Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ABRA salony meblowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 11:33
    Proszę o info byłych i obecnych pracowników salonów meblowych abra
    o atmosfere panującą w tych salonach, jakie sa wynagrodzenia (chodzi
    mi o kierowników i sprzedawców), jak częsta rotacja pracowników itp.
    Ogólnie czy polecacie czy odradzacie pracę w tej firmie.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: wiem na bank! Re: ABRA salony meblowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 13:05
        Kierownik i kasjerka mają tam gorzej niż sprzedawca bo zarabiają 1200 i 900 zł
        na rękę.
        Natomiast najlepsi sprzedawcy wyciągają na rękę nawet 3800 zł. Gorsi sprzedawcy
        1600 - 2500 zł
        Sprzedawcy mają po prostu prowizję od obrotu...

Atmosfera - tu już gorzej. Trzeba nosić pracowy mundurek. Trzeba słuchać
        wytycznych jakiejś głupiej cipy managerki, która potrafi się dopie..ć i
        zepsuć humor na cały dzień. Jak w każdym podobnym kołchozie zresztą...
        • Gość: poszukuję Re: ABRA salony meblowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 15:04
          Dzięki serdecznie za odpowiedź.
          OOOOOOOO to jestem zaskoczona, spodziewałam się wyższch pensji!
          Pierwszy raz słysze, że sprzedawca zarabia więcej od kierownika -
          masakra jakaś.
          • Gość: wiem na bank Re: ABRA salony meblowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 10:20
            Dla mnie nie ma nic dziwnego w tym, że sprzedawca zarabia więcej niż kierownik.
            Przecież to sprzedawcy przynoszą firmie przychody a nie kierownicy. Kierownik
            tam jest tylko od spraw administracyjnych i tym się głównie zajmuje, choć
            sprzedawać też może. Taki kierownik tam niczym nie kieruje tylko administruje
            według pomysłów managerki, która często przyjeżdża i nim dyryguje. Właściwie
            kierownik sklepu w Abrze to raczej "kierownik".
            Dlatego kierownik czy fakturzystka, mają gołe pensje. Natomiast sprzedawcy
            oprócz części stałej mają niezłą prowizję i co za tym idzie lepsze zarobki!

Polecam zatrudnić się tam jako sprzedawca a nie kierownik czy fakturzystka.
            Moje koleżanki tam pracują od kilku lat i nie narzekają finansowo. Natomiast
            kierowników już tam się w ciągu tego czasu kilku zmieniło - bo to głównie owi
            "kierownicy" za wszystko obrywają od góry. Na dodatek obrywają za małe
            pieniądze. Wśród dobrych sprzedawców rotacja jest o wiele mniejsza.
            • Gość: poszukuję Re: ABRA salony meblowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 09:57
              Dziekuję za te cenne informacje i pozdrawiam serdecznie :-)
              • Gość: ania Re: ABRA salony meblowe IP: *.centertel.pl 04.03.08, 11:50
                Takie informacje czasem się przydają.
                Mam dziś umówioną rozmowę na kierownika i chyba pójdę tylko po to by
                się pośmiać.
                Super

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka