Gość: joanna Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.centertel.pl 28.01.11, 20:16 Tu mozna rowniez zapoznac sie z opiniami klientow euro-tax e-prawnik.pl/forum/biznes/prawo-podatkowe/zwrot-podatku.html&page=1 Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 01.03.11, 02:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 10:22 Ja korzystam z TaxBack, ale myślę że tu znajdziesz odpowiedz: To aplikacja na facebooku, jest tam ranking tych wszystkich firm i opinie:facebookaplication.bo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Krętacze z Euro-TAX, Cuf, Super-Tax IP: *.slubice.vectranet.pl 17.03.11, 10:40 co do tego ze wszystkie firmy znajdują się na jednej ulicy to wlasnie znalazłam super-tax ma taki sam adres jak euro-tax tylko ze niby prowizja wynosi 7% :/ Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 19.03.11, 14:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirosław Re: Euro-TAX, Cuf, Super-Tax IP: *.stimo.net 28.02.13, 18:56 Rozliczanie jednej firmy przez jak narazie 12 miesięcy poprzez www.super-tax.pl/. Kilka firm rozliczone poprzez Super-tax w cztery miesiące w poprzedzającym roku. Okazuje się, że wysyłanie formularzy może być opłacalne, wystawienie nosa poza tą formę działalności nie ma miejsca w tej firmie. Niniejsza firma była również w liście firm z poprzedniego roku, również bez formulaża p45 rozliczana w Super-tax. Po przeszło pół roku zostałem poproszony o wysłanie ponowne formularza z namiarem pracodawcy (ponowne wysłanie kontraktu, jak sprzed pół roku ... zgubiony dokument?). Zatem, firma Super-tax nie rozliczyła się z odzyskania taxu od tej firmy lub kompetencje firmy w odzyskaniu taxu w kolejnym roku z tej samej firmy są ulotne. Po kilku miesiącach, zapewnienia comiesięczne o postępach w odzyskaniu podatku się urywają. Wysłanie wyszukanych w internecie formularzy może się nam naprawde opłacić, nie zadając się z amatorami z firm mającymi głęboko w poważaniu klienta a z pewnością firma Super-tax do owych firm należy. Zdecydowanie nie polecam uzyskanie zwrotu podatku poprzez super-tax.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Krętacze z Euro-TAX, Cuf, Super-Tax IP: *.centertel.pl 04.11.11, 09:41 Coś mało chyba szukałeś. www.zwroty-podatku.info/opinie.php?kraj=UK&firmaID=12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 10:21 Ja również polecam firmę tax pol.Podatek z dwóch lat otrzymałem po 4 miesiącach od wysłania im druków.wszystko przebiegło sprawnie i bez problemowo.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
renataprzewoznik Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com 17.05.11, 15:40 ja nie wiem jak eurotax ale ja odzyskiwałam zwrot przez cuf z poznania i jestem bardzo zadowolona.bardzo szybko odzyskalo pieniadze,zajeło im to może dwa miesiące,a nie miałam wszystkich papierów,czek zrealizowali w tydzień i wzieli doslownie grosze,tak że bardzo polecam.są solidni,szybcy.naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 11:09 korzystalem z CUFu jakies półtora roku temu przy zwrocie z USA, po 3 miesiacach od dostarczenia wszystkich dokumentów okazało się że jeszcze nie wysłali moich dokumentów!!! tym razem zglosilem sie do Tax Consulting, minęło troche ponad dwa miesiace i mam juz oba czeki!! lekka róznica w podejsciu do klienta Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 22.05.11, 23:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszukiwacz Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 00:14 Wczesniej myslalem ze zwrot podatku z Anglii poprzez Euro Tax jest bezpieczne i ok..obecnie czytajac opinie internautow sam nie wiem,firma wyglada troche nijako wg was.Mam pytanie do Pana Marcina: Czy to prawda ze jestescie w stanie odebrac podatek na podstawie tylko i wylacznie payslipow? Moj pracodawca wyslal mi P45 na adres zamieszkania w UK juz po moim powrocie do Polski,stad to pytanie.W Anglii bylem w okresie od 2005 do 2010 a wiec nie jestem jakims laikiem,interesuje mnie tylko odbior podatku za rok 2009/2010 jest to suma ok200- 300 funtow, w tym okresie bylem na zasilku i pracowwalem tylko u jednego pracodawcy , przez okres ok 4 miesiecy....Poradzili byscie sobie z odbiorem majac tylko moje payslipy czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 01.06.11, 01:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolak Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.petrus.pl 07.06.11, 15:56 Witam! Jeśli chodzi o firmę Euro-tax, jest wiele kwestii co do których można narzekać, jednakże w ostatecznym rozrachunku firma wywiązuje się ze swoich obowiązków, z usług firmy korzystałem dwukrotnie i zawsze otrzymywałem zwrot przed upływem terminu (pół roku) aktualnie także rozliczam się przez tą firmę, nieco się przedłuża tym razem ale jestem dobrej myśli. A tak na marginesie, największą wadą jest brak odpowiedzi na maile ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikaX00 Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 23:39 Odradzam zupełnie Euro-Tax... skandal...Od roku czekam na zwrot podatku i wiecznie dostaje tylko wiadomości typu , Szanowny Kliencie, W Twojej sprawie urzędnik nadal nie udziela nam żadnych informacji, dlatego zdecydowaliśmy się zgłosić ten problem do Area Director (Dyrektor Regionalny). Chcemy zaznaczyć, że wyjątkowo rzadko musimy wykonywać takie skargi, a Dyrektor Regionalny ma w Urzędzie zagranicznym szerokie uprawnienia i jest bardzo skuteczny. Termin spodziewanej odpowiedzi przez zagraniczny Urząd Skarbowy to26.08.2011. Zgłoszona skarga do Area Director nie wyklucza wcześniejszego zakończenia sprawy. W przypadku braku dalszych działań ze strony urzędu będziemy ponownie interweniować. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację, jednak stało się to z przyczyn nie zależnych od naszej firmy. I takie terminy spodziewanej odpowiedzi ciągnął się już rok... jak tak można...i na dodatek jak chciałam zrezygnować z tej firmy to odpowiedzi już nie dostałam... Beznadziejna firma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokół Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 11:23 rozliczałem się z www.zwrotpodatku.pl, całą obliczoną przez nich kwotę otrzymałem przelewem na konto w UK w nieco ponad dwa miesiące, także są spoko, ostatnio widziałem że mają też jakies promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 01.09.11, 00:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: euro tax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 16:41 ja w sprawie rozliczenia ktorego rozliczam sie u panstwa czekam juz 5 miesiecy papiery wszystkie zostaly do wszej firmy wyslane i ciagle cos u was na waszej stronie nie pisze ze urzad holenderski potrzebuje zaswiadczenia ze to moje konto na ktore maja zostac od was wyslane piniazki ciagle cos jest a piniedzy nie ma dalej/?i ile mozna czekac? Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 25.06.12, 12:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilcia Re: euro tax IP: *.dynamic.mm.pl 26.06.12, 15:32 czy to prawda ze bierzecie 15% prowizji i jeszcze 23 % vat od ludzi którzy sie u was rozliczają Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 01.07.12, 12:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 06.09.11, 19:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystoa Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 02:15 czy jak zleciłem wam zrealizacje zwrotu podatku a otrzymalem w miedzy czasie czek z urzedu skarbowego w irlandii to musze to jakos wam zgłosic czy sami o tym sie dowiadujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 bawaria 24? 08.10.11, 18:14 Jaką firmę polecacie do rozliczenia zwrotu podatku z Niemiec? Moja znajoma rozliczała sie w bawaria 24, dostała zwrot juz 2 raz wszystko było ok. No wiec i ja poprosiłam o dokumenty, dostałam je i przeczytałam dokładnie. Jeden wzbudził moje wątpliwości. chodzi o zapłatę. W zobowiązaniu do zapłaty jest 12% kwoty nadpłaconego podatku + Vat , a na stronie www było od tej ogólnej kwoty jeszcze 25% rabatu, wiec poprosiłam o ujęcie tego rabatu w zobowiązaniu. Pani odpisała mi że mają to wpisane w ich kartotece, no i co ja mam z tego jak ja podpisuje cos innego? Więc poprosiłam o przysłanie mi poprawionego dokumenty. Pani napisała ze mailowo nie idzie tego zrobić ( jak to nie idzie poprawić czegoś w World?). Wiec napisałam ok, to proszę mi to przysłać pocztą ....no i przysłała tylko ze odręcznie dopisane jest na dole "uwzględniony 25%rabat" bez żadnej pieczątki i podpisu, czyli ja sobie moge tym tylek podetrzeć bo to ja moge sobie sama dopisać, TO JEST NIEWAŻNY DOKUMENT! Ja zapłaciłabym te 12 % + Vat ale nie lubie jak jakas firma zachęca rabatem na stronie internetowej a potem robi chyba klientow w konia? Bo jak nazwac takie zachowanie sie firmy? odpisałam jej na maila ze chyba zapomniała o podbiciu pieczątki tam i zostawieniu swojego podpisu i prosze dokument który to zawiera, Zobaczymy co mi odpisze... czy polecacie jakąś inna firmę? Bo ja tej coraz mniej ufam...i na pewno tego nie podpisze w takiej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 09.10.11, 00:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław M Re: byle nie TAX POL IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.11, 14:08 Prawdopodobnie moje pieniądze ma urząd holenderski, kiedy będe miał pieniądze kto to wie??. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timi [...] IP: *.wlms-broadband.com 08.11.11, 15:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Euro-tax, zdecydowanie NIE! IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 10.11.11, 09:26 Z EURO-TAXem rozliczałem się po raz 3. Za pierwszym razem wszystko poszło gładko. PO kilku latach ponowne rozliczanie się prze w/w firmę było koszmarem, ciągle trzeba było dopominać się o działanie. Pomimo tego postanowiłem się rozliczać z nimi po raz 3. Umowę podpisałem dnia 08-03-2011 zwrot dostałem 10-11-2011 czyli łatwo policzyć że jest to 8 miesięcy. Zwrotu dostałem 137 funtów, pomimo, że firma na umowie miała zapisany zysk na 12% to także miała zabezpieczenie w kwocie 55 funtów netto, czyli tak naprawdę 67 funtów. Wyliczając że zwrotu dostałem 137 firma skasowała z tego 67 funtów czyli procent jaki firma wzięła to prawie 50%. W sumie nie zrobili nic niezgodnego z prawem ale człowiek nieświadomy tego ile może dostać zwrotu nie zdaje sobie sprawy że to ich zabezpieczenie to jest pułapka która połknęła połowę mojego zwrotu. To zbyt duża prowizja. Rozliczając się z nimi w 2008r. prowizja wynosiła 35 funtów. Warto poszukać innej firmy, mniejszej i mniej łakomej na łatwy zarobek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Euro-tax, zdecydowanie NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 22:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Euro-tax, zdecydowanie NIE! IP: 78.9.119.* 17.11.13, 16:23 Polecono mi b. dobre niem.-pol. biuro podatkowe "Euroservice" z siedzibą w Polsce. 65-536 Zielona Góra. Skorzystałam z tej pomocy i otrzymałam dość szybko zwrot nadpłaconego podatku. Mogę wiec spokojnie polecić w/w biuro. Tel. 601 767554, 68 452 05 22, www.transeuroiservice.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Zwija Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.wizjanet.pl 17.11.11, 09:22 Witam, mogę polecić firmę Fenix Tax Consulting. Całość być może trwała dłużej niż oczekiwałem ale pięniądze odzyskałem. Tu jest ich strona: zwrot podaktu Holandia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 17:22 Ja wybrałem Fenix Tax Consulting - sprawnie, szybko i skutecznie odzyskali mój nadpłacony podatek z Hollandii. zwrot podatku holandia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert [...] IP: *.jfmckenna.com 21.12.11, 12:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: byle nie TAX POL IP: *.jfmckenna.com 21.12.11, 14:52 A konkretnie to o co Pani chodzi? Moze Pani napisac na mojego prywatnego maila a wtedy chetnie odpowiem na Pani watpliwosci. Robert Nowacki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.proxy.anonymox.net 04.02.12, 09:06 tax-pol nie dba o swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.proxy.anonymox.net 05.02.12, 16:33 To prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.nplay.net.pl 20.02.12, 11:34 Polecam euro-tax, korzystałam i jestem zadowolona, otworzyli nawet niedawno swój punkt w lublinie w ch tesco obok stoiska mbanku Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 21.02.12, 02:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 21.02.12, 02:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 27.02.12, 00:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 01.03.12, 00:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somebody Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 17:16 Work Support --> I. Usługi kredytowe (płatność po uzyskaniu zwrotu) ZWROT PODATKU 200,00 zł (162,60 zł + VAT 23%) II. Usługi gotówkowe: ZWROT PODATKU 150,00 zł (121,95 zł + VAT 23%) z pozdrowieniami dla zlodziejskich praktyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.12, 20:58 Zgadzam się. W życiu nie widziałam większego braku profesjonalizmu. Od trzech miesięcy usiłuję im telefonicznie wytłumaczyć różnicę między adresem zameldowania, a adresem korespondencyjnym... i niestety poczta nadal przychodzi na adres zameldowania... Odpowiedz Link Zgłoś