Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CV na portalach pracy - czy są efekty????????

IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.08, 00:20
    ciekaw jestem czy zamieszczenie własnego cv w bazie na portalach
    pracy (np. gazeta.praca, pracuj.pl, jobpilot) daje jakieś efekty? ja
    uważam, żeto przynosi mizerny skutek. A jakie Wy macie
    doświadczenia? czy ktoś z Was znalazł w ten sposób pracę?
    Obserwuj wątek
      • markus.kembi Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? 30.04.08, 00:26
        Coś Ty, prawie nikt tego nie przegląda.
        • dcio Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? 30.04.08, 01:18
          A owszem, sa propozycje doradcy finansowego :>
      • Gość: Quit Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? IP: *.aster.pl 30.04.08, 07:39
        Dotychczas miałem tylko jeden kontakt - na dwa lata. Ale i to była akwizycja
        ubezpieczeń. Lepiej już jest dać ogłoszenia drobne, przynajmniej raz w tygodniu
        ktoś zadzwoni z ofertą, niestety w większości przypadków też akwizycja. Z tego
        miałem oferty również do księgowości i kosztorysowania.
        • Gość: weritas Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? IP: *.chello.pl 30.04.08, 10:04
          ja sie zarejestrowałam w wielu takich portalach. Po kilku latach, ostatnio
          odezwała się do mnie firma z propozycją pracy w charakterze konsultanta
          finansowego. Poza tym przez cały czas cisza. Ale spróbować zawsze można bo to
          nic nie kosztuje.
        • Gość: programista Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? IP: *.sti.net.pl 30.05.08, 14:34
          ja znalazłem w taki sposób pracę za pośrednictwem portalu www.informatycy.info
          Zadzwoniła do mnie Pani i powiedziała że prowadzą rekrutacje na stanowisko
          programisty, obecnie pracuje w jednej z zagranicznych firm IT i całkiem nieźle
          zarabiam jak na początek - w końcu to oni mnie chcieli :)
      • iberia.pl Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? 30.04.08, 10:18
        a probowales na goldenline czy profeo?
        • Gość: Julia i dwaj Romeo Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 11:48
          Zamieściłam CV w bazach czterech portali w sobote, w poniedzialek
          byl telefon, we wtorek spotkanie. Da sie? Da się!
        • lilithh Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? 30.04.08, 13:55
          iberia.pl napisała:

> a probowales na goldenline czy profeo?

Goldenline, profeo czy LinkedIn to całkiem niezłe miejsca do
          zawieszania CV - ale działa tylko w przypadku specjalistów ze sporym
          dorobkiem zawodowym...
          • Gość: Gość Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? IP: 89.231.198.* 30.04.08, 13:58
            To jest racja . Te strony przeznaczone są przede wszystkim dla
            specjalistów naprawdę już z najwyższej półki.
            • iberia.pl Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? 30.04.08, 17:20
              Gość portalu: Gość napisał(a):

> To jest racja . Te strony przeznaczone są przede wszystkim dla
              > specjalistów naprawdę już z najwyższej półki.

niekoniecznie :-).znajoma jest sekretarka w urzedzie wojewodzkim i
              mimo, ze pracy nie szuka dostala kilka ofert pracy.
              • mijo81 Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? 04.05.08, 14:41
                A ty jesteś na goldenline?
      • Gość: Gość Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? IP: 89.231.198.* 30.04.08, 13:41
        Mam identyczne spostrzeżenia jak Ty. Według mnie to jest pic na wodę
        fotomontaż.Owszem może jednemu kandydatowi na stu uda się coś
        konkretnego znaleźć,ale generalnie nie jest to skuteczna metoda
        poszukiwania pracy.Jak ktoś raczy odezwać się na Twoje cv,to dotyczy
        to głównie akwizycji ubezpieczeń.
        • Gość: tak a propo Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 16:23

a tak a propo ubezpieczen... to tak szczerze i z reka na sercu,
          swietna sprawa dla mlodych ludzi, lapiesz nieocenione doswiadczenie,
          poznajesz kupe ludzi(przydatne w przyszlosci) i zarabiasz niezle
          pieniadze! Jeden problem jest i czesto spory: trzeba chciec! i
          dlatego ta praca nie jest dla wszytskich a tak na prawde dla
          nielicznych;)

To tylko moja opinia tak na marginesie, bo ja widzac nie reklamuje
          zadnej firmy.
      • Gość: . Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? IP: 80.54.170.* 03.05.08, 23:28
        Ja polecam infopraca.pl - ładujesz swoje CV, choć żeby "dać się znaleźć" musisz
        oczywiście wysłać to Cv na konkretną ofertę albo oferty. Portal ma tą zaletę, że
        jest bezpłatny (i dla kandydatów i pracodawców), więc chętnie odwiedzany. Mnie
        się w ten sposób udało dostać dwie prace i żadna nie była akwizycją:)
      • mijo81 Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? 04.05.08, 14:39
        Generalnie to daje mizerne efekty bo pracodawcy wolą sobie wybierać
        kandydatów wśród tych którzy sami się do nich zgłoszą a nie ganiać
        po portalach i samemu sobie szukać
      • Gość: gostek na różne sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 21:53
        Jak się chce znaleźć pracę to chyba na różne sposoby trzeba szukać, a nie tylko
        zostawiać cv na portalu, bo jak widać z wypowiedzi - wiele to nie daje. Chyba
        jednak niezłym sposobem jest ten najbardziej popularny - odpowiadanie na
        ogłoszenia. Tyle, że do takiej pracy, do której się nadajemy, a nie tuż po
        szkole ktoś chce być kierownikiem. Bo chyba najłatwiej znaleźć pracę, jak
        pracodawca szuka pracownika, nie? Macie jakieś lepsze sposoby?
        • Gość: Gośka Re: na różne sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 21:33
          To jest najłatwiejszy sposób, ale jednocześnie dość nieprecyzyjny, bo
          niewłaściwe osoby lądują często na niewłaściwych stanowiskach. To po pierwsze. A
          po drugie - co zrobisz jeśli nie znajdziesz ogłoszenia firmy x, a marzysz, by
          tam pracować i jesteś w 100% pewnien, że się do tego świetnie nadajesz?
          Odpuścisz sobie, bo ogłoszenia nie dali?
        • Gość: Niejadek Re: na różne sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 22:08
          Podobno dobrze na goldenlinie itp serwisach założyć profil. HH sami się zgłaszają :)
          • mijo81 Re: na różne sposoby 12.05.08, 00:20
            No to jest dobry sposób...ale pytanie...czy chcesz żeby zawracali ci
            głowę byle jakimi ofertami?
            • Gość: Fikołek Re: na różne sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 21:47
              No wlasnie. Mam wrazenie, ze na goldenlinie to raczej tacy hh szukaja, co to im
              baze kazali zrobic skadkolwiek, a taki serwis to najlatwiejszy sposob. Do mnie
              tez przysylali propozycje spotkania, bo niby wysokiej klasy specjalisty szukali,
              a w moim profilu jak byk bylo napisane, ze jestem swiezakiem w tej branzy ech...
              Ale mam tez znajoma, ktora rzeczywiscie znalazla w ten sposob prace i jest
              bardzo zadowolona. Jesli zas chodzi o hh to jak najbardziej warto sie do takich
              zglosic, ale nie czekac, az ktos cie zaczepi poprzez serwis internetowy.
              • Gość: XLI Re: na różne sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 18:44
                Taaa, łatwo się mówi - mam zadzwonić i powiedzieć "hello, znajdźcie mi pracę" -
                ludzie przeciecież hh szukają odpowiednich osób, a nie czekają aż się do nich
                ktoś zgłosi, nie? Mają bazę osób, a nie firm, żeby ktoś, kto szuka pracy mógł
                sobie coś wybrać!
                • Gość: Dorota Re: na różne sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 19:05
                  To nie jest prawda. Mają bazę zarówno pracodawców, jak i pracowników, żeby móc
                  ich ze sobą połączyć. Sama znalazłam kiedyś pracę przez hh - właśnie w ten
                  sposób, że się do nich zgłosiłam. Myślę, że to dobry sposób, bo można znaleźć w
                  ten sposób odpowiednią do swoich predyspozycji pracę.
                  • Gość: XLI Re: na różne sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 18:49

No dobra, to jaką firmę polecasz? ale szczezrze
                    • Gość: Dorota Re: na różne sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 18:58
                      Nie mam bardzo dużego doświadczenia na tym polu, więc nie podam całej listy, ale
                      z tych o których słyszałam coś dobrego to chyba Talent Stream jest najciekawsze.
                      To firma, która istnieje od niedawna, więc bardzo się stara, żeby zyskać renomę,
                      a co się z tym wiąże - masz gwarancję, bo muszą zrobić dobrze swoją robotę, żeby
                      zaistnieć :)
      • Gość: m Re: CV na portalach pracy - czy są efekty???????? IP: *.pl 08.05.08, 13:18
        Hej,

Ja tak znalazłem pracę. Wejdz sobie na 1-job - bardzo fajny portal i
        jest w nim dużo ciekawych ofert pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka