Gość: azja IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.08, 09:00 normalnie rewelacja. gazeta zacheca do pracy na czarno i oszukiwania pracodawcy. ludzie, co sie z wami dzieje??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wow Re: Work & Travel w Europie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 09:09 I do tego to wszystko za 100 ełro poprostu rewelacja. Gdzie można takie wczasy wykupic? Odpowiedz Link Zgłoś
piedrole Work & Travel w Europie 04.04.08, 09:16 taaaa ilu znajdzie prace po 1 dniu! a wyrobienie tamtejszego NIPu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Work & Travel w Europie IP: *.wcss.wroc.pl 04.04.08, 09:51 Można i bez pracy. Przeczytajcie www.eioba.pl/a74007/esencja_europy_zachodniej_w_21_dni . Gość objechał kontynent za niewiele więcej. A jednak da się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perpetum Gazetum Re: Work & Travel w Europie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 10:00 Objechałem Europę za 70... Ale dolarów. Fakt - bez samochodu, lecz nie pracowałem po drodze. Przy okazji zdarłem buty... Słabią mnie takie teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
svenne Work & Travel w Europie 04.04.08, 11:04 no i do tego ten "Dablin" na mapce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rusis Da się za 100 euro nawet nie pracując IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 11:32 Europę da się zwiedzić za 100 euro nawet nie pracując podczas podróży. Coś takiego zrobiłem 2 lata temu. Cała trasa (ok. 5 tyś km) przebyta autostopem, noclegi pod namiotem na polach pod miastami (lub jeśli ma się znajomych w jakimś mieście to u nich). Stołowanie się kupując pożywienie w marketach. Wydałem 150 euro na zakupy i wejściówki do różnych miejsc (jak Luwr w Paryżu) podczas miesięcznej podróży po europie. Oczywiście warunki w jakich się podróżowało i nocowało były dosyć barbarzyńskie ;) ale da się to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz 2 tygodnie w Indiach za 700 GBP IP: *.popl.cable.ntl.com 04.04.08, 12:18 To prawda. 16 marca wylecialem do Bombaju, stamtad do Pune, potem samolot do Delhi, natepnie Agra i Tah Mahal, powrot do Londynu 30 marca. Przyblizone koszty: bilet Virgin Atlantic LHR-BOM i DEL-LHR £422 visa turystyczna w High Commision of India £30 Norwich Union roczne ubezpieczenie turystyczne £50 bilet lotniczy Kingfischer na trasie Pune PNQ - Delhi DEL £50 gotowka w kieszeni £150 Pobyt nie uwzglednia noclegow, ktore odbylem ZA DARMO u rodzin moich przyjaciol w Pune i Delhi. Jedyne koszty to codzienne sprawunki, wyjscie do restauracji, kina, sklepu, bilety na metro, autokar, przejazdy riksza i koszty wstepu do obiektow, np. Taj Mahal £10, Agra Fort £5, Red Fort w Delhi £2. Wiekszosc rupii wydalem na zakupy w sklepie wolnoclowym w Delhi i jeszcze przywiozlem ze soba polowe pieniedzy. Wspaniale wakacje, niesamowite wrazenia i przesliczne widoki. Z pewnoscia odwiedze Indie znow, ale chcialbym skorzystac z hoteli. Dla waszej informacji, Jaypee Intercontinental Delhi oferuje noc ze sniadaniem za okolo £210! Zdecydowanie warto sprawdzic mniejsze obiekty w centrum za £10 noc, sa i tansze, jednak czasem warto zaplacic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.ogorczak Work & Travel w Europie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.08, 13:38 Zaczynam rozumieć dlaczego kiedy wyjeżdżam za granicę, i rozmawiam z jakimś nieznajomym autochtonem, patrzy się na mnie krzywo słysząc mój polski akcent. Błagam was - młodzi ludzie - bo do studentów głównie jest ten tekst skierowany - kiedy opuszczacie granice naszego ponurego kraju, uśmiechnijcie się, odprężcie, bo oto jesteście w kraju w którym ludzi się ocenia po ich prawdomówności, życzliwości, a nie umiejętnego wykorzystywania innych. Stosując się do tego, kiedyś spotkawszy tego samego człowieka po raz drugi, wymienicie się uprzejmościami, zostaniecie zaproszeni na winko i rozmowy, przez ludzi Wam życzliwych. A moderatorów gazety proszę uprzejmie o usunięcie tekstu z portalu, a autora proszę wysłać za granicę do pracy, zasady już zna. pozdrawiam wszystkich życzliwych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NL Work & Travel w Europie IP: *.adsl2.versatel.nl 09.04.08, 09:36 Chyba autor dawno temu zbieral informacje do artykulu. Moge mowic o Holandii, bo tu mieszkam. Rzeczywiscie przy gospodarstwach, sadach, szklarniach sa wystawione tablice - NIE POTRZEBUJEMY NIKOGO DO PRACY. Informacje dotyczace kraju tulipanow to "bajki z mchu i paparoci" Odpowiedz Link Zgłoś
murya Re: Work & Travel w Europie 30.04.08, 07:56 Holandia - tu sie zyje i pracuje/porady/rozmowy Czyli www.wyjechani.info zapraszamy do wspolnej wymiany zdan, pogladow i mysli. Wymieniamy sie doswiadczeniami, doradzmy tym, ktorzy chca do nas dolaczyc, badz sa juz na holenderskiej ziemi z roznych powodow. www.wyjechani.info/index.php Odpowiedz Link Zgłoś