował, jakie pytania zadawał i już wiemy kto z nowych czytuje forum, a może i ma własne przemyślenia...a taki się do tej cudownej firmy nie nadaje...
                                          • Gość: murzynek bialy Re: Praca w KRKA Polska IP: *.meskonet.pl 31.10.11, 17:16
                                            Ludzie nie wiecie ,że w branży farmaceutycznej robi się bardzo krucho, czyt. nowa ustawa farmaceutyczna. Juz nie bedzie takich pensji jak kiedys, a nowym bedzie bardzo ciezko, bo nie bedzie mozna juz nic promowac w aptekach, a jak jestes nowy nie masz szans. Podobnie lekarze,
                                            • Gość: ds Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.11, 20:04
                                              panikarzu co ty wiesz ...nowa ustawa spowoduje jeszcze wiekszy wzrost zapotrzebowania na pm
                                              • Gość: iii Re: Praca w KRKA Polska IP: *.torun.mm.pl 07.11.11, 20:23
                                                Witajcie, słyszeliście coś o przejęciu KRKA przez TEVĘ?
                                                • Gość: mgd Re: Praca w KRKA Polska IP: *.witnet.pl 18.11.11, 22:14
                                                  podobno bzdura. ktoś puścił plotę i poszło w eter.
                                                  • Gość: PH Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adm.pl 28.11.11, 14:58
                                                    witam,
                                                    proszę napiszcie, czy można się tam w takim razie utrzymać minimum rok? wolałabym być nie zwolniona po 3 miesiącach...
                                                    Czekam na jakieś świeże info od pracowników KRKA i ew. tych co właśnie się rekrutują?
                                                    Pozdrawiam!
                                                    • Gość: kurka Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 23:02
                                                      rok! ? mysle ze dla najlepszych tych ktorzy pracuja znacznie ponad norme, ambitnych jednostek o ponadprzecietnej inteligencji ten wynik jakim jest rok pracy jest w zasiegu ręki ale to pewnie bedą zawsze nieliczni
                                                    • Gość: kurek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 20:15
                                                      witam.

jestem w tej firmie juz 2 lata...i powiem tak...dużo się zmienilo niestety na gorsze. Nieporozliczani klienci, budzety na poziomie 700/qtr, jakieś wieśniaki awansowane na regionalnych. Szukam pracy bo motywacja wynosi -5.

Utrzymac sie utrzymasz...ale jako obecny rep odradzam, firma zaczyna tonąć.
                                    • Gość: ania Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.12, 19:41
                                      Witam! byłam na rozmowie w srode 17 pażdziernika,dzisiaj zadzwonili zaprosili do Warszawy na czwartek....
                                      • Gość: cinek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.12, 21:22
                                        z jakiego regionu jesteś?
                                      • Gość: lambada Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 15:59
                                        i jak po II etapie? dostałaś się do KRKA?
                                        • Gość: QB Re: Praca w KRKA Polska IP: *.limes.com.pl 07.11.12, 14:07
                                          czy może jest tu ktoś kto został przyjęty na PN podczas ostatniej rekrutacji i wybiera się 15.XI do Wawy na szkolenia?
                                          • Gość: magda Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 18:02
                                            a na jaki region startowałeś/aś? do mnie jeszcze nie nie oddzwonili - nie wiem czy to jest równoznaczne z decyzją odmowną...
                                            • Gość: QB Re: Praca w KRKA Polska IP: *.limes.com.pl 09.11.12, 00:15
                                              pomorskie
                                            • Gość: Kkkkk Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 01:08
                                              Na jaki region startowałas?ja na malopolske i tez nikt do mnie jeszcze nie dzwonił z żadna decyzja
                                              • Gość: magda Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 09:54
                                                a powiedzcie mi, czy jeżeli nie udało mi się teraz dostać to jest jeszcze jakaś szansa - wypada jeszcze raz cv wysłać na inne ogłoszenie krka?
                                                • Gość: uuuuuuuuuuuu Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.12, 18:23
                                                  Jasne że tak, rotacja w tej firmie jest tak wielka że to nawet nie zauważą że to CV już było. Generalnie rekrutacja trwa 400/365 dni w roku ;) - i nie dlatego że firma się w takim tempie rozrasta.
                                                • Gość: QB Re: Praca w KRKA Polska IP: *.limes.com.pl 11.11.12, 19:41
                                                  wejdzie nowy lek, powstanie nowa linia i znów będą vacaty
      • Gość: Martyna Re: Praca w KRKA Polska IP: *.zone2.bethere.co.uk 09.12.11, 16:50
        ta firma to obóz pracy. nigdy widziałam takiego terroru i biurokracji. pięknie przekłada się to na rotację pracowników - w dziale sprzedaży (700 osób) jest 70 wakatów.

cięcia kosztów sięgają absurdu, na porządku dziennym są awantury o poziom zużycia papieru toaletowego czy papieru do drukarki w centrali (nie ma drukarek w pokojach, jest 1 na piętrze na 20 pracowników), konieczność płacenia samemu za część noclegów podczas szkoleń (prezentacja planów marketingowych przez produkt managerów obowiązkowa dla wszystkich przedstawicieli handlwoych). płaci się za prywatne zużycie samochodu i trzeba mieć zgodę na dłuższe wyjazdy, np. Warszawa-Gdynia. jeżeli piszesz podanie o zgodę na przejazd do Hiszpanii na wakacje, przygotuj się, że możesz tę zgodę dostać, ale na 200 km mniej...

rozliczane są prywatne rozmowy ze służbowej komórki, ale księgowosć domaga się zwrotu pieniędzy po normalnych stawkach operatora, a nie wynegocjowanych dla firmy. czyli korpo ma wynegocjowanei w Plusie 5 gr/min, stawka rynkowa to (strzelam) 40 gr i ty masz właśnie oddać te 40.
        nie będę pisać o innych absurdach, ich spiętrzenie sięga zenitu.
        • Gość: ds Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.11, 23:18
          dziwie sie że tych chorwatow przyjmujemy do Unii
          • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.11, 09:16
            Nazwa może myląca ale to akurat są Słoweńcy ;)
            • Gość: Www Re: Praca w KRKA Polska IP: *.205.76.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.12.11, 19:23
              To w takim razie wywalmy ich z Unii w taki sam sposob jak oni wyrzucaja ludzi
              • Gość: pavlo Re: Praca w KRKA Polska IP: *.centertel.pl 11.12.11, 19:43
                witam, to tak ciężko tam jest?
                nawet jeśli ktoś chce pracować uczciwie?
                tzn. nie ma szans utrzymać się przez rok czasu lub dłużej?
                a jest w ogóle ktoś zadowolony? bo nie wierze że wszyscy źli że taka kiepścizna z tą Krka?
                ktoś tam przecież w końcu pracuje więc musza być jakieś pozytywy?

czy warto na dłuższą metę się tam zatrudnić w takim razie? i czy tak się da?
      • Gość: As Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 20:34
        Pierwsza zasada, nie czytaj żali na forach. Firma w pierwszej dziesiątce w Polsce jeżeli chodzi o wartość sprzedaży. Stabilna w bardzo niestabilnych czasach. W firmie pracuje bardzo wiele osób które spokojnie robią swoje od 5 i więcej lat, biorą dobrą wypłatę i nie mają czasu wylewać żalu na forach. A cieniasy, które nie potrafiły zmusić samych siebie do roboty, mają teraz bardzo dużo czasu bez pracy więc piszą jak im źle. Firma jak każda nie jest idealna, biurokracja do szczytów możliwość. W ciągu roku pracujesz w kilku liniach. Flota i obsługa floty na poziomie nie powiem jakim. Dużo zależy też do jakiego regionalnego trafisz. Ale jak robisz swoje to będziesz miała tu spokojną pracę.
        • Gość: cdc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 23:10
          aż do poznej starosci ...
          • Gość: Osa Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 14:46
            Jeśli chodzi o flotę to czym oni jeżdżą ?
            • Gość: xzczxczx Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 17:42
              Różnie. Możesz trafić 2-3 letniego białego Aurisa (za dużo ich nie ma) lub co bardziej prawdopodobne białą Corollę, wiek chyba nawet do 8 lat z przebiegiem 200-250 tyś. A spróbuj powiedzieć że coś w aucie nie działa to jeszcze będziesz mieć udział własny i stówka poleci. Opony że łyse? Co z tego skoro flota ma rozporządzenie i wystarczy ci 1,6mm bieżnika. Ubezpieczenie tak "wynegocjowane" że jak ci auto ktoś na parkingu zarysuje to też płacisz. I prywatne tylko ok 300km miesięcznie. Więc na urlop auto odstawiasz, nie ważne że sam tankujesz. Generalnie do warunków innych firm farm. dużo im jeszcze w tym temacie brakuje.
              • Gość: Osa Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 17:59
                xzczxczx - to według Ciebie do jakich firm medycznych bądź farmaceutycznych należy składać podania aby uzyskać sankcjonującą pracę ?
                • Gość: xzczxczx Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 19:22
                  Ale ja nie powiedziałem że tu nie będziesz mieć w pełni satysfakcjonującej pracy. Pisałem tylko jak to wygląda od strony technicznej.
                  • Gość: Osa Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 19:44
                    xzczxczx - a jakie firmy medyczne bądź farmaceutyczne są cenione i do jakich warto się dostać ?
                    • Gość: xzczxczx Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 20:02
                      Wszystkie oryginalne. A z generycznych np. Polpharma, Sandoz, KRKA.
                      • Gość: phh Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adm.pl 15.12.11, 09:04
                        witam serdecznie!
                        jedzie ktoś 3/4 stycznia na szkolenie wstępne do Kyrki?
                        • Gość: Wszystko mający Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 10:16
                          A nie ma nikogo chętnego do pracy na produkcji ?? :)
                        • Gość: alla Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 23:05
                          phh
                          A na jaki rynek idziesz i do jakiej linii, byłam na rozmowach, ale nie dostałam odpowiedzi, praca miałaby zaczynać się właśnie 3, więc podejrzewam, że się nie dostałam skoro cisza z ich strony. Proszę o odpowiedź
                          • Gość: phh Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 16.12.11, 23:24
                            południowa część polski
                            • Gość: alla Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 14:08
                              Ja na centrum ale skoro ty dostałaś(eś) odpowiedź a ja nie to juz chyba po zawodach.
                              Pozdrawiam i powodzenia życzę
        • Gość: był rep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.11, 12:19
          Nie zgodze się z Tobą! Po trzech latach pracy w krce zdecydowałem się odejść do innej firmy. Decyzja nie była łatwa bo dużo energii i czasu włożyłem w wypracowanie mojego terenunu.
          Wszystkim, którzy zastanawiają się nad podjęciem pracy w krce-powiem jedno-nie warto tyracić przysłowiowego prądu!
          Firma ta nie szanuje ludzi-począwszy od narzędzi jakie zapewnia (wielokrotnie poruszanu tu wątek floty)a skończywszy budżetach itp. Nie ma już np. możliwości rozliczania prezentacji fv. gotówkowymi-tylko przelewowymi-co w 100% uniemożliwia dopłacanie do preparatów w aptekach.
          Może i są repy, które dobrze pracują i zaangażowaniem promują prepartaty u lekarzy, ale co z tego-skoro one i tak są wymieniane na tańsze odpowiedniki w aptekach.

Szczerze mówiąc przechodząc do konkurencji zobaczyłem w jakim dziadostwie tkwiłem...
          Aha-i jeszce jedno-kwestia premi-niosiągalna prawie wcale, a jeśli już zrobisz plan-to nie licz na duże zastrzyki pieniężne za swoją prace(kolega z innego regionu za 150% planu dotał dokładnie 970zł za cały kwartał...)
          Pozdrawiam
          • Gość: mrmrmr Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 19:26
            Gość portalu: był rep napisał(a):

> Nie ma już np. możliwości
            > rozliczania prezentacji fv. gotówkowymi-tylko przelewowymi-co w 100% uniemożli
            > wia dopłacanie do preparatów w aptekach.

Bez komentarza. Spokojnych snów... Gratuluję nowej firmie :), pewnie jest zachwycona.
            • Gość: phh Re: Praca w KRKA Polska IP: *.opera-mini.net 17.12.11, 19:49
              jestem niezorientowany
              możesz wyjaśnić co kolega napisał takiego złego z tym rozliczaniem faktur?
              I co w ogóle chodzi z dopłacaniem do aptek?
              • Gość: alla Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 23:18
                do phh
                Możesz mi napisać ile czasu czekałeś na odpowiedź po rozmowie w Warszawie
            • Gość: były rep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.11, 17:09
              tak tak-bo sprzedaże preparatów generycznych rx-odbywa się na piękne oczy!!farmaceuta to biznesmen-i zawsze będzie wybierał ofertę firmy-na której jak najwięcej zarobi! rynek leków generycznych jest bezlitosny-a w dopłacaniu do preparatów- nie ma nic złego drogi kolego-zwłaszczza, że dzięki temu można obniżyć cenę dla pacjenta. A jeśli ty jesteś takim cudotwórcą-że bez budżetów potrafisz zawojować apteki-TO NA PRAWDĘ SKŁADAM WYRAZY SZACUNKI I CHYLĘ CZOŁA!!
              • Gość: phh Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 18.12.11, 17:45
                Czekałem 1,5 tyg.
                A w jakiej formie są realizowane te dopłaty do aptek? I co to są budżety?
                • Gość: warka Re: Praca w KRKA Polska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.12.11, 20:29
                  A możesz powiedzieć na jaką linię :)
                • Gość: XxX Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.11, 18:08
                  Phh odezwij się na GG Chce porozmawiać z Toba :P 3687810
                • Gość: alla Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.11, 12:34
                  do phh
                  jadę na szkolenie 3/4.01
                  Moje GG 8000371,daj znać jak masz ochotę może się jakoś zgadamy co do wyjazdu.
                  Pzdr.
              • Gość: mrmrmr Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.11, 20:18
                Gratuluję dobrego samopoczucia. Tylko ciekawie co powiesz urzędowi skarbowemu - bo rozumiem że na fakturach o których pisałeś miałeś wpisane oficjalnie dopłata??? Dlatego spokojnych snów!
        • Gość: Sabina Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 08:10
          Zgadzam się w 200%
          Zapytaj dobrego repa z jakiejkolwiek firmy farmaceutycznej czy ma czas czytac fora
          Weszłam przypadkiem bo link ktoś mi wysłał
          pracuję od 4 lat i jest ok
          Pracowałam wcześniej w 2 innych firmacj
          W pierwszej bardzo podobnie, w drugiej dużo móiwło się o wartościach ale kierownik rujnował życie.W Krka fantastyczni ludzie w terenie i bardzo dobrze przyjmowana firma przez lekarzy
      • Gość: bipi Re: Praca w KRKA Polska IP: *.nplay.net.pl 18.12.11, 21:45
        A ja lubiłam pracę w KRKA. Miałam fajnego kierownika, trudny ale niewielki region, fajny zespół, akcje SHoV...niestety wyrzucili mnie. W obecnej firmie mam wieksza kase, fajna fure i komore tylko...beznadziejna atmosfera pracy. KRKA jest fajna ale też bezwzględna. Polecam!
        • Gość: wisnia Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 22.12.11, 18:59
          witam!
          a może ktoś z koleżanek i kolegów napisać jak wygląda szkolenie w KRKA?
          Dokładnie na świeżo przyjętego PM?
          Ile trwa i na czym polegają zajęcia?
          Jak się do niego przygotować, co wiedzieć, jak się ubrać, etc.
          Jakieś cenne wskazówki.
          Dzięki za odpowiedzi.
          • Gość: alla Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.11, 23:28
            podnoszę pytanie też interesuje mnie info o szkoleniu.Ktoś coś wie?
          • Gość: mmmm Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.11, 11:21
            Na szkoleniach obowiązuje strój oficjalny-trochę to zadente i bezsensu moim zdaniem..bo w większości firm wystarczy busines casual.
            Pierwsza część to tematy techniczne-czyli tematy związane z kwestjami kadrowymi, odbiór samochodów, kompów itp.
            kiedyś szkolenia wstępne odbywały się jednym ciągiem (tzn. przez tydzień) teraz ponoć są rozbite na dwie części-czyli na szkolenie produktowe trzeba jechac np. po dwóch tygodniach pracy.
            Szkolenie prowadzone przez dział trenerski-poziom raczej niski, nie ma poddziału na linie-czyli będąc np. w dziale aptecznym ćwiczysz scenki u lekarzy GP, itp.
            Po wszytskim test e learningowy...szału nie ma-ani mertyorycznego, ani technicznego...
            • Gość: phh Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adm.pl 27.12.11, 13:33
              Witam!
              Porządne spodnie a'la dżinsy i koszula, krawat marynarka chyba wystarczą? czy ma być pełny garniturek?
              To po jakim czasie zaczyna się regularną pracę? ile trwają szkolenia, czy dużo jeździ się z obecnym, doświadczonym repem?
              Pozdrawiam
              • Gość: alla Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.12, 13:36
                Natalia odezwij się na GG
                • Gość: Mario Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 14:26
                  Witam, kto był na rozmowie w Poznaniu - Novotel?? na stanowisko Przedstawiciel Naukowy ??
                  Czy odzywali się do Was?? Powiedzieli że będą dzwonić na początku stycznia i to niezależnie czy się dostanę na II etap czy nie.
                  • Gość: ojojojoj Re: Praca w KRKA Polska IP: *.nplay.net.pl 04.01.12, 18:28
                    oj, jak cię nie zechca to nie zadzwonią, jak zechcą to nawet po miesiącu przekręcą
                  • Gość: Obecny Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 19:25
                    jeżeli trafisz do Poznania to współczuje. Niedość ze teren cięzki to regionalna z kardio jest psychopatką traktującą ludzi jak szmaty, nowy regionalny w drugim zespole to wieśniak, ale jak już masz przyjsc to lepiej do niego.
                    • Gość: ktoś Re: Praca w KRKA Polska IP: *.cable.net-inotel.pl 11.01.12, 18:27
                      hej obecny ale jesteś rozgoryczony :)
                      • Gość: Obecny Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 19:31
                        tak to jest jak każa przysięgać że człowiek wzrosty zrobi i ze śniadaniami zapier...po lekarzach którzy mają je w dupie...
                    • Gość: daro Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.12, 21:53
                      Zgadzam sie-poznaia i wielkopolski unikać jak ognia!!!!!!!!! menagerowie są lekko "j......."
                      Wszyscy!!pozdro!!
                      • Gość: new Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 14:43
                        Hej, zaczyna ktoś może od lutego szkolenie?
                        • Gość: Gość Re: Praca w KRKA Polska IP: 195.246.224.* 18.01.12, 20:03
                          tak, ja mam przyjemność jechać w luty do Warszawy
                          • Gość: new Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.12, 21:35
                            może na gg przejdziemy? mój nr 25785111
                            • Gość: nowy Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 13:10
                              na jakie regiony się dostaliście?
                              • Gość: roma Re: Praca w KRKA Polska IP: *.meskonet.pl 30.01.12, 16:09
                                Rozwiązali całą linie w krka, 50- osób na bruku. !!
                                • Gość: kama Re: Praca w KRKA Polska IP: 195.246.224.* 30.01.12, 16:58
                                  a czym zajmowała się dana linia? podali powód?
                                • Gość: a123 Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.12, 16:58
                                  Jaka linia? Kiedy?
                                • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: 84.38.31.* 30.01.12, 17:22
                                  38
                                  • Gość: Stiopa Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.12, 22:10
                                    Dobrzy ludzie proponuje Wam przesiadkę na Repforum.pl.
                                    Forum stworzone specjalnie z myślą o Przerstawicielach medycznych.
                                    • Gość: widzew Re: Praca w KRKA Polska IP: *.meskonet.pl 31.01.12, 13:03
                                      Kierownicy zdegradowani na przedstawicieli. Cała KRKa....
                                      • Gość: kiwi Re: Praca w KRKA Polska IP: 195.246.224.* 31.01.12, 13:24
                                        a to ciekawe... skąd niby taka informacja o tej degradacji?
                                    • Gość: Stiopa Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.12, 17:39
                                      Witam !

Gdybyś chciał porozmawiać o pracy przedstawiciela w dedykowanym
                                      do tego miejscu zapraszam na:
                                      Repforum.pl

Jest również dział poświęcony Krka Polska
                                      Opisz zaistniałą tam sytuację.

Pozdrawiam
                                      Stiopa
                                • Gość: realista Re: Praca w KRKA Polska IP: 195.245.250.* 18.02.12, 09:28
                                  Wymień 1 osobę na bruku z tej 50 -tki ?
                                  Kłamiesz bo nikt nie został zwolniony ...
                                  Tylko po co ? Pracujesz : zwolnij się , nie pracujesz tam > po co o nich piszesz ???
                                  • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.96.236.75.tvksmp.pl 01.03.12, 17:59
                                    witam, a ja jestem zadowolony z pracy w KRKA. To że jest ciężko to oczywiste, a gdzie nie jest? Auta wcale nie są złe, no chyba że ktoś do lansiku potrzebuje to co innego. A jak komuś kyrka nie pasi to przecież wcale tam nikogo na siłę nie trzymają, niech idzie do innej, lepszej firmy i będzie miał lepiej, lepsze auto, etc. Ale czy na pewno?
                                    Wszędzie trzeba się starać i pracować uczciwie a w Krka jak się to robi to nie jest źle.
                                    • Gość: Ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 20:05
                                      Na te marne prowokacje z KRKI to już widzę nikt się nie nabiera i nie odpowiada. Firma niepoważna i tyle w temacie
                                      • Gość: HARDOCRE Re: Praca w KRKA Polska IP: 37.30.101.* 06.03.12, 20:12
                                        tak jest...KRKA to żenada...MOLOS który rozmiękcza mózg. Niestety prawda jest taka że w każdej firmie z pierwszej 30 rankingu firm farmaceutycznych zarabia się lepiej...flota wszędzie jest już na poziomie...LUDZIE siedzą w KRKA bo te leki to samo graje...nic nie trzeba robic a sie sprzedaja...taka prawda. Jakby zwolnili 300 osób to wyniki mieliby wciąz takie same. KURKI strzeżcie się ;)
                                        • Gość: gosc Znacznik w Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.12, 00:26
                                          Dostałem takiego sms na służbowy tel. o aktywacji tej usługi czy ktoś coś wie?? GPS i namierzanie??
                                      • Gość: Były KRKA Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.12, 19:18
                                        Firma nie jest niepowazna. Ma bardzo dobre leki. Niepowazni sa zarzadzajacy firma.
      • Gość: qweryu Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.12, 15:44
        Nie polecam nawet dla świerzaków! Po roku pracy w tej firmie wydaje ci się że cała farmacja to dno i że praca przedstawiciela to najgorsze co cię może spotkać. Całe szczęście miałam okazję trafić do innej firmy, również generycznej i mogę stwierdzić że to nie kwestia pracy jako przedstawiciel tylko kwestia pracy w tej firmie.
        • Gość: Kiciu Radom Re: Praca w KRKA Polska IP: *.radom.vectranet.pl 15.04.12, 18:10
          Krka uczy jak być bezwzględnym. To pozwoliło mi przejąć majątek matki /ojcowizne/
          • Gość: zxc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.cdma.centertel.pl 15.04.12, 22:10
            Praca w Krka jest moją pierwszą pracą w tej branży. Szczerze, to po paru miesiącach mam dosyć, zastanawiam się czy w innych firmach jest podobnie, bo jeśli tak, to znaczy że pomyliłem się z powołaniem.
            • Gość: Tereska Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.13, 00:38
              W innych firmach jest lepiej, Krka jest najgorsza. Nie minełaś się z powołaniem. Po prostu zmień pracę. Ludzie którzy kierują tą firmą w Polsce powinni iść do wiezienia za mobbing
          • Gość: Aleeeeee Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 21:51
            A Ty nawet na forum o siostrze musisz opowiadać? Co za ludzie.
            • Gość: figo Re: Praca w KRKA Polska IP: *.meskonet.pl 29.04.12, 19:04
              Samo graje czy nie, nawet w KRKA bedziesz rozliczony. Moze sie sprzedawac 200 opak miesiecznie ale firma po to cie zatrudnia zebys zrobil wzrost. Jesli nie zrobisz to bye bye.
              • Gość: Byly KRKA Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.12, 19:16
                Moj Drogi, ze sie tak wyraze.
                To, co piszesz nie jest do konca prawda. W firmie KRKA jesli siedzisz ciecho, masz lepiej niz ten, co robi sprzedaz. Jesli na danym terenie jest dziura sprzedazowa, zatrudniaja za 2x wieksze pieniadze od repa KRKowego, przedstawiciela z dobrej firmy, a potem, gdy ten podciagnie sprzedaz, zwalniaja go i zatrudniaja pierwszego lepszego ale za KRKowa stawke. No bo przeciez ktos juz zrobil zapamietywalnosc, zrobil sprzedaz, to po diabla isc w koszty?
                • Gość: Też była Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.12, 19:33
                  Zwalniają go..... albo sam się zwalnia bo z zewnątrz mało kto tu dłużej wytrzymuje. Zwyczajnie gdy ktoś pracował w innej firmie i wie jak może wyglądać ta praca to po roku sam składa papiery :) .
                  • Gość: hh Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.12, 15:42
                    "Po roku pracy w tej firmie wydaje ci się że cała farmacja to dno i że praca przedstawiciela to najgorsze co cię może spotkać. "
                    bo tak rzeczywiscie jest
                • Gość: Tereska Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.13, 00:42
                  Witaj

Dokładnie tak, tylko że mnie zatrudnili za 2500 zł, obiecali złote góry. A jak wyprowadziłam teren z zapaści, zrobiłam target, trasówkę, zapamiętywalność, wzrosty sprzedaży -to wyrzucili na zbitą twarz, bo moja szefowa : "straciła do mnie zaufanie"
        • Gość: gosc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itsa.net.pl 12.02.13, 14:54
          A co powiecie o J.M.?
          • Gość: as Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.13, 15:45
            a czy ktos miał przyjemnośc uczestniczyc w ostatnich rekrutacjach na Przedstawiciela Naukowego? Do kogos oddzwonili?
      • Gość: LP Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 06:29
        Kierownik Regionalny w Aurisie = bezcenne = KRKA :)
        • Gość: Poti Re: Praca w KRKA Polska- lepsza taka niż zadna IP: *.serv-net.pl 10.07.12, 14:42
          bezcenne jest to , że gdy się starci pracę dobrze płatną z autem, telefonem , komputerem i jednak fajnymi ludźmi- a w ostatnich 6 miesiącach nie można znależć pracy która zapewniła by pracę powyzej 3 tys netto to dopiero wtedy zaczynamy doceniać to co mieliśmy a straciliśmy.
          Jak z Kierownika sprzedaży ( z innej branży) zostałam zwolniona na poczatku roku. uwierzcie mi lub nie - po 7 latach w jednej firmie na fajnym stanowisku za przyzwoite pieniądze i z autem tylko ford focus - teraz nie mam nic. i taką posadkę jak PM za 3 tys z chęcią bym przyjeła .
          Ale mój problem jest taki, ze na rozmowach które przechodze dostaję wiecznie pytania - a czy to dla Pani nie jest degradacja zawodowa -z kierownika na PH , PM? Ludzie ja chce pracować i nie mogę bo kwalifikacje za wysokie - o co tu chodzi?
          a nawet jeżeli w KRKA taka rotacja to dajcie szanse sie wykazać ,chcę udowodnić co potrafie, nawet zaczynają cod PM.
          • Gość: poema Re: Praca w KRKA Polska- lepsza taka niż zadna IP: *.31.112.57.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.07.12, 19:55
            Jeśli chcesz się poczuć niedoceniona, wykorzystana do granic wytrzymałości psychiczne, chcesz by Tobą pomiatano na każdym kroku, chcesz być pomiatana jak śmieć, chceszy być manipulowana to dalej staraj się o przyjęcie do firmy KRKA.
            Kiedyś miałam bardzo podobne podejście do pracy jak Ty "lepsza taka niz inna" jednakże moje podejście uległo djametrialnej zmianie od kiedy zaczełam tam pracować...
            Ludzie z naprawde silnymi charakterami, totalnie zdeterminowani na prace przez zobowiązania kredytowe nie wytrzymują w tej firmie.
            Jestem przekonana, że prędzej czy pozniej
          • Gość: Emi Re: Praca w KRKA Polska- lepsza żadna niż taka IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 18:45
            Wszystko pięknie ale nie w tej firmie. Sporo już takich się już przewinęło którzy mówili "jak pokaże co potrafię to będzie dobrze", "na forum są desperaci" itp. itd. Kilka miesięcy pracy, kilka zmian produktów, szefów, terenów i sami składali wypowiedzenia lub jak w większości nie przedłużano im umów bo wyniki słabe (tylko którego produktu jak w ciągu roku zmieniały się 3 razy). A do tej firmy cię nie przyjmą bo wiedzą że osoba która pracowała w firmie o jakiejkolwiek kulturze pracy długo tu nie wytrzyma (pojawiali się tacy - pół roku, znajdują coś lepszego i do widzenia). Dlatego jak chcesz szukać na PM to wysyłaj do poważniejszych firm, najlepiej oryginalnych. Tam masz jak najbardziej szanse.
        • Gość: eee Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 21:09
          > Kierownik Regionalny w Aurisie = bezcenne = KRKA :)
          z tym akurat się zgadzam . po co darmozjadom mercedesy?
          • Gość: XXXX Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.12, 16:42
            Kierownik Regionalny w Aurisie plus limit na kilometry = bezcenne = KRKA
            • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 09:34
              Wariat.... cytuję poniżej znaleziony post.... ogólnie pracuje się okropnie atmosfera do bani. " praca w Krka na produkcji ok, płacą w zależności od doświadczenia i szkoły ja dostawałam 3800 brutto, są nadgodziny płatne 100%, ogólnie zarobki nie są złe a tez nie namęczysz się za bardzo na pakowaniu, na balku maja gorzej bo zapieprz ale też dają rade. Jeśli chodzi o atmosferę masakra. Kierowniczki w przeważającej większości liczebnej. Mało kierownika obchodzi praca całymi dniami siedzą na necie załogę pozostawiając samopas, a jak coś idzie nie tak to zjebki dostają robole. Szczególnie jest tam jedna kierownik \\, która pojęcia nie ma o kierowaniu grupą ludzi, jest po studiach a jest prostaczką nie umiejąca się zachować obraza ludzi wyraża się niekulturalnie. Powszechne jest tam tez lizusostwo i donosicielstwo, szczególnie na zamianie opisanej wyżej kierownik taka nie za duża blondynka - pracowała kiedyś w Polfie na Tarchominie. Jak trafisz na jej zmianę uważaj na jej lizuskę - liderkę linii - druga taka mała franca- ta donosi i wiecznie jest niezadowolona ze wszystkiego, wiecznie ma fochy. Uważać też trzeba na panów małpkę i fotografa. jak będziesz tam pracować zorientujesz się szybko o kogo chodzi. Moja ocena- praca fajna dość monotonna bardzo odpowiedzialna, tu daję 5, a za atmosferę w pracy 1 średnia ocena 2 "
      • Gość: KTOŚ Re: Praca w KRKA Polska IP: *.31.73.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.08.12, 07:42
        UWAGA, UWAGA...Szykuje się grupówka w KRKA, TEVA i POLPHARMA.
        • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 14:24
          Jak grupówka ??
          • Gość: Baranska? Re: Praca w KRKA Polska IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 12.08.12, 23:38
            A taka debilka Baranska dalej pracuje?
            • Gość: Baranska Re: Praca w KRKA Polska IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 12.08.12, 23:40
              P.S. Baranska Dolny Slask kiedys byla na rekrutacji. Boze daj takim idiotkiom wszelakie zdrowie. I firma nie wie ze w ten sposon panienka przeprowadza rekrutacje he he. Przciez to ma namalowane kompleto na twarzy ale zna techniki rekrutacji...
              • Gość: changes Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.12, 11:50
                jak tam nedzaze z upadłej branzy? za chwile bedziecie zarabiac tysiac z groszami a i panda sie znajdzie...z kratką
                • Gość: fakt Re: Praca w KRKA Polska IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 15.08.12, 18:49
                  Przyszka kryska na matyska. Na te wszyskie managerki he he z KRKA na waciki nie wystarczy, zapraszamy aplikowac i wysylac CV powodzenia h ehe
        • Gość: Joan Re: Praca w KRKA Polska IP: *.ghnet.pl 18.08.12, 00:54
          Trochę mnie martwią te posty. Dostałam właśnie prace w krka na kraków, wynegocjowałam 3100 netto na pierwsze 3 miechy i potem 3500 netto. 6 leków i 1/4 krakowa terenu. Musze tą prace podjąć bo muszę zarabiać bo kredyt, dziecko etc. A na rynku chyba każdy wie jak jest. Moim zdaniem to dobre pieniądze jak na te czasy. Czy może ktoś konstruktywnie poradzić jak przetrwać w tej firmie? Pewnie jak tu pracowaliście macie doświadczenie i wiecie jak sie ustawić od początku. Wiem że po roku gdzieś mogę zmienić ale jakoś ten rok przetrwać trzeba. Więc nie piszcie proszę 'daj sobie spokój' tylko poradźcie jak sobie poradzić.
          będę wdzięczna
          j.
          • Gość: aaaaw Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 13:59
            Co do tych 3500netto po 3 mc to raczej zapomnij. Sam tak miałem a później się okazało że tych ustaleń nie było nigdzie na papierze... A jak przetrwać? Lizać i się nie odzywać, nie komentować nawet najgłupszych pomysłów (a może być ich sporo) i siedzieć cicho. Po roku zacząć też po cichu szukać czegoś lepszego i cieszyć się nową pracą :) . Powodzenia!
            • Gość: Joan Re: Praca w KRKA Polska IP: *.ghnet.pl 21.08.12, 00:04
              A na pierwsze 3 miesiące ile mialeś?
              Po trzech miesiącach wiadomo że umowa jest do renegocjacji, także to logiczne że warunki się zmieniają, więc w sumie zdziwiło by mnie gdyby nie powiększyli stawki.
          • Gość: noname Re: Praca w KRKA Polska IP: *.net.pl 27.08.12, 22:12
            nie pisz na jaki teren i ile zarabiasz ,sa ludzie w takich firmach którzy szukaja w sieci takich informacji,myslisz ze ciężko będzie Cię namierzycz,napisałas gdzie dostals prace kiedy i ile ????
          • Gość: mini Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 05.04.13, 19:03
            Hej czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda 2 etap rozmowy w KRKA w Warszawie z góry dziękuje:)
        • Gość: Joan Re: Praca w KRKA Polska IP: *.ghnet.pl 18.08.12, 00:56
          W sensie że grupowe zwolnienia? To czemu rekrutują nowych? wymieniają na tańszych?
          • Gość: rr Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 21:59
            jak dlaczego?pomysły,pomysły ,pomysły a firma ma koszty
      • Gość: d Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.12, 22:23
        to chyba był czerwony krzyż i wysłałaś przypadkowo podanie na teren afryki albo sobie robisz jaja
        • Gość: Joan Re: Praca w KRKA Polska IP: *.ghnet.pl 20.08.12, 23:59
          nie rozumiem porównania że co za małe pieniądze, czy o co chodzi? Nie nierobie sobie jaj chce sie dowiedzieć jak najwiecej odnośnie tego co napisałam
          • Gość: syf Re: Praca w KRKA Polska IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 21.08.12, 12:39
            syf baleronski mafia I piramidka
            • Gość: ktos Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 23:23
              Wariat.... cytuję poniżej znaleziony post.... ogólnie pracuje się okropnie atmosfera do bani. " praca w Krka na produkcji ok, płacą w zależności od doświadczenia i szkoły ja dostawałam 3800 brutto, są nadgodziny płatne 100%, ogólnie zarobki nie są złe a tez nie namęczysz się za bardzo na pakowaniu, na balku maja gorzej bo zapieprz ale też dają rade. Jeśli chodzi o atmosferę masakra. Kierowniczki w przeważającej większości liczebnej. Mało kierownika obchodzi praca całymi dniami siedzą na necie załogę pozostawiając samopas, a jak coś idzie nie tak to zjebki dostają robole. Szczególnie jest tam jedna kierownik \\, która pojęcia nie ma o kierowaniu grupą ludzi, jest po studiach a jest prostaczką nie umiejąca się zachować obraza ludzi wyraża się niekulturalnie. Powszechne jest tam tez lizusostwo i donosicielstwo, szczególnie na zamianie opisanej wyżej kierownik taka nie za duża blondynka - pracowała kiedyś w Polfie na Tarchominie. Jak trafisz na jej zmianę uważaj na jej lizuskę - liderkę linii - druga taka mała franca- ta donosi i wiecznie jest niezadowolona ze wszystkiego, wiecznie ma fochy. Uważać też trzeba na panów małpkę i fotografa. jak będziesz tam pracować zorientujesz się szybko o kogo chodzi. Moja ocena- praca fajna dość monotonna bardzo odpowiedzialna, tu daję 5, a za atmosferę w pracy 1 średnia ocena 2 "

To powinno pojawić się na wszystkich forach dotyczących pracy w KRKA
            • Gość: hehe Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 18:14
              hehe
          • Gość: Marijan Re: Praca w KRKA Polska IP: *.jmdi.pl 23.08.12, 23:16
            Joan ja dostałem na pocżątek 4300 brutto bez dośw. w farmacji, koleżanka z terenu 3800 tylko że na Warszawie. Firma ost. zatrudniała ok 40 nowych osób w sprzedaży więc jak by zwalniali to tylko najsłabszych z regionów. Jak przetrwac? Ja mam spoko szefa pracuje przynajmniej 8 h dziennie,czasem zdarzy sie że nie uda sie zrobic 12 wizyt ale nie doraportowuje bo jest traper...Pamietaj o zapamiętywalności u lekrzy. Nie przejmuj się bzdurami jakie tu wypisują...Frustraci je wypisują.Powodzenia
            • Gość: lllllliii Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 18:51
              Z tym frustratami to masz rację.... gdy jest 10, 20 a nawet 30 wpisów. Ale gdy jest ich ponad 500 i wszystkie w jednym tonie, to musi coś znaczyć.
              • Gość: zajebisty Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.12, 22:28
                Coż-kilka dni temu jeden taki flustrat zmarł na zawał na szkoleniu w falentach- tyle w temacie-
                • Gość: ? Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 23:25
                  mógłbyś rozwinąć temat z tym zawałem?
                • Gość: gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.12, 23:28
                  ale jak to? czemu zmarł? nic nie słyszałam a akurat byłam tam na szkoleniu
                  • Gość: !!! Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 23:54
                    tak gnębią tam ludzi ? słyszałem ze jest w tych firmach masakra ale nie wiedziałem ze do tego stopnia!
                  • Gość: zajebisty Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.12, 10:15
                    To masz odpowiedź jaka jest krka skoro nic nie wiesz o tym, że chłopak ok 2 nocy zmarł na zawał u progu hotelowego pokoju, że było pogotowie, a potem prokurator- a szkolenie szkoleniem- strategie trzeba przekazac! Bo np. po co zrobic mszę zamiast klepania scenek... w końcu był tylko numerkiem w statystyce.............
                    • Gość: re Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 11:58
                      na miejscu rodzinny zrobił bym afere na cały swiat . mogliby uzsyskac naprawde gigantyczne odszkodowania . pewnie teraz są załamani ale na rozliczenie moze przyjsc czas i powinien przyjsc nawet na takim podłym rynku pracy jak ten...
                      • Gość: vs Re: Praca w KRKA Polska IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 26.08.12, 09:44
                        Witam, bardzo proszę o infrmację jak wygląda rekrutacja do KRKA. Dostałem zaproszenie na pierwszy etap rozmów i bardzo mi zależy, żeby wiedziec jak najwięcej. Nie zrażam się wpisami negatywnymi, bo bardzo potrzebuję tej pracy. Czy rozmowy są wieloetapowe, czy są jakieś testy itd.? Będę bardzo wdzięczny za info.
                        • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.96.236.75.tvksmp.pl 26.08.12, 22:02
                          witam,
                          ja pierwszą rozmowę miałem z przyszłym Kierownikiem, następny etap w Warszawie w Centrali.
                          Pierwsza rozmowa to przedewszystkim sprawdzenie Twojego doświadczenia zawodowego oraz bardzo ogólnie Twoich predyspozycji do tej pracy - ogłady, kultury, czy jesteś interesującym człowiekiem.

Na drugim etapie najtrudniejsze dla mnie było przeprowadzenie prezentacji o danym leku na podstawie nauki z ulotki na którą to naukę masz 1 minutę.
                          Ogólne wrażenie z rekrutacji w porządku, na poziomie.

Praca również, wbrew temu co tu jest napisane. Niektóre osoby mają troszkę za mało pokory w sobie, a jak są takie dobre że uważają że za dobre na KRKĘ to przecież z powodzeniem znajdą pracę w innej, lepszej firmie.
                          Minusy na pewno są, ale gdzie ich nie ma? A przecież nikt nikogo pod pistoletem nie trzyma więc po co te jęki wieczne.

Zaraz pewnie się pojawią komentarze że jestem nasłanym przez Dyrekcję "zachwalaczem".
                          Nie, ja jestem normalnym pracownikiem, który swoje stresu też już się najadł ale patrzę realnie na tą pracę i staram się nie wylecieć.

Pozdrawiam!
                          • Gość: kyrki Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.12, 23:22
                            i staram się nie wylecieć

hahah podsumował prawde pracy w tej działce...
                            • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.cable.net-inotel.pl 26.08.12, 23:43
                              kochani po co te jęki .nikt nikogo na siłę nie trzyma w tej firmie jak komuś się nie podoba to może pożegnać firmę krka, ale do takiego kroku trzeba mieć odwagę ;D najwygodniej marudzić taka cecha słabego polaka .
                              • Gość: www Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 00:17
                                Polaka pisze się z dużej litery ty farbowana słoweńska cioto
                                • Gość: lupa Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.12, 16:32
                                  oj po całej Polsce słuchy chodzą,jakich Kraków ma tych kierowników...
                              • Gość: werr Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 23:08
                                No to ostatnio mieliście chyba kumulację tych odważnych :) . A trzeba mieć nie odwagę tylko nagraną pracę w nowej firmie :) .
                                • Gość: Autor Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.12, 13:18
                                  Czesc. Mam rozmowe w KRKA na przedstawiciela medycznego w przyszlym tyg. jak aktualnie wyglada rekrutacja? Rejon mazowieckie.
                                  • Gość: vs Re: Praca w KRKA Polska IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 01.09.12, 20:41
                                    Witam. Czy może ktoś podpowiedziec, jak wygląda drugi etap rozmów w W-wie? Może ktoś pamięta jakieś pytania z rozmowy z pracownikiem działu HR. Bardziej zależy mi na informacji na temat pytań z zakresu pracy na stanowisku przedstawiciela, codziennych sytuacji, problemów z pacjentami i niedostępnymi lekarzami. Dzękuję Ci rep za info :-) , może coś więcej pamiętasz z drugiego etapu. Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam i życzę wtrwałości i sukcesów.
                                    • Gość: benny Re: Praca w KRKA Polska IP: *.181.30.94.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.09.12, 22:24
                                      Witam,

widze że na forum nic się nie zmieniło...hahaha...nic Kurki dziobcie dalej na firme i nakręcajcie się negatywnie. Tego nam trzeba. Tacy mądrzy, tacy doświadczeni a sznurkami przez komunistów ze Słoweni sterowani. BRAWO! Kradnijcie gadzety dla rodziny póki można :)

pozdro
                                      • Gość: KOCUR Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 17:56
                                        Witam,kto z pracowników KRKA odpowie mi jak wygląda korzystanie z auta do celów prywatnych?? Są naliczane jakieś kilometrówki?? Jakie koszty?? Czy w KRKA są karty Multisport? Jakiś socjal??
            • Gość: Żwir Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 18:07
              Witam,kto z pracowników KRKA odpowie mi jak wygląda korzystanie z auta do celów prywatnych?? Są naliczane jakieś kilometrówki?? Jakie koszty?? Czy w KRKA są karty Multisport? Jakiś socjal?
      • Gość: ewka Dział Key Account / Praca w KRKA Polska IP: 94.42.81.* 03.09.12, 14:57
        Hej,
        a czy tak samo jest w dziale KAM?
        Jak sie tam pracuje, czy szef jest ok? Cały czas piszecie o repsach, a ja będę miała rozmowę na KAM, powiedzieli, że do kanału hurtowego?
        Pozdrawiam
        Ewka
        • Gość: wes Re: Dział Key Account / Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.12, 17:05
          pisze sie o repach i ph oraz pf bo to sa stanowiska na ktore mozna sie dostac z "ulicy" co bedziemy dyskutowac o stanowiskach managerskich ...w pl .szkoda czcionki
          • Gość: KOCUR Re: Dział Key Account / Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 17:54
            Witam,kto z pracowników KRKA odpowie mi jak wygląda korzystanie z auta do celów prywatnych?? Są naliczane jakieś kilometrówki?? Jakie koszty?? Czy w KRKA są karty Multisport? Jakiś socjal??
            • Gość: Krambyl do Kocur Re: Dział Key Account / Praca w KRKA Polska IP: *.jmdi.pl 14.09.12, 22:32
              Jak jest z prywatnymi km? oficjalnie masz ok. 517 km/m-c tylko niby sam tankujesz. Ale co miesiąc robisz raporty w których ściemniasz z kilometrami i jeździsz dużo więcej.Oczywiście w weekendy lub na L4, urlopy nie tankujesz. W Krka jest ubezpieczenie Medicover ale pełny pakiet przysługuje po roku pracy, do tego czasu przysługuje okrojony pakiet tylko do Internistów i dla kobiet do Ginekologów ale nie w placówkach Medicoveru tylko we współpracujących. Nie jestem pewien ale karta Multisport jest po 6-7 miesiach pracy. Jeżeli chodzi o płace ja dostałem na początek bez dośw. w farmacji 4300brutto ale wiem że dają też 3500 brutto. Zależy od dośw. i jak się wynegocjuje. Wiem ze jest tutaj straszne dużo negatywnych komentarzy ale większość z nich chciała by pewnie pracować 4-5 h dziennie i żeby im płacili za czas poświęcony za dojazd do pracy. POZDRAWIAM NIEZADOWOLONYCH KUTAFONÓW:) (PŁACZCIE DALEJ JAK WAM ŹLE)
              • Gość: Gosc Re: Dział Key Account / Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.12, 16:43
                Witam wszystkich.
                Pracuje w tej branży 10 lat miałem przyjemność pracować w Krce prawie 5 lat, któregoś pięknego dnia podkusiło mnie aby odejść do innego generyka...i to był błąd....wszyscy tak sapiecie na tą firmę ale 90% repów ma sprzedaż średnia a tylko 10% robi konkretne wyniki....miałem kontakt z wieloma osobami w tej firmie na spotkaniach regionalnych i wiele się nasłuchałem co robią aby nic nie robić lub aby udawać ze sciemnaiaj ze coś robią...nauczcie się szanować pracodawce...ta firma Wam daje kasę i prace....po h...j aplikujecie skoro wiecie co się w tej firmie dzieje....fakt nie ma nigdzie ludzi idealnych ale z każdym można sobie poradzić....wiec do roboty nieroby...a tym co aplikują życzę powodzenia i wielu sukcesów.....
                • Gość: byłaaaa Re: Dział Key Account / Praca w KRKA Polska IP: *.edata.net.pl 21.11.12, 12:40
                  Tak, zgadzam się z poprzednikiem. KRKA to z perpektywy czasu bardzo solidna, poukładana oraz dbająca o pracownika Firma.Odeszłam sama i przekonałam się, że "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma". Korporacja ma swoje atuty, które doceniam teraz po stracie na własne życzenie... Jest intensywnie i momentami ciężko- ale gdzie teraz nie jest???
                  Pozdrawiam narzekających!
                  • Gość: 1 Re: Dział Key Account / Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 13:41
                    KRKA to z perpektywy czasu bardzo solidna, po
                    > układana oraz dbająca o pracownika Firma.

bzdura-nie może tak być jeżeli tylko 10% osób realizuje plany cos musi być w firmie spi...ne. Pewnie nieodpowiednie zarządzanie lub za duża rotacja pracowników
                    • Gość: gość Re: Dział Key Account / Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 15:19
                      Powiem krótko...jeśli siedzisz cicho a mimo wszystko masz słabe wyniki lub jakiś minimalny procent w skali miesiaca rosniesz nikt cie z firmy nie zwolni....tak jak ktos kiedys napisal KRKa to kuznia talentow problemem tej firmy i innych tego typu jest to ze jesli dobry pracownik sie zwolni nikt go nie zatrzymuje...mysla ze na jego miejsce znajda kilku takich samych jak on a to bzdura kazdy jest wyjatkowy nie ma takich samych osob....wiadomo ze to specyfika tez terenu jeden sobie poradzi inny nie ten co sobie poradzil na innym terenie moze tego nie zrobic i odwrotnie....i na koniec podajcie mi przyklad na tym forum kto w tej firmie pracowal wiecej niz rok lub dwa??????
                      raczej chetnych nie bedzie zbyt wielu....
                      wiec jak w kazdej firmie farmaceutycznej trzeba swoje przejsc a potem juz jest z gorki.....
                      pozdrawiam bylych jak i obecnych....
                      • Gość: syf Re: Dział Key Account / Praca w KRKA Polska IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.12, 20:51
                        Syf. Szczególnie jeśli chodzi i poziom rekrutacji. Życze w 2013 roku wszystkim RKS szukanie nowej pracy i bujanie sie po rekrutacjach:))))
                      • Gość: byłaaaa Re: Dział Key Account / Praca w KRKA Polska IP: *.edata.net.pl 07.01.13, 21:42
                        Gość- święte słowa. Firma nie czepia się do nikogo w momencie, gdy wykonujesz swoje obowiązki bez większych zgrzytów i delikatnie "rośniesz" w wynikach...Uwierzcie, że w innych firmach nie ma czasu na rokręcenie i okres adaptacji... Jak pierwsze miesiące się nie wykażesz- jest ogromna szansa,że podziękują Tobie....a rynek coraz mniejszy;)
                        Gość- podziwiam za wytrwałość ;)
                        • Gość: wwwq Re: Dział Key Account / Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 21:58
                          ja podziwiam każdą jedną osobe która pracuję w tej branży w tym kraju dzisiaj , Ale wiem ,ze jak sa kredyty rodzina to nie ma zmiłuj jest walka o przetrwanie.Trzymam kciuki za lepszy czas
                • Gość: amelka Re: Dział Key Account / Praca w KRKA Polska IP: 78.133.191.* 29.01.13, 10:42
                  Moja siostra pracuje w tej firmie już 5 lat . pewnie ,ze narzeka bo to ciężka praca i nie każdy się do niej nadaje. Zarabia dobrą kasę, ma świetną szefową a to chyba najważniejsze. Pracuje bardzo ciężko, wraca do domu póżno, ma wyniki i święty spokój. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Mnie zwolnili z Lekamu - tam to dopiero była orka. Moimi największymi konkurentami byli przedstawiciele z KRKA,których lekarze uwielbiali
      • Gość: kKk Re: Praca w KRKA Polska IP: 46.149.214.* 24.01.13, 21:13
        pytanie: jak to jest z ta znajomoscia jezyka angielskiego (tak piszą w ogłoszeniu): sprawdzają to i najwazniejsze - przydaje sie do czegos w KRKA??
        • Gość: ala Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.13, 14:17
          no włascie co z tym językiem? wolałabym nie blyskać na rozmowie jego szczatkowym posiadaniem:)
          • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.96.236.75.tvksmp.pl 02.02.13, 19:26
            język nie jest do niczego potrzebny
            • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 19:32
              a czy ktos to weryfikuje podczas rozmowy rekrutacyjnej?
              • Gość: gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 11:52
                czy ktoś zaczyna od przyszłego tygodnia szkolenie wstępne w Falentach?
                • Gość: p Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.mm.pl 02.04.13, 19:36
                  ja zaczynam szkolenie od czw..... a dlaczego pytasz??
                  • Gość: aaaaa Re: Praca w KRKA Polska IP: 62.233.202.* 04.04.13, 11:28
                    czy ktoś mi może pomóc? czy samochód o nr rejestracyjnym WW3902G należy do krki?
                    • Gość: rybka Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 05.04.13, 21:55
                      Cały czas jest nowy narybek. Naprawde Wam współczuje, nie ma za wiele gorszych firm na rynku. Flota to dramat , RKSi po praniu mózgów. Ogólnie współczuje a osoby, które piszą na innych,że są nierobami itp.. nie wiedzą co piszą lub to ich pierwsza praca. W tej firmie nigdy Cie nie docenią... zapomnij o podwyżce czy awansie. Lekarze może lubią krka ale tylko w internistyce i może jeszcze w neuro-psyche w całej pozostałej specjalistyce poprostu lekarze i nie tylko smieją się z krka. Znam wielu obecnych pracowników i są mega niezadowoleni i masowo szukają pracy w innych firmach. Aczkolwiek zawsze znajdą się osoby, które wezmą byle co. Tylko nie dajcie sie wykorzystywać !
                      • Gość: sdfdsfdsf Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.13, 16:46
                        Zadowolenie najszybciej Wam minie jak będziecie musieli zapłacić za UWAGA: SŁUŻBOWE kilometry po przekroczeniu śmiesznego limitu. I spędzicie noc w hotelu dla tirowców. Jakość :) .
                      • Gość: ktos tam Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.lte.plus.pl 14.04.13, 19:29
                        moi drodzy pracuje w KRKA juz 3 lata i czesc z rzeczy ktore piszecie to prawda, ale to ze nie ma podwyzek czy awansow to jest wyssane z palca!prawda jest ze flota to dramat i limity kilometrow rowniez nie wiadomo po co,ale z tego co wiem to we wszystkich firmach farmaceutycznych sie usralo a wszystko tak naprawde zalezy od szefa i teamu z ktorym sie pracuje!a ja mam szefa miodzio i ludzi ekstra tak wiec na koniec wszedzie dobrze gdzie nas nie ma...
                    • Gość: ddd Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itsa.net.pl 10.04.14, 10:34
                      nie
              • Gość: anka Re: Praca w KRKA Polska IP: *.centertel.pl 14.04.13, 14:52
                Jeżeli chodzi o mnie prca w krka jest tragiczna-szefa mam koszmarnego. Cisnie o wszystko zero ludzkiego podejscia. Oby szybko znalezc cos innego.
                • Gość: gosc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.icpnet.pl 14.04.13, 15:09
                  Co to znaczy cisnie o wszystko...w sensie ,że mega wymaga?Ile juz tam wytrzymalas?
                  • Gość: Mini Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 17.04.13, 19:56
                    Heja czy KRKA odezwało się juz do kogoś kto miał 2 etap rozmów w zeszłym tyg, szczególnie chodzi mi o małopolskie? Pozdrawiam
                    • Gość: kot Re: Praca w KRKA Polska IP: 195.248.72.* 21.04.13, 10:34
                      Witam, szukają podobno Szefów lini RX, wiecie cos o tych stanowiskach. Warte są uwagi?
                    • Gość: Dd Re: Praca w KRKA Polska IP: *.digicom.net.pl 22.04.13, 13:57
                      Do mnie nikt się nie odezwał do tej pory .
                      • Gość: Mini Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 22.04.13, 20:30
                        No własnie do mnie też, a mija jakoś 2 tyg., maila mogli by chociaż wysłać,,,, aplikowałeś/as może na małopolskie?
                        • Gość: Dd Re: Praca w KRKA Polska IP: *.digicom.net.pl 22.04.13, 21:19
                          Ja aplikowałam na łódzkie, ale jestem w o tyle dobrej sytuacji, że mam pracę, a taka rozmowa była dla mnie nowym doświadczeniem, bo nie jestem z tej branży ;-)
                          Może za jakiś czas będą kogoś szukać i wtedy znowu spróbujemy ? :)
                          • Gość: ... Re: Praca w KRKA Polska IP: *.icpnet.pl 23.04.13, 08:18
                            A tak z ciekawości, ile Wam się wstępnie udało uzyskać podstawy netto? Jesteście z kilku rejonów, więc to może być ważna informacja dla innych kandydatów.
                          • Gość: malina Re: Praca w KRKA Polska IP: 78.30.84.* 24.04.13, 20:38
                            co do rekrutacji KRKA na PM (bynajmniej jeśli chodzi o łodzkie) mają się odezwać do końca tego tygodnia... oczywiście jeśli zakwalifikują Cię dalej :)
                            • Gość: Dd Re: Praca w KRKA Polska IP: *.digicom.net.pl 25.04.13, 16:53
                              Dobrze wiedzieć.:)
                              Czyli jeszcze jest nadzieja :) :)
                            • Gość: Parówa Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.13, 15:58
                              Już nikt Ci nie został, masz kilku przydupasów takich jak RDZ i JK, inni odeszli.
                              Krążą pogłoski , ze jesteś zakompleksionym bez kontaktu z ludzmi małą parówką,,,
                              ale coz taka właśnie jest krka- STANOWCZO ODRADZAM!!!!!
      • Gość: Tereska Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.13, 00:33
        Witajcie kochani
        Parę info na temat pracy w Krka Polska

]Zarobki: max dostaniesz 2500 netto, nie ma podwyżek, nie ma premii, mnie ma bonusów
        Sprzedaż: wyniki są obliczane w oparciu o IMS. Plan sprzedaży jest tak ułożony aby nikt nie dostał premii, oraz żeby każdemu można było zarzucić że nie pracuje, jest idiotą, leniem i oszustem. Np w cegle sprzedaż leku kształtuje się w granicach 400 - 500 opakowań, plan jest na kwartał 3200 opakowań. Dzięki temu każdego można z łatwością wyrzucić z pracy z powodu braku realizacji planu Co jest czynione bardzo często.
        Samochody: Toyota Auris, jak masz szczęście to dostaniesz prawie nówkę z przebiegiem 180 tyś km, jak masz pecha to dostaniesz z przebiegiem 280 tys km.
        Prywatnie możesz zrobić 500 km na miesiąc, płacąc oczywiście za paliwo, dodatkowo firma ściąga z pensji 70 zł co miesiąc. Kilometry się nie sumują, tak więc jak chcesz tym autem jechać na wakacje to do 250 km w jedną stronę. Zapomnij o wyjeździe nim za granicę.
        Z przebiegu auta rozliczasz się codziennie.
        Jest miesięczny limit na służbowe paliwo od 1000 - 1600 zł, jak masz duży teren pracy i nie mieścisz się w tej kwocie to: kupujesz za swoje lub , przymusowo nocujesz w terenie, lub idziesz na L4.
        GPS - tak oczywiście, śledzimy każdy krok, monitorujemy jak długo jesteś u lekarza, dodatkowo Traper i Kierownik czający się za śmietnikiem pod przychodnią.
        Pracę zaczynasz o 8.00 rano pod przychodnią i kończysz o 16.00 pod przychodnią, jeżeli przychodnia jest 100 km od twojego miejsca zamieszkania - to jest Twój problem, po prostu wstajesz o 5 rano.
        Jak w nocy szybę w aucie Ci wybiją, to płacisz 50% kosztów naprawy mimo że masz AC.
        Zbierasz punkty Paybeck? na BP - w Krka zbierasz je dla firmy. Masz obowiązek przy każdym tankowaniu, myjni, płynie - nabić punkty na korporacyjną kartę Paybeck. Widocznie w Biurze Krka bardzo brakuje żelazka, kubeczków, suszarek do włosów...
        Mobbing - na porządku dziennym, dobrze widziany przez dyrekcję. Im szef bardziej gnoi ludzi tym jest bardziej szanowany i poważany w Centrali. W terenie jest różnie, albo trafisz na normalnego kierownika i będziesz traktowany jak niewolnik, albo trafisz na szefa sku...ela i będziesz traktowany jak śmieć.
        Krka Polska Sp z o.o. to nie firma farmaceutyczna tylko Słoweński Obóz Pracy. Wyzyskują nas bezwzględnie, jesteśmy robolami Słoweńców.
        Pracowałam tam pół roku, czasem warto zobaczyć jak wygląda piekło aby docenić inne miejsca pracy.
        • Gość: XXX Re: Praca w KRKA Polska IP: *.torun.mm.pl 03.10.13, 00:05
          W zasadzie to, co napisała poprzedniczka to prawda. Pracowałem w KRKA 2 lata, zespół był świetny, pracują tam naprawdę dobrzy przedstawiciele, kierowników miałem w tym okresie dwóch - zupełne przeciwieństwa - jeden świetny, znający się na rzeczy, drugi - szkoda pisać. Czy warto? Każdy ma inne wymagania, więc nie wypowiadam się w tym temacie, choć słoweńcy (nie bez przyczyny napisane z małej litery - nie mam dla nich żadnego szacunku) mają w genach zapisaną pazerność, wyzysk, chamstwo. Możecie być pewni, że poza kierownikiem (choć to jest też uzależnione od tego, na jakiego się trafi) nikt nie doceni Waszych starań i sukcesów.
          • Gość: Tomek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dta.com.pl 21.01.14, 23:23
            Strasznie tam śmierdzi słoweńskim gównem!!!!!!!!
            Ogólny dramat, nie polecam nikomu tego miejsca.
            Wyzysk, chamstwo i pazernosc - to ich misja!!
        • Gość: junior Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itsa.net.pl 10.04.14, 10:29
          Witam,
          Teresko pracowałaś w KRKA a limitów nie znasz, to chyba problem jest gdzie indziej.
          Pozdrawiam
          • Gość: piotrek Awanse w KRKA IP: 175.142.60.* 25.04.14, 08:04
            trzymajcie sie z daleka od tej firmy!!! tu juz nawet nie ma sznasy na awanse chyba ze przespisz sie z jednym z dyrektorow erotomanow, juz mamy jeden pieprzony przyklad, Pan dyrektor chyba sie mocno starzeje bo gust mu sie lekko spier...olil awansowali na poludniu na szefa linii starsza pania ktora niedawno byla oskarzana o mobbing... w normalnej fimie juz dawno by nie pracowala
            • Gość: Nadalina Re: Awanse w KRKA IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.14, 18:07
              Czy to nie ten, przed którym jedna z kierowniczek musiała uciec za granice ?
              • Gość: Południe Re: Awanse w KRKA IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.14, 12:02
                Niestety ta kierowniczka była chyba chora psychicznie ... Taka prawda patrząc na jej postępowanie ....
            • Gość: michał trenerzy IP: 60.53.158.* 20.05.14, 17:03
              a moze dyrektor erotoman powinien zmienic dzial na trenerski. oni juz oficjalnie sprowadzaja prostututki do falent. burdel nie farmacja
            • Gość: Real Re: Awanse w KRKA IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.14, 12:08
              Ty chyba znasz tylko jeden sposób na awans ... A Może by tak pokazać swoją skuteczność i zaangażowanie ?ale To chyba nawet nie mieści ci sie w głowie ...? Niestety typowo małostkowe podejście nieudaczników , którego nikt nie kocha ....;(
              • Gość: dziewczyna mirka Re: Awanse w KRKA IP: *.telostor.ca 28.07.14, 12:58
                Tak z ciekawości weszlam na forum a tu niespodzianka Nareszcie zaczęliście glosno mowic o tej nieobliczalnej furiatce Bylam jej przedstawicielka Wyladowalam u psychiatry. Nie rozumiem jak mogla zostac szefem linii – o to KRKA właśnie
      • hal-mat Re: Praca w KRKA Polska 09.11.14, 19:35
        Witajcie,
        Zostałem zaproszony na rozmowę do Krka ale po przeczytaniu tych wszystkich wpisów szczerze się zastanawiam.Odpowiedzcie szczerze: jest aż tak źle??? Kusi mnie zmiana branży, wiem też że najlepiej pracuje się w dziale kardio i trzeba unikac działu, którym zarządza jakaś pani Kogutowa.Dajcie znac jak się nazywa ta linia bo nie chcę zrobic sobie gorzej.
        • 1pomidor123 Re: Praca w KRKA Polska 12.12.14, 09:05
          Z tego co piszesz to chyba chodzi o poludnie, linia AM NO.Nie proponuję bo to najgorsza linia w całej firmie i obóz pracy ze względu na zarządzających więc jeśli masz jakąś pracę to lepiej zostań.Pani o której piszesz na szczęście nie jest już kierownikiem więc do niej nie trafisz a jak przyjedzie na wizyty to pójdziesz na L4.Najlepiej pracuje się w linii NG.Nie ma żadnego ciśnienia i ogólnie luzik.Kierownik w zasadzie wogóle się Tobą nie interesuje.jeśli chcesz się czegoś nauczyć to tylko kardio u Tomka Bednarka.Bardzo porządny manager i tak dobiera ludzi- można popracowac.
          • pracownik073 Re: Praca w KRKA Polska 14.07.15, 22:30
            Mogę potwierdzić z perspektywy pracy w AM NO, pani o której mowa to chodzący mobing, który nie boi się niczego i nikogo, wraz ze swą przyjaciółką kierowniczką , wykończyły już nie jednego. Jeśli trafisz do tej linii i na połódniowy zachód, wiej jak tylko możesz. Te Panie traktują Krka jak prywatne poletko do rozgrywania swoich osobistych niechęci, na kogo padnie na tego bęc. Jeśli tylko masz swoje zdanie - masz problem. A nie daj bóg masz jeszcze szczęśliwe życie osobiste..... To Cię tak zmęczą, że nie dasz rady. Pracuję w tej firmie wiele lat i wiele można o Krka powiedzieć, natomiast jeśli robisz swoje i widzą, że Ci zależy można dać radę, firma jak wiele innych. Lecz z takim chamstwem i prostactwem jakie reprezentują te panie nigdy wcześniej się nie spotkałem.
            • viola1326 machloje w Krakowie 10.10.15, 22:24
              uwaga na mega wrzuty z Krakowa. Kolezanka ze znajomosciami w lokalnej sieci robi wrzuty w calym regionie i nie tylko a szefowa udaje ze nie widzi.Takiej szui jak ta dziewczyna ze swieca szukac. NAJGORZEJ JEST Z nolpaza i Doreta
      • qq-q2 Re: Praca w KRKA Polska 04.12.14, 18:06
        Czy jest tu ktoś kto brał udział w II etapie rekrutacji na początku grudnia? Macie odpowiedź?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka