Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Randstad. Jakim jest pracodawcą?

IP: *.icpnet.pl 26.02.08, 12:45
    Witam.

Czy mogę prosić o opinie na temat tej firmy? Opinie osób, które
    pracowały lub pracują w tej firmie. Jak Wam się w tej firmie
    pracowało, pracuje. Jakim pracodawcą jest ta firma? Rozważam
    propozycje pracy z tej firmy i staram się wybadać teren :) Z góry
    dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: hr_poszukuję Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? IP: 198.208.240.* 26.02.08, 14:37
        Niestety nie pomogę Ci, ale może napiszesz kilka zdań o tym jak
        przebiegały rozmowy i jakie miałaś wrażenia? Pracowałaś już w innych
        agencjach tego typu? Mam zamiar zmienić "karierę" i ze stanowiska
        adminki w dużym koncernie skoczyć na jakieś pozycje HR a ogłoszeń
        agencji na rekruterów i konsultantów jest sporo. Dzięki z góry
        • Gość: Luiza Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? IP: *.icpnet.pl 27.02.08, 09:56
          Propozycje dostałam od headhuntera. Rozmowa miła, rzeczowa: plany ,
          doświadczenia zawodowe, oczekiwania (1 godzina). Rozmowa w
          Randstadzie: Pani poważna, zero emocji na twarzy. Pytania podobne z
          naciskiem na doświadczenie zawodowe. Dość stresujące. Co do doradztw
          personalnych to mozna spodziewać się pytań o: oczekiwania, plany,
          doświadczenie zawodowe, motywacje, słabe- silne strony. Ogłoszeń do
          hr jest sporo ale nawet na najniższych stanowiskach dużą uwagę
          przywiązuje się do doświadczenia w zawodzie. Także nie jest łatwo
          się "załapać". Ogromna ilość ludzi odpowiada na ogłoszenia hr-u. Ale
          ostatnio coraz łatwiej o prace. Powodzenia.
          • annajustyna Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? 27.02.08, 16:26
            Tutaj znajdziecie duzo informacji:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=785
          • Gość: asdf Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.13, 22:12
            >Ogromna ilość ludzi odpowiada na ogłoszenia hr-u.

Bo ogromnej ilości ludzi (w większości są to kobiety, ale nie tylko) marzy się fucha "selekcjonera/zarządcy niewolników" co to pozjadał(a) wszelkie rozumy na tym świecie.
          • Gość: Gość Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.14, 21:12
            >Ogromna ilość ludzi odpowiada na ogłoszenia hr-u.

Ponieważ ogromnej ilości ludzi (w większości pań, ale nie tylko) marzy się praca polegająca na spijaniu kawki, urządzaniu szopek "rekrutacyjnych" na których to można okazywać kandydatom swoją "wyższość", "wszechwiedzę" i "nieomylność", i posiadanie władzy (realnej lub choćby jej namiastki) nad ludźmi oraz ich losem. Cała meta-branża HR-owo-agencyjno-rekrutacyjna jest już całe szczęście napuchnięta niemalże do granic możliwości, i miejmy nadzieję że ta bańka wkrótce pęknie, a zarządy firm zdedycydują się wreszcie na rozpędzenie stad zadufanych w sobie paniuś na cztery wiatry i powrót do sensownych form rekrutacji przeprowadzanych w sposób rzeczowy przez kompententne osoby.
            • Gość: dusik Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.14, 20:08
              niestety zero profesjonalizmu, niespełnione obietnice, brak kontaktu i podejście do człowieka jak do towaru...konsultantka nie mogła się ponoć do mnie dodzwonić, po czym (jak już się jej udało) zaśmiewając się przyznała, że ciągle wykręcała źle numer-żałosne...
              Nie odpowiedziano na moje pytania dotyczące pracy i pracodawcy, obiecano kolejne spotkanie do którego nie doszło...a wszystko to jest spowodowane ponoć brakiem możliwości odzewu ze strony klienta (czyli pracodawcy)..pewnie też wielka pani rekruter nie umie numeru porządnie wybrać..
              co jest przykre na stanowiska wysoko specjalistyczne z danej branży rekruterami są osoby po socjologi, filologii czy innym kierunku gdzie ot tak dają magistra..
              • xuzytkownikanonimx Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? 22.10.15, 09:14
                Praca dla RANDSTAD ma swoje plusy i minusy. Na spotkaniu rekrutacyjnym przybliżono mi czym mam się zajmować na stanowisku na którym będę pracował. Przedstawiono także warunki umowy tymczasowej oraz odpowiedziano na każde pytanie które zadałem z dokładnością.
                Na plus dla nich można uznać to że kontakt jest prosty i ja osobiście nie mam żadnych problemów z porozumiewaniem się z konsultantem. Dodatkowo oferty pracy są ciekawe i młodzi mogą nabrać doświadczenia w danej branży.
                Minusy: Dużo gadania na temat zarobków, przez telefon coś innego, "kolorowo", a jak przychodzi do podpisania umowy to nagle spuszczasz wzrok na umowę i widzisz inną kwotę niż ta obiecywana oraz sprostowanie, że w następnych miesiącach będzie więcej (standardowa sytuacja)
                Pytanie do Was. Jeżeli skończy mi się umowa którą mam obecnie do grudnia, pózniej zostanie przedłużona o kolejne 3 miesiące, czy w marcu jest możliwość że przedłużą mi umowę na dłuższy okres np pół roku w tej samej firmie czy umowa wygasa i zostanę na bruku?
      • Gość: blue17 Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? IP: 89.204.138.* 23.05.13, 22:29
        UWAGA ostrzegam wszystkich przed firmą Ranstadt w Neustad Donau i na Pracującą tam Pania Beatę Kramer. Pani ta dość dobrze mówi po polsku i obiecuje może nie kokosy ale całkiem przyzwoite warunki. Po dotarciu na miejsce na pracowników czekają 6 osobowe pokoje za 12 euro za dobe oraz brak pracy. Nawet jeśli już praca jest to firma nie ma zwyczaju wypłacać należnych pieniędzy. Ja po całym miesiącu pracy dostałem 300 euro na resztę czekam juz dwa tygodnie. Uwaga ta sama Pani często pracuje również w Biurze Ranstadt w Ingolstadt wraz ze swoim szefem notorycznym kłamcą!
      • asterix70 Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? 09.11.13, 11:18
        obietnice to jedno!a rzeczywistosc inna?brak słów odradzam powinni zamknać tego posrednika dlaczego nikt nie ma kontroli nad nimi!odradzam współpracę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Kris62 Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 18:52
        Podczas rozmowy rekrutacyjnej powiedzą wiele różnych fajnych rzeczy (oczywiście jeśli pasuje im państwa CV) po okresie próbnym już nic nie jest tak jak bylo uzgadniane wcześniej, serdecznie namawiam do nagrywania rozmów.
      • Gość: Bob Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? IP: *.opera-mini.net 09.06.14, 20:48
        Ta firma to koszmar,pracowałem dla nich aż cały miesiąc i po tym czasie przysłali mi umowę o pracę z dopiskiem 'proszę podpisać umowę z dniem rozpoczęcia pracy' Na umowie się okazało że pracuję na 3/4 etatu za 8 zł co w praktyce wyglądało że po 8 godz za 7 zł.Czy tą firmą nie powinna się zainteresować inspekcja pracy
      • ola2907 Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? 26.04.16, 12:09
        Ludzie nie dajce się nabrać. W Randstadzie opowiadają bajki jak jest pięknie cudownie itd.. Ci Państwo nigdy nie bylo w Nl i nie mają pojęcia jak to tu wygląda... Porażka, Job Coach Ula Pyka zwykła ingorantka, ma ww dupie interesanta nawet nie udaje, że nie. Nic nie załatwisz, Twoje pieniadze to sa ich pieniadze robia z nimi co chca Ciebie o niczym nie informując, dzwoniąc do agencji w Polsce po pomoc jestes notorycznie zbywany, niczego nie załatwisz. Jednym słowem porażka, szkoda nerwów bo dorobić i tak się tu nie dorobicie, złodzieje, oszusci i tyle w tym temacie.. Pozdrawiam i z całego serduszka najszczerzej jak umiem odradzam.
        • wicherek.1 Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? 11.09.16, 08:39
          Zgadzam się oszuści to zwykli są . Bydło na dwóch nogach.
          • dawido1983 Re: Randstad. Jakim jest pracodawcą? 21.11.17, 14:50
            Zgadzam się że oszuści a w szczególności Pani Natalia z agencji Randstad w Zerbst w Niemczech klamczucha i oszustka jakich mało obiecuje wypłaty po 1000 euro ale chyba na 2 miesiące bo my właśnie tyle dostaliśmy. 500 euro na miesiąc.A jak chodzi o załatwienie czegoś to nigdy nie ma czasu dla Polaków debili to są jej słowa szkoda czasu i nerwów na ta agencję.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka