qizi 23.02.08, 13:04 mam pytanko czy ktos z was pracuje lub wie jak wygląda praca w Erze?? Chodzi mi o stanowisko młodszy konsultant ds. obsługi klienta. Jakie zarobki, atmosfera. Proszę o jakieś informacje. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia420 Re: Praca w Erze 23.02.08, 18:16 praca ciężka, zarobki średnie, atmosfera - zależy u kogo i z kim, ale generalnie baaardzo duża rotacja pracowników - nie wszyscy wiedzą, ze praca przy obsłudze klienta jest bardzo ciężka. Ale praca w Erze ma bardzo dużo zalet - jeśli dostaniesz umowę o pracę - to jesteś pracownikiem, masz prawo do nauki jezyków, do szkoleń, do urlopu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Praca w Erze IP: *.media4.pl 23.02.08, 19:06 prawo do szkoleń: "jak w sobie znaleźć motywację by sprzedać więcej" ale zawsze to trzy dni poza firmą w jakimś fajnym hotelu generalnie, gdy jakieś trzy lata temu zarobki spadły o połowę, większość ludzi pozmieniała stanowiska na mniej wymagające albo w ogóle pracę sama praca to obóz pracy z roszczeniowymi klientami i mailami od "managerów" traktującymi pracowników jak jakiś szit dobra praca na start, ale nie dla oczekujących jakiegoś rozwoju w przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Era Era zniszczy Cię do zera IP: *.acn.waw.pl 17.08.08, 02:07 Era zniszczy Cię do zera - to chyba jedyne adekwatne hasło. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9964 Re: Praca w Erze 24.02.08, 18:50 ja tam pracuję 2 lata i 2 miesiące, płaca 2300 brutto, ciężko, bo klienci są straszni..........Czy warto? nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzy Re: Praca w Erze IP: *.zicom.pl 16.03.08, 11:21 atmosfera zależy od współpracowników jednak wszelakiej maści koordynatorzy i trenerzy potrafią zepsuć humor na cały dzień. Nie wspominam już o regularnych wizytach tajemniczych klientów przez co zyjesz cały czas w stresie i musisz sie pilnować zeby kazdego nawet najbrdziej niemilego człowieka obsłuzyc zgodnie ze standardem. Jesli chodzi o zarobki to tez zalezy czy jest to salon foirmowy gdzie zarabia sie najwoecej bo jetes pod samą Erą. Ja pracuje w APS gdzie prowizje wyplaca agent właściciellowi a własciciel dopiero pensje. Zostaje mi z tego 1300 na ręke. Progi prowizyjne są takie, że mozna je przejść 2,3 razy do roku. Stres jest przeogromny, niesamowita odpowiedzialność i ogrom wiedzy do opanowania. Nadal nie przyzwyczailam sie do krzyczących, straszących sądem klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiona Re: Praca w Erze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 19:09 Mł.konsultant do spraw obsługi klienta to na hotline albo w sklepie/salonie. Pracowałam kiedyś na tym stanowisku, na hotline, to w zasadzie najniższy szczebel, każdy od tego zaczyna. Praca ciężka, klienci są naprawdę beznadziejni, zanim zaczęłam tam pracę nie miałam pojęcia że jest tylu oszołomów w tym kraju:) ale atmosfera w firmie jest świetna, faktycznie bardzo duża rotacja ale ludzie sami odchodzą głównie bo po prostu nie wytrzymują, kto wytrzyma może awansować, są wyjazdy, szkolenia, imprezy,służbowy telefon, karnet na basen etc, bony na święta, czasem jakieś prezenty od firmy wg. mnie praca jest super, jako mł. konsultant w systemie premiowym zarobisz zdaje się ok 2000-2300tys na ręke, ale to wszystko zależy od wynikow, a jak będziesz mieć dobre wyniki to możesz awansować i mieć naprawdę dobrą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Era-Maniak Re: Praca w Erze IP: *.olsztyn.mm.pl 29.04.08, 23:06 hej! tak czytam i czytam i nadziwić się nie mogę, że tak narzekacie na Erę. Ja pracuje w Salonie firmowym i jest to wspaniała praca pod każdym względem. Oczywiście początek był baaaardzo ciężki - ogrom wiedzy jaki trzeba było przyswoić w krótkim czasie mocno mnie przerażała ale... jak opanowałam to jest rewelka - a płaca sporo wyższa od tego co piszecie. Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Praca w Erze IP: *.gdynia.mm.pl 02.05.08, 12:42 to ile tak wlasciwie dostaje sie na poczatek w erze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Praca w Erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 19:40 Przeczytałem poprzednie wypowiedzi i musze napisac tak : jak pracujesz w aps - to dramat, robisz u prywaciarz, który dostaje pieniadze od agenta a agent robi wszystko zeby zaplacic jak najmniej, kombinuje na tzw. brakach, stres duży. Kolejny szczebel to sklepy franczyzowe, tu juz jest lepiej (FINANSOWO - BO TO ERA NARZUCA ILE KTO MA ZAROBIC) ale franczyzobiorca zawsze moze zabrac co nie co. I dalej sklepy i salony firmowe - tu bajka wysoka podstawa ok. 3000 brutto (rewela) i premia, oczywiscie uzalezniona od wyrabiania planów, ktore sa wszedzie. Ale jest pakiet socjalny, nie ma sciem na zusie, dniach wolnych, nadgodzin itp. itd. JEDNYM SŁOWEM NAJLEPIEJ. I NAJWAZNIEJSZE DECYDUJAC SIE NA PRACE W ERZE W APS (AUTORYZOWANY PUNKT SPRZEDAŻY i SKLEPIE FRANCZYZOWYM)musisz wiedziec o tym, że aby później móc pracować w SKLEPIE CZY SALONIE FIRMOWYM, TWÓJ POPRZEDNI PRACODAWCA MUSI WYRAZIĆ ZGODĘ !!!!!! PAMIĘTAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.e Re: Praca w Erze IP: *.centertel.pl 12.08.08, 23:31 czy ktoś sie orientuje czy era wymaga zaswiadczenia o niekaralności? prosze o opdowiedz bylych i aktualnych pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak! Re: Praca w Erze IP: *.eranet.pl 13.08.08, 18:24 mam 21 lat i pracuje w erze w salonie firmowym mam 4000 brutto plus premie do 2500zł na miesiac. Po zatym ze pracuje w salonie. w sobote robie laske szefowi. misie udało połaczułam miłe z pryzjemnym i kasa tez w miare Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Praca w Erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 09:31 Kim trzeba być żeby tak napisać???? Idiotką?? osobą ograniczoną umysłowo?? po prostu brak słów...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack A o to moja historia IP: *.109.jawnet.pl 05.12.08, 20:50 Ktoś chce wiedzieć jaki miło zostałem potraktowany ?? Oto link do forum gdzie opisywałem całą sprawę swoim znajomym. Nie ukrywam tożsamości mimo iż w jednej z firm w których kiedyś pracowałem za posta na tym forum można było pożegnać się z pracą ( oczywiście posta z prawdą ). rainbow.abtech.pl/forum/viewtopic.php?p=13590#13590 Jeśli lubisz szkolenia to wybierz tą pracę, ale zaraz po tym złóż rezygnację i przyjmij się gdzie indziej P.S. Jeden wyjątek, to co napisane jest dwa posty wyżej bodajże, salon firmowy. Jeśli się tam dostaniesz ( 1. Robisz laskę 2. Masz tam znajomości ) to pieniądze są idealne. W tzw APS-ie nie polecam pracy nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Praca w Erze 04.05.09, 12:09 Panią na k. ;) Nawet jeśli to żart, to mało wyrafinowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Dyrman Re: Praca w Erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 20:51 jeżeli chodzi o Hotline to teraz przyjmują wszystkich, możesz odsiedzieć swoje na Białołęce i tak ciebie przyjmą, "prawda czasu, prawda ekranu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panienka Re: Praca w Erze IP: 62.148.80.* 13.01.09, 14:41 fajnie jest, zwłaszcza na szkoleniach/do rana/, dobrze, że nie mam jeszcze męża! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Praca w Erze IP: *.lodz.mm.pl 29.01.09, 15:06 chce tam pracowac ale slyszalem ze dostanie sie np na call center wymaga posiadania znajomych juz tam pracujacych ktorzy ci w tym pomoga...czy jest ktos kto moglby pomoc mi? moj e-mail: arieliss88@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Dyrman Re: Praca w Erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 21:02 to co napisałeś było aktualne kilka lat temu, gdzie rzeczywiście pracę dostawało się dzięki znajomości. Poza tym jakie były wymagania: wyższe studia, język obcy itd. Teraz to biorą na HL każdego z ulicy, jest taka rotacja i "przemiał" że na początkowe szkolenia przychodzi 10-12 osób a po kilku dniach zostaje 2-4 osoby inne rezygnują. Dobra rada dla ciebie - wiem że jest ogólnoświatowy kryzys, ciężko o pracę etc. ale szukaj pracy wszędzie tylko nie na HL. Może inne działy w Erze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: Praca w Erze IP: *.chello.pl 04.04.09, 09:06 bardzo smutne jest to co piszecie, "kto wytrzyma ten moze awansować", "prawo do urlopu sie zyskuje po czasie"....niestety tak jest wszędzie, zawsze trzeba być popychadłem i kultura pracy w Polsce jest na dnie totalnym, zwłaszcza jeśli chodzi o managerów sprzedaży i koordynatorów, nikt ich nie dobiera według predyspozycji tylko dlatego, że wygryźli innych, tych co nie wytrzymali...szkoda słów....zazdroszczę tym, co mają znajomości, nie muszą sie męczyć w takim smrodzie za 1300 netto.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALAO Re: Praca w Erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 01:22 Kiedyś wysłałem swoje CV do Ery. Po jakimś czasie zadzwoniła do mnie jakaś Pani i umówiła na spotkanie. Na spotkaniu okazało się, że Era przekazała moje CV jakieś firmie, z którą współpracuje ( nie wiem z jakiej racji?). Żeby tego było mało to człowiek, z którym miałem rozmowę był tak chamski, że się w głowie nie mieści. Obraził mnie kilkukrotnie, a rozmowa w ogóle nie dotyczyła moich umiejętności. Jak zapytałem czy może chce poznać jakieś szczegóły na temat moich umiejętności czy wiedzy, to usłyszałem że nie, dziękuję nie chce! W życiu nie byłem na tak chamskiej rozmowie - ogólnie omijam tą firmę szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
monia420 Re: Praca w Erze 29.01.09, 15:13 A co to za firma była? Przedstawili się jakoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youpikayey Re: Praca w Erze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.04.09, 23:45 a ja mimo wszystko polecam prace w erze:) pracuje juz 3 lata jestem konsultantem....kasa bardzo rozsadna jak sie postarasz to nawet 5000 mozna wyciągnac, podstawa plus premie kwartalne i miesieczne, socjal tez w porzadku bez zadnej ściemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: impreza Re: Praca w Erze IP: 195.130.197.* 04.05.09, 10:06 wyjeżdżam na szkolenie do Wawy, na tydzień, czy są tam jakieś imprezy organizowane przez ere wieczorami? młoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Praca w Erze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.09, 09:11 ja też polecam, zwłaszcza pracę w salonie /sklepie firmowym. Ogromny pakiet socjalny,wczasy, pomoc, opieka medyczna, tel służbowy z dużym limitem, dobre zarobki, premia indywidualna miesięczna i kwartalna. W sklepach tak dużej rotacji nie ma, chyba że na zastępstwo, ale i tak się opłaca, bo później to duży plus na CV. o czymś świadczy fakt,że niektórzy w erze pracują po 8-10 lat i nie zmieniają:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w Erze IP: *.mikolow.net 17.09.09, 12:38 Witaj :) Praca w erze jest bardzo przyjemna, jest dużio do nauki, ale jeśli ktoś chce to wszystko ogarnąć to zrobi to, praca jest odpowiedzialna. Polecam. Lecz wszystko zależy pod jaką pfirmą bedziesz pracowała. Ja pracowałam pod Versatelem i nikomu nigdy tego nie polece. pracujac przez 3 miesiące umowy nie zobaczyłam na oczy i pewnie nigdy bym jej nie zobaczyła, wypłaty nie były wypłacane, firma jest strasznie zadłużona, wiec pewnie wynika to z tego. Szef nie odbiera felefobnów jak coś sie dzieje, nie płaci rachunków a od pracownika wymaga skutecznej pracy! a nie daje nic w zamian. Zanim podejmiesz prace zapytaj sie o warunki, umowe i wypłate, ja miałąm to wszytsko miec, a niestety niczego nie otrzymałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Praca w Erze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 21:37 Moi drodzy Przeczytałam wszystkie wcześniejsze wpisy i postanowiłam także się wypowiedzieć. Zacznę od ostatniego postu. Versatel stał się dużym dealerem w bardzo krótkim czasie. Pierwszego "prezesa" przerósł nadmiar pracy, obowiązków i wyobrażenie. Natomiast drugi musi to naprawiać, ale czy skutecznie - czas to zweryfikuje. Wracam do tematu. Praca nie tylko w Erze jest trudna, ale wszędzie tam gdzie mamy do czynienia z bezpośrednią obsługą klienta niekiedy o przerośniętych wyobrażeniach. Oczywiście jest strasznie dużo nauki, którą trzeba ogarnąć, ale tą pracę, a właściwie ten rodzaj pracy trzeba po prostu lubić. Jeżeli chodzi o płacę to jest dokładnie tak jak ktoś już to napisał. Pracowałam w APS (inaczej u prywaciaża) i teraz pracuję w Sklepie firmowym. Czy można to porównać? NIE. Era oferuje naprawdę rewelacyjne warunki pracy, premie i świadczenia socjalne. POLECAM! A i dostałam się bo zarejestrowałam się w biurze karier na stronie www.era.pl a mając doświadczenie jako konsultantka po prostu się dostałam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harnaś Re: Praca w Erze IP: 91.193.160.* 04.12.09, 23:46 Jeśli ktoś ma złe zdanie o erze to niech spróbuje w panoramie firm wytrzymać chociaż rok tak jak ja :) Pozdrawiam wszystkich którzy nie dają sobie rady w realu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Praca w Erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 02:10 Praca bezpośrednio w PTC jest bdb. Era płaci najlepiej ze wszystkich operatorów jeśli chodzi o stanowiska w Sklepach Firmowych. Masz 2 pensje. Na koniec miesiaca podstawa 1600-2000zł a połowie prowizje bez łaski 1000 i więcej. Od każdej umowy masz prowizje. Ale zupełnie co innego jest w APS. Prywiaciarze nawet bonu które wygrywają pracownicy sobie przywłaszczają! Wyrabiasz wszystko i tak masz samą podstawe. Prywaciarze oszukują pracowników i nawet Ere. Praca w APS dobra tylko dla doświadczenia (standard narzuca PTC) wiec człowiek nabierze szlifa z wysokiej jakości obsługi klienta. Ale potem trzeba coś lepszego znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś