Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pierwsza praca studenta

01.06.08, 00:17
    Witam!

W internecie pełno jest szablonów CV, jednak wszystkie ukazują profile osób, mających już jakieś doświadczenia zawodowe.

Jestem studentem i chciałbym podjąć jakąś wakacyjną pracę-sprzedawcy, biletera itp.

Mam jednak problem odnośnie CV:

1)Nie mam żadnego doświadczenia zawodowego(no chyba, że sprzedawanie jagód przy krajowej xx się liczy). Czy powinienem całkowicie opuścić tę rubrykę CV("Doświadczenie zawodowe") czy też nie omijać jej i wpisać, że brak doświadczenia zawodowego?

2)Czy powinienem pisać o takich pierdołach jak np. Kurs szybkiego czytania i technik pamięciowych?
    Z jednej strony może głupio(szczególnie jeśli np. chciałbym sprzedawać w markecie), z drugiej zaś jeśli tego nie napiszę, to moje CV będzie miało pół strony. Bo co mogę napisać- angielski komunikatywny i obsługa komputera.

Cóż, mówią, że początki są zawsze trudne.

Proszę o odpowiedź.

J.T.
    Obserwuj wątek
      • Gość: stódęt Re: pierwsza praca studenta IP: *.toya.net.pl 01.06.08, 11:31
        daj spokój, kto czyta CV sprzedawców, bileterów itp?, nie zawracaj
        sobie głowy pisaniem. Chcą poprostu jak najszybciej znaleźć jelenia
        do roboty bo bardzo mało jest chętnych. Ja rok temu (byłem po
        maturze) po prostu poszedłem na rozmowe i następnego dnia był mój
        pierwszy dzień w pracy (jako ochroniarz-portier :]).
        Teraz, już jako student mam nagraną troche bardziej ambitną robote w
        biurze.
        • Gość: kowianeczka Re: pierwsza praca studenta IP: *.lodz.msk.pl 01.06.08, 23:45
          Niedawno na tym forum czytałam o trzyetapowej rekrutacji na kelnerkę, więc nie byłabym taka pewna, że pracę dają teraz ludziom od ręki nawet na lipne stanowiska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka