Gość: niu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 18:43 czy będąc na stażu (takim refundowanym przez urząd pracy) mogę dodatkowo pracować na umowę zlecenie? Czy podjęcie dodatkowej pracy jest równoznaczne z rezygnacją ze stażu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rupert Re: dostałam się na staż! :-) i tu pytanie: IP: 217.76.112.* 01.02.08, 18:52 Gość portalu: niu napisał(a): > czy będąc na stażu (takim refundowanym przez urząd pracy) mogę dodatkowo > pracować na umowę zlecenie? Czy podjęcie dodatkowej pracy jest równoznaczne z > rezygnacją ze stażu? Aż dziwi mnie że ludzie zadają takie pytania. Będąc na stażu, pozostajesz osobą bezrobotną. Podjęcie pracy na umowę zlecenie powoduje natychmiastową utratę statusu osoby bezrobotnej i utratę praw i przywilejów z tego faktu wynikających (czyli np. prawa do stażu absolwenckiego). Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: dostałam się na staż! :-) i tu pytanie: 01.02.08, 18:53 Nie możesz pracować na żadnego rodzaju umowie. Praca na umowę, bez względu na jej typ, wyklucza Cię jako bezrobotną i odbiera możliwość stażu. Odpowiedz Link Zgłoś