Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Agencja pracy

19.03.08, 11:55
    Co sądzicie o szukaniu pracy przez agencje pracy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: lalka Re: Agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 12:29
        To zależy czy zdzierają od ludzi jakąś kase
        • lukasik25 Re: Agencja pracy 21.03.08, 09:44
          Teraz już nie zdzierają od ludzi żadnej kasy
          • 0tdr0 Re: Agencja pracy 21.03.08, 10:25
            Tylko w sposob posredni, na przyklad nie wyplacajac dodatkow, premii, migajac
            sie z udzielaniem urlopu czy chorobowym.
          • charlesg Re: Agencja pracy 25.03.08, 14:26
            Dobra agencja jest w stanie szybko i skutecznie pomóc. Ale powtarzam dobra.
            • Gość: szkoda gadac...... Re: Agencja pracy IP: *.icpnet.pl 24.04.08, 14:46
              dokladnie charlesg 'dobra'...Jako ciekawostke moge tu napisac o Manpower w
              Poznaniu na Mielzynskiego gdzie na rozmowie o prace zostalam poinformowana ze
              'nie ma mowy o zadnym urlopie poniewaz oni co miesiac podpisywaliby ze mna
              kolejna umowe' chyba ze dalabym im znac ze np.czw.i piatek(sob. i
              niedz.niepracujace)bwyjezdzam gdzies to wtedy z przyslugujacego mi wymieru
              urlopu(co miesiac 2 dni)bym sobie to wykorzystala...no comment...
      • pracownik_roku_2008 Re: Agencja pracy 24.03.08, 09:14
        Jeśli inaczej nie możesz jej znaleźć to dlaczego nie...
        • lukasik25 Re: Agencja pracy 26.03.08, 13:18
          Właśnie dlaczego nie. Zwłaszcza, że wiele się teraz zmieniło i są solidne agencje w Polsce.
          • Gość: lalka Re: Agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 12:32
            przykłady prosze?
            • wojtasz83 Re: Agencja pracy 31.03.08, 12:32
              właśnie, konkretnie?
              • charlesg Re: Agencja pracy 10.04.08, 10:53
                no nie wiem, a o Start People słyszałeś??
            • Gość: golka Re: Agencja pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 17:30
              Ja znalazłam pracę przez firmę hh Talent Stream i jestem zachwycona. Jak ma być
              tak bardzo konkretnie, to proszę link talentstream.pl/ Ta firma była
              tylko, a może aż pośrednikiem, umowę podpisałam bezpośrednio z pracodawcą, a z
              tego, co wiem kosztowało to po prostu pracodawcę jednorazową prowizję, a mnie
              nie kosztuje to wcale, po prostu mam fajną pracę za dobre pieniądze. Polecam
              taki sposób na znalezienie pracy, ale faktycznie - pod warunkiem, że umowa jest
              podpisywana z pracodawcą, a nie pośrednikiem. Trzeba po prostu wybierać
              sprawdzone firmy.
      • Gość: zdun Re: Agencja pracy IP: 212.160.172.* 10.04.08, 11:03
        Jeśli możesz znaleźć nie przez agencję to próbuj. Z takiej agencji
        korzystaj w ostateczności, bo to pijawka, która dostaje kase za
        twoja pracę. To po co pracowac na czyjś rachunek. Pracownicy
        zatrudnieni przez agencje w jakiejs firmie zarabiają mniej niż
        pracownicy etatowi przedsiębiorstwa, które z usług agencji korzysta.
        Jest to niezgodne z prawem, ale tak robią, bo muszą z czegoś zarobić
        swoją "prowizję".
        • Gość: hanka Re: Agencja pracy IP: *.tdi.tktelekom.pl 11.04.08, 14:31
          No właśnie byłam wczoraj na rozmowie o pracę, na którą nakierowała mnie agencja
          pracy. Wysyłałam cv w różne miejsca, kilka takze na oferty pracy umieszczone w
          agencjach. I jeden z pośredników się odezwał. Z tym, ze nie chcą nic ode mnie,
          jedynie dyrektor firmy, w której wczoraj byłam mówił, ze ma podpisaną umowę z tą
          agencją i da mi przez nią odpowiedź. Nie podpisywałam żadnej umowy z
          pośrednikiem, więc chyba jeżeli dojdzie do zatrudnienia to nie będę siedzieć na
          ich garnuszku? Ktoś miał z czymś takim do czynienia?
          • Gość: zdun Re: Agencja pracy IP: *.telprojekt.pl 12.04.08, 00:51
            Właśnie o tym pisze. Umowę o pracę podpiszesz z agencją. W tej umowie będzie
            stawka wynagrodzenia, a to czego nie będzie w umowie, to to, że bedą Cię doić za
            twoimi plecami. Jeszcze zależy jaka to umowa, czy o prace, czy o prace tymczasową.
            • Gość: ..... Re: Agencja pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 13:23
              dokladnie, oni juz beda wiedzieli jak Cie wydoic
              • wojtasz83 Re: Agencja pracy 15.04.08, 14:09
                A które tak doją? nie wierze, że wszystkie?
                • Gość: hanka Re: Agencja pracy IP: *.tdi.tktelekom.pl 16.04.08, 10:40
                  O dziwo, wydoją nie mnie tylko pracodawcę przyszłego. O ile zechcę podpisać
                  umowę, bo na razie negocjuję warunki.... Umowę podpisuję bezpośrednio z
                  pracodawcą, agencja była tylko pośrednikiem.
                  • Gość: zdun Re: Agencja pracy IP: 212.160.172.* 16.04.08, 13:09
                    E czyli, jak ich rola ograniczała się tylko do rekrutacji to w
                    porządku. Jak umowe podpisujesz z firmą, w której pracujesz to jest
                    wszystko OK.
                    • charlesg Re: Agencja pracy 16.04.08, 13:20
                      Własnie tak jest spoko, i tak powinno być
                      • lukasik25 Re: Agencja pracy 18.04.08, 12:17
                        niech doją pracodawcę czyli klienta a nie nas zwykłych ludzi, popieram
                        • wojtasz83 Re: Agencja pracy 21.04.08, 10:12
                          dokładnie, jeżeli nie biorą żadnej kasy to można w to wejść bez ryzyka.
                          • charlesg Re: Agencja pracy 23.04.08, 16:15
                            W takim wypadku można tylko zyskać
                            • Gość: native-speaker Re: Agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.08, 11:12
                              myślę, że nie ma co przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę. jest jak w kazdej innej branży
                              • lukasik25 Re: Agencja pracy 25.04.08, 09:19
                                moich paru znajomych znalazło i są do dzisiaj zadowoleni
                                • wojtasz83 Re: Agencja pracy 28.04.08, 11:39
                                  ludzie sceptycznie podchodzą do agencji pracy i nie dziwię im się jeśli zostali oszukani, tyle tylko że ostatnio chyba sporo się zmieniło i jak jest porządna firma(agencja) to nie ma co się obawiać
                                  • charlesg Re: Agencja pracy 06.05.08, 11:23
                                    a ty byś tak nie podchodził jak by cię ktoś wy....ał
                                    • lukasik25 Re: Agencja pracy 08.05.08, 11:42
                                      no chyba każdy by tak zrobił
      • mareczek_uk Re: Agencja pracy - Staff Recruitment 08.05.08, 13:40
        Moim zdaniem agencje są ok:)
        Jest ich dość dużo w Polsce no ale ja polecam SR. Znalazłem ich
        poprzez taki portal internetowy 1-job - możecie tam wejść zalogować
        sie i poszukać pracy. No a tak poza tym to można też próbować
        wyjechać na własną rękę no ale to jest już ryzyko ...
      • kimmie_baby Re: Agencja pracy 09.05.08, 21:43
        czemu nie? może Ci coś znajdą albo i nie.
        • charlesg Re: Agencja pracy 12.05.08, 12:04
          racja można przecież sporo zyskać
      • Gość: kjsdf Re: Agencja pracy IP: *.gprs.plus.pl 13.05.08, 19:06
        1. znalezienie pracy przez agencje niczego nie gwarantuje- przede
        wszystkim nie gwarantuje, że fima jest przyzwoita, że ma jakąkolwiek
        kullure organizacyjną i nie robi przekrętów (wiem bo tak własnie
        było w moim przypadku)- a tak właśnie niektórzy sądzą, 2. rekrutacja
        do firmy poprzez agencje trwa dłużej niż rekrutacja bezpośrednia, 3.
        agencje rekrutacyjne nie potrafią udzielić informacji o stanowisku
        na które rekrutują, co uważam za skandal - powinni byc przygotowani
        na wszelkie sytuacje, 4. wczoraj dzwonił do mnie koleś z agencji
        Antal - właściwie był to monolog, koleś po przedstawieniu się zaczął
        zadawać milion dwieście pytań, ja nawet nie miałam szansy odezwać
        się, zapytać czy dzwoni z jakąś konkretną propozycją czy dzwoni
        tylko tak żeby się wygadać, 5. mnie generalnie irytuje rekrutacja
        przez agencje pracy
        • lukasik25 Re: Agencja pracy 14.05.08, 10:33
          no tak tylko,idąc do jakiejkolwiek firmy na rozmowę też nie wiesz jaką ma kulturę organizacyjną, jeśli chodzi o czas to zależy do jakiej firmy aplikujesz.fakt to jest skandal jeśli koleś z firmy rekrutacyjnej nie potrafoi ci udzielić informacji o robocie, którą masz wykonywać.

z tego co piszessz to ta agencja to musiała być straszna lipa
          • Gość: Penelope Re: Agencja pracy IP: *.n.INTELINK.pl 15.05.08, 20:24
            Pracowałam w jednej z dużych agencji pracy. I jedno wiem, musiałabym
            być mocno zdesperowana by pracowac przez agencję. Zwłaszcza na umowe
            o prace tymczasowa gdzie na maksa doi się pracownika, kt tak na
            prawdę nie ma żadnych praw.
            • wojtasz83 Re: Agencja pracy 16.05.08, 09:56
              a mogę wiedzieć w której tak jest???
              • Gość: jkbchd Re: Agencja pracy IP: *.gprs.plus.pl 16.05.08, 11:09
                Adecco???
                • Gość: penelope Re: Agencja pracy IP: *.n.INTELINK.pl 17.05.08, 18:05
                  W każdej agencji jest tak samo. Wieksze mają tylko ten plus, ze nie
                  ma problemów z wypłacaniem kasy. Praca przez agencje tylko wtedy gdy
                  agencja pełni role doradztwa personalnego, czyli agencja rekrutuje,
                  ale zatrudnia firma w której będzie sie pracowało. Agencja jest też
                  dobra dla studentów, co to pójda do marketu rozkładac towar na umowe
                  zlecenia. Reszta to shit zwłaszcza umowa o pracę tymczasową, gdzie
                  charujesz jak wszyscy a zarobki na najnizszym poziomie, bo w końcu z
                  kogoś musza zedrzeć by Ciebie zatrudnic. Umowa co miesiąc
                  przedłużana, zadnych praw pracowniczych oprócz dwóch dni urlopu na
                  miesiąc. Ja już widziałam wiele dramatów, ludzie dają sie nabrać
                  pracują a potem kop w doope i to nagle bo fabtyka przestała
                  potrzebowac ludzi albo firma nie ma już kasy. Pierwsi leca zawsze
                  agencyjni, bo nie mają żadnych praw, wystarczy że nie przedłuży im
                  sie umowy. Zero stabilizacji i bezpieczeństwa. Nie polecam, chyba że
                  na chwilę a w tym czasie szukanie sobie nowego zajęcia
                  • wojtasz83 Re: Agencja pracy 19.05.08, 10:13
                    praca tymczasowa jak sama nazwa wskazuje jest tymczasowa, ale zawsze można zdobyć doświadczenie potrzebne do C.V. ważne dla młodych ludzi,no i zarobić trochę kasy jak nie masz w danym momencie zadnej pracy.
                    • Gość: Penelope Re: Agencja pracy IP: *.n.INTELINK.pl 19.05.08, 15:21
                      Toteż mówię że dobra dla chwilę, ale ludzie szybko sie
                      przyzwyczajają. Przychodzą co miesiąc podpisać nową umowę i
                      zapominają że mieli być tylko na chwilę. A potem żal i rozczarowanie
                      bo praca kończy się nagle a rachunki nie poczekają i proszą by
                      znaleźć im coś innego i znowu ida na tymczasówkę i mogą tak całe
                      życie, ale coo to za zycie bez stabilizacji finansowej, przynajmniej
                      dla mnie
                      • lukasik25 Re: Agencja pracy 20.05.08, 10:47
                        no tak ale jak nie masz innych możliwości to najlepsze rozwiązanie
                        • charlesg Re: Agencja pracy 21.05.08, 10:41
                          zgadza się
                        • wojtasz83 Re: Agencja pracy 26.05.08, 10:13
                          o takiej sytuacji dokładnie mówie
                          • lukasik25 Re: Agencja pracy 28.05.08, 10:52
                            podstawa to odpowiedni wybór agencji
        • Gość: mo Re: Agencja pracy IP: *.limes.com.pl 28.05.08, 20:44
          >agencje rekrutacyjne nie potrafią udzielić informacji o stanowisku
          na które rekrutują, co uważam za skandal - powinni byc przygotowani
          >na wszelkie sytuacje

no wlasnie! dzisiaj dostalam umowe do podpisania i dopiero wyszlo
          szydlo z worka. dodam, ze ja ta umowe mam wypelnic(imie nazwisko
          pesel i takie tam) podpisac i oddac.wszystko fajnie, ale miejsce, w
          ktorym wpisuje sie stawke za godzine(czy kwote wynagrodzenia) jest
          puste... co mam podpisac w ciemno i pozniej pracowac za grosze?warto
          dodac, ze wlasciwie nikt z nas nie zna ani dokladnej stawki,wiemy
          tylko ze to umowa zlecenie narazie na miesiac.bylismy odsylani od
          osoby do osoby i oczywiscie nikt nie wie, ale xsinski to pewnie tak,
          itd. daje sobie spokoj, bo zerwanie umowy z mojej strony to nie
          takie hop siup. szukam dalej :-(
          • Gość: Kasienia Re: Agencja pracy IP: 92.8.230.* 28.05.08, 23:15
            Moge sie mylic (sprowadzcie mnie zatem na ziemie) i przeceniac
            realia polkiego rynku pracy, ale wydaje mi sie, ze agencje
            rekrutacyjne w dzisiejszych czasach sa coraz bardziej cywilizowane.
            Mam tu glownie na mysli korporacje hh, ktore wspolpracuja z duzymi
            firmami (czesto te firmy maja wlasne kadry, ale rekrutacje
            przekazuja agencjom), a ze konkurencja na rynku coraz wieksza, nie
            tylko ze strony poszukujacych pracy, agencje te musza coraz bardziej
            dbac o swoich kandydatow. Z doswiadczenia z Zachodu wiem, ze podczas
            rejestracji w takiej firmie, rekruter przeprowadza z kandydatem
            szczegolowa rozmowe, przedstawia oferty itd., ale zaznacza, ze bez
            zgody kandydata oferta nie bedzie wysylana do firm. W zwiazku z tym
            rekruter jest w stalym kontakcie z kandydatem, aby przedyskutowac
            jaka oferta w danym momencie dysponuje, czy kandydat zgadza sie na
            dalszy proces itp. Firmy sa doskonale przygotowane, tzn. maja pelny
            opis stanowiska, struktury firmy, ewentualnych bonusow itd. Jesli
            kandydat jest rozpatrzony pozytywnie przez klienta, wowczas moj
            rekruter przygotowuje do rozmowy, wysyla rozne informacje typu jak
            sie przygotowac do rozmowy z konkretnym klientem, pomaga w
            researchu, czesto 'robi probe' rozmowy z kandydatem itp. Jest to
            naprawde pomocne. Minusem jest to, ze czesto firmy mocno zanizaja
            stawke finalna, bo rzecz jasna mniej zaoferuja kandydatowi- wieksza
            prowizje otrzyma rekruter. Pewny siebie kandydat powinien negocjowac
            warunki, czasem zdarza sie tak, ze udaje sie rozciagnac widelki z
            korzyscia dla kandydata. Umowa i cala struktura bonusowa jest juz
            poza zasiegiem agencji, jej rola jest zakonczona. Zycze powodzenia i
            jak najlepszych doswiadczen z agencjami;)
            • charlesg Re: Agencja pracy 29.05.08, 11:40
              zgadzam się z Tobą Kasienka, przecież jak agencja nie znajdzie odpowiednich kandydatów lub będzie próbowała oszukać klienta agencji a wiadomo klient nasz Pan, to nie podpisze więcej umowy i na tym współpraca się skończy. zgadzam się również z tym, że wysoką jakość usług są w stanie zapenić tylko wielkie renomowane agencje, gdyż to głównie one współpracują z potężnymi klientami(również korporacjami) i o żadnym oszukiwaniu czy braku kompetencji ze strony rekrutującego nie może być mowy.
              • wojtasz83 Re: Agencja pracy 02.06.08, 11:50
                no jakby tak robiły (oszukiwały)to tak jakby strzelały sobie samobója.
                • lukasik25 Re: Agencja pracy 06.06.08, 11:27
                  cos w tym jest,ale z drugiej strony nie wszystkim tak na tym zalezy mysla ze sie szybko nachapia i jakos to bedzie, ale dotyczy to mniejszych firm.
                  • charlesg Re: Agencja pracy 11.06.08, 14:03
                    rynek pracy sam wyklaruje która agencja sie utrzyma a która nie. działanie niueuczciwe moze przejsc tylko na krótką metę
                    • wojtasz83 Re: Agencja pracy 16.06.08, 12:31
                      w sumie racja, jak sie ludzie poznaja na "takiej" agencji to bedzie oznaczało tylko jedno-bankructwo.
                      • charlesg Re: Agencja pracy 19.06.08, 10:20
                        prawda jest taka ze na rynku są tysiące agencji pracy(dosłownie)ale tylko niektóre spełniają nasze oczekiwanie jako tych którzy szukają pracy. reszta to na ogół małe agencje, które przeprowadzą jedną lub dwie rekrutacje a potem są zamykane.
                        • wojtasz83 Re: Agencja pracy 24.06.08, 09:57
                          jak zgarną żniwo to znikają z rynku i właśnie takich raczej trzeba unikać.
                          • charlesg Re: Agencja pracy 30.06.08, 11:18
                            to właśnie miałem na myśli chłopaku.
                            • wojtasz83 Re: Agencja pracy 02.07.08, 11:02
                              i potem tylko zostanie płacz i łzy.
                              • charlesg Re: Agencja pracy 07.07.08, 12:18
                                agencje pracy to głównie szansa dla młodych ludzi na zdobycie potrzebnego im doświadczenia.
                                • lukasik25 Re: Agencja pracy 14.07.08, 11:32
                                  nie zgadzam się, uważam że to jest również możliwość znalezienia pracy dla ludzi w wieku +50.
                                  • wojtasz83 Re: Agencja pracy 21.07.08, 10:25
                                    pewnie mogą się zgłosić zarówno młodzi jak i starsze osoby. chodzi generalnie o to, że chcesz znaleźć pracę.
                                    • Gość: aaania Re: Agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:59
                                      ja znalazłam i jestem zadowolona :), trochę to trwało ale robie to co lubie
                                      • charlesg Re: Agencja pracy 12.08.08, 09:59
                                        Szukanie przez agencję jest wygodne, nie tracisz czasu na wysyłanie setek
                                        aplikacji, pukanie od drzwi do drzwi. Chodzisz tylko na umówione spotkania, do
                                        pracodawców którzy są Tobą zainteresowani. Problem polega tylko na tym, żeby
                                        znaleźć solidną agencję a nie dać się naciąć.
                                        • Gość: mędrzec Re: Agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.08, 11:21
                                          No dobra, jak taką agencję chcesz znaleźć mądralo?? co??
                                          • charlesg Re: Agencja pracy 19.08.08, 09:19
                                            A chociażby w Związku Agencji Pracy Tymczasowej.
                                            • Gość: mrau Re: Agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 10:59
                                              Dobrze że te zrzeszone w Związku są kontrolowane co jakiś czas, bo tak to byłby
                                              kolejny martwy przepis.
                                              • charlesg Re: Agencja pracy 28.08.08, 09:58
                                                Nie sztuka założyć agencję, tylko ją tak prowadzić żeby ludzi nie wykorzystywać.
                                                Na szczęście niektórym się udaje.
                                              • 0tdr0 Re: Agencja pracy 22.10.08, 14:02
                                                Niestety musze Was rozczarowac.
                                                Zrzeszenie sie nie oznacza kontroli. Zrzeszaja sie tez dosc kontrowersyjne agencje.

Wielkosc agencji nie przejawia sie w jakosci jej uslug- wszystkim zdarzaja sie
                                                wpadki, a czasami chec zysku przeslania ludzka przyzwoitosc i lapia tez zlecenia
                                                od nieuczciwych pracodawcow. Oddzialy wiekszych agencji posiadajace mala ilosc
                                                klientow takze czasami opozniaja wyplaty i kombinuja tnac premie, byle tylko
                                                uzyskac zysk i zapewnic sobie plynnosc finansowa.

Takze ilosc otrzymywanych ofert nie jest zazwycza satysfakcjonujaca- wszystki
                                                zalezy od ilosc klientow-pracodawcow. A najzyskowniejsze jest nastawienie sie na
                                                masowke- szukanie chetnych na oferty dla osob niewykalifikowanych i pracujacych
                                                za pieniadze w okolicach minimalnej krajowej.

Wielkosc firmy i jej marketing o niczym nie swiadczy- poszzegolne oddzialy maja
                                                raczej slaby kontakt z reszta sieci (podobnie z nadzorem).
          • Gość: bobo Re: Agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 10:19
            Sytuacja którą opisujesz mnie też spotkała. Ale niestety w moim wypadku było to
            spowodowane stosunkiem pracowników do pracodawcy. Pracodawca doświadczony
            olewczym stosunkiem do siebie traktował ich tak samo. Też tak podszedłem na
            początku, potem się przemogłem i było juz wszystko w porządku.
            • wojtasz83 Re: Agencja pracy 02.09.08, 12:51
              Jaki z tego wniosek? Pracodawca też człowiek.
              • Gość: maldek Re: Agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 09:30
                No człowiek, a jak? Tyle że niektórzy głęboko chowają swoje ludzkie oblicze.
                • charlesg Re: Agencja pracy 08.09.08, 09:41
                  Oj tam, przesadzasz. Każdy może mieć gorszy dzień. Z reguły to niezadowoleni są
                  częściej pracownicy.
                  • Gość: jerzyk Re: Agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 10:30
                    No a czemu są niezadowoleni? Nie tłumacz tylko różnicą pokoleń.
                    • charlesg Re: Agencja pracy 10.09.08, 09:24
                      Może nie zarabiaja tyle ile by chcieli, chociaż na to recepty nie ma, więcej
                      masz to więcej wydajesz i znowu więcej potrzebujesz, i tak w kółko.
                      • lukasik25 Re: Agencja pracy 11.09.08, 09:37
                        Rozumując w ten sposób nigdy nie będziemy zadowoleni z zarobków. Nie słyszałeś o
                        oszczędzaniu?
                        • Gość: skarbek Re: Agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.08, 13:03
                          Każdy chyba słyszał, jednak nie tak prosto zrobić jak powiedzieć.
                        • wojtasz83 Re: Agencja pracy 16.09.08, 15:01
                          Nikt nie mowi, że masz oszczedzać na chlebie dla rodziny, ale na zakupie
                          rzeczy, które sa Ci zbędne. W momencie znalezienia lepszej pracy możesz pozwolić
                          sobie na wiecej. Zdobędziesz większe doświadczenie i będziesz mógł wymagac
                          więcej od pracodawcy.
                          • lukasik25 Re: Agencja pracy 18.09.08, 12:23
                            Poza kasą wazna jest też satysfakcja z tego co robimy, wiadomo za nia nie da się
                            wyżywić rodziny i przetrwać do 1-wszego, ale tez jest potrzebna, przynajmniej
                            chętniej idziemy do pracy.
                • charlesg Re: Agencja pracy 24.09.08, 16:26
                  Satysfakcja tez jest potrzebna, musisz lubic to co robisz,a jak to polaczy się
                  jeszcze z niezla kasa to jest po prostu super.
                  • lukasik25 Re: Agencja pracy 25.09.08, 14:11
                    no i wtedy masz ochote wstac rano i isc do pracy.
                    • wojtasz83 Re: Agencja pracy 30.09.08, 13:48
                      a jak jestes zadowolony z pracy to lepiej ja wykonujesz i maja wieksze korzyści
                      z ciebie
                      • charlesg Re: Agencja pracy 02.10.08, 09:41
                        dlatego twierdze, ze warto spróbować pracy na roznych stanowiskach
                        żeby potem moc wybrac najlepsze dla siebie.
                        • lukasik25 Re: Agencja pracy 02.10.08, 13:38
                          a w cv możesz napisac wszystkie stanowiska jakie zojmowales i pracodawca patrzy
                          na ciebie inaczej. Bo wie, ze nie jestes osoba która trzeba od podstaw
                          wszystkiego uczyc. Chociaż trzeba tez pamiętać ze co za duzo to nie zdrowo :D

• charlesg Re: Agencja pracy 07.10.08, 16:01
                            no tak zajmowałeś 30 stanowisk a na każdym nie pracowałeś dłużej niż 2 tygodnie.
                            To tez nie świadczy o tobie dobrze jako pracowniku
                            • wojtasz83 Re: Agencja pracy 08.10.08, 12:55
                              z tym się na pewno zgodze, bo wtedy widac, ze nie bardzo zalezy ci na pracy,
                              albo po prostu nie sprawdzasz się na żadnym stanowisku.
                              • lukasik25 Re: Agencja pracy 14.10.08, 12:13
                                to fakt, ale jeżeli przepracujesz w kilku firmach na roznych stanowiskach przez
                                dłuzysz czas to widac, ze jestes chcetny do pracy i realizacji nowych zadan
                                • charlesg Re: Agencja pracy 21.10.08, 09:40
                                  a to powinno zostac pozytywnie przyjete przez pracodawce. Masz w końcu okreslone
                                  cele i dążysz do ich realizacji
                                  • wojtasz83 Re: Agencja pracy 23.10.08, 11:34
                                    i zalezy ci na pracy...
                                    • charlesg Re: Agencja pracy 28.10.08, 15:05
                                      a to jest ważne... bo jkest wieksza pewność ze zalezy ci na pracy...
                                      • wojtasz83 Re: Agencja pracy 04.11.08, 10:03
                                        własnie o to mi chodziło:)
                                        • charlesg Re: Agencja pracy 06.11.08, 10:21
                                          zadna praca nie hańbi, chyba ze jest nieuczciwa i niemoralna.
                                          • lukasik25 Re: Agencja pracy 13.11.08, 10:06
                                            haha:) masz świetą racje.
                                          • wojtasz83 Re: Agencja pracy 18.11.08, 10:07
                                            z tą moralnościa niezle pojechałes:)
                                            • charlesg Re: Agencja pracy 20.11.08, 09:59
                                              ale taka jest prawda. Przynajmniej ja tak uważam.
                                              • lukasik25 Re: Agencja pracy 25.11.08, 09:43
                                                to fakt, jatez uwazam ze watro pracowac i sie rozwijac. W kazdej pracy mozna sie
                                                czegos nowegp nauczyc.
                                                • wojtasz83 Re: Agencja pracy 26.11.08, 11:43
                                                  no tak, zdobywamy nowe doświadczenia.
                                                  • lukasik25 Re: Agencja pracy 02.12.08, 16:06
                                                    nowe doswiadczenia, to lepsza praca:)i wiekszy wybór!
                                                    • charlesg Re: Agencja pracy 03.12.08, 11:04
                                                      mlodzi powinni wiedziec, ze praca już na studiach jest potrzebna, zeby potem
                                                      latwiej bylo im cokolwiek znalezc!
                                                    • wojtasz83 Re: Agencja pracy 04.12.08, 12:16
                                                      tak, tylko, że nie wszyscy chcą zatrudnić młodych ludzi, bo nie wiadomo czy sa
                                                      uczciwi, bo bez doświadczenia, a jak nie da sie im szansy to jak mogą pracować?!
                                                      pamietam jak ja zaczynałem kilka lat temu!
                                                    • charlesg Re: Agencja pracy 09.12.08, 14:29
                                                      ale przecież teraz sa rózne mozliwosci zatrudnienia!!!
                                                    • lukasik25 Re: Agencja pracy 10.12.08, 11:40
                                                      w sumie tak, zawsze mozna jak w tytle przez agencje! a to wiem ze sie opłaca
                                                    • wojtasz83 Re: Agencja pracy 11.12.08, 14:08
                                                      kiedys praca w agencji nie była opłacalna, ale od kiedy reguluje ich dzialanie
                                                      ustawy sytuacja sie zmienila
                                                    • lukasik25 Re: Agencja pracy 16.12.08, 11:58
                                                      bo agencje pracy musza dzialac zgodnie z nimi!inaczej moga miec problemy!
                                                    • wojtasz83 Re: Agencja pracy 17.12.08, 09:51
                                                      a przed swietami maja wiecej ofert pracy.
                                                    • lukasik25 Re: Agencja pracy 31.12.08, 10:20
                                                      ale ludzie nie umieją tego wykorzystac, zamiast isc do pracy to wola jakis
                                                      kredyt wziac, a potem nie miec go za co splacic
                                                    • charlesg Re: Agencja pracy 31.12.08, 17:16
                                                      jakby jeden z drugim za prace sie wziąl to kredytów by nie musieli brac
                                                    • wojtasz83 Re: Agencja pracy 06.01.09, 13:13
                                                      a potem też lepiej nie spłacic karty kredytowej czy rady, bo do pracy i tak nie
                                                      pojde.!
                                                    • charlesg Re: Agencja pracy 07.01.09, 12:14
                                                      podejście 5 letniego dziecka.
                                                    • lukasik25 Re: Agencja pracy 08.01.09, 12:25
                                                      niesteyt potem dlugi sie poglebiaja, i cale rodziny lądują na bruku!
                                                    • wojtasz83 Re: Agencja pracy 14.01.09, 13:10
                                                      albo w barakach

• charlesg Re: Agencja pracy 15.01.09, 10:14
                                                      dokładnie, albo w barakach! Niestety taka rzeczywistość
                                                    • lukasik25 Re: Agencja pracy 21.01.09, 00:19
                                                      na chleb i zycie nie maja...
                                                    • wojtasz83 Re: Agencja pracy 21.01.09, 11:57
                                                      ja to powtarzam: ALE DO PracY nie PÓJDĄ
                                                    • Gość: puchatek Re: Agencja pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 19:40
                                                      no nie mowcie misiaczki, ze te agentury to takie anioly som.
                                                      Wszak one porzadny procent sciagaja z i tak gownianych zarobkow pracownikow, ktorych zatrudniaja a nalatac sie za pania rekruter trzeba tak samo, zeby sie zdecydowala po rozmowie akurat nas zaprezentowac pracodawcy jak za zwykla praca.

Nie jest to znowu taki miod. Jestesmy mieskiem armatnim dla tumanow, ktorzy nie maja czesto polowy naszego wyksztalcenia i doswiadczenia.
                                                      A reszte tajnikow tej sytuacji kochani kandydaci poznaja, jak juz posmakuja tego "miodu".
                                                      Dodatkowa "przyjemnosc" stanowi praca z takim wylanym z agencji pracownikiem, ktory przechodzi do firmy, w ktorej pracujemy.
                                                      To dopiero okazuja sie chamidla.
                                                    • wojtasz83 Re: Agencja pracy 23.01.09, 08:50
                                                      nikt nie powiedział, ze to miód, bo gdzie w tych zasach o takie podejscie do
                                                      pracownika, ale praca tymczasowa daje ci wiele mozliwosci, a jezeli nie wiesz to
                                                      jest ustawa o pracy tymczsowej i jezeli agnecja ja zlamie to podlega karze, poza
                                                      tym musza ci placic taka sama stawke jak innym pracownikom w zakladzie. Wiec
                                                      jezeli pracownik zakladu dostaje 9 zł za godz ty dostajesz tyle samo. Agencje
                                                      biora pieniadze za znalezienie pracownikow ale bezposrednio od pracodawcy,
                                                      ciebie to nie dotyczy!!!!
                                                    • lukasik25 Re: Agencja pracy 24.01.09, 23:20
                                                      z tego co wiem to musisz miec taka sama stwake jak inni
                                                    • wojtasz83 Re: Agencja pracy 27.01.09, 10:55
                                                      a jezeli ci to nie odpowiada to nie musisz korzystać z ich usług, szukaj pracy
                                                      na własną rękę!
                                                    • Gość: miodzio Re: Agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 14:50
                                                      w koncu kazdy jest kowalem swojego losu
                                                    • charlesg Re: Agencja pracy 28.01.09, 14:57
                                                      dokładnie, nie chcesz to nie rób, ale nie zabraniaj tego innym
                                                    • wojtasz83 Re: Agencja pracy 29.01.09, 13:13
                                                      to tylko twoje zdanie!
                                                    • Gość: gnomus Re: Agencja pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 15:03
                                                      Ja tam nic nie mam do agencji, podobno krasc pieniedzy nie moga i sa co jakis
                                                      czas kontrolowane! ale ani nie jestem za ani przeciw
                                                    • Gość: puchatek Re: Agencja pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 21:13
                                                      juz nie robta tak ty reklamy tym agencyjkim, nie robta. Tam i tak te łowiecki ida do dojenia caly czas.

Aha no i wspomne jeszcze na koniec, ze wg mnie wypadaloby, zeby managerowie z tych co wiekszych molochow nauczyli sie nieco pokory i kultury, bo odchodza z firemki-agencji, trafiaja do kolejnej firmy i demonstruja zwyczaje, jakby wczesniej pracowali w miejscu gdzie norma jest zachowanie nastepujace: przytrzymac na wyjezdzie firmowym na oczach zespolu panne i sila probowac jej wlac do geby wodke.
                                                      Jest to przyklad moze troche nie na temat ale za to w 100% autentyczny, z zycia wziety i pokazuje, jaki poziom kultury moze miec taki koles, ktory wlasnie skonczyl robic kariere w agencyjce. Pan ma o.30lat, 2 malych dzieci i zone (pozdrawiamy zone! oby zrobila badania na WR, bo pan zaliczyl jeszcze lodzika i pare przyjemniejszych chwil na wspomnianym wyjezdzie, wiec wypadaloby sprawdzic czy cos sie tam nie "wyleglo", innymi slowy czy jakies paskudztwo nie roznosi sie dalej w spoleczenstwie ...a bo to wiadomo?).

Wracajac do tematu: praca przez agencje jest jakims rozwiazaniem, ale czasami dla wlasnego zdrowia psychicznego lepiej podejsc do wspolpracy z posrednikiem z duuuuuzym dystansem i nie myslec, ze to wszystko tak ladnie wyglada i ze osoby, ktore zarabiaja tam solidne prowizje chca nam zrobic choc troche dobrze.
                                                    • tygrysnie Re: Agencja pracy 01.02.09, 11:39
                                                      hm ciekawie piszesz, i dajesz do myslenia, bo mnie sie zawsze
                                                      wydawalo, ze takie agencje to zbawienie, bo one pozwalaja na
                                                      niemarnowanie Twojego czasu, np jesli aplikujesz na stanowisko, i
                                                      jak wiadomo, w Polce nigdy nie podaje sie zarobkow (nie wiedziec
                                                      czemu?) to agencja, znajac Twoje oczekiwania finansowe, nie wysle
                                                      cie na rozmowe, gdzie zaproponuje ci 1200...?

a w nawiazaniu do pana z agencji, tego lodzika ktos mu musial
                                                      sprezentowac, chyba ze pan taki rozciagniety i sam sobie... i tak
                                                      sie kolo zabywa: jak sa givers, to sa i takers...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka