Gość: wolet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 20:56 Rekrutują w całej Polsce.Pracuje ktoś ?Możecie coś powiedzieć o charakterze pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hubi Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 15:57 no własnie też dzisiaj zadzwoniłem na numer z ogłoszenia i miła pani poprosiła mnie o wiek imie nazwisko i numer telefonu jednak nie zdążyłem się zapytać czym się zajmują ponieważ powiedziała że prosze czekać na odpowiedz i się rozłołczyła. może mi ktos rozjasnić co to za firma chociaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar-du Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.gprs.plus.pl 13.10.08, 18:49 Ludzie nie łapcie się na te durne ogłoszenia. To jedna wielka ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.kalisz.mm.pl 11.03.09, 18:28 dzwonjlem dzis do tej firmy so.va.luh.spisali moje dane i kazali czekac.mysle ze to totalna sciema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan SO.VA LUX to sciema pseldomafia uwazajcie na nich IP: 94.254.205.* 20.04.09, 18:12 Pisza ogloszenie kier katB do reklamy w terenie to prawda, to inaczej akwizycja. Nie masz pewnosci czy oddadza ci kase za paliwo . Wielka sciema , wynajeta willa , zdiecia i albumy na scianach z jakis imprez by pokazac jak sie dobrze zarabia. Moze i zarobisz ale musisz byc bezczelny, nie bac sie POLICJI, bo to jest na granicy prawa. Maja jakis tandetny sprzed pseldo medyczny , agd i chust wie co jeszcze. Te firmy zarabiaj na tym sprzecie ok 400% a ty od 1 do 5 %.Zobacz jakimi "prezesi" firmy smigaja autami? Moze tez bedziesz mial taki jak cie nie wsadza. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POWER KING Re: SO.VA LUX to sciema pseldomafia uwazajcie na IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 15:31 A skąd Ty to wszystko wiesz? Pracowałes tam? Bo ja tam pracuję i jeszcze o niczym takim nie słyszalem. A pojęcie mafii sprawdz w słowniku! Pozdrawiam hehe looser... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: SO.VA LUX to sciema pseldomafia uwazajcie na IP: *.centertel.pl 18.12.09, 20:03 Jesteś koleś LEŃ i życiowo przegrany Pacan. Nie chce Ci się pracować i pewnie tato płaci za internet i zalewa paliwo do Twojej starej "Corsy". No ale zawsze znajomym możesz powiedzieć - Ja, ja pomykam dodrym niemieckim autem - Znam Cię - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: SO.VA LUX to sciema pseldomafia uwazajcie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 21:50 debil debil i jeszcze raz debil byleś widziałeś. pewnie nie a pier... "kocopoły" ciężko o lepsza prowizje a jak jestes pajacem i myslisz ze dostaniesz cos za darmo bez pracy to sie grubo mylisz to ciezka praca i mało kto daje sobie w niej rade ale jak sobie poradzsisz to zarobisz godziwe pieniadze ale lojalnie mowie nie jest łatwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argfdggrgerhgtrhtr Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.kalisz.mm.pl 25.05.09, 18:48 vb fsghjtkymtykyu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.4web.pl 28.06.08, 15:20 Jest to sprzedaż bezposrednia odkurzaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubi Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 08:50 czyli że co pracuje się jako akwizytor chodząc po domach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadek Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.centertel.pl 02.07.08, 23:40 ja bedac na rozmowie slyszalem od nich ze jest to sprzedaz urzadzen dla alergików, ale o akwizycji nikt mi nie mowił:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan10 Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.07.08, 11:10 Firma jest bardzo tajemnicza. Na spotkaniu rekrutacyjnym wypełniają formularz osobowy i bardzo niechętnie odpowiadają na pytania o charakter pracy. Chodzi o sprzedaż bezpośrednią u klienta w domu jakiś "urządzeń medycznych" (oni tak to nazywają). Po weryfikacji zapraszają na bezpłatny kurs. Gdy zacząłem dopytywać się o konkrety pracy i formę zatrudnienia powiedzieli, że wszystko wyjaśnią na szkoleniu. Pierwszy miesiąc jest próbny. W kilka godzin przed umówionym szkoleniem zadzwonił do mnie miły pan z informacją, że szkolenie się nie odbędzie z powodów rodzinnych instruktora. O następnym terminie mam być powiadomiony później. I tak nie wiem czym oni się zajmują. Gdy zapytałem pana czy to odkurzacze odpowiedział, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaz Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:05 Na pierwszym spotkaniu dowiedziałem się ,że chodzi wyłacznie o instruktarz obsługi urządzeń firmy w umówionym miejscu u klienta. 70% klientów to klient biznesowy czyli gab.lekarskie,spa,bogaty klient prywatny.Firma ma swój odpowiednik w polsce , jest nią POWERMEDwww.powermed.pl sprzęt dla alergików,masaży terapełtycznych itp. O pozyskanie klienta stara się dział marketingowy my mamy dojechać na umówione spotkanie i przeprowadzić instruktarz.Faktycznie trochę ściema nie wiem jak wy ja odpadam chcę pracować i zarabiać a nie cudować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powerking Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 15:18 Z takim nastawieniem to ty nigdzie nie zarobisz... haha A do firmy sie dostac jest bardzo ciezko dlatego tyle schodow-ale jak juz jestes zatrudniony (bo jest wybor-albo wlasna dzialalnosc, albo umowa o prace) zarabia sie calkim dobrze. Tylko trzeba poswiecic czas na nauke, a jak komus to nie pasi niech idzie na budowe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POWER KING Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 15:27 Ja pracuje, w Powermed w Kaliszu i to od poczatku!! Firma jak kazda inna, i nie rozumię dlaczego tyle dziwnych pytań. Przeciez wystarczy przyjsc na rozmowę kwalifikacyjna, zdac egzamin i zaczac prace. Nikt oczywiscie nie mowi, ze bedzie latwo. Bo praca jest dla dobrych-naprawde dobrych. Ale to kazdy sam musi sie sprawdzic. Co do zatrudnienia normalnie jak gdzie indziej, urlopy to samo. Pieniądze większe, i to dużo, ale trzeba więcej pracowac -NIE CIĘŻEJ- tylko więcej!!! Rekrutacja czy tajemnicza?-może troche, ale co kurs zgłasza sie około 150 osob - a pracę dostaje może z 5 osob! Bo reszta sie nie nadaje. A przeczytalem tez o "samochodach prezesow" Kompletna bzdura i może zazdrosc bo jak firma bogata to i na auta sa pieniadze. Dziwne, ze nikt nie napisze o samochodach pracownikow, bo to tez niezle fury i nikt nie narzeka na brak KASY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.promax.media.pl 30.11.09, 14:31 W Kaliszu robią klientów w konia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan10 Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.07.08, 11:14 Jeżeli ktoś jest bardziej poinformowany proszę niech napisze o co w tym wszystkim chodzi. To chyba jakaś lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan10 Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.07.08, 11:19 Gdzie w tym wszystkim jest prawda z ogłoszenia prasowego: "Kierowców kat. B ; obsługa reklam w terenie" zatrudni firma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djned Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 12:17 tak jak ci wcześniej ktoś napisał to jest akwizycja masz jechać do klienta i zrobić PREZENTACJE przy okazji sprzedać jak oni to nazywają urządzeniami eletro- mechanicznymi a jego podstawowym zadaniem jest osuwanie alergenów a z tym problemem rodzimym to może być prawda ja poszyłem na szkolenie szczena mi opadła 2 spotkanie jest luźniejsze spróbować nie zaszkodzi może coś z tego będzie poczekaj jak cię przyjęli to może niedługo zadzwonią przekonasz sie sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denon37 Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.eranet.pl 23.07.08, 00:31 Ja juz od 7-miu miesiecy pracuje w So.Va.Lux.. I jak narazie ok, choć samo szkolenie wydac moze sie dziwne i troche tajemnicze ale to czesc samej rekrutacji a jak ktos dotrwa do konca, przekona sie dlaczego maja taki system. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.tvk.torun.pl 31.07.08, 21:02 Byłem dzisiaj na pierwszym dniu szkolenia w Toruniu (będą jeszcze bodajże 3). Sprawa ma się tak: - 3000zł brutto (po okresie próbnym więcej) - trzeba zrobić 21 wizyt u klientów w miesiącu (same spotkania są umawiane przez telemarketerki) - jest zwrot kosztów paliwa - praca popołudniu (mniej więcej 17-21; 1 klient dziennie) - jeśli klient kupi urządzenie, jest premia (nie wiem ile) DENON37 - mógłbyś napisać coś więcej jak ta praca w ogóle wygląda? Chodzi mi np. o to, czy jeśli teoretycznie żaden z tych 21 klientów w miesiącu nie skusi się na to urządzenie, to czekają mnie jakieś konsekwencje finansowe? Jeśli możesz, to napisz jak najwięcej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DARO Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.eranet.pl 12.10.08, 15:54 JAK NIC NIE SPRZEDAŻ TO NIC NIE DOSTANIESZ. ZWROT PALIWA JEST MIESIĘCZNIE TYSIAK. ALE W OKRESIE PRÓBNYM 2A MIEŚ POTEM JUŻ NIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DARO Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.eranet.pl 12.10.08, 15:51 PRACUJESZ TAM JUŻ TYLE CZASU JAK NAPRAWDE WYGLĄDAJĄ WYNAGRODENIA W TEJ FIRMIE? TAK NA SPOKOJNIE ILE JESTEM W STANIE ZAROBIĆ MIESIĘCZNIE? ILE MIESIĘCZNIE SPOTKAŃ PRZEPROWADZASZ? JEST WIELE NEGATYWNYCH OPINI NA TEMAT PRACY W FIRMIE. TO SPRZEDAŻ POWERMED? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmarek Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.streamnet.pl 21.11.08, 20:51 powiem wam tak byłem na śląsku i na 3 dniu szkolenia zamienili się kierownicy jeden dobry drugi zły sprowokował rozmowę o zarobkach (powiedział, że 20 spotkań topół etatu, wywołała się burza, akurat na mój pech (a może szczęście wdałem się w dyskusję), na drugi dzień (czwarty dzień szkolenia na 16.00) 13.30 dostałem telefon, że decyzją kierownictwa zostałem usunięty z grupy bo wypowiadam się źle o firmie i podburzam grupę ot i tyle mojej historii z sovalux gisowatt poland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongi Nie dajcie się oszukać.Przeczytaj zanim starcisz!! IP: *.4.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 29.07.09, 09:50 Progress.Toruń.Szosa Lubicka.Ogłoszenie:Kierowca kat.b,obsługa reklam terenowych.Zarobki ok 4000zł.Wysłałem maila.Po 4 dniach dzwoni pani,zadaje kilka pytań:ile mam lat,jaki samochód,ile popołudniówek w miesiacu mam wolnych? itp.Informuje mnie ze jeśli spełniam warunki kierownik w ciągu tygodnia oddzwoni.Po 9 dniach jest telefon,zostałem zaproszony na rozmowe, na której niby jakiś director marketing pyta mnie o to samo co pani która dzwoniła.Informuje mnie ze jak do 19 oddzwoni to przechodze rozmowe i mam prace.Ponieważ jak sam widzę jest dużo osób i nie może mi zagwarantować że pracę dostanę.Po 17 telefon że przeszedłem rozmowe oraz zaproszenie na 4 dniowe szkolenie po 2 godziny.Szkolenie w ładnej sali,pięknie wyposazonej w kino domowe.?Na 1-wszym spotkaniu(30 osób)pan pokazuje powermeda i mówi ze prezentujemy tylko to urządzenie.Mamy płacone od prezentacji-minimum 20 w miesiacu.Pan zaznacza-my nic nie sprzedajemy!!!Praca ok 2-3 godziny z dojazdem do 50km.Na 2 spotkaniu jest juz 21 osób,jest dalsza prezentacja.Dostajemy kartke z której mamy sie nauczyć o urządzeniu.Wszystko ładnie pieknie poczęstunek itp.3 spotkanie jest juz 15 kazdy sie stara prezentuje.3 najlepsze odsoby maja wejsciówki hotelowe.Dostajemy kolejne kartki do nauki i okazuje się że psama prezentacja to już 2,5 godziny.4 spotkanie oprowadzanie po firmie,wszystko pieknie ładnie ile to nie mozna zarobic nawet 35 tys miesiecznie.Pokazuje najl.pracowników ile zarabiaja itp./Jest bar,stoly do gry ogólnie bajka.Wracamy do sali i tam okazuje sie że za 1 sprzedana szt mamy 1000zł brutto.Ale nie ma siły 3 w miesiacu sprzedamy napewno ale oni nie gwarantuja.Górna skala jest zniewalajaca jak pisałem nawet 35 tys.Za paliwo ma byc zwracane po każdej prezentacji.Ja juz sie wiecej nie pojawiłem.Kolega który chodziła zaliczac te prezentacje mówił ze okazało sie że zwracaja kase dopiero po 18 spotkaniach,nie wie dlaczego???Ogólnie kłamia dalej.Nie polecam i nie czytajcie tych durnych wpisów ze ktos zarabia tam kokosy.To wielcy oszusci.Ostatnie ich ogłoszenie:Pracownik,zarobki 2500zł hehe żałosni oszusci..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 20:25 nie sluchaj tych pie...ietych ludzi.w powermed dobry dealer zarobi 10 tys zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdesperowany Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.artronik.net 21.11.08, 22:33 No więc jak to zwykle bywa w firmach akwizycyjnych - nic nie sprzedasz - nic nie zarobisz to chyba proste jak przysłowiowy sik pająka. Skąd się bierze wynagrodznie tak zwana podstawa ? A no stąd że jest w nim ukryta prowizja - przy 21 wizytach zakładają zapewne , że znajdziesz kilku jelonków , którzy kupią odkurzacz zapewne za kilka tysięcy złotych , zapewne możesz proponować raty i zapewniam Cię że sprzęt tej klasy kupisz w każdym większym sklepie AGD za kilkukrotnie mniejsze pieniądzę. To bardzo proste. A dlaczego ? PONIEWAŻ NIE MA CUDÓW EKONOMICZNYCH. Cokolwiek by Ci nie `wciskali` na szkoleniu - żądaj pokrycia na ich słowa. Zapewne okaże się że `Z TAKIM PODEJŚCIEM NIE MA PAN SZANS NA PRACĘ U NAS`. Zapewne to firma a`la Rainbow :) (tam odkurzacz kilka lat temu - antyalergiczny i wogóle cuda na kiju w najprostszej wersji kosztował około 5.000 pln , można było załatwić pseudo-korzystny kredyt , ale czego się nie robi dla zdrowia klienta. I oczywiście target klienta to emeryci,rencistki - która to grupa bez problemu dostanie kredycik , no i nie szufladkując jest podatna na socjotechniki sprzedaży (jak zwał tak zwał wiadomo o co chodzi) ) Powiem tak - DA SIĘ ZAROBIĆ w tego typu firmach. Polecam jednak zająć się tym popołudniami , po normalnej pracy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bibi Re: So.Va.Lux italy ja pracuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 15:40 Śmieszy mnie jak czytam te wypowiedzi, bo najwięksi specjaliści i wszystkowiedzący, to Ci, co nic nie wiedzą i nigdy nie podejmą takiej pracy, ani nie stać ich będzie na założenie jakiegokolwiek własnego interesu, bo przecież nigdy nie odważą się zaryzykować. Nie zależy mi na reklamowaniu firmy, bo jestem tam pracownikiem a nie właścicielem. Jest to moja dodatkowa praca od kilku miesięcy i bardzo, ale to bardzo zastanawiam się nad rzuceniem swojej stałej posady, bo dorabiając na pół etatu miewam w pół miesiąca 2 dodatkowe pensje (średnie krajowe), a może być znacznie lepiej, to dalej już sami sobie przeliczajcie. Owszem, to można w pewnym sensie porównać do Rainbowa, ale twierdzenie, że to odkurzacz jest stanowczo nieodpowiednie. Kosztuje to połowę Rainbowa, a dodatkowo do tego są jeszcze 2 zupełnie inne i świetne urządzenia, czego Rainbow już nie ma. I mówienie o jeleniach kupujących Rainbowy, to prostactwo, bo to świetne urządzenia. Nawet nie wiedziałem wcześniej, ale na rynku jest ogrom Rainboów i jakoś żaden właściciel tego urządznia nawet po 14 latach użytkowania nie narzeka i nie chce go zmieniać. Ci co się negatywnie wypowiadają, to dyletanci i laicy. Mając odpowiednią motywację i zająć się tym urządzeniem na cały etat można zarobić ŚWIETNE PIENIĄDZE. Wielu z Was się nawet nie śni jakie. Początki w pracy nie są łatwe, ale to zależy tylko od Was czy chcecie zarabiać, czy odwalicie fuchę i będziecie mieć przeciętną pensję. To nie jest również akwizycja. Nie cierpiałem akwizytorów i nigdy nic nie sprzedawałem, no i pewnie, że tu im więcej sprzedaż, tym bardziej będziesz doceniony. TO JEDNAK NIE AKWIZYCJA. Nie chcę się więcej wypowiadać, bo nie chcę zaszkodzić w żaden sposób firmie. Jest zbyt dla mnie pożądana, abym jej szkodził. Jan pierwszy miesiąc miałem paskudny i marzyłem o tym, aby firma dała mi szansę popracować drugi. A gdyby się nie zgodzili byłem gotów nie wziąć pensji, ani zwrotów za paliwo za pierwszy miesiąc, bo chciałem jeszcze ten drugi przekonać się czy ja się do tego nadaję. Uważałem, że to żadne ryzyko, bo co najwyżej stracę trochę na paliwo i swój wolny czas. Jak się chce zarabiać to takiej drobnostki nie można nazwać ryzykiem. Dopuszczałem ewentualną stratę kilkuset złoty na paliwo, ale to nie jest kilka, czy kilkanaście tysięcy. Prowadziłem w życiu kawiarnie, myjnię i kilka innych rzeczy i tam było ryzyko kradzieży, zakupu towarów i wyposażenia, ponoszonych kosztów - a przecież mogło wcale się nie udać. Tu nie ma ryzyka, bo nawet za paliwo zwracali i pensję gwarantowali. Ludzie, gdzie może być lepiej ???? Jak ktoś tego nie umie zrozumieć, t nigdy nie wyjdzie ponad przeciętność. Pozdrawiam, bo z przyjemnością lecę właśnie do roboty :-)))) zbs2@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: So.Va.Lux italy ja pracuję IP: *.plock.mm.pl 03.12.08, 13:46 siemka twoja wypowiedz o SO.VA.LUX-e to wielki kant.A może jesteś szefem tej firmy?Dzisiaj byłem na rozmowie i doszedłem do wniosku że jest to po prostu akwizycja.Dostajesz towar i masz go sprzedać.Są bardzo tajemniczy.Na rozmowie nie dowidziałem się niczego konkretnego.Jeżeli chodzi o zarobki to potwierdził z ogłoszenia w internecie.Stała pensja-z czego???Jeżeli nie sprzedasz to nie masz kasy,to chyba proste.Jeżeli macie coś nowszego o tej tajemniczej firmie to napiszcie. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: So.Va.Lux italy ja pracuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 09:12 praca w tego rodzaju firmie to sprzedaż bezpośrednia-jeżeli masz dobrego szefa i lubisz pracę z ludźmi to napewno polubisz to zajęcie natomiast przestrzegam was , chętnych do działania ażebyście nie podejmowali współpracy z tymi firmami w Szczecinie i Toruniu bo szybko zobaczycie jak tam się traktuje współpracowników i jakie macie tam prawa , ja pracowałem tam i przez nich mam duże nieprzyjemności od klientów z którymi zawarłem umowy,klienci czekają po cztery miesiące na zestaw piorący i chyba już go nie otrzymają.Działania tych ludzi prowadzą tylko do jak największej sprzedaży gdyż to jest jedyny cel jaki sobie postawili. Masz podpisaną umowę ale twoim czasem decyduje szef-pijawka i nie jest prawdą że tak chętnie płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaddzik Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: 94.254.200.* 29.01.09, 03:10 Ta rzekoma firma Powermed a właściwa jej nazwa to Epos to jedno wielkie bagno. Robienie z ludzi idiotów, wciskanie kitu. Wiem, bo sama tam pracowalam przez kilka miesiecy. Na dodatek kierownictwo i szefostwo wprowadza totalny mobing w firmie a już nie komentując wypłaty jaka jest śmieszna... Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to że jak przyszłam tam do pracy, (gdzie jak tu juz wcześniej wspominaliście) miałam kilkudniowe szkolenie. I zaraz po nim była obietnica kierownika o natychmiastowym uzyskaniu umowy. Co w dalszym czasie nie doszło do skutku. A kierownik po miesiacu pokazal mi umowe o współprace. Gdzie sami wiecie że takiej umowy nie ma!!!! Oświadczyłam mu, że skoro upiera się że taka umowa istnieje to czemu nie dostalam kopii... Więc w sumie wychodzi że ta wielka dziadowska firma rozwija coraz szerzej czarny rynek. Jak już wspomniałam, że ta "firma" którą cieżko mi tak naprawdę w ten sposób nazywać - robi z ludzi kretynów to podobne jest traktowanie telemarketerek. Kierownictwo na zebraniach wręcz wymusza od pracowników uważnego ich słuchania i wykonywania poleceń. Zdarzaly się sytuacje gdzie telemarketerki są traktowane jak brzydko mówiąc ulicznice i obmacywane przez szkoleniowcow dealerow itd. Zdarzało się czasem usłyszeć od przełożonych jakiś głupi zart dotyczącej jednej z nas oczywiście z tematyki erotyzmu itp. Telemarketerki są nazywane tzw siostrami tych osób co zajmują się jeżdżeniem na umówione spotkania. Zawsze wtedy gdy już tememarketerka ma adres do naiwnego klienta, na końcu rozmowy wspomina : " Ale muszę wspomnieć pani coś bardzo ważnego iż z racji tego że czasami wymieniam się spotkaniami z moim bratem i czy jakbym ja nie mogła przyjechać to czy jak on przyjedzie nie bedzie to sprawiało problemu ?? "Oczywiście to jest z góry postanowione że na spotkanie jedzie dealer. Ta bezmyślna regułka o urządzeniu medyczno - technicznym dobrym na alergie, schorzenia gornych drog oddechowym, chorob kręgosłupa, serca i cisnienia to ewidentna bzdura. To urządzenie nie ma nic wspólnego z medycyną. To tylko zwykły odkurzacz z filtrem. Jeśli już zakupisz to urządzenie jest wyznaczony okres czasu na oddanie maszyny, jeśli coś się zepsuje nikt nie jest w stanie pomoc, każdy ma to tak naprawde gdzieś, dlatego zawsze jest na koniec spotkania wreczana oferta wieloryba do podpisania. Telemarketerka w takiej pracy nie ma nic do powiedzenia. Wyobraźcie sobie po tym co Wam tu napisałam jak wygląda taka praca. Przez telefon trzeba tak obkrecić klienta żeby myślał że chodzi mi tylko o opinię i że nic się nie kupuje. Oczywiście to nie jest prawda bo ta firma dązy do sprzedaży i dzięki takim naiwnym ludziom rozwija się dalej. Wszystko było by fajnie gdyby była normalna umowa, gdyby to była poważna firma, ale nie jest. No wybaczcie ale kto by chciał pracować w takiej firmie za 700zl i 40 zł od sprzedaży, gdzie sam dealer jak sprzeda ma 1000zl. Jak macie jakieś pytania odnośnie pracy w firmie Epos to chętnie odpowiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 20:45 Czy nadal Jonatowski jest prezesem Eposa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: 94.254.180.* 10.03.09, 15:29 Przeczytałem wszystkie odpowiedzi zawarte w tym temacie i stwierdzam, że najbardziej trafną udzieliła ostatnia rozmowczyni. Zauwazyłem, ze ta firma zmienia co jakis czas nazwę, jakby sie bała dekonspiracji, spotkałem sie juz znazwami Powermed, Gisowatt, teraz juz wiem, że to ta sama firma. mam to szczescie lub nieszczescie sasiadowac z siedziba tej firmy w swoim miescie, jakim ..pozwolcie ze nie napoisze, na północy kraju, i widze, ze co jakis czas robia chyba nabór nowych naiwnych akwizytorów, z tym, ze za kazdym razem, wystepuja pod inna nazwa dając ogloszenie o pracy. A co do samochodu słuzbowego, to chyba jak zauwazylem uzywaja floty samochodow marki Smart, najczesciej na brytyjskich blachach, nawiasem mowiac nie przerejstrowanych od ponad 7 miesiecy. To tyle, i przylaczam sie do apelu poprzednikow, aby uwazac, szczegolnie jak mamia ogloszeniami dajacymi na wstepie zarobki rzedu 3 tys zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no to dzus Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: 94.254.205.* 20.04.09, 18:23 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Pisza ogloszenie kier katB do reklamy w terenie to prawda, to inaczej akwizycja. Nie masz pewnosci czy oddadza ci kase za paliwo . Wielka sciema , wynajeta willa , zdiecia i albumy na scianach z jakis imprez by pokazac jak sie dobrze zarabia. Moze i zarobisz ale musisz byc bezczelny, nie bac sie POLICJI, bo to jest na granicy prawa. Maja jakis tandetny sprzed pseldo medyczny , agd i chust wie co jeszcze. Te firmy zarabiaj na tym sprzecie ok 400% a ty od 1 do 5 %.Zobacz jakimi "prezesi" firmy smigaja autami? Moze tez bedziesz mial taki jak cie nie wsadza. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan nikt Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.elsnet.pl 29.04.09, 11:24 w łodzi ta firma nazywa się PROGRES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straz9 Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.toya.net.pl 02.06.09, 10:18 zgadzam się z opinią że to akwizycja, ale moim zdaniem troche innego rodzaju, tutaj nie wpychasz się oknami do czyjegoś mieszkania,a jedziesz na umwione spotkanie i masz zaprezentować urządzenie, tak by się sprzedało to jest chyba zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.kalisz.mm.pl 06.06.09, 14:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: 83.2.170.* 25.07.09, 02:19 Pracuje juz w tej firmie pare miesiecy i jak do tej pory nie spotkalem sie z zadnymi problemami praca naprawde spoko i idzie bardzo duzo zarobic Atmosfera w firmie super zawsze pomoga w razie jakichkolwiek problemow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.przyrow2.gre.pl 07.08.09, 00:36 Przeczytałem wszystkie wypowiedzi i wyjaśnie pare zeczy. Główna siedziba firmy to POWERMED z Bielska, w każdym innym mieście firma istnieje pod inną nazwą,ale caly czas reprezentuje firmę matkę. Firma Gisowatt jest pożądną włoską marką, produkująca sprzęt AGD i nie ma w żadnym wypadku nic wspólnego z Powermed i całą resztą. Jeśli kogoś interesuje oferta Gisowatt zapraszam na www.gisowatt.it lub www.gisowatt.pl tam mozna sobie kupić taki odkurzacz oferowany przez Powermed za 5999 (przedstawiany jako sprzęt medyczny, bóg wie z jakimi technologiami i milionami patentów) w cenie ok.1000zł i oczywiscie bez idiotycznych form sprzedazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 11:25 Czy zauważyliście że negatywnie wypowiadają się tylko te osoby które były tam na szkoleniu i byli pracownicy którym nie udało się przetrwać w tej firmie(zapewne z własnego złego nastawienia i z własnego wyboru odeszli z pracy)? Wszyscy piszą jak tam nie dobrze, jak tam oszukują itp. DLATEGO SĄ TE SZKOLENIA! Bo ten kto nadaje się do tej pracy musi być wytrwały i konsekwentny a te cech właśnie ujawniają się na 4-dniowym szkoleniu. Osoby które się nie nadawają poprostu same rezygnują, wtedy ujawnia się ich słabość psychiczna. Nie pracuje tam długo aczkolwiek tyle ile dasz z siebie tyle też dostaniesz. A tu nie trzeba sprzedawać, poprostu towar jest tak dobry że sam się sprzedaje. Gdzie indziej dostaniecie za takie pieniądze sprzęt który ma 15 funkcji, gdy ktoś chciał sobie kupić zwykły odkurzacz wodny z funkcją prania wywali na dzień dobry około 2,5 tyś zł. a do tego jest szereg innych fukcji. Gdyby ktoś chciał kupić oddzielnie inne sprzęty które miały by spełnić wszystkie funkcje co jeden Powermed to przepłacił by trzykrotnie!Acha i jeszcze odnośnie Smarta(rzekomo jeżdżącego 7 miesięcy po polskich drogach nielegalnie) oczywiście jest to auto na angielskich blachach ale wszystko legalne i kierownica po lewej stronie. Poprostu w angli też jest firma POWERMED no i po pierwsze tam auta są tańsze po drugie opłaty na auto też są tańsze, a Smarciki są zarejestrowane na firme w angli, a kto zabroni jeździć sprawnym, zerejestrowanym i opłaconym angielskim autem po polsce? Każda jedna firma w polsce, czy zwykły murarz czy najbogadszy przedsiębiorca redukuje koszty związane z firmą. Moja rada to spróbować bo dużo do stracenia nie ma, a ci co wypowiadają się negatywnie niech wracają na swoją linię produkcyjną i żyją w swoim szarym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongi Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.17.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 27.09.09, 17:10 Jak ja mam podpisać umowę z pracodawcą który prosto w oczy mówi "zarobki 4000zł brutto miesięcznie",na pytanie czy jest wymagana jakaś minimalna sprzedaż produktów przez nas odpowiada "my nic nie sprzedajemy","mamy płacone 4000 zł brutto za minimum 21 pokazów w miesiącu".Pytam o zwrot pieniędzy za paliwo "codziennie możemy wam wypłacić zaraz po pokazie bo jak wiadomo nie każdy ma aby wyłożyć".Na szkoleniu okazuje się że zarobki 1000zł brutto od sprzedanej sztuki.Na pytania że dlaczego przeciez mówił pan ze "my nic nie sprzedajemy" odpowiada "my nic nie sprzedajemy,sprzedaje sie samo ,to nagroda za waszą pracę".Okazuje sie tez że zwrot za paliwo po 18 prezentacjach dopiero.Szanowny pracowniku pytam Cie więc Czy oni maja nas za popier..........???Czy ja jakiś imbecyl jestem że takie ściemy mi można wcisnąć????Masz rację ta praca jest dla wytrwałych,mi ciężko naprawdę było wytrwać aby nie strzelić w pysk temu zakłamanemu frajerowi który beszczelnie marnował ludzki czas i pieniądze za dojazd na te szkolenia.Nie podpisze umowy z firmą która kłamie.Wiem że musisz bronic swojej firmy bo takie masz zadanie.Zycze Ci zebyś był kiedyś jednym z tych bezrobotnych ludzi co pożyczali pieniądze na dojazd na 4 szkolenia ok.50km w jedna strone.Wywal swój czas i kase na paliwo.Jeslio masz zasiłek to cie stac pewnie bedzie ale jak nie masz to juz krucho.Zobaczysz jak to jest wtedy wspaniale i pięknie.Pewnie nie raz prowadzacy szkolenia w gembe dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.zabrze.net.pl 13.10.09, 13:02 Pracowałem w tej firmie przez rok (słownie jeden rok) Nie warto!!!!!!! mają człowieka za szmatę:) Prawdą jest że się zarabia ale jakim kosztem. Człowiek jest zmuszony do oszukiwania klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.elblag.vectranet.pl 19.10.09, 13:41 Ja pracuje i nie nazekam. Nikt nie musi tam pracować na siłe, jezeli komus nie odpowiada to przeciez nie musi tam pracowac. Ja sobie na przyklad chwale, ale nie kazdemu musi ta praca odpowiadac. Moim zdaniem praca jak kazda inna, nie ma sie co emocjowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongi Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.10.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 11.11.09, 00:45 Nie chodzi o to ze nikt nie musi tu pracowac.Nikt nie musi byc tez oszukiwany.Nie lubie jak ktos mi sciemnia ze nic nie sprzedajemy i ze mamy placone za prezentacje,a poznie na 4 szkoleniu mowi ze za sprzedana sztuke 1000zl brutto.Nic tylko w morde lac frajrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Levar Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.chello.pl 01.12.09, 16:29 1. Gisowatt jest producentem, a w Polsce dystrybucją zajmuje się firma Powermed Poland. 2. W wielu miastach są siedziby dystrybutorów regionalnych pod różnymi nazwami, ale firmujące jeden sprzęt. Więc nie generalizujcie. 3. Nie wiem do jakiego biura trafiliście, ale ja jestem zadowolony. Pracuję 1 miesiąc i nie mam zarzutów. Zwrot paliwa dostałem po tygodniu i jeśli chodzi o wypłatę prowizji - też nie ma problemów. 4. Praca jest rzeczywiście nietypowa, ale reguły są jak najbardziej przejrzyste, więc nie widzę potrzeby mówienia o naciąganiu ludzi. 5. Potwierdzam, że rekrutacja jest dość niestandardowa, ale nie ma żadnej ściemy. Ja na pierwszym spotkaniu dowiedziałem się jaki jest system wynagrodzenia. Może się to wydawać nieprawdopodobne, ale da się zarobić. 6. Co mnie obchodzi ile zarabiają prezesi. Mnie interesuje, ile ja mogę zarobić. A w pierwszym miesiącu zarobiłem więcej niż pracując na stanowisku kierowniczym w innej firmie. 7. Pracowałem już w firmie, która robi ludzi w konia. Zdecydowałem się na pracę tutaj, bo tu są jasne zasady. I uwierzcie mi, że z moimi klientami utrzymuję kontakt i nikt do mnie nie ma pretensji. 8. Nie wiem, jak długo będę pracował w tej firmie, ale jak do tej pory wszystko jest w porządku. 9. W każdej pracy sukces jest wypadkową kilku zagadnień, między innymi: -podejścia pracownika do sprawy -podejścia kierownika -charakteru danego przedsiębiorstwa 10. Jesteśmy społeczeństwem nieumiejącym pogodnie spojrzeć w przyszłość. Wszędzie widzimy frajerów i ściemniaczy. A jak ktoś ma dobry sposób na zarobienie pieniędzy, to od razu musi być oszustem. Dziękuję za uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.chello.pl 28.11.09, 00:53 W Niemczech kosztuje 564 euro!!! www.kauflux.de/index.htm?id=INDEX&_artnr=7435936 A inteligenta szczotka-robot ma brata bliźniaka z Tajwanu (różnią się tylko kolorem i napisami) www.allproducts.com/ee/matsutek/Pro...6811142244.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.torun.mm.pl 29.12.09, 19:42 To jedż do Tajwanu po szczotkę Kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongi Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 18:55 Sam jestes leń wynajęty przez firme i płacą Ci tylko za pisanie pozytywów.Jeśli koleś mi mówi na pierwszym spotkaniu "my nic nie sprzedajemy" macie 3000zł brutto za 24 prezentacje w miesiącu"a pozniej na ostatnim szkoleniu mówi "płacone 1000zł od sprzedanego produktu,ale sprzedaje sie samo" to wybacz ale to chyba on jest pacan i debil który okłamuje i oszukuje perfidnie biedne bezrobotne osoby.Owszem nie ma nic za darmo ale na oszustwie sie wzbogacac to trzeba byc bydlakiem.Dlaczego ta firma w Toruniu ulotniła sie bez śladu po raz kolejny zmieniając siedzibęWolę być mądrym leniem i nie zap..... na te leniwe dupska z Powermedu.Oszusci i tyle.!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 10:48 ciekawe skąd taka cena bo jak klikam na linka to wyskakuje 802 euro, coś gościu mijasz się z prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZADOWOLONY Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 17:06 Ja pracuję w oddziale w Kaliszu już prawie 8 miesięcy. Sam proces rekrutacji jest rzeczywiście ciężki, ale to tylko dlatego po w tej Firmie mają docelowo pracować osoby najlepszee. To znaczy takie które są pozytywnie przede wszystkim nastawione do pracy i takie które są chętne do dalszej nauki. Co do wynagrodzenia to moja średnia miesięczna (przypominam że pracuję 8 miesięcy dopiero) to 6.000 zł z czego jestem zadowolony chocie pracuję na 1/2 etatu :) Samochody... Fakt prezesi mają niezłe auta, ale nic dziwnego to bardzo dobra firma, bardzo mocno rozwijająca się. Ale my "szaraczki" też możemy sobie pozwolić na lepsze samochody dzięki temu że pracujemy w takiej firmie. Dodam że sporą część firma przeznacza do pomoc dla dzieci z domu dziecka, na przeróżne fundacje jak i przedszkola. Osoby które tak bardzo krytykują tą firmę to zapewne te którym się po prostu nie udało tu dostać. Powiem tylko tyle, jak komuś bardzo zależy na pracy to szkoleniowcy to doceniają i dają szanse... Ale to wszystko tak na prawdę zależy od osoby która stara się o nią, o to czy jej zależy i czy jest w stanie poświęcić sporo czasu na początku na sporą ilość nauki. Pozdrawiam wszystkich i życzę każdemu aby pracował w tak fantastycznej firmie jak ja :) ps: w firmie w Kaliszu mamy bilard i bar ;P Co wy na to ???? WSZYSTKO DLA NAJLEPSZYCH JAK TO MÓWIĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodziak Re: So.Va.Lux italy style-Pracuje ktoś? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.10, 18:07 Wiesz byłem dzisiaj na spotkaniu i zrobili na mnie na razie dobre wrażenie idę na kursy do nich więc będę się po nich dopiero mógł się wypowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś