kxiadz 09.06.08, 14:55 Zna ktos ta firme? Ma ktos jakies zdanie na jej temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: MaxCo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 20:32 Ja znam tą firme pracuje w niej od pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kxiadz Re: MaxCo 01.07.08, 20:51 Dzieki za info,dostalem szanse na rozmowe jako specjalista ds logistyki,ale zrezygnowalem na wstepie z powodu odleglosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: MaxCo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 20:38 Atmosfera spoko, luz w pracy, nikt się nie czepia tzn. standard masz wyniki jesteś luz ale dużo starać sie nie trzeba, kasa jak na przedstawiciela zajebista ok 4 tys. tylko towar taki średni do handlu ale da się jakoś sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdo Re: MaxCo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 01:00 pracujesz juz pol roku ... jak wyglada opcja sciagniecia kasy sa klopoty a towar...co z samochodem jakies limity napisz cos wiecej jesli mozesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MaxCo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 22:21 Z kasą niema kłopotu, towar to jedno wielkie gó.. wstyd tym handlować zero szacunku do kierowników sklepów co do towaru. A co do samochodu to też jakieś rozsypujące się graty, jeżeli jesteś na działalności to bez limitu bo tankujesz za swoje, a na umowie o prace tankujesz na karte ale masz limit kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: MaxCo IP: *.olsztyn.mm.pl 25.08.08, 16:59 plizz napisz czy się opłaca w to wchodzić zwłaszcza na własną działalność??? prosze o więcej info bo się zastawnawiam czy wysyłać do nich aplikacje na PH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: MaxCo IP: *.olsztyn.mm.pl 25.08.08, 19:48 Witam. Pracowałem w tej firmie,kiedy jeszcze ta nazywała się Cash&Candy. Ogólnie produkty słaborotujące.Im później ściągniesz kasę od klienta tym mniej dostaniesz prowizji.Latasz w pierwszej kolejności po sklepikach szkolnych,bo tam najszybciej sprzedaż,ale konkurencja z tureckimi słodyczami i tak jest nie do przeskoczenia.Generalnie jestem mocno do tyłu po zakończonej tam pracy.Nie wiem jak teraz,ale wtedy(ok 5 lat temu)trzeba było podpisać weksel,którym potem Cię straszą za nieściągniętą kasę. Ogólnie wielka lipa i stanowczo nie polecam.No chyba,że coś się zmieniło,ale sądząc po rotacji i minie van sellera za kierownicą to wątpie.Poszukaj sobie normalnej roboty.A gość który napisał o zarobkach 4000zł,chyba żyje w innym świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedst.w Maxco Re: MaxCo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 20:19 witam Ja tez chyba zyje w innym swiecie bo tyle właśnie w MaxCo Distribution (o tym Maxco mowimy?) zarabiam. Firma zmieniła sie całkowicie przez te 5lat. Inna dyrekcja. Firma działa w 8 krajach, pod dwoma nazwami. Atmosfera w firmie b.przyjacielska. Jest to praca przedstawiciela z tym ze jest sprzedaz prosto z samochodu, co nie kazdemu sie podoba. Po zatrudnieniu otrzymuje sie liste sklepow juz wpołpracujacych, i zaczyna od niewielkich targetow. Sa osoby (kilka na ponad 90) ktore zarabiają nawet 8-10 tys/mc, a przewaznie jesto od ok 2500 4500zł na czysto. Zatrudnieni w firmie maja 2tys/mc plus jakis maly procencik od sprzedazy. Najlepiej zarabia sie wiec na własnej działalności bo im wiecej sprzedaz tym wiecej zarobisz, podstawa ok 2500 wiec napewno nie zabraknie na zusy i paliwo i dalej target i procent od sprzedazy. Duzym problemem jest to ze ma sie do czynienia ze sporymi pieniedzmi, towarem, samochodem, dokumentami, a pracuje sie "poza firmą" wiec trzeba uwazac - na siebie, czyli dobra organizacja. Generalnie jesli ktos choc troche sie stara to napewno nie bedzie zalowal. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph maxco Re: MaxCo IP: *.tvkdiana.pl 16.03.09, 15:20 to chyba waldzio tak chwali hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: MaxCo IP: *.krosno.vectranet.pl 17.03.09, 13:31 Nie to pisał "marionetkowy" prezes lub jeden z jego klakierów czytaj WIELKI Kierownik Regionu. Wiem tak pisać może wIELKI kierownik regionu RZESZÓW. Pozdrawiam Mietek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANUSZ Re: MaxCo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 23:20 Pracowałem w CASH @ CANDY 5 Lat ,kiedy było stare kierownictwo było całkiem ok. Dopiero póżniej zaczął się prawdziwy cyrk i kosmos ,zaczęli rządzić firmą ludzie niemający pojęcia o rynku słodyczy. A pozatym były zajebiste szkolenia i imprezki,pozdrawiam wszystkich kto mnie rozpozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: MaxCo IP: *.icpnet.pl 12.12.08, 21:00 super praca zarobki rewela i pełen luz! polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juzek G Re: MaxCo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:55 Na czym polega ten luz i spoko zarobki ? Firma MaxCo narodziła się w czerwcu 2005, na gruzach firmy Cash&Candy. Firma C&C została tak skompromitowana w oczach potencjalnych kandydatów do pracy że właściciel zrobił taką sztuczkę- zamknął firmę i reanimował ją pod inną nazwą pod przywództwem marionetkowego niby prezesa / czytaj: administratora /. Zarobki: jest kilku ludzi w Polsce którzy zarabiają w tej firmie porządnie czasami nawet ponad 10 000 PLN. To mistrzowie sprzedaży.Ludzie Ci przeżyli już kilku prezesów. Są na rynku od 8 do ponad 10 lat/ jeszcze ze starej C&C/. Produkty - szkoda słów. Ale w myśl przysłowia: ,,Każda potwora znajdzie swego amatora,,.Jeżeli jesteś rasowym handlowcem to sobie poradzisz, ale szkoda talentu dla takiego wynalazku jak firma MaxCo. Dla dobrych handlowców są lepsze Firmy handlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznes+ Re: MaxCo IP: *.cnow.pl 16.01.09, 16:32 Potwierdzam słowa przedmówcy.Nie jest lekko (ale gdzie jest?).Towar to wręcz cięzko opisac,w większości sklepów traktują cię jak natręta(poza sklepikami szkolnymi).Co do przyjacielskiej atmosfery(śmiech) to teatr.Jest jeszcze coś o czym tutaj nikt nie pisał-cesja za nieterminowe(niezapłacone) faktury i obciążenia za uszkodzony towar o co nie trudno biorąc pod uwagę ze tłuczesz się z nim po dziurach.Jest fajnie jak się ,,kręci'' ale jak sprzedaż spada to przy własnej działalności i aucie cieniutko(1000zł).2006-2007 było ok ale w ciągu ostatniego roku wyskoczyli z bodajże 3 aneksami do umowy(bez uprzedzenia)które nakładały dodatkowe obowiązki dla ciebie i obostrzenia warunków otrzymania premii i lojalkami...Te ostatnie to z powodu wchodzącej na rynek sporej konkurencyjnej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: MaxCo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 20:59 Ta firma to przesada.Miła atmosfera to poprostu śmiech.Jak sprzedajesz to cie nawet szanuja a jak nie to obchodzą się jak ze śmieciem.Wszystko spada na przedstawiciela cesje, uszkodzony towar nie wspomne o własnej działalności i kupnie paliwa i opłacie za somochód co miesiąc 360 zł.Trzeba wyrabiać plan bo inaczej to katastrofa i trzeba do interesu dokładać.A jeśli sie wyrobi 70 % normy to jakiś skromny 1000 zł zostaje a nie jak piszą 1000Euro.Ludzie szkoda czasu ta firma to paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MaxCo IP: *.chello.pl 02.03.09, 09:29 W 100% mogę potwierdzić dwie ostatnie opinie na temat maxco jedna wielka ściema jak jest sprzedaż to ok jak nie to wszystko obraca się o 360 stopni za przeproszeniem jedna wielka chu... z grzybnią ludzie dajcie sobie spokój z tymi badziewiami i z tą firmą bo ja do dzisiejszego dnia nie jestem jeszcze z nimi rozliczony mówię WAM szkoda czasu i szkoda kasy żeby się z nimi wiązać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieczysław Re: MaxCo IP: *.kro.vectranet.pl 11.03.09, 20:35 Ta firma to jest jedna wielka kpina. W ogłoszeniu o zatrudnieniu (ostatnie 09.03.09)nie piszą: - własna działalność gospodarcza (co miesiąc VAT i ZUS to około 800 zł), - samochód (stary) dają ale co miesiąc zabierają 366 zł brutto i sam tankujesz (koszt miesięczny to ok. 900 - 1000 zł), - cesje (jeżeli klient do 60 dni nie zapłaci za FV to płacisz z własnej kieszeni czyli nie dostajesz wypłaty i jeździsz po sklepach żebrając o własne pieniądze). Podstawa wynagrodzenia to 2600 zł netto przy zrealizowanym targecie na poziomie 70 % (a targety to kosmos na tym badziewiarskim produkcie) Teraz policzmy: 3172 zł brutto podstawa - 366 zł (samochód) - 1000 zł (paliwo) - 800 zł (ZUS i VAT) - 200 zł (brak sprzedaży gotówkowej) - 50 zł (kara umowna) = 756 zł brutto "czytego" zysku w kieszeni. Inwentaryzacje towaru średnio co 3 miesiące (braki,uszkodzenia towaru pokrywasz z własnej kieszeni). Wymian na sklepach brak. Promocje jeszcze raz napiszę kpina np. zakup za 700 zł klient dostaje badziewiarskie gwizdaki warte 10 zł. Pomoc ze strony "marionetkowych" kierowników regionalnych jest zerowa (kończy i zaczyna się na kilkunastu telefonach dziennie - jak sprzedaż, - co tak słabo itp.)Rodzinny klimat w firmie panuje przed podpisaniem umowy o współpracę, po tym czasie zostajesz sam ze wszystkim a dla firmy jesteś zwykłym śmieciem. Ktoś już napisał jak chcesz mieć zaje... kłopoty finansowe to MaxCo czeka na Ciebie. O tym badziewiu (czyt. MaxCo) można pisać i opowiadać wieki. Na koniec jeżeli wyrwiesz się z tej Sekty to zapomnij o normalnym rozstaniu. Pozdrawiam (od kilkunastu miesięcy "czysty" czytaj wyrwany z sekty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Re: MaxCo IP: *.gbn.pl 11.03.10, 09:47 Jakoś nie zauważyłem, abyś dodał podstawę 2.600zł. i bonus za obsługę klientów, który rekompensuje koszty samochodu ??? Chyba wtedy to rozliczenie wygląda inaczej, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszowata Re: MaxCo IP: *.chello.pl 08.04.09, 19:06 Czy od Was też wymagali poręczenia wekslowego i od poręczyciela takich dokumentów jak np. zaświadczenie o zarobkach???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były PH Re: MaxCo IP: *.tvkdiana.pl 09.05.09, 13:20 Tak musisz mieć to poręczenie i to aktualizowane co poł roku ale lepiej idz do normalnej pracy tu Cię tylko okradna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: MaxCo IP: *.sta.asta-net.com.pl 18.05.09, 23:09 Kilka tygodni temu zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną. Po rozmowie dowiedzialam sie ze do końca tygodnia (rozmowa odbyła sie w poniedziałek) zostanę poinformowana jaka zostala podjeta decyzja. Oczywiście oddzwonili do mnie po jakis 2 tygodniach i stwierdzili ze chca abym z jakims kierownikiem przez jeden dzien pojezdziła w terenie (miał mnie sprawdzic czy sie nadaje).Nastepnego dnia mieli sie ze mna skontaktowac i ustalic dzień wyjazdu...do dnia dzisiejszego nikt sie ze mna nie skontaktwał,os 2 tygodni pracuje juz w innej firmie wiec firme MaxCo mam gdzies. ZERO PROFESJONALIZMU...NIE POLECAM...A temu Panu od rekrutacji polecam aby zadbał o siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomek Re: MaxCo IP: 85.219.235.* 13.07.09, 16:57 Ja pracuje w firmie rok czasu i praca jest lajtowa tzn praca ph. Jak na produkt target moze i jest wysoki ale zaangazujesz sie zrobisz "orke"przez trzy miechy pozniej masz wyniki. Wymieniamy produkty i powiedzmy sobie szczerze ze z wymiany towary najwiecej zaleza od ph i to w wiekszosciach firm na rynku. Jestem ciekawe jaki dystryk u Ciebie byl;p zreszta wystarczy mi jak mi powiesz skad jestes;p . Wiesz to ze jeden dystryk mial takie podejscie to nie znaczy ze wszyscy sa tacy bo ja mam lajtowego dystrykta i pomaga wrazie zlego wyniku. Tak wiec zostaje Ci zyczyc powodzenia w innej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: MaxCo IP: *.gbn.pl 11.03.10, 09:44 Mam propozycję > otwórz własny sklep i staraj się przeżyć bez sprzedaży !? To co piszesz to kompletny brak logiki - gdzie płacą kasę za brak sprzedaży ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: MaxCo IP: *.brzesko.net.pl 08.06.09, 18:14 Znam tą firme mają wszystko bardzo drogo.Prowadze sklep i zaopatrzam sie w Tarnowskiej firmie Perfect3 lub przedstawicieli którzy podjezdzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: MaxCo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:58 Heh nie jestem żadnym prezesem!. Pracuje już dłuższy czas i wsz. ok. Pewnie jest tak jak ktoś wspominał wcześniej że jak ktoś sprzedaje to jest całkiem nieżle, a jak nie sprzedaje to wszystko staje się wielka lipą. Z tym wyśmiewanie to ktoś przesadził, cudowny towar to to nie jest, ale jakoś idzie sprzedawać, a sklepy tez coś mogą dodatkowo na tym zarobić więc bez przesady, poza tym nieprawda że firma nie wymienia na sklepach towaru - właśnie wymiany są jednym z atutów firmy a samochody fakt że troche złomy - głównie kangury roczniki 99 ale wszelkie naprawy opłaca firma, dają też zimówki. Może po tych opiniach jeszcze bardziej będe na wszystko uważać - na to komu daję towar w termin itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: MaxCo IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.09, 00:08 Ja przez chwilę współpracowałem z MaxCo, dramat. FV na 14 dni a PH dzwoni na 2 dzień i pyta czy może po kase przyjechać. Produkty kompletnie się nie sprzedają, terminują się potwornie, a na dodatek przywieźli mi lizaki roztopione- nie dziwie się skoro wożą je latem w rozsypującym się gracie z temp 70 st w środku. Wszystko im płynie w tym aucie. Produkty rozdałem dzieciom z domu dziecka na festynie bo oczywiście wymian nie zrobią. A najlepsze jest to, że po tym wszystkim PH bezczelnie próbuje mi sprzedać kolejną partię tego badziewia! Trzymajcie się z daleka od tej firmy - takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly PH Re: MaxCo IP: 89.108.223.* 07.09.09, 20:58 Firma ściemniaczy. Kierownicy przed zatrudnieniem i chwilę po milusi, a potem zachowują się jak barany. Sami nie potrafią sprzedawać i rozmawiać na sklepach, a wymądrzają się, że przecież "da się" to badziewie sprzedawać. Zabawki na 10 minut zabawy, bo to tania chińszczyzna i po dozuceniu do nich kilkunastu pudrowych cukierków cena wynosi 5x tyle niż to warte. Sprzedając to sklepom masz wciąż dziwne wrażenie, że jesteś naciągaczem. Zresztą na sklepach też ciągle słyszy się tylko: "ale to pierdoły i śmieci" Jakoś się to sprzedaje, bo kolorowe i słodkie, więc dzieciaki kupują, ale tylko raz czy dwa, bo potem sprzedaż danego produktu umiera i trzeba inny wciskać.....odradzam zdecydowanie. Cała firma to cwaniaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MaxCo IP: *.gbn.pl 11.03.10, 10:08 Czegoś nie rozumiem: to Przedstawiciel na siłę wcisnął towar czy klient sam miał możliwosc wybrać ? Jak był przy samochodzie, to miał możliwość zobaczyć i sam wybrać. Z tego co wiem w ofercie jest ponad 300 produktów, duża część to produkty licencjonowane Disneya, Barbie, Spidermana, Hot Wheels - drogie, to może i fakt, ale co do jakości to chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości. Za markę i jakosc trzeba zapłacić ! Jak chcesz to kup Mercedesa, a jak nie, to kup KIA ! Zresztą mam pytanie: jak inna firma działająca w tym samym systemie na rynku ma produkty licencjonowane ? Obawiam się że poza Picobello i kilkoma produktami Spidermana, nikt inny. Więc co oni sprzedają jak nie produkty takie same, o ile nie dużo gorsze ? Ktoś wspomniał tutaj o innej firmie... gratuluję kryptoreklamy, a do tego mocno naciąganej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: MaxCo IP: *.tktelekom.pl 11.10.09, 17:30 ludzie wżyciu wrogowi nie polecam jak nie masz wyrobionych wtyków w sklepach wcześniej jako przedstawiciel i zatrudnią cię na własnej działalności powodzenia nigdy wżyciu to co pierniczą że jest ok to wszystko bujda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedstwiciel Re: MaxCo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 14:20 ja tam nie wim, ale pracuje juz miesiac i wszystko ok. Dostałem ładny przelew na konto dzisiaj i jestem na prawde zadowolony. mam nadzieje że zalezy wszystko od terytorium gdzie sprzedajesz i od tego jakie masz doświadczenie w handlu. Nie neguje wypowiedzi nikogo ale jak narazie wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartas Re: MaxCo IP: *.chello.pl 03.11.09, 10:57 witam. w MaxCo pracowałem 8 miesięcy (pierwsze 4 przelewy super, na czysto miałem 2800-4500), poźniejsze jednak już gorzej (ledwo co starczało na opłaty, a trochę tego było). Za auto płaci się 360zl,na paliwko ok 1000zl,do tego ZUS,US,VAT, caja jak wejdźie to odciagaja od wypłaty(przychodzi wiadomość, że np. wchodzi Ci dzisiaj ceja na 900zl). targety jak na to badziewie wysokie. pracuje tam sporo osób już ileś lat jako PH i ładnie zarabiają, ale powiedzmy sobie szczerze, że są to osoby po 50 i dlatego tam siedzą, bo w ich wieku ciężko znaleźć w ogóle prace. pozdrawiam ps. weksel zwrócili mi po 4misiącach, bo tak długo trwało rozliczenie (oszukać mnie nie oszukali) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLI Re: MaxCo IP: *.edata.net.pl 16.11.09, 19:54 Ludzie zróbcie coś pensji niemożna się doprosić,firma ma kłopoty czy co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: MaxCo IP: *.gbn.pl 11.03.10, 10:19 Jak pracowałeś, to znasz kilka nazwisk najlepszych handlowców a ja mogę podać ich wiek - z 20-stu najlepszych tylko 2-óch ma powyżej 50 lat, 4-ech ledwo przekroczyło 40-stkę, a reszta jest poniżej 40- stki ! NIE PISZ BZDUR !!! Ci handlowcy nie pracują w MaxCo z racji na wiek, ale z racji na to, że zarabiają dobrą kasę. Oferty z innych poważnych firm mają kilka razy w roku i... nadal współpracują z MaxCo ! Jak ktoś pracuje uczciwie i rzetelnie, to wyniki są i kasa jest. Podaj nazwisko, to powiem ile godzin dziennie pracowałeś, ilu klientów odwiedzałeś i za co oczekiwałeś pełnego wynagrodzenia. Problem większości na tym formum to brak samodyscypliny - zaczynali w mairę uczciwie, a później chcieli pracować "na skróty" (czytaj na pół etatu) oczekując coraz większej kasy. Tak niestety w dzisiajszych czasach sie nie da ! Nikt nie płaci za darmo ! A co do kosztów, to zabawne, jak łatwo podać tylko koszty (zabawne jest jak ktoś VAT uważa za koszt, skoro dostaje go doliczony do faktury prowizyjnej i nic więcej od siebie nie musi płacić), a nie drugą stronę rozliczenia... podstawa, prowizja, bonusy i od czasu do czasu extra kasa za konkursy !? Uczciwości trochę by się przydało i samokrytyki... Jak MaxCo kogoś oszukało to dlaczego nie idzie na skargę do PIPu, PIHu czy sądu ??? Może dlatego, że to co wypisuje tutaj większośc to tylko ich wersja, mocno odbiegająca od rzeczywistości ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: MaxCo IP: *.147.210.186.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.04.10, 19:00 Bądź poważny Co ma szukać w PIP albo PIH pracownik będący na działalności gospodarczej ? I dodam coś od siebie Cięzko robić wyniki gdy co 2 tygodnie zmieniają sie warunki współpracy i to na niekorzyść. Przykłady: -okrajanie terenu -nakaz szczególnego przeorania miejscowości , po czym gdy robię tam wyniki- zmiana przedstawiciela na tym terenie - brak dostawy i jazda na resztkach towaru Szczególnie gdy takie rzeczy następują w początkowym okresie , jak się buduje bazę klientów to za wiele się nie zwojuje, a jak się zaczyna od działalności na samym starcie to takie manewry od razu mogą wpędzić w długi. A teraz może napiszesz że wprowadzenie tzw "nakładek" było skonsultowane ze starymi przedstawicielami, ze ktoś się martwił o ich zdanie, albo dochód? Po prostu wprowadzono i każdy miał do wyboru albo akceptację albo może sobie iść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarenka0 Re: MaxCo IP: *.gdynia.mm.pl 06.06.10, 09:47 Zadam proste pytanie. Dlaczego w Maxco tak ciężko znaleść pracowników ( mam na myśli Przedstawicieli handlowych ) albo dlaczego po 2-3 miesiącach uciekają z firmy ? Pozwolę sobie odpowiedzieć na nie : - własna działalność gospodarcza, samochód służbowy który ma ok. 10 lat za który trzeba płacić miesięcznie 366 zł + tankowanie za swoje pieniądze oraz naprawy ( pieniędzy nie zwracają a auta są zajeżdżone ), Gdy klienci spóźniają się z płaceniem za faktury - Maxco pobierze to z twojej wypłaty ( automatycznie Twoja pensja jest obniżona o tą wartość )a Ty się dalej martw sam ( to jest tzw. cesja ), targety które sa systematycznie z miesiąca na miesiąc podnoszone do tego stopnia abyś go nie zrobił i żeby nie musieli Tobie wypłacić premi, weksel inblanco który musisz wystawić wraz z poręczycielem aby w momencie kończenia współpracy z firmą mogli jeszcze wyciągnąć od Ciebie jak najwięcej kasy w nieuczciwy sposób, systematycznie bez twojej wiedzy zmieniają twoje stany magazynowe tak aby stany w centrali firmy zgadzały się oczywiście twoim kosztem bo musisz za nie zapłacić , Umowa która jest z Toba podpisywana jest tak skonstruowana, że nie masz żadnych praw i masz bardzo małe szanse na to aby się bronić przed tą toksyczną firmą. Managerowie, dyrektorzy są świetnymi bajkopisarzami, nie dziwie się im zarabiająć min. 20 tyś. na m-c przy twoich zarobkach średnich 1500 zł. :) - jeśli chcesz w swoim życiu kroczyć do przodu a nie cofać się nie popełniaj tego błędu co zrobili Ci przed Tobą. Ucz się nie na własnych błędach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: MaxCo IP: *.147.107.121.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.12.09, 13:02 Zostałem tam zatrudniony jako tzw nakładka Na terenie który obsługiwało 2 przedstawicieli miąłem na początku wyszukać nowych klientów a potem również obługiwać te same sklepy co dotychczasowi PH. Niby mieliśmy mieć inny towar ale 80% to było to samo, tyle że pod inną nazwą Na jednym z obszarów pracował gośc najlepszy w regionie, ciężko było cokolwiek nowego znaleźć , ale coś tam powoli wynajdywałem, nawet dobrych klientów. Drugi obszar- to była bieda, ale znałem klientów z poprzedniej pracy i coś powoli bo powoli ale też ciułałem. Załatwiłem nawet dla firmy klienta lepszego od dotychczasowego najlepszego na tym terenie, do tego płacącego gotówką. Biorąc pod uwagę powyższe dane, wynik po pierwszym miesiącu był kiepski, pomimo tego że mam doświadczenie, oraz mogłem się pochwalić wynikami z poprzednich firm. A teraz najciekawsze - coś o przyczynach dlaczego na tym terenie nie widzę możliwości by firma się przebiła na stałe do sklepów przy takim planowaniu działań. Zresztą był to jeden z najgorszych dystryktów w PL Miałem m in skupić się mocno na jednej z miejscowości. Przeorałem ją dośc mocno, poświęciłem sporo czasu, po kolejnych wizytach gdy jechałem w ten rejon robiłem wyniki na trasie które by mi dały ok 3-4 miejsce w regionie ( to w pierwszym miesiącu pracy budując klienów od zera ). Jak sie okazało PH pracujący na tym terenie zrezygnował z pracy , zatrudniono natomiast innego PH z tym samym towarem co ja , mającego do tej miejscowości 10km bliżej i odebrano mi miejscowość. W kolejnym miesiącu szedłem 80-120% w górę z obrotami. W połowie miesiąca miałem otrzymać dostawę a na następny dzień byłem umówiony z regionalnym. Dostawy towaru nie otrzymałem, ale za to wypowiedzenie umowy - owszem. Zaproponowano mi natomiast że mogę kontynuować współpracę na własnej działalności na wariancie na suchej prowizji. Docelowo i tak miałem na tych zasadach pracowac więc się zgodziłem. Przy okazji okazało się ze warunki współpracy są odmienne niż regionalny mi obliczał przy rozmowie kwalikwikacyjnej. Biorąc pod uwagę nowe warunki- czyli brak dostawy oraz to że od nowego miesiąca będę musiał wyżyć z samej prowizji zaznaczyłem że drugą połowę ostatniego miesiąca współpracy poświęcę bardziej na pozyskanie nowych klientów niż robienie obrotów co spotkało się z akceptacją. Nagrałem sobie w tym czasie nowe sklepy które by kupiły po nowej dostawie- baza klientów zwiększyła by sie o ok 25%. Do tego trudna do policzenia iloć klientów do których po prostu miałem zaglądać ale trzeba by tam jeszcze wydreptać ścieżki by zrobili pierwsze zamówienie. Miesiąc zakończyłem ok 40% lepiej niż pierwszy. Pod koniec miesiąca założyłem firmę - poniosłem koszty a w ostatni dzień roboczy słyszę że umowa nie zostanie przedłużona na nowych warunkach. Nie wiem ogólnie jak firma, ale zarządzanie regionem o którym piszę - TRAGEDIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: MaxCo IP: *.static.xcore.pl 13.12.09, 21:22 Tak z ciekawości ,jaki to był region Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: MaxCo IP: *.147.101.78.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.03.10, 19:36 Mniejsza z tym jaki region Dopuki działałem na umowę o pracę- to firma wyrzucała pieniądze w błoto- bo co . innego można powiedzieć o tym że wiele czasu poświeciłem na znalezienie klientów którzy mieli kupować po dostawie i Święcie Żmarłych ale nie zdązyli bo zerwano ze mną umowę i juz do nich nie dojechałem Najgorsze jest to ze władowano mnie w tą działalnosć gospodarczą, przez co musze czekać aż do listopada jakbym chciał wystąpić o dotację na załozenie firmy z Urzedu Pracy Ponadto , pomimo że minęło juz prawie pół roku nie widzę swojego weksla Odpowiedz Link Zgłoś
gumigumi Re: MaxCo 17.07.10, 08:56 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > Zostałem tam zatrudniony jako tzw nakładka > Na terenie który obsługiwało 2 przedstawicieli miąłem na początku > wyszukać nowych klientów a potem również obługiwać te same > sklepy co dotychczasowi PH. Niby mieliśmy mieć inny towar ale > 80% to było to samo, tyle że pod inną nazwą > Na jednym z obszarów pracował gośc najlepszy w regionie, ciężko > było cokolwiek nowego znaleźć , ale coś tam powoli wynajdywałem, > nawet dobrych klientów. Drugi obszar- to była bieda, ale znałem > klientów z poprzedniej pracy i coś powoli bo powoli ale też > ciułałem. Załatwiłem nawet dla firmy klienta lepszego od > dotychczasowego najlepszego na tym terenie, do tego płacącego > gotówką. > Biorąc pod uwagę powyższe dane, wynik po pierwszym miesiącu był > kiepski, pomimo tego że mam doświadczenie, oraz mogłem się > pochwalić wynikami z poprzednich firm. > NIE WIEM JAKI TO BYL REGIO ALE BEZNADZIEJNIE TRAFIONY JA PRACUJE OD PEWNEGO CZASU W TEJ FIRMIE I JEST FAJNIE ZAROBKI TAK JAK MOWIONA NA ROZMOWIE KWALIFIKACYJNEJ FAJNI LUDZIE MILA ATMOSFERA DOSTAWA ZAWSZE NA CZAS WYPLATA TEZ NA CZAS I DO TEGO ZGODNA Z MOIMI OBLICZENIAMI A NAWET WYZSZA ZAWSZE O JAKIES 500 ZL :) TAKZE NIE WIEM NAPRAWDE JAK WY TO ROBICIE CZY ROBILISCIE ZE NIE WYSZLISCIE NA TYM TRZEBA SIE TRZYMAC STARYCH KLIENTOW I W TYM CZASIE SZUKAC NOWYCH NIE DA SIE ZROBIC ZE W TYM TYGODNIU ODPUSZCZAM STARYCH A SZUKAM NOWYCH PO PIERWSZYM WEJSCIU RZADKO KLIENT BIERZE OD RAZU NO CHYBA ZE NAPRAWDE MU CZEGOS BRAKUJE I COS SIE SPODOBALO ALE TO NIE JEST PEWNE ZE ZA KAZDYM RAZEM BEDZIE BRAL NA DUZA KWOTE JA wychodze zZALOZENIE ZE LEPIEJ MNIEJ A CZESCIEJ WTEDY KLIENT MA WIEKSZE ZAYFANIE DO PH I BIERZE CO TYDZIEN PRZYYNAJMNIEJ JA MAM TAKICH KLIENTOW I BIORA KAZDY TOWAR I PIEKNIE IM SIE SPRZEDAJE ONI SA ZADOWODLENI I JA TEZ :) TAKZE LUDZE PRZESTANCIE PISAC GLUPOTY I WEZCIE SIE DO ROBOTY A NIE TYLKO CZARNE OPINIE ZEBY COS MIEC NALZE DZIALAC A NIE LEZEC I LICZYC NA CUD POWODZENI WAM ZYCZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: MaxCo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 18:41 Odradzam pracę w tej firmie mimo że osobiście całkiem nieźle w niej zarabiałem, i zyskałem jakieś doświadczenie (po pracy w maxco każdą rzecz sprzedasz) wiem po prostu z doświadczenia jak większość w niej kończy. Poszukajcie sobie innego zajęcia...uwierzcie mi - nie warto!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: MaxCo IP: *.static.xcore.pl 16.09.10, 21:52 Nie wierze ci , uważam że sobie nie poradziłeś i teraz narzekasz , a jeżeli się mylę i odszedłeś w pełni świadom tego co robisz , to nie strasz innych . Narzekanie jest naszą polską specjalnością . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: MaxCo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.14, 20:08 Nie polecam wiekszośc z pracowników to oszuści tylko obiecują i nie dotrzymują słowa , dotyczy rejonu wielkopolska - chodzi o pana B.N. - żenada i obłuda w delikatnym ujęciu , dziwie się właścicielowi że z takimi ludźmi współpracuje pewnie tez go oszukują i okłamują nie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MaxCo IP: *.petrus.pl 29.01.14, 22:34 a pracowałeś w tej firmie bo rozważam tam pracę (na zasadzie własnej działalności) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żądza pieniądza Re: MaxCo IP: *.play-internet.pl 25.04.14, 19:33 Na radomskim rynku przedstawiciele zaopatrują się u innych importerów (mają dostawy z całej Polski) i sprzedają to co im przynosi pieniądz a w maxCo robią tylko to co mają narzucone tzw. target... I wilk syty i owca cała, tylko właściciele po d.... dostają... No cóż "jak SE pościelesz tak SIE wyśpisz!" Odpowiedz Link Zgłoś