Gość: swan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 11:01 a na czym miałaby polegać ta manifestacja włąsnych poglądów seksualnych w pracy? Ja też nie manifestuje swojej heteroseksualności w robocie i jakoś nie czuję się z tym źle... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fanciszek to jest największy problem dla GW, IP: *.autocom.pl 24.06.08, 11:22 jeśli chodzi o pracę. Nie dyskryminacja kobiet z dzieckiem, nie złe umowy, nie niepłacenie na czas, nie mobing. Ale GEJE, to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Bardzo selektywnie czytasz, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 12:42 wróć zatem na stronę główną, przejrzyj kilka wydań z ostatnich dni, a dopiero potem napisz coś. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Polega na tym 24.06.08, 13:51 Gość portalu: swan napisał(a): > a na czym miałaby polegać ta manifestacja włąsnych poglądów > seksualnych w pracy? Np. "Byłam wczoraj z moją partnerką Agatą na fajnym filmie", np. pójść na firmowy bankiet z partnerem etc. > Ja też nie manifestuje swojej heteroseksualności w robocie > i jakoś nie czuję się z tym źle... Otóż manifestujesz i dobrze. Szkoda tylko, że nie jesteś w stanie tego zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Polega na tym 24.06.08, 14:05 Otóż nie, podobnie jak Swan ja nie demonstruje swojej orientacji w pracy. Nie mówię "byłam z moim mężem w kinie i" tylko "byłam w kinie i". W pokoju obok mnie pracują 2 panie z którymi czesto rozmawiamy czy żartujemy, jedna jest singielką i można podejrzewać, że chodzi na różne wypady, choćby po opisywanych zakupach ciuchowych, druga jest rozwódką, a dowiedziałam się o tym po wielu miesiącach wspólnej pracy przez czysty przypadek. Po prostu nikt o takich sprawach nie rozmawia i nie daje do zrozumienia. Ja wiem, że jak się ma plame na bluzce, to sie ma wrażenie, że wszyscy na nia patrzą, choć właściwie nikt jej nie zauważył. Tylko dlaczego swoje upodobania postrzegać jako plamę. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Polega na tym 24.06.08, 14:19 lucusia3 napisała: > Otóż nie, podobnie jak Swan ja nie demonstruje swojej orientacji w pracy. Nie m > ówię "byłam z moim mężem w kinie i" tylko "byłam w kinie i". Oj, to się w całkiem drobnych szczegółach kontrolujesz. Męczące :) W sensie udajesz, że nie masz męża i z żadnej twojej wypowiedzi nie da się wywnioskować, że jesteś mężatką. Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Polega na tym 24.06.08, 18:22 prostszym wytłumaczeniem jest że kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf 99% sado-maso boi się do tego przyznać w pracy... IP: *.broker.com.pl 24.06.08, 23:18 ...bo obawiają się dyskryminacji Wszystkiemu winne jedynie słuszne wzorce rodem z USA, nazywane "integracją". Tzn z punku widzenia firm to ja się nie dziwię, w końcu jak taki pracownik się zintegruje z innym to później idzie dwóch inżynierów na piwo żeby się wyluzować po czym....zaczynają rozmawiać o bierzącym projekcie. Później komuś trudniej odejść bo będzie sie to wiązało ze zmianąą większości znajomych. Kiedyś każdy mógł sobie w prywatnym życiu być kim mu się żywnie podobało- gejem, fetyszystą, sado-maso, wielbicielem analu, wielbicielką seksu oralnego, a dzisiaj? Dzisiaj trzeba się uzewnętrzniać bo inaczej jest się gburem. Człowiek kulturalny nigdy nie przynosi pracy do domu i nigdy też nie wynosi spraw domowych do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Wilk Ja też swoją "orientację" ukrywam. IP: 195.177.83.* 25.06.08, 09:56 Nikt normalny się z tym nie obnosi... Spotkaliśie się z kimś kto manifestuje swoje tradycyjne zainteresowania? Kogo to obchodzi? Każdy ma konstytucyjne prawo, wtykać sobie w tyłek, co mu się żywnie podoba. Ale ja nie życzę sobie o tym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ja też swoją "orientację" ukrywam. 25.06.08, 10:05 Gość portalu: Robert Wilk napisał(a): > Ale ja nie życzę sobie o tym wiedzieć. Ciekawe jak zamierzasz ten zamiar "niewiedzenia" zrealizować? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Ja też swoją "orientację" ukrywam. 25.06.08, 10:13 > Ciekawe jak zamierzasz ten zamiar "niewiedzenia" zrealizować? zwykle wystarczy informacja, że ktoś sobie czegoś nie życzy i to załatwia sprawę skutecznie... A jak nie wystarczy i ktoś uparcie będzie drążył temat? To wtedy najprościej jest takiego gościa w japę strzelić by podkreślić swoją determinację.. Unhappy - ty jako wzorzec tolerancyjności z Sevre pewnie będziesz potrafił wtedy rozstrzygnąć czy taka reakcja jest przejawem na cudzy homoseksualizm czy też raczej normalną reakcją na czyjś upierdliwy upór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Le Re: Polega na tym IP: *.gprs.plus.pl 24.06.08, 23:40 Czy chodzi o białą plamę po spermie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lasio Re: Polega na tym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 07:40 Nie białą, tylko tęczową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laszlo_lala Re: Polega na tym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 09:17 Geje maja teczowa sperme??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta8877 Re: to jest największy problem dla GW, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 18:18 O właśnie, też zwróciłam na to uwagę. Dyskryminowane są np. rodziny wielodzietne, kobiety w ciąży (w pracy), osoby niepełnosprawne...i mało kto pomyśli o tym, jakby to im zapewnić równe i godne traktowanie. A już dla gejów i lesbijek i ich dewiacji musi być wszędzie idealnie. Bez komentarza;/ Poza tym homoseksualizm nie jest jakąs okresloną orientacją ani choroba a raczej zaburzeniem emocjonalnym. To ze jest niezmienny to mit! Da sie z tego wyjsc. Są nawet specjalne osrodki dla homoseksualistow pragnacych stac sie heteroseksualnymi. Prawdą jest natomiast ze homoseksualistow nie mozna traktowac jak ludzi ,,drugiej kategorii'' pod warunkiem ze nie chca byc homoseksualni i z tego powodu cierpią. Takim nalezy sie wsparcie i pomoc. Co innego geje ktorzy obnosza sie z ta dewiacją i domagaja sie ,,praw''np- najgorszego-adoptowania dziecka. Rany co za przyszlosc daja temu dziecku...Nie pomysla o jego dobru (a dobrem byloby po prostu go nie adoptowac przez gejow)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Bo to 85% pracowników gazety wyborczej IP: *.pgi.gov.pl 24.06.08, 11:32 i dlatego tak ich to boli. Nie zajmują sie tym ze najbardziej dyskryminowanymi pracownikami sa kobiety w ciazy i młodzi rodzice, którzy sa nagminnie zwalniani za sam fakt posiadania dzieci. Geje dzieci nie mają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybitew Re: Bo to 85% pracowników gazety wyborczej IP: 193.0.102.* 24.06.08, 11:40 jak ktos czyta tylko wiadomosci o gejach, zeby potem na nich i przy okazji na gw naskakiwac na forum, to nie zauwazy, ze sa tez inne tematy. proponuje sie rozejrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miejsc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 11:38 Nie umiecie pisać po polsku? Używajcie nie słowa obciojęzycznego "gay", tylko polskiego odpowiednika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty pedzio Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: *.e-wro.net.pl 24.06.08, 11:51 geje i lesbijki to ok. 5% społeczeństwa. Wiadomo, że na homoseksualizm nie ma jeszcze żadnej skutecznej kuracji. Ale dlaczego Wyborcza zamiast zajmować się np. pracownikami, którzy cieżko pracując mają problemy z utrzymaniem własnych rodzin zajmuje się tymi 5%? Dlaczego Wyborcza nie zajmuje się problemem dyskryminacji ze względu na wiek, np. po 50-tce bardzo trudno w Polsce znaleźć nową pracę. Ile jest artykułów o różnych dewiacjach a ile o rzeczywistych problemach OGROMNEJ WIĘKSZOŚCI ludzi! Pracowników , którzy pracują za psie pieniądze( do ok. 1400 zł na ręke) jest w Polsce około 40%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianka Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: 91.198.177.* 24.06.08, 15:34 Pozwolisz, że Cię wesprę z całej siły - Anglicy mówią że uczucia są po to żeby je ukrywać, ja nikogo nie epatuję swoimi emocjami i nie życzę sobie aby ktoś to robił mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 18:23 najgłupsza doktryna jaką słyszałem. nie łatwiej po prostu tolerować odmienność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaus Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: *.wroclaw.mm.pl 25.06.08, 00:23 Bo geje i lesbijki nie mając rodzin nie mają pewnych obciążeń czasowych, obowiązków. Mogą sie skupić na pracy a raczej na robieniu kariery. Nie wierzycie? Sprawdzcie ile różnych dziwnych les i gej pracuje w bankach. Na przykład w dawnym BPH a teraz w PEKAO SA....I robią wodę z mózgu tym biednym klientom..."Opowiadają bajki" Oni z braku wydatków na rodzinę mają czas na różne pasje - ot. np. motocykle.. Poznajecie kogoś....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walczyc_o_dobro_ Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 18:33 Nareszcie ktos obrzucil blotem Gazete Wyborczą. Wlasnie w tym problem, malo kto zajmie sie kobietami w ciazy, ludzi w pozniejszym wieku, tymi ktorzy zarabiaja marne grosze choc pracuja w waznych zawodach np lekarz a gejami;/ a co oni takiego dobrego dla spoleczenstwa robia??? moze ucza ze homoseksualizm tez jest ok? moze zeby tolerowac wszystko co jest, nawet to najgorsze???smiechu warte( a raczej godne pozalowania)... No i oczywiscie Gazeta Wyborcza popiera gejow;/ malo kto sie zastanowi dlaczego. Ta gazeta slynie z takich manipulacji i zaklamania ze brak slow...Po prostu chce zniszczyc kraj tak jak inne uprzedzone media... Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: to jest największy problem dla GW, 24.06.08, 11:53 Dajcie spokój panowie. Jeszcze kilka lat, wymiana pokoleń i będzie im łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elle Re: to jest największy problem dla GW, IP: *.171.85.211.crowley.pl 24.06.08, 13:19 Też mi coś? 85% kobiet ukrywa dzieci w CV, 70% mężatek przed 30-tką ukrywa w CV swój stan cywilny, a 100% kobiet plany powiększenia rodziny oraz ciążę tak długo jak się da ... Wiadomo , ze o wierze i polityce, też się w pracy nie dyskutuje, bo to tematy drażliwe. Podobnie jak o rzerzączce i okresie. No cóż orientacja seksualna tez do tej grupy należy. Po prostu... Nawet tolerancja dla homoseksualizmu nie zmieni faktu, ze dla wiekszosci ludzi to, że facet z facetem jest tak obrzydliwe jak rzerzączka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bf109 Informacja z d*py wzięta IP: *.gprs.plus.pl 24.06.08, 18:02 Kogo obchodzą takie pierdoły?? Może dla homoseksualistów jest to jakiś problem ale cała reszta ma to gdzieś, ani ich nie potępia ani nie wychwala, i chyba to najbardziej boli wielu lewaków którzy na rozdmuchiwaniu takich bzdur chcą zbić popularność. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Informacja z d*py wzięta IP: *.cust.suomicom.fi 24.06.08, 21:16 > Amen niech będzie pochwalony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetero3243 Re: to jest największy problem dla GW, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 18:45 jeszcze tego brakowalo;/ a moze spoleczenstwo powinno sie skladac z samych gejow i lesb??? tak by bylo po prostu skazane na wymarcie, wiadomo dlaczego. Od poczatku swiata tradycyjna rodzina byla przekazywana z pokolenia na pokolenie a teraz co?? moze byc inaczej? bo XXI wiek?? pfff;/ to nie jest przejaw ,,nowoczesnosci'' tolerancji czy czego innego..To zwykla walka z tradycyjna rodzina. Pare gejow czy lesb z adoptowanym dzieckiem nawet nie wolno nazywac rodzina bo z prawdziwa rodzina to ma tyle wspolnego co kura z drzewem. To zwiazek mezczyzny i kobiety trzeba wspierac a nie dewiacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka-pieczona 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miejsc... 24.06.08, 12:10 >Przecież nie można zmusić czarnoskórego człowieka, żeby przychodził >do pracy w innym kolorze skóry" - mówi lider KPH. Co za k....stwo rodem z podręczników propagandy. Homoseksualizm to psychiczna patologia. Kolor skóry to wrodzona cecha, która nie ma (a przynajmniej nie powinna mieć) żadnego znaczenia w życiu społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 12:14 Rozumiem, ze jestes specjalista (psychologiem, psychiatra ?) i w zwiazku z tym swobodnie, na podstawie swojej wiedzy, wypowiadasz sie na temat patologi psychicznych. Tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
wolf69 Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 25.06.08, 07:52 Jak pisze w swojej książce dr Aardweg, homoseksualizm „ nie jest odosobnioną preferencją, ale wyrazem specyficznej neurotycznej osobowości". A dogmat o jego nieodwracalności to mit, który służy interesom wyemancypowanych homoseksualistów. Homoseksualizm nie jest więc ani zaprogramowany, ani uwarunkowany genetycznie (co wykazały badania na bliźniętach jednojajowych), ani wreszcie nieodwracalny. Wprost przeciwnie, należy go leczyć podobnie, jak inne neurozy: depresję, fobie, obsesję czy inne anomalie seksualne - pisze Aardweg. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 25.06.08, 13:43 dr Aardweg, należący do Opus Dei? ten który mówił "Żeby dowiedzieć się czegoś o psychologii, która prowadzi do prawdziwego szczęścia, należy zgłębić biografie świętych" ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 13:22 kaczka-pieczona napisała: > Co za k....stwo rodem z podręczników propagandy. Homoseksualizm to > psychiczna patologia. Twoja głupota to patologia. Niestety. > Kolor skóry to wrodzona cecha, która nie ma (a > przynajmniej nie powinna mieć) żadnego znaczenia w życiu społecznym. Podobnie jak orientacja seksualna. Ale ty i tobie podobni durnie wiedzą lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.06.08, 14:57 > Podobnie jak orientacja seksualna. Ale ty i tobie podobni durnie wiedzą lepiej widać spedalone towarzystwo w więzieniach też ma wrodzony homoseksualizm ? I nieważne, że po wyjściu z paki nie spojrzy więcej na faceta, tylko wróci do płci żeńskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
guglielmo Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 16:17 Sam sobie odpowiadasz... Więźniowie (z braku innych możliwości) przejawiają *zachowania homoseksualne*, orientacji przy tej okazji nie zmieniają. Twój "argument" przemawia przeciwko Twoim poglądom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.06.08, 19:15 Ale potwierdza argument o możliwości propagowania zachowań homoseksualnych, których GW jest największą trybuną. poza tym - a może oni zmieniają orientację w kiciu, a wracając na wolność przejawiają zachowania heteroseksualne ? Dlaczego nie podążyć tą drogą rozumowania`? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 21:36 homofobia to psychiczna patologia Odpowiedz Link Zgłoś
wolf69 Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 25.06.08, 07:54 Homoseksualista to człowiek nieszczęśliwy i samotny. Prekursor leczenia gejów w Holandii, zmarły w 1965 r. prof. Johan Leonard Arndt po wieloletniej praktyce powiedział: „Nigdy nie widziałem zdrowego i szczęśliwego homoseksualisty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0e Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: 82.160.130.* 25.06.08, 10:55 "nigdy nie widziałem człowieka ze zdrowym sercem" - powiedział kardiolog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odeon 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: *.net.euron.pl 16.07.08, 16:24 Niestety ale homoseksualizm to cecha nabyta od najmłodszych lat której nie można się oduczyć "od tak"!!! To jest jak z alfabetem ktoś się uczy i tyle!! Osobiście współczuję tym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miejsc.. 24.06.08, 12:16 Trzeba czasu. koloryt.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko Widzew! i tak powinno zostać, trzeba leczyć tych ludzi z.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 12:24 ..ich patologicznej choroby. Albo wysłac do Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: i tak powinno zostać, trzeba leczyć tych ludz 24.06.08, 12:42 > Albo wysłac do Holandii. nie opowiadaj głupot; holendrzy też ich nie chcą..... Nie wierz mediom gdy piszą o "holenderskim raju tolerancji" bo to nie jest prawda. Ich tolerancja sprowadza się do jednego: "goowno mnie obchodzi kim jesteś i co robisz pod warunkiem, że nie robisz tego pod moim oknem" Jeśli jednak spróbujesz pod tym oknem przeciętnego holendra domagać się "tolerancji" to możesz być pewnym, że wyjdzie wkurzony i da ci w japę :-) To co tzw. "postępowe media" nazywają tolerancją przeciętni ludzie nazywają olewaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 12:40 Czyli nie wypowiadasz się wcale na temat swojej rodziny, nie mówisz nic na temat swojego życia prywatnego. Przychodzisz i zajmujesz się wyłącznie pracą, bo jeśli jakiekolwiek Twoje wypowiedzi odnoszą się do żony/dziewczyny/obiektu podrywu/dzieci, to jest to 'manifestacja' i 'obnoszenie' się. Dlaczego inni mają dokonywać autocenzury wypowiedzi, skoro nikt z hetero tego nie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 12:46 oczywiście, że się wypowiadam na temat swojego dziecka, urlopowych planów rodzinnych itd.. ale nie nazwałbym tego "manifestacją mojej seksualności".... Tobie ktoś zabrania w pracy mówić o swoim partnerze? Ktoś nie pozwala ci trzymać na własnym biurku zdjęcia ukochanego Ryśka? Kto cię zmusza do tej "autocenzury"? - Swan ** Just say no to drug reps ** nofreelunch.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 13:23 swan_ganz napisał: > oczywiście, że się wypowiadam na temat swojego dziecka, urlopowych > planów rodzinnych itd.. ale nie nazwałbym tego "manifestacją mojej > seksualności".... Niemniej to co robisz swobodnie i bez stresu geje muszą ukrywać żeby nie natknąć się na homofobiczne reakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: 193.109.212.* 24.06.08, 15:00 No jak uważają, że ich dewiacja jest czymś wstydliwym to i tego nie rozpowszechniają. Ja tam też nie mówię w pracy, że mam hemoroidy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 15:25 Gość portalu: kwakwa napisał(a): > No jak uważają, że ich dewiacja jest czymś wstydliwym to i tego nie > rozpowszechniają. A uważają tak czy po prostu musisz sobie ulżyć i akurat homoseksualiści się nawinęli? > Ja tam też nie mówię w pracy, że mam hemoroidy. No głupotę niestety widać na pierwszy rzut oka więc jej nie ukryjesz. Z hemoroidami ci się uda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Problemy ze zrozumieniem IP: 193.109.212.* 24.06.08, 15:41 Twoja dewiacja seksualna (zakładam , że homo), trochę rzuca ci się mózg i powoduje, że masz problem z czytaniem tekstu (czytaj: mojego komentarza)ze zrozumieniem. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Problemy ze zrozumieniem 24.06.08, 15:44 Gość portalu: kwakwa napisał(a): > Twoja dewiacja seksualna (zakładam , że homo), trochę rzuca ci się mózg i > powoduje, że masz problem z czytaniem tekstu (czytaj: mojego komentarza)ze > zrozumieniem. Tyle. Tyle wymyśliłeś? Że jestem homo? Szacun za umiejętność życia bez używania mózgu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Brak argumentów? IP: 193.109.212.* 24.06.08, 15:55 Oczywiście teraz będzie brak mózgu i tak dalej. Bezsilność jest najgorsza. Idź wyładuj swoją złość i wróć. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Brak argumentów? 24.06.08, 15:59 Gość portalu: kwakwa napisał(a): > Oczywiście teraz będzie brak mózgu i tak dalej. Bezsilność jest najgorsza. Niestety. Duractwo póki co górą :D > Idź > wyładuj swoją złość i wróć. Nie pomoże :) Tobie mogłoby pomóc jakbyś czasem pomyślał. Pomyśl na przykład nad cudem zdalnej detekcji mojej orientacji seksualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa A nie mówiłem? IP: 193.109.212.* 24.06.08, 16:05 I pojawiło się "lepiej byś pomyślał". Brak argumentów i kręcimy się w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
guglielmo Re: A nie mówiłem? 24.06.08, 16:22 Ty się kręcisz w kółko. Dwie rzeczy w Twojej wcześniejszej wypowiedzi świadczą o Twojej umiarkowanej wiedzy i kulturze: nazwanie homoseksualizmu "dewiacją" (jeśli nie odróżniasz dewiacji seksualnej od orientacji seksualnej - to nie mamy o czym gadać) i porównanie go do hemoroidów. Dlatego - idź sie czegoś nauczyć i wróć. Brak Ci podstawowej wiedzy, która do dyskusji jest niezbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
str0ng Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 12:49 Ale kto im zabrania opowiadać o swoich partnerach? Niech próbują. Tylko kto będzie chciał tego słuchać? Mnie osobiście dewiacje nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 12:57 prawdopodobnie chcieliby sobie zadekretować prawnie te swoje prawo do manifestacji orientacji seksualnej i na przykład twój uśmieszek sprowokowany widokiem kolegi wpatrzonego w biurkowe zdjęcie swojego parntera byłby dostatecznym dowodem na twój brak odpowiedniego poziomu tolerancji i powodem wyroku który byś później otrzymał.... Najpierw pewnie byłby to wyrok zawiasach ale drugi i trzeci uśmiech byłby już powodem od odsiadki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
str0ng Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 13:02 Przeraża mnie dwulicowość gejów. Z jednej strony oczekują tolerancji, a z drugiej nie potrafią zrozumieć, że dla wielu osób to zboczenie, dewiacja czy choroba i nie potrafią tego tolerować. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 13:12 Jeden SS-man mowi do drugiego: Przeraza mnie dwulicowosc Zydow. Z jednej strony oczekuja by ich traktowac po ludzku, z tolerancja, z drugiej strony nie potrafia zrozumiec, ze dla wielu Niemcow, a wlasciwie wiekszosci Niemcow sa podludzmi, stonka, szczurami i pasozytami i nie potrafia tego tolerowac. Odpowiedz Link Zgłoś
str0ng Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 13:15 Co za analogia! Respect! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agattt Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: 195.116.22.* 24.06.08, 13:46 Brawo! Porównanie tyleż celne, co może wreszcie dające do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Nie trafione porównanie IP: 193.109.212.* 24.06.08, 15:05 Za internetową encyklopedią PWN: "dewiacje seksualne, wszelkie formy stałego zaspokajania popędu seksualnego w sposób odbiegający od typowego w danej kulturze" Nie ma się co obrażać - definicja jest jasna i pasuje jak ulał do homoseksualistów. 5% to niewiele w zestawieniu z 95%. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Nie trafione porównanie 24.06.08, 15:12 Gość portalu: kwakwa napisał(a): > Za internetową encyklopedią PWN: Żeś se znalazł autorytet w dziedzinie orientacji płciowych :) Ale wiesz - jakby tak dobrze grzebnąć wstecz to się takich kwiatków dużo znajdzie. Wyszukać ci cytacik o wpływie onanizmu na rozmiękczanie rdzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Re: Nie trafione porównanie IP: 193.109.212.* 24.06.08, 15:25 Co argumentów brakuje i się denerwuje tak? Wiadomo - lepiej oprzeć się na definicji z encyklopedii gejowskiej, gdzie dewiacja seksualna to odchylenie od normy homoseksualnej. Jak czytam twoje wypowiedzi i przy założeniu że jesteś gejem/lesbijką to może niedługo zgodzę się, że to nie tylko dewiacja, ale i choroba związana z psychiką. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Nie trafione porównanie 24.06.08, 15:34 Gość portalu: kwakwa napisał(a): > Co argumentów brakuje i się denerwuje tak? A ty masz jakieś argumenty? > Wiadomo - lepiej oprzeć się na > definicji z encyklopedii gejowskiej, gdzie dewiacja seksualna to odchylenie od > normy homoseksualnej. Nie. Po prostu to w PWN'ie to są bzdety :D > Jak czytam twoje wypowiedzi i przy założeniu że jesteś > gejem/lesbijką Błędne założenie. Zmieść w swojej główce fakt, że nie musi być gejem ktoś kto nie ma nic do gejów :D > to może niedługo zgodzę się, że to nie tylko dewiacja, ale i > choroba związana z psychiką. A zakładaj sobie co chcesz :D Nawet majtki przez głowę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa A więc IP: 193.109.212.* 24.06.08, 15:47 Jesteś homo czy nie? No chyba, że się wstydzisz. No ale chyba nie Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A więc 24.06.08, 15:50 Gość portalu: kwakwa napisał(a): > Jesteś homo czy nie? To nie ma żadnego znaczenia. Ale nie jestem :D > No chyba, że się wstydzisz. No ale chyba nie Ty. Czego miałbym się wstydzić? To w twoim pojęciu homoseksualizm mógłby być powodem do wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Ja? IP: 193.109.212.* 24.06.08, 15:57 Nigdzie nie napisałem, że to powód do wstydu, tylko, że jeśli ktoś się wstydzi. Po raz kolejny odsyłam do nauki czytania ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Re: Nie trafione porównanie 24.06.08, 17:47 Rozumiem, że podważasz treść encyklopedii PWN. Więc co uważasz za źródło prawdziwe? - Wikipedia - ONET WIEM - GW, gazeta.pl - Biblia/Koran/inna święta księga - inna encyklopedia - wydawnictwo homoseksualne Bo słowo dewiacja zawsze oznaczało: odchylenie od pewnych ustalonych wartości (zarówno w technice jak w życiu społecznym), więc nie ma się czemu oburzać Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Nie trafione porównanie 24.06.08, 18:03 test1410 napisał: > Rozumiem, że podważasz treść encyklopedii PWN. > Więc co uważasz za źródło prawdziwe? Każde które nie sieje bzdur. > Bo słowo dewiacja zawsze oznaczało: odchylenie od pewnych ustalonych wartości > (zarówno w technice jak w życiu społecznym), więc nie ma się czemu oburzać Rudzi są dewiantami? To powiedz to rudemu :D Odpowiedz Link Zgłoś
jarus16 Re: Nie trafione porównanie 25.06.08, 10:31 unhappy napisał: > test1410 napisał: > > > Rozumiem, że podważasz treść encyklopedii PWN. > > Więc co uważasz za źródło prawdziwe? > > Każde które nie sieje bzdur. > > > Bo słowo dewiacja zawsze oznaczało: odchylenie od pewnych ustalonych wart > ości > > (zarówno w technice jak w życiu społecznym), więc nie ma się czemu oburza > ć > > Rudzi są dewiantami? To powiedz to rudemu :D .... No właśnie lewactwo zawsze musi mieć jakąś mniejszość dla rozgrywki politycznej więc udają, że nie rozróżniają rudych od pedałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0e Re: Nie trafione porównanie IP: 82.160.130.* 25.06.08, 11:01 nie rozumiem co podważasz w tej chwili, fakt że homoseksualizm jest wrodzony jak leworęczność? oczywiście, że jest dewiacją, taką samą jak albinizm, leworęczność czy cokolwiek innego. co nie zmienia faktu, że są to tacy sami ludzie, jak wszyscy inni, przejawiający po prostu inne zachowania. czy należą im się z tego powodu ulgi? nie. równość to o ile się nie mylę podleganie tym samym prawom, a nie tworzenie handicapów. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Nie trafione porównanie 25.06.08, 11:15 Gość portalu: n0e napisał(a): > czy należą im się z tego > powodu ulgi? nie. równość to o ile się nie mylę podleganie tym samym prawom, a > nie tworzenie handicapów. Na czym te ulgi miałyby polegać? Też uważam, że wszelkie akcje afirmatywne są bez sensu ale jakiegoś dopominania się o specjalne traktowanie ze strony gejów nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Nie trafione porównanie 25.06.08, 12:17 nie mówię, że istnieje. chodzi mi tu raczej o nie posuwanie się za daleko. tak jak popieram ogólne koncepcje feministek to nie popieram kretyńskich pomysłów w stylu parytetu i walczenia na siłę z dyskryminacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Nie trafione porównanie IP: 83.15.139.* 24.06.08, 15:28 No to policzmy: Liczba ludzi na świecie circa 6 mld liczba osób mówiących po polsku circa 40 mln. To daje niespełna 0,7 %. To niewiele w porównaniu z 99,3 % Ergo mówienie po polsku jest zachowaniem odbiegającym od normy w gatunku Homo sapiens. c.b.d.u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Słuszny wywód IP: 193.109.212.* 24.06.08, 15:36 Dlatego mamy państwa narodowe i w nim mówimy językiem większości. Może rozwiązaniem byłoby stworzenie państwa homoseksualistów? Może USA wygospodarują jakiś stan tylko dla homoseksualistów? Rząd USA jest bardzo wrażliwy na kwestie mniejszości (patrz problem Kosowa), więc może kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Słuszny wywód IP: 83.15.139.* 24.06.08, 15:38 Państwa narodowe mamy mniej więcej od stu lat. Polska państwem narodowym jest od 1945 r. Najpierw do ksiązek, potem pisz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Państwowość IP: 193.109.212.* 24.06.08, 15:53 I ciesz się, że mamy państwa narodowe, a nie wyznaniowe, jak to wcześniej bywało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Państwowość IP: 83.15.139.* 24.06.08, 15:59 Wyznaniowe? Rzeczpospolita Obojga Narodów była państwem wyznaniowym? A to-ci-ciekawe... Myślisz, że arogancją przykryjesz niedouczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa To się doucz IP: 193.109.212.* 24.06.08, 16:09 W Rzeczpospolitej Obojga Narodów religią panującą był katolicyzm, ale stosowano tolerancję wobec innych religii. Tak i obecnie orientacją panującą jest heteroseksualizm, a tolerowaną homoseksualizm. Nigdy nie należy mylić jednak tolerancji ze specjalnym traktowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: To się doucz IP: 83.15.139.* 24.06.08, 16:24 Słonko, nie odwracaj kota ogonem: państwo wyznaniowe a religia panująca to nie to samo. Nawiasem mówiąc większość i norma w populacji to tez nie to samo, co wykazałem juz powyżej. Wszystko ci się juz pokićkało na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
guglielmo Re: Nie trafione porównanie 24.06.08, 16:27 W tym rzecz właśnie, że nie pasuje. Orientacja seksualna (w przeciwieństwie do dewiacji) nie ogranicza się do "stałego zaspokajania popędu seksualnego". Czy o swoim heteroseksualizmie powiesz, że polega na "stałym zaspokajaniu popędu płciowego - z osobami płci przeciwnej"? Jeśli tak - to współczuję, masz mizerne pojęcie o podstawach swojego życia emocjonalnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek To najlepsza metoda, dla homo i hetero :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 13:01 Gość portalu: TOM napisał(a): > nie wypowiadasz się wcale na temat swojej rodziny, nie mówisz > nic na temat swojego życia prywatnego. Przychodzisz i zajmujesz się > wyłącznie pracą, I tak jest najlepiej. Nie musisz być gejem czy lesbijką, żeby współpracownicy włazili Ci z butami w życie prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miejsc.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 12:52 A od kiedy związki zawodowe nauczą społeczeństwo tolerancji? Brak akceptacji spotyka większość ludzi, nie tylko z powodu orientacji seksualnej, ale np. z powodu tuszy. Dlaczego związki nie mają bronić "grubasków"? Dość tej histerii "gejowskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Żenada IP: 118.130.217.* 24.06.08, 12:59 W pracy się pracuje a nie oznajmia: cześć, jestem Mietek homoseksualista/heteroseksualista/transwestyta/wielbiciel klocków lego. No ale zawsze można 'nieujawnianie' podpiąć pod dyskryminację i wyłudzić jakieś granty z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozin_z_bazin Drogi panie Biedroniu et consortes IP: *.tueuropa.pl 24.06.08, 13:07 Drogi panie Biedroniu, w firmach istnieją naprawdę poważniejsze problemy niż ten, że homoseksualista nie może powiedzieć, że był ze swoim partnerem w kinie. Pracodawcy narzucają niekorzystne dla pracowników zapisy, zwalniają kobiety tuż po urodzeniu dziecka, stosują mobbing, nie płacą za nadgodziny, zresztą – dziś ukazał się artykuł na stronie GW zawierający dane z kontroli PIP. To są rzeczywiste problemy, z którymi powinny walczyć organizacje związkowe. A w ogóle zakład pracy to nie jest miejsce do demonstrowania swojej orientacji seksualnej. I wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: Drogi panie Biedroniu et consortes IP: *.chu-charleroi.be 24.06.08, 13:15 Ototototo.. Wiec powinny z nich zniknac zdjecia obejmujacych sie par malzenkich, dyskusje na temat ostatniego podrywu, czy tez wieczne deliberacje pan panow na temat swietnego tylka pani od finanow, pana od finansow. To wszystko manifestacja swojej heteroseksualnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario74 oczywiście, że nie IP: *.zus.bielsko.pl 24.06.08, 13:19 bo akurat to jest normalne społecznie i kulturowo Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: oczywiście, że nie 24.06.08, 13:24 Gość portalu: mario74 napisał(a): > bo akurat to jest normalne społecznie i kulturowo Ale ty nie masz zielonego pojęcia co to jest normalność. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Nieroby z ZUS ,za co pensja? 24.06.08, 13:29 Normalne tez jest, ze taki zlodziej jak Ty okrada mnie w bialy dzien, publicznie!!! Do roboty nierobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario74 Łajzo, z ciebie to pewnie good robol skoro robisz IP: *.chello.pl 24.06.08, 19:35 to co wszyscy na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Łajzo, z ciebie to pewnie good robol skoro ro 24.06.08, 23:06 Kolega z pracy? Kolejny zlodziej? Ja nie okradam innych jak wy lajzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahahahahhahahah pora lajzo na maly donosik,milo wiedziec ze inform IP: *.icpnet.pl 25.06.08, 15:34 informatyk flejo sie toba zajmie,aha posprzataj wreszcie te drozdzowy z obsranego jeszcze kawa biurka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko A kto myślący obnosi się ze swoim zboczeniem? IP: 62.233.130.* 24.06.08, 13:08 Większość ludzi, którzy mają jakiś "odchył" stara się to pozostawić w tajemnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A kto myślący obnosi się ze swoim zboczeniem? 24.06.08, 13:25 Gość portalu: Spoko napisał(a): > Większość ludzi, którzy mają jakiś "odchył" stara się to pozostawić > w tajemnicy. No ale to nie dotyczy homoseksualistów bo orientacja homoseksualna nie jest żadnym odchyłem. A przynajmniej nie większym niż rudy kolor włosów czy wzrost 2.10 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Re: A kto myślący obnosi się ze swoim zboczeniem? IP: 62.233.130.* 24.06.08, 13:47 Ludzie są stworzeni do stosunków hetero, wystarczy spojrzeć na budowę narządów płciowych kobiety i mężczyzny, dziecko. Wszystko co poza hetero to zboczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A kto myślący obnosi się ze swoim zboczeniem? 24.06.08, 13:53 Gość portalu: Spoko napisał(a): > Ludzie są stworzeni do stosunków hetero, wystarczy spojrzeć na > budowę narządów płciowych kobiety i mężczyzny, dziecko. Dziecko? Masz jakieś problemy? Rodzinne może? Do czego są stworzeni ludzie to ci ludzie właśnie decydują a nie ty :D I to oni decydują co robią ze swoimi narządami :) > poza hetero to zboczenie. Ty jesteś zboczenie... dziecko :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: A kto myślący obnosi się ze swoim zboczeniem? IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.06.08, 15:01 Oczywiście że ludzie decydują co zrobić ze swoimi narządami - niektórzy mogą je włożyć do imadła i ścisnąć, co nie oznacza, że nie są dewiantami. Przepraszam, ale pupa jest stworzona do oddawania kału, a nie wsadzania do niej jakichkolwiek przedmiotów czy narządów Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A kto myślący obnosi się ze swoim zboczeniem? 24.06.08, 15:11 Gość portalu: robi napisał(a): > Oczywiście że ludzie decydują co zrobić ze swoimi narządami - niektórzy mogą je > włożyć do imadła i ścisnąć, co nie oznacza, że nie są dewiantami. Co to ma do kwestii orientacji homoseksualnej? Kto określa "normę" w wykorzystaniu swoich narządów? Lokalne kółko różańcowe? W/g lekarzy orientacja homoseksualna jest tak samo normalna jak heteroseksualna tak więc wykorzystanie owych narządów w czasie aktu płciowego homoseksualistów jest jak najbardziej normalne :) > Przepraszam, > ale pupa jest stworzona do oddawania kału, a nie wsadzania do niej jakichkolwie > k > przedmiotów czy narządów Najwyraźniej masz błędne informacje na temat tego do czego można wykorzystać "pupę" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: A kto myślący obnosi się ze swoim zboczeniem? IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.06.08, 15:33 > Co to ma do kwestii orientacji homoseksualnej? Kto określa "normę" w > wykorzystaniu swoich narządów? Lokalne kółko różańcowe? W/g lekarzy orientacja > homoseksualna jest tak samo normalna jak heteroseksualna tak więc wykorzystanie > owych narządów w czasie aktu płciowego homoseksualistów jest jak najbardziej > normalne :) Normę zwykle określa zachowanie większości. Lekarze orzekają raz tak, raz siak, nie muszę przypominać chyba że homoseksualizm określano jeszcze niedawno w nomenklaturze właśnie dewiacją. Podobnie jak nieuctwem określano niemożność zapamiętania podstawowych reguł ortograficznych. Dziś okazuje się, że to dysleksja! :-D > Najwyraźniej masz błędne informacje na temat tego do czego można wykorzystać > "pupę" :D jakoś nie mam ochoty abyś mnie uświadamiał "co jeszcze można zrobić" Jakoś mnie to nie interesuje, podobnie jak nie interesuje mnie życie intymne gejów Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A kto myślący obnosi się ze swoim zboczeniem? 24.06.08, 15:43 Gość portalu: robi napisał(a): > Normę zwykle określa zachowanie większości. Lekarze orzekają raz tak, raz siak, > nie muszę przypominać chyba że homoseksualizm określano jeszcze niedawno w > nomenklaturze właśnie dewiacją. I jest to już nieaktualne. Norm nie określa się w głosowaniu. Bardzo często zachowania mniejszościowe są także NORMALNE. Mnie interesuje jaka wiedza na dany temat jest AKTUALNA a nie jaka BYŁA. > Podobnie jak nieuctwem określano niemożność > zapamiętania podstawowych reguł ortograficznych. Dziś okazuje się, że to > dysleksja! :-D To jest cena jaką płacimy za postęp wiedzy. > > Najwyraźniej masz błędne informacje na temat tego do czego można wykorzys > tać > > "pupę" :D > > jakoś nie mam ochoty abyś mnie uświadamiał "co jeszcze można zrobić" Nie zamierzam. Poczekaj aż zrobi to jakiś homofob lubujący się w wyobrażaniu sobie "jak oni to robią" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: A kto myślący obnosi się ze swoim zboczeniem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 15:51 > Przepraszam, ale pupa jest stworzona do oddawania kału, należy jednak jakoś wyważyć swoją opinię; pupa ma oczywiście i taką funkcję o której piszesz ale żeby od razu narzucać sobie taką ascezę jak Ty, Robi? Wiesz - ludzie są różni; są więc takie pary którym stosunek analny daję pełną satysfakcję seksualną i takie które nie mogą bez lodzika... itd. I co ? Społeczeństwo ich wszystkich powinno uznać za dewiantów bo korzystają ze swojego ciała niezgodnie z instrukcją? Nie przesadzaj Robi.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jarus16 Re: A kto myślący obnosi się ze swoim zboczeniem? 25.06.08, 10:39 unhappy napisał: > Gość portalu: Spoko napisał(a): > > > Większość ludzi, którzy mają jakiś "odchył" stara się to pozostawić > > w tajemnicy. >....,, Jeśli pederastia jest normą to niech się rozmnażają jak pozostali a nie szukają adopcji.Po zaprzestaniu rozmnażania się organizmów zwierzęcych i roślinnych,świat przyrody ginie w ciągu miesiaca.Pozostaną tylko pedały. > No ale to nie dotyczy homoseksualistów bo orientacja homoseksualna nie jest > żadnym odchyłem. A przynajmniej nie większym niż rudy kolor włosów czy wzrost > 2.10 :D Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A kto myślący obnosi się ze swoim zboczeniem? 25.06.08, 10:44 jarus16 napisał: > >....,, Jeśli pederastia jest normą to niech się rozmnażają jak pozostali a > nie > szukają adopcji. Dlaczego? Bo kilku oszołomów twierdzi, że wychowanek homoseksualnej pary zostanie homoseksualistą? > Po zaprzestaniu rozmnażania się organizmów zwierzęcych i > roślinnych,świat przyrody ginie w ciągu miesiaca.Pozostaną tylko pedały. Acha... czyli "folgowanie" pedałom zagraża naszej cywilizacji. Czyli wracamy do żab śpiewających piosenki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0e Re: A kto myślący obnosi się ze swoim zboczeniem? IP: 82.160.130.* 25.06.08, 11:12 dobrze gadasz. a teraz trochę faktów: "Many lesbian, gay, bisexual, and transgendered people are parents. In the 2000 U.S. Census, for example, 33 percent of female same-sex couple households and 22 percent of male same-sex couple households reported at least one child under the age of 18 living in the home. [...] As of 2005, an estimated 270,313 children in the United States live in households headed by same-sex couples. [...] Gay and lesbian parenting enjoys broad support from medical experts. Organizations that have officially supported adoption by same-sex couples include the American Psychological Association, the Child Welfare League of America, the American Bar Association, the American Psychiatric Association, the National Association of Social Workers, the North American Council on Adoptable Children, the American Academy of Pediatrics, the American Psychoanalytic Association, and the American Academy of Family Physicians. The American Psychological Association states in its Resolution on Sexual Orientation, Parents, and Children (adopted July 2004): there is no scientific evidence that parenting effectiveness is related to parental sexual orientation: lesbian and gay parents are as likely as heterosexual parents to provide supportive and healthy environments for their children"; and "research has shown that the adjustment, development, and psychological well-being of children is unrelated to parental sexual orientation and that the children of lesbian and gay parents are as likely as those of heterosexual parents to flourish."[1] Similarly, Children's Development of Social Competence Across Family Types, a major report prepared by the Department of Justice (Canada) in July 2006 but not released by the government until forced to do so by a request under the Access to Information Act in May 2007,[4] reaches this conclusion: The strongest conclusion that can be drawn from the empirical literature is that the vast majority of studies show that children living with two mothers and children living with a mother and father have the same levels of social competence. A few studies suggest that children with two lesbian mothers may have marginally better social competence than children in traditional nuclear families, even fewer studies show the opposite, and most studies fail to find any differences. The very limited body of research on children with two gay fathers supports this same conclusion." [...]the American Civil Liberties Union's report on parenting by same-sex couples contradicts the Family Research Council's conclusions, stating that the vast majority of peer-reviewed sociological studies indicate that children raised in same-sex households are "relatively normal."[19] When comparing such children to the children of opposite-sex parents there tends to be no difference "on measures of popularity, social adjustment, gender role behavior, gender identity, intelligence, self-concept, emotional problems, interest in marriage and parenting, locus of control, moral development, independence, ego functions, object relations, or self esteem."[20] en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_adoption en.wikipedia.org/wiki/LGBT_parenting Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: znowu pedzie w gw 24.06.08, 13:18 Autor: Gość: mario74 IP: *.zus.bielsko.pl 24.06.08, 13:14 znowu pedzie w gw ##### Do roboty nierobie z SUSu! W pracy jesteś, to pracują nie za moje pieniądze gazetę czytasz. Złodzieju! Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Zlodzieju z ZUS. 24.06.08, 23:07 Zlodziej!! Perfidny komuszy zlodziejaszek. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 13:20 Gość portalu: swan napisał(a): > a na czym miałaby polegać ta manifestacja włąsnych poglądów > seksualnych w pracy? Ja też nie manifestuje swojej > heteroseksualności w robocie i jakoś nie czuję się z tym źle... Nie rozumiesz o co chodzi. Orientacja heteroseksualna jest domyślna. Manifestujesz ją niejako z definicji :) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 13:29 > Orientacja heteroseksualna jest domyślna. > Manifestujesz ją niejako z definicji :) jest domyślna bo to jest społeczna norma i nie widzę powodu bym miał czego się wstydzić. Jeśli ty natomiast nie trzymasz tej "normy" to czy to jest winą twoich kolegów albo twojego szefa? I czego ty oczekujesz od nich w związku z tą swoją "słabością"? Chłopie heteroseksualista od pedała niczym tak naprawdę się różni. Ich styl życia też nie; obaj rano wstajemy, bierzemy prysznic, wrzucamy coś na ruszt i gonimy do roboty... Po robocie obaj idziemy spotkać się za znajomymi, chdzimy do kin, na imprezki, mamy weekendowe wypady. Różnić się natomiast zaczynamy dopiero w łóżku i nie widzę najmniejszego powodu by te różnice jakoś szczególnie podkreślać czy chronić prawnie. Twój komfort psychiczny wogóle mnie nie interesuje tak jak nie oczekuję by mój miał ciebie obchodzić.. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 13:32 swan_ganz napisał: > jest domyślna bo to jest społeczna norma i nie widzę powodu bym miał > czego się wstydzić. Jeśli ty natomiast nie trzymasz tej "normy" to > czy to jest winą twoich kolegów albo twojego szefa? I czego ty > oczekujesz od nich w związku z tą swoją "słabością"? To nie jest "norma społeczna" :) A przynajmniej nic co nią powinno być. > Chłopie heteroseksualista od pedała niczym tak naprawdę się różni. Tak? Poważnie??? > Ich styl życia też nie; obaj rano wstajemy, bierzemy prysznic, > wrzucamy coś na ruszt i gonimy do roboty... Po robocie obaj idziemy > spotkać się za znajomymi, chdzimy do kin, na imprezki, mamy > weekendowe wypady. Też tak myślę. > Różnić się natomiast zaczynamy dopiero w łóżku i nie widzę > najmniejszego powodu by te różnice jakoś szczególnie podkreślać czy > chronić prawnie. Oczywiście. > Twój komfort psychiczny wogóle mnie nie interesuje tak jak nie > oczekuję by mój miał ciebie obchodzić.. Mój komfort psychiczny (twój zresztą też) nie ma nic do tego. Chodzi o piętnowanie durackich postaw których przykłady znajdziesz w tym wątku (i w każdym innym "okołegejowskim"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Definicja dewiacji seksualnej IP: 193.109.212.* 24.06.08, 15:13 Za encyklopedią internetową PWN: "dewiacje seksualne, wszelkie formy stałego zaspokajania popędu seksualnego w sposób odbiegający od typowego w danej kulturze;" Więc do homoseksualizmu pasuje. Chyba, że zrobimy karkołomną interpretację, że 5% to norma, a 95% to odbieganie od normy. Ale takie karkołomne rozumowanie to akurat norma w homoseksualistów, więc kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Definicja dewiacji seksualnej 24.06.08, 15:23 Gość portalu: kwakwa napisał(a): > Więc do homoseksualizmu pasuje. Chyba, że zrobimy karkołomną interpretację, że > 5% to norma, a 95% to odbieganie od normy. Ale takie karkołomne rozumowanie to > akurat norma w homoseksualistów, więc kto wie? A ty dużo wiesz o tym co jest normą u homoseksualistów :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Re: Definicja dewiacji seksualnej IP: 193.109.212.* 24.06.08, 15:30 Homoseksualiści (w większości) są bardzo podobni do Żydów (w większości). Jak powiesz o Żydzie, że jest głupi to jesteś antysemitą, jak powiesz homoseksualiście, że jest głupi to powie że jesteś homofobem. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Definicja dewiacji seksualnej 24.06.08, 15:35 Gość portalu: kwakwa napisał(a): > Homoseksualiści (w większości) są bardzo podobni do Żydów (w większości). Jak > powiesz o Żydzie, że jest głupi to jesteś antysemitą, jak powiesz > homoseksualiście, że jest głupi to powie że jesteś homofobem. Jak powiesz o Żydzie, że jest głupi bo... jest Żydem to będziesz antysemitą (uproszczenie). Z gejami tak samo. A heteroseksualni na pewno nie mają patentu na głupotę :) Tylko czy ty w ogóle wiesz co chciałeś powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Ja wiem IP: 193.109.212.* 24.06.08, 15:59 Ale czy Ty wiesz o co Tobie chodzi? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ja wiem 24.06.08, 16:00 Gość portalu: kwakwa napisał(a): > Ale czy Ty wiesz o co Tobie chodzi? Wątpię. Doskonale wiem. Chodzi mi o to żeby durnie nazywające homoseksualistów zboczeńcami, dewiantami etc. nie czuły się bezkarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Dewiacja IP: 193.109.212.* 24.06.08, 16:02 Dewiacja to odchylenie od normy, a normą jest heteroseksualizm. Nigdzie nie nazwałem homoseksualistów zboczeńcami, więc znowu odsyłam do czytania ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan ty to się musisz w każdej dyskusji o pedałach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 16:01 odnależć Unhappy, nie? :-) > To nie jest "norma społeczna" :) A przynajmniej nic co nią powinno > być. posługując się zwykłym chłopskim (przepraszam Unhappy:D) rozumem możemy jednak wysilić się na określenie tego co jest normą oraz tego co jest jej przekroczeniem... I tak chłopski (sorry Unhappy)rozum mówi, że jako gatunek mamy wszyscy mamy w sumie jeden cel naszego istnienia; przedłużenie naszego gatunku (mówi ci to coś ? ) i wszystko co robimy wbrew tej normie jest jakąś tam formą odchylenia (nawet mały drobny analek też jest takim odchyleniem..) Innymi słowy; postępowanie większości społeczeństwa jest normą i jeśli jakieś grupy tegoż społeczeństwa postępują inaczej to właśnie one są nienormalne a nie to społeczeństwo.. Reasumując; ja na przykłąd uważam Donka za kompletnego idiotę i z punktu widzenia społeczeństwa jako przedstawiciel mniejszości, która ma o nim taką samą opinię jak ja, jestem nienormalny. Ty natomiast jesteś nienormalny w łóżku ze swoimi zachowaniami i żadne zaklęcia tego nie zmienią :-) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: ty to się musisz w każdej dyskusji o pedałach 24.06.08, 16:04 Gość portalu: swan napisał(a): > odnależć Unhappy, nie? :-) A co - masz ochotę na mała antologię? > > To nie jest "norma społeczna" :) A przynajmniej nic co nią powinno > > być. > > posługując się zwykłym chłopskim (przepraszam Unhappy:D) Za co? > rozumem > możemy jednak wysilić się na określenie tego co jest normą oraz tego > co jest jej przekroczeniem... I tak chłopski (sorry Unhappy) Aaa... to taki prztyczek. Jak ci to ma ulżyć (w czymśtam) to nie ma sprawy :D > rozum > mówi, że jako gatunek mamy wszyscy mamy w sumie jeden cel naszego > istnienia; przedłużenie naszego gatunku (mówi ci to coś ? ) i > wszystko co robimy wbrew tej normie jest jakąś tam formą odchylenia > (nawet mały drobny analek też jest takim odchyleniem..) Bla, bla, bla... normy, gatunki... zapomnij. Norma to jest jak silniejszy zjada słabszego. Na szczęście nad móżdżkiem jest całkiem konkretna i solidna warstwa kory. > Innymi słowy; postępowanie większości społeczeństwa jest normą i > jeśli jakieś grupy tegoż społeczeństwa postępują inaczej to właśnie > one są nienormalne a nie to społeczeństwo.. Bzdura do kwadratu. Jeśli ktoś lubi solić herbatę nie oznacza, że jest nienormalny. Zachowania mniejszościowe nie muszą być _NIENORMALNE_. > Reasumując; ja na przykłąd uważam Donka za kompletnego idiotę i z > punktu widzenia społeczeństwa jako przedstawiciel mniejszości, która > ma o nim taką samą opinię jak ja, jestem nienormalny. Nie. Po prostu masz o nim inne zdanie niż (być może) większość. > Ty natomiast jesteś nienormalny w łóżku ze swoimi zachowaniami i > żadne zaklęcia tego nie zmienią :-) Acha... tak mocno ciągle wierzysz w moją homoseksualną orientację :) Jednak ciasną masz głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borygo Re: ty to się musisz w każdej dyskusji o pedałach IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.08, 21:29 > posługując się zwykłym chłopskim (przepraszam Unhappy:D) rozumem > możemy jednak wysilić się na określenie tego co jest normą oraz tego > co jest jej przekroczeniem... I tak chłopski (sorry Unhappy)rozum > mówi, że jako gatunek mamy wszyscy mamy w sumie jeden cel naszego > istnienia; przedłużenie naszego gatunku (mówi ci to coś ? ) i > wszystko co robimy wbrew tej normie jest jakąś tam formą odchylenia > (nawet mały drobny analek też jest takim odchyleniem..) Tutaj sobie przeczysz bo z tego wynika że każdy środek antykoncepcyjny jest niedozwolony coś kiepsko z logiką. Czyli większość społeczeństwa według ciebie nie jest hetero ale półhetero. Oczywiście jestem przeciwny odnoszeniu się ze swoją seksualnością w pracy jak i przez hetero i innych. Przeciwny także seksizmowi a już się z nim spotkałem. Praca ma tylko służyć do zdobycia pieniędzy nic więcej niestety kobiety poszły do pracy i się zaczęło na całego intrygi plotki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Bo wstyd się przyznać do dewiacji IP: *.kolornet.pl 24.06.08, 13:52 tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Bo wstyd się przyznać do dewiacji 24.06.08, 13:54 Gość portalu: KR napisał(a): > tyle w temacie. Dobrze, że nie więcej. Mądrego coś napisz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa I bardzo dobrze IP: 193.109.212.* 24.06.08, 14:21 Nie ma się czym chwalić. Dewiacja i tyle. Niech się cieszą, że bykowego i staropanieńskiego nie muszą płacić! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: I bardzo dobrze 24.06.08, 14:26 Gość portalu: kwakwa napisał(a): > Nie ma się czym chwalić. Dewiacja i tyle. A kto ci to powiedział? Może sam to wymyśliłeś? > Niech się cieszą, że bykowego i > staropanieńskiego nie muszą płacić! A to mało gejów jest w sakramentalnych związkach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Re: I bardzo dobrze IP: 193.109.212.* 24.06.08, 14:29 W kościele anglikańskim całe mnóstwo, ale to dewianci. Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontolalala Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 14:37 Gość portalu: swan napisał(a): > a na czym miałaby polegać ta manifestacja włąsnych poglądów > seksualnych w pracy? Ja też nie manifestuje swojej > heteroseksualności w robocie i jakoś nie czuję się z tym źle... > oni mają coś takiego, że muszą sie manifestować i jak im sie nie da manifestować to mają pretensje praca jest praca i nie wyobrażam sobie, że współpracownik gada tylko o tym co robi z kimś w łóżku, to życie prywatne, ale niektórzy słowo "tolerancja" rozumieją jako "musisz lubić i chwalić to co ja" a nie "nie zakazuj mi mojego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miejsc... IP: *.ppk.com.pl 24.06.08, 14:51 ja w pracy też się nie afiszuję tym, że jestem heteroseksualny. Praca jest od pracy, a nie szpanowania tym, co się robi w łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej 24.06.08, 15:36 Gość portalu: swan napisał(a): > Ja też nie manifestuje swojej > heteroseksualności w robocie i jakoś nie czuję się z tym źle... Ja tam tez raczej nie chwale sie co, komu i gdzie wtykalem ostatniej nocy. Kolesie mogliby mnie obsmiac - zawsze takie ryzyko istnieje. Jestem dyskryminowany? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.augustyniak [...] 24.06.08, 15:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: I bardzo dobrze 24.06.08, 15:51 michal.augustyniak napisał: > Wkracza pedałska EU, i to szybko! Najlepiej wywalić to gó.. i wrócić na siebie > zamiast się sprzedawać za jakieś tam "dotacje". Zapisane. Jesteś bardzo mądry a mama mi mówiła, żeby słuchać mądrych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.augustyniak Re: I bardzo dobrze 24.06.08, 16:03 unhappy napisał: > michal.augustyniak napisał: > > > Wkracza pedałska EU, i to szybko! Najlepiej wywalić to gó.. i wrócić na s > iebie > > zamiast się sprzedawać za jakieś tam "dotacje". > > Zapisane. Jesteś bardzo mądry a mama mi mówiła, żeby słuchać mądrych ludzi. To bardzo dobrze, to osiągniesz wszystko w życiu, ale Unia Europejska, hmmm...zdaje mi się że nie, oprócz kolejnej wojny Europejskiej (nawet nie Światowej!). Chcesz żebym ci wyjaśnił czemu, albo byś wolał żeby mama ci wszystko wyjaśniła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homofaszyzm A co ma preferencja seksualna do pracy IP: *.wszib.poznan.pl 24.06.08, 15:55 Homoseksualiście chcieliby w pracy zamiast pracować organizować parady równości? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A co ma preferencja seksualna do pracy 24.06.08, 16:00 Gość portalu: Homofaszyzm napisał(a): > Homoseksualiście chcieliby w pracy zamiast pracować organizować parady równości > ? Nie sądzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 No i dobrze! 24.06.08, 16:02 Jeszcze by tego brakowalo, zeby sie z ta "orientacja" obnosili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EBC Re: No i dobrze! IP: 85.127.182.* 24.06.08, 21:12 dokładnie, niech spiedalaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfasdf 90 proc. Heterosexulanych tez ukrywa swoja orienta IP: 192.16.134.* 24.06.08, 17:01 90 proc. Heterosexulanych tez ukrywa swoja orientacje w pracy. Moja korporacja zwolnila by mnie gdybym manifestowal swoja heteroseksulanosc w pracy. Czy to znaczy ze jestem dyskryminowany? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: 90 proc. Heterosexulanych tez ukrywa swoja or 24.06.08, 17:13 Gość portalu: asdfasdf napisał(a): > 90 proc. Heterosexulanych tez ukrywa swoja orientacje w pracy. Czyli jak mówię, że się spóźniłem bo żona za długo robiła rano zakupy to znaczy, że nie ukrywam swojej orientacji. W takie sytuacji ty mówisz: sorry, nie mogę powiedzieć dlaczego się spóźniłem albo zmyślasz jakąś bajeczkę? > Moja korporacja zwolnila by mnie gdybym manifestowal swoja heteroseksulanosc w > pracy. Rozumiem. Czyli zmyślasz jakąś bajeczkę żeby broń boże korporacja nie dowiedziała się, że jestes hetero. > Czy to znaczy ze jestem dyskryminowany? Jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adfsdfsa Re: 90 proc. Heterosexulanych tez ukrywa swoja or IP: *.bredband.comhem.se 24.06.08, 18:45 Homoseksualista posiadajacy zone tez moze o tym mowic w pracy Pozatym opowiadanie o rodzinie to nie jest pomowanie swojego heteroseksualizmu. Jak homoseksualista powie ze sie spoznil bo musial swojemu kumplowi pomodz w czyms tam. Albo ze jego "flat mate" ( niewiem jak w polsce to mowicie) go o cos poprosil. To nie ma z tym problemu. Sam mam przyjaciol ( dwoch typow ) bliskich ( i dlatego wiem ze sa para ), ktorzy poprostu zyja jak zwykli ludzie i to co robia w sypialni pozostawiaja dla siebie. Tak samo zakladajac ze ktos lubi se pchac arbuzy w odbyt. Co to mnie obchodzi co on robi w swoim domu na swoim terenie?! Na tym polega wolnosc ze w swoim domu robisz co chcesz a na zewnatrz szanujesz innych. Jedni sa bardziej pruderyjni jedni perwersyjni i nawzajem sie szanuja i potrafia nawiazac przyjazn. pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: 90 proc. Heterosexulanych tez ukrywa swoja or 24.06.08, 18:50 Gość portalu: adfsdfsa napisał(a): > Pozatym opowiadanie o rodzinie to nie jest pomowanie swojego heteroseksualizmu. Acha... to teraz już mówimy o promowaniu. Nie. Nie chodzi o promowanie ale o UKRYWANIE orientacji. Jak widać nie rozkminiłeś problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Re: 90 proc. Heterosexulanych tez ukrywa swoja or 24.06.08, 22:01 wydaje mi sie ze rozmnikilem a ty sie przyczepiles/las do slowa ktore uzylem. Kazdy powinien "ukrywac" ( albo poprostu zachowac dla siebie ) to co robi ze swoim cialem w domu. Na tym polega prywatnosc. Czy lubisz miec prywatnosc? czy wolisz gdy wszyscy widza co robisz w sytuacjach intymnych. Ja jestem za tym aby swera prywatna byla jak najwieksza. A ty jestes klasycznym faszystowskim gejem ktory chce aby prwyatne sprawy ludzi byly otwarte dla szerszej spolecznosci. Dlatego ci mowie. .. faszyzm i .. faszystow, ktorzy narzucaj mi co mam robic, tolerowac itp.... Nie podporzadkuje sie waszemu nowemu porzadkowi nie ma bata. fuck NWO - if you know what i mean. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: 90 proc. Heterosexulanych tez ukrywa swoja or 24.06.08, 22:33 rtd5rtd napisała: > wydaje mi sie ze rozmnikilem a ty sie przyczepiles/las do slowa ktore uzylem. Być może. > Kazdy powinien "ukrywac" ( albo poprostu zachowac dla siebie ) to co robi ze sw > oim cialem w domu. Na tym polega prywatnosc. Popełniasz pewien dość istotny błąd. Orientacje mylisz z technikami seksualnymi :) I faktycznie - jak to robisz ty, ja czy Kowalski jest bez znaczenia. > Czy lubisz miec prywatnosc? czy wolisz gdy wszyscy widza co robisz w sytuacjach > intymnych. CZŁOWIEKU!!! Co ma do tego upublicznianie swoich intymnych czynności? Czy ty w ogóle wiesz co piszesz??? > Ja jestem za tym aby swera prywatna byla jak najwieksza. Tia... jakoś trudno zrozumieć co masz na myśli. W sensie co? Żebym swoich (s)ekscesów z żoną nie wrzucał na YouTube? Cały czas najwyraźniej nie wiesz co to jest orientacja seksualna. > A ty jestes klasycznym faszystowskim gejem ktory chce aby prwyatne sprawy ludzi > byly otwarte dla szerszej spolecznosci. Naprawdę można mieć tak ciasny łeb żeby nie zmieścił się w nim fakt,że ktoś kto nie zgadza sie na dyskryminowanie gejów sam nie jest gejem? > Dlatego ci mowie. .. faszyzm i .. faszystow, ktorzy narzucaj mi co mam robic, t > olerowac itp.... > > Nie podporzadkuje sie waszemu nowemu porzadkowi nie ma bata. > > fuck NWO - if you know what i mean. To wyrzuć komputer :D Odpowiedz Link Zgłoś
wolf69 homoseksualizm znowu na liście chorób? 25.06.08, 07:57 W internecie znalazłem artykuł na temat homoseksualizmu. Jak wiemy homoseksualizm wykreślono z listy chorób po głosowaniu (sic!). Ale co jest najbardziej zadziwające za wykreśleniem z listy chorób opowiadało się tylko ok. 58% głosujących , a co ważne , część z nich jak np.profesor psychiatrii Robert Spitzer teraz uważa , że decyzja ta była ...zbyt pochopna! Czyli można przypuszczać , że przy ponownym głosowaniu, znowu gejów i lesbijki wpisano by na listę ludzi chorych pod względem psycho- seksualnym? Skoro prawie połowa (!!!) naukowców była przeciwko wykreślaniu homoseksualizmu z listy chorób, to czy możemy z taką wielką pewnością być za tezą , że gej czy lesbijka to człowiek zdrowy pod względem psycho-seksualnym? Przecież naukowcy głosujący za pozostawieniem homoseksualizmu na liście chorób mieli swoje naukowe argumenty nie do podważania (skoro zdecydowano się na głosowanie). Skoro raz homoseksualizm był chorobą, teraz nie jest , to czy można zakładać , że wraz z rozwojem nauki za pewien czas znów będziemy nazwyać homoseksualistę człowiekm chorym pod względem psycho- seksualnym? Oto ten artukuł: Alfred Adler i Wilhelm Stekel powiązali homoseksualizm z zaburzeniami neurotycznymi. Pierwszy zdefiniował go jako kompleks niższości, a drugijako psychiczny infantylizm. Doktor Bieber, który opiekował się wieloma gejami, stwierdził, że nie spotkał wśród nich ani jednego przypadku normalnej relacji miedzy synem a ojcem. Homoseksualiści zwykle mają poczucie wrażliwości typowe dla neurotyków i są bardziej rozchwiani emocjonalnie. Narzekają na samotność, depresję i brak stabilności w kontaktach międzyludzkich. Aż 60 proc. "dobrze przystosowanych społecznie" gejów korzystało z pomocy psychiatrycznej lub psychologicznej - wykazały badania naukowców z Uniwersytetu Stanowego Indiana (USA). Zdaniem wielu holenderskich psychologów, to znak, że źródło niepokojów tkwi nie w otoczeniu, ale we wnętrzu osoby. Pim Fortuyn, zamordowany w ubiegłym roku lider partii populistycznej w jednym ze ostatnich wywiadów powiedział, że homoseksualizm jest dla niego jak zniewolenie, a cena za ten wybór to straszliwa samotność. 1973 roku Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne usunęło hasło "homoseksualizm" z "Podręcznika zaburzeń psychicznych", za decyzją tą opowiedziało się 58 proc. członków tej instytucji. Jednym z największych zwolenników wykreślenia homoseksualizmu z rejestru zaburzeń był wówczas doktor, dziś zaś profesor psychiatrii Robert Spitzer z Uniwersytetu Columbia. W roku 2000 publicznie odżegnał się on od swego stanowiska z roku 1973 i stwierdził, że oświadczenie ATP było zbyt pochopne i nie poprzedzone należytymi badaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: homoseksualizm znowu na liście chorób? 25.06.08, 11:54 wolf69 napisał: > część z nich > jak np.profesor psychiatrii Robert Spitzer teraz uważa , że decyzja > ta była ...zbyt pochopna! prof. Spitzer, na podstawie którego badań z 2000r. wielu konserwatystów wywnioskowało, że jest to kolejny dowód na "uleczalną chorobę" sam, po krytyce jego metodologii na różnych podstawach przez innych naukowców, w roku 2005 dystansował się od twierdzenia, że jego badania dają jednoznaczne wyniki. Polecam przestudiowanie poniższego opracowania, rozbiera metodologię i "sukcesy" "terapeutów" na kawałki: www.religioustolerance.org/hom_spit.htm > Czyli można przypuszczać , że przy ponownym głosowaniu, znowu gejów > i lesbijki wpisano by na listę ludzi chorych pod względem psycho- > seksualnym? Niestety dla ciebie nie. "A 2002 peer-reviewed study found that 88% of participants failed to achieve a sustained change in their sexual behavior and 3% reported changing their orientation to heterosexual. The remainder reported either losing all sexual drive or attempting to remain celibate, with no change in attraction. Some of the participants who failed felt a sense of shame and had gone through conversion therapy programs for many years. Others who failed believed that therapy was worthwhile and valuable. Of the 8 respondents (out of a sample of 202) who reported a change in sexual orientation, 7 worked as ex-gay counselors or group leaders.[45]" > Skoro raz homoseksualizm był chorobą, teraz nie jest , to czy można > zakładać , że wraz z rozwojem nauki za pewien czas znów będziemy > nazwyać homoseksualistę człowiekm chorym pod względem psycho- > seksualnym? Nie. Czemu? Bo ciągle cytujesz zdania marginesu psychiatrów, powtarzam marginesu, twierdzących że jest to choroba. Te teorie były wysuwane mniej więcej 70 lat, jeszcze za czasów Freuda. W raz z rozwojem komputerów, medycyny i genetyki pojawiły się natomiast możliwości poszukiwania źródeł biologicznych, i takie właśnie coraz częściej się pojawiają! " Male homosexuality as hyper-masculine There is evidence of a correlation between sexual orientation and traits that are determined in utero. Williams et al. (2000) found that finger length ratio, a characteristic controlled by prenatal hormones, is different in people of distinct sexual orientations.[1] Another study by McFadden in 1998 found that auditory systems in the brain, another physical trait influenced by prenatal hormones is different in those of differing orientations, likewise the suprachiasmatic nucleus of homosexual men was found by Swaab and Hopffman to be larger in homosexual men than in heterosexual men, [2], the suprachiasmatic nucleus is also known to be larger in men than in women [3]. Gay men have also been shown to have higher levels of circulating androgens [1] and larger penises [2], on average, than straight men. Gay men have more older brothers on average, a phenomenon known as the fraternal birth order effect. It has been suggested that the greater the number of older male siblings the higher the level of androgen fetuses are exposed to . Male homosexuality as feminine or hypo-masculine In a 1991 study, Simon LeVay demonstrated that a tiny clump of neurons of the anterior hypothalamus—which is believed to control sexual behavior and linked to prenatal hormones—was on average more than twice the size in heterosexual men when contrasted to homosexual men. Initially he could not rule out that this may be due to AIDS since all of his homosexual male subjects had died from it before the autopsies were performed. However in 2003 scientists at Oregon State University announced that it replicated his findings in sheep. Female homosexuality Girls with congenital adrenal hyperplasia (an autosomal recessive condition which results in high androgen levels during fetal development) have more masculinized sex role identities and are more likely to have a homosexual sexual orientation as adults than controls (Dittmann et al. 1990ab, 1992; Zucker et al., 1996; Hines et al., 2004). An alternative explanation for this effect is that the fact that girls with this condition are born with masculinized external genitalia leads their parents to raise them in a more masculine manner which then influences their sexual orientation as adults. However, the degree to which the girls' genitals are masculinized does not correlate with their sexual orientation, suggesting that prenatal hormones are the causal factor, not parental influence." Polecam poczytać o maskulinizacji mózgu w trzecim miesiącu ciąży... > Oto ten artukuł: > Alfred Adler i Wilhelm Stekel powiązali homoseksualizm z zaburzeniami > neurotycznymi. Pierwszy zdefiniował go jako kompleks niższości, a > drugijako psychiczny infantylizm. > > Doktor Bieber, który opiekował się wieloma gejami, stwierdził, że nie > spotkał wśród nich ani jednego przypadku normalnej relacji miedzy > synem a ojcem. "nie widziałem osoby ze zdrowym sercem" - powiedział kardiolog. > Homoseksualiści zwykle mają poczucie wrażliwości typowe dla > neurotyków i są bardziej rozchwiani emocjonalnie. Narzekają na > samotność, depresję i brak stabilności w kontaktach międzyludzkich. > Aż 60 proc. "dobrze przystosowanych społecznie" gejów korzystało z > pomocy psychiatrycznej lub psychologicznej - wykazały badania > naukowców z Uniwersytetu Stanowego Indiana (USA). tylko, że równie dobrze można odwrócić ten argument. jeżeli np. ojciec mówi, że jesteś pedałem i nic z ciebie nie będzie to chyba logiczne że dziecko wyrośnie skrzywione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miejsc... IP: 67.130.145.* 24.06.08, 17:19 bardzo chetnie przyjmujemy gejow z innych stron swiata w USA.Tujest bardzo duza tolerancja i nie ma dyskryminacji.W naszej Californi mozna zawrzec juz zwiazek malzenski. Los Angels Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Re: 85 proc. gejów ukrywa swoją orientację w miej IP: 67.130.145.* 24.06.08, 17:23 to co czytam nie miesci sie wglowie, to znaczy ze wy w Polsce w pracy nie mowicie ze macie zony, ze macie dzieci ze macie partnerow ze macie psy, koty, ze chodzicie do klubow, ze chodzicie do kosciola, to wszystki ukrywacie <TO JEST CHORE) Odpowiedz Link Zgłoś