Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się?

01.05.08, 12:15
    Może ktoś wie czy opłaca się prowadzić taki salonik prasowy? zostałam
    zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną i zastanawiam się czego się spodziewać?
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • monika.beauty Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 02.05.08, 09:48
        up
        naprawdę nikt nie wie?
        • Gość: marek Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 09.09.08, 11:02
          monika a w jakim mięscie masz mieć sklep? Relay czy In Medio? Z tego co wiem od znajomych z Wawy to np.Łódź i Gdańsk leży bardzo duża rotacja ajentów, ciągle któs nowy na szkolenie przyjeżdża
        • Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 62.87.178.* 12.11.08, 15:38
          To są złodzieje,mafia.Naobiecują Ci złote góry,a potem wyjdzie na to że to ty im
          wisisz kasę.
          • Gość: Śląskie Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.150.141.36.internetia.net.pl 18.07.12, 13:49
            Czy ktoś z Państwa posiada jakąś wiedzę odnośnie stosowania przez wiadomą firmę takiego schematu działania: Akcja polega na przejmowaniu powierzchni i wpływów w szpitalach.
            Odbywa się to poprzez łamanie ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów , korumpowanie odpowiednich pracowników (lub dyrektorów) , ustawianie lewych przetargów, oszustwa a nawet tak "sprytne" umowy , które pozwalają na wyprowadzanie szpitalnych (państwowych) pieniędzy na rzecz tejże firmy.
      • Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 06.05.08, 05:08
        Hmmm... Czego się spodziewadź? Całkiem normalnych zarobków. Jako
        sprzedawca co najmniej 2000 netto plus dodatki. Pracuje u
        konkurencji więc więcej nie mogę powiedzieć ale warto. Lotnisko to
        Elita która wciąga coraz bardziej... Oczywiście zarobki w tym czasie
        bardzo szybko rosną :)
        • Gość: bravo Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.08, 17:32
          a co powiesz o karach nakładanych na ajentów???
          • Gość: sympat.yczna Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 27.05.08, 00:16
            Masz rację.Za byle co kary sypią że człowiek nie wie ile zarobi,i te ich chore
            zasady.Ta zapalniczka do każdej paczki papierosów-porażka.
            Najgorszemu wrogowi bym tej pracy nie poleciła.
      • Gość: sympat.yczna Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 27.05.08, 10:48
        Czy jest ktoś kto zakończył współpracę z HDS-em?
        Jakie macie wrażenia po współpracy z tą firmą?Ja na szczęście już od dawna
        skończyłam z tymi złodziejami,ale dorabiają się na ajentach i to nieźle.nawet na
        prowizji nas okradają.
        • Gość: bravo Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 78.8.140.* 28.05.08, 21:03
          ja juz z nimi skonczylam i jestem wolna!!!!- równiez od srodków
          uspakajajacych zwłaszcza po telefonach z Warszawy od
          ksiegowych ...mysle ze kazdy wie o czym pisze..
          • Gość: sympat.yczna Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 29.05.08, 12:12
            A jak wynik inwentaryzacji?długo pracowałaś w tym pie..iku?
            Tragiczna firma co nie?A wogóle kto był Twoim kontrolerem?
            • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 01.06.08, 12:36
              Kontroler to tylko osoba, która ma za zadanie poprzez kontrolę
              standardów sprzedaży podnieść potencjalne obroty, a to przekłada się
              wprost na zyski. Ja rozumiem tych szczekaczy, którzy nie rozumieją
              co znaczy branża FMCG i na czym ta "zabawa" polega. Prawda jest
              taka , że wszystko zależy od punktu w jakim będziemy PSD prowadzili
              i od naszych wymagań finansowych. Znam osobiście kilka osób, które
              po podpisaniu umowy agencyjnej "wstawiały" 2 osoby za kasę i
              myślały, że za miesiąc wpłynie im na konto 15 tysięcy. Niestety to
              nie jest biznes dla takich właśnie... trzeba tu sporo
              cierpliwości... Dobrze "rozkręcony" punkt poznany od podszewski po
              jakimś czasie można zostawić ludziom do prowadzenia i jechać na
              wakacje, ale to rozkręcanie trwa rok dwa.... Wg mojej opinii ten
              obrzucany przez Was HDS i tak jest liderem jakościowym pod względem
              obsługi i współpracy.
              • Gość: m. Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.icpnet.pl 03.06.08, 08:04
                a ja bym chciala swoje PSD i juz. Podoba mi sie tam, juz od dwoch lat.
              • sympat.yczna Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 03.06.08, 15:22
                Ale co Ty opowiadasz że kontroler też człowiek.On był człowiekiem kiedy nie był
                na tym stanowisku.(może nie każdy)A Twoim kto jest?
                I nic nie mów że w tej firmie można się dorobić(chyba garba albo nerwicy).
                Może nie miałeś jeszcze inwentaryzacji?

Gość portalu: LUKE napisał(a):

> Kontroler to tylko osoba, która ma za zadanie poprzez kontrolę
                > standardów sprzedaży podnieść potencjalne obroty, a to przekłada się
                > wprost na zyski. Ja rozumiem tych szczekaczy, którzy nie rozumieją
                > co znaczy branża FMCG i na czym ta "zabawa" polega. Prawda jest
                > taka , że wszystko zależy od punktu w jakim będziemy PSD prowadzili
                > i od naszych wymagań finansowych. Znam osobiście kilka osób, które
                > po podpisaniu umowy agencyjnej "wstawiały" 2 osoby za kasę i
                > myślały, że za miesiąc wpłynie im na konto 15 tysięcy. Niestety to
                > nie jest biznes dla takich właśnie... trzeba tu sporo
                > cierpliwości... Dobrze "rozkręcony" punkt poznany od podszewski po
                > jakimś czasie można zostawić ludziom do prowadzenia i jechać na
                > wakacje, ale to rozkręcanie trwa rok dwa.... Wg mojej opinii ten
                > obrzucany przez Was HDS i tak jest liderem jakościowym pod względem
                > obsługi i współpracy.
                • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.102.* 05.06.08, 23:41
                  Ja w regionie północnym nie mam problemów...
                  • Gość: sympat.yczna Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 06.06.08, 06:53
                    Może w tamtych stronach jest inaczej bo warszawa jest.przerąbana.Wszyscy są na
                    miejscu.A kto jest Twoim kontrolerem.
                    Jestem bardzo ciekawa jak długo już prowadzisz PSD.?
                    • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.101.* 06.06.08, 12:25
                      3 ci rok ... inwentaryzacje praktycznie na zero bo zawsze dostaję
                      premię półroczne .... jak sie pilnuje punktu w dobrym miejscu nie ma
                      co marudzic :D
                      • Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 07.06.08, 12:22
                        A jakie masz utargi dziennie i ilu masz pracowników??
                        • Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 07.06.08, 12:24
                          MOże siedzisz tam 24 na dobę i sm sobie tego pilnujesz
                          • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.101.* 07.06.08, 15:17
                            180 tys miesięcznie przy wysokiej jak na HDS marży .... 2 osoby na
                            pełny etat + 1 na 3/4 .... i ja
                            • Gość: alexis Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 21:50
                              a nie wiecie czy łatwo o swój własny punkt? W sensie czy trudno o ajencje w HDS?
                              • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 08.06.08, 11:26
                                Wszystko zależy od lokalizacji jeśli lotnisko albo dobre centrum to
                                juz jest to obstawione od paru lat :D a słabe punkty to bez problemu
                                co chwile ktos rezygnuje... nie ma sie co dziwic jakbym miał 3500
                                netto to tez bym zrezygnował.
                                • Gość: alexis Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:00
                                  hm, co chwile otwiera sie jakies centrum handlowe, nigdy nie wiadomo czy nie bedzie sie oplacalo. Ja pracuje w punkcie, w ktorym obrot miesieczny wynosi ok 65000 - 70000. Mozesz mi powiedziec, ile na reke ma ajent, bo w sumie wcale go nie ma w punkcie i wszystko robie za niego. Chce wiedziec, ile na mnie zarabia ;)
                                  • Gość: wifi Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 19.03.09, 10:44
                                    Przy takich obrotach to nie za dużo!
                            • Gość: szpinak.. Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 20:49
                              z uwaga przeczytalem ten post na forum..i troche mi sie dane wydaja nie prawdziwe..zakladam ze psd pracuje max ilosc godzin czyli codziennie od 5 do 22 czyli 17 co daje 510 godzin w miesiacu zakladam ze ci pracownicy sie tymi godzinami podzielili to 510 godzin po 8 zl..(tak ja place)daje 4080 zl..pan mal max prowizje 7.4..7.5 % ale to prowizja srednia a panska faktura..prowizyjna liczona jest od prowizji wazonej a nie sredniej wazona to ta ustalana wedlug asortymentu z tysiaca zloty na coli ma pan 110 zl z tego samego tysiaca na biletach 14 zl..z tego samego na lotto 20 zl..wracajac do panskich obrotow panska faktora opiewala na 11000 4000 poszlo na wyplaty ....zostalo 7...800 poszlo na zus...i 550 na podatek bo mysle ze ryczaut...zostalo 5500 to nie zle ja ledwo mam 4 tysiace...a ilosci xero raportow i calego ch...ostwa biurokracji nie wybacze hds owi do konca zycia moim kontrolerem jest Agnieszka K i jest super jako dziewczyna i jako kontroler..
                              • Gość: prom2 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 15.11.08, 18:28
                                Szpinak....Ty rozliczasz się ryczałtem?? W jakiej wysokości??
                                • Gość: szpinak Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 06:51
                                  da sie rozliczac tylko ryczautem w innym wypadku zostalo by mi prawdopodobnie bardzo niewiele w moim przypadku to kwota plus minus 55o zl....jestem z wawy...do wiadomosci pana Luka..
                      • Gość: iwo Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 109.199.0.* 28.09.10, 21:27
                        Luke a od kiedy to firma wypłaca pół roczne bonusy?Może tobie?
                • podgora1981 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 26.06.08, 16:39
                  a ile może zarobić kontroler???
              • Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 22:46
                a mim zdaniem nie.Zadna szanujaca sie firma nie zniża sie do tak
                marnych i żałosnych oszustw i tyle.
                • Gość: oszukany do ajent IP: *.gprs.plus.pl 14.10.08, 08:57
                  Masz rację żadna szanująca się firma nie robi takich akcji swoim ajentom ale nie
                  HDS oni nie mają żadnych skrupułów.TZN Dystrybucja bo do samego HDS-u nie mam nic.
                  • Gość: ajent Re: do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 00:42
                    - 12 000.
      • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 08.06.08, 23:55
        5 osób to jakie ty kolego masz obroty ze ich opłacisz .... ??? A kto
        to Hałek ?
      • Gość: alexis Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.icpnet.pl 09.06.08, 11:50
        jesli takie obroty to 5 pracownikow to raczej norma, u nas pracuja sami studenci, na umowe zlecenie, wiec wiecie jakie ajent ma oplaty... Ja niedlugo koncze studia, a przepracowalam (jak juz wczesniej napisalam tutaj) ponad dwa lata. Pracuje w Wielkopolsce, tu kontroler jest bardzo w porzadku. Przynajmniej dla tego punktu, w ktorym pracuje. Byc moze dlatego praca mi sie podoba i chcialabym po studiach dalej w tym zostac.
        • Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 00:04
          U nas inaczej niż na cały etat to raczej nie chca pracować.Cały etat i 1500
          netto u mnie dostawali i jeszcze było ciężko.Było 5 a powinno być 6 no i ja
          codziennie.Ale już mam spokój i baaardzo się cieszę.Pozdrawiam
          • Gość: ja Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 10.06.08, 21:22
            Czytam, że HDS to złodzieje, ale nie widzę tu żadnych
            konkretów.Dlaczego złodzieje, napiszcie proszę o co chodzi,
            zastanawiam się nad wzięciem w ajencję takiego punktu i powiem
            szczerze, po przeczytaniu tego wszystkiego wacham się jeszcze
            bardziej niż zanim weszłam na to forum. Czy ktoś miał do czynienia z
            arturem Zuchowskim z HDS-u?
            • Gość: alexis Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.icpnet.pl 11.06.08, 11:16
              ja mam podobnie, tez sie pojawiły obawy, ale i tak spróbuję :)
              • Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 12:23
                To powodzenia.Od razu staraj się o kredy.A co do Artura to nigdy nic nie wie
                odsyła z każdą sprawą do kogoś innego.Za każdym razem wystawiona przez HDS
                prowizja nie zgadza się o 4-5zl niż samemu sobie człowiek wyliczy.jak sami sobie
                wystawialiśmy faktury wtedy było ok a teraz?4-5zł od każdego to w skali roku
                niezła sumka się uzbiera.
                Zabierają kasę nie wiadomo dlaczego pomimo to że inwentaryzacja jest na 0 to i
                tak po 500zł zabierają i tłumaczą że to wszystko idzie automatem.Na tym forum
                tylko jedna osoba jest zadowolona.Najlepiej to pochodzić po punktach i popytać
                jak innym idzie,ja nie pytałem ale człowiek na błędach się uczy.A z dystrybucją
                są najgorsze problemy.Po mimo to że oddasz zwroty na 3000 czasami potrafią
                zaksięgować 0.00.Umowę dostaniesz jak się wyprosisz może po 3-4miesiącach,Radzę
                popytać innych ajentów tylko nie traf na znajomków dyrektora bo będziesz spłacać
                HDS latami.
                • Gość: ja Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 04.07.08, 14:49
                  Co masz na myśli pisząc cyt.:"... bo będziesz spłacać
                  HDS latami."?
                  • Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 05.07.08, 23:53
                    To nie wiesz że jak się będziesz rozstawać z hdsem to będziesz miała kupę kasy
                    do spłacenia,bo oni nie dadzą Ci odejść z czystym kontem.
                    Znam osoby które po kilkadziesiąt tysięcy musiały im oddać.Np.ok 40tyś po ok 2
                    lat pracy.Co Ty na to?Nadal jesteś chętna na współpracę z nimi?
                • Gość: szpinak Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 195.164.6.* 03.09.08, 20:20
                  w wielu watkach jest troche prawdy..ale w wiekszosci takie forum to
                  zbior internetowych czubow i prawdopodobnie nieudacznikow jesli
                  pracownik pyta na forum ile zarabia jego szef to cos jest nie
                  tak..moi pracownicy znaja prowizje i nikt nie robi z tego zadnego
                  halo..niby w hds powiedziano mi ze to poufne ale mam to w
                  dupie..prawda jest ze wyszkolona ekipa to skarb a za skarb trzeba
                  sporo zaplacic..kontroler tez czlowiek nie zawsze bystry i pracowity
                  forsa jest z tego nie zla ale jak wspominali inni trzeba pracowac i
                  dbac..najbardiej cierpia tacy co wczesniej pracowali w systemie 8
                  godzin i wolne soboty i niedziele a tu nagle otwarte caly okragly
                  rok...szok dla organizmu i jak tu powiedzie zalodze ze trzeba
                  przyjsc do pracy w swieta ...jak w kazdej branzy plusy i minusy ale
                  ogolnie super pozdr.
              • Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 12:30
                I jeszcze jedno na szkoleniu podpisujesz umowę że jak zakończysz z nimi
                współpracę nie ważne czy z oni czy ty zrezygnujesz płacisz 1000zł za szkolenie.a
                jak masz pierwszy raz działalność to jak przed rokiem zakończysz to płacisz
                różnicę do ok 800zł więc policz te miesiące po ok 550zł i pomyśl czy o się opłaca.?
                • Gość: alexis Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.icpnet.pl 13.06.08, 12:14
                  :( kompletnie mnie załamałeś. Ja takim podejściem zyłam ponad pół roku, a teraz juz nic nie wiem :( bez sensu.
                  • Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lan.net.pl 13.06.08, 14:01
                    jadę na rozmowę w poniedziałek więc opiszę wrażenia....
                    • Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 13.06.08, 20:22
                      Tylko pytaj o wszystko.Jakie kary za co one są (a na 50 pk w umowie kar jest
                      48)więc zastanów się.pytaj jakie są zasady z prasą i nie wież w to że we
                      wszystkim będą Ci pomagać bo to nieprawda.Tam nigdy nikt nie odbiera telefonów a
                      jak już odbierze to odsyła do kogoś innego i tak na okrągło.Wszystko trzeba
                      pisać mejlem bo inaczej będziesz stracona.Zastanów się bo szkoda zdrowia i
                      Twoich pieniędzy.Pozdrawiam
                      • Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lan.net.pl 16.06.08, 13:53
                        moje pierwsze wrażenie jest na plus, myślę ze jakby było tak czarno jak pisze
                        się na forum to by tylu saloników i punktów prasowych nie było... czeka mnie
                        dzień w takim salonie i tam wyciągnę wszystkie info od prowadzącej. Interesuje
                        mnie jakie macie wrażenia po szkoleniu w Wa-wie, bądź jak wygląda zwrot kaucji w
                        praktyce? i czy naprawdę jest minimalna wysokość gwarantowanej prowizji?
                        • Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 22.06.08, 20:41
                          A w jakim psd będziesz miała to szkolenie.powiedzieli adres sklepu???
            • Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 153.19.191.* 26.10.09, 08:48
              Jeżeli chcesz żyć w stresie i mało zarabiać to jak najbardziej
              polecam :)
              A tak poważnie to związanie się z tą firmą jest bardzo nieopłacalne,
              no chyba, że zna się dobrze kierownika regionalnego, który będzie
              przymykał oko na pewne sprawy. Burdel, który robią w papierach moim
              zdaniem jest celowy żeby ajent się zakręcił w tym wszystkim a
              później płacił za braki. A Pan dyrektor to fajny prosty chłop :)
              podsumowując to na początku wszystko wygląda pięknie i nawet
              egzamin, który jest niby trudny, zdaje się bez problemu. Jeżeli ktoś
              chce wdepnąć w tę kupę to życzę powodzenia.
      • Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 15.06.08, 12:16
        Czy jest ktoś kto zakładał sprawę hdsowi??
        • Gość: #zrezygnowana# Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.netia.citysat.com.pl 25.06.08, 15:54
          Szame kłopoty są z tymi salonikami ,wicę mam poważny problem ,bo
          zamierzam otwirzyć taki salonik, ale zastanawiałam się nad
          kolporterem lub właśnie HDS.Widzę jednak że to nie tak jak Oni
          zaprwniają.Jeśli ktoś coś wie jaszcze proszęęę napiszcie
          • Gość: gościówa Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lan.net.pl 26.06.08, 18:20
            hds wymaga zabezpieczenia 3500 a kolporter wszystkiego ponad 6000, hds zapewnia
            minimalny zarobek 3000 plus prowizja a kolporter 2000 + . najlepiej pytać u
            źródeł a nie na forach.
            • Gość: IKS Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 26.06.08, 18:30
              Hds zapewnia 3 tysiące no błagam co za bzdury ...... są co najwyzej
              dopłaty ale pamiętajmy o pracownikach
              • Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lan.net.pl 27.06.08, 17:53
                no to może napisz coś więcej, wspomnisz o dopłatach i koniec.
              • Gość: gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lan.net.pl 27.06.08, 17:54
                Gość portalu: IKS napisał(a):

> Hds zapewnia 3 tysiące no błagam co za bzdury ...... są co najwyzej
                > dopłaty ale pamiętajmy o pracownikac

No to napisz coś więcej , ile dają? realnie.
                • Gość: IKS Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 28.06.08, 11:07
                  Realnie dostajesz poprostu prowizję od sprzedaży i nic więcej.... Jeżeli ta
                  prowizja nie osiąga poziomu 3 tysięcy to dostajesz dopłatę na tę okoliczność ile
                  to jest nie wiem bo sam takowej nie potrzebowałem ale myślę ze jest to kilkaset
                  złotych....
                  • Gość: alexis Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 13:30
                    nie jest najgorzej, moj ajent nie narzeka, wiec ja tez pewnie az tak nie bede.
                    • Gość: anonim R-e: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 29.06.08, 10:33
                      Twój Ajent nie narzeka bo nikt na pewno nie przyznałby się do porażki przed
                      swoim pracownikiem.A Ty poczekaj do całościówki i wtedy się przekonasz.A tak w
                      ogóle to HDS okrada ajentów przy każdej okazji.Faktury prowizyjne wystawiane
                      przez nich nie zgadzają się średnio o 3-4 zł z moimi wyliczeniami.Znam
                      dziewczynę której przy inwent,cząstkowej po 2m pracy wyliczyli -3800zł zdążyli
                      jej już zabrać tą kasę z prowizji.W rzeczywistości miała do zapłacenia tylko
                      100zł.Taki mały błąd HDSu(drobnostka).Niestety oddadzą jej te pieniądze przy 13
                      pensji jak doczeka roku pracy.a jak nie to ta kasa pokryje ewentualne braki ze
                      zdawczej.No ale 3800 wsiąkło.To są złodzieje i tyle.I nigdy zdania nie zmienię.
            • Gość: Asik Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 11:31
              jesli chodzi o kolportera to te 6000 to minimum , ja placilam 6 tys kaucji + 4500 za powieszchnie lokalu no i jeszcze ok 1000 za szkolenie moje i jednego z pracownikow. skonczylam ta wsspolprace po 3 latach we wroclawiu. Powiem tak KOLPORTER jest zadluzony na wielka skale....Sa to nie bagatela GRUBE setki tysiecy!!!!
              a jesli chodzi o HDS i ajetów to od 3 miesiecy jestem taka ajetka INMEDIO i nie mam problemow tak jak wy wyzej wypisujecie , skoro ktos sie oferuje i podpisuje umowe to musi sie z niej wywiazac. Przynajmiej powienien czuc taki obowiazek. Na kase sobie trzeba zapracowac a wy mslice ze jak otworzycie PDS to kaksa z nieba wam spadnie albo lezy na ulicy. Zatrudniajac dodatkowe osoby ktore beda prACOWAC ZA Ajenta to porazka, sami sobie petle na szyje zakladacie i oddajecie w wyplatach pracownikom swoja kase... a jesli chodzi o kary to jak co dzien sprawdza sie dokladnie prase i robi dokladnie zwroty a takze trzyma pozadek na polkach z prasa to nie ma brakow i wszystko jest ok. Ludzie sa obludni i leniwi i co jeszcze dopowiem ze na tym forum osoby ktore wystawiaja zla opinie firmie sa obludni i nie lojalni.Cudza praca chca sie dorobic. Kazdy ajent powonnien normalnie pracowac w swoim PDS tak jak pracownik!!!!!!!!!! Wiec przestancie gadac glupoty tylko sie do roboty zabierzcie a nie smarujecie dupy!! A zainteresowani otwarciem takiego punktu niech probuja jak najbardziej i zyzce powodzenia z calego serca! :)
              • Gość: ;0 do asik IP: *.gprs.plus.pl 05.02.09, 11:05
                pracujesz 3 miesiące i jeszcze się nie << naumiałaś że to nie PDS tylko
                PSD????!!!!!>>Popracuj jeszcze ze trzy to pogadamy Powodzenia naiwniaki.
                • Gość: zadowolona Re: do asik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 20:48
                  ha ha ha ha przez pierwsze 3 miesiace to ja byłam zachwycona
                  współpraca:)teraz jestem przeszczesliwa ze sie zakonczyła mimo kasy
                  jaka oczywiscie hds-owi wisze .
                  • Gość: ;0 Re: do asik IP: *.gprs.plus.pl 09.02.09, 21:27
                    to tak jak ja
              • Gość: miki Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.elk.mm.pl 19.02.09, 01:50
                Chyba za dużo niepotrzebnych słow powiedziałaś. Nie wiem jak długo
                masz otwarty punkt, ale pracując 7 dni w tygodniu po 14 godzin
                dziennie, nie jestem pewny czy długo dasz radę pociągnąć. Zyczę
                zdrowia i duzo cierpliwości. Prędzej czy później zatrudnisz kogoś.
                Jestem ajentem, ciężko pracuję w "moim" punkcie, na równi z
                pracownikiem , a nawet jeszcze więcej. Obrażasz mnie i na pewno
                wielu innch ajentów pisząc że jesteśmy obłudni, nielojalni, leniwi.
                Porządek jest ważny, ale kary dostaje się nie tylko za jego brak.
                Brak badań na gaśnicy, niepalący się halogen, brak sprzedaży w super
                ofercie- to tylko mała część. Aile razy zapomniałaś dać paragon albo
                kontroler nie widział że go położyłaś? Do tego dochodzi słynna
                zapalniczka do papierosów i " tajemniczy klient". mam przytaczać
                dalej? Myslę że wielu ajentów -obecnych i byłych- potwierdzi moje
                słowa. Proponuję znależć Tobie dobrą księgową do szukania błędów
                popełnianych przez HDS, bo sama sobie nie poradzisz. Za parę
                miesięcy napisz jak Ci poszło i czy nie masz pętli na szyi! Mimo
                wszystko życzę powodzenia i "ludzkiego" kontrolera
              • Gość: zadowolona do Asik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 18:21
                nie moge sie doczekac wpisu po twojej 2 inwentaryzacji albo za poł
                roku -serio nie moge sie doczekac i załuje ze nie zobacze twojej
                miny :)
              • Gość: obserwator Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 89.229.100.* 15.07.09, 15:33
                Ciekawe czy dzisiaj potwierdzasz swoja dobra opinie.?
              • Gość: gabi Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 178.217.248.* 17.10.11, 21:18
                cześć chciałabym zając się praca ajenta taiego saloniku, czy wiesz gdzie mogę uderzyc jestem z woj. pomorskiego napisz mi na mala jakis telfon mój mail zabcia1975@buziaczek.p
                • Gość: weteran Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.11, 14:58
                  Witam wszystkich wytrwałych, jestem ajentem HDSu < nadal nim jestem > już bardzo długo, nie podam jak długo bo weteranów jest niewielu ;) praca ciężka, papierów masa jak nie pilnujesz zwrotów dostaw i ich potwierdzeń to leżysz, na szczęście mam kumatą woman, na wszystko musisz mieć papier, załatwiać na bieżąco bo jak udowodnisz po czasie ... forcom pomaga szybciej namierzysz niezgodności, ale musisz wgryźć sie w niego laikom będzie trudno, ciągle trzeba mieć rękę na pulsie, z pracownikami też różnie, albo nieuczciwi, albo im za ciężko, urlopy, zwolnienia, kasa za mała ... masakra jednym słowem, chcąc być uczciwym z kodeksem pracy sam się sponiewierasz, zasuwasz na maxa, relaye nawet w dni świąteczne, średnio z 500 godzin ciężki chleb, czy się opłaca? ... zależy od punktu i jego obrotów ... z perspektywy czasu myślę ze mogłem w innej branży zmarnować życie ale kto wie jak by tam było ... jak masz obrót ok jak nie to ci dopłacą do jakiegoś poziomu, sam stwierdzisz czy ci się opłaca, inwentury średnio dwa razy w roku, jak są ok to wypłacą premie jak nie to ci potracą, dyrektor firmy wg mnie rzeczowy gość, pewnie nie wie o wielu sprawach, ukręca się im łeb na niższym poziomie, kierownik trzyma z kontrolerem, wiadomo kto najniżej w hierarchi najwięcej obrywa ;) jak się wkleisz w ten chory system to wegetujesz ;) ale czy to sposób na życie? ... jak kiedyś rozstanę się z firmą napisze jak się to odbyło, póki co zaciskam zęby i trwam ...
                  • Gość: ania Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.aster.pl 04.11.11, 14:08
                    hej hej,ja wlasnie zakonczylam wpolprace z hds jako pracownik:)poprostu wiechal audyt i wszystkich aut!!!!!!!!!!!!!!!czy wogole tak mozna????
                    • Gość: ika Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.mobileonline.telia.com 14.11.11, 12:07
                      Wlasciwie to nie wolno,ale jak widac hds ma mocna pozycje i robi co chce.
                      Ja mialm salonik i wsplopraca skonczyla sie dlugami-kosmicznymi dlugami.Poki co siedze cicho i spalcam,ale jak tylko skoncze,a to juz nie dlugo to zajme sie ta sprawa.Mam kilku znajomych ktorzy tez z roznych powodow skonczyli wspolprace i niestety tez byli na grubym minusie,niektorzy nawet wiekszym niz ja.Maja klopoty ze splata tych dlugow.
                      To co robi p.Cz...... to jakies jaja.Ciekawa jestem tylko czy znajda sie odwazni z tego forum zeby zlozyc zbiorowy pozew,zeby zawiadomic telewizje....
                      W Biedronce tez byla afera.Wydawalo sie ze taka duza korporacja to nic im nikt nie udowodni.
                      Czekam na odpowiedz kto jest chetny zeby dolaczyc do takiego pozwu i w koncu skonczyc z procederem oszczerstw i oszustw w stosunku do ajentow.Pisze to z cala swiadomoscia ze ludzie z hds tez to czytaja i pewnie podszyja sie za oszukanych ajentow zeby byc na biezaco .

• Gość: ania Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.aster.pl 14.11.11, 13:33
                        To by było fajne:)mam namiar ale na program Uwaga tylko naprawde trzeba sie do kupy zebrac.Ogolnie z jakiego wojewodztwa piszesz?najlepiej sie dorobic na nie kumatych ludziach.Dziwne ze mi czastkowki dobrze wychodzily a koncowka prawie 30tys na minusie.Najcetniej to bym ich wytrzaskal po gebie,ale po co mam sobie rece brudzic takimi ludzmi jak M.CH itp,ale jestem za i to jak najszybciej
                      • Gość: madzia Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.11, 20:55
                        jeszcze pracuje w hds, ale dowiedziałam się, że te weksle in blanco nie są zgodne z prawem .. aż muszę to sprawdzić...
                        • Gość: oszukany Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.mobileonline.telia.com 21.11.11, 00:03
                          weksle sa zgodne z prawem,tylko nikt nie informuje przyszlego ajenta,ze kwota o ktorej pisza w umowie czyli ok. 20-25tys nie dotyczy weksli.Wszyscy mysla ze do tej kwoty obowiazuje weksel,ale to klamstwo,bo umowa na salonik to jedno a podpisanie weksli to zupelnie inna umowa i HDS moze sobie wpisac dowolna kwote,ktora wyliczy z rzekomej ,,dobrze policzonej inwentaryzacji,,.....i to jest niezgodne z prawem!!!!!
                          Zeruja na tym ze malo kto wie ,ze podpisuje tak naprawde 2 umowy
                      • Gość: jan Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.12, 19:57
                        witam Ika.mogę prosic o jakiś kontakt do pani? poniewasz mam podobną sprawe z HDS-sem i chciabym dołączyć do pozwu zbiorowego. prosze pisać na mojego E-maila jan.trzeciak1@wp.pl
                        • Gość: koromoran Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 18:59
                          daj adres kancelarii tez chce pogadac z tym od pozwu zbiorowego
                      • Gość: Iwa Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.zone5.bethere.co.uk 22.04.12, 19:17
                        Chetnie sie przylacze
                  • Gość: lusia Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.11, 20:51
                    ja również trwam ... tak tylko mogę to nazwać ... rece mi opdaja jak dostaje kolejna wymyśloną karę tak stało sie i w tym miesiącu wiadomo idą święta trzeba sie na kims dorobić ciekawi mnie tylko co sie dzieję z tymi pieniędzmi bo jakoś w prowizji nie sa uwzgledniane ...
          • Gość: BartoszD Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.foebud.org 18.03.10, 21:33
            Się zobaczy
      • Gość: ... Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 02:07
        Jestem byłym kontolerem HDSu. Artur Żuchowski był moim przełożonym.
        Mam kilka uwag.

1. Każdy z moich ajentów dostawał przynajmniej 3000 zł. Jeżeli obrót
        sklepu nie dawał prowizji o takiej wysokości, dopłacano mu
        przyjajmniej do 3500 zł (zależnie od decyzji Kierownika Regionu).
        2. Inwentaryzacja cząstkowa NIGDY nie jest podstawą do potrącenia z
        prowizji.
        3. Kontrolerzy - no cóż, są różni. Ale dobry ajent nigdy nie ma
        problemów z kontrolerem. Potrącenia, także u mnie, były dość częste.
        Tutaj mogę wypowiadać się tylko za siebie. Jeśli byłem zadowolony z
        pracy punktu, starałem się przymykać oko na pewne niedociągnięcia; w
        rażących przypadkach zmniejszałem potrącenie. Natomiast jeśli czułem
        że ajent wymaga - ale nie daje - szukałem pretekstu.
        4. Saloniki to loteria. Są punkty, które dają duże, nawet bardzo
        duże pieniądze. Są też takie, które dają niewielkie - z drugiej
        strony, jest wtedy przy nich mniej pracy. Tak naprawdę najbardziej
        niebezpieczne są punkty w miejscach o dużej przestępczości, z uwagi
        na kradzieże. Punkty na niektórych dworcach dają często dużo
        pieniędzy - co wymaga, oczywiście, dużego wkładu pracy ajenta - ale
        wiążą się też z ryzykiem dużych ubytków, co wychodzi na
        inwentaryzacji.
        5. Po moich doświadczeniach z działu audytu oraz z regionu, mogę
        ocenić, że podstawą sukcesu są zaufani pracownicy. Duże ubytki
        rzadko kiedy wynikają WYŁĄCZNIE z kradzieży dokonywanych przez
        klientów. Większość ich wartości stanowi towar sprzedany na lewo lub
        wyniesiony po zamknięciu sklepu przez nieuczciwego pracownika. Druga
        połowa sukcesu to dobre stosunki z kontrolerem: wystarczy nie
        traktować go jako reprezentanta całego zła HDSu, wystarczy nie
        przelewać na niego wszystkich swoich żalów i sugestii; nie znaczy
        to, że trzeba wchodzić mu w tyłek - wystarczy uznać, że on też ma
        swoje obowiązki. Kontroler odpowiada za obrót i ubytki każdego
        swojego PSD.
      • Gość: były kontroler Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 13:38
        1. Z tego, co pan pisze, nie pracował pan w punkcie prasowym, tylko
        w convenience (kawa, ciastka etc.); ja odpowiadałem za punkty
        prasowe i wypowiadam się na temat punktów prasowych (wątek także
        dotyczy punktów prasowych).
        2. Limit na niedobory jest zdefiniowany względem obrotu. Kontroler
        nie ma na to ŻADNEGO wpływu.

Pozdrawiam
        • Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.acn.waw.pl 02.07.08, 14:57
          Zgadzam się z byłym kontrolerem
          a co do piszących na tym forum na temat prowadzenia punktu-to
          większość ma małe pojęcie o tym albo myśleli że będą biznesmanami z
          100 wprost-u
      • agata_agk Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 11.08.08, 10:55
        a co ze zwykłymi pracownikami. Ajenci się skarżą na kontrolerów i HDS, a sami
        nie są lepsi. Pracownik na rękę dostaje 1200zł z czego ma odciągnięte za
        zostawione gazety ok 100zł miesięcznie, za dziwne braki w kasie ok 50-100zł
        miesięcznie. Ajenci są oszukiwani, ale sami nie są lepsi.
        • Gość: berton Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 11.08.08, 17:39
          Jestem ajentem od wielu lat, nie narzekam. choć w tej firmie wielu
          ludziom się nie powiodło- w większości z własnej winy, ja nadal się
          w to bawię, aczkolwiek z mniejszym zapałem. Jak już były kontroler
          napisał wyzej ( podejrzewam nawet kto to jest;) wszystko zależy od
          punktu i zorganizowania sobie pracy w PSD.
          W biurze Hds też pracują ludzie , mają prawo się mylić, trzeba
          poprostu ich pilnować. Kilka lat temu było dużo lepiej , ale to
          przez kiepskich ajentów pogorszyły się warunki współpracy.
          • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.102.* 15.08.08, 19:12
            Tak faktycznie jest...
            • Gość: nowa Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gdynia.mm.pl 20.08.08, 15:28
              chciałam się zatrudnić jako sprzedawca w salonie prasowym w
              Warszawie, tylko przedtem rok pracowałam w innym mieście też w
              salonie prasowym i czy 9zł za godzinę to nie za mało?
              • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 21.08.08, 13:14
                Myślę, że 9 brutto to norma w salonikach
              • Gość: bbb Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.enterpol.pl 26.06.11, 11:31
                ..................
          • Gość: były ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 09.09.08, 10:48
            hehe jakbym słyszał mojego byłego regionalnego... kiedy myli sie HDS to słyszymy : tam tez pracują tylko ludzie, kiedy coś nie gra po stronie ajenta to najmarniej kosztuje go to 100 zł odciągnięte z prowizji. Z kolei hasło ze narzekają ludzie którym głownie sie nie powiodło to żywcem wyjęte z mojego szkolenia na początku przygody z firmą HDS. pozdr
            • Gość: ajent psd Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 20:18

witam państwa.jeszcze jestem ajentem......niestety
              • Gość: mala Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.05.09, 20:45
                witam,czy jest tu może ktoś ze śląska??
            • Gość: ajent psd Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 20:28
              drodzy państwo to prawda ze nie najlżejsza to praca.ale praca to
              praca.prowadze salonik w średnim miejscu(czyt.średnia prowizja)nigdy
              nie miałam wyników kontroli poniżej 98 % ci co prowadza wiedza o co
              chodzi.nie w tym problem. problem w tym że jesteśmy oszukiwani przy
              zwrotach dostawach i reklamacjach,których sie po prostu nie
              uwzględnia.śprawdzone komisyjnie i koniec kropkaNic nie wskurasz-
              przysłali za mało twojego stylu o 50 szt piszesz reklamacje i
              odpowiedz jest jedna _sprawdzone komisyjnie -reklamacja nie uznana
              !!!!!!!!!!!!!!Ja nie narzekam na rodzaj pracy obowiązki kontrolera
              kierownika regionu.pytanie o zapalniczke do papierosów mi nie
              przeszkadza,długopisu do krzyżówki też nie .odpowiednie ułożenie
              gazet? prosze bardzo. dzień dobry dziękuje zapraszam? prosze
              bardzo.Ale nie dam sobie wmówic ze nniedobory wynikaja tylko z
              kradzieży przez klientów mojego błedu(nie mam pracownika wiec mnie
              nie okrada,sama siebie też nie okradam)Główny problem i przyczyna
              niedoborów w psd to SPRAWDZONE KOMISYJNIE ZWROT ,REKLAMACJA NIE
              UZNANA.
          • Gość: matlich Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.09, 14:21
            Berton proszę o kontakt na maila: matlich@poczta.fm Prowadze salonik od 3miesiecy i potrzebuje kilku porad w celu usprawnienia pracy:) Mam nadzieje, ze jestes osobą mającą wiecej do powiedzenia niz tych klilku blaznow.z gory dzieki
            • Gość: Max Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 20:16
              pan prosi o rade pana Bertona a pan Berton we wczesniejszych postach
              pisze ze tago typu saloniki w innych krajach prowadza inne
              narodowosci np hindusi...tak sie składa ze jak mam sie czuc skoro mam
              stare mondeo mieszkam daleko od centrum i zarabiam 3 tysiace..czuje
              sie dokladnie tak samo..gdyby sie pan urodzil we francji i panski
              dziadek na widok niemca podniosł by ręce do gory..(oddając wczsniej
              swoje najlepsze konjaki)to dzis kupowal by pan playboya i relay
              prowadzonym przez marokanczyka panie matlich moja rada co do
              usprawnienia jest taka...albo sie pan liczyc nauczy..albo se pan cole
              w makro kupi po 2.19 tylko niech pan pamieta zeby ja na kase nie
              nabijać pozdr. Max
              • Gość: OBOJĘTNY Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 94.254.252.* 21.12.09, 02:55
                Panie Max zagubiony z Pana człowiek dodatkowo nie składnie piszący gramatycznie.
                Czepiasz się Pan innych sam nie mając solidnych argumentów. Na miejscu
                regionalnego dotarłbym na Pańskiego PSD i dokładnie grupy 12 i 13 przetrzepał na
                wylot. Wtedy nawet na paliwo do mondeo by nie starczyło, a co dopiero na koniak.
                Szczerze to zamiast bawić się w detektywa niech Pan idzie do tej Galerii
                Bałtyckiej i zobaczy jak się prowadzi sklepy, myślę że ajenci tamtych sklepów
                mogą w wielu sprawach Panu podpowiedzieć. Sam z tej pomocy korzystałem, a noska
                to lepiej nie zadzierać.
                • Gość: Szczęscie Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 07:04
                  Jakie to szczescie ze nie jest pan na miejscu regionalnego..
                • Gość: Max Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 07:57
                  nie jestem zagubiony pan łyka widocznie wszystko co sie tu napisze
                  przeczytałem z uwagą posty na tym forum dochodząc do wniosku ze
                  większosć forumowiczow to umysłowe ćwiartki i jak wczesnij napisal
                  Luke powinni prowadzic psd w Wejcherowie na peronie żaden regionalny
                  mnie nie trzepie bo wie z kim pracuje on zajmuje sie bardziej tymi psd
                  ktore własnie prowaza ćwiartki powiedzialbym panu tez gdzie mam znaki
                  interpunkcyjne ale sie powstrzymam mam nadz. za pan wie gdzie je mam
                  pozdr Max
        • Gość: VIKI Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.legnica.vectranet.pl 13.02.09, 17:35
          A pomyslałas dlaczego pracownicy tyle zarabiają?Ja ci odpowiem:poniewaz ajentów
          nie stac ich na wyższe pensje dla pracowników, bo placą ponad 1000 zł podatku
          miesięcznie, bo płacą zus i opłacaja księgowych,bo czasem wpadnie jakaś kara
          która jest odciagnięta z prowizji, nie ma żadnej pewnej i stałej wypłaty dla
          ajenta.A zostawianie gazet?No cóż masz swoje obowiązki i musisz się
          wywiązac,myśliczysz że to ajent za ciebie zapłaci gdy nie oddasz gazety?Wracajac
          do sprawy wyplaty to jest cos takiego jak rozmowa wstepna gdzie mozna zapytac o
          zrobki.I skoro się na nie godzisz to nie narzekaj tylko pracuj, jak ci nie
          odpowiada to poszukaj innej lepiej płatnej pracy.
          Pozdrawiam
          • Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 15:48
            na przykładzie mojego psd (wszystkie kwoty w przyblizeniu)5000-swoj
            zus 800=4200-podatek 550=3650-ksiegowa150=3500-1200pensja pracownika
            =2300-450 oplaty za pracownika 1850-kara100 =1750-150 inne oplaty
            =1600.pracuje tez 8 godz dziennie i niedziele .czy serio zarabiam
            tak duzo wiecej niz pracownik?
      • michalszlachcic czy ktoś czuje się oszukany przez HDS 02.09.08, 10:33
        Witam wszystkich użytkowników . Niedawno zakończyłem współpracę z HDS-em i czuje
        się pokrzywdzony. Chcą ode mnie chore pieniądze powstałe z wyniku durnej
        inwentaryzacji , której sami nie potrafią mi wyjaśnić . Szukam ludzi , którzy
        czują się tak samo jak ja i chcieli by porozmawiać o sposobie działania HDS-u .
        pozdrawiam Michał
        • Gość: mario Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.mobile.playmobile.pl 04.09.08, 19:19
          witam ludzie piszcie prawde bez ogródek to morze pomóc wam samym gdy
          ktoś już sie spotkał z taka sytuacją i wam odpowie ,jak również
          bedzie to dobra lektura dla tych którzy jeszcze współpracuja z
          ciemiężcą HDS
          • michalszlachcic Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS 05.09.08, 09:52
            witam Mario , a czy ty miałeś jakieś przygody z hds-em
          • Gość: dragon Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 18:17
            Witam.Kieruje te słowa do wszystkich na forum.nie wiem czy wiecie
            ale nasze państwo wprowadziło już w życie ustawę o pozwach
            zbiorowych więc zamiast walczyć w pojedynke można im złożyc pozew
            zbiorowy wtedy im więcej osób tym lepszy adwokat i mniejsze koszty
            na osobe.
            każdy zwas coś pisze coś mniej lub bardziej cennego,ale mało kto
            podaje dane do kontaktu.może to w końcu zmienicie.jeśli nie to hds
            będzie ciągle górą. mój kontakt 606-913-159
            • Gość: anty wszystko Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 22:16
              ja też kieruję te słowa do wszystkich oszukanych na tym forum, nie jest
              to może pozew zbiorowy, ale moglibyście wszyscy złapać się za ręce i
              zbiorowo rozpędzić, ściana na pewno się znajdzie. powodzenia, jestem z
              wami.
              • Gość: Ajent Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 08:06
                Bez kasków
            • Gość: kar Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: 195.116.156.* 07.10.10, 13:33
              witam
              czy cos juz działasz w kwestii sprawy w sądzie?
              zapisze sobie Twoj numer i jak bede miała wszystko przygotowane zadzwonię. a jesli za późno daj znać linkaka@o2.pl

pozdr
        • Gość: oszukany Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.gprs.plus.pl 22.09.08, 21:58
          Ja się czuję bardzo oszukana i też szukam kogoś kto jest w takiej sytuacji jak
          ja parę ładnych tysięcy do oddania hdsowi.Mam dowody że dystrybucja nas okrada
          tylko nie bardzo chcą na ten temat rozmawiać ci od gazet.czekam na kontakt
          • Gość: ajent Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 23:41
            jestem po pierwszej całościowej inwentaryzacji i czekam na wynik.Ale
            juz wiem ze jestem im winna kase nie wiem jeszcze tylko ile? Wiem
            równiez skad biora sie niedobory na prasie na taka skale .SPRAWDZONE
            KOMISYJNIE ZWROT(REKLAMACA)NIE UZNANY . w pazdzierniku dowiem sie
            ile jestem w plecy
            • Gość: oszukany do ajent IP: *.gprs.plus.pl 27.09.08, 23:16
              Nie wiem jak długo prowadzisz PSD ale jeśli masz prasę z hds dystrybucja może to
              być nawet ok 20-30 tyś.tak jak prawie każdy kto w hdsie pracował
            • Gość: ajent Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 14:24
              salonik prowadze od marca tego roku. jak dostane wyniki
              inwentaryzacji od razu o tym napisze.
              • Gość: ajent Re: do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 14:31
                uwazam ze musimy walczyc o swoje (rowniez dobre imie) wszelkimi
                sposobami .Nie bac sie i nie poddawac!
                • Gość: oszukany do ajent IP: *.gprs.plus.pl 02.10.08, 14:40
                  A miałeś już inwentaryzację całościową?i wogóle czy masz w saloniku prasę od
                  dystrybucji czy Ruchu?
              • Gość: Segal Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.opera-mini.net 18.12.08, 18:26
                Tu nie ma co duzo mówić. Na początku sa bardzo mili bo muszą znaleźć jelenia do pracy 7 dni w tygodniu w sklepie. A pozniej kary i kary za cokolwiek. Tylko okradają ludzi. Nie polecam nikomu. Znam ludzi co brali kredyty zeby spłacić długi ktore nie zrobili tylko stworzył hds w dokumentach. Jednym słowem firma krzak. Nie polecam. Zastanów sie dwa razy czy zdołasz spłacić kilkadziesiąt tysięcy bo zle wyjdzie inwentaryzacja.
              • Gość: rozczarowana Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 09:12
                Dawno juz tu nikt nic nie dodal wiec moze kilka slow...Przygladalam sie firmie HDS prawie dwa lata "od srodka".Bylam pracownikiem u ajenta.Moje odczucie jest takie,ze HDS dobrze wie kogo wybierac na ajentow.Wiele razy bylam swiadkiem kontroli i brzydko mowiac,szlag mnie trafial jak pozwala traktowac sie ajent.No ale z drugiej strony nie ma wyjscia bo sam podpisal "pakt z diablem". "Tak panie G. ; oczywiscie panie G. ; tak jest panie G. ; ma pan racje panie G. ; juz sie robi panie G. " To najczestsze odpowiedzi ajenta na chore rozkazy pana G. Wspomne tutaj,ze pan G. obok punktu w ktorym pracowalam, ma wlasny sklep HDS (oczywiscie oficjalnie pracuje tam zona i ojciec pana G.) Rzecz jasna u niego w punkcie zadnego kontrolera nie dostrzeglam. Bywalo,ze pan G. obserwowal moja prace przez kilka godzin bez przerwy i chociaz to ajent mnie zatrudnial,pan G. dyktowal warunki do ktorych ajent musial sie zastosowac. Przerost ambicji nad forma to jedyne co zaobserwowalam w zachowaniu pana kontrolera G. Nie stac go bylo nawet na "dzien dobry". Oczywiscie rozstalam sie z ajentem,podejrzewam,ze za sprawa pana G. W moim odczuciu jest tak : jesli siedzisz cicho i tylko przytakujesz,bez wzgledu na to,co sobie wymysli kontroler,jest ok.Nie daj Boze zebys sie czemukolwiek przeciwstawil lub wyrazil swoje zdanie,marnie na tym wyjdziesz.Uwazam,ze ajent HDS niczym nie rozni sie od pracownika zatrudnionego gdziekolwiek.Ma robic to co mu kaza,przytakiwac i ponosic konsekwencje wybujalych ambicji kontrolera.Mozecie sie ze mna nie zgodzic-takie sa moje osobiste obserwacje i odczucia.Moja rada.Jesli kontroler jest Waszym dobrym kolega lub jesli jestescie w stanie poddac sie jego wizytom bez slowa jakiegokolwiek sprzeciwu i wyrazania wlasnego zdania na temat,w koncu Waszego punktu,probujcie.W innym wypadku liczcie sie z nieustanna nerwowka.
              • kaskahe Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS 09.10.13, 05:55
                Witam
                mój mąż traci pracę w dhs jako ajent,nie wiem co robić,miał dziwny niedobór w kasie przez co wzięliśmy kredyt zeby tam dołożyć,a teraz zostajemy bez niczego.Oficjanlnie nikt nam nic nie mówi zle wiem ze szukają ajenta na jego miejsce.Teraz mam kredyt do spłacenia,dom rodzinę i problem na głowie,bo ratajest w wysokości prawie 3000zł a ja dopiero podjęłam pracę.Jak nie będę płaciła,to stracę mieszkanie i wszytko.Kredyt jest na zabezpieczeniu mieszkania.Mam trojemałych dzieci i nie wiem jak zniosę to wszytko,czy ktoś wie jak mozna rozłożyć w czasie spłacanie tego wszystkiego?? błagam napiszcie bo nie wyrabiam psychicznie.proszę również o ospowiedzi na mój email kakahe@gazeta.pl
          • Gość: maria czuje sie oszukana IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.09, 21:24
            sama mam styczność z osoba bardzo oszukana przed inmedio. same nie wiemy co
            robic ... ale gdyby bylo nas wiecej mozna by bylo zalozyc sprawe w sadzie z
            udzialem wzystkich oszukanych. dodatkowo co myslicie o powiadomieniu TVN a
            dokladnie pracownikow programu UWAGA o tym co sie dzieje ???? moze to jest
            sposob ?? musimy sie ratowac !!!!!!!!
            • Gość: iwo Re: czuje sie oszukana IP: 109.199.0.* 23.09.10, 15:55
              Ja tez uwazam iż najwyzsza pora coś z tym zrobic zbiezrmy się
              • Gość: Anita Do iwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 22:55
                Wcześniej podałam adres do Lublina.sprawa nabiera tępa.Przesyłajcie swoje zażalenia pod ten adres.Im nas więcej tym lepiej.Pozdrawiam oszukanych tak samo jak ja.:))
                • Gość: CWKS@VP.PL Re: Do iwo IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 16:39

Anita czy możesz puścić mi ten adres na mejla cwks@vp.pl

• Gość: lola Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 18:23
            mam ten sam problem!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: fred Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.10, 17:47
              A ajeci to aniolki? ludzi zatrudniaja na czarno i kaza robic za
              marne grosze swiatki i piatki zlodzieje jedne
        • Gość: miki Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.gprs.plus.pl 20.11.08, 17:50
          Witam
          Ja też niedługo skończę współprace z HDS. Pewnie więc powiekszę gorno
          oszukanych Kolego jak mozesz napisz mi ile miesiecy prowadziłes salonik oraz jak
          dużej kwoty żądają?
          Pzdr
          Piotr
          • Gość: faryna Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.aster.pl 21.12.08, 17:33
            Jestem klientem saloniku prasowego. Nie było TELETYGODNIA i nie
            prowadzi ŻYCIA NA GORĄCO. Żegnam zakupy prasowe w RELAY.
            • Gość: ajent Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 19:39
              wiec juz nigdy tam nie kupuj i podaj dalej zeby nikt z Twoich
              znajomych tam nie kupował:)i bedzie dobrze:)wygramy ze złodziejami
            • Gość: ??? Re: DO ANNY IP: *.gprs.plus.pl 02.01.09, 17:52
              Witam wszystkich.zgadzam się z negatywnymi wypowiedziami,Ja też miałam salonik i
              po zakończeniu ogromny dług.Mam prośbę do Anny jeżeli coś prasa zacznie działać
              to podaj na tym forum nr.telefonu do osoby która będzie się tym zajmowała a
              napewno do niej zadzwonię i dopowiem co wiem na temat współpracy z tą firmą.Apel
              do wszystkich poszkodowanych ZRÓBMY PORZĄDEK Z TĄ FIRMĄ RAZ A DOBRZE.
              • Gość: szczęśliwy Re: DO ANNY IP: *.gprs.plus.pl 03.01.09, 14:53
                tak, ZRÓBMY PORZĄDEK Z TĄ FIRMĄ RAZ A DOBRZE. A jeżeli nic się nie
                uda już zrobić, to zawsze możemy przyjąć się do Biedronki w
                Nasielsku! Ha-Ha-Hi-Hi ;-)

• Gość: gość Re: DO ANNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 15:49
                tez bym chcial zrobic porzadek mnie tez oszukali nie wyplacili
                prowizji a co do remanentu to zwykle oszustwo nie mamy jak sprawdzic
                co panowie z audytu wpisuja w swoje komputerki jestem za zeby zrobic
                tam porzadek
                • Gość: ajencik Re: DO ANNY IP: *.centertel.pl 24.02.09, 09:19
                  Po pierwsze w umowie masz napisane, że ostatnia prowizja jest
                  wstrzymana do momentu wyniku inwentaryzacji przekazaniowej.
                  Po drugie, sam możesz zliczyć towar na inwentaryzacji i porównać z
                  tym co ci kolesie nastukali.
                  • Gość: zadowolona Re: sam zliczyc towar ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 15:09
                    taaaa jasne !!!!!!!!!!!!!!NIEPRAWDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: ajencik Re: sam zliczyc towar ? IP: *.centertel.pl 26.02.09, 16:42
                      Może więcej konkretów?? co nieprawda?? przeczytaj umowę kobieto.
                      Jeśli nie podpiszesz się na wydrukach ze skanera są one nieważne ,
                      rozumiesz to?? czy zawsze wszystko automatycznie podpisujesz co ci
                      podsuną??
                      • Gość: zadowolona Re: sam zliczyc towar ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 21:23
                        a udało ci sie kiedys zrobic zupełnie samemu inwentaryzacje ?Watpie.
                        • Gość: ajencik Re: sam zliczyc towar ? IP: *.centertel.pl 26.02.09, 21:54
                          Znam ajentów którzy sami zliczyli towar w sklepie, półka po półce, a
                          nst. ze spokojem czekali na wydruk ze skanerów. Powstałą niewielką
                          różnicę- kilkaset PLNów, szukali kilka godzin. Do momentu
                          podpisania wydruków to ty trzymasz ich w szachu- jeśli można tak
                          powiedzieć. Podpisując wydruk zgadzasz się z tym co tam jest
                          napisane, masz prawo do ponownego zliczenia lub sprawdzenia na
                          wyrywki kolejności i kwot nabijania. Ciekaw jestem, jak od strony
                          prawnej by wyglądała sytuacja jakby ktoś odmówił definitywnie
                          podpisania wydruków. Co wtedy....
                          • Gość: były kontroler Weryfikacja spisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 04:15
                            W przypadku braku zgody ajenta na podpis pod arkuszem komisja
                            inwentaryzacyjna może podpisać się komisyjnie - i inwentaryzacja
                            jest ważna.

Z drugiej strony, ajent ma prawo sprawdzić dosłownie wszystko.
                            Uczestniczyłem w kilku takich inwentaryzacjach, w których ajent
                            regał po regale sprawdzał cały spis... Najdłuższy remanent z jakim
                            się zetknąłem trwał 23 godziny (bez przerwy). Często okazywało się
                            to pracą bezcelową (bo liczący nie mają interesu w nabijaniu
                            ajentowi braków, wręcz przeciwnie - tak więc pomyłki in minus były
                            równie częste jak in plus) ale zdarzały się przypadki w których
                            warto było sprawdzić. Sam popełniałem błędy nie zauważając np.
                            zgrzewki papierosów.

W istocie rzetelność spisu jest uzależniona przede wszystkim od
                            porządku w PSD. Tutaj znów wszystko zależy od ajenta. Niektórzy
                            mając nawet bardzo małe zaplecze są w stanie trzymać tam porządek na
                            tyle duży że jest wstydem przeoczyć cokolwiek. Inni mając nawet
                            bardzo duży punkt po prostu nie wiedzą gdzie mają schowany towar.

Najlepiej tuż przed inwentaryzacją uporządkować punkt - w
                            szczególności zaplecze - i samodzielnie zliczyć przynajmniej
                            najtrudniejsze obszary (te w których najłatwiej się pomylić), by
                            później, w trakcie inwentaryzacji, spokojnie porównywać otrzymany
                            przez siebie stan ze stanem zliczonym przez komisję.

Pozdrawiam
          • Gość: miki Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.elk.mm.pl 29.01.09, 00:17
            salonik prowadzę od ponad 4 lat, i czuję ogromną ulgę że odchodzę,
            ostatni remanent to przeszło 12000zł na minus po 4-ch miesiącach od
            poprzedniego remanentu.
            • Gość: gość Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.mobile.playmobile.pl 29.01.09, 00:40
              To jest właśnie cała prawda o HDS ,nic w tej wypowiedzi nie jest
              przesadzone ani wyssane z palca tak ta firma działa.
            • duczczek Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS 10.05.10, 15:53
              JEŚLI KTOŚ CZUJE SIĘ OSZUKANY PRZEZ FIRME HDS TO PROSZE O KONTAKT
              POSTARAM SIĘ POMÓC I TO ZA DARMO!!![/b]

CHODZI MI GŁÓWNIE O BRAKI INWENTARYZACYJNE ORAZ WSZELKIEGO INNEGO
              RODZAJU KARY FINANSOWE.
              PROSZE O KONTAKT: 698-969-327 nawet sms a najlepiej prze forum i
              drogą mailową duczczek@op.pl opisać krótko problem i będziemy
              działać.

POSIADAM SPORĄ WIEDZĘ NA TEN TEMAT, WSPARCI BARDZO DOBRYCH PRAWNIKÓW
              ORAZ POMOC PROKURATURY.
              TA FIRMA STARA SIĘ WYŁUDZIĆ OD ALJENTÓW PIENIĄDZE ROBIĄC BRAKI W
              PAPIERACH. NAWET JAK JUŻ ODDAŁEŚ SWÓJ DŁUG TO MNIE POINFORMUJ MOZE
              UDA SIĘ ODZYSKAĆ PIENIĄDZE. POTRZEBNE JEST JAK NAJWIĘCEJ DOWODÓW.
              • Gość: ap do duszczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 19:09
                Sory duszczek ale nie ma takiego adresu mejlowego
                • duczczek adres e-mail 10.05.10, 22:48
                  Nie duszczek tylko duCZczek@op.pl

• Gość: Mimi Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.chello.pl 19.05.10, 22:12
                Ja byłam ajentką HDS odeszłam i nie mam wyrzutów . Ta firma to oszuści pierwszy
                remanent miałam z brakami, spłaciłam a jak odchodziłam to jeszcze raz mi
                doliczyli to samo co już zapłaciłam. Do tej pory nie mogą się ze mną rozliczyć
                tylko pisma przysyłają i jest ciągle inna kwota. Dobrze że mam wszystkie
                dokumenty czyli faktury , wz , remanenty itp a teraz przysłali mi fakturę z
                zeszłego roku do podpisania to normalne. Sama teraz się skupiam i napiszę . Mam
                nadzieję że pan Terelak trochę się uspokoi . Ci co nie chcą to niech nie piszą a
                reszta niech pracuje tak jak pani Emilka z Okęcia na długi i się podlizują.
                Pozdrawiam wszystkich odważnych ajentów.
                • Gość: Anita Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:41
                  Brawo Mimi aby tak dalej.wysyłaj dokumenty do Lublina im nas więcej tym lepiej.A
                  czy ktoś wie kto to jest duczczek?
                • Gość: kasia Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: 85.222.87.* 10.08.10, 19:10
                  Szanowni Państwo, chciałbym zacytować tekst który widnieje pod
                  spodem: "Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi
                  odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez
                  użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające
                  prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego
                  tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną." a więc, jezeli ktoś
                  myśli że jeżeli podpisze się: mimi, miki, ajent, on, oszykany itp. i
                  jest anonimowy to jest w bardzo wielkim błądzie, tak wielkim jakie
                  odszkodowanie zapłaci jeżeli osoba pomówiona poczuje się dotknięta
                  takim wpisem. Więc zanim coś takiego napiszecie lepiej najpierw
                  pobiegać, policzyć do 10-ciu, pomyśleć nad tym lub poprostu
                  uspokoić. pozdrawiam.
        • Gość: KAmil Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.05.09, 18:46
          witam, jestem w identycznej sytuacji. Jezeli to mozliwe to prosze o kontakt:
          662-604-349 Kamil. Chodzi o HDS
        • Gość: lu zapytanie IP: *.stansat.pl 29.07.09, 11:21
          Witam wszystkich czy może ktoś się określić na jakim procencie jest się w
          HDS?pozdrawiam
          • Gość: LUKE Re: zapytanie IP: 188.33.14.* 30.07.09, 17:46
            Zapytaj kierownika regionalnego w swoim regionie :)
        • Gość: agencil_01 Portal integracyjny ajentów sieci handlowych. IP: 89.167.74.* 11.10.09, 12:28
          Powstał portal integrujący ajentów sieci handlowych, zapraszamy.
          ajenci.cba.pl/?page_id=56
        • Gość: anonim Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 14:51
          Wszyscy są wykorzystywani przez HDS. Trzeba z nimi zrobić porządek. Musi się
          znaleźć kilka osób chętnych do działania.
          • Gość: ja Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 20:44
            No już parę osób jest.jak chcesz się dołączyć pisz na gg 18745966.Pozdrawiam.
          • miska641 Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS 26.04.10, 10:04
            Witaj!

Jeśli nadal bywasz na forum to na pewno czytałeś/czytałaś, że szukamy byłych
            ajentów oszukanych przez HDS. Jeśli chcesz nam i sobie pomóc odzyskać bezprawnie
            zabraną kasę, wyślij nawet krótką informację na adres policji w Lublinie podany
            przez Anitę. Osoba prowadząca sprawę skontaktuje się z Tobą.
            • akkrawczyk Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS 01.05.10, 10:10
              Korzystając z poniższej rady jako kolejny oszukany przez HDS
              z którego ściągnięto pieniądze pod groźbą sprawy sądowej zgłosiłem
              mój przypadek na policję w Lublinie. Po rozmowie telefonicznej
              ustaliłem spotkanie z osoba która zajmuje się tymi przypadkami( po
              mimo że jestem z warszawy nie było problemu aby Pan do mnie
              przyjechał). Na spotkaniu przedstawiłem mu moje dokumenty jakie mam
              z czasów współpracy z HDS, oczywiście między innymi z
              przeprowadzonych inwentaryzacji. Opisuje mój przypadek dla tych
              którzy sie wahają i nie wierzą iż jest ktoś kto zajmuje się sprawą
              ludzi współpracujących z HDS i będących przez nich wykorzystani.
              Ważne jest też to że zajmują się tym z własnego ramienia, a co za
              tym idzie my ( poszkodowani ) nie mamy nic do stracenia. Wystarczy
              tylko minimum własnej inicjatywy polegajacej na zgłoszeniu się do
              nich.
              • Gość: była ajentka Wysyłajcie zgłoszenia do Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 22:01
                Ja również potwierdzam.Wysłałam krótki opis mojej współpracy z HDS pod niżej
                podany adres i już w maju jestem umówiona na spotkanie z osobą która zajmuje się
                naszą sprawą.Namawiam wszystkich którzy zapłacili firmie HDS chociażby złotówkę
                co do której macie cień wątpliwości że nie powinniście jej zapłacić do wysyłania
                krótkiego opisu całej tej współpracy.na pewno ktoś się odezwie.
            • Gość: ika Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.cust.bredband2.com 02.08.11, 23:08
              Witam! czy mozesz mi podac do kogo sie zwrocic personalnie na tej policji w Lublinie? jakies nazwisko z kim rozmawiac,jesli oczywiscie sprawa jest jeszcze aktualna,bo wpisy na ten temat sa z 2010.
              Dziekuje
              pozdrawiam
              • Gość: okeksio Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 23:34
                Czy coś się zmienia na plus w tej firmie? Czy te problemy z fikcyjnymi inwentaryzacjami i karami są powszechne tylko w salonikach prasowych? Czy ktoś ma wiarygodne informacje na temat prowadzenia kawiarni w galeriach w Warszawie, np. w Arkadii i Złotych Tarasach, albo na lotnisku Okęcie?
                Nie daje mi to spokoju - czy nie można po prostu liczyć tego towaru razem z kontrolerami i np. zaufanym pracownikiem?
                • prom2 Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS 11.01.12, 07:28
                  Inwentaryzacji w sumie miałem kilkanascie ani razu pierwszy wynik nie był zgodny z prawdą, zawsze był brak na co najmniej kilka kilkanascie tysięcy. Po sprawdzeni zawsze znajdowałem błąd we wprowadzeniu do systemu, dziwne ze ani razu sie nie pomylili na moją korzyść. Poznałem dobrze ich zasadę działania bezposrednio po inwentaryzacji- jeśli nie masz długo wyniku jej to znaczy że wyszła bardzo dobrze, jeśli masz duży brak wynik masz szybko ;)
                  Na dokładne sprawdzanie nie ma czasu jak masz duży sklep, nie podołasz temu. Zresztą co z tego jak na skanery nie masz prawa nic wprowadzac sam, wiec sprowadza sie to do tego, ze ty sprawdzisz i co , i nic, bo obsługujący skaner tez człowiec i pomylić sie może hahah. Generalnie jak sobie nie pozwolisz wejść na głowe to dasz radę, ale wg mnie obecne warunki które oferuje HDS nie są adekwatne do odpowiedzialności jak na tobie spoczywa i do wynagrodzenia za prace. Generalnie najwieksze zło to pracownicy, jak cię okradną nie masz na to dowodu, w HDS wszystko masz na papierze.
                  • Gość: oleksio Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 14:02
                    A jak często przeprowadzają te inwentaryzacje? I w każdym punkcie, czy to saloniku prasowym, czy kawiarni? Nie można samemu z nimi być przy tym liczeniu i skanowaniu? To na papierze nie dostaje się zliczonych ilości?
        • Gość: Ajentka bardzo pomocny adres dla oszukanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 20:49
          wszyscy oszukani przez HDS mogą wyłącznie w formie pisemnej przesyłać wszystkie
          informację na adres Wydział do walki z przestępczością gospodarczą Komendy
          Wojewódzkiej Policji w Lublinie ul.Północna 3 20-064 Lublin. Zgłoszenia nie
          mogą być anonimowe.
          • Gość: miki Re: bardzo pomocny adres dla oszukanych IP: *.elk.mm.pl 22.04.10, 22:56
            ja już to zrobiłem, i wiecie co? jest nas co raz więcej,to bardzo
            dobrze, że wreszcie ktoś się tym zajął,przyłączajcie się do nas.
            potwierdzam wiarygodność adresu do korespondencji, nie mamy nic do
            stracenia zgłaszając się, a możemy wręcz pomóc sobie, pozdrawiam
            • Gość: Ajent Re: bardzo pomocny adres dla oszukanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 06:27
              podpisując umowe akceptujemy jej warunki,brak towaru oznacza ze
              jestesmy winni pieniadze,do czego wam policja gospodarcza,marnujecie
              czas czy są na tym forum tacy co zakonczyli współprace i dalej sie
              jakos dogadali czy tylko frajerzy ktorzy dalej pracuja dostajac co
              miesiąc note ze zabrano im tysiąc zl..?
              • Gość: Anita Re: bardzo pomocny adres dla oszukanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 08:53
                wszyscy oszukani przez HDS mogą wyłącznie w formie pisemnej przesyłać wszystkie
                informację na adres Wydział do walki z przestępczością gospodarczą Komendy
                Wojewódzkiej Policji w Lublinie ul.Północna 3 20-064 Lublin. Zgłoszenia niemogą
                być anonimowe.
          • Gość: Pola26x1 Osoby chetene by zgłosic sprawe do TV TVN!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 19:45
            Mam kontakt z redaktorem Uwagi w TVN! Kto jest chetny niech pisze na e-mail: pola22x1@wp.pl lub gg: 31253791
            Ostatnie posty moje w tej sprawie zostaly usuniete poniewaz uzylam nazwisk...i Hds sie do mnie odezwal...hahahaha.. Żałośc! W kazdym razie by sprawa trafila na "pierwsze strony" to musimy sie zmowbilizowac. Szukam oszukanych, chetnych do powiedzenia prawdy przed kamerą. Piszcie!!!
            Pozdrawiam
            Była Ajentka
            • Gość: Ajent Żabki Re: Osoby chetene by zgłosic sprawe do TV TVN!!! IP: *.nplay.net.pl 30.11.10, 23:20
              Czy ajenci Żabek mogą dopiąć się do tematu ajencje w Polsce? Nie jesteście jedynymi którzy mają problemy z sieciami działającymi przy wykorzystaniu umowy ajencyjne.
              • Gość: Pytanie Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 11:10
                czy jest na tym forum ktoś kogo hds podał do sądu,lub ktoś kto sie dogadał na spłate długu bez wszczęcia postępowania,jesli jest ktos taki prosze o kontakt GG3983771. czytałem posty forumowiczów to głównie ajenci pracujący na swoje długi,oraz nawiedzona grupa żyjąca nadzieją ze program tvn lub PG w lublinie anuluje ich niedobory,moja rada lepszy tvn HD bo wieksza rozdzielczość to może większy sukces w wymiganiu sie od płacenia pozdr.
                • Gość: były ajent Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 14:54
                  Nikt !! nikogo !! do niczego nie zmusza.!! Po co więc zbędne komentarze !? Nie rozumiem.
                  • Gość: Współpracujący Komenda w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 13:29
                    Osoby które chcą współpracować z Komendą w Lublinie w sprawie firmy HDS proszone są o wysyłanie na adres wcześniej podany danych takich jak:

1. dokładny adres zamieszkania

2.telefon kontaktowy

3.kwota jaką jest winna

4.ubytki wykazane w trakcie kontroli.
                    • Gość: Były Ajent Re:wesołych Świąt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 13:49
                      Wesołych Świąt i tego aby wszystkie sprawy z firmą (H..)wyjaśniły się i aby sprawiedliwość wyszła na jaw.Najserdeczniejsze Życzenia dla Tych którzy nadal borykają się z tym problemem.
                      Były Ajent.
                • Gość: kinga Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 13:00
                  ja mam podobny problem. moje "długi" , na które mam potwierdzenia zapłat, HDS sprzedał firmie windykacyjnej. wiadomość dostałam przed Świętami. dzisiaj idę do adwokata. jestem jak najbardziej za nagłośnieniem tej sprawy. szukam osób, które są zdecydowane walczyć o swoje prawa.pozdrawiam Kinga.
                  • Gość: były ajent Do Kinga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 23:22
                    Przeczytaj post Współpracującego
                    Temat:Komenda w Lublinie
                    Polecam i namawiam do współpracy :)
                    • Gość: iwo Re: Do Kinga IP: *.3.199.109.static.rdi.pl 24.01.11, 14:04
                      Potwierdzam skontaktowałam się z Panem z policji przekazałam swoje dokumenty i zaczyna się już coś dziać także zachecam wszystkich którzy czują się oszukani do kontaktu z policją w Lublinie
                  • Gość: miki Re: Pytanie IP: *.elk.mm.pl 17.01.11, 21:51
                    Kinga, część z nas już walczy, pozakładaliśmy sprawy dla HDS, usiłujemy walczyć z nieprzychylnymi komentarzami na forum. Jeśli masz ochotę odezwij się darek080569@interia.pl
              • Gość: Maja WEKSEL!!! co dalej??? ;(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 20:35
                A czy wszystcy poszkodowani pomyśleli o zbiorowym pozwie????
                Powiem tak! Wystawiony weksel opiewa u mnie na ladnych parędziesiąt tysiecy! Niestety juz jest po sprawie sądowej! Zadna apelacja i zazalenia do sądu apelacyjnego nie przechodzą, a dokladnie zostałam pokierowana na rozprawie ze moja apelacja/zazalenie mam nadac do sądu apelacyjnego za pomoca sądu okregowego, ten natomiast nie wypuszcza zażalenia i tak w kółko Macieju!.... walkuje temat z sądem okregowym od roku. Caly czas cos jest nie tak!
                Z tym całym Lublinem co się dzieje?? Ludzie!!!! Co robicie z komornikiem???? Placicie za nic oszustom!?? Czy ktoś ma juz uruchomiony weksel przez sąd???? Czy macie na tyle kasy zeby oddawać za nic złodziejom????
                • Gość: Mimi Re: WEKSEL!!! co dalej??? ;(((( IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.12, 20:53
                  Witam ja walczę z HDS-em już 3 lata ale teraz dotarłam do Stowarzyszenia Poszkodowanych przez duże sieci handlowe. jest to mecenas co prowadził sprawe biedronki i tam napisałam. Jeżeli będzie nas więcej to może nam pomogą. Znajdz tą stronę i przez kontakt napisz. Pozdrawiam i proszę o kontakt Wilga61@o2.pl
        • Gość: kinga Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 12:47
          ja prowadzę własną działalność, a HDS dostarczał mi prasę do sklepu. poinformowałam (dużo wcześniej) HDS,że dostałam koncesję na alkohol i będę rezygnowała z prasy. to było jakieś 4 lata temu. od tamtej pory HDS żąda odemnie zapłaty za faktury , na które mam wystawione KP. przed Świętami dostałam informację,że HDS sprzedał moje długi firmie windykacyjnej. poszukuję osób, które też miały problemy z zakończeniem współpracy z nieuczciwą firmą HDS.pozdrawiam Kinga.
        • Gość: Basia Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.ibd.gtsenergis.pl 09.01.11, 19:05
          Ja współprace z nimi zakończyłam,skierowałam sprawe do sądu z powództwa cywilnego.Sprawą zajeła się Prokuratura takich osób jak my jest dużo więcej.Zadzwoń to podam więcej informacji.tel.501126313.Prokuratura czeka za zgłoszeniami od poszkodowanych.
          • achaja32 Współpraca ajencyjna 12.01.11, 12:08
            Witam. Drodzy forumowicze. dostałam propozycję szkolenia i przejęcia w ajencje punktu. Mam tylko do Was takie pytanie czy jest możliwość dostania wzoru umowy, którąbedę podpisywać - wcześniej przed podpisanie. Chciałabym ją skonsultować z prawnikiem i męzem:) A może ktoś z was ma takową umowę i może mi ją przesłać. Nie chcę wchodzić w ciemno a nie ukrywam, ze jestem zainteresowana współpracą. Będę wdzięczna za wszelkie info w sprawie umowy:)
        • Gość: gosc Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.play-internet.pl 05.04.12, 12:00
          witam. jestem pracownikiem w saloniku inmedio a własciwie bylam. Wczoraj szef ogłosil upadłosc firmy i chce sie sadzic z hds i my jako pracownicy tez.Chetnie bym porozmawiala o tym problemie bo ja uwazam ze nie mozna tego tak zostawic by nie krzywdzili tez innych bo to co wyprawiaja to jest nie do opisania. To sa hieny i złodzieje i tylko wykanczaja ludzi.pozdrawiam
          mozna do mnie pisac w tej sprawie anetka1403@interia.pl
          • Gość: xxxx Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.12, 16:31
            Mozecie sie procesowac i tak nie wygracie.A jak sie nie pilnuje porzadku w dokumentach,to niestety potem tak jest.Ja pracuje w hds,a raczej w punkcie juz 3-lata i wiem jak to dziala,specjalnie szukaja nie kompetene osoby na ajentow.Przerobilam juz to wielokrotnie,i wiem ze jak sie dobrze poszuka w dokumentach to znajdzie sie ich bledy,a raczej Ajentow.Bo jestem przekonana ze chodzi Wam o inwenturke:)trzymam kciuki moze sie uda
            • Gość: LUKE Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.chelmnet.pl 07.04.12, 15:27
              Faktycznie osoby stawiające jakikolwiek "opór" lub wykazujące się zbyt dużą "inicjatywą" są z lekka mówiąc dokładniej kontrolowane. Dałem słowo że dam sobie trzy miesiące na ochłonięcie po przekazaniu sklepów w Galerii Bałtyckiej zanim zacznę komentować w jakikolwiek sposób współpracę z firmą HDS Polska. Opisując tą współpracę przekażę bardzo szczegółowe informacje, które wielu osobom pomogą w przyszłości.
      • Gość: były ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 09.09.08, 10:41
        Czy się opłaca...Ja moją przygodę z "HADESEM":D zakończyłem już blisko 2 lata temu i nikomu nie polecam. Praca nie jest lekka, szczególnie ze względu na ilość godzin, w moim wypadku Pn-Pt 6-19, Sob 7-18, Niedz 10-16, jednak nie to stanowi sedna sprawy. Trzeba pamiętać że twój PSD prawdopodobnie nie będzie wysokoobrotowy i często te 2900 netto które wypracujesz lub do którego firma dołozy jako do minimum które zapewnia to może być wszystko co zarobisz.Nie jest to wiele, szczególnie prowadzac wlasną dzialalność gospodarczą: ZUS, księgowa, pracownik bo na pewno nie jest to praca dla jednej osoby i zostajesz z ...niczym. Pamiętać trzeba również o kolosalnej ilości makulatury jaką bedziesz miał do przewalenia dla HDS'u papierologii o której nikt tu jeszcze nie wspomniał,raporty itp. Co do kontrolerów to jak to z ludzmi bywają normalni i zdarzają sie skur...., bywa ze jestes traktowany jak potencjalny złodziej, PSD przecież nie jest Twój a tu zjawia sie kontroler/a badz regionalny i pokazuje Ci w niewyszukany sposób komu tak naprawde przysługują uprawnienia włascicielskie. No ale to w ramach kontaktów miedzyludzkich a te jak wiadomo bywają rózne. Sama firma wymagania ma duze, co do zasad prowadzenia PSD, zapełnienia półek , sposobu ułozenia itp., przygotuj sie na częste kontrole i spore kary jeśli cos bedzie nie tak. Jezeli problem nie jest z Twojej winy czegoś nie dowieźli to bądz przygotowana na to zeby to udowodnic, czyli np.że w twoim zamówieniu była ta pozycja zawarta a dostawca tego nie przywiózł. Na pomoc ze strony kontrolerów, kierownika bym nie liczył, ogólne robienie łachy bo wydaje sie im ze tylko oni maja mase roboty...nie mozna doczekać sie na własną kopię umowy, a o zwrocie kosztów szkolenia juz nawet nie wspomne. Koniec końcem ze wszystkim trzeba dzwonic do Warszawy, w koncu w kazdym PSD jest telefon :) i limit na rozmowy, dziwne tylko ze koniec końcem dopłacisz za to z własnej kieszeni a rachunku nie zobaczysz:P Takich kwiatków jest cała masa, moznaby ksiązke napisać. Na koniec powiem ze owszem wierzę ze może są i tacy którzy na tym godnie wychodzą, wiele zalezy od punktu a z tymi jak wiadomo bywa róznie. Na dobry bym nie liczył bo kiedy otwiera się nowy to nie dostanie go osoba "obca", a jezeli sie jakis zwalnia to juz sama domysl sie czemu. Generalnie od wewnątrz wygląda to zupełnie inaczej niż z punktu widzenia klienta przeglądajacego prase na ładnie oswietlonych półkach. NIE POLECAm , pozdr
      • Gość: Heyka Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 20:22
        Pracuję tam już ponad 5 lat.I jak na razie jestem zadowolona i nie
        mam ochoty na zmianę pracy.Nerwy owszem mam nadszarpnięte ale nie
        ludźmi z firmy tylko klientami.Chamstwo ze strony klienta szerzy się
        w zastraszającym tempie i końca nie widac.Idziemy do Europy ale
        słoma z butów wyłazi...
        Pracuję w regionie północnym a z Warszawą jak do tej pory mam miłe
        wspomnienia.
        Więc nie wiem o co chodzi ludkom na forum...?
        • Gość: ciekawy Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chelm.mm.pl 11.09.08, 22:17
          najfajniejsze jest to że piszecie że pracowałem, pracują itd ... tylko że
          prowadzicie działalność i świadczycie / świadczyliście dla nich po prostu usługi

Sytuację współpracy znam tylko ze słyszenia za to doskonale i z autopsji znam z
          Kolporterem i Ruchem. Ogólnie wszędzie jest fajnie :-)

Na pewno rację mają Ci którzy piszą że bez znajomości nie ma co liczyć na
          'przydzielenie' dobrego PSD bo jest wielu chętnych już w firmie na łatwą kasę
          (rozkręcony PSD, wysokie obroty, ustalone nakłady prasy i pewność +/- prowizji)

Polecam wszystkim za to znalezienie sobie punktu / lokalu ok 25-35 m2 i
          otworzenie własnego saloniku prasowego. Co prawda ryzyko i wkład finansowy
          wyższe ale możliwość osiąganych zysków również. Wtedy prowadzi się własny biznes
          i ma się wpływ na jego wygląd / asortyment / ceny itd. Prasę dostarczy nam Ruch,
          Kolporter (firmy ogólnopolskie) lub któraś z firm regionalnych (jeśli taka u Was
          działa)
          Możliwa marża na prasie to ok 23-25 % przy dobrych PSD - i tu się okazuje jak
          Was okrada Wasz 'pracodawca' :-) no ale to na nim spoczywa stworzenie
          marki/standardów/kontroli itd

w temacie dystrybucji prasy siedzę ok 15 lat, w temacie PSD (saloniki, kioski)
          ok 10 lat

powodzenia
          • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 12.09.08, 19:51
            Jak to mówią na układy nie ma rady... Ciągnąc dalej temat
            opłacalności, marż itp.. Naprewno nadejdzie moment, że ajentowi
            będzie trzeba w końcu tę prowizję podnieść. HDS trzyma średnie
            wartości prowizji na grupach towarowych od lat... Kwestia czasu.
            • Gość: oszukany Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 24.09.08, 10:38
              Czy na te forum zagląda ktoś kto walczy z HDS dystrybucją? która oszukała na
              kilka tysięcy.
              • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 25.09.08, 18:25
                Przecie obrót prasą jest prosty jak drut ? Masz specyfikacje dostawy
                później zwrotu i dodatkowo potwierdzenie sprzedaży od którego możesz
                składać reklamacje więc są to same liczby .... chyba, że z
                matematyką jesteś na bakier...
                • Gość: berton Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 25.09.08, 21:20
                  Niestety w Hds to nie jest takie proste ;), np. oddajesz 25 szt.
                  jakiegoś tytułu do zwrotu, a z magazynu dostajesz pisemko że jest
                  niezgodność , i że dostali 18 szt.- jesteś w plecy 7 sztuk. Nie masz
                  prawa i mocy się odwołać, procedura w tej firmie nie pozwala na
                  to... Tak rodzą się straty, m.in.
                  • Gość: Gringo Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.intertele.pl 25.09.08, 21:55
                    Może to nie w temacie bo ja nie miałem punktu w tych firmach ale
                    miałem salonik prasowy w Ruchu i te sprawy o których piszecie to to
                    samo co ja przeżyłem w Ruchu. Na szczęście już nie współpracuje z
                    tymi złodziejami. Sprawy skończyły się w sądzie ale oczywiście sąd
                    przyznał rację oszustom z Toto Lotka, a oszustom z Ruchu dodoatkowo
                    musiałem jeszcze pewną kwotę zapłacić.
                    • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 26.09.08, 15:39
                      Wszyscy biedni oszukani trzeba o swoje walczyć i nauczyć się
                      liczyć !!! To podstawa... jakoś mnie lotek ani hds nie oszukuje ...
                      dziwne ...
                      • Gość: x Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 26.09.08, 22:37
                        Lotek i hds może nie ale mnie akurat dystrybucja oszukała i nie mów mi że są ok
                        bo kilka lat już z nimi walczę,ale już niedługo koniec
                      • Gość: x do LUKE IP: *.gprs.plus.pl 27.09.08, 23:21
                        Nie wiem w jakim mieście masz PSD i ile jest tej prasy u ciebie,wiesz ja
                        siedziałem w punkcie długo,sam robiłem zwroty i wiem ze gazety zdawane były co
                        do sztuki a minus wyszedl kolosalny a to przez to że dystrybucja ma co innego u
                        siebie a co innego nam wywołują tzn nie wszystkie pozycje są na naszych
                        dokumentach.a co do HDS to nic do nich nie mam bo zawsze miałem u nich na +
                        dzięki tym plusom jest mniejsza kwota do spłaty o kilka tysięcy.Ale to kropla w
                        morzu.
                    • Gość: x do Gringo IP: *.gprs.plus.pl 26.09.08, 22:40
                      Może za szybko się poddałeś i dlatego tak wyszło albo adwokat był kiepski.może
                      powinieneś się odwoływać?nie próbowałeś?
                      • Gość: oszukany Re: do Gringo IP: *.gprs.plus.pl 26.09.08, 22:44
                        ja swoją sprawę skierowałem do mediów.uwaga itp już są pewne kroki w tej
                        sprawie-fakt dośc długo to już trwa ale wkoncu dostaję jakieś konkretne
                        wskazówki i informacje na ten temat.Już niedługo o firmie HDS usłyszy cała
                        Polska ;)))
                        • Gość: berton Re: do Gringo IP: *.centertel.pl 27.09.08, 19:38
                          Poważnie sprawa ta znalazła zainteresowanie mediów?? Czy to aby nie
                          Twoje pobozne życzenie;). Przydałoby się aby ktoś się tym zajął, ale
                          nie chce mi się wierzyć w to co piszesz, mozesz podać więcej
                          szczegółów, jak by co służę pomocą w zdobyciu materiału;).
                          • Gość: oszukany Re: do Gringo IP: *.gprs.plus.pl 27.09.08, 23:04
                            Sprawa została opisana do Uwaga tvn i już jest od nich odpowiedz podania
                            konkretów tj.moj telefon z kąd jestem itp.Chciałbym skontaktować się z większą
                            ilością osób żeby było nas więcej wtedy mielibyśmy większe szanse na wygranie z
                            dystrybucją.
                            • Gość: oszukany Re: do Gringo IP: *.gprs.plus.pl 27.09.08, 23:09
                              Wiem że nikt nie chce ujawnić na tym forum swoich danych personalnych i nr
                              telefonu ale musimy jakoś się skontaktować bo inaczej być nie może.
                              • Gość: karol Re: do Gringo IP: *.chello.pl 30.09.08, 19:03
                                a czy walczycie tylko z dystrybucją czy również z innym działem?co jest nie
                                tak?proszę o pilną odpowiedź, która na pewno uchroni mnie przed nietrafnym
                                wyborem co do firmy.
                                • Gość: oszukany do karol IP: *.gprs.plus.pl 01.10.08, 19:53
                                  Wiesz co HDS mówi że oni i dystrybucja to co innego ale to nie jest
                                  prawdą.Walczymy z dystrybucją najbardziej ale z hds-em też.Moim zdaniem cała ta
                                  firma to banda oszustów,są osoby które są zadowolone ale można je na palcach
                                  jednej ręki policzyć.więcej jest osób które narzekają,Ajenci wolą stracić 1000zł
                                  za szkolenie(bo nie wiem czy wiesz że pierwszego dnia szkolenia podpisujesz
                                  umowę)i rezygnują po pierwszym miesiącu.mniejsza strata.Decyzja zależy do ciebie
                                  ale ja szczerze odradzam.Dystrybucja okrada nas na prasie i niestety jest
                                  problem żeby z nimi dojść do porozumienia,ale i na nich są sposoby.Moja sprawa
                                  trafiła po części do mediów no i mam prawnika który wszystko na razie
                                  sprawdza.Więc jeżeli posuwamy się do takich metod tzn nie jest dobrze i firmę
                                  proponuję omijać szerokim łukiem.Pozdrawiam,
                                  • Gość: piotrek co wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 17:58

pomóżcie mi wybrać zakładam salonik z kim podpisać umowę? kolporter, ruch czy
                                    hds???????????????????????????????????????????????
                                    • Gość: berton Re: co wybrać? IP: *.centertel.pl 04.10.08, 19:27
                                      Zdecydowanie Ruch. Bez dwóch zdań, najmniej pomyłek, najsolidniejsi.
                • Gość: iwo Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 109.199.0.* 23.09.10, 16:49
                  Luke a co powiesz na dublowanie dostaw mi to zrobili na 24 tys dopiero w sadzie wywalczyłam zwrot
              • Gość: oszukana lubuskie Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.09, 20:39
                witam ! prowadziłam salonik 1.5 roku przez ten czas nazbierało się około 20 tys
                długu. najgorsze jest to , że nie wiem skąd on się wziął ! umowy nie dostałam
                przez 1,5 roku ! zaczęto mi zabierać prowizje, których nie powinni mi zabierać .
                szukam pomocy. byłam u prawnika , powiedział , że jedyna szansa na wygranie
                sprawy to grupowa sprawa sadowa. mam nadzieje ,że wszyscy się nie poddaliście i
                chcecie walczyć tak jak ja . jeśli jest ktoś kto chce mi i sobie pomoc to mój
                numer tel . 601527250
                nie możemy tak tego zostawić. musimy walczyć. liczę na was ...
                Lubuszanka
                • Gość: Heyka Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 15:52

Dziwię Ci się,że wytrzymałaś 1,5 roku bez umowy.W ten sposób sama
                  siebie nie szanujesz a wymagasz poszanowania od innych.
                  Dziwnego masz prawnika,który każe Ci zebrać grupę biednych i
                  poszkodowanych... dlaczego???
                  Czyżby Twoja sprawa była zbyt drobna,mało ważna????
                  Czy Ty sama nic nie znaczysz?
                  W dalszym ciągu pozwalasz-teraz prawnikowi-na brak szacunku do
                  siebie. Jesteś pewna,że wszystko dobrze sprawdziłaś?,że wszystkie
                  dostawy są Twoje?że masz uczciwego pracownika?
                  Ja byłam w HDS w różnych sytuacjach i niestety (i tu się nie mylę)
                  za każdym razem byłam dobrze rozliczona...
                  Kosztowało mnie to trochę czasu ale wiem,że ja też się mylę a tam
                  pracują niestety tylko ludzie.
                  Raz nawet bardzo bolało...
                  Zamiast rzucać oskarżenia sprawdź najpierw lub jeszcze raz wszystkie
                  dokumenty!!!
                  No i może powalcz o umowę ...jak mogłaś dopuścić do takiej
                  sytuacji...nie wiem...
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Ouszkana Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.09, 21:50
                    Ty mi nie mów o szacunku tylko poczytaj to forum. nie jestem jedyna oszukana
                    osoba. a hds dzieli swoich ajentow na lepszych i gorszych. musza miec tzw
                    przkrywke , ktora ty jestes
      • Gość: berton Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 23.09.08, 18:52
        Fakt, z roku na rok jest gorzej. Hds Dystrybucja, a raczej jej
        pracownicy na magazynie podprowadzają towar. Jeśli ma się dobry
        punkt z wysoką prowizją takie przypadki lżej przełknąć, ale niestety
        takich punktów jest zaledwie kilka, może kilkanaście. Broń Boże ich
        nie bronię , ale większość Waszych strat robią pracownicy, wasi
        pracownicy niestety. Ale i na HDS przyjdzie kiedyś ,,kryska", jeśli
        nie zmienią swojego podejścia do ajentów. po prostu brakuje
        już ,,jeleni" do obsadzania PSD.
      • Gość: oszukany Re: do ajent IP: *.gprs.plus.pl 03.10.08, 21:14
        Może nie będzie tak źle,ale musisz się przygotować na dużżży -.
        znam osoby które po ok 8miesiącach mają po około 25-30tyś długu.Bardzo proszę
        napisz jaki miałeś wynik.
        • Gość: berton Re: do ajent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 12:13
          Tylko 25-30tyś w plecy?? Rekord HDS-u to ponad 150 000 PLN. 30 ooo
          to norma
          • Gość: oszukany Re: do berton IP: *.gprs.plus.pl 04.10.08, 15:18
            Też to słyszałem,ale jednak to prawda.Więc coś razem musimy z tym zrobić.A ty
            jaki minus miałeś?
            • Gość: berton Re: do berton IP: *.centertel.pl 04.10.08, 19:26
              Wartość braków zawsze w limicie ubytków. Jak to robię?? Tajemnica
              zawodowa;). Uwierzcie mi że większość waszych braków to wina
              pracowników, niestety. Generalnie prowadzenie kiosku w oparciu o ten
              rodzaj umowy jest trudny, a będzie jeszcze trudniejszy- branża
              niestety na wymarciu, tylko dzięki papierosom się jeszcze trzyma.
              Mało kto czyta dziś gazety, nawet dodatki do gazet nie zwiększają
              sprzedaży. Nie jest to branża z przyszłością. Na zachodzie tego typu
              kioski prowadzą głównie hindusi i inne nacje.
              Jak ktoś jest na tyle obrotny aby umiał go prowadzić , znaczy to
              tyle, że jest dobrym kierownikiem, a dobry kierownik zarobi co
              najmniej 3000pln netto na etacie , z urlopem, świadczeniami i
              mniejszym stresem. Inna sprawa że jest to dobra szkoła przed
              otwarciem swojego biznesu , niekoniecznie w tej branży;).
      • Gość: ja Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 21.10.08, 01:15
        Pracowałam w takowym saloniku.Zaczęłam w połowie listopada 2007.
        Ajentka miała dość HDSu i zrezygnowała z końcem grudnia 2007 z
        mankiem 50000zł(prowadziła kiosk od sierpnia tego roku).Mało tego
        remanent wykazał nadwyżkę w papierosach,braki w biletach, o
        niezdanej prasie nie wspomnę.Większośc tytułów była reedycją lub
        bieżąca.Z nowym ajentem współpraca układała się dośc dobrze oprócz
        obiecanej umowy o pracę nigdy nie podpisanej i wielu
        kłamstw,wykrętów i dziwactw owego ajenta,które nie tylko mnie
        dotyczyły.Na zakończenie współpracy(wyrzucili go) nie wypłacił mi
        pieniędzy tłumacząc się remanentem.Ogólnie kontroler był jak
        najbardziej w porządku, o kierowniku regionu się nie wypowiem bo
        byłabym niekulturalna.
      • Gość: karol Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 24.10.08, 16:53
        OSZUKANY czy już coś zdziałałeś telewizją?jak idzie Twoja wojna z HDSem?
        • Gość: oszukany do karol IP: *.gprs.plus.pl 24.10.08, 17:00
          Mam na razie bardzo dużo problemów osobistych i nie mam czasu jechać do
          dystrybucji.Ale już w listopadzie konkretnie biorę się za ten burdel.Dam znać na
          100%.
        • Gość: mister Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 25.10.08, 13:11
          OSZUKANY/a to bedzie miał jeszcze więcej problemów już za parę dni w
          cyt..."W SONDZIE"... chyba wszyscy wiedzą o co biega (+ bilety i
          karty (nasza klasa.pl)) pozdrawiam ;-)
          • Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 14:41
            nie ,ja nie wiem o co biega?
            • Gość: miton Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 14:30
              byłem ajent kolportera współpraca była ok ale tylko pod warunkiem że
              trzymałeś palec im w d...,kary naliczali np. za późnią wpłatę utargu
              na konto a przecież KC mówi że to nie może być kary ! i kasa była
              zdecydowanie za mała jak na godz pracy,co do Ruchu to ogólnie tam
              panuje komuna nie znają podstaw prowadzenia saloniku dopiero wchodzą
              też byłem ajentem główne wady małe nadziały prasy uboga oferta po
              prostu w saloniku się sprzedają gazety kolorowe z dodatkami a oni mi
              dostarczali przede wszystkim papierowe gazety np. Bubla o
              żydach !!!,ta branża wymaga zaufabych ludzi do pracy i sumienności i
              zanjomość gazet bo można mieć szybko manto na zwrotach np. po
              terminie oddajesz i nusisz płacić oraz na tym że ludzie którzy
              nadzielają i przyjmują zwroty mogą być oszuści i najcześciej tak
              jest że wyciągają gazety ze zwrotów i masz obciążenie wiec tutaj
              jest najsłabsze ogniowo poza tym ludzie kradną też gazety w saloniku
              to norma ,ale praca jest ok spokojna na swoim ale biznes to
              rodzinny chyba że w rodzinie też złodziej!
              • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 12.11.08, 00:42
                Milton aleś się rozwinął jak papier toaletowy wypowiedź godna ajenta
                KOLPORTERA i RUCHU :) w HDS byś kariery nie zrobił w szczególności w
                jednym regionie :) a dlaczego ? bo byś nawet nie dostał w ajencje
                kiosku na peronie w Wejherowie Nanicach :D Ale dzięki takie posty
                jak twój działają na mnie budująco !!!
      • Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 62.87.178.* 12.11.08, 15:36
        Zastanów się dobrze.Ja prowadziłam salonik Kolportera.I wyszło mi bokiem.
        Wypłaty nie widziałam wcale, a wymagania co do ajenta są duże.W systemie im się
        coś bez przerwy nie zgadza a ,a pan asystentek jest mnóstwo,które co chwile się
        zmieniają a potem zostaje syf,którym to ajent jest obciążony.Praca niby
        fajna,ale co potrafią oni z Tobą zrobić to już ich głowa.W Relay słyszałam jest
        podobnie,Więc jak chcesz.
        • Gość: w. Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.icpnet.pl 14.11.08, 09:44
          a ja dostałam wczoraj propozycje poprowadzenia inmedio i sobie zaryzykuje, a co.
          • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.104.* 14.11.08, 16:38
            a z ciekawości w jakiej lokalizacji ?
        • Gość: monika Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 17:07
          zgadzam się z kolporterem same kłopoty, cała masa kar które naliczaja a przy rozwiązaniu umowy z 'kaucji' zostaje nic bo to obciążaja za nie wiadomo co. ja wyszłam z długami i to była najgorsza inwestycja życia!!!! z daleka od nich!!!
      • Gość: miki Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 19.11.08, 21:56
        Kto jeszcze nie podpisał - odradzam, Kto rozpoczął współprace - niech szybko
        kończy. Hds nie wypłaca prowizji w terminie a pozatym często na początku
        obiecują bardzo wysoką a potem mówią że jednak taka nie będzie możliwa do
        zrealizowania. Często są nakładane kary wyssane z palca.Roboty jest tyle, że
        będziecie padać na pysk a prowizja jest marna. REZYGNUJCIE PóKI MOżECIE. Ja
        jestem za tym żeby założyć STOWARZYSZENIE POKRZYWDZONYCH PRZEZ HDS
      • Gość: miki Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 20.11.08, 17:41
        Kolego zaproponuj formę walki z HDS. Ja dalej popieram swoją opinię - ODRADZAM
        WSPÓŁPRACĘ.
        • Gość: MIKI2 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 03.12.08, 21:28
          Nie wiem czy ktoś o tym słyszał ale podobno HDS ma problemy finansowe i mają
          zamiar ogłosić upadłość, Słyszałem to z pewnego dobrego źródła. Słyszał też ktoś
          o tym?
          • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.102.* 03.12.08, 22:53
            Upadłość tak tak ja słyszałem, że upadła tobie cegła na głowę :)
            Warto zasięgnąć informacji w branży a dowiesz się czegoś więcej na
            temat HDS :) Polecam też wziąć pod uwagę fakt, że HDS nie jest w
            przeciwieństwie do innych dystrybutorów prasy notowany na GPW :) a
            to o czymś świadczy... Więc obawiam się, że twoje źródełko jest z
            deko suche...
            • Gość: Janke Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 04.12.08, 07:15
              Luke Ty pracujesz w HDS? Na jakim stanowisku?
              • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 10:21
                Nie pracuje, tylko od początku trwania tego artykułu mam ubaw po
                pachy z narzekaczy, znam ten rynek współpracowałem z dostawcami jak
                i odbiorcami każdego z trzech dystrybutorow prasy jakimi są ruch
                kolpo i hds... troche na temat tych firm wiem i tyle...
                • Gość: Janke Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 06.12.08, 21:18
                  a masz doświadczenie jako Agent Saloniku Prasowego w HDS-ie?
                  • Gość: Mexico Retro Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 07.12.08, 12:00
                    O jaki ciekawy temat się trafił. Jakbym chciał napisać coś na temat
                    jednego regionu HDS a dokładniej kierownika tego regionu musiałbym
                    poświęcić temu kilka dni ... bo facet jest poprostu do tego stopnia
                    zakompleksiony, że sama psychoanaliza trwałaby dzień ! Jak ktoś
                    zgadnie o kogo chodzi stawiam dobrą Whisky.
                    • Gość: janke Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 07.12.08, 15:58
                      Trudno zgadnąć Pewnie teraz każdy Ajent myśli, że to piszesz o jego Kierowniku.
                      Mój niby spoko tylko oszust. W początkowych rozmowach obiecywał inną prowizją o
                      po rozpoczęciu działalności okazało się, że taka nie może być bo się podobno
                      góra nie zgadza.
                      Ale póki co szykuję imprezę na sobotę 13 grudnia bo 12 mam inwentaryzację
                      przekazaniową i kończę z HDS-em.
                      A sprawa kiepskiej sytuacji finansowej HDS to prawda.
                      • Gość: Mexico Retro Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 07.12.08, 16:10
                        Nie, nie ja pisze o tym jednym wyjątkowym :) Co do sytuacji
                        finansowej to chyba przemawia przec Ciebie żal, że sie nie udało ;/
                        To prawda prowizje są wyciśnięte jak cytryna, ale godzisz się na to
                        podpisując umowę.... kontynuując kiepską sytuację... to polecam
                        odwiedzić nowy terminal Okęcie. Trochę pojechali z tematem...

• Gość: janke Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.gprs.plus.pl 07.12.08, 21:52
                          Kolega przybliż co tam jest na Okęciu bo za daleko jechać.
                          Ogólnie ja zrezygnowałem z Saloniku bo HDS oszukuje oraz nie wypłaca prowizji w
                          terminie. Oszukuje przede wszystkim na tzw tajemniczym kliencie. Komu nałożyli
                          karę niech poprosi o nagranie, że np nie powiedział Dzien Dobry albo nie
                          zaproponował zapalniczki - nie mają dowodów a tajemniczy klient to bujda. Każdy
                          może przyjść i powiedzieć, że mi sprzedawca nie wydał paragonu.
                          • Gość: Mexico Retro Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 08.12.08, 00:14
                            Co do tajemniczego to sie zgadzam ! Walą jak chcą w jakim regionie
                            rezygnujesz ?
                            • Gość: xxx Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.acn.waw.pl 28.12.08, 11:26
                              Zgadzam się dokumenty to podstawa jak dobrze sprawdzasz to będzie ok
                              • Gość: Ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 28.12.08, 15:55
                                Również zgadzam się z tymi opiniami. Dziwi mnie tylko jedna rzecz. Dlaczego HDS
                                nie wprowadzi systemu komputerowego, który oszczędziłby masę roboty (wycenianie,
                                przecenianie, faktury, przesunięcia ). Mamy 21 wiek. Przez pewien czas
                                prowadziłem salonik Kolportera i powiem Wam, że akurat pod względem systemu i
                                dokumentacji to biją HDS na głowę. Wszysko jest w komputerze, nie ma żadnego
                                wyceniania czy faxowania raportów. Wszystko jest zautomatyzowane. Kolporter ma
                                niestety inne minusy. Tak sobie myślę jakby połączyć te 2 firmy i "wyciągnąć" to
                                co mają najlepsze...
                                • Gość: Agu Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 20:19
                                  A jak sprawa wygląda u zwykłych sprzedawców? Ponoszą oni odpowiedzialność
                                  materialną za towar? Jeżeli są niedobory, to na nich spada odpowiedzialność?
                                  • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 217.116.101.* 29.12.08, 23:42
                                    Tylko jeżeli zostaniesz złapana/ny na gorącym uczynku i to do 3
                                    krotności twojego wynagrodzenia no chyba że masz umowe zlecenie to
                                    do zaspokojenia krzywdy.... Zaniedbanie łatwo udowodnić tylko
                                    posiadając monitoring albo stojąc cały czas nad głową pracownika.
                                • Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 19:02
                                  nie ma systemu bo wtedy nie mogliby tak oszukiwac ajentów na niby
                                  niedoborach przy inwentaryzacjach
                                  • Gość: Byla Ajentka Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 08.01.09, 12:37
                                    Moze i salonik sie oplaca ale zalezy od lokalizacji a wszystkie
                                    dobre salonik dostaje sie po rodzinie albo znajomosci a najwieksze
                                    uklady sa w warszawie (wieksze szanse maja ladne ajntki co daja)..
      • Gość: Byla Ajentka Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 11.01.09, 09:32
        wiesz u nas jest przynajmniej tesco a ciebie na wsi sklep
        osiedlowy albo zabka wiec zbytnio nie awansujesz chyba ze na
        buraka....a w warszawie kazdy ajent wie jak sie dostaje lepsze
        saloniki .. albo sie obiecuje 6000 zl prowizji a dostaje sie 3500 zl
        wiec na samym poczatku rozmowy klamstwo dla takiego szaraczka ktory
        przychodzi prosto z ulicy.
        • Gość: 123 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 00:16
          ciekawe dlaczego hds dystrybucja -znikneła a do salonikow prase
          dostarcza kolporter ?
          • Gość: BOSS Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 10:06
            Bo HDS był za dobry i dawał się rżnąc na prasie przez co jego zysk
            malał zamiast rosnąc ot cała prawda. Wiedzą co robią :)
            • Gość: 123 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 16:53
              chyba odwrotnie -hds niezle rznal na prasie a w kolporterze przy
              dostawach wszystko sie zgadza
      • Gość: ajencik Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 12.01.09, 19:25
        Jeśli chodzi o premie za inwentaryzacje- to ja dostałem ją kilka
        razy, raz mniej raz więcej, ale z reguły dostaję. Jeśli chodzi o
        promocyjne bony od producentów papierosów, są one wydawane przez
        przedstawicieli handlowych danej marki papierosów. Rozdają oni te
        bony kilka miesięcy po zakończeniu promocji.
        • Gość: Heyka Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 14:52
          Trzebabyło dopilnować PM podczas kontroli aby wpisał to co trzeba i
          pod tym dopisać swój kometarz,dać autograf i kary nie ma.
          Wpisu brak - kara jest.
          Tak było napisane w Memorandum pana BD i jest to zgodne z prawdą.
          Wielu ajentów dostało nawet anulację kary. Wiem to na 100%
          • Gość: ktoś Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 16.09.09, 19:40
            Czy ja się mylę czy Heyka to Danka O. z Gdańska?
            • Gość: on Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 188.33.31.* 18.09.09, 18:00
              oto forum ajentów hds ajencihadesu.phorum.pl/ i jakoś tam nikt nie płacze
              ....
              • Gość: aaa Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 85.222.87.* 19.09.09, 14:27
                bo te forum jest stare i nikt tam niezaglada
            • Gość: HEYKA Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.09, 18:46
              Niestety nie,ale byłam jż AB i BD,pozdrawiam
              • Gość: Gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.satfilm.net.pl 11.01.11, 18:05
                Witam, dziś miałam okazję po raz drugi robić zakupy we Wzorcowni w saloniku we Włocławku- szefowa tego sklepu okropna, ma się za nie wiadomo kogo,zwraca się na per "Ty" do klientów i zwraca im uwagę, a każdy zakup komentuje w co najmniej niestosowny sposób:
                Zakupiłam dziś gazetę wyborczą z kodeksem pracy, a Pani kierownik salony do mnie, czyli klienta powiedziała : "Ja mam Was wszystkie nagrane na kamerze, co kupiły dziś ten kodeks i żadna z Was nie dostanie u mnie pracy"
                Jestem zszokowana, co to ma znaczyć?Dodam, że świadkiem była pracownica, byłam na skardze u dyrektora galerii, ale on nie potrafi pomóc, bo nie jest przełożonym tej Pani...
                A szefowa ma się za nie wiem kogo?
                Gdzie można złożyć skargę?
            • Gość: D.O Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 12:55
              Nie wiem czy chodzi Ci o mnie?
              Skoro tak Ci się wydaje,to masz do mnie nr telefonu więc zadzwoń i
              zapytaj. Postępujesz tak samo jak inni ludzie z tego forum - używasz
              imion (i inicjału nazwiska) a ukrywasz swoje dane.
              Jeżeli jest w Gdańsku w HDS jakaś Danka O. to napewno nie chodzi Ci
              o mnie i powinieneś sprecyzować swoje pytanie albo do mnie
              zadzwonić. Pozdrawiam Ciebie
      • Gość: ZANIEPOKOJONY Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 11:20
        Jak będziesz miała problem to znajdź kumatego prawnika, który
        udowodni, że to co robi ajent dla HDS powinno być traktowane na
        równi ze stosunkiem pracy:

Zła atmosfera to molestowanie

Molestowaniem w pracy będzie nie tylko naruszenie godności,
        poniżenie lub upokorzenie pracownika, ale też stworzenie w miejscu
        pracy zastraszającej, wrogiej lub uwłaczającej atmosfery. Agnieszka
        Fedor, adwokat z Kancelarii WKB Wierciński, Kwieciński, Baehr,
        podkreśla, że to pojęcia znacznie szersze niż samo poniżenie czy
        upokorzenie.

– Sądy będą musiały zdecydować, czy w trakcie postępowania biorą pod
        uwagę obiektywne kryteria określenia tego pojęcia czy subiektywne
        odczucia pracownika – dodaje Agnieszka Fedor.

Każdy pracownik, który w jakikolwiek sposób wesprze osobę
        molestowaną, będzie m.in. chroniony przed zwolnieniem.

– Na tej podstawie sądy mogą zyskać prawo do badania zasadności
        wypowiedzeń ponad 3 mln pracowników zatrudnionych na podstawie umów
        na czas określony – zwraca uwagę Witold Polkowski, ekspert
        Konfederacji Pracodawców Polskich.

Wystarczy jeśli pracownik taki zarzuci pracodawcy, że ten zwolnił go
        za wspieranie molestowanych współpracowników. Obecnie firmy nie
        muszą uzasadniać zwolnienia osoby zatrudnionej na umowę terminową.
        Zdaniem pracodawców nowe przepisy mogą być też podstawą do badania
        zasadności wypowiedzenia zbiorowego układu pracy. Teraz pracodawcy
        nie muszą uzasadniać takiej decyzji.

Z kim pracodawcy będą tworzyć wykaz prac, które ze względu na
        szczególne zagrożenie dla zdrowia lub życia powinny być wykonywane
        przez co najmniej dwie osoby (dla zapewnienia asekuracji) ? Kto
        odpowiada za to, aby stosowane maszyny i inne urządzenia techniczne
        zapewniały bezpieczne i higieniczne warunki pracy ? Kiedy przepis
        dotyczący ochrony przeciwpożarowej zawarty w nowelizacji k.p
        zostanie zmieniony ?
        • Gość: A-ha. Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.tvk.torun.pl 16.01.09, 14:23
          Aż mało prawdopodobne że dzieją się same złe sprawy w tych salonikach!
          Przecież ludzie jednak je prowadzą i pracują w nich(w takim razie szaleniec
          wchodzi w taki biznes)Piszę o tym ponieważ chciałem prowadzić taki salonik,ale
          ... mam teraz wątpliwości.Może powinni osoby władne przeczytać o wypowiedziach i
          zastanowić się nad tekstami wypowiedzi,bo to nic dobrego nie wróży.Renoma firmy
          tak opisywana?
          • Gość: Maria POMOCY IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.09, 20:38
            do jakiej instytucji można się zgłosić o pomoc w związku z oszustwami jakie
            dokonuje Inmedio ?????? jak na razie nikt nam nie może pomóc, a długów nie
            spłacimy do końca życia !! LUDZIE OSTRZEGAM WAS NIE WCHODŹCIE W TO !!
            • Gość: lola Re: POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 18:11
              mam ten sam problem i też nie wiem jak mam wyjśc z tych długów!!
              • Gość: Ajent Wszystkich poszkodowanych zapraszam IP: 89.167.74.* 30.08.09, 18:11
                Wszystkich poszkodowanych zapraszam na www.ajenci.fora.pl
                • Gość: ajent wpłaty do totalizatora IP: *.mobile.playmobile.pl 02.09.09, 19:49
                  Witam, Komu odpowiadają codzienne wpłaty za totka od września ? Może się
                  wreszcie odezwiemy wszyscy bo będą z nami robić co chcą !!!!!!
                  Jestem ajentem a czuję się jak śmieć, bo dwa razy dziennie muszę być w punkcie,
                  żeby wziąć kasę i ją wpłacić !!!!!
        • Gość: maniek Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 10.11.12, 20:58
          nie mylmy molestowania z mobbingiem!!!!! :)
      • Gość: miki Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.elk.mm.pl 29.01.09, 00:12
        dzień dobry wszystkim, a raczej dobry wieczór. Wlaśnie niedawno
        wróciłem z pracy z mojego " wspaniałego psd" hds. Przeczytałem już
        prawie wszystkie Wasze posty na tym forum, i miałem nic nie pisać ,
        ale niestety nie da się! Z HDS-em współpracuję ponad 4 lata i
        właśnie teraz stwierdziłem że czas najwyższy odejść. Czy ktoś ma
        jeszcze wątpliwości dlaczego? Myślę ,że każdy normalny człowiek,
        dbający o siebie i rodzinę, nigdy nie powinien podejmować współpracy
        z HDS-em. Mam wyższe wykształcenie i tak jak Ania nie boję się
        wyzwań i ciężkiej pracy. Właśnie teraz okazało się że źle pracuję,
        wcześniej otrzymywałem nagrody i mój punkt zawsze był chwalony przez
        kontrolerów firm tytoniowych , przez wydawców pism. Zdostawcą prasy -
        " Ruchem" nigdy nie miałem problemów( byli i są pomocni). Kontrole
        wiecie jak przebiegają- nawet jeśli promocje i inne rzczy na sklepie
        są w porządku -to PAN KONTROLER , będzie szukał aż znajdzie. U mnie
        znajdował, ale zawsze same pierdoły, do których też się przyczepiał
        i mój wynik zawsze oscylował na granicy 93-97,5%.Takich Panów
        przeżyłem trzech.Najbardziej nie podobał mi się sposób
        przeprowadzania inwentaryzacji.Sami wpadali we trzech i liczyli.
        Jak inwentaryzacja ma wyjść dobrze jak oni pstrykaja na tych swoich
        maszynkach jak szaleni- w takim tempie nie trudno o błąd. W ciągu
        dnia takich inwentaryzacj przeprowadzają dwi lub trzy.A jakie było
        ich zdziwienie kiedy zarządałem abym mógł sam przeliczac towar, Z
        9 inwentaryzacji tylko jedna wszła na plus dla mnie. Teraz odchadzę
        i przy zdawczo- odbiorczym remanencie to ja będlę liczyć i spisywać
        na protokole a nie jacyś tam Panowie. Nie dajcie się oszukać macie
        do tego prawo, bo to są Wasze pieniądze. Zarządałem ponownego
        dostarczenie wszystkich dokumentów z remanentów, z ponanoszonymi
        poprawkami, jeszcze ich nie otrzymałem. Jeśli tego nie zrobią nie
        zawacham się skierować sprawy do sądu i powołać biegłego rewidenta.
        Po ostatnim remanencie wyszedł niedobór na kilka tysięcy. Wiecie co
        to znaczy - zawał!!!! Ale nie odpuściłem trzy noce i trzy dni
        liczenia z przyjacółmi okazało się że nie ma niedoboru. Tak sobie
        myślę że część z nas napewno popuszcza wodze fantazji wypisując na
        forum , ale zdecydowana większość ludzi jest oszukana i zawiedziona
        i tylko szkoda że nikt z kierownictwa nie chce się zniżyć do naszego
        pułapu i z nami zacząć rozmawiać. Wszyscy którzy macie problemy z
        HDSem nie poddawajcie się, walczcie - z duzym tez mozna wygrać
        • Gość: ajent Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 16:30
          ja tez zakonczyłem wspolprace -nie musze dodawac ze z długiem !
          szukam szukam w papierach i nie moge znalezc -czemu?czy juz z nerwow
          mozg mi sie zlasował czy jak ?POMOZCIE!
          • Gość: ajencik Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.centertel.pl 30.01.09, 21:59
            Pierwsze pytanie ilu miałeś pracowników??
            Kolejne, na czym masz braki i w jakich kwotach??
            Czy w okresie przed i po inwentaryzacji przekazeniowej miałeś
            dostawy??(czy zamawiałeś towar ale doszedł po twoim przekazamiu) NP.
            Polski Tytoń....
          • Gość: iza Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.kielce.hypnet.pl 25.06.11, 09:13
            ja z nimi koncze wlasnie wspolprace i az sie boje co bedzie bo opinie nie sa optymistyczne moze jakies rady
      • michalowskiego [...] 01.02.09, 13:32
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Heyka Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:02
          kolego , ortografia Ci się kłania ...zgroza!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Monia Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 02.04.09, 17:11
            Witam,
            Powiem szczerze, że mnie głowa rozbolała od tego co piszecie
            poprostu masakra zero zachamowań!

Ale mam pytanie do osób obiektywnych. Wiem zawsze jest cos w pracy
            co nam nie odpowiada, ale czy naprawdę prowadzenie saloniku to taki
            koszkar??
            Bede rozmawiac w tej sprawie z regionalnym i jestem zdruzgotana jak
            to przeczytalam.
            Czy mozecie mi napisac jak wyglada ta praca?

pozdrawiam
            • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 94.254.161.* 02.04.09, 17:18
              Wszystko zależy... od tego jak podejdziesz do tematu. Co chcesz osiągnąć. Przygotuj się na to, że na początku dowiesz się jakby to powiedzieć... o 20 % lepiej niż w rzeczywistości. Zależy od twojej skrupulatności i samozaparcia. Zależy od punktu jaki obejmiesz i od osób z którymi w regionie przyjedzie Tobie pracować. Ja z perspektywy czasu nie żałuję swojej decyzji. Może dlatego, że nie daje sobie w przysłowiową kaszę dmuchać. Życzę Tobie powodzenia i wytrwałości :) A nie życzę trafienia w niesprawiedliwe otoczenie :)
              • Gość: Monia Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 02.04.09, 17:30

Bardzo dziękuje za odpowiedz :)

Wydaje mi się, że ludzie z regionu Ci sami, co u Ciebie.

Pozdrawiam
                • Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 94.254.161.* 02.04.09, 17:58
                  No to jak się potrafisz płaszczyć dasz radę :)
                  • Gość: Monia Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 02.04.09, 18:03
                    No widzisz nie dac sobie w kasze dmuchac to jedno, ale plaszczyc,
                    podlizywac sie to cos calkiem nie w moim stylu.

pozdrawiam
                    • luke_ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 02.04.09, 18:06
                      Zarejestrowałem się, chociaż nikt nie powie, że się ktoś podemnie podszywa :) Wiem, że w kasze dmuchać i płaszczyć to dwie odmienne formy egzystencji, ale współpraca z niektórymi fajnie się układa do "pierwszych łez bezsilności".
                      • Gość: Monia Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 02.04.09, 18:39
                        Czyli wnioskuje, że nie jest kolorowo?
                        • luke_ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 02.04.09, 19:30
                          Zależyt co dla kogo znaczy kolorowo. Znam takich co do teraz wierzą,
                          że śnieg jest czerwony bo im tak powiedziano. Ja jestem święcie
                          przekonany, że na tych co ten śnieg nazywają czerwonym wjedzie walec
                          i im światopogląd wyrówna :)
                          • Gość: Monia Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 02.04.09, 21:47
                            Ale powiedz szczerze czy jest to warte tego. Czy finansowo jest ok?
                            Oczywiscie wiem dla kazdego OK jest inne, ale ogolnie.
                            • luke_ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 03.04.09, 01:26
                              Powiem wprost zakładając, że zarobisz 4000 netto co nie jest najgorszym wynikiem. Zatrudnisz jednego pracownika na umowę zlecenie ( tylko student ) 1200 zł zostaje 2800zł od tego odejmij swój zus 800zł no chyba, że jesteś tzw młodym przedsiębiorcą to 300zł - zostaje 2500zł od tego księgowość 200zł chyba ze jesteś genialna i wszystko zrobisz sama :) Zakładam, że nie ma takich :) no może jest jeden ale o tym innym razem... zostaje 2300zł jeszcze średnio miesięcznie 200zł na materiały biurowe wysyłki korespondencji, środki czystości ewentualnie mycie witryn... zostaje 21 setek. Zapomniałbym o oświetleniu, które wymieniamy na swój koszt licz skromnie 50 zł miesięcznie oraz jakaś kara bo nie wypada być ideałem też ujmę to w średnią 50 zł miesięcznie. 2000 zł Moniko od których jeszcze nasza III RP czy tam już nawet V RP zabierze 18% podatku. Jeżeli pozostała kwota ( około 1600 zł ) to twoje marzenie to zachęcam bo swego rodzaju bezcennych doznań nie doświadczysz w żadnym innym regionie. Mniej więcej na zasadzie "Za wszystko inne zapłacisz kartą ..."
                              • Gość: Monia Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 03.04.09, 11:54
                                Wielkie dzieki za wyczerpujaca odp.

A jak z prowizjami?? Przeciez sa prawda? co ile sa wyplacane?

Pozdrawiam

Monia

• Gość: HEYKA Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 13:08
                                  Nie wiem co Twój rozmówca miał na myśli,mówiąc "płaszczyć sie" ale
                                  ja w firmie pracuję dosyć długo i płaszczyć sie nie muszę.
                                  Nie widzę natomiast powodów aby nie okazywać sobie wzajemnie
                                  odrobiny sympatii i to na różnych szczeblach.
                                  Pamiętaj,że wszędzie mile widziany jest człowiek pogodny i otwarty a
                                  nie nadęty,arogancki,pewny siebie bufon.
                                  Odrobina pokory wobec siebie zawsze jest mile widziana.
                                  A przy kwocie 4000 netto raczej pracuje się samemu a nie zatrudnia
                                  pracownika - przynajmniej ja tak kiedyś robiłam.
                                  Rozważ dobrze wszystkie za i przeciw.
                                  Zastanów się czy jesteś w stanie postawić na pierwszym miejscu
                                  pracę-oczywiście jeżeli chodzi o czas....
                                  Jak wspomniałam że pracuję już sporo czasu w Firmie więc odnośnie
                                  prowizji - płaconą mam zawsze i na czas.
                                  Pozdrawiam
                                  • luke_ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 03.04.09, 14:10
                                    Ale będąc dokładnym trzeba napisać, że pracując SAMEMU to znaczy angażować swoją powiedzmy drugą połowę lub kogoś bliskiego. Bo sam z doświadczenia wiem, że wytrzymanie 12h dziennie 7 dni w tygodniu średnio 30 dni w miesiącu i około 355 dni w roku jest niemożliwe!!! Pamiętajmy o różnych sprawach losowych włącznie z tymi najbardziej przykrymi i co wtedy ??? Punktu nie zamkniesz... Więc bądźmy realistami...
                                    • Gość: Gośc Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 83.238.116.* 12.04.09, 16:27
                                      Dokładnie tak to wygląda: na początku pracujesz sam + pomoc rodziny lub kogoś
                                      znajomego "na czarno" - lekko nie jest, praktycznie zero życia, ale finansowo
                                      się opłaca - lepsze niż praca w firmie pod ciągłą presją za 1500,- . Nie
                                      czarujmy się: jak się nie jest szefem w innej firmie lub na dobrym wysokim
                                      stanowisku to wolę pracować jako ajent w Hds-ie, a jak komuś nie pasi to droga
                                      wolna, przecież nikt nie zmusza, po roku dowidzenia.
                      • Gość: nowy Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.star.net.pl 25.09.09, 22:39
                        Powiedzcie mi jak naprawde jest w tym HDS , MAM niedlugo szkolenie i
                        rozważam objęcie takiego punktu w dużym miescie, czy to sie oplaca
                        jakie są mniej wiecej prowizje, i jak nwentaryzacje?? jest tak
                        tragicznie ??/dziekuje
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka