Gość: lotto IP: *.171.91.241.crowley.pl 02.04.08, 11:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Av Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.creativeteam.com.pl 02.04.08, 12:15 Strasznie paranoiczny ten artykuł. Nikt przecież nie każe Ci używać Google do wszystkiego - masz alternatywę! Jeśli jesteś konsumentem głupim - idącym jak wszyscy to oczywiście, że google wie o Tobie wszystko jednak wystarczy poymśleć i poszukać by znaleźć inne serwisy, równie dobre, które oferuja takie same usługi. A porównywanie Google do boga jest co najmniej nie na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: log Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.ghnet.pl 02.04.08, 12:34 Nie Mountain Valley tylko Mountain View. Ehhh, porazajaca znajomosc tematu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patman Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 12:36 @av Zgadza się, porównanie do boga jest nie na miejscu, bo Gógl wie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 12:45 Śmieszne to trochę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 12:50 a autor sie przeniosl z Naszego Dziennika? Bo tekst w calosci pisany na styl mediow rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yerry Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.abc.com.pl 02.04.08, 12:53 Google jest bardzo pozyteczny, wyszukiwarka doskonala, jesli chodiz o ceny jego akcji to niestety duzo traci na slabosci dolara na swiecie. Zobaczymy co sie z Google stanie jak sie rozrośnie do niebotycznych rozmiarow i sam bedzie wyszukiwac w Google w co jest zaangazowany ; ) _________________ Koszt remontu ceny usług remontowych Budowa Toyota Yaris do egzaminu na prawo jazdy Zarobki opiekunki do dziecka Dziecko twój Pępek Świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 13:18 Komentator Zed jawi się jako przedstawiciel gatunku homu kał, czyli bezmyślnych producentów nawozu. Wg niego, jak ktoś ma odmienne zdanie od papki podawanej przez guru z NY i michnigentów, nalezy do "sekty Rydzyka". Dla mnie byłoby to pochlebne, że mogę mieć inne zdanie, niż tłuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yrr Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.leon.com.pl 02.04.08, 13:48 Przecież Bóg korzysta z google. Zatem porównanie do Boga jest jak najbardziej na miejscu, z tym że to chyba klasyczny paradoks: Bóg informacje o sobie czerpie z google. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 14:12 Wyzukiwarka GOOGLE daje w wyniku glownie sponsorowane linki, a wiec najczesciej smiec reklamowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.5.waw.pl 02.04.08, 14:17 Mylicie się w ocenianiu autora artykułu. Ma on w dużej części rację, chociaż styl jest nieco prowokacyjny. Google posiada ogromną wiedzę, której nawet nie jesteście świadomi. Sam fakt kiedy korzystacie z narzędzi Googla jest olbrzymim zastrzykiem. To co, kiedy i w jakiej kolejności wyszukujecie również. To co trzymacie na Gmailu (wiecie, że maile nigdy nie są stamtąd kasowane?) także. I tak dalej. Nie ma się jednak co napinać, bo gromadzenie wiedzy to podstawa filozofii Googla. Chodzi tylko o to w jakim celu ta wiedza jest używana. Z tego co mi wiadomo z drugiej ręki (np. od znajomych, którzy pracują w Google) - spersonalizowana wiedza nie jest tam używana czy nawet gromadzona. Wszystko, co się znajduje jest oddzielone od konkretnego użytkownika i służy tylko statystykom. Statystki te w perfekcyjny sposób wykorzystuje wyszukiwarka i system reklam (prawda, że rewelacyjny pomysł z nienachalnymi a zyskownymi linkami?). Ja jestem zadowolony, a czasami wręcz zdumiony możliwościami wyszukiwarki. Stanowi ona podobny przełom co Internet sam w sobie. Pytanie jednak, które nie może się nie nasuwać - czy w przyszłości ktoś nie postanowi wykorzystać gromadzonej wiedzy do złych celów? Przecież, np. rząd USA mógłby dzięki temu uzyskać rewelacyjne narzędzie kontroli społeczeństwa (jeśli jeszcze tego nie robi :) ). To nie są żadne przesądy, tylko zdarzenia z niezerowym prawdopodobieństwem. Nie warto siać paniki, ale nie zaszkodzi się czasami samemu zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das_spiel_ist_aus Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.adsl.alicedsl.de 02.04.08, 14:36 nie szukaj nigdy w google tego kogo szukasz,bo sam znajdzie sie ten co szuka ciebie."ten ptaszek jest juz w münchen". "okiestra stroii instrumenty,zaraz zacznie nowe tango grac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lloyd Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.energostal.pl 02.04.08, 14:49 heil eris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Re: Google - hydra nie do zabicia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 19:01 neo lecz sie. najlepiej jest napisac prowokacyjny tekst bazujac na szczatkowej wiedzy, w tabloidowym stylu i nazywac sie dziennikarzem. to jest wlasnie rydzykowy styl dziennikarstwa. pomowienia, fantazja i brak rzetelnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Google - hydra nie do zabicia IP: *.171.91.241.crowley.pl 03.04.08, 15:55 coś ciekawego? proszę bardzo: www.zlemiasto.pl Odpowiedz Link Zgłoś
appfunds Dziwny artykuł 03.04.08, 20:13 Ten artykuł miał być chyba śmieszny, ale nie zrozumiałem dowcipu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Google - hydra nie do zabicia IP: *.171.91.241.crowley.pl 04.04.08, 09:15 na dobry początek dnia ??? www.zlemiasto.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Av Google - hydra nie do zabicia IP: 77.79.220.* 04.04.08, 11:42 @Patman Dobre! @Maciek Uzywam tylko Gmaila.Google nie wie o mnie wszystkiego. Artykuł jest paranoiczny - nie zachęcający do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Google - hydra nie do zabicia IP: 217.153.125.* 04.04.08, 17:58 "i skasować nasze karty kredytowe bez naszej wiedzy" No ciekawe jak ???, autor sieję panikę, aby zdobyć posłuch u jogurtów, a jest tak samo niekompetentny jak tutaj: www.manageria.pl/manageria/1,85811,5038452.html#skomentuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Google - hydra nie do zabicia IP: 217.153.125.* 04.04.08, 18:01 Autorze już doczytałeś w Googlach ile bitów to jest 128 kb/s ? Moze lepiej pogoogluj wcześniej zanim zaczniesz pisać... źródło: komentarz 28 na www.manageria.pl/manageria/1,85811,5038452.html#skomentuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6 Google - hydra nie do zabicia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 11:25 Cześć! Jeżeli chcesz zarobić prawdziwe pieniądze przez internet, to przeczytaj to! To wszytsko zajęło mi może 2min... Na początku założ sobie konto na WWW.PayPal.pl, dlatego tutaj ponieważ jest to dość szybkie konto online oraz bardzo popularne (pamiętaj że należy podać swoje prawdziwe dane!) Jeżeli masz już konto na PayPal, rejestrujesz się na tej stronce bux.to/?r=gregores ,zapamiętaj swój login i hasło! Potem ściągasz sobie ten programik--> rapidshare.com/files/99730560/Bux_to_Autoclick.rar.html <--jest to autoclicker dzięki któremu nie będziesz musiał nic robic, po prostu on będzie na ciebie zarabiał Następnie włączasz autoclickera wpisujesz swoj login i hasło, zaznaczasz fajkę żeby uruchamiał się wraz ze startem systemu, minimalizujesz go...i cieszysz się jak kasa sama wpływa na twoje konto na BUX.TO :) PAMIĘTAJ IM WIĘCEJ BĘDZIESZ MIAŁ POLECAJĄCYCH TO TYM WIĘKSZĄ KASĘ ZGARNIASZ, KAŻDY POLECAJĄCY ZARABIA DODATKOWO NA CIEBIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: composmentis Google - hydra nie do zabicia IP: 193.151.50.* 05.04.08, 14:54 @ gość: "skasować karty bez naszej wiedzy" myślisz że to jest niemożliwe? takie rzeczy się zdarzają przez przypadek. Skoro tak to specjalnie też tak można pokombinować. Mi ostatnio bank zablokował karte bez powodu i mimo pisania zapytań do banku nikt nie potrafil mi powiedzieć dlaczego.. A czy znacie jakąś wyszukiwarke w 100% obiektywną, która by nie przekłamywala w podawaniu wyników? Ja takiej nie znam. Google nie pokazuje w wynikach pewnych stron ją krytykujących. Yahoo przekazuje dane o użytkownikach służbom federalnym w usa i chińskiej bezpiece. Odpowiedz Link Zgłoś