Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Atrakcyjne wynagrodzenie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 13:27
    Witam, postanowiłam zmienić pracę, mam 5-letnie doświadczenie na stanowisku
    asystentki, właśnie dostałam zaproszenie na rozmowę. W ogłoszeniu o pracę było
    napisane: "atrakcyjne wynagrodzenie", dla mnie oznacza to co najmniej 2500
    netto, a ile to jest Waszym zdaniem?
    Obserwuj wątek
      • Gość: noxxxman Re: Atrakcyjne wynagrodzenie IP: 195.205.135.* 12.05.08, 14:01
        myślę że 2500 netto to takie minimum żeby godnie żyć , mało jak na 5 letnie
        doświadczenie.
        • Gość: jumbo Re: Atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 14:26
          Ale powiedzmy sobie szczerze, 2500 to mało jedynie jak na Warszawę. Często
          czytam na forum, że niestety ale pracodawcy nie oferują "kokosów", obawiam sie
          nawet, że te 2500 to nierealna suma :), chyba, że naprawdę obecnie zmieniło się
          na plus :).
          • Gość: noxxxman Re: Atrakcyjne wynagrodzenie IP: 195.205.135.* 12.05.08, 15:45
            nie zmieniło się, ja co prawda dopiero wchodzę na rynek pracy bo pracuję 6mc i
            chcę zmienić obecną pracę (agenta nieruchomości) ze względu na małą pensję (
            śmieszne 1400 netto) i to że jest kryzys na tym rynku a ja pracuję w nowo
            otwartym biurze. Co prawda pracodawca naprawdę bardzo solidny i w porządku,
            premie też są ale od sprzedaży a wiadomo jak obecnie ze sprzedażą. Póki co na
            rozmowach chodzę albo do banków ale chyba jednak banki to nie to ze względu na
            kiepskie płace, ogromne wymagania itd., albo na przedstawicieli medycznych. 2 mc
            rozmów różnych nauczyło mnie że trzeba się cenić, być pewnym siebie i nie
            poddawać się. Obecnie nie zdecyduję się na pracę poniżej 2000 netto a z reguły
            na pytanie o płacę mówię 3500 brutto. 2000 to naprawdę minimum minimum żeby
            przeżyć mc w wielkim mieście , nie mówiąc już o odkładaniu albo kredycie na
            mieszkanie haha. Powodzenia i pzdr.
            • Gość: jumbo Re: Atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 16:49
              Czyli jednak, jeśli mam realistycznie podchodzić do tej pracy, muszę się liczyć
              ze 2500 to też dużo :D, jesteś młody, więc pewnie i zapału w Tobie więcej :).
              Ja: trzydziecha na karku, mieszkanie już mam itp....
              • Gość: noxxxman Re: Atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 19:01
                nie taki młody :) 27 ale w kaszę sobie dmuchać nie dam, póki co nabieram
                doświadczenia ale jak za jakiś czas nie znajdę czegoś interesującego to ruszam w
                świat szukać szczęścia , wolę chyba być wykorzystywany na zachodzie za dobre
                siano niż na tym łez padole użerać się z idiotycznym podejściem do pracowników i
                pracy.
      • Gość: abc Re: Atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.08, 19:19
        > napisane: "atrakcyjne wynagrodzenie", dla mnie oznacza to co najmniej 2500
        > netto,
        Dla pracodawcy oznacza to 1200 brutto.
        • Gość: jumbo Re: Atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 20:56
          ;) nie posądzam, poważnej firmy o poczucie humory tego rodzaju .
          • Gość: abc Re: Atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.08, 21:00
            Gość portalu: jumbo napisał(a):

> ;) nie posądzam, poważnej firmy o poczucie humory tego rodzaju .
            Z punktu widzenia pracodawcy jest to nawet "bardzo atrakcyjne wynagrodzenie" - przecież ma tym większy dochód im mniej płaci pracownikom.
            • Gość: jumbo Re: Atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 21:28
              Oj bardzo krótkowzroczne działanie :D
      • Gość: abc Re: Atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.chello.pl 12.05.08, 19:34
        dla mnie atrakcyjne wynagrodzenie zaczyna sie od 10tys brutto, co do
        twojej sytuacji nie mam pojecia inna branza.
        • Gość: jumbo Re: Atrakcyjne wynagrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 20:56
          A jaka to "twoja" branża jeśli można wiedzieć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka