Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rozmowa a kolczyki

22.02.08, 17:48
    Każdy wie, jak powinien się ubrać na rozmowę kwalifikacyjną. A co z
    różnego typu 'ozdobami'? Jak kolczyki widziane są na rozmowach? Czy
    wypada się wybrać na rozmowę z małym kolczykiem w brodzie i liczyć
    na ewentualne wytyczne co do jego noszenia czy lepiej od razu
    zrezygnować z jego noszenia? Przy ubieganiu się głownie o stanowiska
    biurowe i obsługę klienta.
    Obserwuj wątek
      • wino_porzeczkowe Re: Rozmowa a kolczyki 22.02.08, 21:25
        Hmm, mnie mały kolczyk w brodzie by nie przeszkadzał. Ale to chyba zależy od światopoglądu osoby rekrutującej, dlatego trudno ostatecznie stwierdzić. Ja kolczyki mam tylko w uszach i żadnych wiszących nie zakładam na rozmowę, tylko kolczyki wkręty (mikroskopijnych wielkości i w kolorze bluzki, co by się komponowało dobrze ;)

Oczywiście ekspert Ci pewnie lepiej doradzi :)
      • annajustyna Re: Rozmowa a kolczyki 23.02.08, 08:24
        Jesli nie aplikujesz na stanowisko artystyczne albo np. na barmana, to
        zdecydowanie odradzam wszelkie piercingi.
        • lambria Re: Rozmowa a kolczyki 13.03.08, 16:24
          odradzam, sama mam kolczyk w nosie i zawsze wyciągam na czas rozmowy. Jesli
          dostaniesz pracę o którą sie ubiegasz, zobaczysz jaki standard panuje w pracy-
          będziesz widzieć czy przychodzić z kolczykiem czy bez niego...ja pracowałam
          przez 3 lata w firmie gdzie bałam sie mój kolczyk nosić i przez pierwszy rok
          skrupulatnie wyciągałam go co rano przed wejściem do firmy, ale kiedyś
          zapomniałam go wyjąć na imprezę firmową- wszyscy sie dziwili czemu do pracy go
          nie noszę..no więc po paru piwach zdecydowałam zagadać do kierownika czy będzie
          to w czymś przeszkadzało i okazało sie że nie ma nic przeciwko :) grunt to
          komunikacja
      • anna.brzeska Re: Rozmowa a kolczyki 27.03.08, 16:06
        Wszystko zależy od miejsca pracy. Jeśli ma być to telefoniczna obsługa klienta,
        obsługa klienta w miejscu typu sklep z odzieżą dla młodzieży, kawiarnia czy inne
        miejsce, gdzie nie mamy do czynienia z obsługą klientów biznesowych czy bardzo
        wymagających, kolczyki (oczywiście w rozsądnej ilości), nawet w brodzie czy
        nosie nie powinny być problemem.
        Gorzej, jeśli ma być to recepcja firmy, na taką rozmowę lepiej wybrać się bez
        kolczyka (w celu wyeliminowania ryzyka).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka